Två svenska kvinnor brutalt mördade

en i sitt hem här i Sverige, ett otroligt makabert mord, och en dödskjuten i en taxi i Kapstaden där hon och maken befann sig på bröllopsresa! Håller ondskan, våldet och terrorn att ta över vår värld?
17 svenska kvinnor varje år blir ihjälslagna , de flesta i sitt hem i Sverige och oftast av närstående man. Jag har mycket svårt att tro att det är så mycket annorlunda i alla andra länder. Men varför i H------e slår man ihjäl kvinnor? Sina barns mor? Sina egna systrar, mostrar, kusiner, döttrar? En sak är viktig: Ta bort beteckningen hedersrelaterat våld. Det finns absolut inget som heter heder i samband med en annan människas ofrivilliga död!!!
Det är verkligen inte hedrande att ta livet av någon. Kalla det för kulturmord, fyllemord, lustmord, sexmord, ja, vad som helst, men absolut inte heder!
Jag tror att det som vanligt är många små detaljer som spelar in; Sämre hemmiljö p g a att båda föräldrarna tvingas yrkesarbeta, helst heltid, även då barnen är små. Stor tillgång till datorer, dataspel, internet, filmer m m. Internationalisering, dålig grundskoleinlärning, dåligt tänkande på att det faktiskt är barns framtid som ska byggas+deras egna förmåga att tänka, + att deras kroppar ska byggas upp  + de ska kunna laga sin mat med ordning och medvetenhet + att det är inte helt fel att kunna sy i en knapp + de ska kunna ett socialt samspråk och samarbete med andra människor+ att de ska vara empatiska, ha heder och moral i ryggmärgen, ha civilkurage - våga säga ifrån + att vara ganska medvetna om samhället och de svaga.
Till det kan läggas det nya samhället; datorer, mobiler och mer och mer avancerad teknik och andra krav. De är redan från BB trafikanter men när ska Trafikkunskap och trafiksäkerhet läggas in som minst ett veckoämne, allra helst som grundämnen? Att de dessutom ska lära sig läsa, skriva och räkna grundläggande är ju oerhört viktigt. Det är ju grundstommen för allt annat och jag är så förundrad över hur skolan bara försämrar sina resultat men man åtgärdar inte! Det pågår inte ens en öppen debatt!
Jag skulle verkligen vilja ha ett poliskt forum runt just barn och barns behov av att lära sig och dessutom överleva!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0