P g a att käre maken är så dålig

i sin gamla rygg så går jag miste om det här umgänget i helgen:Kan man bli sötare än så? Mamma Jenny har tagit bilden eller pappa Claes, jag har bara lånat den :))


En så otroligt vacker vinterdag

att jag nästan, men bara nästan, tycker om vinter och snö.
-10 gr, strålande sol, precis klarblå himmel och vindstilla:Kolla vilka snörosor på altanfönstret!En madonna fanns också i vårt gamla hus. Vi vet egentligen ingenting om den mer än att den fanns i lillstugan.
Jag vet faktiskt inte om jag tycker om den eller inte, men käre maken tycker om den.Det absolut värsta jag vet på somrarna är flugor! Eftersom vi bor nära kohagar så har vi också besvär av mycket flugor som jag verkligen gör allt för att DÖDA!
Det enda bra med vintern trodde jag var: inga flugor, inga ormar, ingen åska.  Men efter att ha jagat den här hela dagen med flugsmälla så begriper även jag att det bara är att vänta på åskan och ormarna.

Så Dagens länk HÄR: http://ljuvligtlantligt.blogspot.com/

Ha det bra!

Nya trevliga bloggar

och nya tävlingar. Jag kommer definitivt att bli en fena på länkning, se http://envackervardag.blogspot.com/ som lottar ut den här vackra saken!


Nu tror ni nog att

jag fått en köldknäpp, men så är det inte. Skälet till alla utlottningarna är att de är fina och att jag tränar på att länka!  :D
Alltså ny utlottning på något jättesnyggt kommer http://hemmahosselma.blogspot.com/

Missa inte min utlottning!

Visst är det snyggt? En sak är lite konstig, jag får nästan aldrig länkningen likadan - så självklart gör jag något fel - ialla fall ibland, men ni får ta mig som jag är:))


Är nu med på utlottning

hos en fin blogg som finns HÄR:
För övrigt glömde jag dagens bloggadress, men den kommer också här:
http://violasromantiskahem.blogspot.com/

Måndag morgon, soligt och kallt.

Snödjupet blev liksom inte vad de har i Tidaholm och Mullsjö, men vi har ändå ca 10-15 cm som lyser vackert i solen.
Lite bekymrad är jag ändå; dels för Mimmi som gör koloskopi idag med allt ont och besvär som följer med det, dels för käre maken som f n är riktigt dålig i ryggen och blev sjukskriven flera veckor efter cortisonspruta i ryggraden. Det är faktiskt inte alls roligt att stå bredvid en älskad människa och inte kunna göra ett dyft egentligen, men jag får vårda ömt och det får du göra med Annelie.

Vi hade en fin första advent trots snöstormen som fortsatte ungefär till kl 19.00. Roger, Therese o Rasmus kom hit och adventsfikade, totalt genomfrusna efter en julskyltningsrunda och efter att ha lyssnat på duktiga Elisas på torget.


Egon hade enbärsdricka och bjöd på, riktigt gott. + Kaffe och lussebullar förstås. Mysigt med småprat och tänd brasa.Hittade en jättefin gammal "vad-vet-jag" ostkupa eller något i riktigt tjockt glas. Det underliga är att det är liksom en karaffkork i glas till och jag vet faktiskt inte alls vad denna kupa kan ha använts till. Kul ändå att hitta gamla fina saker hemma, det är liksom en poäng med gamla hus och tillhörande ladugård, lillstuga, jordkällare m m.
Om det är någon som vet vad kupan använts till, skriv gärna och tala om för de ovetande ägarna :))
Grattis Joy! Jag förstår att du fått ditt antagningsbesked skriftligt nu! Ska bli kul att veta mer om det.
Kramis!

Antagligen så verkar

jag lite tjatig idag, är ju här inne flera gånger :)).

Men det kom epost från käre brodern med ett kort på en liten dam som fyller 25 år februari 2011. Måste bara visa det och vi minns det väldigt väl för den natten hade lilla damen sovit hela natten och sov fortfarande när vi vaknade, vilket inte hade hänt på hela det året hon levt :)
Vi for upp ur sängen och trodde att något hänt med henne, men hon sov bara lugnt och sött.
Tack käre bror för bilden, den har hamnat i albumet:Ni ser på näsan att det var ganska kallt den här februaridagen :))

Snöstorm

och bloggtävling, igen!!!

Klicka HÄR: Visst vore det kul att vinna den här?

God morgon!

Så är det då äntligen första advent, bara fyra månader kvar till 1 april :)).

Men en sak är säker: överlever vi denna förskräckliga vinter så överlever vi allt! Idag har vi den fjärde snöstormen på ca 1 vecka och idag är det en riktig rysare. Radion varnar hela tiden: åk INTE ut med bil i onödan. Måste ni åka, meddela detta till Sos först!
Och vi kämpar med att få värme i ett hus som nordostvinden har gett sig katten på att sopa bort från kartan.

Himla tur att man har datorer så länge vi har el alltså. Då kan jag vara med på lite tävlingar och annat trevligt.
En blogg som jag besöker varje dag ÄR: http://vitadrommarochoklad.blogspot.com/.
Mycket inspiration och ögongodis : Där är nu lite roligt lotteri som jag tänkte delta i:

I går var vi smarta. Vi tog helt enkelt in våra små planterade minigranar och satte i ljusslingor. Bekväm arbetshöjd, varmt o skönt.

I bastun har jag sköna stunder med härlig inspirerande litteratur.Inomhus njuter jag den här braiga!!Vad gör man med alla gamla tråkiga ljusstakar? Slänger eller försöker piffa till? Det är faktiskt ett av i-världens stora problem: sopberget. För många år sedan så läste jag en bok av norske författaren, Knud Faldbakken. Boken heter Oår och var då en sience fiction om ett samhälle i USA där allt gick omkull p g a sopberget. Idag är det rena rama sanningen vilket jag tycker är väldigt otäckt.
Så därför blev det några nya ljusmanschetter som jag kommer att kunna återanvända i olika tappningar :)

Shopping på hög nivå

i Töreboda!!!
Affär 1: Hermia-produkter! En helt underbar liten lampaffär som är mycket värd ett besök. Bra, snygga och trendiga produkter + ett jättetrevligt bemötande! Jag återkommer med kort, (hade givetvis glömt kameran hemma.)

Affär 2: Nystartade Netto ger ett bra intryck, framförallt fina grönsaker och bra priser!

Affär 3: Ica, inte så bra men de hade i alla fågelmat och Hjordnära!

Affär 4: Systemet med ett litet men stabilt sortiment :)

Vi hade tänkt besöka familjen Loodh med en liten adventspresent (krans, jag dränker vänkretsen i kransar) men så träffade vi på dem utanför Ica och bestämde en liten kaffetur (efter att vi varit hem och hämtat kransarna). Trevligt!

Nu har jag just tänt i bastun, all adventsbelysning är på plats!!!!!! Dagen före advent!!!! Nej, nu överdriver jag, bocken är inte klar, jag tänkte väl det-inte kan väl vi vara klara med allt, i tid, dessutom :).

Det blir att dra sticka om maten; pitepalt eller sydländsk kyckling med vitlök och parmesan? Gissa vad jag vill ha?

Så blir det att dra sticka om TV:n också eller att vara TV-särbo: Dansbandskampen (Elisas från Töreboda är ju frestande) men det vore kul att se Så mycket bättre en enda gång!

Jag har varit naiv och trott att när man varit gift i mer än 30 år så är man verkligen samdansande! Icke vi, dock!
Vi har mer olika åsikter än käre maken har hår :)). När barnen var små var vi till 90 % ense, nu är det precis tvärtom.Foto ärligt stulet av dottern Joy och det är taget i Spanien år 2007.
Vi kan ju konsten att se nöjda ut ibland :), när vi vill!

Ha en bra kväll, vi tänker på er alla nära och kära i allmänhet och några i synnerhet; Kjell fortsätt bli frisk, familjen i "Norrland", vi håller tummarna så hårt att vi kommer att bli skadade!
Roger, kör försiktigt och play not! Joy! Allt kommer att fixa sig så bra! Mimmi! Bli frisk! Det är order!
Och alla ni andra kära, var rädda om varandra!

Oj, oj, oj!

Jag har varit så upptagen med adventsstäd att jag glömt både bloggen och utmaningen. Men nu då:

Utmaningen Dag 6, Mina favoritbloggar och varför:

Det här är inte lätt för jag har egentligen BARA favoritbloggar och listan är väldigt LÅÅÅNG!

1. http://sekelskiftesdrom.blogspot.com/

    Är en ganska självklar placering. De är så otroligt duktiga och har en SMAK som passar mig som handen i handsken. Rekommenderas verkligen!! (Dessutom alltid uppdaterade!).

2.http://minipiglet.blogspot.com/
  
   Är också självklar. En blogg som jag följt i flera år och som alltid är intressant och innehåller uppmaningar att TÄNKA. Bloggerskan själv
   älskar jag högt och rent :D.

3. http://www.karinkrut.blogspot.com/

   Måste bara rekommendera den ROLIGASTE inredningsbloggen!

4. http://husetvidan.blogspot.com/

   Fick jag rekommenderad av min fina svägerska i Kumla. Astrid, tack så jättemycket, det här är en väldigt FIN och berörande blogg.

5. http://linn.papper.fi/blog/

    En ung och duktig mamma som råkade ut för samma som jag gjorde för 24 år sedan. Kan bara  inte låta bli att läsa den och den är
    dessutom både rolig och BRA.

6. http://charlotteperrelli.chic.se/

   Tro inte att jag är kändisgalen, det är nog snarare tvärtom, men Charlottes blogg är faktiskt bra, det är intressant att följa henne i
   jobbet och hon ger ett känsligt och ödmjukt intryck, faktiskt tvärtemot hennes yttre.

7.http://sumoochvardagligheter.blogspot.com/

  En bloggerska som jag älskar högt och rent och nu börjar ni säkert undra vad jag egentligen gör i Blogglandia :D, men det råkar 
  vara så att både min äldsta och min yngsta dotter bloggar! 

 8. 9. 10. m fl som jag följer + minst lika många som jag ofta läser. Jag skulle gärna ha länkat hela listan men käre maken börjar se
hungrig ut, det är långt över frukostdags och jag började faktiskt i går kväll! (men jag har sett Idol och sovit emellan, :)) ).

Så i stället gör jag så att jag tar det här som startlista och härefter så hittar ni en ny länk varje dag? Kul va?
Ha en riktigt bra lördag allihop och ett nytt tack för många läsare och kommentarer!

Så är jag här igen :))

och tyvärr meddela att inte ens hälften av göra-listan är klar.

Först i förmiddags fick vi kärt besök av sonen, kaffe o pratstund och det är ju definitivt mycket roligare än att städa m m.

Inköpen på Netto försvann i den väldiga kundkön som snabbt bildades där när de öppnade.

Vad blev det då? Ja, alla adventstjärnor och ljusstakar inomhus är klara, återstår bocken och utomhusbelysning, får bli i morgon i hop med allt annat som blev kvar på dagens lista.

Det blåser nordan så hårt att vi får hålla oss fast när vi går till bilen. Någon annanstans kan man inte gå för då blåser man bort.
Vi har däremot inte så mycket snö, efter vad jag kan förstå har Skövde kapat åt sig all snön och lite till :)Påbörjat advent på altanenoch lite i köket, det får räcka för idag! Ha det bra allihop och tack hjärtinnerligt för alla besök!

Utmaningen dag 6.

Dagens göra-lista är väldigt lätt så här dagarna före första advent.

Fortsätta ta fram adventspynt.

Fortsätta sätta belysning i gårdsgranar m m.

Fortsätta göra kransar

Klä julbocken

Städa

Städa

Städa

Åka och göra premiärköp på nystartade Netto i Töreboda.

Stryka juldukar m m

Måla tredje strykningen

Pyssla om min egen sjukling lite extra så han mår bättre snart

Dagens outfit blir naturligtvis målar- och städkläder, jättesnyggt och väldigt användbart här :D

Återkommer med rapport från göra-listan och det som EGENTLIGEN blir gjort.
Ha det bra alla!!

Hierarki även här!Störst äter först, sånt är livet! Det hjälper inte med varsin matskål, det är makt som gäller :)

Wiiiiiiiii!

Jag har klarat att skaffa en egen hotmailadress, alldeles själv! Förutom den e-postadressen som jag har till bloggen så träffas jag nu på siwbg@hotmail.se.
Undrar hur länge jag ska ha sådan här tur?

Tillbaka till Utmaningen dag 5

och den blir rolig för nu ska jag beskriva min stora, häftiga och härliga familj: Håll i er!

Jag är äldst i en syskonskara på tre. Tyvärr har jag ännu inte kopplat in externa hårddisken till den nya datorn så bilder får det bli senare:
Nr 2 är brorsan Ove, sambo faktiskt med en kollega till mig, alltså en arbetsförmedlare, gulliga Astrid.
Nr 3 är lillasyster Ewa hela 12 år yngre än mig, granne, god vän och väldigt trevlig att ha som syster. Gift med Kent, en kriminalvårdare som inte går av för hackor, deras äldsta är dotter, charmiga och mycket duktiga Karolina gift med läraren Andreas och de bor i Örebro. Systers yngsta är pojke, Kristoffer är bosatt och läser i Mariestad.
Min äldsta är Suzanne, väldigt klok och duktig, helt enkelt makalös, men inte makelös. För vid hennes sida finns Kenneth, som precis nyss fått livet tillbaka efter en operation och är glad över det, precis som han är över sina bonusbarn som är mina barnbarn:
Josefine, fin, finare, finast! Jätteduktig, nyexaminerad från Omvårdnadsprogrammet i Örebro, jobbar i Oskarshamn och bor i hop med en riktig svärmorsdröm; trevlig, finurlig, snälla och duktiga Robert.
Så Suz yngsta, sonen Linus, ännu en riktig klurare, bor i Visby och läser i Visby.

Min nästa dotter är Annelie, en riktig rysare; söt, klok, väldigt duktig mamma, men kan vara vass som en rakkniv och vågar säga ifrån till precis vem helst! Sambo med fina Mickael, storbonde i Hälsingland och där också livräddare aktiv och duktig i Räddningstjänsten.

Annelies äldsta dotter Jenny är också en riktig rysare: Söt, klok och fullkomligt livsfarlig när hon blir arg :)) (kan undra så smått vilka dessa två kvinnor brås på?)

Äldsta sonen i Annelies familj är Robin! Pärlan Robin, alltid så snäll och kramgo och mån om alla, sambo med pärlan Hanna, nyblivna husägare i Arbrå!

Nästa dotter är helt otroliga Mirijam, vacker, duktig, perfektionist, som jagar sin omgivning med blåslampa.
Är på väg till Arjeplog först och därefter USA.

Nu kommer nästa rysare, Joel 9 år som är så smart, så jättesöt  men som glömmer lyssna, glömmer ta på sig ytterkläder eller glömmer allting :))

Så har vi familjens kungliga höghet: Prinsessan Nellie 6 år, jag tror hon är det sötaste barnet i världen och kommer förmodligen att bli en mycket vacker polis. För hon kan konsten att hålla reda på lag och ordning!

Så har Annelie tre stycken helt underbara barn till, men där råder allvarlig tystnadplikt. Men som mormor i ett familjehem vill man ju inte bara hoppa över tre underbara familjemedlemmar.

Nu har turen kommit till min son, den ende!
Egentligen så är han så karismatisk, intelligent och jättetrevlig, när han alltså inte är på dåligt humör för då är han den värste rysaren i familjen.
Gift med härliga och söta Therese, en riktig svärmorsdröm och mamma till mitt bonusbarnbarn, David 15 år och nyförälskad hela tiden :) och så har turen kommit till

yngsta sonsonen Rasmus, född 1920 (på Facebook alltså) i verkligheten 2002. Ett riktigt charmknippe, en kopia av kusinen Linus i Visby.

14 år efter Roger kom min yngsta, Joy, till världen som en riktig chock. Född efter 25 fosterveckor, frisk och duktig som ingen annan prematur redan från början. Nu har hon startat sin riktiga karriär inom Ur o Penn och är antagen till deras internutbildning i Stockholm. Heja Joy! Dessutom nybliven singel!

Ni kommer aldrig att orka med det här inlägget.

Så fortsätter vi. Det är ju så att vi i alla år arbetat som familjehem och ibland tror jag att vi fått världen finaste barn hit till oss.
Våra första, ett syskonpar, Harald 10 år och Astrid 6 år. I två hela år fick vi ha dem här och de lärde oss så mycket, bland det viktigast var ju att man kan älska vilket barn/människa som helst, det behövs inga blodsband. Så det blev en sorgens tid när de fick åka hem, men nu mina vänner; nu har vi fått dem tillbaka, 25 år senare och Harald med fru Rakel och döttrarna Lydia 8 år och Klara 3 år.

Så januari 1986 fick vi världens minsta och sötaste tvååring, Jenna. Hon kom till oss en vecka innan vi fick Joy så dom två är ju uppväxta som syskon och idag bor Jenna i Gullspång tillsammans med sambo DanInge och så deras underbara lilla dotter Mikaela. Så finns det också en liten som sprattlar i magen :) Mormor o morfar väntar.

Veronika var 6 år när hon till oss och här har hon stannat många år i flera omgångar. Nu är ju våran Virre vuxen och sambo med Jari i Torpa utanför Gullspång och har två jättefina pojkar Jonatan och Tim som vi också har äran att få vara mormor och morfar till.

I tio års tid hade vi också en syskontrio som kom till oss varannan helg. Jag minns dessa helger med stor glädje och gamman även om det ibland kunde bli mycket jobb. Vi hade också barn som kom för kortare tid och som jag inte vill namnge här därför att jag inte kunnat fråga dem först.

Så kom Rebecca, våran härliga adoptivdotter från Indien. (det var inte vi som adopterade henne, men vi har behållit henne) :D och även om hon numera är vuxen, bor och jobbar i Göteborg som kommer hon också att alltid vara vår flicka.

Den siste moikanen blev Sebastian :). Han kom till oss när han var 14 år, en genomsnäll och go´ människa och när han flyttade hemifrån för två år sedan då grät jag. Det blev så tyst och tomt hemma plötsligt tyckte jag.

Så kommer vi till den förste, siste och störste. Honom som jag har delat alla dessa underbara ungar med, han som är mina barns far, adoptivfar, bonuspappa, fosterpappa, morfar och farfar. Min egen käre make, Egon! Jag kan dock inte berätta så mycket mer om honom nu för det är ju honom jag ska skriva en bok om  :D.


Nu ska jag verkligen ge järnet

för att lyckas med tävlandet och länkandet.

Jag har ju berättat förut att jag har en stor och härlig blogglista, bl a bloggen Lönnbacka. Och nu har hon en tävling med jättesöta saker som jag gärna vill vara med och tävla om.

Alltså!

Ni får verkligen skratta åt mig, det är jag värd :))
Det gick till så att jag råkade trycka på en knapp och har sedan inte en aning om vad jag gjort. Så får jag då se texten och eftersom jag höll på att länka så hoppas jag innerligen att jag inte lyckats trycka på en hel BLOGG för någon??

Nu måste jag träna lite igen

och det är inte svårt med alla fina vinster det finns att tävla om, se HÄR!


Utmaningen dag 4.

Framtidsvisioner.

Jag vågar knappt tänka på min första och största vision nu när Nordkorea gett sig på Sydkorea igen. Det är så fasansfullt att man påbörjar krig 2010. Det känns som om mänskligheten tappar sin intelligens istället för att vidareutveckla den. Och i Sverige har man släppt mandat till nynazister!! Det är ju inte klokt, helt totalt galet!

OK.  Min första och största vision är nu och som alltid  FRED  på vår jord.

       Nästa vision är ju att vi återinför heder och moral i vårt samhälle.
 
       Att barn verkligen får HA sin rättigheter enligt FN:s barnkonvention.

       Att vi slutar blanda kemiska gifter i vår mat och slutar förgifta våra hav och vår natur.

       Dessutom är jag så ego så jag inget hellre vill än att mina barn, barnbarn och kommande barnbarnsbarn
       skall få ha ett riktigt bra liv.

       För min egen del kan jag inte ha så mycket visioner längre, bara önskemål om att få vara frisk, få uppleva
       många fler soluppgångar och annat vacker som naturen är så generös med.

     Men jag vill lära mig spela piano, :) och kan tänka mig att skriva åtminstone en bok. Det är faktiskt visioner 
      det också.

Ha en bra dag allihop!


Tack käre bror för ett bra tips, jag har varit in och kollat! Kramis    

Ny träning:Tack Lilian för en mycket trevlig pysseldag och för det lingonriset du gav mig. Det räckte precis till en liten krans:)Även om bilderna är urusla med blixt o annat elände så ser ni i alla fall att vi varit produktiva. Och Lilian hade minst lika mycket med sig hem!!


Ha!!!

Nu har jag äntligen fattat pyttelite av fotoprogrammet och börjat sortera i mappar! Glad!En gammal tant och en ung hund. Nog tycker jag att Polly är sötast i världen! Men hon kan vara en riktig mardröm! :)

Hej kära vänner!

Jag behöver ju inte hymla med att jag inte är någon hejare varken på dator eller kamera, det kan ju vem som helst se :)).
Nu tycker jag ändå att det gått för långt! Har haft en ny dator i över en månad och har ännu inte lärt mig föra in och ut foton.
Så nu till träning.Jaha! Det var ju bra. Men det vore ännu bättre om jag hade kommit ihåg hur jag gjorde  :(

Åter till träning:Uppenbarligen har jag lyckats föra över bilder, nu gäller det bara att ha den lite luddiga kunskapen kvar :D

Igår inträffade stora skapardagen!

Lilian var här hela dagen och vi hade verkligen roligt bland allt material som bara ökade och ökade :)). Men vi fick saker gjorda i alla fall, jag ska visa foton senare för igår var jag så koncentrerad på mossan att jag helt glömde kameran.

Så tillbaka till Utmaningen, Dag 3: Mina tre mesta och största intressen.

Det är ju jättesvårt med bara tre! Men jag kör igång: min härliga stora familj är absolut i topp. Sedan tror jag att läsning kommer på en klara andra plats, för om jag inte har något att läsa så blir jag nästan neurotisk.

Nu kommer det svåra: Jag KAN inte leva utan att få skapa, skapa av en massa olika material och med en massa olika tekniker; väva, sy, virka, sticka, måla, snida, m m m m.

Men jag KAN heller inte leva utan musik! Och jag kan DEFINITIVT inte leva utan växter och blommor.

Alltså bara att konstater:

Min familj!
Böcker
Skapa
Musik
Växter

Det är helt omöjligt att göra listan kortare, men längre kan den lätt bli. För det är ju åtskilligt som jag tycker är roligt och är intresserad av: politik, samhälle, skola och barnomsorg, djur, historia m m.

Dag 2, utmaningen fortsätter!

Varför jag började blogga?

Läs det som jag kopierat in här nedan så förstår ni varför jag började blogga. Jag fick helt enkelt bloggen i present av min yngsta dotter med en text till som kunnat få mig att omgående ta ned månen! Jag kan inte säga med ord hur jag kände mig, ord har en gräns - ibland är de för små!
Idag, snart ett år senare, så kan jag bara tacka av fullaste hjärta. Att blogga och läsa allas trevliga bloggar, ibland ge kommenter, ibland få en gó kommentar, det är bland det roligaste jag gjort. Så mycket att lära, så många trevliga bloggvänner!

 Tack min älskade Joy, det var en present som lever vidare så länge som jag lever vidare!

Jag vill också tala om att de textrader som Joy poängterat är rader ur vår familjs musik. Vi har alltid haft en sång för varje familjemedlem och så en sång tillsammans;" Vi är ett folk" som vi brukade sjunga i bastun förr och här har Joy vävt in alla de sånger som jag alltid tyckt mycket om.


Mamma!

Du är det finaste jag vet, du är det dyraste i världen! Du sprider ljus och värme som ingen annan kan och om du var vaken skulle ja ge dig allt det där jag aldrig ger dig...

Men just nu tror jag att du sussar sött. Jag kunde inte sova & mindes att du, sist vi var hemma-hemma, sa att du ville börja blogga, så, här är den, din alldeles egna blogg!  Vissa gånger i livet känner man bara "why did it have to be me?"...oavsett om det gäller små eller stora saker så är det vid dessa tillfällen skönt att ha en blogg för att bara skriva av sig i...

Men oftast är det de roliga sakerna man vill dela med sig av, roliga minnen man har eller planer för framtiden. Eller vad man gjort för härliga saker just idag! Eller underbara vänner, bra musik (så som Ikaros) och kanske en bild...
Det är också här som rosor aldrig dör, där de fina minnena av mormor och morfar kan leva vidare...där Du kan berätta om dem, minnas & älska, och jag är helt bombsäker på att de läser vartenda ord :-)

Som den gången när morfar nös...när han krattade löven. Det är ju egentligen ett av pappas första minnen av morfar...men det är ändå en härlig historia att berätta...

Och ja, egentligen är ju också pappa en härlig historia för sig...här kan du ju börja berätta...om livet med Egon :-). Vem vet, det kanske blir en bok en dag? Som den gången han la den frysta fläskfilén i skåpet med skålar så att du fick den på dig. Genomfryst.

Eller den gången han hade tandvärk och skulle döva smärtan med sprit. Ja, alltså inte dricka, utan dutta med bomullstussar...men botten gick ur på flaskan och han sprang och hämtade bomull (istället för handdukar för att torka upp) och duttade i spriten och stoppade in bomullstussarna i munnen *fniss* Ja...det var ju liksom så det var tänkt från början...

Eller den gången han stängde in en främmande hund i grannens hundgård...Eller den gången han råkade låsa sig ute i hotellkorridoren i Spanien...

 

 Du kan också berätta om hela våran stora (oftast härliga) familj. Som den gången jag & Mimmi sjöng Lasarettsvisan för dig på din 50-års-fest...och alla otaliga luciatåg som blivit framförda gråtandes...

Om alla födda & fådda barn som ni, du & pappa, varje dag skänker så otroligt mycket värme och kärlek...låter oss komma nära till era hjärtan så som dem vi är...

Ja...det finns hur mycket som helst som man kan skriva om i sin blogg. Och är det någon som kan inspirera, minnas, leva, lyssna, beröra, finnas och bara vara helt enasteånde underbar...ja, då är det Du!

För du är det finaste jag vet...

Nu hittar jag inga fler ord...och inte heller några fler låtar eller låttexter att väva in i min lilla text. Även fast jag vet att det finns många, många fler som du älskar och som betyder mycket. Men jag tror att jag har fått med alla "våra" låtar som vi har i familjen :-)...

Har en hälsning från min tvillingsyster också: "Heeej Siw! Jag älskar dig! Puss och kram från Beccis!"

Jag hoppas att du blir glad för din nya blogg och när vi kommer hem-hem till helgen ska jag visa dig hur du lägger in text, bilder och musik i bloggen.

En stor kram från din dotter, Joy.

Jag har blivit utmanad!!!

Dag 1: Presentation av mig själv.

Jag heter Siw Gustavsson och är nybliven pensionär. Har alltför många intressen; varav några är hantverk av olika slag, måla, väva m m, musik, böcker+böcker+böcker, människor i allmänhet-mina nära och kära i synnerhet, heminredning, trädgård, blommor i alla former, politik med mera med mera. Jag kan nog ärligt påstå att jag är intresserad av det mesta och har väldigt svårt att avstå från något!
That´s it!

Hej alla goa människor!

Idag har vi varit frånvarande, :).  Vi åkte till M-stad för att köpa svart ståltråd, vilket vi också gjorde + lite annat. Så hamnade vi på loppis i Lugnås, inget roligt bara dyrt, så fikade vi med Roger o Therese och fick en bamsekram av kära sonsonen, så avslutade vi vår ronda med att pussa lite på vackra babysen Julia med likadeles vacker mamma och mormor! En liten krya-på-dig-amaryllis till Kjell, kunde vi avlasta dig lite smärta skulle vi göra det.
Nu är vi hemma och har tänt i alla spisar och alla ljus, skall mysa med lite matlagning nu!

Nej, Ewa, jag tror faktiskt inte att det varit råttgift i flaskan, har för mig att råttgift är i pulverform? Vi vet ju att den kvinnan som bodde här för länge sedan, ca förra sekelskiftet, hade grundmurat dåligt rykte för diverse lurendrejeri. Så då inbillar man sig gärna att det finns en ruskig historia bakom lilla giftflaskan :D.
Ewa! jag tror vi ringt om varandra hela dagen :), vi får höras i morgon!
Kramis

Fredag igen, hur fort går inte tiden?

Sen frukost som det brukar var fredagar. Då knackade det på dörren och in kliver Rolf o Asta med en fin azalea till mig och grattar! Det blev en trevlig pratstund och många glada skratt. Tack för blomma och trevligt besök!Sedan tänkte jag komplettera gårdagens inlägg om gubbatäcken med lite bilder:Här syns ju mest fårskinnet men kika bakom texten ideér så syns gubbavävnaden lite grand.Här syns vävnaden tydligare men det här är en påskrana som jag gjorde för några år sedan. Här kan man se figurer; tulpaner, påskharar, häxor m m, man väljer själv vilka mönster man ska väva. Väldigt roligt men det tar tid efter som det krävs 48 inslag per cm.Hyllan här har jag säkert berättat om hundra gånger, jag köpte den när jag var 16 år och sedan har den fått byta färg varje gång jag flyttat. Men det var inte det jag egentligen skulle säga utan vad som står i en liten flaska på andra hyllan!!Den här lilla sötingen med etikett som jag varit rädd om hittade vi i trossbottnen på vinden i vårt gamla hus. Det är synd att saker inte kan prata, jag skulle gärna vilja veta vad man använt det här till.
Nu är det jobb som gäller, idag mår jag i alla fall mycket bättre så då gäller det att ta i kapp.


Varit till det stora varuhuset

och fyllt på ljus- och servettförrådet! Kan tyckas vara miljövidrigt om det bara gällt ljus och servetter men vi har faktiskt köpt vackra Duvbo pärlspontdörrar till tvättstugan + två grå lammskinn som jag ska sy ihop med varandra när jag sparat ihop till ett överkast dubbelsäng och när jag vävt gubbatäcken som foder!!! :D (48 inslag per cm) :O.
Jag förälskade mig ett sådant när vi åkte hem från midsommarfirande i Tänndalen sommaren 1982! (snacka om livslång längtan och kärlek) Vi åkte då en "liten omväg" över Ljungdalen och Nyland på vägen hem och i Ljungdalen var vi inne i en affär som hette Kvinnor kan! (tror jag). Det var ett kvinnokooperativ i handtillverkning, startat av Lena Linderholm,för att ge möjlighet till försörjning för kvinnor i dessa avfolkningstrakter.
 Lena själv har ju ett av sina hem alldeles i närheten av Ljungdalen och gjorde här en gedigen insats för kvinnor och kultur i glesbygd. Jag har aldrig, varken förr eller senare, varit inne i en hantverksaffär som var så gediget äkta!!! Det fanns inte tillstymmelse till halvfabrikat eller liknande: allt precis ALLT var handgjort. Jag köpte hemspunnet, växtfärgat garn som jag sedan vävde de allra vackraste plädar av! De var färdiga 1985 och jag är fortfarande alldeles förälskade i dem. Två plädar i vuxenstorlek och en juniorstor. Den lilla fick min älskade dotter Jenna när hon var 5 år och nu har min älskade dotterdotter Mikaela den!
Tillbaka till ursprungstanken: det var där jag förälskade mig i fårskinnsöverkast fodrade med gubbatäcken. Priset var hisnande: 5 400 kr för en täcke till dubbelsäng!!!! 1982!!!! Det förstår ju vem som helst att det inte var för en vanlig människa och jag hade dessutom bara vävt en och annan trasmatta innan. Vifta bort det bara, inget för mig.
Så i vintras så kom det ut en bild i Lantliv: hemslöjd från Dalarna, ett fårskinnsfodrat gubbatäcke!!! a´ 12 500 kr!!!
Och min kärlek vaknade ur sin Törnrosaslummer och se: nu är det faktiskt inom möjligheternas ram: jag kan väva bunden rosengång, jag har varp färdig och liten vävstol står och väntar, och tack vare det stora varuhuset snart lammskinn som jag vågar att klippa och sy i :))

Ha en trevlig torsdagkväll, jag ska utvandra till bastun!

Det kom ett paket :D!

Från en älskad dotter med familj! Tack ni kära!Så sant men ack så lätt att glömma! Kramis!

Måste ändå träna!!

Deltar nu i en trevlig tävling och länkar till en likadeles trevlig blogg HÄR. Bloggen heter Stenlycka.blogspot.com, jag tror jag gjorde fel i vanlig ordning och länkade till ´kommentatorsidan enbart. Det är väldig tur att jag är van vid mig själv, andra människor kan ha svårt för mig ibland, det märks :D

Nu Josse kommer det!

Squashtagliatelle.                                                                           Siws kajsa vargsallad

4 squashfrukter                                                                              en påse brysselkål
1 tsk salt                                                                                        örtsalt efter tycke och smak
c/a ½ del god olivolja                                                                      (jag hade köpt fel) ½ del olivolja Limone
rivet skal och saft av en citron                                                          rivet skal och saft av en citron
1 knippe färsk bladpersilja                                                                1 knippe av den persilja man har hemma
50 g grovt riven färsk parmesan                                                        50 gr grovt riven färsk parmesan
flingsalt och nymalen svartpeppar                                                      flingsalt och nymalen svartpeppar

Jag skivade brysselkålen, lade den i ett durkslag och blandade med första saltet och lät det ligga medan jag gjorde "täcket" till kycklingen, sedan lade jag över i en salladsskål och tillsatte övriga ingredienser + basilikablad och pumpakärnor (om jag minns rätt) . Eventuellt hade jag också med hackad vitlöt i mängd, det brukar jag ofta ha. Men prova både med och utan  :)
Jag lagar nämligen mat precis som jag lever. Tar det jag råkar ha hemma och gör något kul av. Oftast blir det ganska bra.

Tillbaka till ordningen.

Mulen torsdagmorgon, jag har fortfarande besvärande influensa känslor. Men det får bli Alvedon så jag åtminstone orkar städa badrummen. I helgen kommer nog några älsklingar i alla fall.

Det är faktiskt lite synd om Mariestadsborna. Konst på Vita Dufan hade faktiskt varit ett bra drag både kulturellt, turistflirtande, byggnadshistorik, ja, nästan allt. Jag tror verkligen på den ideén, men de måste kanske planera sina förslag i fullmäktige lite noggrannare!
Kramis

Bonde söker fru,

absolut inget konstigt med det. Snarare självklart, vem vill inte älska och bli älskad? Sedd, uppskattad och omtyckt? Kan någon svara ett klart rungande NEJ till detta vill jag nog gärna höra skälen och se sanningshalten via lögndetektor!!
Att man sedan inte köper vilka kopior som helst för att få kärlek, uppskattning och cred, DET är en helt annan sak. Äkta vara är viktigt. Och då menar jag råvara. Ändå har jag ett par gånger i mitt liv köpt kopior, eller sagt ja till kopior. Jag förstod inte bättre, hade liksom inte minsta självkänsla eller självförtroende. Jag har säkert förlorat massor på detta, men jag har ändå i sista änden vunnit stort: Högvinsten: Mina älskade barn + En av de bästa människor som går i par skor, min käre make. Han är en så himla bra pappa så jag tror inte jag känner någon bättre. Och för honom spelar det ingen som helst roll vem som fött barnen till liv, vem som är mor eller far, vem som har fin titel eller ful titel, vem som äldre eller ung och vacker, han är en mycket fin människa med fel och brister; såsom vi flesta är. Men käre maken är verkligen BRA!


God natt!

Onsdagkväll

och influensan börjar så smått klinga av. Men väldigt trött fortfarande, :=)

Förra veckan började vi "så smått" städa ladugård o loge inför julpyssel m m. Hittade något sött:Fin gammal lykta eller hur?
Återkommer med recept, Josse!

Två svenska kvinnor brutalt mördade

en i sitt hem här i Sverige, ett otroligt makabert mord, och en dödskjuten i en taxi i Kapstaden där hon och maken befann sig på bröllopsresa! Håller ondskan, våldet och terrorn att ta över vår värld?
17 svenska kvinnor varje år blir ihjälslagna , de flesta i sitt hem i Sverige och oftast av närstående man. Jag har mycket svårt att tro att det är så mycket annorlunda i alla andra länder. Men varför i H------e slår man ihjäl kvinnor? Sina barns mor? Sina egna systrar, mostrar, kusiner, döttrar? En sak är viktig: Ta bort beteckningen hedersrelaterat våld. Det finns absolut inget som heter heder i samband med en annan människas ofrivilliga död!!!
Det är verkligen inte hedrande att ta livet av någon. Kalla det för kulturmord, fyllemord, lustmord, sexmord, ja, vad som helst, men absolut inte heder!
Jag tror att det som vanligt är många små detaljer som spelar in; Sämre hemmiljö p g a att båda föräldrarna tvingas yrkesarbeta, helst heltid, även då barnen är små. Stor tillgång till datorer, dataspel, internet, filmer m m. Internationalisering, dålig grundskoleinlärning, dåligt tänkande på att det faktiskt är barns framtid som ska byggas+deras egna förmåga att tänka, + att deras kroppar ska byggas upp  + de ska kunna laga sin mat med ordning och medvetenhet + att det är inte helt fel att kunna sy i en knapp + de ska kunna ett socialt samspråk och samarbete med andra människor+ att de ska vara empatiska, ha heder och moral i ryggmärgen, ha civilkurage - våga säga ifrån + att vara ganska medvetna om samhället och de svaga.
Till det kan läggas det nya samhället; datorer, mobiler och mer och mer avancerad teknik och andra krav. De är redan från BB trafikanter men när ska Trafikkunskap och trafiksäkerhet läggas in som minst ett veckoämne, allra helst som grundämnen? Att de dessutom ska lära sig läsa, skriva och räkna grundläggande är ju oerhört viktigt. Det är ju grundstommen för allt annat och jag är så förundrad över hur skolan bara försämrar sina resultat men man åtgärdar inte! Det pågår inte ens en öppen debatt!
Jag skulle verkligen vilja ha ett poliskt forum runt just barn och barns behov av att lära sig och dessutom överleva!

Alvedon hjälper tillfälligt

så jag åtminstone orkar blogga :)

Tänkte visa lite finheter som jag fått:


Joy!


Den vackra glasklockan + Blossa från Lilian o Kjell, den underbara krukan med VIT amaryllis från Roger, Therese o pojkarna, kärkommet besök, mat, vackra löpare, kärt umgänge från Annelie, Micke o alla barn.En mycket vacker orchideé av LarsGöran o Majlis, kolla färgen på krukan går exakt igen i blomman!En glad hälsning och en fotocd från julen 1977 och 1980. Verkligen roligt att få se!

Tack för allt, det jag kan visa och alla telefon- e-post, fb-hälsningar blogggrattis samt alla vackra kort på gamla hederliga Posten!

Skam den som ger sig!

Nu tänker jag i alla fall vara med och fira en blogg jag följt i över ett halvår och som nu firar att hon har haft 400000 läsare! Lottar ut två fina halsband och jag vill gärna vinna ett HÄR.


Fint, eller hur! Håll tummarna nu så jag vinner! Jag behöver det för idag har jag väldigt ont i halsen och känner mig SJUK för första gången i år!
Återkommer.

Gör ett nytt försök

med att länka. En hel vecka har ju gått och jag har inte tränat något. Nu provar den ganska nya bloggen Broderamera barbrok HÄR. Ja, länka lyckades ju men tyvärr inte kommentaren. Något fel gör jag och det gäller bloggar som bara har Googlekonto eller Open ID, jag kommer helt enkelt inte fram :((

Okej! Glad, regnig och mulen måndagmorgon den 15 november. Det gäller att försöka vara positiv mitt i allt mörker men för mig är det svårt idag - alla värmeljus har gått åt i helgen !
Det blir att köpa nya, men i e m hinner jag inte för jag ska väva julkort har jag tänkt!
Kramis

God natt, sov gott, alla vänner och nära och kära!

En fin dag, mysfrukost med våra älskade Hälsingebor, massor med härliga telefonsamtal, en kväll med LarsGöran o Majlis, tack för en väldigt fin orkidé!! Kommer att visa bilder sen, nu är jag rejält trött. Simon är framkommen till Stavanger och har påbörjat sin 2-timmars båtresa! Jag tycker han är så tuff! Som bara vågar!

Fars dag 2006

åkte vi till Frövi och firade min pappa. Det blev sista gången, sedan dog han 1 mars 2007 strax innan han skulle fylla 87 år. Det är en aktningsvärd ålder och han sa flera gånger den sista tiden att han var så glad över oss och över sitt liv, det var gott att höra. Jag trodde i min enfald att när en gammal människa fått leva ut sin tid med råge och därtill varit ganska frisk och pigg, som pappa var, då skulle inte sorg och saknade kännas lika mycket. Men ack vad jag bedrog mig, jag har saknat dem båda så fruktansvärt mycket som det går att sakna. Första året drömde jag mycket om dem och det var alltid lika sorgset att vakna och minnas att de inte finns mer. Nu är minnena mer ömsinta och det känns värdefullt att ha dem, men ändå kan saknaden hugga till vissa dagar. Som idag till exempel.

Så har jag fått ett sms som meddelade en ny liten släktings ankomst. Ett litet kusinbarn föddes i går, på min födelsedag!! En liten men välskapt flicka!! Stort grattis Anders och Boel och lycka till med den lilla!

Ha det bra allihop och tack för alla gulliga kommentarer!!

Mulen söndagsmorgon

och våra kära åker hem:efter en helt underbar helg! Tack alla mina nära och kära!!

Jag kom på att igår tog jag inte ett enda foto. men jag har fotot lite presenter idag som jag visar senare.

Och så fotade jag lite i fredags kväll direkt efter ankomst:Tandborstning Linda.Nellie!Fredrik!och Joel!

Sedan blev det sovdags för barn och pratdags för vuxna :)).

Lördag morgon-mysfrukost länge, därefter till Tibro för att visa Hemkompaniet, men igår tyckte jag inte att det var så mycket. Dessutom regnade det rejält, även inomhus, det stod hinkar överallt och taket droppade.
Hem, lagar mat-Annelie och Micke bjöd på rostbiff, jag gjorde sallader och käre maken potatissallad. Roger o Therese kom direkt från ishocky i Skara, Rasmus och David med. Så hade vi vårat familjemys, högt i tak, politiska debatter på hög nivå, information om studieresan till Irland, ordentligt snack om kungahusets vara eller inte vara! Ja, precis lika mysigt som vanligt i vår härliga familj!

Kära vännen Lilian kom ut en stund ensam, Kjell känner av att han är nyopererad och orkar inte så mycket. Håll ut Kjell, det kommer att bli bättre även om det är smärtsamt och långsamt. Snart är du bättre och vi är på väg till Falun på julmarknad!

Så planerar vi ju framtiden också:

Polly + Lexus= sant!! Vilka söta valpar det skulle bli! Enda problemet är vi behöver ungefär 20 valpar för det är så många uppbokade!

Nu ska jag baka smulpaj på Fars dag, ifall att det kommer hem fler barn!


Tack, tack

alla ni härliga som grattat mig idag! Det har varit en helt underbar dag med många av mina nära och kära! Är det så här kul att bli gammal så vill jag gärna bli äldre och äldre!!

Vi satt och såg Idol! Kl var ca

21.05. Ganska slött och tråkigt! Så hör jag: ja må hon leva, ja må hon leva och i trappan dök Nellie och Joel upp, följda av Fredrik och Linda, Annelie och MicKe!!! 44 mil och de kom hem för att gratta mig!!! Gissa att jag blev glad!!! Ögonen bara rann och rann och är fortfarande fuktiga  flera timmar senare. Det är inte klokt hur glad man kan bli över sina barn och barnbarn!!!!

Fredag slaskar rejält

men vi städar hela förmiddagen så det gör inget! Em åker vi till Tibro där det sägs ha öppnat en butik typ Hem och Hobby. Det stämde också, men jag har redan glömt vad det heter. I Sparhuset finns den i alla fall. Det fanns en hel del kul där, outlet och konkursutförsäljningar, en del väldigt bra, Miljögården exv, och annat mindre bra. Ganska roligt i alla fall och ungefär samma utbud som Hem och Hobby. Jag handlar ju nästan aldrig färdiga saker men vill däremot hitta bra pysselmaterial till bra pris.

Idag hittade mitt lilla skåp hem och jag har börjat lägga fram mina kära kottar. Det blir nästan lite skämmigt att man tycka så mycket om kottar, mossa, stenar, grenar m m, men det är i alla fall så. Vinkorkar gillar jag också, det måste vara något i materialet som tilltalar mig :)).
De spanska!några svenskaoch skåpet  fick också en kotte. Det är en "skum" bild, men jag blir så irriterad av "blixtklotet" på bilderna så jag valde att fota i Stearinljus i stället.  Är ju i alla fall snällt för ögat.

Har haft så positiva mail- och telefonkontakter idag så jag känner mig så glad! Ni vet! Varm och Glad!

Och så är det ju fredag också!

Ha en bra fredag kväll, alla ni jättegosiga bloggvänner, nära och kära.

Jag visste faktiskt inte

att våra möbler o andra grejor vandrar runt ganska rejält i huset. Men så blev jag sittande med lite gamla kort som jag hittade på totalt fel ställe och såg då hur det såg ut här för ca 10 år sedan. Och det är inte samma hem det kan jag lova. Och här står man och fattar ingenting :D. Jag tänkte scanna in några exempel och visa, men det hinner jag inte idag.
Dessutom är det inte bara åren som går utan de saker man köper är redan vid inköpet mycket äldre än man själv-trots att jag är urgammal? Är det ett ålderstecken tro? Nej, när jag tittar i min gamla urklippspärm (det var sånt man hade innan Lantliv och Drömhem o Trädgård kom) så ser jag att jag sparat bilder på gamla möbler, pinnstolar, vita matsalsmöbler, vedspisar, rutig, randigt och vitt, trasmattor m m. När jag påbörjade den pärmen var jag inte mer än 16 år. Så någon vidare utveckling har jag ju inte genomgått :P

Hur som: här ska nu städas. I helgen är det Fars dag och OM det nu skulle komma hem något barn till Far så är det ju skönt om det är lite snyggt. Nyköpingsbarnet kommer inte, hon jobbar, Arbråbarnet kommer inte heller - det är lite för långt för en söndagsfika, samma gäller för Visbybarnet. Men vi har ju många och jag tror allihop tycker riktigt mycket om Far!

Ha en fortsatt skön torsdag.

Hjärtinnerligt Grattis

på födelsedagen kära svägerskan Astrid! Hoppas du får en bra dag!
Kramar från oss alla!

Hittade något fint på Facebook!

Var bara tvungen att låna:Zita! Min dotterdotters helt underbara hund. Fotot lånat ur Jennys bilddagbok, Johan är fotograf.

Det har i alla fall hittills gått bra med Kjell, fortsätter hålla tummarna.^
Återkommer!

Nu har lammen tystnat!

Eller ja, åtminstone vävstolen :)).


Den observante ser att bilden är upp och ned, vilket beror på att man väver sista bården spegelvänd.
Roligt var det i alla fall, bland det roligaste jag vävt någonsin.

Och snöstormen bara viner runt knutarna, trafikradion tutar i ett kör, halkolyckor överallt. Det känns som om det kommer alltför fort och för tätt inpå det snötrauma som rådde förra vintern.

Nu kommer problemen uppradade på hög här: finns det någon kungabok kvar till oss? om det finns någon ska vi köpa den då???
Nej, skämt åtsido så vore det nog det sista på jorden jag kan tänka mig köpa, ännu mindre läsa.
 Jag är mycket mycket glad för att det inte var min son som råkade ut för att bli kär i Viktoria. Inte för att det är något fel på henne, men för att hon verkligen råkar vara född i fel familj. Uppriktigt sagt så tycker jag oändligt synd om kungabarnen, att födas till ett rampljus som bara vill illa så fort tillfälle yppas: Uch, fy och .....

Så kommer nästa problem: ska jag måla, sy eller se på TV? Det är inte klokt vilka i-landsproblem, men jag ska i alla fall se på nyheterna. Dessutom är jag inte i närheten av sysselsättningsproblem, snarare motsatsen. :D.

Jag löste problemet med att gå till biblioteket. En helt underbar sysselsättning och jag får alltid med mig en full korg hem :))

Den här gången hittade jag nya mycket inspirerande böcker:Dagens virkning av olika material typ snöre, läder, vävgarner av olika slag, band m fl. Så himla roliga bilder och material!!!Verkligen inspirerande! Vilket behövs när det ser ut så här ute:Det blir inga bra bilder men det visar verklighetens mörka årstid tycker
Dysterkvist!
Snö! Blåst! Tisdag!

Men jag tar bilen till vävstugan så går det nog fint ändå. Det är dock lite svårt att köra eftersom jag måste hålla tummarna hela tiden :D för att Joy ska få lägenheten, för Annelie ska få behålla ....., för att det går bra med ..... för Josefine, för att Kjell ska klara sig bra och för er alla andra naturligtvis. Livet är ändå så föränderligt och så skört, vi måste minnas det och ta vara på den dag som idag är.Mer mossa är på gång, vi hämtar i lördags och började igår. Först vill jag ändå väva klart Lammet!
Återkommer!

Träning pågår!

Ny utlottning hos en blogg som heter Lillesissis, jag har inte hittat den förut, men den verkar väldigt rolig. Prövar i alla fall HÄR.

Så lättlärd är inte din mamma, Joy:)

Det är bara hälften av tävlingen jag lyckats komma med på. Men trägen vinner, så jag tränar på. Fast idag har jag varit och vävt, då hinns inte så mycket annat med.
Kramis!

Nu ska jag försöka igen!

Med att länka och tävla!! :)

Det är en blogg som heter Nygammalt som jag länge följt och nu lottar hon ut ett så snyggt radband, se HÄR.
 

Det verkar som det gick bra. Men då hittar jag en till med fler jättefina vinster, bl a skyltar! Så jag försöker igen. Hennes blogg heter Vita-hjärtan och är bland de första jag började följa for long time ago :) se HÄR.

En till: My Lovely Things, som lottar ut en årsprenumeration HÄR.

Nu har jag tränat färdig!

Det har naturligtvis också varit blandade känslor

i helgen. Våra nära och kära har ju inte alltid bara glada dagar utan det händer ett och annat som går hårt till sinnes en tid. Men om det är en tröst så VET jag att tiden läker alla sår,  håll ut bara.

Vi var naturligtvis också till Kyrkogården, lade en krans på Egons föräldragrav och gick sedan till Minneslunden där vi har så otroligt många: vår son, min mamma och pappa, våra bästa vänner och många andra släktingar och vänner.Ett ljushjärta fick bli till er alla!

Vi hann inte ut och gå, men hann ut från bilen för att fotografera en otrolig novemberhimmel:Men det känns alltid så himla tomt och tyst när alla farit hem. Jag får väl köra igång och hårdjobba så jag inte märker tomheten :((
Kram

Måndag morgon, soligt och kallt.Jag blev tvungen att låna en bild från FB så att vi riktigt kan gratta dig och Suz, Kenneth. Du hade ju redan talat om att hon var vacker så vi var förberedda! Men vi visste inte att storebror var så otroligt fin, hur ser de andra ut?
I alla fall jättemycket grattis från oss, det är inte varje dag man både får vackra barnbarn och livet tillbaka!
Känn dig ordentligt ärad!
Återkommer!

Tävling p g igen, i träningssyfte :))

Länkar till My Lovely Things HÄR Så avvaktar vi dragningen, jag får inte de två sista att funka så något fel gör jag. :((

Hemma igen

efter en ny tripp till Nyköping, denna gång medförande två små skåp som såldes. Så hade vi ju Joy med också! Josse o Robert åkte hem efter trevlig frukost i morse (läs kl 11.30) och Rebecca kom förhoppningsvis till tåget via en snäll brorsa (läs Roger) :))
Helgen har varit underbar, nästan alla har varit hemma och vi har pratat och skrattat. Men det är också mycket vi inte hunnit, tyvärr. Gå ut och gå exempelvis, den här dagen har varit ett rent under av blå himmel och sol. Men man får minnas i går, drömma om i morgon och leva idag! Tack mina kära för att ni finns kvar hos mig!
Kramar!

Nej, den länken fungerade alltså inte!

Men den visade historiken bakom Alla helgons dag, även Hallowen. Och länken heter Varför firas de döda i början av november. Läs gärna och begrunda
Kram

Visst är det fint

att det finns en speciell dag att hylla och minnas nära och kära som vi mist. Även om man troligen tänker på dem minst varje vecka hela året.
Men jag såg också att det funnits en lite annorlunda tolkning och den tyckte jag om. Se HÄR
Då tänker jag på man firar sina döda i samband med att naturen dör inför årstiden. Det verkar så logiskt.
Ha det bra!

Lite ledsen lördagsmorgon!

Vi skulle egentligen ha åkt till Skövde Arena med pojkarna för en rolig dag i äventyrsbad. Men igår fick käre maken ett rejält ryggåterfall och kan knappt gå. Sedan fick vi varningar om att det i princip bara är insläpp på morgonen och att många fått vända och åka hem igen. Då bestämde vi oss för att vänta till på fredag eftermiddag men det kändes lite surt och pojkarna blev besvikna.
Dock hade vi en genomrolig kväll, jag och tjejerna. Niklas med jättegullig flickvän, Stefanie, var här och vi spelade spel och hade väldigt roligt trots att spelet inte var så roligt. Åt gott, stackars käre maken fick ta sig i säng tidigt p g a svår värk, själv fick jag lägga mig några timmar senare p g a svår värk i skrattmusklerna i magen :))
Nu ska ni i alla fall få något av mig som jag själv fick idag på morgonen. Klicka HÄR och tänk noga efter:
Jag återkommer!

Nu har vi hämtat Rebecca

men tyvärr, tyvärr kommer inte Josse o Robert förrän i morgon. I stället kommer Nicke hit en stund, kul att se honom.
Ha en bra fredagkväll!

Om det här lyckas!!!

Så får ni en bra låt av mig HÄR:

YES!!!

En till HÄR.


Nu när jag lär mig länka

så kan jag också vara med och tävla, även om Nordljus sjal redan är utlottad. Nu är jag med och tävlar om skyltar med tänkvärda ord på.

För att komma till tävlingen gå in HÄR.

För att komma till butiken tryck HÄR.Här är ett av de tänkvärde ordspråken.
Ha det bra!

Kylig fredagmorgon med blå himmel!

Jag har tänt både vedspis och rörspis i vardagsrummet så snart kommer värmen att flöda. När Joy, Rebecca och Josefine är hemma gäller det att ha varmt i huset, de är frusna av sig. Själv sitter jag och dricker morgonkaffe vid datorn som vanligt, en mysig stund på dagen.
Jag har en del favoritbloggar som jag följer ofta, t e x Vår Sekelskiftesdröm, som är superbra, men också Charlotte Perellis blogg Ur min synvinkel. Jag som alltid tyckt illa om hur människor och tidningar behandlar kändisar, jag följer nu en kändisblogg, fniss!
Dock! För några veckor sedan så hade hon ett inlägg om Elisas och jag ville länka till det men kunde naturligtvis inte. Men nu när Joy hjälpt mig så får ni länken: klicka HÄR.

Nu när jag lärt mig så får ni även länken till Joys blogg : klicka HÄR.

Torsdag kväll efter

 44 mil i bil :)).
Vi har hämtat våran Joy eftersom det absolut inte går att resa kollektivt tvärs över det här landet! 22 mil mellan Nyköping och Töreboda innebär 6-7 timmar med tåg eller buss.
Men vi förenade nytta med nöje och nöje med nytta så vi handlade lite på nya Lithells i Sköllersta på vägen dit. Och nu har vi smäckt i oss varsin Törebodapizza, vilket Joy hävdar är godast i hela världen. Det är inte dåligt för lilla Töreboda :)Soluppgång i november! Var tvungen att kuta i och fota iklädd badrock!Novembersol i vardagsrummet!Efter pizzansnack!Joys senaste inköp från sitt älskade arbete!

I morgon kommer flera mycket efterlängtade; Rebecca, Josse och Robert! På lördag blir det bad Arena Skövde med David, Rasmus och Joy.
Självklart också en stund i minneslunden, vi har så många att minnas och sakna! Men vi har också många kära kvar och vi är mycket tacksamma och ödmjuka.
Nu ska vi mysa vid öppna spisen och prata!  Ett glas rött hjälper myset och samlar tankarna!
Ha en god natt!


En stor och varm känsla!

Tacksamhet, ödmjukhet, ett stort tack!
En stor överskuggande känsla och rädsla för: nu är det vår tur, nu är det våra kära som ska drabbas så hårt har bytts i glädje: det var ingen fara, det går att övervinna!!!
Jag förstår de som i en sådan här stund går över till religionen, men jag står fast vid att livet är den enda sanna religionen. Livet, naturen och de grundläggande livsviktiga tingen  såsom luft, vatten, värme och kärlek är det som man kan tro på, trots allt!
God natt, sov gott! och ett stort tack för en fin dag!


Verksam onsdag!

Det är precis fullt upp med all textil! Jag älskar gammal vacker textil, linne, lakan, broderier m m. Men vilken tid det tar att tvätta, stryka och sköta det när det blir mycket. Och nu är det mycket! Men roligt är det fortfarande!

Här är annat som är roligt:Måla om gamla saker och använda i ny tappning.

Veckans litterära intag har varit mycket som vanligt:Nora Roberts  Begravd i glömska, inte mycket att ha. Lutar lite halvdant åt Jackie Collins-hållet.

Ann Rosman  Själakistan känns som en ny intressant upptäckt. Handlar om hur forna tiders häxbränneri påverkar nutiden. Läsvärd.

Harald Cobens  Berätta inte för någon.. jag vet inte! Han är en ny författare för mig och berättarstilen är bra, men! Handlingen känns ganska tillkrånglad och det är lite svårt att komma ihåg att namn i handlingen.

Så till nästa ämne:

Sjukvårdspartiet i Västra Götaland har fått lite mer cred: Grattis Biily Batong och Grattis Anita och Ingemar!

Nu blir det fortsatt lammvävnad, verkligen jätteroligt!

Massor med kärlek till alla mina barn och barnbarn, kära vänner, släkt och mänskligheten överlag med några få undantag!


Joy!

Nu tar du tag i Mia Törnblom igen och hör sedan. Du tänker alldeles för negativt om dig själv. M....G.....T- jätteenkelt: min gulletös! :))
Förra gången det var helmåne tvärvaknade jag kl ett på natten och var helt utsövd och helt säker att det var morgon. Sedan blev det ju bara hacksömn resten av natten och jag var dödstrött hela dagen. I natt har det varit likadant och nu säger dom på radion att det är jättemånga som är påverkade av månen och klarlagt att det sker fler olyckor m m när det är helmåne. Det där har jag ju alltid trott vara gammalt skrock :=D, jag är ju nämligen uppfostrad med min mammas gamla skrock. Gå inte under stegar m m. Om sådant vore sant skulle jag själv vara en synnerligen felaktig, konstig varelse - jag som är född fredagen den 13:e. (Fast det kanske jag är också fast ingen har sagt något? :))
Återkommer under dagen!

Avslagen måndag morgon.

Jag blir alltid down när det blir fel i väv, målning etc. Blir som en tyngd över axlarna! Hur som så har jag rättat till felet på mönstret och skall iväg och rätta till väven i em. Målat, fixat färdigt en del skåp, hyllor, skålar, korgar, ljusstakar. Det får mig åtminstone att glömma väven och ha roligt en stund. :).De här vackra naglarna har stuckit till Bali en sväng. Kommer nog tillbaka före jul och är troligen avskavda av sol och bad. I värsta fall av vulkanaska :(. Hoppas ni får en riktigt fin semester och får koppla bort den skrämmande hösten härhemma.

En stor eloge till Elisas och tummen upp för fortsättningen.
Återkommer!


RSS 2.0