Nyårsafton 2010!

Maten står i ugnen och luktar väldigt gott, jag har pratat med mina nära och kära, vi har kramat om vänner, varit över till Ingemar o Anita och druckit ....vin, (kan inte stava till det, men det var gott) och ätit kex med gorgonzola-ännu godare!
Det känns ändå som ett bra år har gått till ända eftersom vi har alla nära och kära kvar.
 Det var en så otäck dödsannons i Mariestadstidningen idag, ett ungt föräldrapar som omkommit i en trafikolycka dagen före julafton och lämnade kvar två små barn, föräldrar, syskon, släkt och vänner.
 Det är i sådana stunder man verkligen känner att man har så otroligt mycket att vara tacksam för och jag är verkligen tacksam också.Frukost kl 13.00 nyårsafton!Trevligt hemma hos goda vänner och trogna grannar!Anita höll på med nyårsaftonsmiddag, det luktade "jätte-gött" och såg gott ut!Jag hittade så vackra rosor fem i stängning idag, blev så vackra ihop med mitt nyår i silver!Otrolig färg!Litet hushåll nyårsafton!
Skål!! Lite i förväg, ifall vi inte orkar vara vakna, gamla och sjuka som vi (käre maken) är!

Stulet från FB

En lycklig sonson, den matchen måste ha gått med vinst!


Den sista dagen år 2010!

För ett år sedan efter trevligt nyårsfirande hos bästa vännerna så promenerade jag och käre maken hem. Det var en helt magisk natt, det var så ljust ute av snö och månsken så man såg allt tydligt. Och det kändes som om det skulle bli ett bra år. I stort sett har det också varit bra men ett och annat hade man helt klart kunnat vara utan. Men vi lever alla och är friska, det är jag innerligen tacksam för.
Käre maken vaknade för en stund sedan med illröd och värkande hals, han låter som en skadskjuten kråka. Det måste vara ett riktigt elakt virus för att det ska drabba även honom! Jag kanske ska vara glad att jag inte fått än mer följder :)Nu önskar jag er alla, nära och kära, vänner och bekanta och alla trevliga i Blogglandia ett mycket Gott Nytt År!

Fortfarande ett riktigt

trassel!
Men vi har badat bastu, försökt trassla ut både garn och liv :) och nu ser vi fram emot en fin årsavslutning!
Godnatt och sov gott!

Alltså jag har försökt vrida bilden ett antal gånger men jag tror det är troll i det här garnet. Vi har fortfarande inte lyckats nysta upp det, kl är 19.00 den 30.12 och vi började ungefär vid 21.00 den 29.12 och jag lovar vi har hållt på i stort sett oavbrutet, så när som på att vi sovit!

Åter igen: God natt och sov gott!
Så var då åter dan före dan

och mina ögon mer hoppfullt. Nu äntligen går vi mot ljusare tider, äntligen är december och november slut. Jag är inte höstdeppig, men jag har banne mig fullt sjå att hålla deppigheten stången när det börjar närma sig första november :).
I går stod jag på benen i stort sett hela dagen vilket medförde ett tröttande men roligt besök i favoritaffären:Kampes Ullspinneri, Lovvika, ljusveke m m + stickor nr 10.Ljusveket var verkligen inte välhärvat! Nu har vi hållit på i över 4 timmar det känns nästan omöjligt att reda upp det.Men med god hjälp så går det; käre maken, Camilla Grebe och Åsa Träff med boken bittrare än döden! Inte så roligt läsning om kvinnovåld, men viktigt att veta.
Kramis!

Du är rolig du Joy!

Men hiskligt söt och god! Nej du behöver inte annonsera efter folk som önskar sig lovvikavantar, jag har ett helt gäng och om dom vill ha en annan färg så måste dom höra av sig på ett eller annat sätt!
Så vitt du inte vill sälja dem på Ur&Penn? Det kanske skulle gå bra, problemet är bara att dom är för billiga! Och väldigt mycket tack Sandra och Suz för att ni visste var fotpallen finns. Tyvärr visste Suz priset också så det får nog bli en hemgjord med batteribelysning och lovvikasits :))

Ha en bra dag allihop!

Nöjd katt

nöjd matte, ren kattlåda, katter som är sams o glada o tillgivna, livet kan inte vara så mycket bättre en kall måndagkväll i slutet på december :)

Har jag kommit ihåg att

berätta att jag var på biblan i går? Och hittade massor  helt underbara böcker, mest talböcker men också några som gjorde att jag verkligen längtar till vår och sommar:Sy, sticka och kalasfina vävar är mycket inspirerande böcker, men Lavendel och Betong - det är mina element det och de här böckerna är verkligen bra!!!
För övrigt så lyser flitens lykta här i vår lilla stuga:Ljusgrå lovvika, ett par vita är nästan färdiga och jag börjar undra om det finns någon som vill ha en annan färg? Tror att garnet finns i stort i alla färger, se den som Josse fick i julklapp av AnnaSara:Jättesnygg mörkröd färg! Den som önskar annan färg måste skriva det i kommentera-fältet eller också via FB eller via min e-post: a siwbg@hotmail.se . Återvänder nu till stickorna :)

God morgon tisdag mellandag!

Alltså jag har sovit som en död i natt. Legat helt stilla och sovit ca  8 timmar och 30 min.

Känns nästan som om jag behövde det för bihålorna har hållit sig lugna. Kroppen kanske vann slaget ? :))

Om det nu är någon klökmagad, läs inte mer, men kom gärna igen när äcklet är borta :))

Douglas är ju alltså en X-innekatt. Och innekatter har alltid en låda  dom gör ifrån sig i  och den får då den snälla matten fixa så den alltid är ren, annars går innekatter någonannanstans, inte så trevligt. I alla fall så har vi hållit Douglas ren genom att byta hela kitet, hela tiden. Men det blir ju ganska dyrt också!
Då fick Kattmormor en idé: Kanske man kunde lura elverksdirektörer på några spänn?
Sagt och gjort: jag rensar numera Douglas låda försiktig och lägger resulatet i ett REKLAMBL, viker ihop till ett litet paket, stoppar paketet i brasan. Borta! Det luktar inte ens för vi har bra kattsand.
et kallar jag återvinning på hög nivå. Och som en bra biprodukt: vi blir av med förhatliga reklamblad!

Dessutom i Indien tex eldar dom alltid med torkad koblaja!

Nu kan ni komma fram, nu är äcklet över för den här gången.

Och goa är dom
Alla tre och jag har bestämt att jag ska aldrig mer vara utan djur, hur ..... gammal jag än blir!
Och absolut inte heller barn, jag såg ju på tv igår hur man gör och jag är ju inte ens 70 än! Det skulle bli rena rama tonårsfödseln jämför med hon i tv :))

Nej, det får noga vara, jag håller mig till att lura elverksdirektörer max!

Ny läsare och kommentator: Hej Tina hjärtinnerligen välkommen och självklart alla ni andra!
Kramis!Har ju alldeles glömt att visa

julens vackra blommor:Julgrupp från Visby!Och från Oskarshamn!

Kramis!

Dessutom

råkade jag trycka på någon knapp igen därav den grova texten!


Jag har ju inga kort


från julafton, går ej att kopiera från Joys blogg. Men här kommer ett från FB!


Nya trevliga bloggar, igen!

Och naturligtvis trevliga utlottningar, se HÄR:
Och här:Snyggt!

Och HÄR:


Ljushus har jag försökt att köpa eller vinna ett antal gånger, tycker de är så trevliga!


Krasch, pang och bom!

Douglas tyckte nog vi hade för mycket saker på köksfläkten, så han företog sig en rensning i morse. Kaffekanna, sockerskål, gräddkanna och pepparkvarn vräktes i golvet och han hade sådan tur så tre av fyra saker gick sönder totalt. Då har man lyckats om man är huligan!Jaa, så var det klaart!! '

Kan någon gissa var Douglas är nu?
Av någon anledning måste jag börjat städa nu på måndag förmiddag, trots att jag är riktigt dålig. :((

Annandag kväll!

Och jag kan aldrig glömma annandag jul 2004!
På kvällen visste vi inget om tsunamin, men vi hade svåra familjeproblem och det är som ett sår i själen fortfarande.
När vi fick veta om tsunamins omfattning veckan efter annandag så gjorde alltihop så himla ont!!
Ikväll är jag så glad över vår familj, men ledsen över tsunamins offer och offer-offer: alltså de som inte var med men som ändå drabbades svårt av att mista kanske en hel familj.

Annandag eftermiddag!

Oro givetvis, vägrapporterna haglar ju in för hela ostkusten i princip. Måtte de komma hem ordentligt. Tack Sandra, jag hade aldrig sett den här fotpallen förut, lite kul för oss som har svinkalla golv. Iof går det ganska bra med tofflor :). När Joy kommer hem borde vi ha en elektriskt värmeoverall till henne :)
Tack också Ove och Astrid för det fina julkortet! Vi tänker inte enbart på fåglar även om de känns viktigast, vi försöker också mata rådjur m m. Det är tufft att vara djur ute en sådan här vinter. Himla skillnad mot djur inne:

Med spetsar och volanger, vackra vita pälsverk och pärlor o andra juveler.
Så är det att vara innedjur hos oss.
Ha det bra!

Var finns denna att köpa?

Fotpall med ljus & värme!

Fotpall med Ljus o värme!

Bihålornas krig

innebär allmän mobilisering av mitt dåliga immunförsvar, vilket medför ont, ont, trött, trött, feber, feber, gnäll, gnäll.
Nu är det bara att hoppas på att Josse, Robert och Linus tar sig hem ordentligt. Och så får jag ligga här och gnälla och minnas en härlig jul - mig själv.Enda bilden i min kamera, resten kvar i cyberrymden!Sängläge intages!


Juldagen är min dag!

Det har det alltid varit. Borta är all stress, även om vi har minskat rejält på det mesta. Men det bästa av allt är nog att veta att nu är vi på rätt sida ljuset! Oh vad det gör mig glad!
En fin jul har det varit, en av de bästa. Lugn, ro, mys med nära och kära, småprat, mycket höga och glada skratt, alltså, visst: några var inte med fysiskt. men alla var med psykiskt och det är jag så innerligen glad för.
Bilder kommer, vi använde bara en kamera och den är just nu på väg till Nyköping. Det visade sig att vår jättegamla Olympus, minst två år, inte är kompatibel med samma modell årgång 2010. I allafall inte datasladden!!! (Klart jag vet att det inte heter sladd när det gäller datorer :))) men jag blir så trött på att komma ihåg alla oväsentligheter. Det ÄR ju faktiskt en sladd!
Josse och Robert är på premiär i kväll, troligen Roger o Therese också. Änglagård 3. Jag ville också gå men orkar helt enkelt inte ´därför att mina bihålor valt att strejka. Eller rättare sagt: de producerar fel saker och för mycket.
Kramis!


En underbar julafton

trots bihålor och längtan efter alla de övriga!!
Vi har skrattat, skrattat och sedan skrattat!
Julklappar har vi ju försökt att skrota i många år, i alla fall hysteriska. Men kan inte påstå att vi lyckats så jättebra. Inte förrän i år! Då kom ju våran Josse, våran praktJosse med ett härligt förslag: Vi ordnar ett julklappslotteri istället. Alla köper en enda julklapp, max 75 kr, så blandar vi dem under granen, gör lotter och dragning. Varje dragning bevittnas av övriga- därefter får övriga välja om de vill ha den här julklappen!!! Alltså det låter heltokigt men är fantastiskt roligt. Vi hade ju köpt med omsorg (alltså inga stollgrejor utan en sak som man kan pryda sitt hem eller mage med) och alla var engagerade, skrattade, bytte och plötsligt så var julklapparna enbart roliga och hade inget av krav över sig! Tack älskade Josse och tack alla ni andra i min underbara familj för en härlig kväll.  Det är så himla skönt att se en åttaårig sonson ideligen ta på sig de lovvikavantar som farmor har stickat, gång på gång och vara helt uppenbart glad över dem. Det är också himla skönt att spela Helt hysteriskt och skratta så man gråter ihop med delar av sin underbara familj!
Bilder kommer i morgon, nu är jag helt slut.

Anita o Ingemar

här och önskade god jul med två julklappar som vi dock inte öppnat ännu! Tack så jättemycket och en mycket god jul önskar vi er i hela stora familjen i Karlsborg!från hela stora familjen i Levsäng!


God jul mamma :-) (kapad blogg)

Hej Min fina mamma!

Nu har jag kapat din blogg. Jag är tvungen att göra så här eftersom min julklapp till dig inte han komma (alternativt har posten slarvat bort det men det får vi lösa i sånna fall). Det kan hända att det kom igår så då kan ju Simon ta med det tillbaka från Nypan ikväll.

Hursomhelst så väntar ett sånt här armband på att få komma till sin nya ägare, dig. Det skulle kanske kunna se ut som om jag pysslat ihop det själv på dagis för några år sen men nej, så är inte fallet...Läs här under så får du se vad armbandet innebär :-)

(Klicka på bilderna för att göra de större)God jul och tack för att du finns! Kram från Joysan


Julafton!

Här är lugnt och kallt. -20 fortfarande och vi får brassa i varenda spis för att stödja luftvärmepumpen. Men det har ju även en mysfaktor så det är helt ok.Vilket hemskt ljus det blir av blixt, men jag ville ändå visa vår otroligt gamla gran! Exakt så här har vår gran sett ut i 42 år! Julen 1967 bodde jag och mina två äldsta döttrar i Örebro. Vi hade fått hyra en enormt charmig trea över en nedlagd livsmedelsaffär. Vi hade också ansvar för att sköta den gamla fastigheten, trädgården och att hålla snöröjning på trottoaren på vintern. Mannen som ägde huset var en mycket trevlig ICA-handlare som byggt en ny affär en bit därifrån. Så bad han mig om hjälp med att städa källaren på vårt gamla hus (vi bodde nästan hyresfritt mot att vi hjälpte till med städning och fastighet). Så sa han: det är en del kvar av det gamla varulagret, hittar du sådant som du vill ha är det bara att ta det. Och vi hittade massor med kartonger med röda julkulor, glitter och flera mycket vackra Höganäskrukor. Jag tyckte det blev så mycket vi ville ha så jag frågade en gång till för säkerhetsskull, men han bara skrattade och sa: ta så mycket ni orkar.
Och flickorna jublade och klädde granen. Annelie hade då nyss fyllt tre år och Suzanne skulle fylla sex i maj.
Jag har ju naturligtvis hur mycket kort som helst från den tiden men de är i fysisk form och jag har inte kommit mig för att lägga upp dom i dataalbum.
Så vår gran får fortsätta se ut som mina flickor bestämde den julen för så många år sedan.

God Jul och Gott Nytt År!

ps
Jag glömde en sak: Julen 1978 hade vi nyss flyttat till Töreboda. Då kom jag och käre maken på att vi tyckte enar var vackrare än granar. Så vi tog in en hög fin en och prydde den så som vår gran skulle prydas. Men det blev verkligen gnäll och gny på våra tre barn. Dom surade hela tiden och tyckte att vi förstört hela julen för dom.
Och det var inte alls meningen så nu avviker vi aldrig, tänker inte ens tanken. :)) 
ds

Nu är det uppesittarkväll

precis som det varit hela mitt liv, ibland stressigt, ikväll mysigt med Basse, Joy, Simon, käre maken katten, hunden och huliganen!

Skinkan är jättegod, vitlökssillen helt underbar!

Jag vill så gärna önska alla en underbar och God Jul och tacka mina nära, kära och vänner för att ni finns!
God natt och sov gott!

Så är då skinka +

rullsylta kokad, vitlöksill, enbärssill och vanlig julsill är klar, köttbullar, prinskorvar, kålpudding (till vår kära nya familjemedlem från Småland: Robert ) , är framtaget ur frysen tillsammans med Jansson och revbenen ligger i marinad! Egon och Joy har åkt för att handla, Douglas (min julklapp) är ute i krypgrunden och bekantar sig, Valborg ligger som vanligt på min säng och Hjärtat oroar sig Douglas. Han är ju normalt en sådan katt som det är fullt ös-makalös på, men nu är han lite försiktig. Har ju flyttat från 29 m2 till ca 200 m2, från att vara innekatt till att vara utekatt på stor tomt och hela skogen! Ja, ja vi får se hur det kommer att gå.Månförmörkelsen i förrgår e m.
Ha det bra!

Ernst i all ära

men bäst att ha en egen Ernst hemma det tycker både jag och fåglarna!

Smält margarin, havregryn och hasselnötter. Jättelätt, jättebilligt och jättegött för pippin i smällkall vinter.
Hej på en stund!

Dan före doppardan´!

-20 gr, vart i hela friden skall det här ta vägen?

I alla fall så hade jag rätt! Det var julafton igår - jag fick massor med julklappar, se här:En genomtrött liten unge kom hem-hem!Skjutsad av snälle Simon på grund avden här julklappen som var svår att ta med på en buss!Och så några julklappar till, vackra saker i betong + silverkulor som jag älskar!

Resan gick bra för dem, inte mycket trafik och skapligt väglag. När Josse och Robert kommit fram i kväll ska jag inte nojá ett dugg mer förrän på söndag :)

Joy har gjort sig en kalender för år 2011, helt underbar!Omslaget, tyvärr lite svårt att se med kameraögon.Helt underbara bilder och collage!Återkommer under dagen om jag inte fryser ihjäl!

Noja,nojig, nojigast!

Stämmer det? To be or not to be? Att vara eller inte vara? Det minns man ju, det är helt okej! Men att böja noja är inte helt lätt - jag är glad om nojan är helt utan anledning och om ni rättar mig! Jag tål verkligen stryk i det här fallet och i många andra fall också, bara det är rättvist och konstruktivt!
God natt och sov gott!


Nog tror jag det är fel på

almanackan, det måste vara julafton idag!!!
Efter det att tomtenissan åkt hem kom käre maken hem med posten::)Flera mysiga paket och så Lantliv! Det lilla vita paketet är en julklapp jag hade beställt, men de övriga är till mig:

Så vackra saker som jag vann på bloggen Vindsromantik, titta här:Hjärta med spets och svarta pärlor!En helt underbar madonna!Och det allra vackraste lilla ängelsmycke med ring-gloria!

Helt underbara!  Tack så jättemycket Maggan!

Ni som läser detta och ser hennes fina saker kan kontakta henne här:Bilden är suddig, men jag hoppas ni kan se mail-adressen.

Vilken dag! Rena rama julafton!

Jag valde att skratta

speciellt när jag fick Sandras goa kommentar att hon läst, en eller fler spelar ju ingen roll:))

Nu är två av tre badrum färdigskurade inför julen (förutom golven som jag gör i kväll) jag själv är renskurad dock inte inför julen :), det blir lilla julafton i bastun i morgon kväll, förhoppningsvis också med Joy!

Kanske också knäck-kok beroende på när hon kommer. Iaf så ska skinkan kokas och granen klädas, det är gamla traditioner som jag aldrig skulle våga rubba på. Då skulle Mimmi komma med tordön!

För en stund sedan hade jag besök av en liten god tomte-nissa :))

Jag fick så mycket fint, låt mig visa:En härlig bok!En väldigt trevlig bonad (lämplig pensionärspresent eller hur?)Och flaska nr 2 i min nyss påbörjade vinkällare!!!

Tomtenissan heter Ewa och är min högt älskade lillasyster, klapparna var från henne och hennes familj! Tack så jättemycket, de ska bli till stor glädje för både mig och käre maken!

Förkylningen och tiden går lika långsamt just nu. Jag längtar så efter att mina kära skall komma hem och komma helskinnade dessutom. Jag är alltid lika nojig när de vistas på vintervägar och alltid lika lycklig när de kommit fram. Även om olyckssiffrorna sjunker för varje år så är det i alla fall höga siffror, ett par-trehundra som mister sina liv och ännu fler hundra som mister nära och kära vilket är oerhört skrämmande. Jag tänker jämt: vi KAN ju inte klara oss så länge till, vi är ju en så stor familj och utspridda över hela Sverige. Så är det att vara nojig, då tar man ut alla sorger i förväg. Men om de bara klarar sig den här gången så ska jag försöka sluta noja, jag lovar!

Ser ni duken som flaskan står på?Den hittade jag och käre maken när vi tog reda på hans mammas vindsförråd 2003 när hon dog. Det var ett stort brännmärke på den som jag klippte bort och lappade och därefter broderade den bit som fattades. Det syns inte mycket men det syns :))Det är i alla fall roligt att ha något kvar som hon broderat på ca 1940-talet.
Ha en bra dag!

Ska man skratta eller gråta?

Över sin egen data-dumhet?
Jag skulle kommentera en av mina favoritbloggar; skrev ett långt inlägg-det liksom bara flöt känslor och tankar ur huvudet och avslutade med en önskan om god jul. Skickade det, fick felskriven chaptacode, skickade igen och då säger datorn: skriv en kommantar! Såg då att min långa kommentar var borta :((
Försökte återskapa alltsammans och skickar: då säger datorn "det där måste du har skrivit en gång förut"!!!
Alltså:
Jag vet alltså inte om det överhuvudtaget kommit fram någon kommentar eller om det kommit flera kopior men i så fall vet ju mina favoritföräldrar vad jag tycker.

 + D och era härliga barn!!! Åter igen: ha en riktigt God Jul och Gott Nytt År!Folkhemmet

används friskt i uttalanden av Fredrik Reinfeldt och Blondinbella! Alltså inget tyckande, bara ett litet, pyttelitet konstaterande :((

Nu ..........!!!

Jag har setat i telefon i exakt 25 minuter och tragglat med samma försäljare som igår och ungefär lika länge som igår och jag säger gång på gång: Vi ska inte ha detta, när tidigare abonnemang går ut i januari så ska vi INTE förnya det. Vad är svårt att fatta i de orden? Det slutade när jag trodde att han fattat, så säger han god jul och gott nytt år då skickar jag över säkerhetsbrickor och inbetalningskort! Så lägger han på luren! Där står jag med luren i handen och känner mig som en bomb.
Käre maken påpekar dock att det inte finns något skriftligt och att jag klart och tydligt sagt ifrån. Okej, jag får väl hoppas att det är så.
I hela mitt liv har jag tyckt intensivt illa om alla typer av hemförsäljning som man blir påtvingad. Alltså någon ringer på dörren eller ringer upp på telefon. Jag vill handla när JAG vill! punkt slut! Det är faktiskt integritetskränkande när någon pockar på att man ska köpa något man själv inte ens hunnit tänka på!!!
Fy vad negativ jag låter nu, skäms! Det måste bero på förkylningen och att jag längtar så efter mina nära och kära :).

Vet ni vad?

Jag har vunnit en utlottning!!!, Visar bilder sedan.
Nu ska jag vara med på en till med helt underbara vinster, se HÄR:

och här:


Det är naturligtvis ännu roligare nu när man har vunnit en gång :))

Ja må hon leva, ja må hon leva

uti hundrade år.
 Min älskade tvåa fyller år idag och jag minns den här dagen som om den varit i går! Ungefär samma väder som idag, fast -22 gr och snö. Jag fick lämna pepparkaksdegen på arbetsbänken och julgranen i farstun och åka till bb, tre veckor före beräknad förlossning :(. Kom in kl 1500 ca, traskade runt i rummet mellan värkarna och 18.04 födde jag min andra dotter, rena skolförlossningen det med :))
 Min etta är född i maj, så det var faktiskt stor skillnad. Det var omständigt och jobbigt att ha en nyfödd i -26 gr som det var den dagen vi fick åka från bb. Så fortsatte ju hela vintern och det var inte så roligt. Det kändes som om vi aldrig kunde vara ute, det gick ju knappt att andas med vuxna lungor. Inte hade jag hunnit skaffa barnvagn heller, men det gjorde jag på nyårsafton, en midnattsblå jättesnygg Emmaljunga. Babysängen däremot var färdig. En liten läckerbit i vit spets och rosa sidenband. Så hade jag julgranen tänd när jag ammade på nätterna, den korta tid jag kunde amma :(. Tyvärr har jag aldrig lyckats så bra med det, det blev komplikationer och så var det kört.
Är det något jag saknar i min nuvarande stillsamma tillvaro så är det just graviditet, förlossning och spädbarn hur dumt det låter. :).

Här är min tvåa, Polly och jag  13 nov 2010.
Ha en riktigt bra födelsedag och krama om er allihop!


Stackars alla de som måste flyga!

Det nog så besvärligt att ta sig fram här nere på jorden! Ändå har vi ju världens bästa snöröjning, goa grannen Lennart Persson. Utan honom skulle vi inte kunna bo kvar här, vi skulle aldrig orka handskotta 350 enskild väg, det är ju knapp vi orkar skotta stigar till vedbon och växthuset.

Idag florerar förkylningen för fullt, det är bara att finna sig och vila lite mer. Det lär bli jul ändå.
Annelie och Micke kom i alla fall hem ordentligt, skönt.

Idag kan vi fira Harald, som fyller 38 år: Hipp hipp Hurra från oss i Levsäng! Foto kommer senare för käre maken har städat bort externa hårddisken, jag får vackert vänta tills han kommer från jobbet. :(
Återkommer!

Har sovit flera gånger idag, takdroppet är kvar men mjölksyran i kroppen är borta. Förhoppningsvis därför att jag börjar friskna till. Så fick vi det sorgsna beskedet idag att en vän gått bort. Det är så tråkigt för familjen, de som blir lämnade kvar att sakna och sörja, make, barn och barnbarn.

Ikväll blir det tv för hela slanten. Först Ernst, han är riktig diktator här :), därefter en ny serie skriven av Viveca Sten och jag blir jätteglad för jag har precis läst böckerna!! Det brukar ofta vara tvärtom annars och jag gillar att läsa historien först, därefter se eventuella filmer. Jag har ju sparat lite godbitar till helgerna - vi har alltså inte sett Stig Larsson-serien, ingen alls, men jag har läst böckerna x 2.
Ha det bra! Kramis!

Julköttbullar

Janssons frestelser (6 små) pannbiffar till söndagmiddag och köttfärslimpa till på tisdag, 3,5 kg köttfärs färdig.
Och Rasmus har hjälpt till med köttbullarna, hackade lök så han blev tårögd.
Därefter bakade vi pepparkakor, sedan blev det mysmiddag med Roger, Therese och Rasmus. Fin dag trots att jag nästan fått psykbryt på rinnande näsa och ögon :).
Just nu är jag orolig för Annelie och Micke, de är på väg hem från Sälen och på radion varnas för kraftigt snöoväder i Gävleborgs län.sonsonen framför Facebook.Pepparkaksbak i full gång!De första två färdiga och så råkade det komma lite mjöl på plåten.

Käre maken har julpyntat stora badrummet!
Ha en mysig söndagkväll!

Har sovit dåligt

på grund av nästäppa och förkylningshuvudvärk.Decemberbröd lever verkligen upp till sitt namn, höga, mörka och tunga.Den flexibla adventstaken ska få alla fyra ljusen tända idag. Sedan måste jag försöka hålla mig på benen till köttbullar, korv o Jansson är färdiga och marinader till revben m m är gjorda.
Ha en fin söndag!

Totalt utslagen kl 16.30

av en usel förkylning! Fy vad irriterad jag blir över detta ständiga näsdropp! Ändå har jag hunnit med en del idag trots ideliga handtvättningar:No saffran, bara kanel och några fler än vad som är på bilden :)Här kommer saffran med florsocker överallt!Nogrannt inlindade vörtlimpor och i ugnen gräddas just nu jättestora decemberbröd fulla med nyttigheter såsom nötter, solrosfrön, linfrön, torkad frukt m m.
Det är faktiskt roligt att baka, allra helst matbröd av olika kategorier.
Ha en skön lördagkväll!

Idag är det inte så vackert ute!

All rimfrost har blåst bort och det är mörkt och lite dystert.
Men jag får roa mig med en tävling, se HÄR:Spännande!

Och HÄR med:

Du är väl med i min utlottning

Vad duktiga alla människor är!

Hej alla goa igen!

Nu ska jag berätta: I morse märkte vi att Hjärtebarnet inte mådde bra. Hon pep och orkade inte hoppa upp i älsklingsfåtöljen, men när vi lade henne där så låg hon kvar oavsett vad vi gjorde. Nosen var sval och fin men hon var märkbart dålig. Vi skulle ju åka och storhandla så käre maken bestämde att en sjuk tax är inte bra att ha med sig i bilen. "hon får vara hemma"!!!
Men där hade gjort upp notan utan att tala med hovmästaren. Hon tänkte minsann inte stanna hemma. Med ett raskt hopp ned på golvet och vilt svängande svans hoppade hon glatt in i buren och tittade på mig: "stäng luckan nu så åker vi"!
Det gjorde vi och bilen blev smockfull med julmat och taxen låg inlindad in sin röda fleecefilt och pep inte ett dugg!
Nu är hon pigg igen och har tiggt mat som vanligt. Dessbättre så verkar det som om Valborg också mår bättre och har jagat möss med full fart och även velat gå ut! Kan det vara så att de har haft någon form av influensa som båda varit påverkade av? Till saken hör att jag varit smådålig några dagar med hals- och huvudont och idag känner jag mig febrig. Men jag lever säkert i symbios med mina kära små vänner :)).Mina kära små!
En liten undring: vad är det på tv ikväll och i morgon kväll nu när allt har slutat: Så mycket bättre, Idol och Dansbandskampen, allt är ju slut. Men på måndag Josefine då kommer höjdaren, då kommer Ernst!

Torsdagkväll och huset börjar

bli julstädat, det är alltid skönt när det är nystädat. Ändå känner jag mig inte glad ikväll, jag tror nämligen att av mina allra bästa och käraste vänner, är sjuk. Att hon är gammal och överviktig vet jag ju, hon fyller ju ändå 14 år på valborgsmässoafton (Ewa, visst är det 14 år nästa gång?) och det är klart att en katt också har rätt att bli senil. Men jag tycker ju så mycket om henne och har svårt att tänka mig ett liv utan henne. Hon har varit den bästa vän någon kan ha och den absolut bästa katten man kan ha. Aldrig förorenat inomhus och möss har vi inte vetat att det ens finns kvar på jorden. Hon har hållt rent för grannens dörr också och därtill varit så social och mysig. Nu orkar hon inget, inte ens gå ut och bajsa. Bara sätter sig på första bästa golv, som tur är aldrig på en matta eller något mjukt, men det är ändå tråkigt. Fryser mycket, skriker mycket och sover mycket.Här ligger hon på bänken över elementet i badrummet eller också framför kakelugnen eller öppna spisen om det är eld där alltså.Finaste kissen i hela världen (i min värld alltså) och jag vill ju att hon ska leva och få vara frisk.:(

En utlottning jag missat

trots att det är så fin vinst, se HÄR:

Så en liten bild på vinsten:Jättesnyggt!

Den bloggen får bli din dagsblogg Astrid, jag är rädd att jag missat det några dagar :))

Oj, oj, oj!
En till har jag missat! Se HÄR:

Vinsten!

Glöm inte vår tävling, klicka på bilden för att komma dit

Det har varit massor med dragningar redan, jag har dock inte vunnit så mycket som en halv servett ens, men skam den som ger sig!  :))

Mörk, kall torsdagmorgon

och vill gärna ge er alla ett gott råd:Den här trevliga kissmissen hade en bloggvän fått sig tillsänd och så fick jag den, Jag tycker mycket om den!
Återkommer!

Jag måste få visa ett par tre

mycket positiva bilder som jag smygsnott i en superfin blogg::Julias dop, här med sina vackra föräldrar.Julia och Neo med sina jättefina far- och morföräldrar!

Så fort jag pratar om positivitet så tänker jag på dessa underbara vänner och människor. Om jag får någon gång skall jag berätta deras historia.Jag visste att tomtar var snälla men inte att de är så otroligt söta!!

Bilderna är tagna ur Julias mammas blogg och det är mamma som är fotograf på två kort, det tredje vet jag faktiskt inte.

Kramis


Onsdag kväll

kylan håller sig betydligt stabilare än lusten att julstäda. Men det går framåt så sakteliga så nog ska det hinnas med.
Läste FB förut och känner en stor olust inför människor som grälar skriftligt offentligt. Jag begriper inte riktigt hur  man kan ta sig för med att skriva negativiteter överhuvudtaget? Var och ens personliga negativa tyckande om någon annan kan väl ändå inte räknas som intressant? Jo, men visst, nu låter jag också negativ men vill gärna väcka en och annan tanke på hur viktig ändå motsatsen är: alltså att vara positiv. Det finns en bok och en filmatisering som heter Ringar på vattnet, den anser jag vore viktig att alltid visa och hålla fram som viktig. Gissningar, ryktesspridning och negativa åsikter blir på något sätt självuppfyllande profetsior. Många duktiga idrottare framhåller ju att de hela tiden kämpar för att vinna, något annat tänk finns inte "det skulle aldrig fungera om jag vore negativ och inte trodde på min egen förmåga" är ord som ofta återkommer.
Alltså ett upprop: tänk positivt till 95%, resten är kreativ och konstruktiv kritik eller också en personlig åsikt som är helt ointressant att saluföra. :))
Ha en bra kväll!

Mysig tisdagkväll.

Anita o Ingemar var här o grattade mig i efterhand, en flaska årgångsvin, en rioja 2004 samt en bruksanvisning för 60+.
En kul bok kan jag lova.
LarsGöran o Majlis var här en sväng också, Egon fick en snygg jacka som LG inte kan ha och aldrig använt. Bussigt.
Och jag, jag gjorde färdigt det här:Ett par helt färdiga, ett par behöver brodering, ett halvt par på g, garn till förhoppningsvis 5-6 par.
Kramis!

Lite fler utlottningar, se HÄR:

Och HÄR:

IMG_5468

Upptäcker nya fina bloggar ständigt och jämt"

Med roliga utlottningar dessutom: se HÄR:
Och HÄR:

TÄVLING här hos MIG.....


och HÄR:


och HÄR:

Utlottning hos mig

och HÄR:och HÄR:

Strutarna finns i två olika formgivningar

Inga vinster i sikte!!!

Men en ny utlottning blir det, se HÄR:
Astrid! Du får några extra, jag har glömt adresser några dagar! HÄR:

Idag var det inte lätt att länka, vet inte vad det beror på. Men jag återkommer när jag fått upp lite värme i huset :).

Har just kommit hem från

ett roligt Luciafirande och enda: 2:klassarna i Kilenskolan uppförde ett jättefint julspel med fina sånger och små olika julspel,  många av de små har eld i baken´för att komma till glögg och pepparkakor. Allt avlöpte dock ovanligt väl.::::::::

och makens kortkonst är rikgtigt vad jag hade hoppas på!.)) titta upp!

 

Pepparkaksgubbe två till höger är Rasmus Berglund 8 år och går med sina klasskamrater klass 2 Kilenskolan.

Det där gjorde ni bra och fort gick det  ....... :) Tack ska ni ha allesammans! ( de tre senast korten har Threses tagit, jag har bara lånat dem. God natt och ha en fortsatt trevlig Lucia!

Ja,ja men! Så kan det gå när inte hatten är på!

Eller rättare sagt huvudet. Jag hade nämligen lagt ett Utkast som jag glömde bort. Nu får ni endera läsa vissa inlägg två gånger eller också helt sonika låta bli att läsa En liten bildkavalkad. Tack för att ni står ut med mig!

En pytteliten bildkavalkad

från Lucia genom åren!Här upptäcker man verkligen sina fel och brister. Detta är inte julen 1989, det är Lucia 1988. Den observante ser väl att bakom Robin står Suz med en ROSA baby i famnen, en liten tjej född 881021, Mirijam!! Det är absolut hennes livs första luciatåg. Den observante ser också en glugg mellan stjärngossen Robin och tärnan Jenna. Där hade den minsta tärnan stått innan hon som vanligt blev arg och lämnade festligheterna med buller och bång. Den gången tror jag det gällde att hon inte fick ha sin napp i munnen och sin älskade docka i famnen :))).Suddig blixtbild från album; 1995 års luciatåg och julspel i Fredsbergs kyrka.Törebodas lucia år 1997, de två närmaste tärnorna är vår Charlotte och bredvid henne står våra vänners dotter Erika Loodh, kortet är taget utanför Töreboda kyrka efter kröning.

Ett litet axplock ifrån våra olika luciafirande. Ikväll skall vi på Julspel i Kilen-skolan med Rasmus klass
Joel o Nellie o alla barnen i Koldemo dom är i Sälen en vecka och roar sig kungligt!!
Kramis!

God luciamorgon allihop!

Visst längtar jag efter alla mina småtjejer som jag klätt i hemsydda, nystrukna och vackra små lucialinnen, långt hår som varit flätat hela natten och nu skimrar nedför ryggar, både mörka och ljusa små flickor har jag haft. Och det svider lite sådana här dagar, men!
Då får jag tänka på hur det egentligen var: Upp tidigt som attan, jag skulle till jobbet också, stryka, packa i ordning luciaväska, väcka jättetrötta barn, snabb frukost och så ut och skrapa is. In med barnen och halka iväg, huttrande allihop. Fira på dagis/skola en stund, sen till jobbet, dit kom ett luciatåg till e m kaffet, rusa hem, hämta barn, laga mat fort för att något av barnen hade kvällsluciafirande. Särskilt när de blev lite äldre.
Ett år hade vi dessutom  en tärna till Törebodas Lucia och då trodde jag att jag skulle bli tokig av tvätt och strykning även om vi skaffade två klänningar. De hade ju uppträdande varje dag i flera veckor!  Men kul var det i alla fall!

från Lucia genom åren!Här upptäcker man verkligen sina fel och brister. Detta är inte julen 1989, det är Lucia 1988. Den observante ser väl att bakom Robin står Suz med en ROSA baby i famnen, en liten tjej född 881021, Mirijam!! Det är absolut hennes livs första luciatåg. Den observante ser också en glugg mellan stjärngossen Robin och tärnan Jenna. Där hade den minsta tärnan stått innan hon som vanligt blev arg och lämnade festligheterna med buller och bång. Den gången tror jag det gällde att hon inte fick ha sin napp i munnen och sin älskade docka i famnen :))).Suddig blixtbild från album; 1995 års luciatåg och julspel i Fredsbergs kyrka.Törebodas lucia år 1997, de två närmaste tärnorna är vår Charlotte och bredvid henne står våra vänners dotter Erika Loodh, kortet är taget utanför Töreboda kyrka efter kröning.

Ett litet axplock ifrån våra olika luciafirande. Ikväll skall vi på Julspel i Kilen-skolan med Rasmus klass
Joel o Nellie o alla barnen i Koldemo dom är i Sälen en vecka och roar sig kungligt!!
Kramis!

Vi var en sväng till Gullspång

och träffade några godingar, varav en med stor mage :).

Min kamera missade magen och Mikaela ville ej vara med på bild men hundarna fångade jag i alla fall!

En liten ljuslykta fick följa med och lysa upp till jul + ett mosshjärta att hänga på ytterdörren :).Vägen hem gick över Mariestad där man hade festligheter planerat för att fira Elisas. Och det blev pampigt värre! Först kom en polisbil med blåljus, efter en ambulans med blåljus så kom Haga Limo med Elisas logga på sidorna sedan kom ännu en polisbil med blåljus och sist en brandbil också med blåljus. Man åkte i sakta mak hela Stockholmsvägen fram till torget där en scen väntade och flera hundra i publik huttrade i råkalla -16 gr.
Kul i alla fall att det uppmärksammas för det är ju faktiskt värt en hel del i reklam för Töreboda och Mariestad.Otroligt vacker och kall söndagsmorgon!

Jag njuter fortfarande av gårdagens musikäventyr och ångrar så att jag inte tog fler kort.:Här är hela gänget på thairestaurangen i Karlsborg för att få lite i magen före konserten. Ingemar är fotograf.Och här mina vänner får jag presentera någon som jag tror kommer att betyda en hel del för svenskt musikliv:
Maja Mellring, en söt liten tjej med ovanligt stor röst. Lycka till, Maja!


Elisas vann!!!

Jätteroligt!
Jag kan inte låta bli att minnas den 19 december 1992 när Eva Gustavsson/Lindström  sjöng för AnnaKarin Lindman och Lars Mellring när de gifte sig. Då fanns varken Elisa Lindström eller Maja Mellring, men deras mammor sjöng och det var också härligt att lyssna på: AnnaKarin sjöng till sin brudgum: "Se mig för den jag är" och det upplevde jag väldigt starkt eftersom det är en underbar text och hon gjorde det så äkta och fint inför nyblivna äkta man.
Jag kan bara önska de här unga töserna med underbara röster ett stort och innerligt lycka till! Och ett tack för att vi fått vara med och njuta!
Käre maken har betalt ett högt pris med ryggvärk in absurdum! Men han klagar inte och tycker att det varit värt den här kvällen!

Hemma lagom till Elisas!

Den här dagen blir det kulturell överfyllnad :).
En magisk julkonsert i Karlsborg!!! Så rolig och så bra! För att inte tala om Maja Mellring! En helt underbar röst och ännu inte fyllda 16 år!
En mycket mycket trevlig kväll och nu till röstning.


Ymnigt snöfall och lördag förmiddag.

Vi skall åka på julkonsert i Garnisonskyrkan Karlsborgs fästning, det ska bli jättetrevligt. Först äter vi lite thailändskt därefter härlig musik.
Jag känner mig lurad av tv4, jag har väldigt svårt att förstå att någon som under tävlingens gång missbrukar droger och ändå får vara kvar. Gäller det inte samma regler som inom idrott? Det känns väldigt konstigt att en bara kan be om ursäkt och det räcker, andra åker ut i kylan och blir avstängda ett visst antal år. Är det så illa så tv4 inte anser att kokain och hasch är så farligt? Kanske t o m lite trendigt?
Så får vi då se hur kvällens tävling kommer att avlöpa, lite spännande är det ju när det är någon "hemifrån" som tävlar.
Ikväll röstar vi på:  Elisas!

Fotonummer 745
Förlåt!

Sälen var det ju!!!!!

Fredag kväll december år 2010

och på radion intervjuas Svenne Hedlund och Hep stars som ska uppträda i Flen i kväll och i Vara i morgon kväll?
Drömmer jag ungdomsdrömmar eller? Sommaren 1968 var jag på konsert med Hep stars på Karlsholme i Mariestad och det känns faktiskt ganska länge sedan! Det var det ju också så att jag även då tyckte bäst om Benny Andersson och hans härliga orgelspel och hans låtar, vilket gjort att jag  ju ändå i alla dessa år varit ganska väl tillgodosedd med hans musik i en massa härliga genrer!!
Men kul ändå! Att min ungdoms musik är uppskattad i dag med.
Själv är jag ju fortfarande enorm allätare vad gäller musik; Bao, Cookies´an Beans, Beyonce, Eliza Doolittle, Malena Ernman, Kalle Moraeus, Mozart, Beethoven, Jill Johnsson, Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Robyn, Lisa Ekdahl, med många många flera, Elvis Presley och Abba inte att förglömma. John Lennon glöms inte heller :))

Vi har varit och lämnat tillbaka ullgarnet till Ullspinneriet i Tidan. Det gick inte att använda 3-trådigt, då stämmer troligen inte damastmönstret. Alltså har jag fått skicka efter garn nu genom Borgs till det dubbla priset, men vad gör man inte för att få väva lamm?

Ha det så skönt och roligt ni bara kan i Funäsdalen Annelie o Micke, krama alla barn! Mimmi, Robin och Joy + alla andra, tack så himla mycket för fina kommentarer, jag blir så glad så jag blir tårögd!

Nu tänder jag en av mina lyktor för alla nära och kära, alla vänner och bekanta!
Ha en riktigt fin fredagkväll!Naturfärgat sträng-garn, glas, metall-löv och värmeljus!


Tidig fredagmorgon

och jag har varit vaken i flera timmar. Ett gott råd: läs inte slutet på en spännande deckare om ni vaknar på natten :))
Men inget ont utan att det har något gott med sig. Nu har jag fått ha en lång stund vid datorn och gottar mig dessutom men en ny utlottning, se HÄR:

Vinsterna ser ut så här:Det är den fina bloggen Atelje Skogslyckan som lottar ut så fina vinster.

En stor varm lyckönskning


till Karolina och Andras Magnusson, som efter sitt vackra bröllop augusti -09, ska bli föräldrar juni-11. Åh, vad glad jag är och hur mycket jag önskar er lycka till!
Det blir faktiskt mitt första syskonbarn! Ingen kan säga att jag är bortskämd med annat än egna barn och barnbarn "ler lyckligt".
En av älsklingarna åkte tyvärr hem idag efter idogt kämpande med virknålen :)).Jag ska absolut inte visa mer bilder som kan avslöja vad det här ska bli! Men vi har haft några fina-fina dygn med våran egen Mimmi!! Tack och ge Jenny, Robin, Nellie, Joel, Lotta, Fredrik, Linda, Annelie och Micke en stor kram från oss!!!
Joy! Det kommer att gå så bra och vi ses om knappt två veckor.
Mycket love!


Nyss hemkomna

från en mycket trevlig utflykt till Ullspinneriet i Mariestad och till Loppisen i ett väldigt vintervackert Lundsbrunn. Jag hade utmanat mig själv, ingenting över 10 kr st får inköpas och så här blev det:Helt underbara band och spetsar á 5 kr knippet samt en urful ljusstake i furu á 10 kr. Lägg noga märke till den för det här är en "före"bild :).En söt felfri liten handbroderad jul-löpare á 10 kr.

Nu har vi ätit Töreboda-pizzan Taxi och är hur mätta som helst, lite mer än vad som är trevligt. Men vi åt ju även för er alla som älskar Töreboda-pizza och inte fick vara med i kväll.
Ha en riktigt bra kväll!

Wiiiiiiiii!

Jag får väva en lammpläd till! Nu blir det bråttom att fixa garn m m.

Så har jag ju mina små raringar att måna om, se här vilka skönheter:Min vita amaryllis håller på att slå ut! Fick den av Roger o Therese när jag fyllde!Orchideén jag fick när jag fyllde!Azaléan jag fick när jag fyllde! (Har aldrig någonsin kunnat hålla liv i en azalea så länge). Men den vårdas enligt handbok. Kalkfritt ljummet vatten som jag sänker ned hela krukan i, ungefär varannan dag. Få se hur länge jag lyckas.Så den vackraste av alla, min egen Mimmi hemma ett par dagar!!Så stackars käre maken som försöker nå Försäkringskassan: Var god vänta, din plats är nr 171 i kön. Är inte det ett bevis på ett sjukt system så vet inte jag vad som är vad egentligen.
Ha en bra dag!

Det var knappt jag hann

hojta färdigt innan kunderna kom!! Du kanske hade rätt Lilian! :) Fast de köpte inga kransar, de köpte julbockar. Men en stund senare blev två av kransarna sålda, men de var redan beställda :))
Om du bodde lite närmare Sandra så skulle du gärna få en krans. Egentligen är det ju så att jag ger bort de flesta men min goda vän Lilian tyckte att jag skulle börja sälja.
I går eftermiddag var jag hos frissan och klippte mig. Det är den stunden i kvartalet när jag läser skvallerblaskor, något som jag egentligen tycker väldigt illa om, men trots det bläddrar i när jag sitter i frisörstolen. Det sista numret innehöll en gullig intervju med Elisa, än så länge gullig, men stackars henne om hon förlorar på lördag eller träffar fel kille, eller, eller, eller! Då kommer skvallerblaskorna att hugga hennes ego i småbitar :( 

Sedan hämtade vi Mimmi vid Töreboda station som var rena kaoset. Extra bussar, stillastående tåg och massor med väntande människor. Det var något el-fel i Väring så man fick evakuera passagerarna till både andra tåg och insatta bussar.

Nu har vi i alla fall avslutat mysfrukost och därefter åka ut och åka lite.
Återkommer med lite bilder.Kunderna, oho!

Nej du Lilian det går inte att sälja sådant här krams! :)
Men nu har jag i alla fall lytt ditt råd :)).
Resten av alla kransar och hjärtan är översnöade.

Väntar på Mirijam, hon är hos tandläkaren i Sköve. Ska bli jätteroligt att ha henne hemma några timmar!

Själv måste jag klippa mig idag, ser ut som både häxa och troll, och det räcker ju med det ena.

Ha det bra allihop!

Mer snö under natten

var ska det sluta? Kanske lika bra att ge upp och vänja sig? En metod är ju att via webbkamera följa bygget av ishotellet i Jukkasjärvi, de har i alla fall mycket kallare än vi :).
En annan sak vore ju att gå i ide. Men då är det den där nyfikenheten; vad händer när jag sover?
Det tredje är att ta fram skidorna och åka, det verkar vara det bästa alternativet även om jag känner mig lite ringrostig.
Ha en bra dag!

Kväll efter

en bra dag :)
Jag har varit på mitt favoritställe, biblioteket, hittade en del nytt och kul samt bad dem köpa hem både ettan och trean av Varg Gyllander, de listade mig t o m på inköpen, roligt :)

Så har vi köket färdigskurat inför julen. Käre maken har varit duktig i rak position, men eftersom han ändå är lång så har han nått mycket :).
Ny tävling:

med spetsar!!! som jag ju aldrig kunnat motstå::


En väldigt fin blogg som jag gärna länkar till se HÄR:

Så är det dags för nya utmaningar

förlåt, utlottning menar jag. Denna gång hos den helt otroliga Violan med bloggen Violas romantisk hem. Hon har lite finheter från sin vackra butik som hon lottar ut HÄR: 
Ledsen, men det blir inga lotter, jag kan inte få med någon kommentar, stämmer inte med de verktyg som finns. Men Astrid, du får i alla fall adressen till en mycket fin blogg. 

Idag är det den 6 december 2010!

Och vi hurrar för Robin 25 år!Robin 3 veckor!Robin 1 år!Robin 3 år!En liten skolpojke, ettan eller tvåan ?Och här är vår Robin 16 år och ser väldigt vuxen ut, vilket han är idag alla fall!

Jag skulle också så gärna velat ha med ett kort som jag tog i somras på Robin och hans vackra sambo Hannah, men den externa hårddisken har gjort sig ett eget system och jag HITTAR inte just korten från den helgen.
Men efter att ha letat några timmar till så återkommer jag :)
Ha en jättebra dag Robin och många kramar och Lycka till från de Gamle

Mina kära vänner!

Nu ska jag berätta om den 5 och 6 december 1985. Den 5 var en torsdag, strålande sol, inte en gnutta snö, ca 2+. Jag hade min älskade dotter Annelie och hennes lilla dotter här hemma och vi var på altanen och skurade Jennys sulky. Annelie bodde i Göteborg på den tiden och vi hade planerat att hon skulle resa hem på fredagen och ta med sig tonåringarna Roger och Maja för de ville julhandla i Göteborg. Det var en jättemysig dag, gravida kvinnor har ju en förmåga att prata barn. Jag var ju bara i vecka 18, men glad ändå för jag hade nyss fått besked om att fostervattensprovet var helt bra. (Jag var ju nyss fyllda 40 och väl medveten om riskerna med barnafödande). Annelie var i vecka 35 och oroade sig lite för att föda i Göteborg, men det antog vi skulle gå galant. Käre maken var på facklig kurs på Örenäs slott i Skåne och skulle komma hem fredag.
Vi hade setat uppe och pratat ganska länge, men jag vaknade ändå tidigt ca 4.00 fredagen den 6 december 1985.
Jag satte på kaffe, tände i vedspisen och hade det mysigt. Plötsligt står Annelie där och håller för magen och säger: "mamma! vattnet har gått!"
Lugn, lugn! Jag ringde omgående KSS och de sa att vi var tvungna att komma direkt eftersom det var andra barnet. 
 Taxi! Det fanns faktiskt taxi i Töreboda på den tiden och svarade gjorde de också. Men tyvärr, sa mannen som svarade så kunde de inte ta en BB-körning i det här vädret! Jag hade ju inte en aning om något väder´, det var ju kolsvart ute men jag hann inte säga något för han sa att han skulle larma ambulans och ville att jag skulle lämna en vägbeskrivning.
Efter det att jag lagt på luren gick jag givetvis ut för att kolla vädret. Eller skulle gå ut rättare sagt, för det gick inte att öppna någon dörr utan största möda! Det var fullt med snö! Och det var världens absolut värsta snöstorm ute! Jag har aldrig varken förr eller senare upplevt något liknande. 
Nu blev det panik i holken vill jag lova. Vi var ju tvungna att försöka ordna något för barnen och försöka meddela Robins pappa. Ingen var vaken, men till slut fick vi tag på Erik och Suz, som kom hit och hämtade oss för ambulansen klarade inte nedfarten till vårt hus. Det var en skräckfärd kan jag säga, den värsta bilresa jag varit med om. Det fanns bara en väghalva kvar och det låg massor, jag säger verkligen massor med avåkna bilar i dikena. Kjell, för det var gode vännen Kjell som var ambulansförare, hade precis fullt jobb med att försöka styra. Det tog 1 timme och 55 minuter att ta sig till KSS, något som normalt går på ca 40 min.
 Och innan jag hunnit fatta någonting så var våran Robin på väg att ta sig ut till livet. En skolförlossning sa barnmorskorna och log stort. Och jag fick då vara med och klippa av navelsträngen på även mitt andra barnbarn! Han var liten men jättefin och frisk. Annelie fick de köra till operation för moderkakan var inte riktigt mogen, men allt var ändå bara bra.
Att sedan ta sig hem från KSS blev rena mardrömmen. Vår lilla väg fick jag gå och snön räckte mig långt upp på låren, det tog nästan en halvtimme att gå våra 350 m!! Det låter inte klokt när man berättar ens. Någon ström fanns inte och var barnen var visste jag inte. Alla skolbussar var inställda hade de sagt på rádion, några mobiler fanns ju inte så det var bara att försöka vänta. Jag försökte givetvis ringa skolan m m men ingen svarade. Så kom jag på att käre maken tänkte åka hem och ringde omedelbart upp Örenäs för att hindra honom. Det gick nämligen ideliga varningar om väglaget från Småland och upp till Örebro, men tyvärr! Han hade åkt 10 minuter innan jag ringde.
Men allt ordnade sig, barnen kom hem, käre maken tog sig med stor möda hem och dagen efter var det -15 gr och gnistrande sol. Vår bil stod fastkörd i snömassorna på vår väg men vi levde alla och hade fått en jättefin liten pojke till vår familj, vi var verkligen glada.

Så idag firar vi våran Robin när han fyller 25 år!  Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti 100de år!

Det är helt otroligt vad tiden går. Jag har i alla fall bakat en saffranskaka till dig Robin även om du får den elektroniskt:


Stor varm grattiskram från oss fyra i Levsäng!  :D.


Trött, nöjd och glad!

Har pratat med Roger, med Joy och med Josse! Allihop mår bra och alla mobiliserar sig inför julen :))
I morgon skall vi fira Robin 25 år!!!

Käre maken

mår trots allt lite bättre nu. Låter han bli att sitta så är han ganska värkfri men det är ju lite svårt att sysselsätta sig gående och stående enbart :).
Jag är lite besviken idag. Har ingenting att läsa, de två sista böckerna från biblan var rena skräpet och dessutom är biblioteket stängt idag. Enligt min mening så borde ett bibliotek vara öppet 24 timmar om dygnet, det finns faktiskt fler läsomaner än jag :).
För att trösta mig gick jag ut på Adlibris, min favoritbokhandel på nätet och upptäcker till min stora förtjusning att Varg Gyllander  alldeles nyss kommit ut med den tredje boken i sin triologi. Men jag måste kolla med biblan först det är lite svårt att bara köpa och köpa böcker - det är liksom trångt i hyllorna redan!
Somliga linor brister, bok nr 1
Bara betydelsefulla dör, bok nr 2
Det som vilar på botten, bok nr 3.
Och jag måste vänta minst ett dygn :((


Söndagmorgon

och hela världen är så vit, så vit. Ändå har inte vi särskilt mycket snö, ca 10 cm kanske, jag tycker det räcker bra.
Och duktiga Elisas gick vidare direkt, det kommer att bli spännande nästa helg :)

En av mina favoritbloggar har startat en utlottning idag, ett fint kuddfodral:


Där måste jag ju vara med och ta i alla fall två lotter. Se HÄR

Så har jag gått här och trott att jag deltog i en utlottning till, nämligen hos Birgitta i bloggen Utsikt från vävstugan, hon lottar ut julklappar. När jag sedan kollar min egen blogg visar det sig att jag troligen gjort alla tempon men glömt att spara och publicera. Jag gör ett nytt försök HÄR. Dessutom har jag krånglat till alltihop rejält med att e-posta kommentaren i stället för att skriva i kommentarsfältet. (Jag ska nog inte blogga när jag är nyvaken :) )

Hur som, två nya adresser till Astrid och kanske en liten vinst till mig!

vill ni se något fint?

klicka HÄR

Novalie, Thilo och Noah!!! Så otroligt fina!
Barn till Simons syster Sandra och hennes man David, Joys bästa vänner och tillhör våra älsklingar!

Så glad jag blev över

dottersonen Robins kommentar idag! Tack älskade Robin och roligt att du läser min blogg! Krama om Hanna en extra gång från mig och morfar.

Vi gjorde en kort repa till stan idag igen för att handla lite som vi glömde igår. Eftersom käre maken bara kan sitta korta sträckor så blir det i stället lite fler "åka ut och åka" i närområdet. Handlade snöre på Ö&B som jag ska virka av :)).

Gjorde några besök på favvo-bloggarna som vanligt, men idag blev jag lite ledsen. Jag hade en blogg med på de 7 bästa-listan, DEN HÄR, Peppar-fi Linn, från Finland. Att jag hittade den från början beror ju på intresse för en liknande situation som jag själv och min dotter två varit med om, för tidig förlossning, barn på prematuravdelningen och allt vad det medför.
I alla fall tycker jag om att läsa den här bloggen och blev jätteglad för att hon fick pris som årets bloggare, det är hon väl värd. Så skriver hon idag och berättar om negativa kommentarer hon får och då undrar jag: varför besvära sig med att kritisera och håna någon? Det är väl så enkelt som aldrig det, gå inte ut och läs en blogg man inte gillar!!  Det måste väl ändå vara ren elakhet när man tar sig tid att skriva och kritisera?

Alla kan ju inte gilla allt och alla! Men! den här tror jag faktiskt att alla skulle gilla om den bara såldes över hela Sverige: världens godaste yoghurt: Hjordnära!!


Börjar lördag med

en utlottning :).  I fina bloggen Lantlif lottas det ut så fina saker så jag kan inte låta bli! Se här:Alltså krävs en liten länk HÄR:

Och därmed Astrid så har du också fått dagens bloggadress.

Nu ska jag visa hur jag själv får ha det på nätterna :))Kan någon förstå att de måste ligga PÅ mig? Dessutom spinner Valborg så hela jag durrar.
Ha en bra lördag!

Mysig fredag eftermiddag!

Var med Rasmus till M-stad, Team Sportia, för att köpa innebandyklubba :). Så nu är jag världsbästaste farmor i världen på innebandyklubbor; längd, vikt, färg, rätt vinklad, priser mellan 199 kr och 1299 kr!!!
Därefter var vi inne i älsklingsaffären och handlade; rödspätta, räkor och smörgåstårta till kaffet hos Roger och Therese (för att fira bloggen 1 år, men det glömde jag säga). Mysigt har det varit i alla fall :))
Ha en härlig fredagkväll!

Marshallhållare

ursnygg! Tack på förhand! :)  klicka HÄR:  och titta här:


Astrid!

Här kommer dagens blogg: TRYCK!

Madame Morell är kanske inte den flitigaste bloggaren men när hon bloggar är det kul att läsa och bli inspirerad av.

Idag är det ETT ÅR

sedan jag fick min blogg av Joy! Ett år av osäkerhet, utveckling och mycket glädje. Ett år med många nya trevliga kontakter, ett år med eftertanke, ödmjukhet och tacksamhet för när man skriver om sin familj och sin vardag så blir man också påtagligt medveten om vad man har. "Hemmablindheten" håller sig borta!

Så mina vänner! Det kommer att fortsätta i all oändlighet, men det allra roligaste är ändå när ni kommenterar!

Joy!
Du har gett mig många presenter under årens gång, den allra bästa var ju du själv :) Men den här presenten kommer nog på en klar andra plats. Tack älskade unge!Därför har jag gjort en liten korg till dig. Nyckeln symboliserar Nyköping, Ur o Penn och ditt nya vuxna liv. Den svaga rosa randen symboliserar din älsklingsfärg och din barndom.  Häng korgen i hallen och lägg nycklar m m i, eller i badrummet för hårsmycken eller var du vill! En stor kram från din mamma!

Innan jag slutar för idag ska jag visa ett loppisfynd:Ett vackert broderat gammalt men oanvänt lakan. Och jag är precis tokig i gamla vitbroderier. :)

Nu väntar lite städning eller också blir det la´gården! Ha en bra dag allihop!

För att förenkla livet

just nu så bestämde vi middag ur frysen. Alltså egenlagad fryst mat. Men etiketten hade farit av frysburken så käre maken var inte riktigt säker på om det verkligen var gulaschsoppa, men vi tinade den på vedspisen med sataniska leenden riktade mot el-bolagen. :)
Så säger käre maken: det här är troligen kycklingsoppa! Efter en stund när doften kom så blev det helt klart att vi skulle få äta världens godaste fiskgryta med två fisksorter och räkor. Jag gjorde den för några veckor sedan och den smakade lika bra ikväll! Torsdag+fiskgryta=fest! Intages till skenet av levande ljus, men tyvärr! någon god chardonney hade vi inte hemma.
Kramis!

Dagens bloggadress

kommer http://vitating.blogspot.com/
Kramis!

Jag måste få berätta

att jag igår avslutade en väldigt bra bok, en kriminalroman av yppersta klass, med ett mycket tänkvärt innehåll. Brott som har en bakgrund, brott som händer varje dag överallt i samhället-utan braskande rubriker- och som sedan leder till andra brott. Suveränt skriven AV:

Varg Gyllander, 46 årig pressekreterare vid Rikskriminalen, läs gärna W-länken.

Jag har inte varken läst något av honom eller ens hört talas om honom, men det visar sig att den här boken är nummer två i en triologi. Så nu måste jag få tag på ettan och så vänta på att Gyllander skall skriva trean.
Återkommer när kameran är laddad. :))

Bok 1 heter Somliga linor brister, bok 2 som jag just läst heter Bara betydelsefulla dör: och trean är alltså inte skriven än!

Igår kväll när vi kom in från bastun såg det ut så här:

Våran lilla söta planterade gran som inte syntes förra vintern p g a snömassorna. Och den syns ju knappt nu heller p g a dåligt ljus, men jag kan inte LÅTA BLI att fota.Idag "såg" vi att det lyste rött på en fågel vid fågelbordet. Aha! En domherre säger både jag och käre maken lyckligt och jag smyger ut för att fota. Fågeln var dock betydligt snabbare än jag men jag hann ändå se att det inte var någon domherre utan en rejäl och stor hackspett!!! Åldern tar ut sin rätt, begriper ju både jag och käre maken. Min bror skulle nog ha fått sig ett rejält skratt om han hört och sett oss, han är ju en fena på fåglar!

Dock plåtade jag några vackra isrosor innan jag gick in i värmen igen . :)Vilken otrolig skönhet naturen ger oss varje dag helt gratis!

-20 gr, mycket rimfrost

och mulet. Nu brinner det i varenda spis i hela huset, jag ska gå ut och tänka bastun med för att får varmare i la´gården.KakelugnenkökspisenDen gamla rörspisen med insats Roslagsspis (helt suverän värmekälla, kan rekommenderas)

ändå känns det inte jättevarmt inne ca 19+ så jag går med vristvärmare, armledsvärmare, kläder i trepack - dock vill jag ändå framhålla: än så länge utan mössa och vantar.

Astrid: dagens blogg kommer HÄR.http://ateljeskogslyckan.blogspot.com/ både rolig blogg och fin affär. Har du sett att det finns en ny affär i Frövi? Se HÄR:
Nu ska jag elda!
Varm kram till er alla!

RSS 2.0