Utflykt till Järvsö Lin Café!

Där lyckades jag norpa några stycken humlekottar, hoppas nu att de tar sig hemma. Så hittade vi lite kul grejor på olika kul loppisar till ett sammanlagt pris av 30 kr. Vi hade nämligen bara det i kontanter och hittade ingen bankomat. Så här i efterhand var det ju en bra broms och vi köpte ändå det vi ville ha!
Nu ska vi laga lite god mat.
Kramis


Kvällshälsningar

från ett fortfarande stormhärjat Bollnäs. Mycket regn, mycket blåst, men härligt familjeliv. Naturligtvis har vi varit på Lilla ´K och ätit en underbar veg-buffé och sprungit på Erikshjälpen och Kupan. Det är sådant man kan göra när det regnar.
Tyvärr har jag inte sladden till kameran med in och orkar inte springa ut i hällregnet igen. Jag publicerar härliga kort i morgon.
Joy, Josse, Suz och alla ni! Många hälsningar härifrån till alla!En bild från Hajstorp förra veckan kan ni få. Haga Alltjänst nya investering, vad tycks?
Kramis!

Hälsningar från

ett stormhärjat Hälsingland! Allt har gått bra, mys, mys att få krama alla igen. Nu kom Jenny hem, mer kramar!!

Trosa

är en helt underbar liten stad, så vacker, så rofylld trots ett stort antal turister.Frukost efter en varm natt med några tusen mygg och resten getingar.

Kärt besök!Fikade på Hamntorget, för oss gick det väldigt bra men Simon hade det jobbigt! Han jagade en miljon getingar,  15 jobbiga kajor och Thilo! Nu vilar Simon i Nyköping tillsammans med Douglas och Daisy!!!:) :).
Kram

Hej alla!!

Rapport från Trosa, världens ände, en riktig pärla vid havsbandet.
Vi kunde ju inte stanna kvar hemma, vägverket har grävt av vår telefonkabel så vi kan varken ringa eller komma ut på nätet! Alltså åkte vi till Trosa. :). Jag skojar bara, vi skulle ändå ha åkt dit men det passade liksom bra nu när de förstörde vårt nät.
Här är det verkligen fint! Vi var in till stan förut och åt makalöst gott, trots att det inte var Bomans.
Skärgårdsgryta, supergod!Chilimarinerad lax med risotto! Joy tyckte det var supergott!Ryggbiff med klyftpotatis, stekta kantareller och bearnaise, supergott tyckte Simon!Trosaströmming med potatismos och rårörda lingon, supergott tyckte Egon.Före maten!Efter maten!Grattis Jenna!!
Ha en riktigt trevlig födelsedag och krama sötetösen från oss!!
God natt!

God kväll!

Livet är härligt i kväll! Jag har precis hängt upp de nio lakan som vi färgat idag och jag är synnerligen nöjd med nyanserna. Det är ju det som är orsaken att jag färgar på gammaldags sätt- det går att använda färgbaden till nyanser - nästan hur många som helst! :), :)!! (bara lite överdrift).Käre maken hjälper mig att röra om när jag tar kort. (Själv ser jag så hemsk ut att jag inte kan visa mig).Här är resultatet av ca 150 liter 60-80 gradigt vatten, 4 byttor färg, 2 kg salt, 2 påsar fix, 2 timmars rörande och 6 sköljningar för hand i kallt vatten + en urtvättning i maskin utan tvättmedel. Jag har ju använt både vedgryta, tvättbänk, slang och käre maken. Tänk er förr! När man gjorde allting för hand, samlade färgen, betade, hinkade, eldade, rörde och sköljde ALLA gånger för hand! Tala om manskraft, vad är det jämfört med kvinnokraft!
Käre maken blev intresserad av denna process och kollar nu på Google allt vad som finns om växtfärgning. Det bådar gott för framtiden :).

Så tog vi en sväng till Slätte och kollade lingonskörd + plockade ljung (till kransar). Lingon finns och skogen vid Slätte är hur rolig som helst med olika växter, kottar, gamla vackra grenar, mossor m m, m m. När kvällsolen skiner genom tallarna, lingon och ljung riktigt bländar med sina otroliga färger - då är det skönt att leva!

Som den ekorre jag är så samlas det i ladorna för fullt nu och det är lika roligt varje år. Tänk om vi kunde ha får också? Men då måste jag lära mig mycket mer. Visserligen är det kul att lära sig nytt,  men hårddisken är väldigt saktgående nu för tiden, känns på något sätt lite fullmatad. När nytt ska in ramlar gammalt ut och det är ju inte så kul! 

Nu tog käre maken cykeln ned till Hajstorp för att kolla veteranträffen där, det brukar vara mycket. Jag ska återigen se på Små mirakel, älskar bara att se hur småttingar klarar sig fint. Det är väl ett men av min yngsta dotters födelse i 25:e fosterveckan. Men det har jag säkert berättat om mångar gånger. Nu är hon 24 år och en underbar liten människa - precis som de andra - snacka om stolt höna!

Min prematura dotter några år senare! Inför studentbalen 2005!
Kramis Onsdag, strålande vacker

augustimorgon. Käre maken är på kurs och jag ska börja dagen med att bada lilla hunden. Därefter skall jag färga mattrasor i stora kokgrytan, det är alltid lika roligt. I går strök jag lite gammal textil och blev snopen över mig själv. Min yngsta dotter flyttade till Nyköping för tre år sedan och på vägen dit eller hem har vi roat oss med en sommarloppis som heter 52:an. Där har alltid funnits så mycket textil, både fint upphängd och struken, men också hela högar slängda i stora korgar med pris: 5:- st.
Där har jag hittat så mycket roligt, se här:Denna låg slängd i låda, stor fläck på och dessutom trodde jag vid ett snabbt ögonkast att den var maskintillverkad. Tvättade den, men sedan har den fått ligga till i går. När jag strök den upptäckte jag att den verkligen var helt handsydd, med hålsöm runt om och hålsöm och vitbroderi som dekor. Ett jättejobb helt enkelt och hel, fläckfri och vacker. Och jag, som inte ens sett detta!!

5 kronor, prutat och klart!På samma ställe hittade jag det här engelska vitbroderiet för samma fina pris. Döm om min häpnad när jag kommer hem och får se att jag själv för många år sedan sytt en mycket snarlik duk:Den syns inte så bra mot vita spegelbyrån.
Som vem som helst kan ana så är jag väldigt kär i gammal textil, helst vitbroderier, monogram o liknande, men det kan gå med broderade ulldraperier, dukar, överkast och gardiner också. Jag har ju i min dar arbetat mycket med textil och gör en del fortfarande. Trots att jag vet att det är ett väldigt underskattat arbete, så uppskattar jag själv själva skapandet. :)!
Till handling!

Hej igen alla rara!

Har pojkarna här idag för Therese och Roger jobbar så det är full fart och raka rör. Men de är ju så stora nu så det blir inte samma sak som när man var "barnvakt". Just nu är de vid kanalen och fiskar, för övrigt är det dator som gäller + flickvänner som ringer. (i alla fall till David 14 år).


Tack Anette, jätteroligt att du kikar in.
Krukorna köpte vi för ungefär tre år vid Kruk-kompaniet i Lidköping. Jag tycker mycket om dem även om stilen inte är den bästa för det här gamla tillbyggda torpet. :).

Så tar vi ett fyrfaldigt leve för Linus 21 år idag, samt för Roger och Therese, 8-årig bröllopsdag idag.
Hurra, hurra, hurra, hurra!!Han gör verkligen allt för att inte synas, längst ned t h.Påskafton 2010, det enda kortet jag har på dem båda sedan bröllpet 2002! :), :).
KramNu har Robban åter fixat datorn

få se hur länge det går.

Ikväll har Vävloftet haft uppstart inför höstsäsongen. Det kändes kul och var kul att träffa alla. En och annan grej kommer det väl att bli vävd också.

För övrigt har det varit en lugn dag, jag har mestadels pysslat med färger och trasor. Längtar lite efter fredag när vi sticker uppåt och får träffa nära och kära.

m fl.

Kram


Dessa teknikens under

nu har den stora datorn lagt av igen och Robban kan inte komma förrän i morgon. Det går i och för sig bra att blogga här med men jag har ju alla foton ligger i den andre.
Vi åkte till Tidan idag för att köpa grönsaker. St Hedarne står ju alltid där och säljer och de har både bra och billiga grönsaker, rotfrukter m m.
Jag kan lova att shabby chic slagit igenom på de stora loppmarknaderna. Det tråkiga är dock priserna, för de har stigit rätt igenom taket. Vi handlar ju i alla fall inte, har nog med att sälja av allt vi redan har.
Tack för alla goa kommentarer. Sandra! Jag ska väva en matta åt dig men jag använder inte längre trasor från kläder utan enbart från lakan, påslakan m m. Mina händer börja bli slitna och jag klarar inte att klippa trasor utan får riva dem, då är det tacksamt med stora rejäla lakan.
Grattiskrama Thilo från oss :) :).
Kram till er alla!

"Ekonomiska kransar"

gjorda av 90 cm lång,  tjock gammal ståltråd + lindad med grön matt-trasa, pyntad med små buketter renfana!

Kul! Faktiskt snyggt med om jag får lite vana! (läs jag-är-bra-boken-mia-törnblom)!!
Oekonomisk krans:


Köpt stomme av pil, MASSOR av renfana!!

Kramar!!

Man kan undra

hur mycket trevliga människor det finns egentligen? Vi har 98% mycket trevliga kunder och man blir själv så inspirerad av alla snälla kommentarer. Idag var det ett par här som kallade hela vår lilla gård för "otroligt kreativ miljö"!!! Här!! Med allt skräp, allt ogräs, allt som behöver målas och snyggas till, allt som vi omöjligt hinner med? Jag tackar och bugar för det känns allt bra rart ändå.Ett par som var här idag ville köpa mina gamla videägg! Även den gamla kransen av lammöron! Samt mattorna jag håller på att knyta frans på.Det ÄR faktiskt roligt när man får beröm. Jag måste försöka lära mig att ta det och inte förringa ALLT jag gör.
Kram!

Rejält åskväder

och jag klarade det galant. Vågade till och med kuta hem till sommargrannarna och sitta där i lugn o ro, äta, dricka, prata och ha trevligt. För bara fyra år sedan så hade jag legat på golvet i badrummet och skakat av skräck, haft svår huvudvärk och illamående. Hade jag pratat med en psykolog så hade denne tvärsäkert sagt: Kbt. Kognitiv beteendeterapi. Och det är väl ungefär det som det handlar om, att övertala sig själv helt enkelt.

Nu gapar vävstolen tom igen och jag får klåda i fingrarna: vill göra ny framknytning, planera nya mattor. Men jag får försöka knyta fransen på de redan färdiga först, även om det inte är lika kul som att planera nya färgsammansättningar.Favorithatten tillsammans med favoritkransen nr 2. Ettan är gjord av videkissar.
Återkommer.

Hur bra får man ha det?

En stor underbar familj, otroligt härliga vänner, hälsa, skönhet :), massor av intressen, frisk luft, naturen kring knuten och så söta små husdjur! (jag menar inte flugorna).
Tack Eva och Leffe för en jätterolig kväll! Jag tror vi debatterat det mesta inom samhälle, fysik, kemi och historia! :) :).Och naturligtvis ätit gott och druckit gott!
God natt och sov gott!

Bastu är alltid skönt!

Oavsett om det är 30 gr+ eller 30-! Det kanske är det som är hemligheten bakom bastu, hög fuktig värme och ett svalkande bad. Superskönt!! Går ej att beskriva med ord, det måste upplevas!

Vårat smultronställe! Så skönt och så glad man blir av att känna sig så ren!

Torsdag. Ernst. Känns nästan lite ----! men jag gillar verkligen hans naturgrejor!
Kram!


Den "nya" lilla gräsklipparen

får mvg, men föraren är en klar ig. Svettas monstruöst efter ca 10 min klippning.
Idag gjorde jag något jag aldrig gjort; en krans av harklöver. Naturligtvis tog materialet slut eftersom jag troligen tog för stora buketter. Men men! Det kan ju aldrig bli bra om man inte tränar.Nya trappen är alldeles strax helt klar och jag har provklippt gräs intill. Det gick fint och vi kommer inte att behöva springa med trimmer i tid och otid. De små trappstegen är enkelt uppfällbara, sen är det bara att köra.

Nu ska redskapen bort och kuddarna fram!

För övrigt hade vi en valdebatt här hemma i går med Robban. Då insåg jag något viktigt! Den här perioden med alliansregeringen har ju visat facit! Precis det jag länge misstänkt - det är ingen skillnad på färgen - blått eller rött spelar ingen roll! Man byter visserligen namn på saker och ting, man byter från sjuk till arbetslös, från arbetslös till programdeltagare, man privatiserar vård, skola och omsorg, men skillnaderna är marginella. Så vad i hela friden ska man rösta på? Det finns ju ingen röd tråd, det finns ingen ideologi (inte i praktiken i alla fall).

En annan sak jag stridit för i många många år är ju barnens RÄTT i samhället. Idag har barn inga rättigheter i praktiken (bara i teorin) men föräldrar har i stort sett RÄTTEN till att äga sina barn, oavsett hur man behandlar dem.
Min kloka dotter, som för övrigt är egen företagare, har bekräftat vad jag länge misstänkt: I Sverige är omsorgen om djurhållning betydligt hårdare lagreglerad och kontrollerad än omsorgen om våra barn! Djurmaten får inte innehålla några som helst E-märkta tillsatser, skötseln av djuren är minutiöst kontrollerad.
Självklart ska djur skötas ordentligt men är det inte lika självklart att barn ska skötas? Kan man tycka, i alla fall.
Kram!

Det har som vanligt

varit en innehållsrik dag. Efter mysfrukost med Jenna och Mikaela så åkte vi alla till Skövde för mer virke till trappen. Hem, Jenna och Mikaela gick ut i skogen för att plocka blåbär, jag väntade på Robban (för datorn var nära en krasch igen) o käre maken snickrade. Körde sedan hem de kära till Gullspång, Mikaela skulle på öronkoll så jag släppte av dem vid Vårdcentrum. På vägen hem hittade jag ett stort ställe fullt med renfana och harklöver, vilket naturligtvis tog en bra stund att passera. (det går åt mycket material i kransar). Väl tillbaka vid ratten började det ösregna, det riktigt forsade ned och strax söder om Hova (där E20 är smalast i hela världen) där stannade mina vindrutetorkare. Full trafik, både framåt och bakåt. Nu vet jag precis hur det känns när "hela magen blir full med is"! Det fanns ingenstans att ta vägen, jag såg hjälpligt framåt men inte åt sidorna. Någon skräckfylld kilometer gick o plötsligt så började de fungera igen. Men jag hann inte ens bli glad innan de stannade igen! Så gick någon km till och när precis såg en busshållplats och skulle stanna, så hoppade torkarna igång igen. Sedan kom jag äntligen hem!
Nu har Robban varit här och fixat datorn, Egon snickrar färdigt trappen och jag tänkte se "små mirakel".Här är ett litet mirakel!


Visar resultat en annan dag, om det blir något!
Kramis

Ny trapp!

Inte helt färdig men klart motsvarande min vision. Där skall jag ha kuddar och fårskinn och massor med mys!


Måste bara få visa

lite historia.

 Vi åkte en sväng till Gullspång ikväll och hälsade på våra gullungar där:Ursäkta dålig fotograf men här är Jonatan, Thim och Mikaela. Veronika syns också lite längre ned.

Det är väldigt ofta vi hittar trevliga saker hos dem, gamla zinkbaljor, gårdspumpar, trätvättmaskiner m m. En del köper vi, en del får vi o annat försöker vi sälja åt dem. Se vad vi hittade ikväll:

Nästan en obruten tioårsserie från 40-talet. Den observante ser att endast nr 131 saknas i en serie på 20.Så lite av mina favoriter! Glad blev jag och roligt att träffa gullungarna!
Godnatt och sov gott!


Få se nu

vad som händer med stilen! Ok, helt som vanligt, jag hoppas ändå ni kan läsa förra inlägget.
Idag är det verkligen mulet, mörkt och regnigt. Mycket försmak av hösten och det känns ju vemodigt. Men jag får väl titta på almanackan istället för ut.Den här blå flaskan vet jag med säkerhet är 65 år gammal. Mina farbröder, Rune och Martin använde innehållet när de skulle ut och dansa. Keratin hette det men jag minns inte om det var hårpomada eller rakvatten. Men jag minns hur jag som liten flicka såg hur de gjorde sig fina på lördagkvällarna.
Jag har själv hämtat flaskan vid Brotorp (min pappas föräldrahem) och sparat den av sentímentala skäl.

Tack alla goa människor för fina kommentarer, man blir glad ända in i svarta själen!

Som vanligt idag så har jag gjort göra-lista som jag som vanligt aldrig lyckas följa. Däremot gör jag alltid en massa annat som också varit ogjort. Så jag tycker göra-listor är bra.

Käre maken gör också lite dåliga samveten i dag. Skruvar ihop trasmattstället, plockar undan grejor från grov-altanen som inte ska vara där. Kan någon fatta varför man samlat på sig så himla mycket grejor?
Kram

Problemen försvinner inte

bara för att man tiger om dem, säger Staffan Gising, i dagens MT.
Så talar han om att han jobbat i Biskopsgården, Gårdsten m fl i Göteborg och där har han då stött på många rotlösa arga unga invandrare. Han påpekar med all rätt att invandrarpolitiken inte alltid fungerar, och den är långt till bra!
Men då står jag där med min stora stora undran: I hans insändare får man intrycket av att han värnar om invandrare. Hur i glödheta helvetet kan man då gå in och verka på toppnivå i ett parti som Sverigedemokraterna????
Jag har också arbetat med invandrare i över 15 år. Jag har träffat så oerhört många människor med tragiska upplevelser bakom sig, människor med svåra krigsskador, svåra trauman m m. Jag har ofta konstaterat att det inte spelar så stor roll vilket land man kommer ifrån - de allra flesta är bra och trevliga, och lever i stort sett som vi vanligen gör. Och 90 % av dem vill inget hellre än att få jobb, kunna lära sig svenska och leva ett bra liv i Sverige.
Om det nu skulle vara som Sverigedemokraterna påstår så har jag alltså missat alla dessa som inte vill jobba, som inte vill lära sig svenska, som bara vill ut och våldta svenska tjejer, som lever högt på socialbidrag och kriminalitet. Då vill jag påstå att jag nog varit både blind och döv och framförallt dum i huvudet.

Något har hänt med min dator, stilen har förändrat sig alldeles själv. Jag återkommer.

Vännen Sara

ringde i förrgårkväll och vi diskuterade i vanlig ordning samhällsfrågor typ pensioner, bloggreklam m m. Det är ju alltså inte bloggarna som gör reklam utan ägarna av själva bloggprogrammet. Så därför tänkte jag göra reklam själv nu:Hjordnäras ekologiska mejeri med produkter som är sagolikt goda på naturliga råvaror. Den här tex yughurt med persika och apelsin är så otroligt god, man kan riktigt känna den lite sträva smaken av persika spetsad med apelsin.
Då hör det till saken att jag under ca 35 års tid aldrig kunna inmundiga något med fruktsmak, läsk, godis, kräm, saft m m som funnits att köpa för en billig peng. Jag KAN helt enkelt inte få ned detta, tycker bara att det smakar kemi. Det har ju inte blivit bättre av att sedan några år veta att det faktiskt är rena kemiska produkter, gifter helt enkelt.
Därför vill jag varmt rekommendera er alla: Köp Hjordnäras produkter, det är inte bara gott utan det är också ett meddelande till de stora livsmedelsproducenterna och industrierna: Sluta förgifta vår mat, annars slutar vi köpa era produkter!!
Tack Bert Karlsson, tack alla underbara TV-kockar som tagit upp detta gång på gång. En liten förbättring har börjat bli synlig, även om det går väldigt sakta.

I går lyssnade vi på ett hemskt radioreportage från Indien. Man berättade om den stora bristen på rent vatten och ordentliga sanitetsanordningar. Det finns (Bombay) 5 toaletter per 1000 invånare!!! De få vattenbrunnar som finns förorenas dagligen av avloppsvatten, alltså skit i klartext. Ett par gånger i månaden översvämmas de här bostadsområden av avloppsvatten som stiger ungefär ett par decimeter över landytan. Varje dag delas det ut ca 20 liter rent vatten per hushåll som ska räcka till allt: klädtvätt, matlagning, personlig hygien, städning m m. Barn badar och leker i avloppssjöar. Men på internationella miljökonferenser anser inte västvärlden att det här är ett globalt miljöproblem, man vill se det som ett nationellt fattigdomsproblem. Men vem/vilka är det som i många många år bidragit till nuvarande miljöproblem genom sina industrier, sin vällevnad, sina höga inkomster genom att förgifta luft och vatten kunnat hålla produktionskostnader nere?? Har vi rätt att ställa krav på länder som Kina och Indien nu? Utan att först ha ställt riktigt höga krav på USA?

Det här är saker som tål att tänka på, det finns många pyttesmå förbättringar varje enskild människa kan bidra med; noggrann sopsortering t e x. Att inte köpa snabbmat, att kräva giftfritt är andra sätt att bidra.Djur skulle aldrig göra så här mot sig själva!!

Kram!

Det blidde inget gräsklipp

åkgräsklipparen var sönder, lagades och då kom Roger och Rasmus. Det blev minicross och den var också lite krånglig men sedan åkte våran lyckliga sonson med fart mellan tallarna, huset och taxen. Therese kom och hade plockat en halv plastkasse kantareller + två Ernst-träd. Ernst är familjens nya idol! Josse och Robert funderar på att köpa Ernst stora krona som komplement till skuggljusstakarna. :)
Här måste jag justera mig och tala om varför jag är förtjust i Ernst: han kan konsten att sätta värde på det naturliga, på ljusnyanser skapade av sol och skugga, detaljer som alltid finns i vår närhet: rost, sten, gammalt trä, spruckna hinkar, tegelstenar med mossa och mycket mycket mer. Massor som jag i alla år har tyckt varit så vackert! Klart att jag då gillar Ernst!Tydligen gillar min kära dotter också Ernst, eller hur ska man tolka hennes ansiktsuttryck?
Kram!


Gräsklippardags

för ungefär tre dagar sedan. Vi har blivit bortskämda i sommar när gräset torkat bort i stället för att klippas. Men nu måste det göras i alla fall. Jag skulle ju mycket hellre velat binda en krans av renfana, gjort gräskronan klar eller sätta mig vid vävstolen. Så är det och så har det alltid varit. Men det får bli gräsklipparen och där får jag sitta och minnas den här fina sommaren:


Mina älskade fina! Frank, Mirijam och Nellie!Fler älskade fina, Annelie, Jenny och Mirijam!Så två till fina älskade, Joel och Joy.
Resten får jag ta under veckan som kommer eftersom jag har så många. :)
Ha en bra lördag!

Förlåt mig Suz

men eftersom du är en så mycket bättre fotograf än jag och motiven var så söta så var jag helt enkelt tvungen. Men! Jag angav källan!
Som alla nästan kan gissa så har Hjärtebarnet varit väldigt förtjust i Polly (att hon åkte hem).
Idag är det full fart. Dels läser jag Tomas Bodströms Rymmaren, dels lyssnar jag på Roslund & Hellströms Tre sekunder. Båda handlar om våra makthavare, politiker. Skulle de här böckerna skildra sanningen så blir jag verkligen mörkrädd. Eller är det jag som varit naiv? Jobbar verkligen polisen med betalda infiltratörer och informatörer där man låter dessa begå brott bara dom skvallrar på alla andra?
Ja, jag kan inte göra så mycket mer åt detta än vad jag kan göra åt alla kemikalier i mat och kläder. Det känns snart som det är onödigt spill med adrenalin att ens bli upprörd. Det är ändå lite nyttigt med extra adrenalin när man städar och stryker.

Skövde (igår) är liktydigt med Erikshjälpen. Men igår var det både dyrt och väldigt utplockat. Jag hittade i alla fall några snygga stuvbitar som nu skall förvandlas till mippar och bippar, kanske även kuddar.Ni minns väl mippar och bippar? Miljö-i-påse, mipp och bag-in-box i påse, bipp. Jag har faktiskt sålt så pass många så nu ska nya tillverkas. För mig är ju det största nöjet att hitta roliga stuvbitar och sedan själva tillverkningen. Guld med täljkniv blir det inte, men är ändå roligt att sy och sälja.

Tack Anette för din kommentar, jag blev verkligen förtjust i Törnrosa kjortel, både form, färg och att hon slingrar.

Tack Jannicka för din kommentar, jag tycker ju det Joy skrev var helt underbart fint!

Och självklart tack för ALLA trevliga kommentarer.
Idag har det varit en riktig loppis-dag. Jag vet inte hur många kunder vi haft, men det har varit slag i slag hela dagen. Och alla är så otroligt vänliga och trevliga. Man blir faktiskt en gladare människa av att ha en loppis, det visste inte jag.

Käre maken har påbörjat altantrappen, men nu tar vi nog fredagkväll med god mat och en skön bastu. I morgon är jag bara tvungen att färga åtminstone ett lakan i mellanbrunt, mattan jag håller på med kräver det och jag har absolut inte en brun handduk kvar ens. Trots att jag faktiskt har ett stort lager både mattrasor och material till trasor.
Josefine och Roberts bil är i alla fall lagad, det var inga jättefel om man inte tycker 3 500 är dyrt. Men jag vet också vad det hade kunnat kosta om det varit motor, eller turbohaveri.
Joy har jobbat sista dagen på Mique idag och har därmed skaffat sig lite nya erfarenheter. Det är ju lite skillnad på klockor, smycken och heminredning även om alltihop är roligt.
Lycka till, Annelie, med e-fakturor. Jag har faktiskt inte vågat mig på det än så du får meddela hur du upplever det. Framförallt om det är tidsbesparande.
Ha en trevlig helg allihop, nära, kära, vänner och alla ni trevliga bloggare!

Hej alla vänner, nära och kära!

En hel torsdag har gått utan att jag hunnit med datorn. Det är verkligen ovanligt och beror förmodligen på:Att vi åkte till Skövde för att äntligen, ÄNTLIGEN handla hem virke till altantrappen. I 18 år har vi slitit ut FYRA tillfälliga (käre makens ord) trappor. Säg aldrig sen att jag inte har tålamod!! Se här så det ser ut:Jag hade aldrig kunnat med att visa den här bilden om det inte varit för att det nya virket kommit hem.

I går var vi och tittade på ett hus som är till salu. Det är inte så att vi har planer på att köpa det, men vi kunde för vårt liv inte lista ut var i Hajstorp detta hus fanns! Ingen av oss hade någonsin sett huset förut och då handlar det om 33 år för min del och ett helt liv för käre maken.Det var så snyggt att man kunde bli tårögd, helt i ordning, jättevackert färgsatt samt med alla inventarier, vackra gamla möbler, lampor o d. Och det ligger ca 50 m ifrån vår vanliga skogsväg där vi plockar allsköns saker såsom svamp, blåbär, lingon, vackra grenar, mossa m m, samt lägger upp skidspår rätt årstid. Och ingen av oss har sett huset eller ägarna! Vi tror knappt själva på det, vi tror att det här vackra huset har man bara trollat fram.

Senare på kvällen cyklade käre maken till Hajstorp, jag vävde. Är inne i en riktig skaparperiod och då har man ju inte tid med sådana petitesser som ett tusental människor i lilla Hajstorp en vanlig onsdag i augusti.

På tal om petitesser så gick Staffan Gising, Mariestad, ut med stora nyheter häromveckan. Han kliver minsann av Sverigedemokraternas riksdagslista, minsann, minsann!  För han har nämligen upptäckt att SD står för muslimhets och invandrarhat! Minsann, minsann! Det är ju förnämligt att efter fyra år upptäcka sådana petitesser. Att man sedan veckan efter går ut och annonserar efter folk till sitt nya Medborgarparti gör ju inte saken bättre. Dock! För att var positiv: i nya partiets program står klart och tydligt att partiet är till för ALLA oavsett ras, kön och sexualitet. Snacka om helomvändning.

För att byta ämne. Jag har stulit!
En bild från min äldsta dotters blogg, det gick bara inte att låta bli:Det är 33 cl-burkar, visst är dom söta? :)

God morgon!

Idag är det lite brådis. Vi får hit lite pysselmänniskor kl 10.00 och jag vill gärna snygga till lite först. Tack Joy, Rebecca, Mimmi och Ewa för gulliga kommentarer, det piggar upp.
Som sagt svamp och kransar är det bäddat för här. Plus färgning av tyg till mattrasor m m. Det ska bli jättekul!
Kram

Skön kväll

setat på altanen och fikat med familjen Loodh inkl Erika som är hemma på semester. Några kunder har dykt upp då och då, men inga jätteaffärer. Däremot är jag imponerad av min kära tvättmaskin. Vi åt och drack gott i lördagskväll, bl a hemgjord ostkaka med blåbär och hallon. Det blir väldigt blåröda fläckar av det och rödvin gör inte saken bättre. Till frukost sedan tillkom lite yughurt med persika och apelsin, lite äggula, lite äpplejuice och kaffe med mjölk.
Jag kände mig faktiskt lite resignerad när jag tog bort 3 stora tidigare kritvita damastdukar från borden och tänkte; detta kommer aldrig att få bort helt.
Idag har jag manglat in kritvita damastdukar!! Det finns inte ens en antydan till fläckar!! Inte för att jag brukar bry mig så mycket om dukarna, men det är ändå imponerande:Det här var bara början! Men gott var det och roligt hade vi.

Sovit 12 timmar i ett sträck!!!!

Det är ju inte klokt, det gör väl inga pensionärer?
Men nu är det drag må ni tro, dessutom skiner solen. Nu springer jag runt och hoppar glatt ibland, jobbar o sliter så det inte är sant. Tvättar, manglar, stryker, städar, virkar, väver, syr, pussar på hunden, prismärker, klipper gräs, vattnar blommor (inomhus alltså) dammar, dammsuger, tvättar golv, tvättar fönster, tvättar och stryker gardiner, syr nya gardiner där de gamla tagit slut --- nej, jag bara skojar. Möjligen är allt detta en önskedröm (att man skulle orka alltså).
Men jag känner mig pigg och har startat upp en del dåliga samveten.

Här är ett dåligt samvete, behöver målas!

Vi får beta av ett och ett så kanske något blir klart i alla fall.
Kramis

Kvällens sköna bastu

med hårtvätt och hudlotion har gjort mig på ännu bättre humör. Nu ska vi se nyheterna före något annat. Det blir ju också att skärpa till sig nu i augusti och vässa intellektet inför valet. Om det nu finns något intellekt kvar efter denna heta sommar som helt gått i festernas tecken.Våran Valborg har stortrivts i sommar och definitivt inte legat varken i sin korg eller inomhus alls.Vi blev väldigt förälskade i den här lilla sötnosen, Polly. Tänk om hon får valpar om ett par år?
Nu till nyheterna.
Kramis

Känns lite bättre nu

har sett att alla kommit hem ordentligt, har tvättat undan en hel del, har pratat med Joy, har bestämt kransdag med Lilian och Egon får troligen semester sista veckan i augusti så då kan vi resa lite igen. Enda smolken nu är att det vi planerat med Anita och Ingemar är inställt. Det blir att hitta på något annat.Kolla vad Joy lyckades fånga på bild i söndags när vi var ute och åkte.
Återkommer.

Tom måndag förmiddag!

Inte så att det inte finns jobb utan det är så tomt i huset efter alla glada skratt och härliga frukostar. Det är så illa att det ekar här och även inom mig. Men men! Det är gamlingars lott, så är det bara. Jag tycker väl ändå att vi är väldigt lyckligt lottade för vi har ofta barn och barnbarnen hemma. Till vår stora glädje!Hjärtat håller också en titt ut om det möjligtvis kan komma någon rolig människa och pigga upp henne och matte lite!
Joy! Lilla gumman! Det är dags att ta fram Jag-är-bra boken och börja skriva. Om du glömt hur man gör så får du börja från början med att läsa. Puss!

Kl 22.45

och natten är mörk!!!
Jag har inte märkt det förut!!
Men kommer ihåg att det faktiskt är första augusti idag!!!
Sommaren har blivit sensommar och jag har inte ens fattat att det är sommar? Hur kan sådant gå till? Är det ålderstecken eller alzheimers?
Självklart ingenting, förutom att man har så roligt så man glömmer tiden!!! :)

Klockan är 21.38

och vi har precis kramat om de sista älskade gästerna, Joy o Simon.
Helgen har varit så otroligt underbar, nästan hela familjen hemma för första gången på fem år! Visserligen saknades det många men de var ändå här för bara 2 veckor sedan!!! Tala om lycka!
Josefines fest blev en riktig succé, men idag blev det lite surt för deras bil gick sönder på hemväg. Tur att det bara var i Skövde för då kunde pappa och farmor hjälpa till med bilbärgning och billån. Vi försökte verkligen här, Joy o Simon erbjöd sig att köra en omväg till Nyköping över Oskarshamn!!!! men som tur var så kunde farmor Eira låna ut sin bil. Tack och lov för härliga farmödrar! :), :).  (eller hur Rasmus?)Torsdag kväll! Det börjar verka kärlek, banne mig!Josses egenhändigt bestämda och gjorda mat!Nästan hela härliga gänget samlat + farmor, faster och vacker kusin Carolina!Presenter (Ernst + mycket annat)Ljusstakar Skuggan, design Ernst ´ä klart + mor och moster i bakgrunden.Joel och Joy!!Stolta föräldrar, moster, morfar och Räddningstjänsten var där!! Hur bra får man ha det?


Hatten nära att träffa Linus eller Lotta!! Fotot fångar flygande hatt!Vi firade också försenad 25-årsdag samtny familjemedlem, Polly 10 veckor!Två andra skönheter!Lycka!
Vad har jag gjort för gott som fått allt detta?

Så roligt vi haft, så mycket minnen, så mycket åsikter, så mycket, så mycket!!
Tack kära underbara familj, tack Josefine, tack Robert!
Kram från en lycklig och stolt mamma, mormor, farmor, svärmor, fostermor m m!
God natt och sov gott!

RSS 2.0