Förlåt mig Robert!

Du är ju TVÅ år yngre än vad jag angav! :)

Måndag förmiddag, strålande sol, kasta av så mycket kläder som möjligt, det kommer ialla fall inga kunder så här dags.  5 jag säger 5 minuter senare dyker det upp en kundbil med fyra ungdomar i. Dom roade sig hjärtligt en stund med mössor och peruker  och fotograferade varandra. Trevligt, förutom att Hjärtat gömde sig i deras bil. Hon älskar nämligen att åka bil och de hade lämnat dörren öppen.
Hej så länge!


Måndag morgon

och det är redan den sista maj. Dock är himlen blå och solen skiner. Jag har mycket att göra idag, måste klippa ned damasten - är lite nervös för det - har aldrig deltagit i det förr - men förhoppningsvis är Ingrid och IngaMaj där och visar.
För övrigt skall jag borsta Lillstugeväggar och putsa fönster. Lillstugan skall målas, den ser bedrövlig ut. Och numera har den ju ganska mycket besök :)

Gårdagen var fin, se här:Rosor från Roger och Egon.


Rosor från Joy (digitala).

Så pysslade jag lite med altanen som varit lite bortglömd ett tag.Olivträd, pelargoner och murgrönor är några av mina favoritblommor.Fuchia är en annan favorit.Här är i alla fall favorit ett.

Återkommer under dagen.


.

Underbart vacker majmorgon.

Söndag, Mors dag och Jonatan fyller 8 år!!!
Vad otroligt fort livet går, det var ju i går han föddes:Några år yngre än i dag.
Grattis Jonatan, hipp hipp hurra, det är din dag idag hälsar mormor o morfar.

Josse och Robert har åkt hem. Vi hade en jättetrevlig kväll i går med många glada skratt:TP junior 1985 års modell.Josse, 1985 års årgång samt Robert troligen 1982 års modell. (Förlåt, jag har missat att skriva upp det).Den 6-faldige fadern, 1953 års modell. (Pappa, adoptivpappa, styvpappa, fosterpappa, morfar och farfar).
Kram

En vacker fredagmorgon

men inte lika vacker som 1962.
Måndagen den 28 maj fick jag mitt första barn, en vacker liten flicka! Vilken otrolig upplevelse - känslomässigt var man ju inte ett dugg förberedd - jag hade inte alls förstått att man ens kunde känna så djupt och mycket. Hon föddes kl 8.05, var 52 cm lång och vägde 3 895 gr och var så söt:Här är hon ett år, min Suzanne Maria!

Varmt grattis på födelsedagen önskar vi alla (kvarvarande 2 st) här i Levsäng.

Några år senare när jag väntade mitt tredje barn så var jag riktigt rädd: " Man KAN bara inte få TRE friska och fina barn och jag har TVÅ friska och fina, alltså kommer det att hända något nu."
Det gjorde det inte, jag fick ett tredje fint barn och många år senare även ett fjärde fint barn. Alltså som jag fött till världen själv. Sedan har jag ju mina barn som jag fått så jag ser mig som en mycket rik mamma, mormor, farmor och svärmor.

Jag upptäckte idag att jag inte lagt in så många av de gamla korten i  datorn. Det är en brist som snarast skall åtgärdas. Det bästa vore ju att lägga in alla och föra över till den externa hårddisken men det är så mycket jobb så jag törs inte ens tänka på det.Kanske i vinter :)

Kramar till er alla, den största skickar jag till dig Suz! Ha en riktigt bra födelsedag!

Det blev en varmare

dag än väntat. Dessutom vävde jag plötsligt ned min väv - när jag trodde att jag skulle väva 80 cm till så tog varpen slut! Och då är det slut. Ja, jag får återgå till ursprunglig planering och jobba med att sätta upp en ny.Den här vill jag göra nu, helst klara ett eget mönster. Men jag har mycket annat att göra innan. Försöka få ordning på trädgården är prio ett.
Över till kycklingfrikasse´.

Vacker torsdagmorgon, men kall.

Käre maken har precis trampat iväg till jobbet och mitt nya liv börjar idag. Ni vet: träna, äta rätt, prata rätt göra allt som är bra för kroppen!
Nej, jag skojar bara, men träna ska jag i alla fall.
Samt slå ett slag för den lokala politiken. MTG alltså. Gårdagens tidning hävdar att samarbetet håller på att gå i stå p g a att M-stad vill ha för mycket styre. Alltså för många tunga ordförandeposter. Man kanske kunde lösa det där med att kika på utvecklingen ca  5 år tillbaka. Göra en +och - lista helt enkelt och så låta kompetens och utvecklingsbarhet vara tongivande. Jag tillhör nämligen de som vet att ordet politik är "att leva" och att man mycket väl kan låta sunt förnuft gå hand i hand med den partifärg man valt. Tyvärr, tyvärr så ser man lite för mycket slagsmål inför köttgrytorna idag och för lite ideal. Jag är alltså inte politikerhatare, tvärtom, men man får väl ändå ha tyckande.
Hoppas din 25-årsdag var väldigt bra Josefine. Jag längtar efter lördagen.


Här är det på upploppet med det mesta. Väver, bär prylar fram och tillbaka och tillbaka igen - försöker komma ikapp både inne och ute samtidigt. Men men, inget gör sig självt och det får ta den tid det tar. Men skylt vid kanalbanken vet jag inte om jag törs.

Igår började jag försöka få lite ordning på altanen. Va? Ja, men jag sa FÖRSÖKA.

De nedklippta pelargonerna börjar i alla fall blomma nu:

Och citrusen fick ny kruka med mer jord och större plats.

Nu är det frukost och start på dagen.
Kramis

Idag för 25 år sedan var det pingstdag och söndag.

Strålande sol och varmare än i dag i alla fall. Kl 9.03 gjorde jag en verkligt akut entre på Förlossningen KSS, men tyvärr! Jag kom försent. På mamma-magen låg redan en precis nyfödd liten docka med mörkt hår.
Våran Josefine var född!
Vi är så bortskämda i den här familjen, bortskämda med många härliga, duktiga och söta barn:

Josefine! Varmt Grattis på 25-årsdagen önskar alla vi i Levsäng: Morfar, mormor, Valborg o Hjärtat


Olika tidsepoker i hennes liv, men alltid lik sig: Glad, söt, humoristisk, hjälpsam, duktig   ja ja okej jag ska inte räkna upp ALLA goda egenskaper det tar för lång tid. Leve Josefine! Hurra! Hurra!Hurra!Hurra!!

Vi väntar nu på att få datum för fest; 25årsfest + examensfirande. Dubbelt Grattis Josse!

Kramis


Tisdag morgon

grått o kallt, men grönskan är nästan ändå vackrare mot den grå himlen.
Gårdagen var härlig.
Jag åkte till vävstugan bums på morgonen för Mimmi hade tagit Hjärtat med sig till Skövde och tandregleringen. Det hade blivit ett solvfel på min väv som jag var ängslig för men med duktiga Ingrids benägna hjälp så rättade det sig till och jag vävde på. Sedan kom Mimmi och Hjärtat till vävstugan och charmade alla som var där.
Hem, åt lunch på altanen, fick trevligt besök, Lilian och Kristina, vi åkte upp till vävstugan igen (jag försöker få med nya medlemmar) får se hur det går.
Mimmi passade loppisen och det kom kunder och hämtade mig i vävstugan, riktigt kul.
Middag med Mimmi, som sedan var tyvärr tvungen att åka hem. Resultatet av tandregleringen blev väldigt bra, se här:


första bilden på Mimmi utan tandställning.vårat gamla äppleträd blommar ovanligt rikt i år. Det här trädet blev Joy o Robin döpta under i juli 1986.Otroligt vackra blommor, ack så kort tid.


God natt och sov gott!

Jag är så glad, har nästan alltid någon nära och kär hemma, ikväll är det Mimmi, igår kväll var det Micke, Joel och Fredrik, i fredags ingen, i torsdag, onsdags och tisdags Joy och Simon. Och idag har Roger o Therese varit hemma en sväng, jätteroligt och länge sedan. Rasmus var så superrolig-han slår alltid rekord: "hur går det i skolan, med läsningen? (jag). "det går jättebra!"(Rasmus.) "Ska jag läsa något?" (Rasmus)  Ja, visst gör det! (jag) Och han läser jättebra! Ska jag skriva något? (Rasmus) Jaaa! (Farmor). "Då skriver jag farmor är bäst i välde"! och rasmus är jättebra i skola".  Dessa skrivelser sitter på vårt kylskåp nu! Visst vore man väl inte helt normal om man inte vore lycklig över en sådan sonson! Problemet är ju att jag har så många att vara lycklig över att det tar sin tid! I-landsproblem kanske?
God Natt och Sov Gott

Pingstdag och söndag.

Varmt men lite regntungt. Vi har ju kärkommet besök och har precis ätit frukost tillsammans med dem; Micke, Joel och Fredrik är här sedan i går e m, jätteroligt att träffa dem.Men bara en har fastnat på bild, Joel.

Pingstaftonskväll firades tillsammans med vänner hemma hos Kjell o Lilian. Som vanligt jättemysigt och härliga diskussioner.

Dåliga bilder men trevlig kväll. Och grattis till det nya vackra köket!Återkommer!

Pingstafton

+20 gr, soldis. Härligt med andra ord.
Idag smyger vi nog igång så sakta och tyst som möjligt. Jag känner mig inte riktigt färdig än, men det är säkert mitt jätte, jättestora självförtroende som spökar. :)

Här är i alla fall embryot till Lillstugeloppisen.
Hjärtligt välkomna alla som vill kika.

Det har ju börjat hända annat här. Uppstädning, röjning m m.
Tusen tack än en gång, Joy o Simon!För ett par dagar sedan var hela gärdet igenvuxet med stor sly. Sedan kom Simon och röjsågen!Här låg en hög med makadam, ca 6-7 kubikmeter, sedan 4 år tillbaka. Sedan kom Simon o Joy med sina spadar, krattor och tävlade med varandra till dess att högen var slut!!!
Nu ska vi röja färdigt och ställa ned husvagn och bilkärra. Vi är så glada för den här hjälpen därför att vi helt enkelt inte klara tunga jobb längre.
En annan rolig sak hände i går. Vi fick ett brev: "Hej Siw o Egon!" Ett jättegulligt brev från våra första två fosterbarn, Harald och Astrid, som bodde hos oss i två år. Gissa att vi blev glada, Egon ringde upp bägge två och nu ska de komma med familj och hälsa på oss. Vad roligt det känns!
Återkommer!

Nu har vi börjat! De första kunderna har varit här! Och handlat!En fin lycka-till blomma från våra vänner och första kunder, Kjell o Lilian!En del av vad de köpte. Tack och välkomna åter!
Varm och regnig fredag.

Det doftar helt underbart av all hägg och fruktträd som står i blom. Dock är jag hårt drabbad av en av årstidens åkommor, kanske inte helt vanlig, jag har i alla fall aldrig varit med om det. Jag är humlebiten och har  en jätteblaffa som kliar så jag nästan blir tokig. Den är alltså ca 17 cm lång och 13-14 cm hög, stenhård, illande röd och vansinnig klåda. Känner mig dessutom febrik och allmänt sjuk. Jag får väl tänka mig för nästa gång jag slåss med en humla.
I går var det verkligen häcken full här. Dels jobbade Joy, Simon o jag i trädgården hela fm, dels var vi till butik Östergården och till Roger o Therese. Därefter handla, laga mat, äta middag. Det blev sen middag och som gäster kom LarsGöran o Majlis. Titt på loppisen, godkänt med beröm :)
Bilder kommer senare, jag är igång med lilla datorn just nu.

En helt otroligt

vacker majmorgon! Det luktar gott, det är varmt, solen skiner, fåglarna har aldrig sjungit så vackert och allt är så skirt, nygrönt och helt underbart.
Smolken i glädjebägaren är ju att Joy o Simon åker hem idag. Men det är sådant livet är.
Det är mycket kvar att göra, men vi har hunnit mycket och är så glada över all hjälp. Det är ju inte bara det som är gjort utan det  har ju också en psykisk effekt- lust att göra mer- vilket är värdefullt. I några år nu så har vi kämpat i motvind, inte orkat ta ifatt ordentligt och det har mest känts övermäktigt. Nu hoppas jag att vi är i ett annat läge och fortsätta ett tag till.
Stort tack.

Joy o jag

jobbar som dårar i lillstugan. Vi har börjat med det svåraste av allt: prismärka! Egon är och besiktar båtkärran, Simon kutar med röjsågen och har snart stora gärdet färdigt. Det är så skönt att få så mycket hjälp i starten, vi ligger efter med så himla mycket.

Visst är vi både duktiga och söta? (Cred, cred, cred!!!)


Måndag morgon efter

en ganska aktiv söndag. Jag håller fortfarande på med evighetsjobbet -byta jord på blommor-har avverkat tre 50-l säckar blomjord och är långt ifrån färdig. Så knatar jag på med vävstugan. Plus lite annat. Vädret så där men det är ändå bättre än +5 gr, iskalla vindar och iskallt regn.
En stor kram till Ewa, Leffe och Yvonne för en genommysig kväll på vår altan. Jag är helt säker på att vi gemensamt skulle klara att styra världen. Eller, ja Sverige. Eller, ja i alla fall Levsäng. Nu fortsätter vi jaga kemikalier och gifter, jag sätter Joy på att jaga företag och kommuner, hon är bra på det.Hemgång på nattakröken.Löfsängsvävarnas hemvist och miljö! Hjärtligt välkomna på besök, hjärtligt välkomna som medlemmar, hjärtligt välkommen på provvävning.
Kram

Lördag eftermiddag

och jag har återkommit från vävstugan. När jag åkte dit (på cykel) var det vinter när jag åkte hem var det sommar!!! Och sol!!!!
Livet blir genast mycket ljusare och trevligare!Lördag morgon

och regnet har kommit för att stanna, det är ju helt uppenbart.
Jag hade tänkt plocka nässlor för vinterbehov av soppa, men det känns inte så lockande. Det är inte lockande att så frön heller. Vi får hålla oss till vintersysslor typ stryka, mangla, städa, väva och fortsätta drömma om sol och värme. Nyheter och världshändelser är inte heller lockande, allt som skrivs är bara våld, mord och elände. Dessutom läser jag MajGull Axelsson just nu så om jag har ett latent behov av våld och elände så får jag det tillgodo av hennes böcker.Så här blev vår lunch i tisdags Mimmi, du fick ju inget ägg din stackare.Här är en mycket lycklig madame som inte bryr sig om att det regnar, det går fantastiskt bra att jaga möss och sorkar i alla fall och snön är ju borta!

Ha en bra dag!

Torsdag kväll Kristi himmelfärd.

Vi lagar mat, kycklingfile med rösti och sallad med färsk ingefära. Vädret är som vanligt, kallt och regnigt men inne är det varm och gott. Kosläppet gick bra enligt färsk rapport från Hälsingland, ca 400 personer var där.
Kl 13.30 åkte vi till M-stad. Med i bilen var David som skulle på sin första date!! Gissa om han var nervös?


David, något yngre än i dag, men lika gullig.

Jag längtar och saknar! Er alla! Jag tänker på att just idag så var min vackra farmor helt nyförlöst och hade fått ännu en son, Karl Axel Sjöberg. Och detta är alltså 90 år sedan! Visst känns det märkligt!Min farmor och farfar, Verner och Alma Sjöberg. Otroligt duktiga människor. De byggde hela sin vackra gård, Brotorp, själva - bostadshus och samtliga uthus inkl ladugård och stall. Därtill födde och fostrade de sina sex pojkar och sin enda flicka. Pappa var nummer tre i barnaskaran.
Kram

Dagen idag

skulle min pappa ha fyllt 90 år. Hur länge saknar man sina föräldrar?Pappa skulle inte ha trivts idag. Dels avskydde han kalla och regniga dagar, dels ville han aldrig stå i centrum och bli firad. I båda fallen brås jag på honom.
Termometern visar på + 5 idag och regnet bara hänger i luften.
Sätt på värmen igen och kura ihop er i favoritfåtöljen med en pläd och en bra bok.
För den som vill vara ute kan väl Kosläppet i Koldemo vara en sevärdhet! Bilder kommer troligen i morgon.Åter på banan igen

efter liten släng av fluensa + att jag varit upptagen av min älskade Mimmi!

Bevis ett: Mimmi i Skövde i går.

Bevis två: Gräsklippning i Levsäng i söndagsBevis tre: jag finns fortfarande men det är förskräckligt länge sedan kortet togs.

Nu ska vi strax åka iväg och fira MajLis som fyllde år i går.

Grattis! 
Snöig lördag

och hänsynslöst kallt. Trots detta en mycket trevlig dag. Jag var med på Lövsängsvävarnas vårutflykt som denna gång gick nedåt Boråstrakten. Närmare bestämt Torpa stenhus från 1400-tal. På vägen kaffe med mycket goda smörgåsar från Reginas i Slätte. Framme vid Torpa, efter rundvandring i hantverksbutiken blev vi guiden runt i slottet. En mycket kunnig och rolig guide som verkligen kunde konsten att prata. Välartikulerad och bra röst.
Sedan blev det en härlig lunch vid Hofsnäs herrgård och även där fanns en trevlig hantverksbutik. Efter lunchen for vi till Gällstad och shoppade. Det var som ett Ullared i miniatyr fast det var olika affärer. Hittade faktiskt ett par tröjor, ett linne och ett par capribyxor. Alltihop för en fem-hundring, det kan det vara värt. Så var det kaffe och hemresa, snön hade övergått i iskallt regn, men en rolig dag i roligt sällskap och med välordnat arrangemang. Eftersom vädret verkligen inte inbjöd till foton och på slottet fick man inte fotografera så blev jag utan kort att visa:En suddig bild av broschyren tog jag hemma, inte mycket att komma med.Men titta vad jag hittade i en seccond handbutik! Hemvävd, oanvänd vävnad, jag tror tekniken är krabbasnår men jag måste kolla det. Priset var en tjuga, kvinnokraft är verkligen inte högt värderad!

Ha en skön söndag!

Till Ewa

bild på vovven vars namn jag tyvärr glömt.Hugos morföräldrar. (Tror att han hette Hugo Boss).

En ny helt underbar dag!

Käre maken kom hem med posten nu kl 13.00 och se vad som var till mig:Ett brev med kärleksfullt innehåll +En cd med Cookies ´n Beans!!
Mina absoluta nya favoriter! Jag blev så glad att tårarna steg i ögonen. Tack älskade unge, du gör alltid skäl för ditt namn, glädje! Och mycket kärlek. Jag hoppas verkligen att livet ger dig så mycket positivt som du alltid givit oss + det dubbla. Hoppas du känner den stora kramen jag ger dig nu!
Hej på en stund

ps

Anita! jag skickade bilderna direkt i går kväll. Bad om bekräftelse men det har ingen kommit. Enligt min dator så är de i alla fall skickade. Kolla gärna per tel med Batongen.

Ledig solig onsdag

och vi springer runt som jagade möss för att hinna så mycket som möjligt. Inte maken dock, hans rygg krånglar igen. Men jag stressar för honom också.
Sommarduken blev fyra, klipps ned i morgon. Två växter som jag bytt jord på blev sex, det verkar som allt förökar sig så här års.
Men jag har mått bra idag, behöver nog lite stress för att vara normal.
Någon som inte mår så bra är Jenna, infektioner är inte roliga. Stå på dig, ät antibiotika och gläd dig åt din söta duktiga lilla tjej så kommer du snart igen.
Och Joy! Grattis till ännu ett roligt jobb.
Vi har varit över och "passfotat" våra grannar, jag skall inte publicera fotona nu men kommer igen med vad de ska användas till.
Joy ringde förut och berättade att Novalie har börjat försöka läsa och ljuda, hon är verkligen enorm den lilla. Fyra år och storasyster till två småkillar!  Men hon har faktiskt alltid varit duktig, jag kommer aldrig att glömma Joys studentfest. Några stora grabbar (12-+35 år) höll på sparka lite fotboll varpå Nova säger: "Jaaa!!" och rusar ut på planen, knappt 1½ år gammal.Här är lilla skönheten tillsammans med lillebror Thilo.  Julen 2009 och Thilo fick faktiskt inte dricka öl. Han bara fejkade.Första passfotot!  :)

Ha det så kul i Danmark, Ingemar o Anita!

Dags för dagens slutjobb.
God natt!
Tisdagen den 4 maj

Vädret blandat, inte så lockande att vara ute alltså. Så jag tog tag i mamma o pappas album, min syster o jag har flera gånger försökt att få lite ordning på kaoset. Vi är ju tre som skall dela och det finns ett stort antal album och foton.  Så idag har jag i alla scannat hälften av albumen, alltså den högen kort som vi kom överens om sist. Och då fick jag en HELT unik ide´! Istället för att bara sitta och glo på datorn och vänta på nästa kommando så började jag städa dataskåp, pärmar, diverse pappershögar, brevhögar, föreningsgrejor, ja allt tok som vi spar i det här huset. Det är alltså mycket, mycket värre i huset än i lillstugan. När det sedan gäller loge, magasin, loft +3, ladugård, källare o växthus så blir det hela tiden bara värre. Inte ens carporten är ren från prylar.
Okej! Jag ska inte gnälla utan göra som jag gjorde: Sätt fart! Och är det ordning i skåp o lådor, fotona är scannade, bara skräpet skall bäras ut. Så hittade jag också en massa kul:Ursäkta de sneda korten, men det är jättesvårt att få små kort rakt i scannern.
Överst mamma o pappa på hans 60-årsdag.
Därefter kommer ett generationskort: Min mormor, min mamma och jag och mina tre barn.
Och så ett mycket typiskt pappa-kort: han fiskade nämligen jämt. Och såg för det mesta ut så här alltså.
Jag saknar dem jämt.

Nu ska jag i alla fall fortsätta i galenskaperna, håll tummarna för att det mesta hamnar i soptunnan.
Kramis

Vacker måndagkväll

men fy vilken dag. Vad jag än har tagit i så har det gått sönder eller på annat sätt blivit fel. Till slut blir man faktiskt irriterad och var och än av oss har ju olika sätt att visa irritation på. Egon påstår att jag blir skogstokig av ilska, jag tycker han är helt slät. Ingen levande född människa och absolut ingen död kan se om han är ledsen eller glad. Arg är han aldrig. På så vis får ju jag agera för honom också!! Och med så mycket sydländskt blod i sig så är det ingen konst att vara arg för två, tre med när det är som värst.

Hur som så har alltså inte mycket blivit gjort eftersom jag hela tiden repat upp och försökt laga trasigt.

Jo, jag har planterat kryddväxter och även gjort några inomhus omplanteringar. För många år sedan, ca 8-9 år så köpte jag den liten Hoya i Ribe i Danmark. Du vet- sådan med jättekrulliga blad som växer runt ett stöd. Jag läste mig till att Hoyor skall aldrig (nästan aldrig) ha näring och skall inte heller omplanteras för ofta. Rekommendationen var vart tredje år ungefär.
Mina hoyor har växt, krusat sig, slingrat sig och växt. Fått vatten ett par gånger i månaden, that´s all!. Så fick jag se i går när jag bäddade (som jag oftast gör varje dag i samma rum) att båda hoyorna såg mer gula än gröna ut.
Hjälp, få se, när blev de omplanterade nu igen? Én titt på innerkrukan gav besked. Den danske prislappen satt kvar. Jo, men visst skäms jag. Och har försökt göra bot genom omplantering idag på stört. Förr i världen var allt mycket bättre, då fanns det aldrig några misskötta blommor här inte. Nu är det bara ledsna torkade suckulenter,  alltså inte ens suckulenter klarar mig längre. Det är bara att skärpa sig.Skuggan av Siw!Minnen av Joy, 9-10 år.

I morgon är en annan dag.

Kram


Krokodil i Friarån

och andra vårtecken. Första maj välkommen till vår bygd igen!

Jag har varit och vävt. Börjat på en liten duk som jag döpte till Vitsippan, jätterolig att väva.

Så skulle jag plocka nässelprimörer, har inte hunnit. Basse var hemma en kort stund och så har jag lagat mat hela eftermiddagen. Entrecote med roquefort-nötsås, rostade rotsaker, coleslow och lite annat godis som färsk sparris exv.
Vi får hem efterlängtade gäster: Josse o Robert samt Rebecca och Joel.Visst är det en krokodil?

Med vita blommor blev det Vitsippor!

Nu kommer Robert o Josse! Hej då! 

Söndag, frukost med Joel och Becca. Promenad till Hajstorp, sol men ganska tuff nordvind + årets första huggorm.

Bil till Sjötorp och årets första glass för de övriga. Kanalen öppnar i morgon så det pågick mycket förberedelse. Rebecca och Joel har ned för att hälsa på vänner och vi börjar så smått med lite middag.

Fortfarande sol men kallt.Livsfarlig reptil.Rebecca o Joel på språng över kanalen.
Vitsippor och vackert överblommad vide. En ljuvlig årstid

Kramis

RSS 2.0