Man lär så länge man lever

ibland hårdhänt. Jag gick in på Västrafiks site och skulle kolla restiderna för Ronden eftersom läkaren sa att käre maken kunde använda den och jag kan ju inte skjutsa honom tor måndag-onsdag, vilket skulle ta 14 timmar totalt och ca 90 mil. Dessutom har jag egen läkartid onsdagmorgon :( Hur som: där stod ett telefonnr för bokning av en plats i Ronden. Och jag ringde. Sedan började mitt livs värsta konversation. Jag sa vem jag var och att jag ville boka Ronden för min make. Fick till svar "ditt personnummer" Mitt? sa jag. " Skolle do inte boka Ronden? " säger då den här kvinnan med hård brytning vilket jag inte hört tidigare. För min man, sa jag. "hans personnummer då" Hon fick det och säger snabbt hela hans namn och så frågar hon vilken tid han ska åka. Ja, han ska vara på Mölndals sjukhus mellan 10-11 i morgon för inskrivning och operation. Ja, men vilken tid ska han åka frågar hon med allt snäsigare ton. " Men alltså: JAG har ju inte tillgång till Rondens tider, det är ju därför jag ringer. "Vart ska han åka, säger hon då ännu snäsigare. Mölndal, sa jag ju, sa jag aningen irriterat jag med nu. "Varifrån", säger hon kort. Ja, vi bor ju i Töreboda men måste nog ha anslutning. "Ni kan inte åka med Ronden, den finns inte i Toreboda". Nej, visst, det förstår jag ju, men anslutning från KSS då? " Jak säker ju att ni inte kan åka med Ronden, den går inte till Mölndals sjukhus"
Och där sitter jag och läser Västtrafiks site ang Ronden 5 som regionens innevånare kan åka med från vilken kommun som helst till sjukhusen i Göteborg.
Alltså, då hade jag tragglat med henne i ungefär 20 min och fick det här svaret. Jag blev så arg så jag slängde på luren. Har aldrig känt mig så förödmjukad av en totalt främmande människa och jag kan framförallt inte förstå en arbetsgivare som anställer någon som inte förstår språket på en sådan viktig plats som tidsbokning? Den här människan har ju inte en chans att klara sitt jobb, men jag ursäktar inte att hon var så snäsig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0