Mirijam!

Blir du slankare än du är så kallas det mager!
Ät!

Nu är jag så besviken

för jag tror att det blir fel i väven. Lammen går ihop så att säga, blir nog tvungen att ta upp ca 9 mönstervarv och det är absolut inte roligt. Men jag får skylla mig själv som har huvudet under armen istället för på rätt plats. :((

Söndagmorgon, dags att ställa in trädgårdsmöbler!

Här skiner i alla fall solen till stor tröst för mig som avskyr att ställa klockan på vintertid. Ja, ja! Jag vet att det heter normaltid, men för mig är det vintertid.
Men lite tröst har man ändå:Den här vackra novemberkaktusen fick Joy av tanterna i Lär känna din mobil-kursen som tack för gott ledarskap.
Då var den mycket mindre, men blommar så fint flera gånger om året faktiskt.Vilken otrolig blomma!Novemberkaktusarna förlovade tid! Den ärvde vi efter farmor, när hon gick bort 2003. Det som hände var att den blev lite bortglömd och misskött under hennes två sista år eftersom hon då vistades mycket på sjukhus. När vi sedan skulle flytta hennes hem till Bergmansgården så hittade jag den ledsna kaktusen bakom en gardin. Bytte jord och kruka och pysslade om den så den skulle överleva. Så tog vi den till farmors nya lilla hem och då var det till och med en knopp i den. Första natten i nya hemmet så dog farmor och kaktusen slog ut sin enda blomma som personalen då satte i farmors gamla händer när de gjort henne i ordning. Sedan blommade inte kaktusen på fem år. Men nu är den i full gång både till påsk och på hösten. :))
Nymålade ljusstakar med hemgjorda ljusmanschetter är huset full av. De ska ut på loppisen i vår.


Och så käre makens nyloppade retroradio, om den tycker jag inte!

Annelie och Micke! Välkomna hem och kul att resan varit så bra!

Kramis!


Lördag eftermiddag

och vi har varit borta hela långa dagen! Skulle bara åka till Skövde och lämna fyra däck som vi sålt, men vi hamnade hos bror o svägerska på kaffe, en sväng på Erikshjälpen och så en avstickare till Karlsborg för lite god thai-mat, så fika med son och sonson + lite kramar där:))
Det gnager i vävtarmen men jag får ta lite mer tid vid vävstolen i morgon. Ikväll måste vi ju kolla Elisas, man är väl lokalpatriot :D.

Helgen för fyra veckor sedan kom vi hem från Spanien. Och jag hade tagit kort på rosa skor för att visa Joy och sedan naturligtvis glömt det. Men här är dom, vad tycks?

Det fanns lite andra färger också!Finns det något mer öde än en tom och regnig strand.Vi tände ljus för alla våra kära som vi förlorat under årens lopp.Det är väldigt annorlunda i katolska kyrkor, mycket stämning, många känslor och tårar. Jag trivs där, tycker om öppenhet med både glädje och sorg.

Nu ska jag sluta pladdra och umgås med resten av familjen en stund. Käre maken, hunden Hjärtat och katten Valborg, nu kommer jag!
Ha en bra lördagskväll!


GI är bra mat

men ingen bantningsmetod om man inte överdriver.
Jag har haft jätteroligt med att väva, äta supergott-sillbullar, färska räkor, goda röror---- smaskens!!!! Tittat på Idol, många bra men ingen aha-upplevelse.
Skönt Frida att du kom fram helskinnad. Mimmi! Vi får ta ett snack utanför!!!!
Kramis!

Fredag känns alltid som en bra dag

även om det som idag är grått och mulet :))

Igår vävde jag in starten på lammpläden men eftersom vi fortfarande inte hittade mönstret så gick jag hem och ritade ett nytt mönster. (Alltså förstorade en liten bild). Först försökte jag rita i datorn, men är inte alls van vid ritprogrammet så jag tog till händerna i stället. Och det gick bra, men! När jag skulle kopiera i datorn så tog bläcket slut! När det var fixat visade det sig att blyertspenna inte var så bra att kopiera så då fick fylla i allt igen med tuschpenna. Nu hoppas jag verkligen att jag inte ritat något fel så jag får börja från början igen :)Håll tummarna för mig alla ni góa!

Så har vi ju fått lite härliga skratt åt våran lilla knäppa tax!vår läs- och lill-Tvhörna.fick väldigt underlig form i går? Dessutom rörde sig bulan!Förklaringen kom som på beställning och visade sig vara en något snopen liten taxfröken :))Nu har hon bytt dagbädd!

Och jag ska förpassa mig till vävstugan, återkommer med rapport om läget senare idag.
Kramis!Vi har jagat

en 70-åring utan resultat! Men!!!  Grattis Ruth!, 70 år, var du än varit i kväll!!!!

God natt, sov gott!

Vi har tittat på Rosa Bandet-galan, jag är så berörd!

Nu är det verkligen höst!

Även om solen tittade fram lite igår så är morgnarna mörka och kvällarna ännu mörkare. Så är det! Gilla läget!
Jag ska i alla fall börja med något riktigt roligt idag: jag ska börja med min lammpläd! Vi åkte ju in för att köpa garn i går (Kampes Ullspinneri Ullervad) och jag blev så ledsen för både det svarta och det antracitgrå var helt slut och skulle inte komma in förrän om två veckor. ;(((.
Jag åkte då upp till Vävloftet för att prata om hur vi ska göra och det visade sig att Ingrid hade 7 hg mörkgrått, nästan svart ullgarn, Borgs, som är ett kanonbra märke. Jag fick köpa mina 6 hg, och har nu påbörjat nysta upp det och spola upp det på vävspolar. Vad skulle vi göra utan våran Ingrid! Hon har visserligen redan fått Kulturpris men jag anser att hon ska ha fler, gärna andra priser också för hon är en så BRA människa och så duktig, ger alltid järnet för att hjälpa!Så var första hektot påbörjat!
För övrigt var Jenna och Dinge här i går kväll med lilla älsklingen Mikaela. En underbar liten flicka som är så klok och duktig att man häpnar. Pratar i stort sett rent och pratar mycket. En liten "jag kan säv"-tös och det är faktiskt mycket hon kan själv också. Hon berättat stolt att mamma har en babies i magen, en till Mikaela! :)).

Kikade lite på Äntligen hemma

det händer att man får lite små ideér, men nu gör dom i regel så stora jobb så man tröttnar på att titta.Får nog fortsätta som smygfotograf av vackra hus i vackra miljöer :=D
God natt!

Vet faktiskt inte alls vart den här dagen

har tagit vägen? Jag tycker bara att jag sprungit mellan olika göromål, men när jag försöker kolla upp vad egentligen är gjort så blir inte listan lång :(
I alla fall har jag varit på vävstugan nu i em. Vi har dragit på en damastpläd och knutit fram den, så nu är det bara att väva. Jag har inte vävt pläd i damast förut så det ska faktiskt blir roligt.
Men för övrigt har inte mycket hänt, jag har inte ens lyssnat på nyheterna! Inga bilder är tagna- så det blir världens tråkigaste blogg i kväll. Icke något att göra åt, bara att återkomma med nya glada tag.
På återseende!

Älskade dotter nr 2 flyger till Irland

inatt tillsammans med Micke. De ska åka på studieresa och har ganska höga förväntningar om själva studiebesöken.

Hoppas ni får en väldigt fin resa, att ni får lära er mycket, se mycket och uppleva mycket. Mimmi ska ta hand om 5 barn, Robin tar hand om ca240 ungdjur och mjölkor, hästar, höns, hunden?., katter, Räddningstjänst, skola, fritid mm. Men lugn o fin, Jenny har baksjour :=D och då blir det bra!

Jag ska snart gå o lägga mig, är mycket trött efter den här dagen.Dagens telefonkontakter är färdiga, lovely!!!

God natt, sov gott!

Vilken fin dag det blev!!!

                                       


Strålande sol, blå himmel och riktigt varmt. Här ovan ser ni mina tändvedlådor och ännu en rosvas. Men det är inte mycket jag varit inne idag, trots att Hjärtat absolut inte vill gå ut och gå. I stället fortsatte jag höststädningen i trädgården, käre maken har varit med och gjort det tyngsta, lyft krukor, grävt upp granar m m. Jag har planterat, gjort mossarbeten, kransar m m. Kul som attan är det, speciellt när vädret inbjuder till att vara ute. Två små granar och en pytteliten krans med kottar från Spanien pryder verandan.

En hjärtekudde med spanska kottar får stötta den gamla ljungkransen ett tag, så det inte känns alltför juligt.Ännu en minigran med Anitas vackra äpplen!Taklökar, mossa, grus, snören och zinkbaljor tillhör det man ej kan avvara här i livet!

Kramar!

Så börjar ny vecka.

Idag är det nästan blå himmel, -3 gr än så länge. Solen kanske kommer att titta fram lite.
Idag måste det bli full fart igen, jag tycker att jag gått på sparlåga ända sedan vi kom hem från Spanien, det får bli ändring nu.

Några timmar senare och solen skiner för fullt. Jag har fyllt våra gamla vackra trälådor med tändmaterial vid spisarna, tänt i alla spisar inkl bastun, tagit in tvätten, målat, sandpapprat, vaxat och svurit över mig själv. Hade vaxat två ljusstakar i går och glömde bort det! Så nu är de alldeles klibbiga och det går inte att torka av :((.Det var dock inte de här som nu är färdiga och bara ska pyntas lite.Halva rosenbuketten här i oputsat silver tillsammans med en kvist ormhassel.Nyloppad, helt oanvänd ep med Hotenanny singers. Känner ni igen Björn Ulvaeus?

Det var käre maken som loppade, inte jag. Han är väldigt förtjust i sådana här tingestar:Varav huset är fullt även om den här bilden är tagen på Röhsska Museét.

Ett litet mosshjärta har kommit till världen, samt en liten gran- och snörkrans. Bilder kommer senare.
Kram!

Telefonen plingar;

Ett sms: från Astrid! Så glada vi blir! En hälsning också från Harald och hans familj! Tack ni kära för att ni finns och för allt ni gav när ni som små kom hit till oss!

Jag glömde en mycket viktig sak:

Tack alla som besöker mig och läser min blogg. Det är faktiskt så att det är ni som gör den!! Och tack alla mina underbara barn och barnbarn! Och tack för alla vänner! Och tack för att ändå få födas och leva i ett så underbart land! (trots allt gnäll på mig). Tack för all underbar musik, alla underbara böcker och filmer, för att jag fått uppleva en del av ett århundrade som betytt mycket för mänskligheten-både på gott och ont, tack kära syskon, kära släkt och vänner som ställer upp och betyder så mycket!
Kram!

Telefonen ringer:

Hej! Det är Novalie!
Gissa att man blir glad! Hon berättar att hon fått mycket presenter, att Noah har feber och mamma med, att Thilo sover och pappa jobbar hela natten! Lilla gulleunge! Hon är en så söt och rolig liten dam att man bara kan glädja sig åt barn bara fortsätter att vara helt ljuvliga, oavsett om hela samhället går totalt snett!
God natt, sov gott!

Mörk men mysig söndagkväll!

Tack för hjälpen med bassängen Roger och kul att ni kom! (Fast vi saknade pojkarna). Tack för present och blommor, LarsGöran o Majlis, det lyser fint ute på gården :) hälsar käre maken!

Så vill vi ju gärna gratulera en härligt liten tjej som heter Novalie och fyller fem år idag! Jag gjorde mitt bästa att gratta direkt på familjen egen blogg, men tog mig inte igenom ordkontrollen :(. Men nu kan vi hurra och skicka en kram via nätet, så får vi ta present när vi ses!
Ha det bra allihop!


Mörk men mysig söndagmorgon!

Jag var så trött efter resan i går att jag inte ens orkade kolla om Elisas gick vidare i Dansbandskampen, men det förutsätter jag för de var väldigt bra igår :)

Ungefär kl 10.00 klev vi in i ett radhus i Lerum. 50 personer skulle besöka en textilkonstnär som arbetar och ställer ut i eget hem! Vi delade upp oss i två grupper, men det blev ändå TRÅNGT! Och med tanke på hur mycket alster hon hade så fattar jag inte ens att vi fick plats. En sådan mängd av egentillverkat har jag aldrig sett. Massor med stickade kläder, hårsmycken, halsdukar samt vävnader, bildvävar och bunden rosengång. Alltså så mycket som var och ett tar väldigt lång tid, jag fattar inte hur hon är skapt som hinner så mycket. Jag ville dock inte fota något eftersom det var ett privat hem, men jag tror hon har en hemsida. Katrin Bawa, Lerum går nog att hitta.

Så åkte vi vidare i regnet som föll hela långa dagen, och besökte så Ljungbergs Textil i Floda. Där blev det också aningen trångt för där gick vi in alla 50 på en gång. Och så mycket härliga tyger, så mycket design bl a Lena Linderholm, Stig Lindberg och Ernst. Kul! Josse! Jag köpte faktiskt en Ernst-pryl, visar bild sedan.

Så blev det time för Röhska Museét i Göteborg, där vi också skulle äta lunchbuffé bestående av en helt underbar soppa typ gulash, otroligt gott lantbröd och massor med så goda ostar, melon och druvor. Därefter kaffe o kaka!
Supergott, att rekommendera. Härlig miljö och god mat. Jag ska visa lite bilder därifrån som jag smygplåtade. Jag antar att man inte får fotografera, men kunde inte låta bli!Ernst ljusmanschett Skugga vit oliv, snygg.

En stor krona med hängande kvinnor iklädda brudklänningar gjorda av gamla spetsar och virkade spetsdukar! Själva kronan var gjord av spikband klädda med spetsdukar och så hängde spetsar och vackra band ned. Utsmyckad med kakformar m m, bruden härovan har en luciakrona från ca 50-tal?Barnteckningar broderade med svart sytråd på tygkvadrater!

På hemvägen hände det sig något annat som kändes nästan overkligt:
Vi hade dragning på det lotteri som sålts och jag hade köpt 8 lotter. Vann på tre stycken på raken, se här:Två härliga tabletter vävda av IngaMaj, två grytlappar och en förpackning antikljus. Jättekul! Jag som aldrig brukar vinna något!

Här hemma åkte Egon till Fägre kyrka och såg på:lilla Julias dop. Ledsamt nog så missade jag det men käre maken fick representera familjen.
Ha det bra, jag återkommer!


Kolsvart ute, -3 gr, klockan är snart 6!

Och vad gör jag uppe då?  Bloggar, dricker kaffe, ska klä på mig snart och därefter åka buss till Göteborg!
Åker dit med vävföreningen och går på en massa roliga textila ställen. Berättar mer när jag kommer hem. Hej svejs!

Det första jag brukar göra

till morgonkaffet är att läsa min dotters blogg, jag är ödmjukt glad och stolt över alla mina barn
men när man tänker på Joys födelse och första år så blir jag också väldigt tacksam.
 Tacksam för att det gick så bra och tacksam för att hon är så bra, så duktig och har mycket hög eq trots den oerhört dåliga starten jag gav henne  :(Och så har vinterns första snö kommit det är inte roligt. För tidigt och jag vill INTE ha en upprepning av förra vintern. Gärna snö men inte i massor.

I går kväll hade jag svårt att somna. Dels hade vi tittat på femman SOS Västkust, jag tycker det är intressant med program som handlar om räddningstjänst, sjukvård, förlossningar m m.


 Bäst är då de svenska programmen och jag är verkligen imponerad över hur duktig personal vi har inom akutsjukvård och räddningtjänst!!
Vi är stolta över dig Micke och dina kollegor!!!Man måste vara mjuk och go´för att orka med att rädda livet på utsatta människor!

Blogglandia krånglar idag eller om det är Blogg.se. Det har hänt tidigare att inlägg försvunnit, men idag
försvinner det hela tiden medan jag skriver. Inte kul så jag avvaktar några timmar.
Ha det bra!
.
Läs gärna hennes blogg minipiglet.blogspot.com, särskilt kära syster yster idag.

Det snöar!

Och jag får nästan lite ångest när jag minns förra vintern!!!!
Det är bäst att sova!

Tack min kära vän Lilian

både för gosig kommentar och för väldigt fin vänskap. Jag är så ledsen för jag kan inte komma till kyrkan, jag är ju med Vävföreningen på studiebesök i Göteborg hela lördagen, suck, det hade varit så fint att se! Det riktigt lyser kärlek om er! Hoppas att dopet går bra och att det blir en fin dag för er alla! 

Bilden är tagen av Jenny Magnusson och finns på Facebook.se.

Så har jag pratat flera timmar med syster yster. Vi diskuterade givetvis Uppdrag granskning som gick i går kväll och är fortfarande naivt förvånade över att barn totalt saknar rättigheter i vårt "fina" land trots demokrati och starka grundlagar och trots att Sverige var bland de första av alla länder att skriva under på FN: barnkonvention.
De barn som programmet i går handlade om är tyvärr bara två av många!!! Och det är inte bara handläggare inom Socialtjänsten som beter sig totalt fel, det finns även inom andra yrkesgrupper: lärare, barnskötare, m fl, som jag med egna ögon och öron hört uttrycka sig fullständigt idiotiskt trots att barn varit närvarande!

Det är verkligen dags för att se över värdegrunderna i vårt samhälle. Upp till kamp för våra barns rätt till en bra barndom och en bra framtid innan det är för sent!! Det tar tid att läka psykiska skador!

Det är synd att jag är så oduglig på datorer men gå gärna in på min dotters blogg, minipiglet.blogspot.com, för hon har länkat både till programmet och till protestlistorna.

Nu avslutar jag dagens inlägg med ett fyrfaldigt leve för dagens födelsedagsbarn, Mirijam och Carolina! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Så vill jag önska god bättring för dig Kenneth och för att det blir bra prognos både för dig och för Linus.

Ha det bra allihop!

Hej igen alla goá människor!

Hur lat får man bli egentligen?
Jag har fortfarande inte ens varit i närheten av att lära mig sätta in foton i nya datorn och därmed också kunna blogga med den. Nu får det snart vara nog. Misstänker att jag fegt väntar på att Joy ska komma hem och visa mig, eller Rebecca eller någon annan av alla datavirtuoser som finns i familjen :))

Hur som: idag har jag åter mist en god vän:Ja, inte Aino Trosell så klart, men boken! Hjärtblad!!! Absolut en av de bästa hon skrivit, läs den gärna. Det känns faktiskt sorgligt när en bra bok är slut, man känner sig lite vilsen och vemodig.

Jag kanske inte har berättat förut att jag även i det här är en stor missbrukare :=D: I hela mitt liv har jag läst och läst, därefter har jag läst. Ni kan ju förstå vad det betydde för mig när talboken kom, och Mp3tekniken och Ipod!
Nu kan jag ju läsa dygnet runt, hur mörkt det än är och var jag än befinner mig. I bilar, bussar eller på stranden :))
Jättekul.
Alla böcker är naturligtvis inte bra, men läser ut dem gör jag i alla fall. Numera är det, till skillnad mot förr, ganska mycket deckare som sväljs ned. Men det beror inte bara på bekvämlighet utan faktiskt på att vi har så många bra deckarförfattare i Sverige numera. Hur kul som helst:Här är en av dem, Åke Edwardson, som gjort en hel rad böcker om kommissarie Eric Winter, har även filmats och gått i TV. Jag gillar dem mycket, inte allra överst på min topplista, men absolut läsvärda. Käre maken tycker inte om dem, men vi har inte särskilt lika smak när det gäller böcker.En ny stjärna som jag nyss läst och inte kan bestämma mig riktigt vad jag tycker. Därför har jag lånat ännu än men ej hunnit läsa den än. Jag varvar ju talböcker med skrivna böcker och har just klämt 100-åringen. Visst, jätterolig, kul hur Jonas Jonasson klämt in Allan i världshistorien, väldigt väl skriven, i en teknik som påminner mig om Aarto Paasilina.
Nu är det lunch, därefter promenix med stora hunden och så knyta damast.
KramisTandläkaren har en egen historia

hos alla människor tror jag.
Eftersom jag alltid haft så bra tänder så har jag inte heller behövat vara rädd inför tandläkarbesöken. Men så kom jag till Folktandvården för en kontroll, (detta är minst 10-12 år sedan) och fick en ny tandläkare, så ny han var inne på sitt provhalvår innan han kunde få sin legitimation. Han påstod att jag en en liten skuggning på en kindtand och denna skulle utvecklas till ett hål så småningom. Men om han fick borra lite och lägga i lite fyllning så var faran över. Eftersom jag aldrig behövt vara rädd så var det ju inga problem. Han började borra, och han borrade och borrade. Jag är helt övertygad om att han borrade minst en hel timme. När han sedan sa sig vara färdig och skulle hämta fyllning så kände jag med tungan att det bara var ett tunt skal kvar av tanden. Han hade borrat ur hela tanden och började nu fylla. Jag var totalt ursinnig - men kunde ju inte prata. För han hade också bedövat mig med råge. Halva huvudet och halva kroppen var helt utslagna. När han äntligen är klar säger han: "nu när bedövningen släpper så får du nog lite ont i kinden för jag råkade borra där med".
Halvbedövad, helförbannad mumlade jag några fula ord som tyvärr inte hördes, gick därifrån och har aldrig mer återkommit.
Det tog flera år innan jag blev ivägtvingad av käre maken som också hade skaffat en ny tandläkare till mig. Stig Söderström i Töreboda. Han är mycket mycket bra och idag ska jag dit på undersökning och är inte det minsta orolig. Och har faktiskt fortfarande starka tänder trots begynnande tandlossning.
Kram

Och som tidigare så gick det bra. Ingen karies, ingen tandsten, inga lösa delar alls, precis så som tänder ska vara :=D

Nu blir det fönstertvätt i sovrummet, solen har just tittat fram efter förmiddagens lilla regn.
Återkommer!

Måndag morgon, mulet

och lite varmare än förut. Idag har jag så mycket att göra så jag vet inte i vilken ände jag ska börja :)). Men efter en trevlig och skön helg så borde jag i alla fall ha lite överskottsenergi, förhoppningsvis.
Vi åkte till Bäcks kyrka i går och gick på den gamla grusvägen i en mycket gammal skog med massor av vackra mossor. Och jag som bara hade EN kasse med mig och dessutom hade glömt kameran hemma. En underbar promenad var det i alla fall med solen glimrande i den smaragdgröna mossan.
Väl hemma gjordes inte många knop, inte av mig i alla fall. Egon satte sig på gräsuppsamlaren och körde löv en stund, jag kollade på reprisen av Dansbandskampen. Det är ju roligt nu när Elisas är med:)

Jag tycker mossor är underbara växter och pryder sin plats på vintertomma altaner och krukor!Den här lilla vackra med underbar höstfärg hade Anita o Ingemar med sig i lördags. Vad vore livet utan blommor eller utan färger?
Kram

Anita!

Du är rolig!! Det är ju ett jättefint kort!
Det på mig och Ingemar är ju inte hälften så bra!
Vänskap och samarbete!!
God natt, sov gott!


Vi har fått en skyddstomte!

En vätte som alltid kan stå framme och skydda oss mot oknytt :)
Hur fin som helst:

Visst är han jättefin?

Tack Anita och Ingemar för en mycket trevlig afton och grattis till storvinsten, Anita! Tack Ingemar för gott samarbete!Anita med full korg! Hon är verkligen outstanding!Lin, snöre, gråpapper med trevlig text och pricken över i: en rolig växt. Verkligen sådant som jag älskar!
Återigen ett stort Tack.

Vi hade bestämt oss för klassisk svensk mat inför deras resa till Bali. Där tror jag nämligen att man är ganska långt ifrån den svenska husmanskosten även om man naturligtvis har väldigt god mat.

Knäckebröd med sill, lök och snaps + gräddstuvad pyttipanna med oxfilé, skinka och råstekt potatis. Lite röror, sallader och dressingar a´la Siw, varmrätten a´la käre maken!

Det smakade bra och vi lade klokt nog politiken på hyllan till förmån för Gin Rummy.

Och Elisas kom med i Dansbandskampen! Lycka till, hoppas de håller sig kvar ända till toppen. Både hon och hennes lillasyster Alma är mycket duktiga, vad ska bli av dessa barn?

Joy! Vad har du nu hittat på?

Mimmi! Hjärtat har INTE gått upp i vikt, men hon älskar mat och man får passa noga hur mycket man ger henne!

Nu är det sol och trädgård som gäller + knyta damastvarp1
Kramis

Fredagsmys!

Eliza Doolittle med Pack up, väldigt suggestiv. Tyvärr har Joy inte varit hemma på länge så jag har glömt hur man länkar You tube till bloggen. Jag, vet, jag är ledsen, förlåt!!! Men min "hårddisk" är faktiskt gammal och tekniken är ny :)).

Min kära syster med man och hund kom på besök idag, till vår stora glädje. Det är tyvärr inte ofta och vi kan inte skryta med att vi heller är "oftare".

Så har jag pratat med nästan alla mina barn i telefon, det gäller att försöka fira min  förstföddas kära make som fyller jämna år och bor i Visby. Det är inte alla gånger som logistiken fungerar mellan Arjeplog, Arbrå, Nyköping, Töreboda och Visby. Men nu ska Oskarshamn blanda sig i leken och då kanske vi kan få det att fungera :)).
Tack på förhand älskade Josse!
Kram

-5 gr, strålande sol, fredag!

en negativ och två positiva saker :0

Jag bläddrar halvengagerat i dagen Mariestads-tidning och så pang! En bild av de fem på dagens fråga känner jag igen namnet på och döm om min häpnad när jag ser att det är den lilla flicka som föddes samma natt som Joy!
De körde ju ned mig till förlossningen vid 22.30 tiden och vägrade att snitta mig p g a jag var så dålig själv. Vid 00.30 tiden sa Gunnar (min läkare) att det inkommit en barnaföderska till och han var tvungen att göra ett akutsnitt på henne. När han sedan kom tillbaka efter någon timme och undersökte mig så upptäckte han vad som var felet på mig: invärtes blödning, kejsarsnitt måste nu till för att rädda livet på mig åtminstone. Både jag och min Joy överlevde dock mot alla odds och i kuvösen snett mitt emot Joys låg en liten flicka och var jättesjuk. Hon var född i 31:a fosterveckan mot Joys 25 veckor  och vägde 1480 gr mot Joys 740, men hon hade lunginflammation och var väldigt sjuk. Klarade sig i alla fall och jag hade kontakt med henne och hennes mamma i ett par år. Och så nu få se henne i tidningen, det är kul:
Så måste jag göra lite reklam! Världens godaste yoghurt från ett RENT mejeri! Hjordnära!!!Med rent menar jag giftfritt, de har också andra smaker, alla lika goda även om denna är min personliga favorit!

Så kan vi så här ett par månader före jul kika lite på ännu en julgrupp, denna fick jag av Sebastian julen 2009.Jag läste i en av mina kära inredningstidningar tips på roliga julklappar. Det var en kvinna där som hade en hel stor rabatt med lökväxter enbart från tidigare julgrupper, hon fick en hel korg full med lökar i julklapp och blev väldigt glad för det. En annan fick en hel bunt gamla Allers - hon var korsordstokig! Kul tycker jag med sådana julklappar.

Käre maken bakar igen! Surbröd så klart och det ska bli jättegott för nu har vi inte haft hembakat på hela sommaren :D

Kramis!


Till min älskade Mirijam!

Jag ska bara byta duk i köket, alltså i en annan färg :D. Kanske, kanske byts en och annan färg ut, tänk på att det snart är jul. Förresten var är du min kära? Skulle inte du vara i USA nu? Det har kommit brev till dig idag, slå gärna en signal när du kan.


Här är argusögonen som bevakar mig! För några år sedan var det jag som bevakade dem  :D.

Idag har det hänt en hel del. Fönstertvätt, rena gardiner, stormatlagning - bönor, röda och svarta, vävstugan en sväng för att knyta damast, så det vanliga i tvättstugan så klart. Ännu en härlig höstdag är snart till ända, men det känns väldigt bra så länge det är så härligt väder. Konstigt nog hinner dessutom mycket mer då!

Men än så länge finns det tid kvar, t ex till målning och därefter en skön bastustund.
Ha det bra alla! Kram!

Dagen onsdag börjar gå mot sitt slut.

Lika strålande vacker som det varit nu några dagar och jag blir lika glad varje morgon :D.

Idag har jag startat upp en av mina bästa vänner och med dennes hjälp fållat gardiner och sytt lite innerkuddar. Så har jag målat så klart och gjort klart de två små ikea-lamporna (som stått ouppackade i 8 år), bild kommer i morgon. Däremot har jag inte börjat med köket än, men det kommer. Jag behöver bara lite mer plats för det jätteprojektet och vill därför diska undan alla stora krukor, få in alla blommor m m. Och måla klart de små projekten förhoppningsvis.
Bra vore ju också om jag kunde snabba på lite med att lära mig den här datorn med det här fotoprogrammet :(

En annan kul sak. Jag var till vävloftet idag och började knyta damastvarpen till lammpläden! Damastduken var också påbörjad så nu ska det bli en väv-vinter :D.
Dock inte i morgon, nu är det knyta varp som gäller. I helgen gäller Gin Rummy och nu har man väl inte en chans mot  Ingemar nu när han fått vila och är frisk o pigg, hi hi! Det märks ju väl när han pratar politik! Hur frisk han är menar jag!!!!
God Natt, Sov Gott!
Tidig onsdag morgon, -4 gr kallt.

Morgontv innehåller i alla fall goda nyheter: Man har börjat kunnat ta upp de chilenska gruvarbetarna, två redan uppe och resten på väg. Efter 33 dagar instängda i en raserad gruva! Gissa att det är glädjetårar och mycket kramar! Lycka till allihop!
Återkommer!

Det blev ju inte precis så mycket Töreboda

ikväll, dessutom tycker jag att Elisas fick mycket mindre plats? Hur som helst så är det bra att det finns program för alla smaker. Elisas hade varit på Rasmus skola idag, här i Töreboda är hon ju född och uppfödd så här kommer alla att rösta för att få in Elisas!
Var på biblan idag och lånade en massa härliga kreativa böcker om naturmaterial i kransar m m. Kul, måste börja i morgon.
God natt, sov gott!

I går försvann ett inlägg?

Det har aldrig hänt förut, förmodligen var det jag som tryckte på någon felknapp :)

I alla fall så berättade jag om gårdagen för 27 år sedan som också var en fin höstdag men då var jag inte ute. Då satt jag på sängkanten hos min dotter på BB och följde mitt första barnbarns födelse. Det var en ganska kluven känsla, mitt barn har ont -  var rädd om mitt barnbarn :D!
Men det stora underbara var att få vara med, få höra det första späda skriket och dessutom fick jag klippa av navelsträngen!! Så var hon då född, min speciella tös: Jenny, som i går alltså fyllde hela 27 år. Det är inte klokt vad tiden går!Enda bilden jag har på Jenny i lilla datorn, den externa hårddisken är smockfull men jag har ännu inte lärt mig den nya datorn och inte vågat mig på att föra över. Men det går jättebra med den här bilden för den är tagen så sent som i augusti 2010, dessutom är fina Zita med. Så ser vi ryggarna på Hanna och Joel.

Dagen i dag ser ut att bli lika vacker som i går. Men det har också varit ännu en kall natt, så vi får lite försmak av vad som väntar.
Nu måste jag försöka få lite ordning här hemma samt göra en sväng till Vävloftet för att kolla läget.
Kramis!

Måndag kväll!

Efter en fin dag. Strålande höstsol, vad glad man blir när träden ser ut som spunnet guld och luften är ren och frisk!
Vi har ju räddat våra växter, oliv, lager, fuchia, pelargoner, m m idag. De hade ju faktiskt klarat köldnatten bra och nu är de inne i ett rörigt växthus och vi hoppas på att de skall överleva! :)).
Travade i väg till Hajstorp förut, skön promenad, taxen bestämde farten och idag blev det BRA motion!
Så kom goda vännerna Loodh, fika och småprata. Trevligt!
Över till goda vännerna Lindmans med en krya-på-dig-blomma. Jättekul att se Ingemar må så bra och vara sig lik! :))
För övrigt; ledsen över andra saker och över sin egen maktlöshet. Som mamma har man ju i många småbarnsår i alla fall haft en viss makt :), man har ändå kunnat stå på sig mot människor som gjort ens barn illa. Men den makten består inte när man har vuxna barn, då får man bara titta på hur människor gör ens barn illa och säga: gilla läget! Fast egentligen vill man fortfarande skjuta den som gör ens barn illa!  :)). nästan i alla fall :)).
Nu har vi ju andra gullungar att skämma bort, men det är inte riktigt detsamma!!!! :))

Så klart vi är glada för att vi har dem och så klart att de är roliga!! Men!

God natt, sov gott!

Åter hemma efter

en helt underbar helg i strålande höstsol!
Jag tycker vi har hunnit med så mycket: käre maken körde Roger med sällskap till Hova i lördags,  fvb till Åland. Därefter åkte vi och Rasmus med husvagnen ned till Mullsjö, där Harald och Rakel bor med sina flickor och dit även Astrid kommit. Vi fick jättegod middag och sedan åkte vi ut till deras lantställe och matade och pratade med hönorna :))
Mycket prat, fotografier, vin och ost fick avsluta dagen. Jag hade som vanligt svårt att sova, det är helt otroligt mycket som ska bearbetas.
Söndag utflykt med medhavt kaffe till Kyrkekvarn, ett paradis för vildmarkscampare, ryttare, kanotister och vanligt folk som vi. Så god tacolunch, fortfarande mycket prat och kaffe före hemfärd. Väl hemma hade Rasmus beställt bastu och så blev det. Roger o Therese kom vid 20.30 och hämtade pojkarna. (David kom hit ett par timmar före). Håll med om att vi hann mycket!Enda bilden på Harald med en söt dvärghöna i famnen.Rasmus och Klara beundrar Lydia med kolsvart höna på huvudet.Ett mycket vackert hus (lantgården) men det är mycket att göra innan de kan använda det som sommarbostad sa Harald.

Tyvärr är jag en väldigt dålig inredningsbloggare för jag missade totalt att fota lite i deras mycket trevliga villa med shabby chicinredning, stora vackra rum och massor med böcker. Dåligt av mig det erkänner jag.
Återkommer!

Nu är det dags att packa igen!

Dels köra Roger och Therese till Hova, dels att ta med Rasmus och husvagnen för att besöka två älskade barn :)).Det är ca 25 år sedan de här korten togs så nu är de inga barn längre, men väl älskade och efterlängtade!
Kramis!

Jag har börjat nedräkningen

för blommorna på altanen. Resultatet blir påfallande inomhus då:Nedklippta pelargoner som snittblommor känns faktiskt lite lyxigt.

 De här gamla julgrupperna har fått lite extra omvårdnad nu när vi varit borta! Fina, eller hur?Och tydligen också min Hoya-samling, den här lilla raringen har aldrig blommat förut!Lite svårt att fånga i bild eftersom de hänger rakt ned :)).Och min favorit har också klarat semestern bra, även telningarna! Tack Therese och MajLis än en gång!!
Kramis!

Och så god morgon

med orken tillbaka! Har slitit hårt några dagar nu, man kommer ju efter med så mycket när man är borta länge. Men nu börjar jag vara i fatt, förutom all strykning  :)

I morgon drar vi iväg med husvagnen troligen för sista gången i år. Vi skall åka och hälsa på Harald och hans familj i Mullsjö och Astrid kommer dit också. Det ska blir så himla roligt att få träffa Haralds familj. Rasmus ska med oss, Suz skulle också varit med men kunde inte få ledigt och har dessutom ännu en tenta på söndagen. Hon är rolig hon! Hade fått något VG vid senaste tentan och trodde inte att det var riktigt ha, ha! Vad kommer det sig att jag väl förstår varför mina döttrar har likadant självförtroende som jag? Nej, nu överdrev jag. I vanliga fall har de bra självförtroende men ibland får de en mamma-back-flash, stackarna!  :))

         

En handfull av de mina som förhoppningsvis samtliga har bra självförtroende!! Valborg har det i alla fall till 150 %.

Nu till dagens sysslor.
Kram!


God natt

sov gott! Orkar bara inte skriva mer.

Förlåt att jag inte

uppdaterade i går, men jag var så fullt upptagen med matlistor, tvätt, strykning, städning, storhandla, gå ut med stavar, laga mat, prata med Simon som var hemma och fikade och sedan försöka orka se Bonde söker fru. Vilket jag också missade en kvart av pur trötthet.
Inatt har djuren varit väldigt oroliga troligen därför att det stormat enormt.

En annan sak som mitt gamla nazisthatande hjärta gläds åt:Nazisterna i Danmark försökte inte bara sno Abbas musik utan även skriva om den. Utan att med ett ord hört av sig till upphovsmakarna! Säga vad man säga vill om nazister - de kan konsten att göra bort sig och de kan också gå genom livet utan att lära sig något annat än att skandera: ut med alla andra utom vi, vi är bäst! För jag förmodar att varken Svenska kyrkan eller vårt kungapar anses vara lika bra som SD själva.

Men! Men! Jag tycker ändå inte om våldsdåd mot SD:s medlemmar p g a deras åsikter. Jag tycker inte heller att man ska försöka ignorera dem. Släpp fram dem i rampljuset, plocka ut varenda liten nazistisk åsikt inför männniskor, beskjut dem med ord, helst deras egna ord och felaktigheter. Hade vi insett redan för 20 år att de var på väg tillbaka och hade tagit det på allvar skulle den här situationen aldrig uppstått.
Jag hoppas innerligt att Sverige inser att de med inröstning av SD ochså fått in de kriminelle mc-gängen i politiken!

Att vi sedan verkligen behöver ta rejäla tag i flyktingpolitiken ska vi inte blunda för. Men då är det raka politiska beslut där vi ändrar vårt idag mycket mycket långdragna och  skamliga sätt att behandla människor. Att ta emot många för dålig förvaring och illa bemötande är väl ändå ingen höjdare?
Eftersom jag varit med i så många år, arbetat med många olika typer människor; med arbetshandikapp, människor med kriminella bakgrunder m m, samt också många olika flyktinggrupper; ugandier, jugoslaver, chilenare, irakier, palestinier m m , så tycker jag mig ha ett gediget kunnande vad gäller den här frågan.

Jag kan ju tala om att jag har mött så många goda, ärliga, arbetslängtande människor från många olika länder och vet att de flesta allra helst vill arbeta och komma in i en bra vardag. Precis som de allra flesta svenskarna.

 De illegala " invandrarna" däremot har jag oftast bara mött i fängelserna. För det finns nämligen också ganska många som vistas här illegalt, ofta genom intenationella kriminella organisationer. Sätt inte likhetstecken mellan människor som faktiskt söker tillstånd att få vara, jobba och bo i Sverige, mot alla dessa som kommer  illegalt och  i brottsligt syfte!

Ha det bra!

En härlig eftermiddag i skogen

och faktiskt en eller annan burk lingon kommer det att bli. Vi hittade ett kanonställe vid Myrhulta mosse! Meningen var att åka till ett lingonställe vi var mycket på förr, men det är ju några år sedan så vi råkade köra in på en skogsväg fel och kom då till en helt underbar skog. Fullt med blåbärsris, massor med lingon, de flesta tyvärr övermogna nu, härliga mossor, kottar, gräs och väldigt mycket olika arter. Så nu vet vi ju vart vi tar vägen nästa år. :)  Dessutom ligger mossen på andra sidan vägen och där finns det hjortron. Ett riktigt skafferi med andra ord. Så såg vi en orrhöna och jag blev tvärsur för jag hade naturligtvis glömt kameran hemma!

Men vi har också lyssnat på radio när vi åkt på de små skogsvägarna och det har ju hela tiden pratats om Sverigedemokraternas nya klavertramp. Men vad i all världen tror folk? Man kan ju inte rösta in skinnskallar i rikdsdagen och tro att de ska klara att vara som folk. Det här är ju faktiskt demokratins baksida. Det tragikomiska i situationen är ju att de är så korkade så de omedelbart efter valet tvättar bort sin "nya rumsrena partiyta" och tvärt visar vad de egentligen tycker och tänker. Men jag kan faktiskt hålla mig för skratt. Det är oerhört kränkande att vi har valt in nazister i Sveriges riksdag år 2010!!

Fikat med Roger, Therese o Rasmus i kväll. Jättemysigt som vanligt.Så här såg han ut när han och hans pappa hämtade oss vid Spanienbussen!!Så tog han kort på sin trötta farmor också! :)
God natt, sov gott!


God tisdagmorgon!

All semestertvätten torkar fort i den härliga höstvinden :) Sova i sin egen säng är också skönt även om hotellsängarna faktiskt var bra.
Vi försökte gå med stavar i går och ha Hjärtat med. Men det blev väldigt snöplig slut på den motionspromenaden. Bakom oss följde Valborg med och ville hellre leka med Hjärtat än gå. Och Hjärtat själv nosade runt och rullade sig i gegga så det blev att gå hem och bada lilla hunden istället för att motionera kroppen.

Trött husse med bångstyriga djur och dubbla stavar!

Idag blir det motion i skogen i stället. Måste se om det finns några lingon kvar, lite nypon vore inte heller fel. Dessutom kliar det i kransfingret nu när jag ser så mycket härliga färger och material. Jag hade med mig en massa fina spanska kottar och stenar hem, hade jag sedan kunnat ta med alla vackra blommor så hade jag varit nöjd :)

Kramis!

Det är otäckt att komma nära döden

och få veta i efterhand att flera människor man mött och liksom inte känt, mötte döden på väg hem efter en skön semester.
Ett polskt skogsföretag tog med sina anställda på en veckas semester i Spanien. På väg hem kraschade bussen och tretton dog, sju lever än med livshotande skador.
Så hemskt och ändå så vanligt idag. Vi har ju valt ett internationellt samhälle, vi vill ju gärna se hur andra länder har det och hur människor lever, vi vill möta sol, värme, annan kultur och historia!
Det här är en fråga jag har till Sverigedemokraterna: Har ingen av er rest utomlands ?
Och i så fall varför?
Jag menar:
 man kan ju inte betala för att se icke-arier som man propagerar för ha invaderat vårt eget land? Eller tänker jag fel?Naturen är helt underbar, så mycket olika och spännande!
Jag är så glad över alla nära, kära och vänner oavsett ursprung och olikheter! Hur skulle man annars kunna lära sig något?
Kramis!!!!


Från toa

till gräsklippare!! Från gräsklippare till toa! Det är livet för folk som försöker bli i alla fall aningen internationella! Bakterier har troligen ingen demokrati och framförallt inget SD!!!
God kväll, återkommer kanske i morgon!

Jag vill följa med!!

Vart som helst:Det är inte så lätt att förstå när de tar fram eller ställer tillbaka resväskorna. Bäst att vara på sin vakt i alla lägen!Start Björkäng Varberg fredag morgon den 17 september. Man behöver inte heta Einstein för att se vad det är för väder!Irish coffeé a´la Egon tv och Siw th.Hoppar lite bland bilderna, här är vi framme och man behöver inte heta Einstein för att se vad det är för väder!Var bara tvungen att visa denna blomma som bara vällde över låga murar och buskar. Mycket vacker. Dessutom bland de enda positiva bilderna jag har. Nu när jag la in semesterkorten i datorn så blev jag nästan chockad över vilken negativ anda korten innehåller. Riktigt så negativt har jag ju inte upplevt det men det har väl ändå varit en känsla av den djupa spanska depressionen som genomsyrar mina bilder!
Återkommer!

Hemma igen!

Allt är i ordning, alla blommor lever och tvättmaskin fungerar :))

Hjärtat är väldigt orolig att vi ska åka igen, även om hon trivts bra hos Roger, Therese, David, Rasmus, Lacky och Kissen, tack allihop för god och kärleksfull omvårdnad både av hund, katt och blommor. Ett stort tack också till LarsGöran och Majlis för samma sak och till Anita och Ingemar för kontroll av vägen och underhåll av företagsskylten :))

Bilder kommer, men jag har inte lyckats packa upp kamerasladden. Så måste vi ju läsa ikapp MT för två veckor sedan, alla annan post kan vi redan för det är ju samma räkningar som vanligt :)).

Återkommer!

The last day!

Sa har den kommit, sista dagen pa semestern. Och det kanns bra faktiskt. Har redan fatt sa manga valkomsthalsningar hem sa det kanns varmt i hjartat. Ska bli harligt att fa traffa alla igen:)

Vi ska packa och ta en runda ned pa staden. Ta farval lite har o dar,  handla ar ingen id'e langre, dyrare har an hemma + att det ar valdig mycket turistkrafs. Nagon hederlig loppis fi nns inte, kanske lika bra det for da hade vi val inte fatt plats pa hemresan :)).

Vi hors igen pa sondag alltsa!
Manga kramar till alla fran oss                                                                                                                                                                                                                                         

RSS 2.0