Vi hade en helt underbar

dag igar, strejken till trots. Lite angsligt kandes det med detta jattestora demonstrationstag, alla ropade, blaste i visselpipor o annat och sa massor med poliser. Men nagra valdsamheter sag vi inte och vadret var det basta vi haft sedan vi kom och dagen idag ser ut att bli likadan. Vi gor ju lite annat an att ligga pa stranden, men det ar i alla fall skont med sol och varme. Tack snalla for sacken, hoppas att Ingemar mar bra nu.
Kram till er alla!

Hej alla vanner, nara och kara!

Jag bloggade faktiskt ganska mycket igar men strax innan jag kunde publicera sa gick strommen en kort stund. Men det rackte bra for att sopa bort min blogg och eftersom det var fint vader sa gick vi till stranden istallet for att blogga om.
Idag ar det ocksa fint, men det ar markbart orolig stamning och mycket brak i de storre staderna. Det ar ju generalstrejk idag och det ar massor med strejkvakter. Frukost har vi fatt i alla fall, av en lite forskramd personal helt civilkladda. Vi har ju ocksa pratat med nagra vanner bosatta har, en har en liten spritbutik och en annan har ett roligt matstalle. De vagar inte ha oppet idag, har hotats med att fa sina foretag sonderslagna! Sa det kanns val sa dar.
Igar var det stranden hela dagen. Jatteskont och alldeles lagom varmt. Dessutom behovde vi ta igen oss efter allt travande som vi gjort under daligt vader.
Nej, Anita, loppisen ska vara stangd. Det vore jattebussigt om ni tradde pa en ny sopsack. Den gamla har sakert fatt hjalp att blasa bort av nagon vanlig sjal.
Tack Lilian och Joy for goa kommentarer, jag skall halsa kare maken.
Kramis

Antligen ser vadret

ut att bli battre enligt vaderkartan i alla fall.
Igar akte vi till Calella en svang, det ar alltid kul att aka strandtaget. Men man marker valdigt val att det ar bistra tider har, det marks pa allt. Nu pa onsdag har man varslat om generalstrejk, det ar en riktigt tuff grej. Da ar allt stangt sa det blir att hoppas pà sol och strand.
Forsta helgen efter hemkonst, alltsa 8 oktober, aker vi till Harald och Astrid, sa det ar helgen darpà vi ska spela Gin Rummy.
Kramis

Tro't om ni vill men har regnar det idag igen!

Hoppas det later lika trakigt som det ar. Vi HAR regncapar men det ar trots allt inte sa kul att var jatteblot om fotterna.
Spanjorerna ar snopnare an vi, de har aldrig varit med om sa mycket regn som i ar. Vi ar ju sa att saga valdigt vana.
Traffade i alla fall Carmen igar, hon haller igang for fullt i hela det har distriktet.
Ha det bra alla, kram!

Kare maken halsar alla

och tackar for alla gratulationer.
Idag ar det klarbla himmel och stralande sol och vi valjer nog stranden idag. Vid tretiden gar vi upp och valkomnar nasta vl-buss. Ha det bra alla, det har vi!

Stort Grattis pa fodelsedagen

kare maken och tack fñr grattisskalen Anita o Ingemar!
Joy! en stor kram till dig i en jobbig livssituation, du ar stark, du ar begavad och duktig! Glom aldrig det.

Har har det som vanligt regnat!!! I natt alltsà. Men hur det blir idag vet vi inte an. Det ar bara att gilla laget.
Vi ska fira kare maken i alla fall.
Kramis

Har ar det varannan dags vader!

Igar stralande sol och playan hela dagen forutom rumsbytet som tog en timme. Men vi ar jattenojda med det nya rummet.
Idag aker vi nog till Callela och ater smorrebrod, vi far se. Det ar valdigt skont att bara vara ocksa.
Krama Ingemar fran oss, kanns skont att medicinen hjalper aven om den ar besk :)
Pa aterseende!

Man far alltid uppleva nya saker!

Ibland positivt, ibland negativt, som idag tillexempel: regnet det bara OSER ned, nagot som vi aldrig upplevt har forut. Skurar ja, men aldrig dagsregn. Man kanner sig sa hemma da :)
Vi ska inforskaffa paraply atminstone sa vi kan ga ut och ga  alla fall.
Sa klart att vi kanner oss besvikna over valet ocksà. Sa mycket som jag last om nazi-tiden och manga andra diktaturer och diktatorer. Aldrig trodde jag att vi inpa 2000-talet skulle ens ha med nazister pa valsedlar i Sverige. Det ar sa skamligt mot alla dem som lidit under fortryck och rashets och gor sa fortfarande.
Stort plus till Maria W i MP som med kraft talade om att MP faktiskt hade ingàtt ett avtal! Och att man inte bryter sadant! Jag rostade inte pa MP men tycker det ar hedrande av dem att saga ifran nu, dessutom haller jag helt med dem i deras miljotank!!!
Nu ar de regnet som galler.
Kram till alla och tack Joy for dina goa kommentarer!


Hej alla vanner, nara och kara<1

Det gar att blogga fran ett molnigt Spanien ocksà men det blir daremot inga foton. Och tur ár val det, for idag skams jag for att vara svensk! 6% av svenska folket tycker att nasistsocialism ska sitta i en svensk regering!!! Det ar ju hur sjukt som helst! Hur mànga ar det egentligen som inte alls kan historien? Ar det har vad vi ska ge i arv till vara ungdomar? Har i det numera fattiga eu-landet Spanien ser man med allvar pa det svenska valet, de tycker synd om oss!! Vi har ju inte haft varken Hitler eller Franco sa vi ar ju tydligen riktigt naiva! Fy, bla, usch! Skrammande, otackt, finns inte ord som racker!
Ha det bra, vi hors igen hoppas en mycket ledsen och upprord internationell medborgare som verkligen vill allas val och ve, dessutom ar sa dum att hon tycker att alla har ett lika varde!!!!

Allt är fix och färdigt

samtliga gästsängar finns på plats och huset blir fullt och härligt igen (snyft), hoppas att ni har det riktigt bra och får roligt på festen.
Jag har i alla fall varit och klippt mig, packat alla böcker, lite kläder m m och känner mig faktiskt färdig. Lite hungrig också för idag har jag glömt att äta.Lite skärgårdsgryta från Trosa skulle sitta väldigt bra :).

Men det går nog bra att leva på hullet också för det finns det gott om :)

På återseende!

Käre maken är på

utflykt med sina jobbarkompisar. De skulle äta något gott och ha lite höstmys. Själv har jag pratat vin med syster yster, som är duktig vinsamlare. Jag är nog bättre på att dricka ur än att samla :) hur kul det än verkar vara. Nu kommer vi ju snart att sitta på en balkong över havet (eller poolen) och dricka ett glas gott vin från Rioja. Spanien är ju en av världens huvudproducenter av vin och vi ska ju i stort sett bo granne med Rioja (nja, inte riktigt, men norra Spanien är det i alla fall).


Det här kommer jag nog att sakna! Katten Valborg i en vissen blomlåda utanför tokiga mattes lilla tokiga loppis!
Men vi litar blankt på vår kära familj och goda vänner och grannar som säkert kommer att bevaka vårt hus och kära katt dygnet runt :). Tala om kontraster!!
Kram från en blivande turist!

Kylig, solig och blåsig förmiddag.

Jag försöker få lite ordning på kläder och packning, är för övrigt lika risig som igår. Men inte sämre i alla fall.
Fick ett mycket trevligt mail för en stund sedan från kära bror med fru. De skickade en bild på Roger, tagen när han var två år (tror jag):Jättefin bild på min jättefina pojke!
Tack än en gång Ove!
Kram


Tisdag morgon

tydlig höstmorgon, kulet, regnigt, det virvlar röda och gula löv runt i luften. Och jag tyckte det skulle bli mysigt att vara med och städa vävloftet idag även om jag missar skördefesten. Men tji fick jag. Vaknar med världens halsont, feber och värk i varenda cm. Ok! Alvedon och sängläge. Men vi åker på torsdag?

Så är det eftermiddag och jag har hållt mig på benen med stöd av Alvedon och strykbrädan. Alldeles nyss var Anita här med glada nyheter: Ingemar mycket bättre, har själv gått fram och tillbaka till caf´eterian och får troligen komma hem redan i morgon. Så skönt att det slutade på så bra sätt, man har ju tänkt många tankar denna vecka som gått.Träden är så otroligt vackra nu, kan inte låta bli kameran!Och det här ska ví åka till! Skönt ska det bli men alltid lite magont inför resan. ;).

Nu börjar det brännas i resväskorna.

Torsdag natt åker vi och det brukar vara en hel del att göra innan en resa. Joy kom hem ordentligt i alla fall och käre maken jobbar.
Jag? Nej, jag gör inget, jag gör aldrig något längre. I alla fall inget jobb :)
Så idag är det tvätta, stryka, mangla, laga som gäller. Givetvis också plocka undan sommarblommor, ställa ihop de blommor som ska ha vattenvakt, försöka få huset att se skapligt ut (vi har ju gäster hela skördefesten) och vi kommer dessutom hem om några veckor.

Så har vi röstat idag samt varit på biblioteket och ordnat med lite av varje, känns skönt. Nu blir det bastu med fotbad!Så var det vemodig söndagkväll.

Joy har åkt igen efter en mysig helg med roliga stunder. Men också med mycket prat, tankar, minnen, vemod och självklart en och annan tår. Vi har också träffat Roger o Therese o Rasmus, varit till Tidan för att köpa gurka och till Östergården för att hitta något fint till Jenna o Dinge. Sedan naglar på Anita, middag hemma och så hemfärd för våra kära.Joy hjälper Kjell o Lilian med att skriva ut foton på sina små kära.Joy gör naglar på Anita, Ted bakar sockerkaka.

Jag virkar liten korg till att ha blommor eller saker i. Äpplet är bara till för att ni se storleken på korgen. Går också att göra värmeljushållare men då utan hängare. Söta tycker jag.

Godnatt!
En stor Grattis-kram

till Mikaelas pappa, Dan-Inge Tapper, idag på hans födelsedag :D.
Lugn lördagkväll.

Joy är ute och går med Therese, vi har nyss varit där o fikat och haft det småtrevligt. De har satt in treglasfönster nu i veckan och det är stor skillnad på inomhusmiljön, både vad gäller värme och ljud.
Fick också lugnande nyheter från vännen på sjukhus, är bättre idag och slipper övervakning och kanyler. Hoppas det fortsätter åt rätt håll.
På 9-årsdagen av terrordåden på Manhattan så demonstrerar man för fullt i protest mot moskébygget vid Grand Zero. Jag känner mig splittrad i den frågan; ska man se alla muslimer som talibaner? och låta alla ta ansvar för terrorattentatet? eller ska man se det för vad det egentligen är: en specifik falang som är extremt våldsbenägna och religiösa fanatiker?
Eller är det onödigt provokativt att bygga en moské just vid Grand Zero?
Jag är nog lite benägen till det svenska ordet lagom. Man kunde kanske ha lagt moskeén på lite avstånd och man kan kanske försöka se att de flesta muslimer INTE är talibaner. Lagom är faktiskt inte så dumt :)

Det enda som inte ska vara lagom är kärlek!
God kväll kära vänner!

Skjutsat vår Joy

till "fika med tjejgänget"! Det är faktiskt en rolig historia, detta lilla tjejgäng som tog studenten för fem år sedan och fortfarande har kontakt!
En från KosovoAlbanien, en från Indien, tre från Töreboda, Sverige och en från Mariestad. En färdig sjuksköterska, en påbörjad sjuksköterska, en socionom, en regeringskanslist, en färdig butikschef, en färdig lärare! Sex härliga tjejer, 24 år, begåvade, roliga och i starten på sitt liv. Visst är det en som en saga, dock sann!

Precis när jag börjat skriva detta så ringde det på dörren. Utanför stod en man med trevligt utseende och en bibel i handen. Presenterade sig som Jehovas vittne. Som jag har haft många diskussioner med genom åren . Och jag kan som vanligt inte tiga utan talar om att jag är ateist och varför! Alltså stod vi där på trappan (jag ville inte bjuda in honom) omvärvda av ilskna getingar (vi har vetat hela sommaren att vi haft ett getingbo över verandan) och diskuterade religion, politik, människor och livet i allmänhet. Telefonen ringde och räddade mig :D.

Konstigt att man inte kan bara stänga dörren och hålla munnen. Jag tror faktiskt att jag till och med skulle ge mig i kast med Sverigedemokrater om de kom och ringde på dörren. Fast då skulle jag nog vara lite hårdare i ordvalen. Jag har väldigt svårt att överse med rastänkande. Överhuvudtaget svårt att förstå att mänsklighet och intelligens skulle sitta i hud- och hårfärg. Dumhet kan komma ur vilket huvud som helst och har gjort så sedan urminnes tider.

Idag går också mina tankar till World Trade Center och jag minns den dagen kristallklart. Ett par år senare var det dags igen, då blev vår utrikesminister mördad. Man skulle kunna tro att den här dagen är ond, men icke så. Idag fyller lilla Tea två år och 
Katalonien firar sin nationaldag och säkert finns det många människor som firar något idag eller föder barn eller träffar sin blivande, eller eller eller!
 Vaknar av solstrålar

i en ny vinkel i sovrummet. Mysigt! Och mysigt att veta att vår Joy ligger på sitt rum och sover. Käre maken är och köper ägg, vi kan inte äta lördagsfrukost utan äggröra.
Pratade med Annelie i går, har läst Suz blogg, pratade med Therese i går kväll, har liksom hönan checkat av alla kycklingar.
 Mina tankar går dock till de som mist en nära och kär nu i veckan och till en god vän som blivit sjuk och just nu vårdas på sjukhus. Man kan ju inte avlasta någon varken sorg eller oro, men man kan ändå finnas till hands.Vårt badrum har blivit blått för en gångs skull. Ripsmattan vävde jag för några år sedan och har så att säga "återupptäckt".I lilla badrummet bevakas vi av lille pottpojken. Jag är ju barnsligt förtjust i parianfigurer och tavlor  :)

Återkommer.

Fredagsmys i bilen

på väg till Nyköping för att hämta Joy. När vi handlade på Ica i Laxå så ringde Joy och sa att Simon skulle köra henne för han skulle laga sin bil. Så vi vände och åkte över vackra Svartå hem. Det är en vacker väg och många vackra gamla hus förutom Svartå herrgård!
Nu lagas det mat och väntas på "lillungen" :D.Stickad lampvärmare i Sundborn!
Kramis!

ps: måste berätta om en underbar blogg som jag läser varje dag: Vår sekelskiftesdröm heter den och jag kan varmt rekommendera den, speciellt om man som jag älskar gamla vackra saker, slitage och gammal fin kunskap. 
ds 


Ibland händer sådant

man inte trott skulle hända. Käre maken hade telefonkontakt med Telia idag, diskussion angående mobilt bredband bl a. Då passade han också på att fråga om vi hade rätt till ersättning för extra utgifter vi hade i samband med att Vägverket grävde av vår teleledning och vi var utan både telefon och internet i 15 dygn. Ja, ja men! Vi kommer att få 1 600 kr av Telia! Då blir man glad och nöjd kund, vilket minsann inte är det vanligaste när det gäller telefoni eller elektricitet.


Käre maken

har besiktat husvagnen i dag, inte en anmärkning, jättebra! Den är ju i alla fall sina modiga 28 år!  Förra hösten gjorde vi fullständig service med fuktmätning, även det var utan anmärkning. Så vi kan verkligen inte klaga på dålig kvalitet. Men direkt vacker är den inte, :).Vid Silvköparens camping i Sala augusti 2010.


Häftigt uppvaknande

av att hela huset luktade rök! Jag är verkligen rädd för eldsvåda och har varit det ända sedan en grannes hus brann ned till grunden när jag var omkring 10 år.
Käre maken har en underlig hobby, han gillar att elda och han är inte alltid så noga. Man tänder i en spis, sedan går man och hämtar tidningen. Hemma står spisen och ryker in för fullt. Speciellt den här årstiden när man inte har eldat på hela sommaren och det är lågtryck ute.
Nu får jag vädra ut all rök och  starta upp lite städning, ikväll kommer Joysan hem och då känns det skönt att ha städat. Sedan börjar jag redan att få lite resfeber också trots att det är en hel vecka kvar tills vi åker.sommaren 2010.


Är det bara vi som har

ett så otroligt stort lager genom åren påsamlade grejor, kläder, sladdar, leksaker, tavlor, lampor och jag vet inte ens vad "alla-bra-ha" grejor heter?  Men trött är jag på alltihop. Kunde jag trolla skulle jag trolla bort allt direkt.

För att inte tala om att ogjort material: garn, tyg, stommar, kottar, kransar, pärlor, ståltråd, färg mängder med färg + alla böcker vi sparat genom åren + ett stort antal gamla radioappareter, högtalare, stereos, och musik av allehanda slag.

Det är ju bara att hoppas på att hjärtinfarkterna håller sig härifrån så ingen annan ska behöva reda upp i alla skåp, lådor och förråd här.

En sak är bra med Spanien. Vi har aldrig lyckats hitta en enda loppis där :).

Tack Anita för gullig kommentar och att du påminde mig om året 1992. Lars o Anna har alltså snart varit gifta i 20 år!!!! Hjälp!!!! Vart tar tiden vägen?Trosa kanal 2010.

Ha det bra allesammans!

En man, en son, en pappa, en vän, en jobbarkompis

fick brutalt sluta sitt liv i går kväll i en arbetsplatsolycka. Varje gång det händer och speciellt om det är nära inpå så blir man skrämd och vill gärna dra hela familjen intill sig och beskydda dem alla.

 Men det är viktigt att man bär med sig var dag att vara tacksam så länge alla lever och är friska. Och att man själv är tacksam för att få vara med. Själv är jag nog för nyfiken på mina uppväxande alla barn för att hinna med att dö. Jag måste ju först få se dem gå ur skolan, se vilket liv de väljer, se den partner de eventuellt väljer, se de barn som kanske kommer och så är ju karusellen i full gång igen!  :D !
 
!

God natt!

Stekte 12 l kantareller

och det blev 6 l stekta, inte så illa i alla fall. Tack syster Ewa för inspirationen.
Dessutom har jag tömt klädkammaren idag, samtligt befinner ute på grovaltanen för vädring. Jag skulle verkligen gilla att ha ett fönster i klädkammaren :).
För övrigt sa käre maken något som gjorde mig så glad; vi skulle allt ta och bygga ett gammaldags skafferi i köket! Det har jag längtat efter i många år, och han har haft dåligt samvete i många år eftersom det var han som tog bort det gamla. Få se nu hur många år jag orkar vänta :).
Så har jag faktiskt pysslat lite på loppisen, det är ett tag sedan. Börjat plocka i trädgården också, det är aldrig roligt på hösten, känns bara vemodigt.Det var roligare till hösten förra året, då gjorden jag den här skönheten tillsammans med Nina. Så firade vi bröllop
så det stod härliga till, jag får säga grattis till det första ljuva året, Karolina och Andreas!Det ser ut som det kastas risgryn? :)

Ha det bra allesammans!

Får jag skryta mer?

Idag har jag chattat på Facebook med min sonson, Rasmus, 8 år!!
Han är helt otrolig. Han har fixat ett eget FB-konto trots att det är 13-årsgräns. Han fyllde i att han var född 1920!!
Tagit kort på sig själv och fixat alltihop utan mor och fars vetskap. Vad ska bli av detta barn? Nu ska han lära sig FB:s olika spel. Att de är på engelska kvittar ju, det kan man ju lära sig. :) :)1 år och ett sådant charmtroll!Sommaren 2010, ett större charmtroll!

Lovade att återkomma med fotonDopet för 5,5 år sedan.Julen när hon fyllt 1 år.Sommaren 2010!
Familjens lilla prinsessa!

Vi har också haft annat kul i kväll. Pratade med syster Ewa i telefon, hon berättade att de hade plockats massor med kantareller. Vi blev inspirerade och gick ut i vår lilla skog bakom huset. Där kunde vi lugnt sätta oss ned i dikesrenen och bara plocka! Ingen av oss har någonsin sett så många kantareller på samma ställe:Mums!
Kramis

För sex år sedan idag

föddes en liten liten tjej efter att mamma fått vara på sjukhus i många veckor. Otroligt mycket oro och rädsla hos oss alla, men vi fick verkligen valuta för alla känslor:

Nellie Svärd, som inte bara fyller år utan också har börjat skolan och tappat en tand!!!!!

     Många stora GRATTIS-kramar från Mormor, Morfar, Hjärtat och Valborg             

Jag fick stjäla ett av mina foton i FB, har ju så dåligt med foton i lilla datorn och den stora krånglar fortfarande.  Men Robban ska komma idag så jag kanske hinner få fram fler foton på familjens egen lilla prinsessa!     

Men vi har också en liten konstnär, eller hur?
Joy Sara Matilda Gustavsson har gjort lite nya babysar, denna gång tomtebabysar. Den jag har i min header har hon också gjort. (Förutom hela bloggen, hon är makalös och vi är stolta över både henne och alla våra fina ungar :)   

De här två tjejorna har en annan sak gemensamt: De är födda för tidigt och fått tillbringa sina första veckor i kuvös. Båda förlossningarna var otäckt kritiska, men båda är de finaste och duktigaste ungar man kan tänka sig. 

Det finns en  organisation som www.preemie-heart.eu där man tillverkar och säljer små glashjärtan med silverdroppe till förmån för all världens prematura barn. Inkomsten går till forskning mm.
Och självklart har både Nellie och Joy varsitt hjärta, liksom även jag, käre maken, käre maken, Åge Aleksandersen och många fler. Känner ni någon familj som har barn födda för tidigt, skriv och beställ ett hjärta, det brukar vara en välkommen present!
Kram 

   

Septembersolig söndag!

Härligt men lite kyligt än så länge. Det är också mycket vemod med hösten och speciellt i år och mycket oro. För barn av alla slag, för barnbarn m fl. Efter att ha varit familjehem i så många år och fått känna på att man faktiskt inte alls behöver vara biologisk förälder för att kunna älska ett barn, då blir man också väldigt lyhörd för hur samhället behandlar barn. Och vi skulle kunna skriva både en och fler böcker om hur samhället egentligen skyddar föräldrars rättigheter och därmed ger barn skyldigheter. Det är en snedvriden uppfattning och den skadar så många!!!! Att ha barn är absolut ingen självklar rättighet, det är ett stort förtroende som man hela tiden måste jobba för att vara förtjänt av. Oavsett vem som fött barnet till världen så är det alltid en vuxens skyldighet att försöka ge barnet tillgång till sig själv och en egen framtid. En bra framtid utifrån barnets alldeles egna förutsättningar. Det finns en sång som väl beskriver vuxnas självupptagna "rättigheter" och den är skriven och framförd av Björn Afzelius och heter Ikaros. Lyssna noga på den texten och tänk!!muehlenbeckia

plättar på tråd eller slideranka är en av mina favoriter. Har nu lyckats föröka dem!Tycker jag är roligt för då kan man göra fina blomsterarrangemang och ge bort.
Kramis

Nu kom käre maken

med en oväntad skörd av rödbetor och gul lök.
Oväntad undrar ni naturligtvis. Jo, men visst sådde jag i sålådor både lök, morötter, rödbetor, palsternackor och bondbönor. Men när jag sedan skulle kolla uppkomsten så såg jag verkningarna efter min älskade Valborg som givetvis hade trott att vi gjort i ordning tre söta toaletter till vår älskade katt :(.
Ja, hur som så upptäckte vi idag att det kommit upp en del men inte riktigt där vi sådde :).

Känner mig lite nostalgisk idag, kan det bero på brittsommarvädret eller?Min yngsta dotters kängor som vi lät försilvra. Lägg märke till krypslitaget på tårna!Några år har gått sedan detta foto togs. Det var den 19 december -90 eller 91? Anita! När gifte sig Anna o Lars?
Orsaken till att jag fotade fotot var att jag försökte lära mig kameran lite bättre :).
Kramis!


Igår var vi

väldigt sociala. Först åkte vi till Älgarås, till Ruth och Åke (sonhustruns föräldrar) med en tårta och en blomma som tack för hjälpen med gräsklipparen. Direkt därifrån till Kjell o Lilian för att besiktiga deras båda nya barnbarn. Lille Neo får vi dock titta på en annan gång, han och hans pappa var ut och åkte i går. Men här ska ni få se någon mycket mycket söt:Man kan inte se sig mätt på henne, lilla dalkullan Julia.
Kramis


Jag brukar verkligen

inte visa bilder på mig själv, snarare tvärtom :), men idag hade Mirijam satt ut ett foto på Facebook som jag faktiskt snodde därför att det såg så mysigt ut!Ett minne av den här festrika sommaren när vi haft våra nära och kära hemma flera gånger! Tack Mimmi för fotot och tack Annelie för den goá kramen!Familjenytt:

Den här lilla sötingen skall bli storasyster i mars, 1 månad efter att hon fyllt 3 år. Lycka till familjen Tapper!

Kan berätta att det blir mitt 14:e barnbarn! :)!

God fredagmorgon!

Idag återgår käre maken till att vara ledig fredagar istället för onsdagar. Det känns bra. Och det finns sannerligen att göra så ingen behöver vara sysslolös.
Jag såg att Kalle Moraeus med band kommer till Skövde i helgen eller när det var. Kan rekommendera att gå och se och lyssna.Dalhalla 28 augusti 2010. Kalle och hans vänner; Jessica Andersson, Team Moraeus, Niklas Strömstedt m fl. Helt utsålt och magisk stämning. Men mycket kallt! Folk satt invirade i täckjackor och filtar, så fick man ju lite värme av att applådera också :)


Det berömda gröna vattnet.Ett annat mycket trevlig besök gjordes här: Växbo lin, där jag inhandlade skäktat lin samt buketter med lin. Ska bli jättekul att jobba med.Docka gjord av skäktat lin. Fotot blev inte övertydligt men dockorna var jättefina.Värt att besöka!
Så fikade vi (käre maken, jag, kära dotter Annelie och Robins Hanna) på ett ställe som hette Majas. Inredningsaffär med café, mycket trevligt! Tack Hanna för att du tog med oss dit.Glad lek med hundarna; Hanna, Nellie och Jenny. Inget bra foto alls, men roligt hade vi.

Nu ska jag starta upp med lite rolig städning, samla upp gräs, måla, väva och lite till.
Kram!

Hej igen allesammans!

Vad jag längtat efter detta, i hela 15 dygn har vår telekabel fått stå avgrävd av Vägverket!
Visserligen har vi varit bortresta en vecka, men då kunde jag ju i alla fall hålla lite kontakt tack var kära döttrarnas datorer. Men nu är vi tillbaka hemma och åter online! Jag återkommer så snart jag har kopplat kameror m m. Stora datorn är fortfarande instabil, så nu kör jag bilderna direkt i laptopen.Silvköparens camping i Sala! Mycket vackert och otroligt välskött camping. Dessutom billigare än många. Så här såg det ut när jag på morgonen kom för att duscha:


En absolut höjdare, rent, snyggt och mycket trevligt bemötande av personalen. Tack Silvköparens camping!

Så var vi då framme vi resans andra mål:Sundborn i Dalarna. Tog inga bilder på Carl Larsson gården därför att jag har så många förut, han och hans otroliga hustru har varit mina förebilder i många år. Kan inte låta bli att titta in där när jag är i trakten.

Så nästa mål:Polly!Med husse!med matte och gammelhunden!!Småmattar spelar Wii.

Gör nu kaffe, tvätt och städpaus!

RSS 2.0