Nu har vårat första tak rasat!

Jag tycker nog att det var tur att det var källartaket, troligen  blir det  fler tak. Nu jag ska i alla fall inte klä mina kolsvarta tankar i ord, pyttelite vett har jag kvar.
Vi har haft en arbetsdag i dag, Lilian och jag. Våra gubbar lagade jättegoda biffar av lammfärs till lunch. Nu är stackars Egon ute och skottar tak igen, det här kommer att slutet för hans redan dåliga rygg.Ett minne blott?Det måste vara så att jag minns helt fel från min barndoms snörika vintrar, för jag har aldrig förr hört talas om tak som rasat i så hög grad som i år. Gamla fallfärdiga hus kunde ju rasa förr, men det var ju snarare en välgärning. Nu rasar ena ladugårdstaket efter det andra över djuren; vad är det som är fel? Byggkonstruktionen kanske?
Nu ska vi hämta kompisar vid tåget.
Kramis

En skadad sonson

snöras från tak, jättekladdigt med all snömodd mm är dagens aktuella händelser.
Egon somnade framför Let´s Dance som vanligt, men fick ett abrupt uppvaknande när taket började mullra. Det var snön som gav sig av från halva taket:

tillsammans med hängrännor, istappar m m.En bandyklubba i pannan förorsakar mycket stort blodflöde men ändå har han klarat sig ganska bra.

En tanke på Mimmi som jobbar 8-20 idag, en tanke på Joy som sliter med den sista LIA-rapporten före slutbetyg, en tanke på Annelie som sliter sig halvt fördärvad med stor gård och stor familj, en tanke på min Suz som skaffat ett USB-minne till mig, fulladdat med kanonböcker, en tanke till Anna-Karin som åker tjejvasan ídag tror jag samt självklart tankar på alla nära och kära och en förhoppning om att det inte blir någon tsunami utanför Chile.
Kram

Vi skulle köra

goda vänner till tåget i em och jag ville att vi skulle ta en kvart extra på oss p g a väglaget. När vi sedan försökte ta oss dit så blev vi stoppade av brandkåren och en bil som stod och brann. Vi fick ta en annan väg och det visade sig ta en kvart extra t o r. Vad bra att man är framsynt!
Idag har jag avslutat arbetet med Fredsbergs Hembygdsförenings årskrönika 2009!! Det har varit väldigt kul som vanligt, kanske ännu roligare än vanligt och jag tackar verkligen för all respons jag fått. Och passar på att göra reklam för krönikan: Den kommer att finnas på Vävloftet, Biblioteket, vissa företag och självklart i min lilla planerade loppis Återbruket samt förhoppningsvis i min kära grannes loppis!! Den kostar endast 50 kronor och handlar i år om all verksamhet som varit; filminspelning, 100-årsjubileeum, skördefest, veteranträffar i Hajstorp + intressanta artiklar både från i går och idag. Köp den! Det är många trevliga foton och reportage!En väldigt talande bild: lyxyachten + Porschen är filmregissörens (Kanalkungens hemlighet) och den lille stumpen bakom tillhör statisten Egon Gustavsson och hans maka Siw, boende i ett gammalt tillbyggt torp mellan Hajstorp och Levsäng!
Let´s Dance ikväll!
Ps.
Ingemar! Jag måste berätta att jag läst klart Mitt liv som Bert och den är faktiskt väldigt bra. Det konstigaste är att jag i så många stycken har exakt samma åsikter som Bert, trots att vi troligen aldrig stått på samma politiska tro!
Men! Det bästa han gjort är i alla fall Matakuten! (Nu fick jag verkligen sista ordet!)

Jag känner

nästan lite cellskräck, jättelika snöhögar blockerar både utsikten från fönstret och tre av våra fyra utgångar. Och nu har det börjat regna!
Mimmi har åkt hem idag på morgonen, Rebecca sover. Vi hade till slut en jättehärlig kväll med mycket skratt och gråt. Jag tror det hjälper att både skratta och gråta. Underbara ungar, tack för att ni finns och för alla sköna och roliga stunder vi haft tillsammans.
I går kväll gjorde Rebecca en hemsk grimas och fotade sig själv. Mimmi blev helt chockad över hur man kan vrida till sin näsa varpå vi var tvungna att prova allihop. Gissa att det skrattades. Sen hade Becca köpt en chokladboll till själv och ett Kinderägg till Mimmi. Kom på tåget, tvärsomnade och råkade sätta sig på påsen med godsakerna. Det blev ett platt Kinderägg och en ännu plattare chokladboll.Starten.

   

Ingen av oss lyckades med att vrida näsan, vi vred bara munnen.


Platt som pannkaka.Men saken inuti var hel och ägget gick att äta.

Nu väntar dusch och städning. Fel, städning och dusch är nog bättre.


Sista torsdagen i februari

firar Kung Bore med ett nytt snöoväder. Denna gång prövar han med blötsnö, så nu får han säkert bukt på mänskligheten och alla dess tak.
Mimmi och jag åkte i alla fall till Skövde, dels för hennes tandreglering, dels för att shoppa loss på Ericshjälpen.
Det är svårt att ta sig fram i Skövde, snöröjning är definitivt något som de glömt hur man handskas med. Och fler cyklar var jag ju tvungen att fota när de tittade upp ur snöberget:

     Vi fick vänta en stund innan de öppnade, men det är ganska intressant att kolla folk i kö.Och här är mina fynd:

Ni kommer att få se alltihop igen men i ny tappning.

Den blåvita emaljen betingar ett väldigt mycket lägre pris än de övriga. Dels är det inte Kockums, dels är den tunnare och nyare. Tillverkad i England. Det är bara så enkelt att jag tycker om den och priset medger ju inköp så snart jag hittar något nytt.
Rebecca kommer idag, under förutsättning att hon tar sig från Göteborg med tåg. Snöovädret är redan där och hon var inte så hoppfull. Var precis lika ledsen idag och jag känner att jag vill ha henne nära, det är mycket smärtsamt att mista någon man älskar och delad sorg är ändå halv sorg.
Kramis

Ny snörapport

denna gång från taket. Egon slet som ett djur med drivor på taket som var ca 1,5 m djupa, men det syns inte så mycket på kort i alla fall:Nu ryker det sista av bocken och snart även utsikt genom fönstret.Skuggan av Egon, det blir som en riktig rysare innan allt det här är över.

Grattis Joy till ett så fint utlåtande.

Mimmi sitter på tåget, är på väg hit hem. Tåget gick exakt i rätt tid, hör och häpna!

Nu är det hög tid att städa färdigt badrum och köksgolv

En fullkomligt

strålande och perfekt vinterdag, sol, blå himmel och -3 gr.
Egon var på krismöte i morse, de håller på för fullt att flytta verksamheten. Därefter var vi till Mariestad för att köpa STOR miniräknare. Nästa repa gäller det rullator förmodligen.
Snörapport följer:


Krontorpshangaren i dagsläge.
På återseende.

Var ska det sluta?

I Mariestadstidningen i morse läser vi att Krontorpshangaren rasat samman av snömassorna. Okej, det var ju inte världens vackraste byggnad så om ingen kom till skada så kallar jag det för självsanering.
Men nu ringde Egon. Granhaga industribyggnad håller på att kollapsa och de måste flytta ut hela verksamheten idag! Ett innertak har redan gett vika och det bara öser in snö och vatten efter ytterväggarna i vissa rum.
Och nu strålar februarisolen ned på den vackra, tjocka men ack så farliga snön på våra tak!

Positivt tänk,

vilken tur att ingen såg mig sjunka ned i snö till midjan när jag skulle bära ut komposten. Men jag ska tala om att jag hade svårt att ta mig upp. Som tur var hade jag snöskyffel i ena handen och komposthinken i andra. I fallet vände sig komposthinken upp och ned, jag ska INTE skriva vad jag sa.
Återkommer när jag burit in ved. Och om jag inte återkommer så vet ni vad som hänt. Kan man drunkna i snö?

Jag läste

din blogg Joy, fy vad livet kan vara riktigt illvilligt. Går det inte att ordna en annan dag? Hur tar sig alla regionscheferna dit då?
Här är det över -20. Det börjar snart kännas som man sitter i ett iskallt, vitt fängelse.
Tur att jag har er alla!

Förlåt Mimmi!

Jag glömde säga att du är jättevälkommen på onsdag och du kan vara kvar hur länge du vill.
Kram Mormor

Ny snörapport

Efter det att Egon fått loss bilen och Lennart plogat vår väg åkte vi en sväng för att kolla snösvängen:Möbelaffär med problem.Den sista bilden är vår äggleverantörs handskottade väg!

Nu är det verkligen vinter.

Hallå alla nära o kära!

Vi har överlevt! Utan strömavbrott t o m! Men vi är rejält insnöade. Eftersom vår bil står nästan längst ned på vår väg så har vi inte kunnat få vägen plogad. Egon försöker just nu att skotta loss bilen och jag tog några bilder för att ha och leva på nästa vinter.

     

Sista bilden är tagen utanför vårt sovrumsfönster där drivorna går över fönsterhöjd.

Hörde på radion nu att tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde är inställd även idag, du får ringa och ta ledigt från jobbet MajLis!

Vi åt i alla fall jättegod kyckling i går (tillagad på vedspisen) med ett härligt rotfruktstrimmel med färsk ingefära och vitlök i.Bästa redskapet i vårt kök, ört- o lökhack.
Återkommer i e m med nästa snörapport.

Känns lite

skrämmande. Temperaturen bara sjunker och det vräker ned snö. Propparna går på löpande band och det är knappt att vi kan ta oss till el-skåpet för det är så igenyrat. Vi är bortskämda också, här nere brukar det aldrig blåsa, men nu ligger nordosten och pressar all snö på oss.
Skänk oss en värmande tanke,  ifall strömmen går så kommer det att bli besvärligt!

Ja, du Anita!

Vi var verkligen på g, men orkade inte igenom stora drivan runt vår insnöade bil. Helt slut när vi kom hem!
Nu är vi verkligen insnöade, Joy!Det är inte mycket kvar av bocken och där det blåst är det drivor på över metern. På lugna ställen är det rena snödjupet ca 70 cm.

Kul att det gick bra Mimmi, kan du inte skicka lite bilder?

Kram till alla

Hur ska vi klara detta?

Jag tror inte mina egna ögon när jag tittar ut idag. Det bara virvlar snö överallt och våra hus o byggnader är snart försvunna i snön.
Igår försökte vi ta oss till Mariestad, dels för att hämta ut kemtvätt, dels för att hämta biljetter till Carling Family och så givetvis en sväng in på Kyrkornas. Till att börja med tog vi oss inte ens ut på Mariestadsvägen;En stackare som satt fast i drivorna och vi kom inte förbi. Men vi hade telefon och kunde ringa efter hjälp innan vi tog en annan väg och kom fram;Vi fick våra mattor, våra biljetter och lite till:+ några snöbilder:

I går.

Idag.

Återkommer när vi skottat.Rolig e-post idag!

Årskrönikan har kommit i korrektur, den ser ut att bli bra.
Annat mindre roligt är att det ska komma ett par dm snö till och då blir det att skotta tak igen och Egon har väldigt ont i ryggen.
För ett år sedan idag var det -5 gr kallt, pyttelite snö, veckodagen var onsdag och vi badade bastu med brunbrända Mimmi o Frank som varit hemma från Thailand ett dygn.
Nu har jag letat flera timmar, har inte en enda bild av Frank i datorn, inte av deras resa heller. Dessutom har du inte rapporterat från bröllpet! Mirijam! Hur gick ditt tal?

Jag hade tänkt ta bort julpyntet från altanen i samband med alla hjärtans dag. Det har naturligtvis inte blivit av, som vanligt.

   

Vi är nog dom enda i hela Sverige som har julpyntat den 18 februariLite smårolig är den här novemberkaktusen som Joy fick i tackpresent när hon och en kompis hade hållit en kurs för pensionärer i Studieförbundets regi. Ämnet var: Lär dig använda din mobil.
Tanterna tackade så mycket för en bra kurs och talade sedan om att dom i alla fall inte mindes ett dugg!

Jag börjar med

de sma under jorda, de små älskade,  alla mina barn och barnbarn och förhoppningsvis barnbarnsbarnbarn m m m m, för jag är så, så ----- nyfiken! Jag vill ju se er alla nära och kära i ert liv, er lycka, er glädje. Och min lilla Mirijam, du som föddes med fötterna först och alltid haft fötterna först: Du står stadigt på jorden men du är också så känslig och orolig att göra något fel. Lilla Mimmi! Du är så himla bra, du skänker så mycket glädje, du är så duktig, var som du är, gör så gott du kan för det räcker alltid. Att du sedan har ett rakt och säkert tänk, sunt förnuft och ändå ödmjuk- Mirijam! Kära! Var precis den du är men var ödmjuk.

Anita! Vi hann aldrig under helgen, men ska åka i morgon. Dessutom är det beroende på er att vi inte hann! Jag har heller inte hunnit (vågat ringa AnnaKarin) det känns nästan som att tigga, förlåt), men vi behöver veta om vi kan dyka upp någon kväll helt apropå och lämna tillbaka era härliga GinRummylístor (eller loser) och kolla almonackor.  Jag har verkligen kämpat med er hela veckan, ge oss cred!

Rebecca kära. Ewa kära. Och vi själva kära. Kent kära. Vi känner, vi älskar, vi behövs troligen inte längre  ingen orkar lyssnar på oss av även de om skulle behöva lyssna på alla oss.

Anita! vi skulle verkligen behöva en rejäl stund att diskutera juridik! Har vi någon heldag eller dygn, veckor, mån.   För jag kan tänka mig att diskutera livet, barnbarn, musik, Bert Karsson, politik på låg seriös nivå, bröllp, fosterbarn, , m m alltså allt annat viktigt; regering, företagsekonomi, samhällsekonomi, värdegrunder, företag kris, mm.
Dessutom har jag sett störtlopp på tv i kväll, hur Anja Pärson gjorde en helt otrolig krasch och flera andra wurpade rejält.
En fråga:
Är detta människovänligt eller rena stupstocken.

Det är otroligt mycket att verkligen tänka på ifrån alla sídor och känslor och andras sidor och känslor och samma frågor gäller också skola, barn, socialtjänst, omhändertagande av barn och jag skulle kunna skriva en bok tillsammans med minst fyra fullt fungerande och hårt arbetande familjehem som gjort ett otroligt jobb men fått mycket skit på sig, lögner, rykten, m m.

Jag kommer igen med skakande berättelse.(måste frisera dem lite annars har jag brutit mot lagen).

Kram till er alla, barn, med familjer, barnbarn med pojk-o flickcvänner, våra kära kreativa vänner, våra kära diskussionslystna vänner och självklart alla ni andra som läser och vill diskutera.Detta är början

till slutet! Jag glömde precis bort en uppdatering i går! Läste bara alla andras och hade hur trevligt som helst.
Men jag glömde inte att sy och var förmodligen helt borta i tillklippningens svåra konst. Sen pillade jag en hel del med ipoden, men har ännu inte lyckats få in någon bok. Men det kommer, allt får ha sin lilla tid.
Jag såg idag att Robert fyllde år i går så nu börjar jag med en stor Grattiskram, Robert, 26 år!
Passar också på att gratta Sandra idag på namnsdagen.Vid våra småfåglars matplats i morse!Vårt sovrumsfönster mot norr och min favorithoya full blom.Gissa vem som planterade den här lilla granen 1978? Just, det, madame själv så klart. Jag hade hört av vuxna att barrträd man flyttar från skogen måste ha exakt samma läge  och jag hade ingen kompass. Vad är att göra? Jo, man gräver upp granplantan, tar den varligt i sin famn och börjar backa ut ur skogen och fram till gropen man grävt innan. Problemet är bara att det är så lätt att ramla när man går baklänges i skogen. Men fram kom den och nu kan man inte ens ha julbelysning i den för att den är för stor.Så här tycker jag det ska se ut!Inte så här.

Men vardag är något annat i dag mot vad det var för 25 år sedan.

Idag är det 50 minuter mer dagsljus än vad som var för två veckor sedan, man må hålla det i minnet för dagarna är så lika och så grå.
Kram

Hej igen alla!

Vet ni! Jag är bara så TRÖTT på vinter, snö och kyla!
Men, men - gilla läget är vad om gäller. Och då tänker jag: Igår när vi kom ut från hockyn så värmde solen och talgoxarna sjöng för fullt. Nu är är klockan 17.15 men det är ännu inte mörkt trots att det är mulet och sist men bäst: det ÄR ialla fall mitten på februri - vi närmar oss mars i rasande fart och nu gäller det att hålla ångan uppe för att hinna allt som ska göras FÖRE vår och sommar.Vad kul!!
Jag har varit på biblan och hämtat en hel korg full med härliga böcker och tidskrifter, plus att jag har tränat och det gick jättebra och kändes ännu bättre.Det här är inte fel, eller?Inte det heller!!Suck!!

19 timmar sedan

jag satt vid datorn (ialla fall bloggen) senast. Fredag kväll firade vi med Joy o Simon och god mat. Vi firade Joys 24-årsdag, i år med små hemmagjorda presenter och en dags mys i Skövde. Lördag firade vi Mikaela och det var fantastiskt. Hon hade precis lärt sig säga "wohw" och sade det om varenda liten sak hon fick.

 

Fredag kväll  Let´s Dance, Valborg är otroligt intresserad av dans.

            


Så här är lördagens skörd: Joy o Simon samt Egon (söt) när vi fikade gott i Skövde, istappar på Persons hus när vi hälsade på Roger o Therese (som hade fixat Pippifilmer till Mikaela) och därefter Mikaela som öppnar paket, sätter sig och kollar på Pippi samt visar sitt rum. Sista bilden är Elvis och Jenna.

Söndag med härlig alla hjärtans frukost, vi fick en jättefin present av Joy o Simon, (visar när foto tagits) därefter rusade hela familjen iväg och träffade resten av hela släkten för att bese en blivande Färjestadspelare:

 

     
Det skulle ha varit fyra miniatyrer, men jag o teknik!!!

I alla fall så vann Rasmus lag med 14 - 3 i en mycket rafflande match, han gjorde minst två mål och fick starka ovationer av publiken.

Därefter hem och åt alla hjärtans lunch tillsammans med Veronica, Jari, Jonatan, Tim, Joy, Simon och Sebastian.

    Söndagen slutar ju på det vanliga tragiska sättet; alla åker hem!
Och vi är kvar.
Men så är det ju att vara pensionär. Det är bara att trösta sig med boken: "mitt liv som Bert".

Jag glömde: jag köpte en ipod i lördags och har tillbringat varje ledig stund hela helgen framför datorn för att lära mig att ladda hem böcker. Tror ni kära vänner att jag lyckats?
Anita! Snälla Anita! Lär mig ladda hem böcker! Alltså mot betalning för böckerna, vad trodde ni om mig?

Kram

Den här dagen

har varit stressig och rolig! Jag har träffat mina älsklingar, umgåtts med mina kära, varit ledsen och glad, ungefär som livet är!
Kram

En fredag

när jag slagits mot min innersta vilja och i stället städat. Detta bara för att Joy o Simon skulle komma hem och det är pinsamt att låta dom se allt sydamm m m. Så jag städade snällt som man ska göra när man är en snäll kvinna och därefter lagade jag mat. Allt utom själva kycklingen. Gott var det i alla fall, vem som än gjorde vad:

 

Någon bild på Simon o Joy hann jag aldrig få innan de åkte igen. (För att hälsa på kompisar).
Jag kan verkligen rekommendera recepten i tidningen Lantliv, de rätterna är otroligt lättlagade och mycket välsmakande. Bygger dessutom i första hand på svenska råvaror vilket utesluter långa och dyra transporter.
Dessutom tycker jag inte att tomater, gurka m m smakar ett dugg så här års, de är nästan mer bukfylla än snabbmat, vilket är det värsta jag vet.
Nog om mat. Idag hann vi aldrig träna. Egon var på hårdpass hos sjukgymnasten Ida och han fick bäras ut på bår (nästan). Nu skall jag gotta mig med Let´s dance och i alla fall få titta på andras smidighet och taktsinne.
Kram

Kolla

den här länken!  En mycket, mycket trevlig affär, dessutom nästan på gångavstånd!

Ingemar!

Nu i helgen ska vi åka till Broberg, äntligen. Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen? Alla drömmar som ska förverkligas! Men jag är p g.
Kram

En helt otroligt

vacker vinterdag, trots att det var -19 gr i morse, så har dagsmejan jobbat på bra idag. Men nu har skymningen kommit till Mollys stora lycka för då får hon vara ute på gården själv en stund och springa av sig och leka med tallkottar, snöbollar o liknande roliga ting.
Egon har jobbat med veden, förutom sitt jobb så klart, jag har varit ute en del, tränat, skött om tvätt (som vanligt) strukturerat upp i barnbarnrummet (bland tygerna, inte leksakerna) och sytt en del idag med. Har nu den urtråkiga dammsugningen kvar, hur 17 kan den vara så tråkig jämt?Sånt här är ju mycket roligare även om de gamla tygerna på den fula stolen nästan var otäcka att ta bort. Men resultatet gillar jag.
Sådana här saker medför tyvärr ännu mer dammsugning, så det är bara att gå till verket.
Kram

Roger

var här och hämtade Rasmus nu, allt har gått jättebra och vi fick en eftermiddag med Rasmus. Dessutom har vi tränat så det har varit en bra dag.

Nu ser vi framåt, i första hand nu till helgen- Alla hjärtans dag och våra kära kommer hem, därefter vårdagjämningen, omställning till sommartid och sist men inte minst; påsk!

En glad påskgubbe får avsluta dagen.
Kram

Mimmi!

Läs din e-post. Jag har lättare att skriva där än på telefonen.
Kram

Just nu

är mina tankar hos familjen Berglund som har en jobbig dag framför sig.
I morgon är en annan dag.
Kram
Hipp, hipp, Hurra!

Vi har många att fira idag! Men jag börjar med den yngsta : Vårat söta charmtroll Mikaela, som fyller  2 år idag!!

 Här ligger hon i mormors famn för nästan exakt två år sedan.

Nästa stora Grattiskram till en mycket kär vän: Lilian 28 år idag.

Så ännu en kär vän: Ingemar, en ung man på 68 år, här kommer din grattiskram!
Din härliga hustru, Anita, 38 år den 6 februari får en dubbelkram därför att jag missade henne den 6:e.

Bilder får komma när jag fått tillstånd.

En annan grej som hände igår, Egon fick en present på posten:Exakt det ni misstänker! En spikmatta. Han provar precis allt för att minska ned värken i ryggen.
Nu ska jag träna, därefter en skön stund i bastun, sedan det vanliga: hänga all veckans tvätt i varm bastu.
Kram


God morgon

allihop, jag har sovit hur bra som helst i natt -en jamande Valborg som vill ha sällskap på egna villkor.

     Gammal, knubbig,  envis, alltid hungrig,  aningen dement men världens i särklass vackraste, snällaste, roligast och absolut mest kärleksfulla Valborg.

I går kväll hade jag massor av roligt. Bland annat så lärde jag mig spinna på slända och jag skulle gärna vilja lära mig spinna på spinnrock. Magdalena -superduktig ullhanterare - visade oss olika ull, att karda och att spinna på slända. Hon visade också en del alster; garn hon själv spunnit i olika tjocklekar, vantar som hon nålbundit, samt sjalar som hon spunnit garn till, därefter vävt. Det är nog det enda jag kan bli avundsjuk för, kunskap!

     första bilden en del ull vi arbetade med, andra bilden Inga-Maj kardar för fullt, Marianne tittar och sista bilden visar Magdalena hur man spinner.
Det var inte lätt och kräver säkert mycket vana, men det var väldigt kul.


En fartfylld

dag med frissabesök, träning och föreningsträff med Löfsängsvävarna.

     

Här är lite bilder från Vävloftet, Inger som väver, Ingrid som dragit i gång alltihop och som är den stora inspiritationskällan, lite alster, trevligt motto samt den stora damaststolen som jag har Karolinas (min systerdotter) duk sitter i och som jag snart skall väva en till i.
Kram

Vi börjar bli

svårt begränsade av snön, Egon skottar vägar o tak för brinnande livet och jag har fastnat vid symaskinen (beror i och för sig inte på snön, men väl på ovilja att gå ut).
Makarna Loodh var här en stund och sa sig vara helt uppbundna till snöskottning!
Nu har i alla fall barnen chans att få ett vitt sportlov.Så det inte blir så här tråkigt!
Kram

Min Melodifestival

toppades helt klart av Jessica Andersson med låten I Did if For Love. Tvåan lika självklar: Anders Ekborg med The Saviour och på tredje plats en totalsäker nykomling (ar): Pain of Salvation med Road Salt.
Dessutom tycker jag nog att programmet som helhet var starkare och bättre än tidigare.

I snart en hel vecka har jag försökt få tag på min Annelie per tel. Jag börjar tro att hon är försvunnen och nu har även Joy försvunnit, är borta från DATORN sedan i fredags! Har väl aldrig hänt förut.

      

Annelie 1½ år, här ovan tillsammans med Mimmi i Koldemos kök, bild tre är Annelie vid dopet av Nellie och så de två sötingarna Joel och Nellie hemma hos Roger och Therese.
Lite stolt är jag också över dopklänningen som jag sydde till Jennys dop för drygt 26 år sedan. Därefter är de flesta av våra barn utom Robin, Tim, Josefin och Linus döpta med den på, totalt  sju barn. Robin kunde inte ha den på därför att han och Joy döptes tillsammans och Robin var för stor. Josefine och Linus hade sin pappas dopklänning vill jag minnas och även Tim var lite för stor, han var över ett år när han döptes.
När jag blir gammal ((ha, ha) skall jag brodera alla barnens namn och dopdatum på klänningen. I alla fall så har det varit min avsikt, men jag råkade bli för gammal och har lite svårt för just broderier numera.Här tror jag Joy är, tillsammans med Emelie + Fatema. Men den här träffen är några år sedan, får säkert färska bilder när hon hittat hem igen.
Kram

Våran Basse

har varit hemma ikväll och ätit med oss. Sebastian, 22 år, en suverän kille, kom till oss när han var 14 år och vi har bara haft så mycket glädje av honom, så det är helt otroligt. När han flyttade hemifrån för drygt ett år sedan var jag verkligen ledsen. Tyckte att vi blev så ensamma, alla hade nu flyttat hemifrån! Men så är ju livet och efter ett tag så fungerar det också. Desto roligare är det när de kommer hem och hälsar på och det är faktiskt någon varje helg.Basse och Valborg för några år sedan.Basse ikväll!
Fullfjädrad långtradarchafför! Jobbar i stort sett jämt. En så väldigt BRA människa, skulle aldrig svika varken oss eller någon annan.Här är bilden från Skövde som jag råkade tappa förut. Be mig inte förklara varför jag "tappar" bilder, jag är bara glad när jag "hittar" dom igen!
Kramis

Ps  Vi åt lax späckad med getost och turkisk yoghurt till en härlig sallad med ruccola, färsk ingefära, rårivna rotsaker, vitlök m m. Jättegott!
Ds


Vi åkte

till Skövde för att uträtta ärenden. Molly fick inte följa med, det är inte så kul att ha henne i kall bil medan vi rantar runt i affärer. Hon var verkligen jättesur och vi hörde ända ut i bilen hur hon ylade och pep.

Erikshjälpen först:där jag hittade två parianfigurer som jag inte sett tidigare. Brevid figurerna står Joys första kängor som vi lät försilvra. På tårna syns slitskador från tiden när hon kröp. Hon var nämligen en väldigt snabb liten kryperska, vi trodde att hon hade en turbo inbyggd.

I alla fall så var det ännu mer snö i Skövde:

Jag undrar om olivträdet överlever?

Så hade vi ju tänkt åka in till härliga Östergården på hemvägen, samt även svänga in till Lars Broberg och fixa pianotangenter. Men vi hann inte detta, tyvärr! Hade bråttom hem innan Molly käkade upp HELA huset. Nu blev hennes skörd "bara en av mina fina hemstickade lovvikavantar".
Kram!

Sovit

länge idag, jag tycker lördagar är så sköna. Såg på Lets Dance i går kväll och det är lika roligt varje gång. Som vanligt är det några som bara blir bättre och bättre, Stefan Sauk t e x, även Claudia Galli. Gudrun är också bra och Mattias är jätteduktig.
Ikväll blir det schlagerfestival. Vi brukar inte följa det så noga men ikväll skall ex v Anders Ekborg vara med och det vill jag inte missa.

Mimmi! Det är klart att du får ett set, bra är om du väljer färg eller beställer färg.Jag har lyckats förskingra den bild jag hade förut, den här är inte lika tydlig. Det finns i alla fall i många färger: Brunt, ljusblått, grått, gult, svart och mörkblått. Jag kommer att sy fler färger, bl a rött, vinrött och rosa.

Nu: till Egons goda äggröra.


Vilken dag!

Strålande sol, tjockt snötäcke och -5. Helt perfekt. Vilket vi inte kunde utnyttja därför att vi var tvungna att åka till Mariestad och köpa snöskyffel av plast (till taken). I Töreboda är det helt slut och det var inte ett dugg bättre i Mariestad. Men jag hittade ändå några små saker till Mikaela som fyller två år på söndag:Här är Mikaela med sin farfar, det var vid hennes dop så det är länge sedan. Och jag upptäcker att jag har dåligt med bilder på henne som lite större! Det får vi åtgärda.

Snödjupet är enormt, kolla här:Våran lillstuga syns knappt längre och bocken är också snart försvunnen.

Men det är vackra dagar och mycket roligare än det gråa regndis som varit nu i många år.

Joy! Ha så kul i kväll och hälsa alla tjejerna och gratta till examina.

Rebecca! Tack för det fina du skrev.

Josse! Har du farit till Oskarshamn?

Mimmi ! Är du i Stockholm eller Arjeplog!

Och alla ni andra nära och kära, ha en bra helg och var rädda om er och andra!

Ingen riktigt

bra dag. Molly varit sjuk, kräkts och haft diareé, inomhus! Hon har pipit och gnällt hela dagen, men nu verkar det vara över. Ledsamt för vi skulle ha åkt till Idas brygga och käkat och lyssnat på våra vänners barnbarn som sjunger väldigt bra. Det är nästan lika besvärligt att ha en hund som att ha ett litet barn.

Inget ont utan att det har något gott med sig, dagens skörd blev denna:Åtta handdukar att fästa på ugnsluckan och åtta grytlappar. Dock inga väskor och hjärtan idag, det kommer mera.
Det har kommit ännu mer snö inatt, så nu syns knappt bocken längre. Visar bild i morgon.
Kram

LG är

tydligen lika med dålig kvalite och funktion. Min stora dator är en LG och har aldrig fungerat rakt av utan ständigt krångel. Joys nya mobil är också en LG och är nu ivägskickad för reparation för tredje gången på lika många månader.
Hur som kan jag inte lägga in bilder idag eftersom den stora datorn krånglar som vanligt.
Istället syr jag så länge den maskinen fungerar och tänker på att det redan är fjärde februari, inte ens två månader kvar till första april och påsk. Uvaligen vad tiden går fort, det är lite skrämmande vid min ålder. Orkar mindre och är numera saktfärdig i kombination med att tiden flyger; ingen bra grej!
Stopp nu! Inte vara negativ, tänk på alla nära och kära samt att de finns kvar.
Återkommer.

Hoppsan! Joy hade laddat in lite bilder i lillan, som jag inte ens sett:

             

Trevligt att minnas: Julafton 2009 även om vi saknade många.
Kram

Våran 1-åring

fick springa ut i snön själv i morse, gissa att det var en välkommen födelsedagspresent? Och hon springer bara runt på gården, kom när vi ropade, så det känns bra.
Nu är husse ute och skottar, både gångstigar och tak!
Och Molly står i fönstret och piper efter honom.

Så här "lycklig" var hon när jag grattade henne, hon ville bara ut till husse och där är hon nu.

Återkommer.

Hipp hipp Hurra!

Våran Joysan fyller 24 år idá!!!  Hunden Molly fyller 1 år idag.

Stor grattiskram till er båda! Och du Joy får ett par små hjärtan jag sytt till dig:

Jag tyckte det var bäst att skicka en bild för vi håller på att drunkna i snö och det bara snöar och snöar.

Puss o kram

En av

mina bästa vänner har fått en present idag, en ny dyna. Det gamla fårskinnet jag haft i 25 år har Molly fått och som ni ser går undan med utslitningen.
En annan av mina bästa vänner + lite av dagens skördSå avslutar jag med att E-type får presentera det gammalt lingarnspaketet i originalförpackning. Jag är barnsligt förtjust i ull, lin, vitbroderier, gamla vävda textilier  --  textil överhuvudtaget. (E-type är en prototyp som jag sydde upp på försök, meningen är alltså att sy flera).Hej på en stund.

Vaknar till

kaffe på sängen och Mariestadstidningen. Först mys och sedan kommer dagens första reaktion som på beställning. Mariestad har stängt väntsalen på Centralen!!! Varför? Jo, de har samma problem som Töreboda har i gästhamnen på somrarna; ett gäng (oftast samma gäng) sitter där och super, s--r, p----r, gapar på folk, mestadels unga töser, skrämmer turister m m. Polisen är där varje dag (det kostar det) men säger sig inte kunna göra något. Kommunen har "förhandlingar" med gänget.
Jag VET  att det finns lagparagrafer om detta: Enkelt uttryckt, man får inte dricka alkohol på allmän plats, man får definitivt inte p---a eller göra andra föroreningar, det finns säkert i samma lag + miljölagstiftningen.
Visst, jag vet också + att jag själv tycker att man ska ta hand om de svagare eller dem som behöver hjälp. Men det innebär inte per automatik att man låter de här människorna störa andra på det här grova sättet. Det ligger i kommunens absoluta skyldighet att upplåta någon form av annan lokal/plats och se till att det fungerar. Hur ska vi kunna få våra barn och ungdomar att respektera en lag som inte ens polisen ser till att följa? Hur ska vi då kunna få dem att respektera lag, regler och ordning överhuvudtaget?
Dessutom har jag sett med egna ögon hur de här människorna lockat till sig ungdomar i nedre tonåren och gett dem alkohol.

Nog om detta. Anticimex har varit här på ordinarie kontroll och vi köpte faktiskt en av deras mycket bra brandsläckare. Vi har brandvarnare i alla rum men eftersom vi eldar i fyra eldstäder så är en släckare bra att ha till hands.
 Här är den!                                        

Den andra bilden visar vårt piano där något eller några av våra barnbarn plockat bort 17 st av den lilla vita delen längst ut på tangenterna. Det fick vi se när jag skulle få pianolektioner av vår käre vän och granne, skämmigt eller hur. Vi har fått tag på nya grejor men inte haft tid att hämta dem.
Det var faktiskt en dröm jag alltid haft, att lära mig något instrument, om jag nu är mottaglig för lärdom.
Kram


1 februari

är lite magiskt för mig. Idag för 24 år sedan var en lördag och jag låg på BB. Med sipprande fostervatten låg still, fick knappt inte ens vända mig. Beräknad förlossning var 10 maj och jag tyckte att februari lät mycket närmare maj än januari. Egentligen var jag fruktansvärt ledsen för jag trodde inte ett ögonblick att jag skulle få ett levande barn. Två dygn senare hade jag en pytteliten flicka låg på barnintensiven i sin kuvös. Frisk och duktig, hon t o m skrek. Men som minst vägde hon endast 740 gr och var 35 cm lång. Född 15 veckor för tidigt.

        

Första bilden är hon en timme gammal, personalen på förlossningen tog bilden med polaroidkamera för att kunna ge till mig när jag vaknade ur narkosen.
Andra bilden är en studiobild för ca 1 år sedan. Övriga två bilder är hon tillsammans med två av sina älsklingar.
Hon döptes till Joy och har ända sedan hon överlevde verkligen levt upp till sitt namn.

Jag var ute i växthuset och vattnade. Passade på att fota snömängden, jag har aldrig sett så mycket snö här som det är nu.Den sista bilden visar vår avundsjuka Molly. Joy, det var den jag tog när jag pratade med dig i telefon i går kväll.

Kram.

RSS 2.0