Nöjdare!

Men vilken tur att ingen av er kan se mig just nu: mig, min svallande volanger, drypande av svett efter att ha grävt upp och omplanterat tre stora Hostor, kört bort 8 trädgårdsstolar med säckakärra samt släpat fram jord till vår gurkplantering.
Jag börjar faktiskt tro att jag är frisk igen efter den lång-långa influensatypen :)))
Åter till jorden!

Nöjd!

Hur ofta är man det? Vi slitit ont med den gamla plattaltanen och nu fått lön för mödan med att det ser prydligt ut och den vita utemöbeln står på plats igen :)). Så ska det ju smyckas lite också så foton får vänta.
Nu har jag också varit ute och provat den nya trädgungan, faktiskt både mysigt och avkopplande. Det är ju flera år sedan vi köpte den men har aldrig fått ändan ur vagnen och satt upp den. Så är lilla lavendelrabatten klar också, det här bådar verkligen gott! Men ikväll blir det tv för hela slanten. Benny Anderssons orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Så mycket godis kan man bara inte missa :)))

Tre!!! lavendel fanns det kvar

på tokrean Garden Töreboda!!!
Jag behövde tio!
Men det blir nog bra ändå, man kan inte få allt!
God natt, sov gott!

Igår hann jag inte med datorn!

Vi jobbade hårt i trädgården och med bassängen. Käre maken tog första doppet i mycket kallt vatten :). Men det var nödvändigt att gå runt med högtryckstvätten :)
Nu när jag för in bilder från kameran upptäcker jag hur länge sedan det är, så håll till godo:
En sovande Enyo.
En glad Mikaela.
Hjärtat har hittat intressanta lekkamrater hemma hos Virre och Jari.
Kvällen före midsommarafton med vackra ljusfenomen. Solen sken på det här molnet som återkastade ljuset så det såg ut som om solsken från öster kl 22.00 på kvällen.
Kär middagsgäst.
Kära pelargoner.

Midsommardag.

Min kära pappa och pappa. Så otroligt saknade! Vår Joy finns ju kvar och alla våra barn, men vi saknar ändå mor o far :)

Liten midsommartävling :)

http://linagardelid.blogspot.com/ lottar ut de här söta tavlorna!Med ens eget namn på så klart!

Okej! Jag vet! :((

Dålig uppdatering, jo så är det. Inget har jag att skylla på, inget mer än att livet just nu är jobbigt och tankarna är tunga. Det är svårt att stå bredvid och se på hur människor man tycker mycket om lider och man själv är helt maktlös. Om jag finge vara Gud bara för en kort stund så skulle jag bums ta bort cancer, krig och brott mot barn. Men jag får aldrig vara Gud och som människa måste jag leva med allt svårt som sker. Hitta lindrande vägar, lindrande metoder - hitta det som gör att man orkar vidare.
Normalt sett är midsommarafton en underbar dag, en dag i början på vår vackra sommar. Visst, det vänder, ljuset är på väg bort igen - men det är mycket fint som händer innan det blir helt mörkt igen. Semester, träffa sina nära och kära, så och skörda, pynta, plocka, safta och sylta! Men visst, ibland är det mycket ord och liten verkstad :).
Jag vill ändå tacka för en fin midsommarkväll, tacka goda vänner och grannar för glada skratt och skämt trots att det tunga funnits. Det är skönt att glömma även om det är för en kväll!
Pappas sista blomma, som nu under fem år förökat sig med hjälp av mig, kärlek och näring, vill jag gärna ge till min högt älskade dotterson Joel som fyller 10 år idag! Hipp, hipp Hurra x 4.
Jag kan inte fatta hur fort dessa 10 år har gått!!!!
Ett annat högt älskat barnbarn får ge Joel Grattis puss och kram från Mormor och morfar!

Det löste sig

med kärran och vi är nu åter hemkomna med sista lasset från Nyköping. Inte behövde vi bära heller det gjorde de fina-fina grabbarna med stort G- Linus och David. Vi kunde unna oss att träffa den fina-fina Sandra och deras allra finaste barn! Tack kära kära ni för all hjälp och tack för en trevlig stund.
Käre maken har kört ned dotter och kärra till Töreboda, där väntar ännu ett superhyggligt par på att få hjälpa till med att bära. Tack kära son och tack fina-fina Peder! Jag och <3 åkte hem, trötta och törstiga.

Det kändes lite snopet!

Någon makrill var det inte vi grillade, det var en regnbåge! Hur det kunde bli så fel fattar jag inte. Vi stod ju och tittade på makrillen när en annan kund frågade efter just regnbåge. Det hade dom inte inne för dagen fick han till svar. När vår tur kom så sa vi bara: en makrill tack och tittade inte ens när biträdet la in fisken i papper. Men när vi plockade upp den hemma så såg vi ju omgående att det var en prickig regnbåge istället för en randig makrill :)))
Gott var det hur som helst!
Nu kom käre maken hem utan kärra! De har glömt vår beställning och vi som ska åka till Nyköping och hämta Joy och resten av flyttlasset :((

Två små fönsterrutor

höjde temperaturen på vår altan rejält. Ikväll tex är det +15 ute och +25 på altanen. Den är ändå inte isolerad utan det är trallgolv och enkelglas men ändå medelhavsvärme snabbt. Blommorna bara älskar miljön där men jag får ju slita ordentligt med gödsel och bevattning :)
Idag har vi inte gjort mycket nytta. Vi var till Lidköping och köpte klor m m, för att ta itu med ännu ett dåligt samvete. Därefter åkte vi raka vägen till Jenna och Dinge och fick köpa tre kg fin norsk torsk, det ska bli jättegott! Så till Virre och Jari en snabbsväng för att kolla läget och lämna pengar jag sålt på Tradera för. (Jaris grejor alltså).
Alla mådde bra och nu är vi hemma igen och grillar makrill i foliepaket. Jag är verkligen sugen på det! Torsken har hamnat i frysen men ska bli ett fint gourmetiskt tillskott till sommarens matsedel!

Rent vatten!

Jag dricker mycket vatten och det är lika gott varje gång.
Men hur ofta tänker man på hur priviligierad man är som bara kan tömma upp hur mycket vatten som helst, rent, friskt och gott? 1983, när vårt brunnsvatten sinade, då förstod vi vidden av bra och mycket vatten. Sommaren 1984 djupborrade vi och fick gott om friskt källvatten. För att kunna betala borrning, pump m m så sålde vi vår nya bil, betalade vattnet och för pengarna som blev över skaffade vi en gammal SSU-buss :). Röd som alla kommunister var den och på sidorna stod det "För ett rödare Skaraborg". Vi hade mycket kul med den gamla bussen. Använde den som husbuss på somrarna bl a. Det var då vi fick smak för detta med husbil. Nu har vi ju inte skaffat någon husbil, bara drömt om det, men vi fick smak för det och har i många år använt våra senare inköpta Trafficar som husbussar på somrarna. Så det blev ju en upplevelse bara det. En ännu större upplevelse blev ju vårt vatten. Som finns i överflöd och som vi numera är mycket tacksamma för.
Och vi är väl medvetna om vilken lyx friskt vatten numera är på vårt utarmade jordklot. Men jag inte låta bli att tänka: som man bäddar får man ligga! Och så länge som vi anser det vara värt att förstöra vår natur och vår jord för att ha ca 24 sorters tandcreme eller ca 30 olika modeller av hörlurar att välja på, so what? Hur dumt får det bli egentligen? Och detta är bara bara två stackars exempel!
Jag är väldigt nöjd med några få sorter att välja på vad det än gäller och jag vill hellre ha vår vackra natur kvar levande än att shoppa loss i jättestora varucenter. Hur vi än resonerar så kan man faktiskt inte använda mer än EN produkt i taget. Och det kostar enorma pengar att tillverka så många olika produkter inkl förpackningar så det kan vi inte ens föreställa oss.
I går var käre maken till läkare. Fick med nöd en diagnos och remiss till KSS. Men först ville den aktuelle läkaren "läsa på" lite mer om käre makens besvär för det är tydligen en alldeles unik åkomma. Är det någon som förstår mig när jag blir orolig?
Idag har det regnat mycket och åskat lite. Vi har då istället städat och det är faktiskt mysigt att jobba ihop. Så blev det lite affärande i fiskaffären (bästa affären i hela Skaraborg)Mariestad och nu kan vi tänka oss lite fredagsmys. Ha det skönt allihop!

Hemma igen!

Och jag har haft en lång fin åktur med min Partner, aldrig har väl gräset varit så fint klipp som nu. Inte i år i alla fall :). Käre maken blev remitterad till specialist, Douglas är, precis som vi trodde, allergisk. Så i morgon börjar medicinkurerna + fästingmedel och avmaskning på våra tre älsklingar. Nu i em har jag vattnat altanen. 24 liter på en enda altan, jag har nog lite för många växter tror jag.
Urkass bild men otroligt vacker blomma: Afrikas blå lilja och den är precis på väg att blomma. Köpt på Mobackes i Bollnäs, var annars?
Jag måste lägga ned lite tid på att lära mig kameran :(
Här är en av mina små kryddodlingar. Gott!
Min fina Partner :). Tack för idag!

Nu är det fart på en gräsklippare i alla fall:)))

Och det var ett sant nöje att äntligen få klippa gräset. Jag har visserligen lånat grannens klippare (tack snälla) men det har ändå känts rumphugget att inte kunna klippa vid behov. Käre maken har renoverat upp både vår egen och grannens gamla Partner som vi köpt. Och den går nu hur bra som helst, lättkörd, smidig och jag blev kär på en gång. En stor kram till käre maken! Du är jätteduktig med motorer och maskiner!
Var och tog ned plädväven i går. Det var många fina plädar där med både lamm, rosor, blåklockor och stjärnor. Nästa varp är redan planerad och snart fullbokad!!!
Här är min med stjärnor på. Så har jag vävt tre med lamm på. Planeringen nu är att jag ska rita ett nytt mönster-franska liljan verkar intressant. Ge mig gärna förslag!
Idag blir det inbokade besök för hela slanten. Vi börjar med Mariestads sjukhus och den skruttiga käre maken, tar andra besök emellan och avslutar med besök hos veterinären för den skruttiga hankatten. Undrar verkligen varför kvinnor har fått beteckningen "det svaga könet"?

Jag glömde berätta!

Käre maken hade beställt storsäck jord till våra nya superstora och djupa odlingslådor. Något så vackert som Dick och Anette i http://sekelskiftesdrom.blogspot.com/ har vi inte planer på, vi får njuta av att se på deras underbart vackra klosterträdgård och så får vi så i våra stora, råa men ändå härliga sålådor och få fin-fina rödbetor, gurkor, morötter, m m där. Kryddväxterna odlar vi i gamla zinkbaljor vid altanen. Lätt till köket och lätt till grillen.
Vi har klarat att köra hem allt virke (vackert lärkträ) käre maken har klarat att både snickra ihop de stora lådorna och köra dem på plats och väga av så de står jämt. Nu ska vi fylla: bottensats; tidningar, löv, kvistar, halm och jord sedan sår vi: morötter, palsternackor, rödbetor, gurka, zuccini m m.
I alla fall så brakade bilkärran (med storsäcken på ca 400 kg) vid infarten till Kanalbron i Töreboda. Och där stor vi :((((. Besvärligt att komma förbi, eftermiddagsrusning i trafiken. Jamen ok, vi fick jättebra hjälp, kärran är lagad och hemma, storsäcken är hemma, tack snälla snälla Fredrik, och tack alla medtrafikanter för att ni inte tutade, hötte med fingrarna och gjorde pekfinger åt oss!!! Det ska vara i Töreboda man tar sådan hänsyn :) Stolt!

Råkade göra två inlägg

om det nya lilla livet i Örebro, det kan bli så när man är så teknisk som jag:)))
Å andra sidan sett så gör det ju inget att man skriker ut sin glädje över nya friska välskapta barn till längtande föräldrar som man vet kommer att förvalta sitt lånegods som det guld det är värt.
Ikväll har vi ätit middag hos Joy och hjälpt henne med taklampor (som vi lovat i 4 veckor). Alltså käre maken, not me.
Är fortfarande en svag skit med sveda i ögonen och längtan till sängen. Det kommer nog att hålla i sig några dagar till. Men skam den som ger sig :)
Idag skriver Mariestadstidningen en aktuell artikel om att "Socialen i Töreboda får kritik". Jag blir både lättad över att dom verkligen faller över ett helt sjukt ärende, men också väldigt besviken över att jag som anmälare inte ens ha fått ett besked om att de gjort utredning. Och denna gång är det högsta instans, alltså Socialstyrelsen.
Eftersom jag råkar vara väldigt nära det utsatta familjehemmet och barnen det gäller, samt också en av alla anmälare så vet jag ju i detalj hur det här skötts och hur det skadat ett antal helt oskyldiga människor. Ett familjehem som befann sig i kris p g a sjukdom och död, en frireligiös sektfanatisk nyexaminerad socialsekretare och en nytillsatt och okunnig socialnämnd, då blir det katastrof. Och det blev det här också. Familjehemmet har väl nu, efter fyra års helvete och lidande kunnat börja leva igen och har en bra kontakt med det äldsta barnet. Men för det yngsta barnet har livet blivit mycket mycket svårt och ingen hjälp, inget stöd, inga samtal ingenting har gjorts. Vad det här kostat i pengar vill jag helst inte veta och vad det kostat i mänskligt lidande är nästan omätbart. Jag som i alla år trott på rättvisa och att socialtjänsten är att lite på, har verkligen fått en rejäl knäpp på näsan. Det värsta är maktlösheten, att inte kunna nå ut, att inte kunna förändra saker till det bättre!
Sov gott!

Välkommen till världen!

Villemo Magnusson, RSÖ, normal vikt och mycket lyckliga föräldrar Karolina och Andreas! Och jag är glad och stolt över mitt första syskonbarnbarn och Ewa och Kent är stolta morföräldrar. Att vi också fick en så fin present på vår bröllopsdag, det är helt otroligt. Bilder kommer så fort vi fått se några och självklart om vi får publicera :)

Jag har fått mitt första syskonbarnbarn!

Carolina och Andreas har fått en liten flicka (jag visste det!!!) Villemo Magnussson!! Välkommen till världen!!! Så välkommen!

Aningen bättre idag

håller tempen lite under 38 med hjälp av alvedon :)
Käre maken är ute och leker med sin nya leksak och jag gläder mig åt den nystädade grovaltanen! Jag påbörjade detta i torsdags men har inte orkat göra klart. Men det gjorde käre maken idag och nu är det ordning och reda. (kan det vara så att han gjorde den så fin för att sedan vara ute och leka utan dåligt samvete?) Nej, nu ska jag inte vara elak, det är väl alltid bra med egna intressen.
En variant
En annan variant! Detta är en specialvävd damastpläd som jag gjort 2,50 m lång och som käre maken ska ha. Han har själv köpt garnet och det är egentligen inte så rosa som bilden visar, snarare med toning åt rost.
Har ni läst Skövde Nyheter på länge?
Ett reportage om våran lilltjej!
När man är febrig blir man lätt aningen deppig. Och igår när jag då på darriga ben skulle hämta schampot i bastuduschen möttes jag av en härlig syn och blev genast lite gladare:
Den klematis som jag satte förra sommaren tvärtemot alla villkor som klematis normalt ställer! Den blommar!
Visserligen bara en enda blomma men desto vackrare :)
Ha en skön söndag i det här vackra vädret.

Sjuk igen!

Undrar vad dessa febertoppar egentligen beror på? Blir så himla besviken, hade sett fram emot en kväll med Kjell, Lilian, Claes och Agneta. Alltid så kul att diskutera, framförallt få höra om deras duktiga dotter Hedvig som redan är en boren författare. Hon är också krönikör i våran lokaltidning och har helt underbara åsikter. Hon gillar olika! Verkligen! Och vågar stå för det. Inte bara gillar, utan tycker att det är helt normalt, helt okej, vadå? Alla kan väl inte vara likadana, hur skulle världen då kunna gå framåt! Hurra för dagens ungdom!
Jag fick ett så trevligt pingstmail från käre bror med bild på släktens senaste tillskott, en liten söt Alva, född på min födelsedag 2010. Jag har sparat ned bilden och den finns i min dator, men tyvärr stannar den där. Finns inte en chans att få fram den och om en så genuint tekniskt begåvad person som jag inte kan få fram den så kan ju ingen annan heller :)
Tack käre bror för att i alla fall jag kan se den! Och glädjas över klanen Sjöbergs nytillskott!
Det här är ju inte nytillskottet i klanen Sjöberg, det här är ju vårt nytillskott i djurvärlden! Douglas Gustavsson! Pojke och två år gammal, allergisk mot fästingar-håller på att tappa pälsen p g a de små blodsugarna!
Till sängs igen, febern tar ut sitt pris!

Pingstafton.

Tro inte att det hjälpte med att reparera bredbandet, eller att köpa nya telefoner :(
Någon telefon har vi fortfarande inte. Och eftersom vi har så dålig mobiltäckning så känns det ungefär som vi är helt utan telefon. Att felanmäla flera gånger kostar ungefär 4 timmar i väntetid, priset på mobilen vågar jag inte ens tänka på.
Nu har jag gnällt färdigt. Ha en bra pingstafton!

Blixtsnabbt inlägg mellan blixtarna!

För att inte slå sönder nya telefonerna och nya bredbandet så vill jag bara säga:
Ha en riktigt Glad och God Pingst hela kära släkten och alla kära vänner!
Jag återkommer när Tor farit sin väg!

Hej igen! Äntligen har vi

normalt bredband och normal telefon. :)
Naturligtvis har det också hänt en del här under nästan två veckor. I lördags exv hade vi trevlig samvaro med många glada skratt och viktig samhällsdebatt. Tack kära vänner Limnells och Loodhs. Några bilder blir dock ej för jag har varit mycket slö med kameran under det ofrivilliga blogguppehållet märker jag nu :(
Det har varit en otroligt varm period och det är knappt jag överlever detta. Sedan avslutades alltihop (för den här gången) med mycket buller, bång och vatten.
Tro inte att vi har kunnat klippa gräs. Nu har vi köpt Limnells gamla Partner för en tacksamt låg summa och håller på att renovera upp den. Visst helt ok! Men när f-n ska jag kunna börja klippa gräset?
Roger har varit hemma flera gånger och haft den otroliga målgöraren med sig. Två mål i söndags trots att han spelade ihop och mot 01:or. Ett år större och vanare killar. Du är bra, Rasmus!
Joy provar mc-utrustning!
Den här helt otroliga blomman är egentligen bara ett nyss sått skott. Jag fick flera sådana av Ruth för några månader sedan och de har inte bara rotat sig utn blommar vackert också. Tack Ruth!
Våran fina Douglas som vi fick av Joy.
Glada är vi också för Joys skull just nu, kär och lycklig tillsammans med ny pojkvän, fina och trevliga Stefan!

Mobilt bredband

är egentligen väldigt dyrt med tanke på hur dålig täckning vi har här!  Och med tanke på hur lång tid det tog förra gången att fixa åsknedslag (eller vad det var) så får vi leva med det här stressmomentet ett bra tag till. Just nu sitter jag i vårt sovrum, där är det bättre täckning men inte så bra sittplats :)
Ha en bra söndag och håll tummarna att vi får igång åtminstone en gräsklippare i morgon :).

Ursäkta alla kära bloggvänner!

Vi har inget Internet det tog farbror Tor med sig i onsdags när han slog till mot Töreboda :( Återkommer när det är fixat.

RSS 2.0