För 25 år sedan

ikväll så hade vi en vanlig kväll där vi längtade efter vår lilla baby och fortfarande var i chock över hennes födelse 2 veckor tidigare, alltså 15 veckor FÖR tidigt.
 Nu blev vår statsminister skjuten! I Sverige! På öppen gata!
 Det kan inte någon, oavsett politisk färg, tycka är helt legalt, helt följdriktigt, helt i samhällets intressen, helt i demokratins namn, är riktigt! Man kan kalla sig Sverigedemokrater, Kristdemokrater, Nydemokrater eller vad som helst! Anser man att mord på en förtroendevald minister är helt okey, då är man definitivt INTE demokrat i något som helst parti.

Ärligt:

Alltså sanningen:
Det är inte (bara) han som diggar! Detta är ju mina tonårslåtar, mina älsklings-14-isar och det kan jag ju säga; tycker fortfarande om dem även om registret idag är så mycket större.
Godnatt!

Käre maken diggar!

http://www.youtube.com/watch?v=pG8ZoOdEr1c
Håll till godo!

Tack min helt underbara Mirijam!

Du är helt obetalbart ljuvlig härligt, BÄST, ihop med dina syskon och kusiner!!!! Jag är överlycklig över er och så stolt.
Men Mimmi! Jag tycker så mycket om vitt!
Kramis eran mormor och farmor och den ni kan säga VAD som helst till (men ni behöver inte säga det till mamma) alltså att ni berätta även för mig!

Ja, ja men gott folk!

Upptakten är helt klar! Vi har startat säsongens träning med varmbadgymnastik och nu börjar vårt aktiva träningsliv. Rätt kost, rätt motion, rätt träning - ha, ha, ha vad jag skojar! Vi har bara varit på Sjukgymnastikens vattengympa som i och för sig är helt ljuvlig i +34 gr något lätt saltat vatten. Men resten får nog komma i takt med våren. Skulle vi börja göra alltför häfta rörelser 1 cm utanför trappen här hemma skulle vi halka omkull omgående och bryta åtminstone armar och ben. Käre maken tycker nämligen inte om sand eller salt, han tycker att man "släpar in så mycket" och att "det är inte bra för djuren". Om hustru och eller vänner bryter sig sönder och samman skulle han nog tycka det var naturens gång :)
Stort tack Anita och Ingemar för den kvalitativa barnvakten, säg till om vi kan göra detsamma för er. (Jag menar med Mozart).
Jag hoppas på en tv-fri kväll så jag kan brottas med min spets-stickning - som jag numera är alltför dum för att klara - det jag klarade galant mellan 15-50 år?

Men då klarade jag inte detta (ler förnöjt i mjugg) och kan tala om att jag har en till + två på gång!!!!


Ha en riktigt bra måndagkväll, jag ska sätta fart på stickan!

Ny utlottning:

tryck HÄR:

och titta här:


Det vill man ju inte gå miste om!

Nu får jag börja ge bort

sjalar när jag vinner :).
Men man kan ju inte låta bli, se HÄR: och bilderna här:

Jag vill vinna allihop! Vet precis vilka jag ska ge dem till:::))))

Skyndar mig in och

tar en dator medan pojkarna borstar tänderna efter en god frukost. De ockuperar ju datorerna och spelar spel med varandra, vilket ju är kul att lyssna på. Ut kan dom ju inte gå eftersom det är så halt, kladdigt och lite regnigt. Det är verkligen härligt att ha barn i huset igen så jag hoppas att det inte dröjer för länge innan nästa gång :)

Lördagkväll 18.10.

Planerna för den här kvällen har varit klara färdiga gå i flera veckor. Våra kära vänner, Kjell o Lilian skulle komma hit för en bit mat och trevligt prat en hel kväll. I tisdagskväll fick vi veta att även våran Rasmus skulle vara med lördag kväll, tyckte vi var jätteroligt! Och ännu roligare blev det i onsdags, då fick vi veta att alla våra kära från Arbrå också skulle komma över helgen, och blev ännu gladare. I torsdag blev Egon rejält försämrad i ryggen, fredag morgon fick Fredrik maginfluensa så de kunde inte komma och fredagkväll förstod vi att Egon inte skulle klara någonting alls med den ryggen och var därför tvungna att ringa återbud till kära vännerna. Så ikväll sitter jag här ensam som vanligt :). Nej, jag skojar bara, jag har Rasmus och Olle här så det känns ändå ganska bra. Vill man ha stimulerande samtal så ska man prata med 9-åriga killar, de är jätteroliga och väldigt observanta. Man har mycket att lära av dem, jag lovar!Skolavslutning i Fredsberg 2009. Från vänster har vi Olle på andra plats och Rasmus på tredje.
Ha en trevlig lördagkväll!

Visst, ja! Ewa! Vi kan den 5. Om Egon orkar får vi se, annars får vi åka själva :)

Har jag berättat

att min absoluta favoritblogg är tillbaka igen? se HÄR: Det är faktiskt väldigt roligt, jag har saknat deras vackra blogg, hem och hus.
Jenna! Jag gjorde en kommentar i din blogg och berättade om utlottningarna.
Längtar efter allihop! Mycket! Eventuellt ska vi åka och hälsa på Karolina och Andreas den 12, Ewa meddelar om de är hemma. Det ska bli jättekul! Har ju knappast träffat dem alls efter bröllopet för 1½ år sedan :)Och nu får vi titta på magen med :)

Fredag morgon -4!

Vad skönt att det inte är så kallt idag. Annars är jag lite ledsen. Vi får inte något besök av våra efterlängade idag, de fortsätter med maginfluensa istället, stackarna! Inte roligt alls, varken med maginfluensa eller uteblivet besök.

Stort grattis till Sandra och David som firar femårig bröllopsdag idag. Det blir säkert 50 år till för dem, minst!

Så måste jag få visa
Jenny Magnusson

min  älsklingsdalkulla!

Ännu en av "mina första" bloggar

firar jubileéum med en utlottning, se HÄR: och hon lottar ut "Goodiebags", jag visar bild på innehållet:När jag har vunnit även den här sjalen så får jag bygga ut huset för att få plats med alla sjalar :)

Och HÄR kommer nästa utlottning, också en "gammal fin bloggvän". Till vinsten:Man behöver inte ens välja och vraka, det bara ramlar in fina grejor :)

Tack kära syster yster

för en mycket trevlig kväll och mycket goda smörrebröd!
HSP:n jag hade ju glömt kamera och fungerar som vanligt, men är ändå glad och nöjd! Väldigt glad för den här dagen och domslut som man knappt vågat tro på!!!
Det otäcka är ju att om detta hade hänt för ca 25 år sedan så hade jag ju varit segerviss om att Sverige tog hand om sina barn, oavsett vilka som hade fött barnen till världen.
I går trodde jag inte längre på det. Idag är jag glad, men inte trosviss! Det känns som om man vunnit en seger men förlorat en trygghet. Ok, den här gången gick det bra, men alla andra gånger? Alla barn som inte får det som ändå är grundtrygghet-grundnivå!!
Mat-kärlek-bostad-värme-trygghet, jag gör min egen maslows-trappa och är ändå så glad över den här dagen!!!
Kramis!

Jamen, det är ju klart att jag skojade!

Men kul är det i alla fall!
Idag har jag faktiskt inte hunnit knyta lammisar, det har varit full upp och kvällen har vi avslutat i bastun. Enda gången sedan förra bastukvällen (onsdag förra veckan) som jag varit normalt varm.
Om, jag säger bara om::: den här kylan inte släpper greppet så blir jag farlig!!! Ok, jag vet, det är inget att göra men man kan ju ändå få känna sig farlig, det gör ju att spänningar släpper :))
Alldeles strax måste jag natta, god natt alla nära, kära och go´vänner!

Man har ju fått blodad tand:))

Tryck HÄR:

och titta här:         Med min nya oerhörda tur så kommer den här snart att vara min!

Tildor tycker jag ju är kul, men har bara mönster till trädgårdstildor. Så då fixar man ju en ny mönsterbok, eller hur? HÄR: till exempel!  och ser ut så här:Väldigt roliga ideér.

Titta här!!!!

tryck HÄR:

Jag VANN!
Ni vet den vackra sjalen som jag trodde jag hade missat igår och slängde iväg en länkning 10.42 igår och vann!!
YepYepYej!!!!!

Kall, kallare, kallast!

Termometern visar endast -10 gr, men allt, precis allt är ju så genomfruset så det känns ungefär som -30! Men hursom, grinigheten har fått vika undan, nu gäller det att hinna med så mycket som möjligt innan det är vår och sommar! Tex prova sig fram hur man ska ha det i köket efter målning, tapetsering, bygge av något kul, hemligt än så länge.Finns det utrymme för en köksö exempelvis? fotat i befintligt ljus, det blir så vitt av blixten.En dubbelhylla vid fönstret kanske blir bra när kryddväxterna börjar komma?Min fina burk har i alla fall fått sin plats och sin uppgift.Och nyvävd duk. För övrigt så har jag knutit plädvarp, tvättat trasmattor  m m idag. Väntar nu på att få upp mina hyllor i barnbarnrummet och så är det ju kvällen för Rapport och Bygglov.
Det jobbigaste med nyheterna nu är ju den stora oron för arabstaterna och deras fruktansvärda ledare. Män som aldrig någonsin hört orden heder och ära, frihet och demokrati och heller aldrig varken vill höra eller se annat än sin egen plånbok och makt.
En annan rolig sak idag: käre maken var till Lyrestad och hämtade virket till våra soffor, det kommer att bli jättebra och det känns lite vårigt. Virke till odlingslådorna får vi hämta i april, alldeles lagom:)
Ha en bra kväll!

Visst har man väl användning

för sex vackra fruktknivar i silver?

Tryck HÄR:
 och se här:Jag förstod väl att ni skulle tycka om dem!

Nu ska ni få se en fin blogg

OCH en fin affär, tryck HÄR: Lägg noga märke till att det är både Gårdsbutik och Nätbutik!
Så till en väldigt, väldigt fin blogg: HÄR:

Just nu så Viola en utlottning, se HÄR:

Så lite bilder:        


Och här kommer ännu en bild på skärbrädan + en lika dan tavla som jag lyckades få tag på förra veckan. Men det är alltså endast skärbrädan som är med på utlottningen.
Gå gärna in på hennes blogg, det är ett rent nöje!

Nu är det snärjigt!

Bara för att jag inte är sur idag så måste jag göra massor, väva, knyta plädvarp, tvätta, stryka, mangla, måla, städa barnbarnrum m m :)
+ sådant som är väldigt kul; prata med Josse-Josse, prata med Joy-på-skoj, med Annelie, fast det var ju inte så roligt minsann-de ligger i vinterkräksjukan hela familjen och skulle jag sätta mig i bilen för att fara dit och hjälpa dem så skulle de ju hinna bli friska innan jag kom fram och så skulle säkert jag sätta mig där och kräkas. Sådana här stunder är det verkligen B med att bo långt ifrån. När de bodde i Slätte och fick maginfluensa kunde vi åtminstone åka och köpa glass, the och halva apoteket och ställa på trappen:) Nu kan jag bara sitta här och tycka synd om!!!
Jag kan visa fina bilder också, det kanske i allafall har en viss positiv effekt även mot vinterkräksjuka!Mina lammplädar!!! Tjocka och ulliga. Ni får ta fotot som det är, det gick absolut inte att ta med blixt.Sommardukarna jag vävde i somras och inte fållat och strukit förrän idag.

Krya på er i Koldemo, ha det bra alla ni andra som förhoppningsvis är friska!

Nu håller jag på att missa

något riktigt snyggt HÄR: och här:


Det är lottning idag och förmodligen har det redan stängts av. Men snygg är den!

Klockan är kvart över 5 söndag em

och solen har precis gått ned bakom grantopparna! En liten glimt av hopp återkommer till mig i en sådan stund och eftersom vi har hållit på med jobb  i växthuset hela dagen så känns det aningen bättre ikväll. Trots kylan.
Dessutom har jag målat klart en favorithylla men har naturligtvis ingenstans att ha den :(.Det syns inte hur fin den är men det gick inte att använda annat än blixt.Visst är det snyggt med blixten i fönstret :)(, men det funkar inte annars, det syns inte att riset blommar!

För övrigt så är väl saker och ting någorlunda bra. Idag kom jag på att vi aldrig tittar på film längre. Varför? Det finns ju många nya filmer som jag läst om och tycker verkar intressanta men det blir liksom inte av att köra igång det. Vi får nog skärpa till oss tror jag annars blir vi ju totalt förslöade. Vi tittar ju inte mycket på tv heller. Hade inte Let´s Dance och Bygglov varit så hade vi nog aldrig sett på Rapport heller, men nu brukar vi gå upp till tv:n 19.30 tisdagar och fredagar. Så har vi faktiskt tittat på Solsida två gånger :) I januari tittade vi i alla fall på Kunskapskanalen, men det blir heller inte av längre. Det är alltid annat som får gå före, sedan är man för trött.
Skärpning alltså!
Hallå fina familjen 5! Lösenordet vi fick funkar inte, vad gör vi för fel?
Ha en bra söndagkväll allihop!

Läste just....

att partiledarstriden inom s kan ju orsaka storm: en väljare säger" vill ha goe Pagrodsky, blir det inte han så får det bli SD igen!!!!"

Verkligen ett genomtänkt och klokt formulerat svar.

Alltså jag har ingenting personligen emot Leif Pagrodsky, vet inte ens särskilt mycket om honom, har väl sett honom som en socialdemokrat såväl som de andra. Men! Jag skulle f-n i mig aldrig väga en person mot nazism!!! Det är förbanne mig en förolämpning, en kränkning stor som bara den! Både mot Pagrotsky och mot oss andra! Har vi sådana väljare i Sverige så är vi väl värda Sverigedemokraterna, tycker väl att de omgående borde bli största parti! Vi övriga får försöka tänka ut vart vi ska fly! Och då! En bifördel är ju att då får vi prova på hur det är att vara flyktingar!
 Jag utmanar den som tror att nazism är ett bra statsskick: Berätta hur och varför, jag ska ta varenda argument under verkligt moget övervägande! Och kämpa för att SD ska få den plats de här människorna tycker de är värda, men!  Tyvärr är jag ju inte annat än en pensionskärring så det är väl inte troligt att någon ställer upp på min utmaning.

(ursäkta, jag har råkat tryckt på någon knapp igen, vilket förklarar stilen)


Jag har gjort färdigt kakelugnspallen

och lampetterna. Så har jag trots mitt dåliga humör virkat min första ros. Och jag har inte skällt på djuren. :) trots mitt dåliga humör.Hade ingen lust att snabbt hänga upp dem på väggen, ville bara visa en "efter"-bild ihop med ljusstaken eftersom tanken är att de ska gå ihop. :)Kakelugnspallen har jag ingen före-bild på eftersom den stått på logen i flera år. Men ursprunget var teak (den var väldigt illa behandlad, så skäll inte på mig) och ett brunt mycket slitet ulltyg. Nu är den vitvaxad och klädd med lin. Det finns också en kudde i teddy att ha som dyna.Min första ros!Min andra tallrikshylla!Min nya sjal stickad enbart av olika ljusa tunna garner och grova bambustickor och så en volang. Enbart restgarner i mängd och galenskap i mängd.
Visdomsord:

-Det är omöjligt, sa Tvivlet
-Det är farligt, sa Rädslan
-Det är onödigt, sa Förnuftet
......Prova ändå...viskade Hjärtat......♥

Och det blir ju ganska tokigt men roligt att lyssna på hjärtat!

Dagen idag är inte rolig.

Känner mig verkligen sänkt av den här f--------e långa, hemska, j------a äckliga vintern! Har man verkligen utrett noga huruvida människan ska gå i ide eller inte? Jag inbillar mig att man med dagens teknik skulle göra det möjligt att gå i ide i alla fall mellan 1 november och 12 december, sedan är man lite vaken ett tag-firar jul och har det mysigt - äter så mycket god julmat man kan, sen går man i ide 2 januari och vaknar lagom till i mars när sommartiden börjar. Fatta vad fördelar det vore! Ingen skulle behöva oroa sig för viktökning p g a julmat, ingen skulle behöva oroa sig för att halka omkull och bryta allt som går att bryta, inga pengar skulle det gå åt, inte så många bilolyckor, SJ kunde stå där med alla sin taxi (som dom kör med när tågen inte går, vilket är väldigt ofta) vårdpersonalen skulle få välbehövlig semester, även polisen och andra som ideligen blir störda av deppiga och vintertrötta människor! Så vill jag ha det! :OSer skönt ut, men så är det minsann inte alltid. I går kväll fick inte Douglas vara med och se Let´s Dance. Valborg hoppade direkt på honom körde ned honom i halva trappen, sedan satte hon sig och bara stirrade grymt på honom. Han vågade inte ens andas. Idag fick hon ett annat psykbryt och började leda med en trasmatta allt vad hon orkade. Hjärtat tyckte det så lite underligt ut och gick närmare för att se på men då fick hon också en rak höger och ramlade baklänges. Alltså snacka om att äga sin familj!
Ni kan i alla fall ha en bra lördag och äta gott och vara snälla mot varandra, även om jag är sur och grinig :((

Varje gång jag är här

så tänker jag att jag ska tala om hur duktiga alla ni andra är med era fina foton och förståelse för ljussättning m m. Själv är jag bara urdålig på kameror, har aldrig varit intresserad innan jag började blogga och nu är det kul bara för att förmedla synintryck till ord! Ni får alltså ha överseende med mina blixtbilder, fel vinklar, fel allting - tänk på att jag i alla fall försöker!
Nu ska vi äta röding! Lergrytelagad!

Strålande vackert vinterväder

men jag VILL INTE ha vinter längre!!
Käre maken ringde till lärkträsågen förut och fick besked om att träribborna till våra fina gjutjärnssoffor är färdiga + att vi får lärkträ till odlingsbäddar, då till rimligt pris. Så jag är verkligen inne på vår nu snart, vill absolut inte se vackra vinterdagar längre!
Vi var till Mariestad och köpte röding förut, väljer nu på ugnstekning eller foliekokt? Med lite goda tillbehör blir det nog bra vilket som.Den här fina lammskinnsdynan duger inte till Douglas. Han väljer själv!! På tal om mjukt och skönt så såg jag mina fina lammplädar idag, de kom från beredningen i går. Så glad jag blev, visar foto sedan när jag fått hem dem.
Nu ska det lagas röding! Ha en bra fredagkväll allihop och glöm inte Let´s Dance :)). Och Jenna du får försöka pigga på dig nu, inte bra att vara sjuk och föda barn - det råkade jag ut för när Annelie föddes. Och det var både jobbigt och oroligt.

Har varit till Vävloftet

och så smått börjat knyta för framdragning till nya lammplädar! Jättekul och roligt att småprata, det är ju sådant man saknar som pensionär!
Käre maken o jag åkte sedan till Skövde, en sväng till Erikshjälpen är ju obligatorisk om man har ärende till Skövde en torsdag.
Är mycket förtjust i parianfigurer och tavlor. Hittade både en tavla Mor o barn, samt en madonna idag. Så spets och vitt porslin så klart. Jag äger ju inte så himla mycket spets och vitt porslin :O,
och det kan ju vara bra att ha!
Vad hände mer då? Se här vad som kommit på posten idag?
Mitt gubbatäcke för sex trampor och sex skaft!!!
Vad roligt det ska bli!!!
Här ser ni mitt gubbatäcke men det är dåligt foto!
Så kommer ett till som jag ska göra därefter: På landet!
Det är så roligt att väva detta så jag kommer aldrig att kunna sluta!
Någon har snott någon annans plats!
Någon annan blir jätteledsen och sätter sig i korgen med blivande mattrasor och blänger på matte med smaragdfärgade ögon!!
Snart börjar Antikrundan men innan jag slutar ska jag länka till en ny blogg, tryck HÄR: så kan ni följa både älsklingen Mikaela och nya lillbebisen.
Liten prinsessa väntar ivrigt på baby!!
Ha en bra kväll!

Jag måste få visa

ett kök som jag tycker är så himla fint!

tryck HÄR: och sedan skrolla ned lite:Jättefint!

Tack vare ett mycket krånglande Blogg.se

så måste jag göra ännu ett inlägg för att kunna vara med på ännu en utlottning:)
se HÄR:

Och så priserna:

Utlottning på min blogg till 22.2 kl 22

Mycket fina vinster!

God morgon!

Mår betydligt bättre idag, bastun hjälpte nog då.
Satsar friskt på lite nya utlottningar, se HÄR:

Och vad är då vinsterna?
mycket snygga, vill gärna ha bägge men det tillåter inte reglerna :'(.

Käre maken åkte till jobbet i vanlig ordning vid ca 7.30 och kom hem efter en timmes jobb. De har ingen värme på hans jobb idag heller, för tredje dagen på rad. Och nu fanns det liksom inte heller andra arbetsuppgifter i all hast, så han får jobba hemma idag. Blir ju jag glad för! Ser ju Erikshjälpen vinka frestande, de har öppet torsdagar :=)
Så hoppas jag ju att alla röstar på Julia. se HÄR:Lilla sötegrynet, det vore väl kul om hon blev omslagsflicka på Vi Föräldrar!

Joy! Välkommen åter till Nypan! Kul att du haft det så bra i Stockholm!

Josse och Robert har besök ser jag :), också kul!

Kramis!

Är inte allert!

Kommer igen i morgon förhoppningsvis!
God natt sov gott!

Rasmus och jag

sitter vid varsin dator :)
Ute snöar det givetvis och det är skönt att ha Rasmus här och slippa sitta själv och deppa :).Sommarbild.tre älsklingar!Joysan i Stockholm idag och i morgon, har börjat sin interna utbildning. Douglas är ute just nu och jagar möss och skator.
Ha en bra fortsättning på dagen idag!

Alla hjärtans dag!

Och jag måste få krama om alla nära och kära, vänner och bekanta, ja, nästan hela världen! Solklart min Jenna att du får pelargoner! Jag försöker sätta extra sticklingar och frön till dig.
Så håller jag tummarna för dig Joy i morgon när utbildningen börjar! Och så tänker jag på er alla, jämt och samt!
Och är lycklig över att ha er!

Kan meddela

att årets första frön har stoppats i jord och det var av Anitas utländska planta, vars blommor jag fick massor av frön ifrån. Nu blir det spännande. Nästan alla pelargoner är nedklippta och sticklingar satta i jord. Jag har bestämt mig för att börja från andra hållet i år; först nedklippning och ökad vattning inkl pyttelite näring, därefter byte av jord om ca 3 veckor. Så får vi se. Olivträdet ser ju inte särskilt levande ut, citronen ser också ut att vara av det slöare slaget, men men! Det kan förhoppningsvis ta rätt väg ändå:)


Bakom ena korgstolen ser vi Anitas utländska planta.

Det här känns väldigt avlägset!

Börjar söndagens inlägg med

en så vacker treklöver:::Älskade ungar!!! Längtar, längtar!Ännu fler sötnosar!

Och en till!!!Och en till!!!Och det här är bara en del av kvinnorna i familjen :))

Direkt ur duschen

på väg till grannen för en kväll med Gin Rummy! Kul! Basse har varit här en stund också, det blir inte så ofta man ser honom längre men tack vare FB så håller man ändå bra kontakt :)
Ha en skön lördag kväll allihop!

Det här är en fin blogg

som jag följt länge, som nu lottar ut fina lavendelpåsar.


http://ettrottmonogram.blogspot.com/

och här kommer nästa vilket är en helt ny blogg för mig :)

http://britt-freshgarden.blogspot.com/2011/02/utlottning.html#comment-formJättefina vinster, eller hur!

Strålande sol, -16!


Lördagmorgon och jag startar med några fina utlottningar.

Tryck HÄR:och HÄR:Det är inget man säger nej till :)

let´s dance!

Som ikväll har varit så bra!  Figge ÄR bra och några till vill jag ska vara kvar därför att jag tycker om dem. Andreas Weise ÄR bra, så okej!
God fortsättning och jag är glad för Egypten!

Idag har

ett omhändertagande av barn varit uppe i Länsrätten, ingen har fortfarande fått besked och det barn det gäller är alldeles förtvivlad- vill stanna kvar i familjehemmet och har klargjort det noga vid ett flertal tillfällen för olika socialarbetare.
Av hänsyn till ärendet vill jag inte gå in närmare på det  men OM det skulle bli hemgång då kommer ingenting i hela världen att få tyst på mig! Jag har nämligen INTE tystnadsplikt, jag har istället skyldighet att försöka visa omvärlden hur man behandlar barn i Sverige!

Jag har vävt färdigt daldrällen men det har varit tufft. Maria, min sjukgymnast är toppen-toppen duktig, men det blir dyrt för mig: Först betalar jag sjukgymnastik därefter dagkostnad för min väv som jag inte kan väva i pga att Maria bråkat så med min rygg!Äntligen färdig och ändå har den varit så rolig att väva!Det kostar PÅ materialet i dörren när Douglas öppnar själv! Kanske kan man lära honom öppna dörren på ett mer civiliserat sätt?

Ha en bra fredag (trots all j.....a snö)

Vad händer?

Vintern börjar i mitten på november med mycket snö och stark kyla, skotta, skotta, bära ved, elda, elda, frysa, frysa och betala elräkningar av ondo.
Så börjar det smälta i januari, total lycka 9 februari - då är våren nästan kommen. En dag, nu är det full snöstorm sedan två dygn tillbaka och Lennart har fått börja ploga våran väg igen. Nu är det bara att börja om från början och jag är verkligen ingen vintermänniska!Dock har jag Vävloftet att dra mig till undan snö och kyla. I måndags hade vi både kurs i nålbindning och månadsmöte. Trevligt som vanligt, Ingrid och Berit stod för det goda matbrödet med smör, ost och gurka.

Här har vi nålbindarna själva.Nålbundna tofflor, snygga inte sant?


Tänkvärt?

Om promenader är så himla sunda som alla påstår, då skulle ju brevbärare praktiskt taget vara odödliga!

Valen simmar hela dagarna, äter bara fisk men den är tjock som fan!

Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever i max 5 år!

Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte alls och lever i 150 år!!!

Summan av kardemumman, koppla av!

Kunde inte sova i natt heller!


Jag kunde inte låta bli att se den lilla skadade babyn framför ögonen hela tiden och känna en så stor sorg över att vuxna kan göra så mot ett så litet och så oskyldigt barn. Och då menar jag inte enbart de här unga biologiska föräldrarna utan övriga s k vuxna i samhället, BB, barnavårdscentral, vårdcentral, sjukhus, ev mor- och farföräldrar och alla andra i närheten som på blotta anblicken av föräldrarna måste ha förstått vad som pågick. Tyvärr är det här inte första gången som omgivningen väljer att blunda och det lär väl heller inte bli sista.

Vi var på födelsedagskalas gånger två i går och hade en mycket-mycket trevlig dag. Först grattade vi Mikaela till hennes tre år och där träffade vi en väldigt trevlig familj som det var kul att prata med :).Här har vi en lycklig tre-åring med goda vännerna bakom. På bilden över ser vi Magen. Innehållet kommer i mars :)

 Sedan åkte vi på möte och efter mötet var vi och grattade Lilian och träffade massor med trevligheter; två mycket söta babysar och deras trevliga föräldrar, så övrig släkt som alltid är kul att träffa.


Neo Magnusson 7 månader.


Julia ?, 8 månader.
Så underbart söta och roliga båda två!


Här är far- och morföräldrarna varav farmor-mormor också är födelsedagsbarnet. Hon bjöd på en supergod smörgåstårta som hon gjort själv.Här ser vi också Julias gäspande mamma och kusin Sara.
En genomtrevlig kväll!

Så går vi vidare till en liten utlottning. Jag hittade en mycket trevlig blogg igår som dessutom hade en utlottning av de här:


och den här:
klicka http://lindaslantliga.blogspot.com/2011/02/utlottning-pa-lindas-lantliga.html eller här för den som bara vill läsa bloggen.
http://lindaslantliga.blogspot.com/

Så önskar jag er en bra dag.

Idag för exakt 3 år

föddes en fin-fin liten flicka! Mikaela blev hennes namn och hon har fortsatt att både bli och vara fin-fin och dessutom en riktigt skärpt liten tjej. Vi kommer i eftermiddag lilla älskling!Så söt! Men jag kan inte med att sätta in bilder som ofta varit inne förut utan återkommer med högaktuell bild ikväll. Stort Grattis våran älskade Mikaela, TRE år!

För xx antal år sedan föddes också en fin-fin liten tjej. Som växte upp till en vacker kvinna och fick tre vackra barn. Nu har två av dessa vackra barn med bara några veckors mellanrum fått varsitt vackert barn.      Här är den käre, trogna och nyligen tillfrisknade maken med de två underverken och här:: tam taram!Födelsedagsbarnet själv, fortfarande lika vacker! Tyvärr är Kjell och Julia riktiga linslusar så jag hittade inte Lilian ensam på ett enda kort! (Men jag letade bara en halvtimme)
Stort grattis till min allra bästa och käraste vän Lilian!

För ännu fler år sedan föddes det en liten pojke. Jag har svårt att minnas exakt om han var fin-fin för jag var liksom inte född då.
Men att han blev en hyvens man med många begåvningar, det kan jag intyga. Ett antal hus har han byggt och det är obegripligt hur han hunnit och orkat med allt. Men han var ju förståndig redan som ung; skaffade en utomordentligt kompetent och vacker arbetsnarkoman som han gifte sig med och fick två fin-fina flickor och ett antal fin-fina barnbarn har tillkommit genom åren.
Stort Grattis till Ingemar som firar ett av sina ganska många år i dag!!

Ett fyrfaldigt leve för dessa tre härliga människor som har gemensam födelsedag med några år emellan :)))

Hur trött får man bli?

Det har varit några intensiva dagar med vävning, möte i vävföreningen, kurs i nålbindning, sjukgymnastik, hårklippning m m. Och så fort det är lite körigt med bestämda tider att passa så känner jag mig stressad. Det är väl inte klokt, jag som i hela mitt yrkesliv alltid haft bestämda kundtider, möten med samarbetspartner m m?

Men, men! Vädret har varit kanon idag, förutom blåst. I förmiddags tog jag mig äntligen tid att klä om även den andra karmstolen och det kändes väldigt bra att ta i symaskinen igen. I år har det bara varit  slippapper, penslar, garn, virknålar, stickor och vävstolar som gällt. Så har jag sökt med ljus och lykta efter en vävnota till bunden rosengång med 6 skaft och 6 trampor. Om uti fall det är någon vänlig själ ute på nätet som vet var den finns, underrätta mig då, snälla någon. Men när inte ens Ingrid på vävloftet hade någon då tror jag inte det finns någon i hela Sverige som har någon.Och snart kommer de här att ta en väldig massa tid men ack så roligt!
Ha en bra kväll!

Vad har hänt med människan?

Är det inte otroligt sjukt att förgifta sin mark, sin mat och därmed sina barn? Vilka djur gör så?
Först åt vi lax, som jag älskar! Så fick vi ju veta att odlad lax matas med gammalt griskött och mister därmed omega-3. Då hittade vi en plattfisk som var jättegod, pangasius, och har ätit goda rätter av den i ett par år. Och idag kommer larmet om hur man behandlar fisken och hur man proppar den full med antibiotika och odlar fisken i små trånga utrymmen.
 Igår fick vi veta att lågenergilampor är rena rama bluffen och att dagens vitvaror drar betydligt mer el än de gamla! Våra elräkningar är saltade med 2/3 delar fasta avgifter och skatter, ja jag skulle kunna rabbla i all oändlighet hur manipulerade och lurade vi är och blir mer och mer. Men hur ska man orka att ens försöka protestera, det är ju full sjå att bara försöka kolla vilka avtal man har och får. För bara några veckor sedan försökte Viasat lura oss att betala 390 kr per kvartal för att få TV4?
Tack alla ni kändisar som ändå försöker få igång debatt- typ Bert Karlsson, m fl. Det är ju ändå välbehövlig draghjälp. Janne Josefsson kanske ska inrikta sig på sådant här istället för att hacka på Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, som ändå gör Sverige världsberömt.

Så där ja! Nu har jag fått skälla av mig lite indignation. Och kanske kan skratta åt hela eländet istället.

Sköna söndag med sol!

Igår fick jag vara blogg-ledig därför att jag hade så mycket annat att göra :)
Bl annat så vävde jag på den här:Blå-vit daldräll, väldigt rolig att väva. Så har vi uppsatt den här:Enkel, t o m mycket enkel att väva och gör sig så bra nästan överallt. Den är som gjord för den som prova på vävning, så jag välkomnar alla som vill pröva. Lilian vill, det vet jag, och det vore också kul om min syster ville komma.


Tittade ni på melodifestivalen i går? Jag tyckte nog att startfältet hade hög klass i går, men ändå hittade jag inte någon som jag direkt ville rösta på. Hur underligt det än låter så tyckte jag att rap-låten var en av de bästa :=) vilket absolut inte är likt mig. Det som är väldigt likt mig är att jag inte kan höra något bra i Dannys låtar, inte heller i övriga EMD. Jag tycker dom är så maskintillverkade och likartade, så tyvärr!

Idag blir det vävning igen så länge som ryggen håller. Käre maken vill åka till loppisen i Tidan, men jag känner mig tveksam? Det är många år sedan jag hittade något kul där, förutom lite möbler då som har gått att omvandla till snygga. Men nu har varken jag eller mina barn plats för mera så det får nog vara.

Ikväll tänkte jag ge Solsidan en chans till. Har bara sett det en gång och insåg att det nog inte var något för mig, men jag vill nog se det igen för att vara riktigt rättvis.

Idag grattar vi också Anita Lindman, som fyller år. Åtminstone här på nätet, i verkligheten skall vi gratta både henne och Ingemar på lördag, det ska bli kul med GinRummy igen, det är längesedan.

Ha en bra dag allihop!

Strax innan Let´s Dance

och vi har nyss haft celebert besök av två goá 15-åringar i en epa-traktor: David och Alexander! Jättekul! Ha en bra fredagkväll!

Söt, sötare, sötast!!Jag kan inte se mig mätt på detta barn! Men ni ser ju påbråt också, go´vänner, mormor går minsann inte av för hackor!


Hej igen allihop!

Så var då minstingens 25-årsdag över, nu är jag verkligen gammal!!!
I Finland finns en kanonblogg som jag följt en längre tid, en ung tös som heter Linn och är mamma till två små barn varav den sista är en prematurbaby. För att orka med all oro och för att kanske också kunna hjälpa andra så startade då den här starka, duktiga unga människan en Prematurblogg! Jag skulle ha kunnat betala mycket för att ha haft en prematurblogg när Joy föddes. Det var ju en hemsk period och man hade ingen att prata med. Igår lade Linn ut Joys historia på Prematurbloggen, vill ni läsa så klicka HÄR: och om någon också vill läsa Linns andra blogg så kan ni klicka HÄR:  Det är inte konstigt att hon blev Finlands Bloggare år 2010!

I går var det bastu och fotbad som gällde, ack så jätteskönt. Jag passade på att diska lilla taxen på diskbänken i ladugården och låta henne torka i bastun. Det gillade hon verkligen, hon tycker inte om att frysa så det är ett bekymmer med att bada henne så här års.Så här vill hon helst ha livet.

Men numera är hon lite jagad och hunsad. Valborg är ju den borna drottningen, vilket inte alltid Douglas vill erkänna. Då får Douglas en riktig hurring av gammeltanten Valborg, varpå han då blixtsnabbt vänder sig om (Hjärtat står ju ALLTID tätt bakom honom) och ger Hjärtat en likadan hurring. Så här har vi verkligen katten på råttan och råttan på musen :)).
Störst går alltid först!!

Skrämselhicka!

Jag var ute och hängde tvätt på altanen när brandlarmet gick inne. Rusade in och möttes av tjock rök från vardagsrummet!! Hjälp! VAR brinner det? Det brann lugnt innanför luckorna i den stängda kaminen, men vad som hänt var ju en kraftig vindpust-det blåser ju hin håle idag. Så det var ingen fara för annat än hjärtinfarkt :))

Det var en gång en pytteliten flicka!

som föddes 15 veckor för tidigt men som trotsade döden och tog sig fram till livet med stor envishet!  Och hon klarade det! Så idag grattar vi henne till

hennes   TJUGOFEM  härliga år och till mycket positivt som är på gång!!!

Vi döpte henne till Joy  och vi är ganska eniga om, far o jag, att det är inte många som lyckas leva upp till sitt namn såsom hon gör. Glad för det mesta och generös som få!


Så här ser babysar ut efter 25 fosterveckor och så såg även hon ut.Och så här 25 år senare! (Upplysningsvis är det katt hon håller i famnen.)

Många Grattis och kramar från mor o far som önskar dig en riktigt bra framtid!

Jag kan inte låta bli

att känna mig dum-dummare-dummast när jag numera (alltså sedan 1 januari 2011) tittar i stort sett varje dag på Kunskapskanalen! Alltså den är ju så superbra och så intressant så jag kan inte fatta att vi aldrig upptäckt den förrän nu? Förut, när vi hade x antal kanaler att zappa mellan fanns det aldrig något intressant att se och vi zappade heller aldrig på just den. Varför vet jag egentligen inte, vi tittade inte på andra gratiskanaler än 1,2 och i viss mån 4. Så upptäcker man att man haft en gratis guldgruva i huset i alla dessa år? Förstå då att jag verkligen känner mig dummast!

Vilken otroligt vacker dag!

Klarblå himmel, sol och +2. Lite blåsigt också som det ska vara på våren!! Jag har städat lite bland papper, tvätt,strykning, Tradera mm och så målat och kollat till växthuset som idag visade +18!! Nu är det snart dags!!!
Så har jag påbörjat den fina blå/vita daldrällen som var fantastiskt rolig att väva.

Lilla hunden får man nästan bada varje dag nu, efter promenader i lersörjan :))

Och snart kommer dessa. Det är så skönt att ha det framför sig med lite lagom tid att hinna längta.Tack käre bror och svägerska för alla fina bilder, jag har bara inte hunnit spara ned dem ännu för jag har lagt sista handen med krönikan idag och nu återstår ett mycket misskött hushåll :))

Hittat en ny riktigt trevlig blogg idag och där fanns också en likaledes trevlig utlottning, se HÄR:

och är vinsterna:                                            

  

www.stocksundgarden.blogspot.com - Tankar från trädgårdsmästaren.


Fortsätter kamma hem den ena storvinsten efter den andra :O

Ända fram till dragningen alltså!


titta HITÅT:


Nu är jag faktiskt

jättetrött!
Men är ändå glad över att ha skickat över artikeln om Fredsbergs skola för korrekturläsning! Jag har skrivit och skrivit, försökt att snabb-researcha i gamla Fredsbergskrönikan! Ordet snabb fanns inte ens 1927 då de tryckte den! Så läser man vad man själv skrivit, blir sur, ändrar, ny research, ny koll av något annat, hur var det nu då man ifogade mail?, eller bild?
Alltså inget har ju blivit lättare av att jag har ny dator och lider av dyslexi på bruksanvisningar, är totalt tekniskt inkompetent!
Men! Jag tycker det är så roligt att läsa, skriva, forska, lära sig mer och mer :)). Och då får jag skylla mig själv.Längtar!Längtar.


RSS 2.0