Vaknar sent!

Jag brukar ju alltid gotta mig med en bra bok en stund på morgonen, men idag vaknade jag inte förrän 9 :((
Tack min Suz för goa kommentarer. Vi såg ett sådant stand-by på campingen men rent prismässigt får vi nog hålla till markis :) Ni skulle ju kunna ha det eftersom ni har så otroligt bra campingplats. En annan sak som är bra med stand-by är ju att det är fristående, man kan ta bilen och åka när man vill. Men, men! Häftigt med 49 000 för ett tält. Jag gissar att det var det största men även om man tar mindre så sjunker nog inte priset ned till vår klass :)
Joy o jag tog en mycket sen bastu igår kväll. Hon saknar ju fritid totalt, kommer aldrig hem före 20.00 och åker 7.30. Det är endast helgerna som hon kan andas på.
Så vill jag gärna gratta Josse och Robert till inköpet av så himla fint hus! Och ännu finare kommer det att bli när ni får rumstera lite där.
Så har också Karolina, Andreas och Villemo flyttat in i hus, det ska bli kul att få komma och titta på. Det är ju aningens närmare än till Oskarshamn :)
Käre maken är redan igång med nyponpress. Jag ska själv sätta igång med nypon- och pärontork, därefter päronmos. Vi är nämligen stolta ägare av en fin gammal kokbok och det är så himla kul att laga i ordning efter de recepten.
Här kan inte Douglas sova ännu, han kan inte hoppa för det gör ont i ormbettstassen. Men han mår ju mycket bättre, är ungefär som vanligt trots en aning halt. Jag som inte ens trodde han skulle överleva. Han var ju nästan lam i hela bakkroppen och släpade sig fram, stackaren. Men i morse klättrade han upp till mig i sängen för sin vanliga morgonkelstund :)))

Mysig åskhelg i Lidköping!

Vi åkte dit i fredagseftermiddag med kära vännerna Loodhs. Vädret var helt underbart, 25+ och strålande sol. Vi grillade och åt jättegott och hade en trevlig kväll. En promenad och sedan sova i lite för varm husvagn. Någon som dock inte mådde så bra var käre maken. Han fick plötslig frossa, frös så han skakade, svettades så det rann. Därefter följde magtömning och mer frossa. Han somnade om sent om sidor och var faktiskt nästan helt frisk när han vaknade. Till frukost kom åskan och ett rejält regn. Men det blev fint igen och vi åkte ned på stan. Parkerade och gick genom en ca 300 m lång gatuloppis. Trångt och varmt, det gick inte att se något för att det var så mycket folk. Vi drog vidare till den stora torgmarknaden men hann aldrig dit för rena helvetet bröt loss. Ett mycket kraftigt åskväder rakt ovanför oss. Det gick inte att prata ens, för det dundrade något fruktansvärt. Folk skrek av rädsla när häftiga blixtar slog rakt ned i backen. Majlis och jag gick in på HM istället, för regnet öste ned, det bara sprutade ur gatubrunnar och annat. Nere i källaren på HM gick strömmen så det blev kolsvart och rulltrapporna stannade. En kort stund bara sedan kom reservkraften i gång. Men något slut på det åskavädret var inte att tänka på. Vi tog bilen till Husvagnssvensson, gick där och skrotade en stund, ut i bilen igen för att åka tillbaka till torget och åtminstone få en fika på Rådhuscafeét. Massor med blöta människor och blixtar och dunder hela tiden. Fram mot kvällen tystnade det i alla fall även om det kom häftiga regnskurar. Grilla fick vi göra under paraply, åt gjorde vi i Loodhs husvagn, men jättegott var det och vi hade det väldigt trevligt med glatt småprat, gott vin, goda ostar, torrt och varmt trots vädret :)
Fredag kväll.
I ett förtält på Husvagnsvenssons.
Inte så billigt eller hur, för ett förtält?
Lördagkvällens grillning.
Gott blev det, fläskfilé med potatisgratäng och grönsallad, även om det gröna inte syns här :)
Campingen var jättefin med bra platser, bra service, fin restaurang, varmbassäng, bastu, bubbelpool, Vänerstrand och trevliga grannar + den här fina äventyrsgolfen som vi tyvärr aldrig hann prova mellan regnskurarna.
Väl hemma igen så fick vi skörda fler gurkor, varav en hade en siamesisk tvilling :))
Ikväll blir det skön bastu med Joy när hon jobbat klart!
Ha en bra dag!

Mörk augustikväll.

Det har varit full rulle hela dagen, vi har åkt en del, handlat lite roligt bl a på det stora varuhuset. Dock inte mycket som är värt att fota, kanske något men det återkommer jag till. Vi började här:
Full rulle raka rör har det varit idag, jag återkommer i morgon med idag. God natt o sov gott!!!
Detta är alltså syrade saltgurkor.

Onsdag kväll, det mörknar långsamt

fast klockan bara är 20.30.
Jag har varit till Vävstugan och vävt, nu har höstomgången börjat.
Käre maken och jag har stått vid grytorna i dag, lagt in gurka, rödbetor och kokat nyponmos. Mycket gott blev alltihop och roligt är det. Målat klart två bord har jag också gjort samt den dagliga mangling, strykning och tvätt.
Rasmus och Roger har varit hemma och ätit :)))
I Libyen rasar kriget fortfarande, det är inte klokt hur svårt det är att ta en diktator från makten. För övrigt så går livet vidare, för oss känns det fortfarande som om det hänt osannolikt mycket i vår familj senaste halvåret och jag hoppas verkligen på att vi får ha lugna gatan nu ett tag.
Det som frestar mest är en pytteliten Gotlandsresa (över Oskarshamn) men vi får avvakta några datum i september först.
Fullständig harmoni, i alla fall en gång :)))

Då gör vi ett nytt tävlingsförsök!

Se här!
Vinn en designad Marschallhållare från Rosverkstan!

Vilken vacker marshallhållare och vilken jätte trevlig blogg + webbutik HÄR
Så där ja! Bara att vänta på vinsten då :)))

Tack Joy för din fina kommentar!

Ännu en fin dag närmar sig sin ände. Vi har tittat på dokumentären om Alexander Ritchey och den var lika sorglig som boken som han skrev Välkommen till helvetet. Men i dokumentären så fick man så att säga andra sidans version, alltså föräldrar, syskon, vänner, kompisar m m och det gör ont att veta att en så begåvad ung människa är så otroligt självdestruktiv.
Vi har varit och hämtat motorcykeln i M-stad samt köpt lite nytt hörmakeri till mig :)
Så nu är det Katarina Janoch som gäller :)
För övrigt så fikade vi med bästaste vännerna förut. De var här med tvättade och manglade lakan efter helgen i Kronkärr. Se här:
Så här vackert gör Lilian! Nu vill jag ju inte använda dem något mer, bara låta dom ligga i linneskåpet och vara vackra!!!
I går kväll när jag promenixade hem från den trevliga vävupptakten så möter jag en liten grävling komma skuttande. Synd att man inte har kameran i ögonen :))
Godnatt, sovgott!

Nedkommen från nyheterna.

Otroligt skönt om Libyen slipper diktatorn och kan enas om demokrati, vilket inte verkar vara en självklarhet?
Jag såg bara bråkdelar av minnesceremonin i Norge i går, men rördes till tårar över hur starkt detta folk är, hur dom vågar att säga; vi bemöter detta med kärlek. Räcker det inte till så blir det bara mera kärlek. De har har en så otrolig kris, jag vågar jämföra detta med NewYork den 11 september- för i Norge var det selektivt riktat mot friska, kloktänkande unga människor-det är en sådan stor sorg för det var ett uppväxande släkte medmänniskor som tänkte i solidaritet och mångfald.
Tänk er: finns verkligen en tro på att intelligens och kompetens enbart sitter i ljust hår, blå ögon, protestantisk tro, nordiskt medborgarskap och europan? Det är riktigt sorgligt om någon kan tro på detta. Riktigt sorgligt. Jag är inte längre troende, tvärtom, men jag har tagit med mig vissa bra saker: tio guds bud som jag tycker är synnerligen rättvisande samt Jesus predikningar om allas lika värde-tänk på skökan i Templet. Tänk efter. Är det verkligen värre att dölja sitt hår med slöja än med luvor som ungdomarna gjorde i Göteborg vid Sveriges eu-ordförandeskap? Är våld och mördande den väg vi ska gå för att få en bra värld? Är det demokrati att låta SD demonstrera mot mångfald? Eller att låta fanatiker som Breivik få frodas med likasinnade via internet?
Det här lider jag verkligen av och kallar för inkompetens eller ren skär slöhet. Så vitt det inte är högerextremistiska krafter som nått mycket längre än vad folk fattat?
Norge: jag högaktar er och det sätt ni skött detta hemska på. Jag högaktar alla reportrar som också skött sig föredömligt och framförallt högaktar jag norska regeringen med en otrolig statsminister på plats hela tiden, jag högaktar alla norrmän som verkligen stött, vågat, hjälpt, lyssnat, sjungit, gråtit, visat en otrolig styrka och samarbetsvilja. Jag skulle gärna vilja ha en stor varm glömmande famn till alla de föräldrar och andra sörjande som nu gråter i natt av saknad och pinande minnen. Men jag har bara ett medblödande hjärta, mina tankar på er dag och natt!
Ni kommer att göra världen mindre hård och mer kärleksfull och ni kommer att visa alla andra!!!!!
Starka, modiga, känsliga, ärliga och tåliga! All heder åt er!

Äntligen är trädgårdsbelysningen färdig!

Och snyggt blev det! Tack kära vänner för hjälpen, det är guld värt!
Ena lampan.
Och vännerna far iväg :)
Och jag får börja behandla den här som är full med bladlöss :((

Nyss hemkomna

från en mycket trevlig campingplats inne i Tivedskogen, vid sjön Unden: Ullsandsmo!
Jag, som är mycket förtjust i moskogar, blev ju vederbörligen imponerad av en campingplats i en moskog. Härlig sandstrand med ljummet friskt movatten, härliga promenadvägar genom de stora skogarna, rena och fina servicehus, ingen hög standard, men rejält gjort och lätt att använda. Stora platser med eget (jättegott) vatten och el som ingår i priset. Det var så tyst och vackert trots att det ändå var ganska många campare kvar med både barn och hundar, verkligen en lisa för själen, vilket inte är så ofta man säger det om campingplatser :)
Jag tog några snabba, dåliga bilder, det är svårt att få ett grepp om platsen genom ett kameraöga, speciellt mitt :))
Ewa och Kents plats sedd från vårt håll.
Alltså detta kort är taget ungefär mitt emellan vår husvagn och deras. Tomterna var otroligt stora, man kan också som Ewa och Kent: ha ett litet tält med en liten sittgrupp bredvid sin husvagn. Gäststuga! Ingår i priset.
Asta Kask bredvid vattenkranen (som jag blev riktigt imponerad av).
Underbara och lättgådda vandringsstigar åt alla håll!
Tyvärr hade jag glömt kameran när vi gick på stranden men jag garanterar att den var jättefin.
Inte nog med en härlig omgivning: vi ÅT underbar mat som vi hjälptes åt att tillaga.
Grillade rostbiffar med hemlagad potatissallad (som var den godaste jag någonsin ätit) fruktsalsa med rödlök och vanlig men god grönsallad. Alltsammans var närodlat och biodynamiskt vilket naturligtvis inte gjorde det sämre :)
Efter en lång skön promenad åkte Trivial Pursit fram och det är så himla kul att spela spel. Grattis Ewa och Kent! Ni vann stort men vi var nöjda i alla fall. Räkor med tillbehör smakade jättegott fram på nattkröken.
Stort tack för ett härligt dygn, vi återkommer nästa sommar.

Lördag morgon.

I onsdags fyllde våran Linus 22 år! Det känns nästan overkligt, han och Mimmi är ju fortfarande de små :)) Jag grattade honom på Facebook, försökte nå honom per telefon, men han jobbade nog. Suz försökte få med honom i sin blogg, men han nobbar foto :))
Idag kan vi gratta våran Jenna som fyller 28 år idag, vilket också känns overkligt. Det är ju inte länge sedan vi tog fotografiet vi har i sovrummet, där är hon fyra år och Joy ett år. Tiden går faktiskt otroligt fort.
Nu måste jag ta itu med dusch och hårtvätt samt packa kylväskan och husvagnen. Vi ska dra till Ullsandsmo och gratta syster Ewa som fyllde år 27 juli. Snacka om att vara lite efter i firandet :))

Hej igen!

Vi har ju som tidigare nämnts en ny inneboende. Och ett faktum är att hon trivs, hon pratar, kelar och nu har hon snott Douglas plats. Alltså den är helig!
Visst är hon söt? Crazy Daisy!
Man kunde tro (och vi trodde tvärsäkert, att det ska bli världskrig, om man blandar ihop en 14-årig kattdrottning som verkligen ÄGER oss med en tvåårig ny...... hane, mager, allergisk och mysig som få och en 6-årigt  vackert kelsjukt mjukdjur) att det skulle gå så bra:)))
De trivs verkligen (om man ska tro sina mänskliga ögon) och har full respekt för varandra (här har människor mycket att lära) och ibland, när nöden kräver:
så måste man ju beblanda sig :(((
Vi tycker ju att det är fint med mångfald :)))

Länk

till en väldigt trevlig och intressant blogg:
http://wheretheforestends.blogspot.com/

Jag blir alltid på så gott humör när jag läser den, inte bara för att husrenovering m m intresserar mig utan också för att den är så roligt skriven! Lycka till Charlotta och Sebastian med Rutagården.

Jag har glömt hur man gör när man tävlar :(

men jag försöker ändå:


eftersom priserna är så fina:)

http://lantlivinorregrd.blogspot.com/2011/08/utlottning.html

Ge mig lite tur nu.

Tyvärr! Blogger tog inte emot min kommentar, det har varit fel på den hela dagen så jag får vara utan lott. :(

Jag säger bara!

Ernst.

Vilken häftig dag vi haft i skogen!

Fullt ös på både sol, värme, lingon, kantareller, ljung, vackra grenar, kottar och en massa roliga saker :)
Är nu aningen ledbruten, men det är det värt :) Har provat med att sätta lummer i glycerin, samt även grön rönn med bär. Provar man inte så vet man ju inte om det går bra. Förutom detta har jag varit på torget med käre maken och inköpt härliga tomater, rödbetor och gurka av fina grannen, Apetorp Grönt, giftfritt och närodlat med råge!! Man är verkligen som en ekorre den här årstiden, kan bara inte få nog av att samla i ladorna:)
Bilder kommer när kameran är laddad :(

Ha!

Nu har det målats en hel massa, även om ingenting är helt färdigt så börjar vissa saker närma sig sitt färdigställande :)
Återkommer.

Onsdag morgon.

Soligt men aningen kyligt. Jag har blivit väldigt pussad på nu på morgonen och fortfarande är det lite problem med att skriva eftersom Daisy vill fortsätta pussas. I fåtöljen ligger Hjärtat och verkligen blänger :) Övriga djur är ute och springer tack och lov annars med det tredje världskriget :)
Ja tack så mycket Ewa, vi hade tänkt att komma och tycker det ska bli kul. Ett problem vi har är alla de tre kattorna för Joy åker på semester i kväll. Men vi hade tänkt att de skulle kunna klara åtminstone ett dygn själva, det finns ju inomhus för dem att ta skydd i, men jag tror jag ska be Roger åka upp en gång i alla fall. Hör av mig om tider.
Det var ju tråkigt Jenna att ni missade, men det var inget tal om telefon eftersom det var bara en dag kvar. Det blev helt bestämt att ni skulle komma och äta med oss alla och att du skulle ta med dina handlingar för jag skulle hjälpa dig att överklaga. "Vad skönt", sa du, "då får vi mer tid än i dag och så får jag iväg min överklagan". Det är ju tråkigt på flera sätt, nu hinner du väl knappt inte med att överklaga misstänker jag, men något missförstånd var det verkligen inte.
Idag MÅSTE det bli penseln + den vanliga tvätthögen som växer sig så hög varje sommar så jag tror att den med får extra näring.
Återkommer.
Lyssnade för ovanlighetens skull på radio. Det är verkligen inte ofta förekommande, jag brukar alltid lyssna på talböcker. Men nu skulle jag riva lite mattrasor akut och då höjde jag ljudet på radion. Det var en intervju med Alexandra Pascalidou (hoppas stavningen är riktig) och hon hade mycket vettiga åsikter om rasism. Hon bör ju veta vad hon talar om eftersom hon personligen varit utsatt för fysiskt hot, intrång i sin bostad m m. Den som inte vet vem hon är så kan jag berätta att hon härstammar från Grekland, alltså ett eu-land, och kom hit för ganska många år sedan om jag inte missminner mig. Arbetar som journalist, artist m m.
Kontentan av intervjun var att att man måste försöka avetnisera sitt vardagliga tal och massmedias vardagliga budskap. Det är ju så att det människor arbetar med är ju inte alls beroende på vilket land de kommer ifrån? Det måste ju vara totalt ointelligent, rent ut sagt korkat, att tro att intelligens och kompetens sitter i hud- eller hårfärg? Eller för att ta fler steg: sitter i tron, eller i sexualiteten? Det allra mest korkade måste ju vara att tro att könet har påverkan på intelligens och kunskap.
Hon sa, som jag alltid sagt, rasism är inte alls en typisk svensk, fransk eller amerikansk företeelse. Det existerar överallt, precis överallt och den största orsaken är faktiskt rädsla, dålig kunskap, låg eq, låg iq. Ett mycket bra exempel på den här dumheten är ju de " blattar" som lyckas, tex Zlatan med många flera. Plötsligt hyllas dom som supersvenskar, det framgår överallt att de är svenska hurdan färg de än ha på hår och hud.
Låt oss ta till oss den kultur de har med sig och bjuder; dans, mat, historia, konsthantverk , sunt förnuft med mycket mer. Låt oss ha förmånen att leva i ett mångkulturellt samhälle med många många olika människor och många många olika åsikter. Låt oss också lägga till att vi själva har en del svenska brottslingar och Norge fick ju sin megamördare i det tragiska som hände. Alla som anser att de är bättre människor än vissa andra och saluför sin åsikt är ju verkligen delaktiga i det som hände i Norge. Samtliga främlingsfientliga partier och deras supportrar har varit med och bäddat den här situationen och borde få ställas till ansvar! Så gör man ju i de fall muslimer har begått brott, så vari är skillnaden?
Nog med allvar för den här timmen :)
Alla kan ju inte vara så rika att de har en alldeles egen "blatte" i familjen, men i vår vänskapskrets finns det många fler som har det lika bra som vi. En del har det ännu bättre! De har både barn och barnbarn. Jag ska visa när jag sorterat upp mitt bildbibliotek på några tusen bilder.
Ha en bra kväll!

Måndag eftermiddag.

Solen har gått i moln, men det är ljummet och skönt ute. Käre maken har jobbat med att få våra utelampor på plats, det är snart höst :)
Tack Jenna för din kommentar. Skönt att höra att ni mår bra. Vi väntade på er den fredagen Annelie var här, ni skulle komma och äta samt lämna pappren för överklagan? Vart tog ni vägen? Hoppas i alla fall att allt varit och är bra.
Det där med målarpenseln var nog lite overdrive! Dit har jag inte hunnit ännu, men jag har fikat och haft en trevlig pratstund med sonen som var så himla glad och nöjd över sin fina semester på Gotland. Och jag har kokat och lagt in skivade rödbetor, samt gjort rödbetssoppa på en del. Stekt kycklingfiléer till ceasarsalladen har också hunnits med, men nu är det snart dags för penseln :)

Solig måndagmorgon

käre maken har tvättat den stora vita mattan med hjälp av mattpiskstället, skurborste och vattenslang. Jag glad!
Under tiden gjorde jag frukost och under äggkokningen passade jag på att googla på kotvätt. Läste 15 notiser, tittade på bilder från bloggar och olika former av kotvätt. Sedan fanns det ungefär 10 sidor till men jag orkade inte läsa mera. Att mina goa och duktiga mjölkbönder tvättar sina kära kor det visste vi ju, men det är kul att se hur många fler det är som sköter sina djur. Man får ju nytt intresse av lantbruk och mjölkproduktion när man har det i familjen igen. Vi kan ganska mycket om affärsliv, gallerior och klockor också:) eller geriatrisk vård eller livsmedelsindustri eller  eller eller :)
Nu väntar målarpenseln på mig.

Måndag kväll, nybastad!

Regnet har hängt i luften hela dagen, men så himla många millimeter har vi inte fått ned. Vi var med Mimmi till Kyrkornas i M-stad, därefter en fikapaus på nya Visthuset i Töreboda. Trevligt!
15.46 åkte vår älskade unge hem till Stockholm, 18.020 kom en annan älskad unge hem och bastade med oss :) Så kan vi också hälsa Roger och Rasmus välkomna hem, men vi har inte träffat dem ännu :) Nästa hälsning går till Gotland-våra kära och efterlängtade där, Hälsingland (men vi har ju ändå fått krama några av dem :), Oskarshamn samma där, Kumla likaså, även Örebro!!!! De vi träffat minst är de som bor närmast - Brinsbacken och Gullspång, men vi har i alla fall haft telefonkontakt (Ewa) och FB-kontakt (Wirre :))
Josse och Robert roade sig kungligt sista dagen och de var inte de enda i bassängen den här sommaren!!!
Ungefär så här har det sett ut hela sommaren :) och vi är så glada för det!!!
Fotograferande mammor hör till ;)
Och Nellie får avsluta högsommaren 2011 med en verklig sommarbild!

Eftermiddag, söndag mitt i augusti!

Mulet, lugnt och ganska varmt. Vi har haft en så härlig helg så det känns som om man har fått en ny kropp och en ny själ!!! Det började redan i fredags med att Robin och Hanna kom hem, så himla roligt när man får hem sina kära!!! Så hämtade vi Joy i Skövde, lagade mat tillsammans allihop så kom kära vännerna Loodhs och vi åt, drack, skrattade och hade en jättemysig kväll! Tack ni allesammans, det är så skönt med vänskap, kärlek och glada skratt!
Lördag morgon körde käre maken Hanna och Robin till Göteborgståget-till stor släkt- och kusinträff.
Därefter hämtade vi vår kära kära vänner-Magnussons- och stack iväg till Kronkärr. Det har det varit guddomligt!!!
Tyvärr var Lena riktigt sjuk med hög feber och kunde inte närvara men hade en duktig och rolig vikarie, Linus! (Son)
Maten var ju som vanligt, OTROLIGT god, sällskapet var OTROLIGT trevligt och roligt! En superkväll med alla tillbehör, till och med helmåne!!!!
Bästaste Zita med bästaste Hjärtat,
Härliga älskade ungar!
Larsgöran med en gammal och en ung bordsdam och läckerheter att stoppa i munnen!
Avslutning av Joy, med Daisy! God natt, sov gott!
Kronkärrs hamn ca 14.00!
Snickarkorv, wokad på öppen eld, äts med handsmidda spikar! Mums!
LarsErik laddar kvällsmaten i eldgropen!
Kungen av Kronkärr! Hampus den förste!
Middag, verkligen smaklig måltid!
Efterrätt: vinbärspaj, grädde och kaffe! Supergott!
Vad är väl månsken över Ångermanälven mot detta?
Nu är vi hemma och har missat alla trevliga människor som varit här i vårt hem i helgen - alla kära barnbarn, deras superpartners, kompisar, barn och förhoppningsvis?

En skön torsdag.

Bra väder, käre maken körde in sin mc på rep (blev också uppkollad i poliskontroll men hade mc-kort och var nykter) och jag passerade samma kontroll någon stund senare för att hämta upp honom. Jag blev dock aldrig stoppad så jag vet inte om jag var nykter :).
Efter hemkomst blev det fortsatt målning, därefter disk och städning i ladugård och växthus. Det kommer efter-bilder, före-bilder är jag för feg för :).
Nu ska bastun tändas, fötterna ska få en rundsmörjning inför Kronkärr lördag, så en liten simtur, krama Joy och så:::Ernst!!!

Hemma igen!

Efter ett dygns regn, åska, god mat och mycket trevlig samvaro i Hultsjön. Kändes mycket bra alltihop och man är verkligen tacksam för den stora härliga familj man har fått :)
Efter en sådan här vår, med så mycket sjukdom och död, så mycket sorg och känslor som enbart gör ont, då är det guld värt med alla dem man ändå har kvar.
I går blev jag så glad för Virre skrev till mig på FB (fast jag trodde det var Jari så jag blarrade om jobb :)) det är inte ofta de kommer längre och man missar så mycket av pojkarna. Men glad blev jag och så fort vi får en stund över skall vi till er!!
Just nu har vi inte tid med att äta ens. Vi letar nycklar! I går så försvann käre makens bilnyckel (datakort) tillsammans med husvagnsnycklarna! Och vi hade lovat att vara i Hultsjön till trekaffet!!!!
Så blev det ju naturligtvis inte, det är ju oss jag skriver om. Några nycklar kom inte heller tillrätta, men vi hade ju ändå min bilnyckel samt reservnycklar till husvagnen.
OK! Vi åkte, vi kom fram, vi hade det jättetrevligt och mysigt- tack Ove och Astrid, speciellt Ove som lagat god mat och speciellt Astrid som tog sig tid trots att hennes syster ligger mycket svårt sjuk, stort tack för trevlig samvaro.
Och god frukost! Käre maken började packa och slutade packa med att slå igen husvagnsdörren. Därinne låg min handväska med kontanter och kort, samt mina mediciner. Och han hittade inte reservnycklarna!!!!!!!!!!!!!!!!
Dagen har alltså gått åt att leta nycklar och vara orolig. Jag kan nu berätta att originalnyckelknippan har kommit fram från det absolut minst tänkbara stället- men framme är den och värsta oron har släppt. Reservdelsknippan ligger förmodligen i gräset vid Hultsjön, håll koll Ove när gräset vissnar i höst! :))
Så har Robin ringt! :)))) Han och Hanna kommer ned i helgen, ja alltså inte hela helgen men fredag kväll! Och jag tycker ju att kvalitet är mycket mer värt än kvantitet!!! Kan man hoppas att Jenny och Jocke tar en liten kort fika med oss????
Så har det facebookats bilder från Medeltidsveckan i Visby där nästan halva vår älskade familj är och verkar ha det bra! Love you all!

Rebecca har åkt vidare till sin pappa.

Josefine har åkt vidare till Uppsala, Roger o Rasmus har påbörjat Medeltidsveckan i Visby tillsammans med Annelie, Micke, alla barnen och självklart värdparet Suz och Kenneth. Kan de sedan fånga våran Linus i kassan på ÖoB för att ge honom en stor familjekram då blir det bra!
Joy ska sova här hos våra kattor, i morgon blir det ju en sväng med husvagnen igen.Onsdag-hem-packa om- efter tvätt givetvis och lördag morgon Kronkärr-ska bli så himla kul! (hoppas Joy orkar bo här och ta kattorna då med). Hon får ju ta välkommet främmande med sig :)
Go kväll!

Så fick vi en

enormt trevlig söndagkväll tillsammans med goda grannar. Först laddade vi upp med att titta på reportaget om Robert Gustavsson, sedan löste vi ca 85 % av världsgåtorna. :) Nu är det dags för bädden. Stort tack för en trevlig kväll, Leffe, Eva och Josefine! Och väldigt skönt att du är hemma helskinnad, Joy!
God natt!

Regnig söndag.

Men vi klagar inte, det är varmt fortfarande och det har varit såååå mycket sol denna sommar.
Idag, när regnet öste ned, åkte jag och käre maken till stora loppisen. För första gången på jätte-jättelänge. Hittade små glasprismor, :), hittade en bok till Rebecca :), ett gammalt (nytillverkat) diskställ i trä samt givetvis härliga grön- och rotsaker från Stora Hedarne; rödbetor, bondbönor, potatis och rödlök. Mums! Nu ska det bli bondbönsoppa och rödbetssoppa så det står härliga till. Med långjäst surbröd, färska kryddor och getost! Verkligen så gott! Jag lovar att visa bilder när tillverkningen är i gång.
Har ni sett Hjärtats fina sommarbur? Perfekt att kunna öppna bakluckan när man parkerat i skugga, så att hon får luft och kan se på folk. Det går ändå inte att lämna en hund hur länge som helst, men det är bra när man ska handla och behöver en stund på sig.
Kramis!

Lördag kväll.

Josse och Robban har varit hemma och roat sig i bassängen :) Själv är jag ff låg och får väl fortsätta vara det så länge som det behövs :(

Fredag, varmt och regnigt.

Josse o Robban har åkt vidare till Riddarhagen, därifrån ska Robban hem och Josse till Uppsala. Rebecca har åkt på fest i M-stad, Roger är på fest, Joy är med all säkerhet på fest hemma-hemma (Nyköping) och jag sitter här lite trött och ledsen. Det är många år att minnas och det är tvära kast mellan glädje och sorg.
Ha en fin fredagkväll.

En renlevnadsmänniska

en otroligt fin jobbarkompis, en mycket kompetent yrkesmänniska, en av mina allra bästa vänner på jobbet, min vapendragare de sista fem åren, min pendlarkompis- så plötsligt finns du inte mer. Och jag minns så mycket,
så många glada skratt, så mycket prat på pendlingsvägen-så många fina minnen, fikastunder, kvällsjourer, en tyst minut för Anna Lindh-dina omsorger om dina barn och barnbarn- så fin, så bra! Kära kära min kollega sedan 1973-om jag sörjer så mycket hur är det då för din familj?

Det börjar bli aningen jobbigt

med denna tryckande värme. Jag vill absolut inte klaga på sommar och sol, men jag blir andfådd av alltför hög värme eller alltför hög kyla. Och det sätter ned krafterna.
Rasmus och Roger ligger i bassängen, Joy är förhoppningsvis på väg hem, Josse och Robert är på väg hit :), Eva, Leffe och Egon skall till Hajstorp ikväll på veterankväll, därefter bastu för hela gänget. :)
Ha en bra kväll!

Det har fått gå några dagar

och jag har verkligen varit så ledsen över min glömska i lördags, det har känts rent ut sagt för d-------t, vänner är hårdvaluta, vänner glömmer man inte bort hur som helst. Men även sådana tragiska personer som jag får ju finna mig i att jag gjort en sådan blunder och försöka gottgöra så gott man kan.
Dagen idag har varit jättefin. Vädret har ju varit kanon i hur många dagar som helst, vi har haft våra barn, barnbarn och vänner här på mat och i badet. Käre maken och jag har ju målat mestadels, han målar trädgårdsmöbler, jag målar bord och byrå till Rasmus och Joy :)
Men idag har vi haft heldagsutflykt med Leffe o Eva. Kinnekulle, Lidköping, Mariestad, Willys och hem till grillen. Roger o Rasmus kom och därefter Joy. En helkväll med god mat, massor med glada skratt och känslor. Vi är verkligen glada över våra goda vänner, det är som en adrenalinkick att få prata och skratta en hel dag och en hel kväll.
Ett kort taget för snart 10 år sedan och mycket har hänt sedan dess, men lika roligt har vi fortfarande :)

RSS 2.0