Valborgsmässoafton, solig och varm!

Vi firar våran älskade katt, Valborg och hennes brorsa Balou, på deras 14-årsdag. Hipp, hipp, hurra x 4. Men vad gäller katter så blev vi högst förvånade i torsdagskväll när vi kom hit hem med Joy och hennes kisse Daisy. Givetvis släppte vi ihop Douglas och Daisy omgående och förväntade oss ett mycket kärt återseende. Douglas är ju "nästan" Daisys kattunge. Men fy vad ilsken Daisy blev, hon morrade och fräste så hela hon skakade och vi var snabba med att rädda Douglas från tredje världskriget och en medföljande atombomb. I går hände sig en annan kattsak. :) Daisy kom ut ur garderoben! Där hon hade vistats i flera timmar eftersom käre maken hade skojat och stängt dörren när hon kröp in i garderoben, sedan glömde han att öppna dörren :) Våra djur lever ett farligt liv här tillsammans med käre maken som alltid lyckas ställa till med olyckor, skador och annat förtret :)))
Idag har vi i alla fall hjälpt Joy köra hem soffan hon köpte på Kyrkornas Seccondhand, billigt och bra. Ett bord följde med också men det ska målas först. Jag återkommer med bilder lite senare.
Ha en fortsatt fin Valborgsmässoafton!

Tillbaka i Levsäng igen.

Har varit och hämtat Joy vid bussen och kört hem henne och Daisy till lägenheten. Därefter klampade vi två tr upp i nästa hus och hälsade på Roger och Rasmus! Joys lägenhet är fin, men Roger och Rasmus lägenhet är verkligen jättemysig! Nu är det bara att vänja sig vid den nya situationen :)
Joy har varit i Skövde och jobbat idag hela dagen, så börjar de ladda upp varor på måndag och öppnar på fredag :)

Kl är 23.00

och vi har precis anlänt till Levsäng med Joys pack-kärra, en ilsken katt och en kissnödig hund. En olycka på vägen, en tradare hade kört av rejält utanför Laxå. Allt har dock gått bra, men det är jobbigt att flytta speciellt från en taklägenhet vid en gågata i centrum, till en annan taklägenhet 22 mil bort. Hade vi inte haft underbara Sandra så hade vi inte klarat detta. Hur någon kan vara både så stark, så klok, så varm och god som hon - det är nästan obegripligt. Tack kära kära vän för all hjälp och all värme! Vi ses snart igen! Krama gulliganerna!

Strålande sol

kärran som ska flytta hem Joy är på g, för övrigt allt som vanligt med sjukdom, sorg, oro, rådjurskrockar, huggorm under vävstolen (Douglas byte). Nu åker vi till Nyköping och med i bagaget är 27 kataloger från 1940-1960 och ett stort grishuvud i porslin. Är det någon som tror att vi är kloka?

Nu är glada påsken slut, slut, slut!

Grejorna dom kastas ut, ut, ut eller upp rättare sagt, tillbaka till klädkammaren på vinden.
Påskliljorna börjar också sloka, men de får gå vidare till lökrabatten :)
Mer som ska ut i rabatter!
Och potatisen är i jord (hinkar)
Det enda som står rakt och säkert ännu är tulpanerna jag fick av Therese o Roger på långfredagen :)
Bladen börjar vissna i topparna.
Ha en fortsatt bra dag! Tack Joy o Jenna för kommentarerna, kul att Mikaela tyckte om kläderna :) Josse, glöm inte att pussa din söta kissungar. De är ganska lika Douglas!

Något mulen onsdagmorgon.

Idag MÅSTE min fot vara i bruksskick igen, vi har massor att göra. Hämta nyckeln till lägenheten, köra dit ett bord och två stolar samt en säng. Jag ska till vävstugan och göra en framknytning samt ringa till en man i Katrineholm och bestämma katalogköp :) så försöka få tag på en kund i Nyköping för att lämna över ett grishuvud som den kunden köpt av Pia i Älmhult. Traderahandlarna hjälper varandra :) Hoppas Pia har någon rik samlare i bakfickan, särskilt samlare av fotogenlampor, vi har den med grönt oljehus ligger ute just nu :)
Återkommer med bilder.

Vardag igen då

efter en påsk som bjudit på extremt vackert väder, familj, goda vänner, mycket känslor både glädje, sorg och oro.
Blomgruppen vi fick av Eva och Leffe får symbolisera hela påsken.
Påskafton 2011. Bilden är tagen vid Hornborgasjön, inte en trana finns i sikte :)

Ännu en härligt solig och varm dag.

och så sorglig som det ändå är!!!

Jag glömde foten!

Men jag kan säga så mycket som att vattnet har gått! Ialla fall ena blåsan har spruckit :)

Sen påskaftonskväll eller tidig påskdagmorgon!

Ännu en härlig dag, vädret har varit sanslöst vackert, björkarna får mig att tappa andan - så vackra är de:).
Vi var till St Levene och köpte en poolborste, därefter till Jula och köpte en lövsug - alltså snacka om vårkänslor:) Sedan åkte vi till Hornborgasjön och tittade på svanar, kanadagäss, duvor och kråkor. En och annan skata fanns där också - men inte en endaste pytteliten trana!!! No!!!
Ok! Vi är sena, men nu är det varmt och vackert och vi har frusit så in i bäng förr om åren, nu inväntade vi solen och missade tranorna. So what? The show must go on! Jag kommer i alla fall aldrig att bli någon fågelskådare :)
Vi åkte hem, lagade mat, tog emot nästan hela familjen Limnell och hade som vanligt en urmysig påskafton med våra kära sommargrannar! Vänner är verkligen hårdvaluta och skratt förlänger livet! Tro mig!
God natt, sov gott!

Långfredagkväll!

Alla har gått och lagt sig, vi har haft en mysig kväll trots sorger och bedrövelser. Min fot blir bättre och bättre, svullnaden har minskat markant men tyvärr! Blåsorna blir bara större, vad göra?
För övrigt är allt bra. Rasmus har varit fotograf ikväll, märks det?

Långfredag

frukostmys med Josse och Robert. :)
Sedan får vi se vad vi hittar på under dagen :)

Nu blev jag anfallen av en ny humla!

Käre maken försökte få ut den, men blev också anfallen! Tack och lov ej biten/bränd men det är lite otäckt! Vad gör att vi blir anfallna av humlor när hela jäkla vetenskapsakademien säger att det här är fredliga och ofarliga insekter?

Jag fattar!

Många tycker fötter är otäcka, det tycker inte jag!
Men just nu tycker jag att min vänster fot är riktigt äcklig :)
Josse och Robban har ringt, de är på ingång -:))Det är vädrat, renbäddat, thevatten i termosen, men tyvärr: två sovande gamlingar - hjärtligt välkomna är ni!

Ny varning för humlor

de här blåsorna bara växer!
Lika stora som stortånaglarna nu och väldigt blårött, dunkande infekterat område runt om. Men den totala svullnaden verkar ge vika så sakteliga :)
Sanningen är väl enkel som vanligt, jag är allergisk mot humlor. Vilket innebär humlemord här i sommar :)
Påskstädningen kom av sig, det är inte lätt att städa när man inte kan gå :) men köttbullar har jag gjort i alla fall.
Nu ska jag göra raita och coleslow. Och invänta påskens prominenta gäster, Robert och Josefine!!!

Här är den mest

sociala katt jag någonsin träffat. Vill vara nära hela tiden, exv här vid datorn :)
Får jag presentera Douglas Gustavsson!

God morgon!

Har faktiskt kunnat sova eftersom käre maken lindade foten med ett kylblock. Det gör väldigt ont av svullnaden, spänner i huden så jag tror att foten kommer att spricka. Blåsorna bara växer och växer, undrar vad för gift den humlan bar på.
För övrigt så firade vi Rasmus igår. Han fick fotbollsstrumpor, snygga gröna byxor, skype-hörlurar med microfon, fotbollsväska och en massa pengar :). Han sparar till en bärbar dator! Han har 1200 kr och är lovad av sin pappa att om han klarar att spara ihop 2000 kr så ska Roger ge honom resterande 1500 kr :). Med den viljestyrkan det barnet har så kommer han att ha en bärbar dator före midsommar!

Nu kommer jag med en högst befogad varning!

Låt aldrig en humla komma i närheten av er. Jag har blivit biten två år i rad och i år är det värre än någonsin. Kan ej gå på foten, den är uppsvälld som en limpa och full med stora och små blåsor.
Det är absolut inte skönt, tro mig!

Idag grattar vi

Rasmus som fyller 9 år idag.
Så tänker jag mycket på min mamma som slutade leva idag för fyra år sedan. Tjatig som jag är så konstaterar jag igen; det är inte klokt vad tiden går fort.

Hur gör man

när man tappar telefonnumret till en säljare på Blocket då man lovat att köpa och hämta objektet? Och säljaren tar bort annonsen efter överenskommelse? Man mailar Blocket och hoppas på att få hjälp!

Tack Johnb!

för att du återställde min tro på mänskligheten :). Det är ju inte rimligt att man, 2011, ska få sota för histioria i ett land som är medlem i EU.

Pratar man svenska får man på käften!!!

Det är numera paroll i Finland efter Sannfinländarnas jordskredseger. Ett annat av deras förslag är ju att skippa undervisning av svenska i finska skolor.
För många många år sedan hade jag sällskap med en finlandssvensk. Hans namn var helt svenskt och han kunde bara den finska han fått lära sig i skolan. Han bröt inte ens på finska utan talade klockren svenska. Så flyttade han med familjen till Sverige och där fick han heta finndjävel från första dagen till sista. (Han är numera död). När vi var i Finland på semester så fick han heta svenskdjävel!. Detta är dock ca 43 år sedan och jag har ju trott som den naiva idiot jag är att saker och ting blir bättre ju mer information folk får. Glöm det, glöm Europaunionen, (som även Finland är medlemmar i) glöm solidaritet, glöm att vi behöver olika, glöm allt som är bra, för nu kommer det en fårskock som förordar både in- och utbördes krig och hyllar samma falska ideal som självaste mr Hitler ägnade sig åt för 60 år sedan. Man orkar inte ens bli mörkrädd!
Uppenbart finns numera behov av att beväpna sig, inte bara mot elverksdirektörer tydligen!

En frisk och solig hälsning

från mig! Var hos min läkare igår för den årliga besiktningen och fick glädjande besked om att jag är så frisk som man kan bli, om jag bara sköter blodtryck och astma. Nu, när det känns som hela omvärlden är i gungning, hade jag inte blivit ett dugg förvånad om jag fått en massa negativa besked. Kolestorolvärdena var de bästa på flera år. De har aldrig varit för höga, men jag har haft för hög halt av stresshormon förut. Så nu vet jag ju också att äggätande inte alls påverkar kolestorolet! Jag äter ju dagligen minst två ägg, och har gjort så i flera år. :))
Däremot är jag lite ledsen för jag har fått massor av bladlöss på en av mina fina muelenbeckior. Den finaste faktiskt. Och det verkar inte som det går att få bort odjuren. Och olivträdet har förmodligen dött av köld. Mitt eget fel som ställde ut det på altanen för tidigt.
En sak som är mycket rolig är att cykelbanan mellan Mariestad och Lidköping är fullt farbar nu i sommar. Den kommer att gå över Kinnekulle, följer nästan Kinnekullebanan, det lutar åt att det blir Sveriges vackraste cykelbana!

Hej igen!

Det blev några dagars uppehåll p g a allt som händer just nu. Men idag fick vi ännu ett sorgligt besked så jag antar att det är ett negativt stim just nu.
Dock har vädret varit helt juvligt idag och jag har påbörjat nappataget med trädgården. Men det är inte helt lätt , ben, rygg och armar tycker inte längre om att rensa ogräs. :)
Man skulle nog ha varit katt:)
Vi håller på att ta fram trädgårdsmöbler och la en matta för vädring där i solen. Och Valborg blev en mysande boll!
Så har jag bytt jord på min stora Muelenbechia, är mycket förtjust i den blomman.
Åter i arbete.
Glömde precis berätta att jag lagt ut ett nytt objekt på Tradera. Förra affären gick ju väldigt bra och jag fick ett fint omdöme :) Men den här gången kanske vi inte har ett så attraktivt objekt, det är postorderkataloger från 1940-1953. Jag är inte så säker på att det finns samlar inom detta :)

Nu blir det förhoppningsvis fart på skutan igen.

Käre maken har varit på gastroskopi och kommer att få lite läkande och stärkande mediciner under fortsatt utredning. Det var dock inte någon tarminflammation som han befarat.
Och familjens affärande går in på sitt andra år, första loppiskunden här idag :) och dotterns affär är snart färdigbyggd!
Ungefär så här syns det från rulltrappan upp samt Gräddhyllan. Och det här är alltså affärens ena hörn.
Torsdag em nästa vecka påbörjas flytten hem till Töreboda och måndag den 2 maj kommer Joy att börja jobba här! :))
Det har löst sig fort och bra för hennes del, hoppas verkligen att allt annat också löser sig på ett bra sätt.
Ha en bra torsdagkväll!

Färdigstädat i växthuset

men definitivt inte i ladugården :) Men innan jag gör något annat nu så ska jag fara iväg på provtagning :( så jag ber att få rekommendera mig.

Rejält ont i ryggen!

Det får man av att plantera om pelargoner och annat, därefter städa upp efter sig. Nu regnar det i alla fall, vilket jag tycker är SÅ mycket bättre än snö :)
Ha en bra kväll!

Livet är så upp och ned just nu.

Stor glädje och förväntan blandas vilt med sorg och oro. Vi måste försöka ta allt efterhand det kommer, men det är jobbigt.
I lördags var vi i alla fall och firade våran 30-åring.  Jag vet inte vad jag gjorde för fel men bilderna jag tog där är helt oanvändbara :(, så suddiga att man inte ser motiven.
Får göra om fotona nästa gång vi är där :)
Så var det ju vävning och körslag också i lördags.
Gårdagen innebar ju en riktig riktig försmak på sommaren +14 gr, sol och vindstilla! Men jag höll mig inne, vävde färdigt en pläden. Och pratade en vända med Loodhs som cyklade hit första gången i år!
Påsk om två veckor knappt, här får ni en fin påskgubbe!

I all stress som blev i går

hann jag inte med att visa vilka gosiga gäster jag hade i torsdags! Men nu kommer det bilder!
En bestämd liten herre med mycket mörka ögon! Ska de bli bruna? Enyo Tapper here we come!
Stora syster Mikaela som är jättestolt över lillebror!
Stolt morfar!
I går kväll stred vi om tv:n! Har väl aldrig hänt förut! Jag ville se Så ska det låta och käre maken ville se Talang.
Så det blev en rörig mix för det är ju inte så kul att sitta i varsitt rum och se på varsin tv. :))
Idag är det också våran Veronicas 30-årsdag! Det är helt sanslöst hur fort tiden går. Det är alltså 24 år sedan hon kom till oss! Då var hon bara 6 år och väldigt lik Tim som han ser ut idag :))
Här är han dock liten och kortet måste alltså vara taget på Veronicas 25-årsdag!
Stort Grattis från alla oss i Levsäng! Hipp hipp hurra x 4!!!
Till sist kan jag meddela att Joy inte flyttar hem till oss ens för en månad! Hon flyttar till en söt liten lägenhet i Töreboda och skall tågpendla till Skövde första halvåret!  Hon är stor flicka nu med boende både i Nyköping och Töreboda :) Det är bara bilen som fattas för närvarande men det fixar hon nog snart. Vi är naturligtvis jätteglada för att få ha henne så nära trots att det nog blir bara för ett halvår.

Gulle dig Hanna

tack för go´kommentar, jag blir så glad! Hälsa och krama Robin jättehårt och varmt från oss!!!!!! När kommer ni? Vi längtar!!!

En väldigt solig och varm fredag

men lite stressig! Vi har varit och tittat på en lägenhet, 2 rum och pyttelitet kök, vi har pratat i telefon mycket, vi har varit till M-stad, vi har fikat med grannarna.
Och tittat på blåsippor :)))
Ha en bra dag!

Ett glatt tutande på gården

postbilen kommer: Lantbrevbäraren!
Hon bjöd på mycket glädje idag se här:
6 kg djurmat, katt och hund, fritt hemkört! Det kallar jag service och den servicen står: husse.se för. Och de har inte bara mat utan i stort allt som berör livet för våra kära djur inkl hästar!
Ett fel bara! Douglas är väldigt smart men han kan inte läsa!
Han kastade sig över hundmaten, vilket dock inte Hjärtat gjorde :(
Mer glädje:
Suddiga bilder på ett mycket vackert smyckeur!
Med i förpackningen fanns det här söta lilla tyghjärtat! Och
och smyckeuret låg i denna söta tygpåse!
med detta fin-fina kort! Otroligt vilka jättefina människor som finns i Blogglandia!
Ännu mer glädje posten hade med sig!
Ha en bra dag!

Kommer från tåget igen!

Har vinkat av Joy vid tåget efter hennes 19-timmars besök, varav vi sov 7 timmar, åt 45 minuter och resten av tiden var hon i Skövde !
Nåväl, hennes dröm har tagit form och Det här är bara början!!!
Lycka till kära Ur&Penna!

Det hände mycket mer i går :)

Jag vävde nästan 30 cm före vattengympan, som jag sedan i alla fall inte kunde gå till p g a världens värsta huvudvärkattack! Jag som aldrig har ont i huvudet? Det blev Alvedon och en stunds vila, innan jag tog den stora brödpåsen och åkte till Vävloftet. Det var ElseMarie och jag som stod för kaffet i går kväll, vi började vi 18-tiden och eftersom mötet drog ut lite på tiden så hann jag nätt o jämt hjälpa till med disken. För 21.47 kom ju tåget från Skövde med Joy! Glatt men kort återseende, vi drack te och pratade en stund men sömnen hägrade verkligen igår kväll. Nu är hon i duschen, och snart på tåget till Skövde igen :)
Hon som inte tänker (jag alltså) hade glömt kameran i går givetvis när det var ett så bra möte om skolan i Tanzania där vi hjälper två elever ekonomiskt. :(

Trots vädret en härlig morgon!

Mariestadstidningen recenserar Årskrönikan, verkligen roligt att läsa:
Roligt!
Våran Rebecca fyllde år igår, vi grattade per tel och per fb och nu vill jag gratta även här.
Hipp hipp hurra x 4, många stora kramar vår älskade unge!
Rebecca Model House för några år sedan. Stort Grattis från oss alla!

Fuktig och varm söndagkväll.

Det har fallit ett fint, fint vårregn några gånger idag, det är nästan så man känner hur välkommet det är med stilla regn och mer värme för hela växtligheten.
Jag har vävt och det har gått väldigt bra. Tänkt mycket, det har inte gått så bra.
Några år har gått sedan den här sommardagen och sådana här pussar får man inte längre - nu är han stor :)
Jag längtar efter alla och jag längtar så efter sommaren!

Jag tycker verkligen

om bloggvärlden, men! På något sätt tappar man kontakten. Jättekul att människor läser min blogg, men hur vet jag hur de tänker? Vad de tycker? För den mesta reaktionen man får är när man ringer upp någon: Ja, jo, jag vet. Jag har läst din blogg. Det blir liksom ingen dialog, vilket jag tycker är lite sorgligt. Okej, okej! Jag är verkligen glad över att ha läsare, jag klagar inte på det. Men det skulle bli mer livfullt om man visste mer om andras åsikter och tankar.
Körslaget! Ha en bra kväll!

Vad glad jag blev

i går kväll, jag hade totalt glömt att Så ska det låta har börjat igen :) Det räddade min tv-kväll. Det var riktigt bra, Brolle är ju bra och de andra var inte heller dåliga.
Återkommer.
Det blev en sväng till Skövde i alla fall idag, trots käre makens krankhet. Och i Skövde ser det ut så här :)
Gammalt varuhus!
Och en sprillans ny butik med en sprillans ny butikschef!!!  :))
Kramis!

En sväng till Mariestad

dock inga "roliga" affärsbesök, käre maken sjuk, förkyld, febrig och ont i ryggen. Men jag sprang ändå en hastig sväng på Kyrkornas eftersom de har flyttrea 50%. Hittade konserveringsburkar glas inkl glaslock för 5 kr/st. Plockade till mig alla tre givetvis. Kommer att stå som en smäck i det nya skafferiet. :)
Jag hade kunnat tänka mig en tripp till Skövde för att titta på en liten butik :), men käre maken orkade inte.
Kvällen får jag väl tillbringa själv framför tv:n. Titta på vadå? Let´s dance är ju slut :(

Jag vaknar den första april och upptäcker

att jag fått andrapris i en utlottning, något ännu snyggare än första priset, jag blev jätteglad! Ursäkta mig nu Joy för det här är nog inte Ur&Penn :), men jag vill ju visa:
Det allra roligaste är ju att jag även den här gången hittade utlottningen väldigt sent, dagen innan dragningen. Det var ju likadant med den snygga sjalen.
Tack så jättemycket Mia Maräng. Här är hennes blogg!

RSS 2.0