Glad blir jag verkligen!

Respekt för dem som håller emot nazism :-)
En läkare tog ställning när SD:s partiledare Jimmie Åkesson besökte Norrlands universitetssjukhus. För patientsäkerhetens skull ställde han sig i vägen och meddelade att Åkesson inte var välkommen.
 

Skyddar patienter och medarbetare"

Läkaren medger att han inte sympatiserar med Sverigedemokraterna och inte tycker att deras människosyn är förenlig med den som finns i vården, men framhåller att hans handling inte motiverades av hans politiska åsikter.

– När jag ställde mig och sa ifrån var det inte på ideologisk basis utan helt och hållet hur besöket påverkar vårdmiljön, jag som delvis medicinskt ansvarig. Nu hände det något som påverkar vården och då skyddar jag mina patienter och medarbetare.

Han är också medveten om att hans agerade kan få folk att se Sverigedemokraterna som offer i händelsen och att det kan väcka sympatier även om hans motiv inte var politiska.

– Man kan inte blunda för SD:s politik och deras ideologi och låta bli att säga ifrån bara för att folk inte ska tycka synd om dem. Jag vill inte ta ifrån Jimmie Åkesson hans rätt att tycka som han vill eller deras rätt att finnas som parti.

Bravo! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0