Så plötsligt var det över!!!

Först all spänning som byggs upp dag efter dag, så sitter man i bilen i över 40 mil. Sedan äntligen: Får man träffas, kramas, prata, prata, prata och självklart nästan skratta sig sönder och samman. Klä granen (kungsgranen), äta första skinksmörgåsen, sova en slatt, kliva upp och fira julafton med sina nära och kära! Kan man ha det bättre? Vi hade det i alla fall så bra och åt det bästa julbordet jag ätit i hela mitt liv! Vi hade så himla roligt så vi hann inte ens spela det spelet som tomten hade med sig. Det gjorde vi på juldagen och det med besked. Ett annat ord - tror jag det hette! Alla som känner oss vet ju då att det blev väldigt högt i tak :)) Det allra roligast var att både Rasmus, Joel och Nellie kunde vara med! Trots att det var ett lässpel! Och tro inte att de hade några fördelar, nixan pixan och de var jätteduktiga. Nellie fick pyttelite hjälp med läsningen men så går hon ju också bara i första klass :) Stolt!
Sedan tog livet en annan vändning. Stormen kom! Och det med besked! Sova var det ju inte tal om, plåtar och annat löst for runt överallt och LÄT. Träd bröts och Micke fick naturligtvis larm. Någon ström fanns inte kvar, frukosten fick bli kall, långsamt blev huset kallare och kallare. Men glädjen blev i alla fall stor när Micke med hjälp av några vänner fick igång strömmen i ladugården så korna äntligen kunde få bli mjölkade. Det hade varit riktigt otäckt att lyssna på deras skrik. Men nu lättade livet betydligt så vi hämtade 7 familjepizzor (för att få varm mat) och åt och skrattade igen.
Ny natt, mer storm men inte lika svår. Bara lika störande. Och nu fick vi gå inomhus med jackor och mössor för någon ström kom inte tillbaka. Det blev faktiskt jättejobbigt att packa in sig i bilen och åka från allt arbete som samlades p g a strömlösheten. En smockfull frys i köket, två fulla frysar i källaren + all julmat i två kylskåp. Det luktade inte gott kan jag lova! Diskbänken smockfull med disk, vi var ju så många och vi drack kaffe hela tiden ( som bryggdes i husvagnen). Men tyvärr räckte inte gasolen för att värma vatten och diska!
Så sitta i bilen hela tisdagen igen, endast med avbrott för frukost i Falun.
Men det har ändå varit en så himla fin jul och vi har verkligen tagit alla besvär med glada skratt och hjälpsamhet. Ett jättetack för en så väldigt bra jul, men den var verkligen kort och snabb!
Och jag är så enormt lycklig över att ha fått mina barn och dessutom fått behålla dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0