Män.

Migration=byte av hemort/hemland, inflyttning eller utflyttning.
Om man sitter i regeringen såsom statsråd med huvudinriktning migration: kan man då ha grundläggande åsikter om hud- och hårfärg? Om man då som svensk kvinna, blond, blåögd och i 50-60 årsåldern gömmer utvisningshotade mörkhåriga färgade , vad är man då? Enligt icke utsagd men klart tänkt definition? Just, det dum medelålderskossa som vill alla väl, dessutom blondin. Den utvisningshotade mörkhåriga färgade människan är alltid man. Aldrig intelligent, välutbildad, vacker kvinna-mamma till apatiska barn, hustru till krigsskadade män, dotter till krigsdödade föräldrar. Nej, no, absolut inte. Den mörkhåriga färgade mannen, i första hand muslim (numera) i andra hand jude, därefter i icke rangordning: kommunister, turkar, homosexuella, handikappade m m, mm.
Låter jag bitter? Nej, visst inte. Bara synnerligen realist. Dessutom är jag numera blond, blåögd, lite överårig dock-alltså 65+, har alltid velat göra vad som är gott och riktigt, så! Saken är klar: jag tillhör den grupp som Tobias Billström förklarat såsom svensk dumbom. Men jag tar inte åt mig. Jag har ju ändå i mitt stilla sinne tyckt att han verkat vara en data-animerad plastmänniska med helt nollställt känsloliv. Och så tycker jag fortfarande.
Idag har jag bakat. Haft jätteroligt med mina tre surisar när jag experimenterat hej vilt med pressad vitlök, hackade tomater med oliver samt mängder med nötter och rötter i den sista surisen. Visst, några blev riktigt goda, andra blev i alla fall annorlunda :) Dessutom har jag uppfunnit en bra andningsträning: jag blåser vattenflaska en gång i timmen samt överdoserar cortison en gång i timmen. Detta har medfört att jag haft två bra dagar när jag troligen skulle ha klarat även Vasaloppet!
Det finns män, och så finns det män :)
 
 
Här är ju klart en av dom som jag gillar bäst.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0