bloggen för deltagande i utlottning!

Mitt måleri har en fin utlottning, se HÄR: 

007

Den tar vi sa polisen :)).

Jag måste

visa ett kort på Joy inför första skoldagen i Fredsberg, det passar så bra nu ihop med allt skrivande om skolan.Hon var överlycklig att få börja skolan och det fortsatte så även övrig skoltid och nu är det ungefär så här när hon ska jobba. Bara med lite kortare hår :))

Mulen måndag

efter en mycket mysig helg med familjen. Några få personifierade, resten via gamla album :) och därav följande minnen. Mycket mys, skratt och känslor!
Joy kom hem i torsdags förmiddag och vi fick passa på att fira henne spontant eftersom hon inte visste om hon kunde vara jobbledig på sin födelsedag. Och det blev väldigt bra även om vi längtade efter hela den stora familjen.
Torsdag eftermiddag var vi till Maria Lahrin för en trevlig pratstund om Fredsbergs Friskola som startar till hösten.

Maria Jakobsdotter Lahrin

Stal bilden från FB eftersom det inte blev bra med blixtfoton.
Före!25-årspresent från Roger o Therese, Rasmus o David. Och jag mitt nöt missade givetvis att fota! Får länka till Joys blogg då, klicka HÄR:

Lördag blev det shoppingtur till Skövde med våran nyblivna 40-åring och våran blivande 25-åring, käre maken och käre Rasmus. En trevlig dag även om vi inte handlade särskilt mycket!

Söndag hälsade vi på Hembygdsföreningens förre ordförande, Tore Gerhardsson och han kunde berätta en hel del från sin skolgång i Kyrkskolan Fredsberg. Det kändes fantastiskt när han också berättade hur han var lekkamrat med Joys farfar! De bodde grannar och Tore är bara två år yngre än farfar.Två elever från Kyrkskolan i Fredsberg! Tore Gerhardsson, elev fyra år från ht 1928 till vt 1932 och Joy Gustavsson elev i fem år, ht 1993 till vt 1998.
Nu fattas bara en intervju och den blir idag med ännu en elev, fast från sista årskursen i Kyrkskolan. Låter sorgligt men nu är vi ändå väldigt glada över att det blev en Friskola och att en ny epok kan börja på gamla stadiga grunder.
Ett grattis i efterskott till Annelie o Micke som firat 10-års förlovning. Och vi väntar o väntar på bröllopet :)

Jag vet!

Jag är uruselt uppdaterad, men! som Tony säger :)
Det har varit mycket nu. Och jag återkommer i morgon, jag lovar. Med särskild hälsning till Nyköping, Visby, Arbrå, Oskarshamn, Arjeplog, Falun, Töreboda, Gullspång, Skövde, Helsingborg, Göteborg, Mullsjö, Stockholm, på väg (Basse), Skara, Järvsö,  utan inbördes ordning!  love you all! Och är så svenskt glad för att ni alla finns och är min fina-fina familj!
Jag måste få säga: Gillar Ingvar Kamprad, förstår fullkomligt hur han tänkt och tycker att systemet inbjuder till "fusk" och vet att många gör likadant men gladeligen inte betalar en enda krona i skatt!
Hua, hua! Jag är en vanlig skattebetalare med vanlig inkomstskatt som man liksom inte kan göra något åt!!! Men jag tycker ändå att trots att så många (läs el-direktörer, landstinget och många politiker) gottar sig åt att verkligen både lura, bedra och muddra oss skattebetalare (kungahuset ej nämnt men ej glömt) så är Ingvar Kamprad en av de hederliga! Och han gör verkligen reklam för Sverige! I 39 länder har han grundat varuhus och därmed försörjning för många! En liten höjning av bnp:n kanske också speciellt i Sverige eftersom han verkligen påtalar att han är svensk.
Ps: jag är ingen arbetande skattebetalare, jag är pensionär, (allså dubbelskattbetalare och  ändå gillar jag IKEA och dess grundare!!!

Fredag kväll den 28 januari 2011

och vi ska fira vår yngsta ikväll. 25 år sedan hon var på g, alldeles för tidigt, men allt gick så bra till sist.  Att vi firar ikväll istället för när hon fyller är bara för att hon inte vill ta ledigt på sin födelsedag! Men vad betyder det? Det är ju inte dagen vi firar utan de 25 åren vi har fått ha varandra! Och förhoppningen om 25 kommande år minst!

Nya utmaningar


och fina vinster,
klicka HÄR:

och se här:
och HÄR:

Jag som är så förtjust i änglar!

Det är mycket nu!

Joy kom hem vid 9.30, men sover f n efter en lång-lång och mysig frukost. Kl 1400 skall vi öppna minst en loppis för tyska besökare, 16.30 har jag min hett efterlängtade intervju om Friskolan Fredsberg! I morgon firar vi Joys 25-årsdag, lördag har min andra hett efterlängtade intervju med en gammal Fredsbergselev och två unga! Oj, vad skoj!

Fundering?

  Grattis till  Robin och Hanna!!!!!!!!!! Det första av mina barnbarn som etablerat  sig så!!

Redan onsdagmorgon och jag har mycket kvar att göra!Det här är väl snygga grejor?
Klicka HÄR:

och var med i utlottningen.


Hej igen kära vänner!

Så är då även tisdagen snart historia, ja men visst tv-kvällen är ju kvar. I kväll är det ju för en gångs skull något att se t o m två program, det hör till ovanligheterna. Bygglov först och Leif GW Persson sen. Ikväll är det dessutom intressant för oss här i närheten av Mariestad eftersom det ska handla om den försvunna Helena Andersson. Jag tycker så fruktansvärt synd om familjen, finns något värre öde än att inte alls veta?

Då föredrar jag ju att läsa om påhittade öden, det är mindre smärtsamt för de anhöriga.

När jag var yngre läste jag allt, och då menar jag verkligen allt. Kanske inte det allra lättaste typ Sigge Stark, men jag bangade definitivt inte för en tjock och präktig Jackie Collins. Självklart hade jag då, liksom nu, många absoluta favoriter; Wilhelm Moberg, Moa Martinsson, SvenEdvin Salje med många fler i de åldrarna, faktiskt har en och annan favoritförfattare  erhållit Nobelpriset exv Yasar Kemal och jag har varit överförtjust i att hitta mångskiftande miljöer och kulturer. Men på äldre dagar föredrar jag faktiskt en riktigt bra thriller eller deckare eller liknande. Dessutom finns det numera några stycken kanonbra författare, inte minst Jan Guillou - även om jag gillade Arn bättre än Hamilton. Flera tjejer är också väldigt läsvärda, bl a Camilla Grebe och Åsa Träff, Aino Trosell (är väldigt bra i vissa böcker) samt de två gotländska tjejerna Åsa Jansson och Mari Jungstedt och givetvis fler. Så när Let´s Dance skulle börja 2011 upptäckte jag att en av deltagarna var, enligt tv, en känd författare. Och jag hade aldrig hört talas om henne, wii, vad kul, jag behöver ju hur många författare som helst. Glad i hågen beställde jag hennes första bok på biblan och fick den: Matilde. Ja, jag vet inte hur jag ska säga, men jag är inte ens säker på att jag kommer att läsa hennes senaste som ändå fått bra recensioner. För mig påminde den väldigt mycket om Jackie Collins och hade dessutom en uppläsare som inte stämde med boken. (Numera lyssnar jag ju alltid på böcker). Som tur var hade jag ju också köat för Varg Gyllanders tidigare bok (nyupptäckt favorit) och jag blev ju definitivt inte besviken. Han har ett suveränt språk och ett suveränt sätt att sätt fingret på samhällets olika ömma punkter utan att verka negativ och utan att göra avkall på sin historia. Det gillar jag verkligen! Och gläder mig åt kommande böcker. Där vill jag också säga att han har en utmärkt inläsare, Magnus Roosmann, som totalt stämmer med bokens innehåll och därmed också förhöjer läsandet! Stort +!Gäspvarning.

Åter till familjen:Vi rotade i ett av våra många förråd i går och hittade massor med roligheter, bl a Joys babykorg som vi använde i köket. I sovrummet hade hon släktvaggan som John hade gjort och som flera av barnen har sovit i.
Det är kul att hitta gamla minnen!
Ha en bra kväll!


Hur i all världen har jag kunnat glömma det?

Jag var ju MED på Linus dop, när Josse döptes låg jag hemma och kräktes i flera dagar. Men Linus dop var jag ju med på! Snälla  Suz, skicka gärna ett kort. Jag har alldeles säkert flera stycken men det tar ju flera år bara att leta. Men Robin hade väl i alla fall Eriks dopklänning på sig?

Nu kära läsare får ni en sann familjesituation framförd. Mor glömmer, barn påminner :))

Till dagens viktigaste uppgift hör artikeln om Fredsbergs skola och den håller just på att göra research för dels via Fredsbergskrönikan, dels förhoppningsvis intervjuer med styrelsen och före detta elever både gamla och unga :))

Återkommer!

Ja, gott folk!

Ikväll har vi städat upp bland gamla julsaker och fått väldigt lite mera ordníng åtminstonde bland julgrejor. För övrigt så har allt gått sin gilla gång - jag har smygstartat växthuset genom att ge pelargoner o övriga en pytteliten skvätt gammalt vatten från tanken och därefter fylla på tanken med färskt. Nu kommer det att bli en stund varje dag som återstår i januari med att rensa den ena pelargonen efter den andra och i år tror jag att jag börjar med nedklippning, så får omplantering komma efter en tid. Olivträdet såg ju inte precis piggt ut, inte citronen heller, men vi får se.
Så har jag målat så klart! Hyllor, bord, pallar, ljusstakar, krukor, byttor m m. Paket från Tradera har kommit, de tre dockskåpsdockorna, var helt ok.Här är Anitas gamla vävstol som jag vid ett annat inlägg lovade återkomma till och här är

 

mattan som hon vävde upp av en varp som legat pådragen och nedpackad ett antal år! Bra gjort tycker jag.Det här är ungefär knappt hälften av Teds legobygge!Anitas o Ingemars andra inneboende som höll på fixa en liten hjärtinfarkt på käre maken när han var där för att vattna blommor en kväll för många år sedan :))Här är Kissen med på 40-årskalas och får vispgrädde av husse. Den observante ser hur galant hon håller i Rogers finger och slickar i sig. Det behöver väl inte sägas att hon är mamma till våran huligan, Douglas? Två smarta katt-huliganer med starka personligheter. Men än så länge regerar Valborg även om hon numera måste ta till hårdhandskarna (i kattvärlden heter det klohandskarna).
Jag tänker INTE se på Guldbaggen-tycker att det är en liten klick förstå-sig-påare-för inbördes beundran- de filmer och regissörer folket tycker om och som verkligen drar en jättepublik dom blir i bästa fall nominerade men inte mer, för det mesta inte det ens.

Nu väntar kameran!

Det krånglar lite så


jag prövar en annan utlottning, klicka på raden.

http://lenasinredning.blogspot.com/2011/01/utlottning.html#comments


och ännu en HÄR:Hoppas det fungerar nu. Kram


Alla är tydligen på g idag!

Utlottning HÄR:

Jättesnyggt!

Och ännu en!

klicka in HÄR:

Gick tyvärr inte att kopiera bilden på vinsten här.

Vi prövar en till HÄR:

Bild:

Hoppa det här inlägget, det funkar inte ens att ta bort.

Utlottning

som heter duga, se HÄR:

Så vinsten:

Yes,yes,yes! Klart jag vill dit!

Solsidan för första gången.

Suck! Jag hittade inte min humor, tyärr! Ok Joy om du tar med hela boxen, nu ivkäll var kanske bara trötthet, förstagång, dålig timing helt enkelt!
Godnatt Sov Gott alla nära och kära och givetvis alla andra! (Kanske inte riktigt alla, Jimmie Åkesson och Per Nuder behöver inte alls sova gott, tvärtom!!!)
Puss!
Jag ska gå till sängs och njuta av ännu en stark bok! Säger i morgon vilken det var :)).

I går kväll hade käre maken fest!

Det var han och LarsGöran! De drack öl och lyssnade på HEDERLIG gammal musik, typ Shadows, Nordic Guitar, Spotnicks! Och de spelade HÖGT, precis som tonåringar och de hade jätteroligt! Det fick de så gärna ha för jag målade hyllor och förpassade med därefter till tv:n på övervåningen. Jag hade ju mina kompisar

 med mig så det var inte tråkigt. Dessutom älskar jag Kunskapskanalen! Min tax var med husse och festade :)

Grattis Joy till den vunna TV:n! Det är minsann inte alla som går på krog och vinner en stor platt-tv!Och tack till Emil och Jane som hjälpte till med hemforsling, fotografering och skratten!

Återkommer!

22 januari.

Det låter visserligen vintrigt men, men! Tiden går så fort!
Även om jag nästan alltid längtar efter mina nära och kära och efter den tid som aldrig kommer igen så skrattas det helt sjukt mycket i huset numera. Det är mina pensionärsbarn som är otroligt roliga. Det blev plötsligt så många när de blev tre. I går skulle jag göra något så trivialt som att byta sänglinne. Där är jag väldigt larvig för jag älskar rena lakan, frächa sängkläder, doft av friskt luft - mjukmedel och parfymerat tvättmedel är helt förbjudet, det ska bara lukta frisk luft och rent. Men det tog sin lilla tid det förstår ni:Någon ville vara med och någon såg otroligt rolig ut.En till ville vara med och satt och smög på mig bakifrån!Till slut kom favoritvardagslakanen på ochfavoritöverkastet, favoritkuddarna ochfler favoritkuddar, jag bara inte kan leva utanvitbroderier och spetsar!Det är något som jag fullkomligt frossar i, det här är hemknypplad spets.Den här sydde jag till advent 1983. Kortet är väldigt suddigt men det är handvirkad spets på både klänningen och mössan och mitt äldsta barnbarn döptes i denna, följd av Joy, Mimmi, Joel, Nellie, Jonatan och Mikaela. Har jag missat någon så skrik. Josse och Linus hade sin pappas dopklänning på och den fick även Robin låna eftersom han och Joy döptes samtidigt. Tim missade också klänningen för att han hann bli för stor för den :))
Och nu mina vänner så kommer den troligtvis och förhoppningsvis till användning igen inom närmsta året för våran Mikaela ska bli storasyster:


 

Nu ska det snart bli middag! God kväll alla!

Hemma igen efter födelsedagskalas!

En jättetrevlig kväll, maten var mycket god och Therese hade gjort ett jättejobb!Vår söta 40-åring!Massor med blommor hade vi med oss, men jag har inte varit sams med kameran på hela dagen :(Guldpengar till en guldtjej!De manliga gästerna ser lite fundersamma ut!Maria och Tilda som nyss har fyllt fyra år!

Nu är vi alla fall hemma och nu har Douglas kommit in!:))

Fredagen den 21 januari år 2011.

Min sons 39-årsdag och min sonhustrus 40-årsdag! Det är faktiskt inte klokt hur fort tiden går, det är ju inte länge sedan de träffades! Och tyckte det var lite roligt att vara födda samma datum! Det var midsommardagen 1998 det och efter det så har det hänt mycket. De köpte hus, fick hund, fick Rasmus, gifte sig och åren har rullat på. Nu är David tonåring och åker runt med kompis och flickvänner i en epa-traktor. Rasmus är en liten smarting som fixar det mesta av teknik och elektronik, läser och skriver och är en jättegullig liten kille.

Här är dom alla fyra i olika poser :)).

Om en liten stund skall vi åka dit, Therese bjuder på 40-årskalas! Med oss har vi lite sådant:Inte just dessa, men jag visar i morgon exaktare!
Ha en bra fredagkväll!
Robin!

Du menar väl bilden jag hade inne häromdagen i samband med männen i mitt liv, du vet, den här:gosekillen?
Kramis, längtar, längtar.
Nu har det hänt igen, jag har råkat trycka på någon j...kla knapp!


Städtorsdag, Men!!!

Jag har hört talgoxen!!! Och sett vårsolen!!! Och vunnit 300 kr på Triss!!! Det konstiga är att det kändes omedelbart när jag gick upp i morse; det här är en fin dag; käre maken hade tänt i alla spisar så det riktigt drog varmt när jag kom upp. Så hade han diskat och skrivit en liten lapp till mig. Och nu , sen em, kan jag ju konstatera att det blev en fin dag. Så kan jag berätta att för 39 år sedan var idag också en torsdag. Det var inte lika fint väder men nog var det i alla fall vinter. Jag var så otroligt tjock, 1,10 cm i midjemått, vad sägs om det? Och kände mig större en elefant! Dessutom hade jag haft städdille i ett par dagar, skurat allt som gick att skura, ställt mig i en snurrfåtölj och tvättat fönster med påföljd att jag ..........ned. Så dumt!!! Jag menar att ställa sig i en snurrfåtölj när man har det midjemåttet. Den här torsdagkvällen för 39 år sedan blev jag rejält trött på att vara idiottjock så jag drack en specialare; en 33:a pilsner (på den tiden fanns det 1,0 på flaska) och en dl ricinolja. Hua, hua så vidrigt hemskt så det glömmer jag aldrig!! Och när jag sedan vaknade vid 01.30 - tiden av att jag var hiskeligt blöt och kladdig, då ångrade jag mig verkligen. Men, men! Dagen R hade kommit och det var den dag som dessutom var beräknad förlossning så det var ju bara att kasta sig iväg, i snöstorm, till Lidköping. Och tro mig eller inte, tre timmar efter var jag trebarnsmor och hade nu en alldeles egen liten son! Men nu går jag händelserna i förväg - sonen återkommer vi till i morgon :))Så här ser magen ut idag!
:=)

Hej igen kära vänner!

Fick ett så fint mail från käre brodern, måste få visa:Vilken jättesöt treklöver midsommar 1990!! Och de är mina alla tre! Från vänster Jenna, så Weronica och så lilla Joy på skoj! Bilden är tagen av kära bror och platsen är vår gamla altan.Min älskade pappa och min bästefarbror 2 sommaren 1988 taget på Gröna Skär.
Stort tack käre bror, det här är verkligen glädje.

Det känns bra!

Men inte bra-bäst! Artikeln om Fredsbergs skola är ännu inte skriven och i nuläge är fortfarande beslutet inte taget om det ska bli friskola eller inte. Och så länge som läget är sådant så blir det ingen artikel :(((.
Hur som, övrigt material är klart och inskickat till tryckeriet och i kväll har vi deadline-mötet. Det känns ändå ganska skönt, över för den här gången,. Hur roligt det än är så är det ändå en tid med krav, prestation och tidsbegränsat. :=)I blå mappen finns allt material (nästan) till årskrönika 2010 och bredvid ligger Årskrönika 2009.

Nu kliar det i vävtarmen igen, jag vill upp till Lillan däruppe och få igång bunden rosengång!!!! Det kliar i målartarmen också!! Tallrikshylla, bord, hyllor, pallar m m.
Så kliar det även i stick, virk- och sy tarmen med!  Hur ska det gå? Men roligt är det!
Igår började käre maken ta fram album och vill att vi går igenom alltsammans, sorterar, skriver, förstorar, scannar, lämnar in på dvd-överföring m m m m. Jag blir faktiskt riktigt förskrämd när jag märker vilka otroliga ekorrar vi är och alltid varit. Vi har faktiskt ett stort högt linneskåp fullt med album och osorterade bilder, sedan har jag två hyllor med material från mamma och pappa, en hylla med material från farmor o farfar  + två datorer halvsorterade :(.
En sak i taget+ att våren är i antågande.
Kramis!

Natt, kall månsken.


Och det väcker alltid mig. Inatt fick jag sova två timmar, nu är det kört. Jag får tävla istället och hoppas på att jag har en turdag idag. (jag tänker på tallrikshyllan).

se HÄR:

Missa inte min tävling i samarbete med Vita drömmar och choklad

Så satt jag också och tänkte på Anitas trasmatta, som blev jättefin! Hennes vävstol är gammal och förmodligen hemmabyggd för många år sedan. Så har Ingemar satt på lattor och bytt trä här och där. Så klippte hon ned den för hur många år sedan som helst, alltså hör nu: med varp kvar på varpbommen!!! Så i höstas tyckte hon att skulle det vara kul att kunna börja väva igen; plockar ihop vävstolen (bara det är ett underverk) solvar och skedar och gör framknytning, upp och nedknytning klart. Så väver hon en matta .....bara så där ni vet med en klackspark. Och så jag mitt fån som har glömt att fota på hennes vävstol och matta! Vilket har grämt mig i natt när jag varit sömnlös.
Alltså: jag vaknade 22.30 (hade lagt mig och tvärsomnat 21.30) sedan har jag inte sovit en blund. Jag satt uppe och skrev för krönikan lika gärna (försökte några gånger lägga mig men det var tji) 4.45 lade jag mig ia, men somnade inte omg. Jag hörde käre maken rumstera med köksspisen, sen äntligen sov jag och vaknade ca10.00. Fråga mig inte om vad som var fel, måste ha varit månens dragningskraft :)))
Nu får det bli full fart:


Ha det så bäst-bra på l´a canaria

kära syster och systerdotter och tack för kommentaren om mina fina kort som jag hade fått av Ove.

Nu är det dags för utlottning, jag tror jag blivit en tävlingsmänniska på gamla dagar, jag som aldrig någonsin tagit en lott någonstans :=)
Klicka HÄR:  så kopplas ni till bloggen och HÄR:för att se vinsten.

Och HÄR:

och här:Tanken nu när jag vinner så många väskor :=) är ju att presenta mina underbara döttrar, dotterdöttrar, sonhustru och barnbarnsambon! Och då ska ni veta, då går det åt betydligt mer än 2!!!

Dagens skörd är i alla fall den här sötingen:En tallrikshylla inköpt på kära grannens loppis, helt fraktfritt! Stort tack Anita! Detta är alltså ett FÖRE-kort! (före målning alltså)Detta är en EFTER-bild (efter jul alltså).och en EFTER-bild (efter spets alltså) Det syns väldigt dåligt här men spetsen är smyckad med ett hjärta gjort av vriden ståltråd, finare i verkligheten än här!

Tack Rasmus för att du hade tänkt följa med mig till den gamle farbrorn, men jag återkommer när farbrorn kommer tillbaka hem från sjukhuset.

Och stort tack kära Lilian för att du lyssnade fanns där, ett mycket stort och varmt tack!
Nu är det snart dags för Bygglov och sedan somnar man otvivelaktigt!Ny vecka, måndag, snösmältning!

Dagen började bra med ett härligt mail från min bror och hans kvinna! Dels gjorde hela mailet mig väldigt glad, han berättade att ska leda en rolig kurs, att han hört årets första talgoxe (det är vår det) m m som var roligt att höra. Sedan dessutom skickade han två kort på två av mina barn - jättefina kort som jag inte sett förut och det nästan svider i en av längtan efter de här små barnen, så levande är bilderna:Min fina-fina Suz och Zacko, en schäferhane vid hade när vi bodde här, Orgelvägen 2 i Radbyn Mariestad.Min fina-fina Roger och det är förmodligen taget samma dag, utanför uthuset var gården i stort behov av grusning men den lille sonen tyckte det var alldeles utmärkt att köra med bilar. Se färgen på hans fötter! :=)

Det är alltså några år sedan, detta var i juni-juli-augusti 1974.
Tack käre bror för hälsningen och de fina korten!

Tack för alla gulliga kommentarer

allihop, jag blir så glad!
Dock har jag inte hunnit scanna något, har bara skrivit för Fredsbergskrönikan hela dagen och fikat med Therese en stund :=)
Väntar med glädje på fler Skypare!

En till vunnen auktion Tradera

Thea kommer att bli glad för tre dockskåpsdockor! Farmor o farfar blir säkert också glada för de ha fått tre för vad en kostar i nyinköp!
Kramis!

Så är det manstemat igen!Här en Jonatan och Tim och deras fina föräldrar, Weronica och Jari!

Men nu har jag lite problem. Jag måste scanna in lite äldre kort innan jag kan visa övriga män i mitt liv.
Återkommer!

Vill aldrig se mig själv på bild

men den här älskar jag:Kan det bero på den andra personen på bilden?  :)))

En sak som jag undrar över: jag får statistik på att ca 50 människor läser den här bloggen, men jag ser inga kommentarer? Jo, från Joy, från Sandra, en och annan gång från någon annan. Det vore så roligt att få veta vilka alla är!
Alltså: jag är jätteglad för kommentarerna från Joy och Sandra! Sluta för allt i världen inte! Men kom igen: fler behövs!!!

En liten utlottning så där på lördagskvällen!Mer och mer saker! Det kanske är tur att man inte vinner oftare :)). Men det här vore inte dumt: se HÄR: och här:


Så snyggt!
 Och Astrid; nu fick du en ny adress! Hoppas ni har det bra i vinterstormen både Ove och Astrid!

Jag skulle ju också visa

den här:En gammal speceriburk från en affär! Jag tycker den är jättemysig, men jag kan inte förklara varför!

Så är det mer kul, så här ser det numera ut när vi pratar i telefon! Iaf med Nykping!Vi pratar på Skype! Jag ser mitt barn och hör henne ungefär som om hon skulle vara här hemma! Och nu vill jag så jättegärna att mina övriga långväga barn/barnbarn också laddar ned Skype så att vi kan hålla kontakt på ett bättre sätt än bara telefon/mobil! Tänk också på att man MÅSTE inte visa bilden eller ha kamera, det går lika bra att bara prata. Skillnaden då är att både uppkoppling och samtalstid är helt gratis förutom den el som datorn drar :)))
Rebecca! Du står först på tur eftersom jag redan beordrat dig!!!!!

Riktigt ruskväder

har det varit denna lördag, men nu har det lugnat ned sig. Jag har just vunnit min allra första auktion på Tradera, jättekul. Ännu roligare när jag säljer! :)
Så har det startats upp målning igen, det är massor som ska målas. Let´s dance igår var bra som vanligt förutom "stackaren Ranelid" som blev utsatt för mobbing av en skrattande man i publiken och då tappade "stackaren Ranelid" helt kontrollen och dansade väldigt dåligt. (helt enligt stackarens eget uttalande) Dessutom har han ju haft en så dålig vecka, utsatt för att någon sagt emot honom, oj, oj, oj!
Jag tror inte jag behöver säga något mer :)))
Käre maken bakar idag, ett helt berg med ljuvligt doftande brödkakor.Känner ni lukten?

Och så var det ju det här med männen i mitt liv, här kommer några till:Här är fina Joel och hans fina pappa!Våran käre Linus! Jag hade faktiskt nytaget kort på honom sedan julafton 2010, men Joy har inte hunnit skicka dem till mig ännu! Dessutom tycker jag den här bilden på honom är så bra, glimten i ögat finns kvar fast han numera är mer än dubbelt så gammal som på det här fotot.Och det gäller samma för den här sötnosen! Våran Robin! Det här är det foto vi använde på hans student och jag tycker det är så himla bra, även om det finns nytagna kort och han numera är en stadgad 25-åring som fyller 26 i år!
Det kommer att gå fint att plocka fram ännu fler, men det sparar jag några dagar :))
Ha en skön lördagkväll! 

Och så var det lite spetsar!

http://mariashrna.blogspot.com/

 Så vackra spetsar, vem vill inte ha dem?

Idag har vi varit ute och gjort av med pengar

hela dagen. I Skara, det var en positiv resa faktiskt. Vi skulle köpa en träningsmaskin (för att slippa istiden) och en gasolkamin till LarsGöran o Majlis. Men så ville vi ju även loppa lite och hittade en loppis typ Erikshjälpen. Rekordordning, skapliga priser, kul helt enkelt. Sedan blev det ju naturligtvis Slöjd-detaljer, också kul, förutom priserna :). Så till Jula, där blev det riktigt kul för träningsmaskinen vi skulle köpa var sänkt med 400 kr!!
Så till vår älsklingslampaffär
Hermia-produkter i Töreboda!
De har ett jättesnyggt sortiment, är proffsiga, trevliga, bjuder alltid på sig själva och försöker lösa alla problem man kan ha med belysning:

Se här:

Ett litet axplock:

Det kommer mera någon annan dag!

Nu visar jag lite av våra kap idag:Väldigt trevliga "göra-om.saker"!

Så har vi ju också lyssnat på radio, där man konstaterar att SD fortsätter gå framåt bland människor i allmänhet. Men det man glömmer berätta är ju den klart nazistiska kopplingen. Men den berättar i alla fall Expo om och visar bildbevis m m.

Så här såg det ut vid partibildningen 1991, och det som sägs här med lyftad hand är "heil Hitler"! Vad man än försöker påstå år 2011 så är sanningen enkel. Ett nynasse-parti har tagit sig fram till Sveriges riksdag och det är väldigt skämmigt och skrämmigt. Vad har vi vår grundlag för då? När vem som helst får tillåtelse att bryta mot den?110114_sd-nazi_464.jpg

Expo Startsida

berättar sanningen om SD:s historia. Det hjälper inte att tvätta bort ingrodd skit.

Ha en bra kväll!

Varför

har man inte svensk tv i kväll nämnt en enda rad om Australien?

Familjen5

Karlsson i Nyköping är så himla bra, ord räcker inte till, de är helt underbara föräldrar och inte ens 30 fyllda själva! De drabbas av det ena och det andra men deras barn är helt sanslöst väluppfostrade, trygga och fina trots allt elände som drabbat dem! Heder åt er, heder åt människor som förstår hur viktiga barn är och tar ansvar för sina barn!!!
http://familjen5.se/blogg/
tryck och läs hela!
God natt och sov gott!

Männen i mitt liv!

I alla fall de jag har foton på :).Presentation 1 utan inbördes ordning: Douglas Gustavsson.Presentation 2 utan inbördes ordning: Roger och Rasmus Berglund, en smart och en ännu smartare :)). Den sist nämnde brås förmodligen på sin Farmor! :)).


Presentation 3 utan inbördes ordning:
Käre maken, Egon, världens snällaste människa och en helt underbar pappa till alla mina barn, födda och fådda!
Det här kanske känns väldigt privat men jag vill gärna bjuda på det för jag kan lova att det här är bara början!
Jag har fler män! Men jag presenterar bara fyra om dagen!
Ha en bra kväll!

Nu har det äntligen hänt!

Jag har lyckats trassla mig in på Tradera efter sju sorger och åtta besvikelse, trassel med både lösenorde och ett som annat. Men nu är det klart! Och jag har lagt bud på den söta lilla hylla, leder än så länge men vet att det finns en hård konkurrent!

SHABBY CHIC VIT TALLRIKSHYLLA

Har haft lång diskussions-stund med sonen så nu har vi klarlagt i stort sett alla samhälleliga problem, allt från styckmord till sverigedemokraternas vara eller icke vara rent allmänt, och i synnerhet i riksdagen!

Vi har för det mesta likartade åsikter, det är bara trycket på åsikterna som är olika. Det jag trycker hårt på tycker han inte är så farligt, det han trycker hårt på tycker inte jag är så farligt
Bl a så diskuterade vi Fredsbergs skola; han tycker det är hemskt att flytta tillbaka barnen dit för ett års undervisning sedan ska de flyttas till Töreboda igen. Och det kan så vara, men på sikt sett vill jag ovillkorligen ha kvar Fredsbergs skola, jag värnar så mycket om den skolformen (b-skola) och om den miljön (grus- gräsgård med skogsdunge och idrottsplan, eget trädgårdsland och egen kompostering). Så jag håller verkligen tummarna för att det blir ett positivt beslut för friskola i Fredsberg!!!

Situationen i Australien är helt osannolik! Det är så otroligt att se flygbilderna över Brisbane så man hisnar nästan av ren skräck. Vad är det EGENTLIGEN vi människor har gjort med vår jord? Vad är det som är så svårt att förstå? Att vi med kemiska medel ändrat förutsättningar både för väderlek, odling och djurliv m m m m i all oändlighet! Är det svårt att förstå?
OK! Nu ändrar vi beteende!

Anitas väv fungerar!

Och jag skriver för fullt för krönikan! Anita bjöd ju¨på skaldjurstoast med vitlök! Oj, oj vad gott!
Kramis och god natt!

Medans man väntar på doktorn


kan man roa sig med att rensa blogglistan samt hitta nya roliga bloggar med

med rolig utlottning, se HÄR:

TÄVLING!

Malin´s hus, tryck på länken så hamnar ni direkt hos henne!
Ha en bra kväll!

Tisdagmorgon

och solen har skickat in en strimma hopp över köksbordet!

och ännu ljuslykta har tillkommit!

Om det vore så fridfullt i övriga världen ändå! Jag tycker den senaste massakern i USA är fruktansvärd. Nu har ju ialla fall Gabrielle Gifford visat tecken på att hon hör vad man säger och kan göra saker de säger att hon ska göra, exv böja två fingrar eller visa tummen upp eller ned. Det inger ju hopp. Men den lilla 9-åriga Christina, flickan som föddes mitt under terrorattacken 11 september, hon blev dödsskjuten i den här senaste massakern. Ibland måste man ju ändå tro på någon form av öde.
Även om man tycker att samhället, speciellt i USA, har hårdnat, så ska man nog ändå komma ihåg att numera så sprids en nyhet till så många fler och på olika snabba sätt. USA har ju faktiskt nästan haft som tradition att mörda sina presidenter och politiker, även på den tiden inte tv fanns. Det konstiga är att man hela tiden bara ökar försvaret, vapnen och hårdhandskarna. När jag var liten fick jag lära mig att våld alltid föder nytt våld, men det kanske bara var jag som fick lära mig?
Ha en bra dag mitt i allt elände :)


Visade jag

vår gran efter utslängning i flera delar?
Nästa år får jag nog gömma allt som går att elda :)

Mörk, blöt och mycket halkig måndagkväll!

Jag är just hemkommen från en trevlig medlemskväll på Vävloftet. Blev jätteglad för vi sätter upp en lammvarp till! Love it! Så har vi diskuterat en mycket mysig medlemsresa till Hälsingsland- 2 dygn till Växbo, Järvsö m m. 13-14 maj så nu planerar käre maken och jag att vi stannar i Arbrå en vecka och bygger brygga med mera! Om det nu går att ordna.Köket idag. Rött för att matcha kvarvarande julgardiner, men det blir bara några dagar, jag lovar. Idag har jag faktiskt möblerat om i ett rum, det är mycket länge sedan, men det blev bättre än förut. Bilder kommer när det är lite ljusare tider.
Nu är jag trött! God natt och sov gott!

Söndagkväll

och huset håller på att återta sin vanliga form efter julens ovanliga. Käre maken har drabbats av häftig feber (återvinningsfeber) så han har eldat upp julgranen!! Inomhus för att ta tillvara värmen!!! Men men, absolut inte mig emot, kan jag lura elverksdirektörer och aktieägare på en och annan krona så gör jag ju det på stört!

Det är jätteroligt att väva lamm, men ikväll har vi också ätit lamm - jätte, jättegott speciellt med härlig vitlökskryddad potatisgratäng till. Mums!

Sen har jag käkat lite godis ihop med Joy!!!! Och tittat på hennes nya lilla lägenhet, det var ganska häftigt faktiskt.
Att det dessutom är helt gratis (förutom él till datorn) gör det ju ännu bättre! Jag pratar om Skype, videotelefon via nätet. Både roligt och bra när man bor med många mil emellan. Josse, Suz, Annelie, Miriam, Robin, Linus och Jenny det kan väl ni med ladda ned? Man måste inte ha bild, det går att bara prata som i vilken telefon som helst. Att vi kör video med Joy beror på att hon köpt en data med inbyggd kamera i och Egon fick en webbkamera i julklapp förra julen!
Nu är det Rapport som gäller!

Mörk, blöt och halkig söndagmorgon.

Och inte f...n funkar Anitas väv! Men! Men! Jag väver mina lamm först så dyker vi upp framåt kvällen. Lite orolig är jag nog, jag vet ju inte om det är jag som trasslar till din vävstol. Med tanke på min tankeförmåga i går:))

Här händer något som aldrig hänt förr. Käre maken har slagit på frukosttv:n och tittar på Allsång på Skansen genom årens lopp. Kul att se Gösta Linderholm igen.

Men frukosttarmen börjar gny och även vävtarmen har vaknat!Snart är det dags för den här!!!!

Hemma igen efter krasch-pang-bom igen i vävstolen. Den här gången var det övre skaften och det var skruven som man binder upp med som for dän med buller o bång och trassel så klart. Så tog det sin rundliga tid och man blir bara tröttare och tröttare när det krånglar. Men nu är lammen färdiga och jag med!
Återkommer!

Krafttag! Ut med julgranen!

För övrigt en trevlig kväll, jobbat på med Anitas vävstol (gjorde fel hur många gånger som helst) men tror att det blir bra nu! Kanske, kanske, kanske!
Ibland undrar jag verkligen när jag inte kan läsa baklänges, tänka spegelvänt - ALLTSÅ jag KAN helt enkelt inte!!! Då undrar jag verkligen om jag ens är svagbegåvad!
Nu är ju Anita en mycket snäll människa, hon bjuder på det mesta, i kväll en drink och ett intressant program från Bali. Så bjuder hon ju alltid på sig själv och hon är något enastående!
Så himla många fina och roliga människor + min älskade familj!! Kan man ha det bättre?

Har precis kommit

hem från vävstugan, jättetrött. Hade stora problem idag men ängeln Ingrid kom ut och hjälpte mig, hon är verkligen värd sin vikt i guld. Nu har jag sista lammbården kvar i morgon sen är det klart :)).
Borde nu bli aktiv med att slänga ut julgran o d, men är för trött just nu.Visst, ska bara vila först!

Grå, mulen januarilördag.

Ska tillbringas tillsammans med lite vävstolar och fel garn. Men jag kan ju tänka på Let´s dance så känner jag mig gladare.
Anders Bagge är ju den höjdare han alltid är, men han dansade inte bäst. Det gjorde faktiskt den där skådespelaren som jag aldrig minns vad han heter. Så saknade jag också Maria Öhrman men det är inget man kan rå över.
Nu är det frukost!
Återkommer!

God fredagkväll allihop!

Så har man varit ännu en sväng till Kampes ullspinneri i Ullervad, alltså andra gången idag. Och det här var inget roligt ärende, tvärtom! När jag skulle börja väva den här lammpläden så var det 2-trådiga ullgarnet slut helt och hållet på Kampes. Då skickade jag efter från Borgs, fick vänta en vecka innan det kom och så var det bara 5 härvor istället för 6 som jag beställt. Men jag trodde nog att det ändå skulle räcka, jag fick ju en dryg härva över vid förra lammpläden. Så idag när jag väver upptäcker jag att garnet inte alls kommer att räcka till. Åker till Kampes och de har 2-trådigt garn men inte helt rätt färg. En något ljusare grå än den jag redan väver med. Men det är ju inget att göra, på söndag måste pläden vara klar och jag får naturligtvis skylla mig själv, dumhuvud som man oftast är! :((
För övrigt var stadsresan tidigare i dag både dyr och tråkig. Vi fick besked om att bilen skulle kosta ungefär 4 000 kr att laga, och så köpte vi en folkbox till tv:n som kostade 600 kr. På Norlanders visste man inget alls om att tv4 skulle vara betalkanal, de blev lite sura faktiskt för de är ju återförsäljare för Viasat. Lovade att kolla upp detta och sen ringa oss. Så fort jag får klart för mig att jag har rätt till 100% så tänker jag nämligen bråka med Viasat. Jag formligen hatar när man försöker blåsa folk med vett och vilje.
Naturligtvis var jag ju tvungen att loppa lite när jag ändå var i M-stad. Och nu måste jag givetvis visa:Några meter vacker spets! Att pryda gilleljus, ägg m m med.Bomullsgarn att virka ljuslyktor av.Tycker mycket om silver samt vit emalj med blå kant!Den här köpte käre maken och skall göra en Ernstfågelmat-automat av! Jag visar den när den blivit färdig också!

Käre maken har fått lite maginfluensabakterier idag och mår inte bra.  Men vill gärna se Lets dance i alla fall, får väl ta hink med sig i tv-soffan :).

Ha en fortsatt bra kväll!


Trettondagkväll!

Otroligt mycket snö, NÄSTAN lika mycket som förra året! Vi har tittat på trettondag på Bergvaldhallen, mycket bra och en del direkt dåligt. Ungefär som med trender: en del är så dåligt men ingen vill gå emot. Ingen utom jag för jag förstår ju inte trenderna :(( Jag har ju det jag gillar, inget mer. Och det ändrar sig egentligen väldigt lite! Är det bra eller dåligt?
Kram!

Efter vävning

Osso bucco, blir säkert jättegott!
Det gick väldigt bra att väva, trasslade inte in mig ett dugg, men hade tyvärr glömt påfyllnadsnystan hemma så det blev ändå inte mer än ca 30 cm. Men det är ändå 30 cm väv istället för varp!!
Vi är väldigt osams med Viasat! Vi sa ju upp vårt abonnemang p g a att vi aldrig tittade på annat än 1,2 och 4 vilket tillhör de fria kanalerna enligt lagar och paragrafer. Men Viasat har tydligen egna lagar för de påstår att tv4 numera är betalkanal! Och vi kan inte hitta något på nätet som styrker att de har rätt. De kräver betalt för att vi ska få tv4 och nu undrar jag om detta verkligen är riktigt, om det är något vi missat? Eftersom vi är "enorma tv-freakar" så har vi ju två apparater, en liten frukost-tv i datarummet och en lite större i tv-rummet. Den lilla har vi köpt en folkbox till - där fungerar fortfarande tv4, den stora hade vi Viasat på och där fungerar alltså inte tv4 utan att vi betalar extra! Alltså jag har aldrig varit särskilt bra på varken matte eller teknik, men den här ekvationen går banne mig inte ihop ens för ett dumhuvud som jag!:))

Ha en fortsatt bra trettondag jul! (Vår gran är kvar inne p g a lathet).


Före vävning

blir det lite lotteri, se HÄR:Kan det bli så mycket snyggare?

Jan. 5, 2011

Stulet från FB, tyckte det var en så bra bild!Men det var i går det, jag bara glömde att publicera. Återfick ju influensan igår, inte alls roligt. Men känner mig faktiskt bättre idag.
Det får bli vävstugan i dag om jag lyckas ta mig dit i snöstormen.
Kramis!


Fy mig

inte vara negativ, ibland bara det slinker med :))

Tyvärr

minns man inte bara bra saker, ett negativt minne som sitter väldigt fast är: käre maken jobbade på kärnsjukhuset i skövde. Hans dagschema var 8-17.00 men det verkliga schemat var 5.30 till 19.10 + 20, alltså buss+bilresan hem. Vilket innebar att han aldrig fick träffa sina döttrar.  Puss på morgonen och puss på kvällen, de sov redan när han kom hem, vilket jag som mamma var väldigt glad för. Ibland undrade jag över begreppet ensamstående mamma?
Den här dagen träffade  han våra grannar på sjukhuset en halvtimme innan han slutade och frågade om han kunde få lifta med dem hem, det innebar ca en hel timme i reell tidsvinst. Men det fick han inte, de ville inte vänta i 30 minuter på honom.
 Vem skulle inte ha väntat? Är det vi som är knäppskallar eller?
Energitjuvar eller bittra minnen?

Vilken koll man har

trots feber och trettonhelg:
Det var ju Svenne o Lotta som sjöng den! Inte för att jag gillade den så mycket, men för att jag iaf kom ihåg vilka det var som sjöng den, för 100 år sedan!!!

Trettondagsafton!

Ja så är det. Och i min återanvändningsiver (långt ord) så har jag råkat få med influensan! Det var inte riktigt meningen :(((
Därför har jag i stort sett sovit bort trettondagsafton och hoppas på att få återkomma!
Kramis till alla!

Vad roligt kan man inte hitta på FB?

Sin egen dotter med dotter? och kära lilla vännen Sandra som här får sitt namn! Dessutom min yngsta dotters doppräst, Bo Bernhardsson!!


Nå´n däruppe måste gilla mig

sjöng någon för ungefär 100 år sedan och så tänker jag idag. Se vad vår underbare lantbrevbärare kom med:Blixt och dunder gör inte de vackra pärlhängena med vackert kort rättvisa precis men de är underbart fina. Besök gärna Hobbykällaren i Säffle om ni passerar förbi och hälsa ett stort varmt tack till Kerstin o AnnaKarin från mig!

En till som ser ut att tänka som jag är ännu en pensionär:Fast det är ju inte precis några vackra pärlhängen utan en huligan! Och vem som helst kan ju läsa huliganens tankar just nu, även Valborg. Men hon för sig verkligen med ålderns rätt, hur många gånger som helst så blänger hon bara bort honom. När hon blängt en stund gör han en stor omväg runt henne, ha! Den som ändå hade så´n makt :)

Eftersom jag inte använde egen kamera


på hela julhelgen så får jag fortsätta att stjäla från FB och bloggar!
 
Här är våran Joysan som snart fyller 25 år!! Helt ofattbart, det är inte alls länge sedan hon var baby!Jag måste ju få propagera för miljövänligt julklappspapper: detta är en överbliven bit från vår sovrumstapet + mitt högt älskade hampasnöre (för all del, jag gillar alla snören) så en bit brunpapper klippt med mönstersax.
Det som händer efter paketöppning är att snöret återanvänds och övrigt åker in i spisen!  Klart, slut!

Det kommer att hinna bli både påsk- pingst och midsommar innan jag kunnat publicera fler julbilder, eller hur Joy?
Kramis!

Nu får det sannerligen

vara nog! Massor med snö och dessutom riktigt ont i magen!
Så, nu har jag gnällt färdigt. Vävt första lammbården dessutom och det gick riktigt bra, inget baklänges än så länge!
Kram!

Nej men visst Robin!

Jag menade inte att det är mycket snö, för det är det inte, utan jag menade att vi inte skottat stigen till kanalbanken :)).
Och det vi inte hade igår det får vi tydligen idag, det har snöat hela dagen. Men för övrigt skulle jag tro att vi har bland det lägsta snödjupet i hela Sverige. Göteborg, Skåne, Kalmar m fl har i alla fall mycket mer. Vi pratade mer Harald till jul och i Mullsjö hade de över metern redan före jul!
Var middagen bra nyår, Robin? Och hoppas att din förkylning gett med sig. Krama Hanna!
Själv skall jag slänga mig i toa-stolar och skura lite innan jag pulsar upp och väver lamm.
Kramis

Nöjd med min måndag!

Har börjat återbörda tomtarna till deras hem efter fullgjorda arbetstimmar över jul :)).  Har också drejat frans och vävt ca 25 cm på lammpläden, gått 2 km, varit på Böckernas hus i Tidan vilket alltid är mysigt!
Ha en bra kväll! Och du Sandra ha en jättefin födelsedag!

Vad tror ni hänt idag?

En så otroligt trevlig sak, se här:


...och vinnaren av istapparna är Siw med bloggen  lysogvarme.se!!!!

Så jätteroligt att vinna och fint att få!

Det är den fina bloggen .....    Hobbykällaren som haft lotteri. Tryck på punkterna så kommer ni direkt dit och du får en ny adress Astrid:)).

Måndag den 3 januari 2011

och idag firar vi Sandra i Nyköping som fyller år: Ett fyrfaldigt leve, Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Och nu kommer presenterna:

Och trasmattan som är påbörjad men blev bortmotad av julgranen. Men på torsdag smäller det, då åker graneländet ut och mattan fortsätter sin tillblivelse.
Grattiskram från Siw o Egon!

Nu är varpen pådragen!!!

Men tyvärr inte hela flätan eftersom något hade hänt och flera trådar var av ca 4 m innan slut. Lite ledsamt men jag får väl se det som en träningsvarp då :).Medan vi höll på att kämpa med gammal varp och dåligt minne så knackade det på dörren. Och där stod kära grannfrun med dessa läckerheter:Löjromstoast! Alltså supergott och det kändes verkligen varmt ända in i hjärtat. Hon är helt underbar den människan!Så här kan det också se ut när Anita är i farten :)

Promenad i snålblåsten idag med, 2 km högriskpromenad. Nej, jag skojar, det var inte särskilt halt på kanalbanken och vi är så tacksamma mot den underbara människa som plogar där!!Lite att pulsa i är det dock innan man kommer ut på kanalbanken men det kommer väl att gå lättare och lättare förmodar jag.
Ha en bra afton!

Fortfarande riktigt bra väder

dock lite kallare i dag. Vi ska halka ut på en liten promenad, blir väl som i går, 1 km högriskgång. Men det är ändå skönt att ha fått frisk luft och lite sol på huden (nästippen)!
Jag har ett litet problem; jag är jättetrött på julgran, tomtar och annat julpynt. Det är bland det värsta jag vet med jul efter julen. Trivs helt enkelt inte men käre maken är så traditionsbunden, han håller på 20:dag Knut! Nu har vi i alla fall kompromissat: trettondagen åker julen ut och jag är aldrig så glad när jag julpyntar som jag är när jag tar bort allt pynt!
Det är så himla skönt att vara i början på året! Allt, precis allt är kvar framför! Och man kan suga länge på den karamellen.
Nu kan jag dessutom ta itu med allt roligt omgående: alltså måla, sticka, virka, väva, läsa, snida, sy, åka runt på loppisar utan att behöva ha julen som en stoppkloss framför sig!till exempel ska nästa lammpläd påbörjas i dag eller i morgon!

Och äntligen, äntligen tar vi oss i kragen och drar på varpen i lilla vävstolen :)).Kan man få bättre start på ett nytt år?

Nu firar jag in det nya årets

första söndag med en liten fin utlottning, klicka HÄR:

Och se här:Dragning den 9 januari 2011!

Årets första promenad

var inte lika varm som man kunnat tro, det blåste rent ut sagt hin håle även om det var vackert att se. Bäcken uppe vid kanalbron porlade faktiskt:Och hästkastanjen knoppades, helt otroligt!Och inne byttes gran och tall mot björk och vide!En kilometer är dock inte mycket att skryta med men det tar lite tid att ta upp en kondition som varit vilande ett par månader :). Först p g a lathet, därefter p g a influensa. Men nu finns det inget att skylla på längre :)

Strålande sol, knallblå himmel

+-0 och dagsmeja!
Kan man starta det nya året bättre än så?
Jag ska omgående gå ut och gå och ta med mig videkvistar hem. Nu är vi verkligen på rätt sida av året!Julskinkan 2010.Joys och mina armband pryder silverbrickan!Ett löfte om våren!

Ha det bra allihop!

RSS 2.0