En vanlig dag

innehåller dels vad man själv gör den till, dels vilka influenser man får utifrån.
Nu har jag i flera veckor bara tänkt på Haiti men igår hände en sak som fick mig att tänka på något annat, även om detta också är sorgligt: Tre ungdomar körde av e-vägen vid Nyköpingsån. P g a höga snövallar som fungerade som ramper flög bilen över räcket och ned i det iskalla vattnet. Två unga människor miste sitt liv, en klarade sig. Jag vill påpeka att detta är den 9:e olyckan på samma plats sedan 21 nov -09.

Det är naturligtvis inte bara Vägverket som skall ta ansvar även om det just i det här fallet borde ha varit åtgärdat för 7 olyckor sedan. (Snö, kurva, vattendrag innebär i kombination: svår halka). Vi har alla ett stort ansvar för trafiken, vi är ju trafikanter. Alla- från barnen och till de gamla. Framförallt har de politiska aktörerna ett mycket stort ansvar för att vi får lagar och regler som är anpassade till dagens samhälle. Ett exempel: Under grundskoletiden så får barnen en viss trafikinformation, det vanligast är en trafiksäkerhetsdag vart tredje år. De flesta barn är cykeltrafikanter redan från ca 10 år och är man 15 så gäller ju moped. Detta utan ens grundläggande trafikundervisning. Trafiken är en tung och viktig del av det vardagliga samhället, hur kan vi då bara tro att våra barn automatiskt lär sig trafikregler och trafiketik?







Ja,  mycket roligt kan man ha med fordon i många olika former, men trafik är något helt annat och handlar faktiskt dagligen om liv eller död.

Kommentarer
Postat av: Joysan

heeeeeeeej :)

2010-01-26 @ 15:48:27
URL: http://joysan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0