God natt och sov gott!

Jag återkommer, just nu är allt så himla jobbigt!
Men! I morgon är det första april!!!

Nu är det över!

Men det har varit superjobbigt. Spirometri är bland det värsta jag vet, frissan på klart andra plats--eller kanske tandhygienisten? Eller tandläkaren? Ja, hur som! det är så jobbigt att fixa en trött gammal kropp som inte vill annat än att ha glada nyheter och sina goá barn och barnbarn på kramhåll! :)

Ett citat från fb.

När morgonen gryr över daggvåta ängar ....... fullt så långt har vi inte kommit ännu och fullt så tidigt är jag inte uppe. Men det är den sista dagen i mars och jag såg nyss solen gå upp. Det är mycket glädje och tacksamhet i mitt liv just nu, men det är också mycket tråkigt och vemodigt.
Hittade bra och tänkvarda ord på fb idag och de skulle jag vilja ge till några av våra vänner men framför allt till min son:
♥ Ta aldrig någon för given, håll dina nära & vänner, i ditt hjärta,..för du kanske vaknar upp en dag,..& upptäcker att du förlorat en diamant,..medan du var upptagen med att samla på stenar,..Det är bättre att ha få diamanter,..än många stenar. ♥
Dagen idag blir inte rolig. Först frissan 8.30 och det är ALDRIG roligt. Sedan spirometri 13.15, och det är värre än värst. Hade hellre velat vara hemma i solen, gå och väva en stund, greja i växthuset suck suck :(

Dags igen!
Den som vill vara med och tävla, tryck HÄR:

Lycka till!

Så var det det här viktiga:

att trösta sig när det gäller frusna blommor, snö frost och annat elände:Den här lilla sötingen kan man vinna om man går in  HÄR:

- 8 gr.

Nu fryser allt som kommit fram sönder ! Det här är den längsta vintern i mitt liv! Vi hade ju pratat om att åka till Arbrå och bygga bryggor i slutet på mars, det skulle ha varit en syn det! Ovanpå all snön då kanske? Eller inne i köket för att inte frysa ihjäl!
Idag önskar vi Kenneth krya på dig och ger honom en stor varm kram. Han behöver verkligen det som har fått operera sig två gånger inom loppet av 5 månader. Jag hoppas verkligen att det blir bra nu. Var rädd om dig :)
Jag återkommer!

God kväll gott folk!

Det har varit en bra dag, trots trötthet. Loodhs har varit här och fikat en stund- vi pratade om en resa till Bollnäs :)
Något bättre med familjen Berglund även om tårar rinner då och då.
Joy håller på med att bygga upp sin affär - har bara timmar, cv, lägenheter, flytt, i huvudet. Lön har hon inte frågat efter ens :)
Kort inlägg - jag är supertrött och har dessutom varit på biblan idag :)))
God natt! Sov gott!

Nu gör jag ett tappert försök

att pigga upp mig :)

Titta här:


Tryck HÄR: om ni vill vara med och tävla om den här söta nercessären.

Fy bövelen, iskallt regn i massor :(

Nå, ja, bättre än snö i alla fall. Är extremt stel idag och har träningsvärk överallt. Det brukar jag aldrig få efter vattengympan. Åren ger sig till känna mer och mer.
I går, när solen sken, så köpte vi blommor till utegrupper, frö och såjord. Tänk att idag, bara några timmare sedan, känns det inte frestande på något sätt att gå ut och plantera! Jag tror jag kryper ned i sängen igen, läser färdigt Varg Gyllander :)

Kväll efter en solskensdag!

Vi har varit på en skön vattengympa samt skaffat lite mer blommor till trappkrukor. Så var vi och kramade om hela familjen Berglund, som är väldigt ledsna alla fyra för deras fina Golden retreiver, Lucky, dog nu i eftermiddags. Men hon var gammal, hade svåra ledproblem och så cancer. De har ändå fått drygt 11 jättefina år med henne, hon skulle fylla 12 nu i sommar.
Ikväll är jag mycket, mycket trött. Det blir jag alltid av vattengympa, + att vi äntligen har börjat gå igen.
Nästa vecka måndag kväll kommer Joy hem. Hon ska jobba i Skövde hela tisdagen.
Oh vad jag längtar till 1 maj.
Har pratat med Lilian idag. Nu bor Jenny med familj i en stor villa från 1970 tal med gillestuga, bastu, relax m m. Skönt för dom att flytten är över. Samma gäller Robin, Hanna och kisskatten Bengt (jag måste artange Bengt, annars hade folk trott något underligt :) Grattis bägge ni unga familjer och hoppas ni får stor glädje av era hus!
Ha det bra alla!

Det blev bara pyttelite snö :)

Och Rasmus kom till Mariestads sjukhus där han blev mottagen av en distriktsläkare från Töreboda som mycket snabbt och enkelt kunde konstatera: jo, men visst har han öroninflammation! Och jag känner hur arg jag blir! Att man monterat ned så mycket som möjligt av sociala försäkringar det vet vi ju, men att man även monterar ned sjukvården det tycker jag tar priset.
Annars gjorde vi inte mycket igår. Jag kände mig lite förkyld och lite febrig hela dagen igår, men idag är det puts väck. Och det är ju bra, för idag är det vattengympa :).

Med risk för att bli tjatig:

Läs!
Suddig bild av en väldigt bra bok!

Mer snö?

Så mycket förstår jag att naturen har inte tid att lyssna på mig :(

I alla fall hade vi en, som vanligt, väldigt trevlig gin-rummykväll där det var högt i tak. Egon och jag förlorade stort, Anita var riktigt på hugget i går. Och kolla vilken fin blomgrupp hon gjort:
Ser ni fröpåsarna? Några av mina favoriter: blomsterböna och blomsterlin, ska i jord så snart som möjligt.
Det har inte hänt så mycket nytt. Efter Nyheten med stort N så har ju annat kommit i skymundan. Nu blir det lite väntan, men den är ju inte längre oviss :)
Lite vardagslyx med Rebecca. Huvudrätten var naturligtvis pizza. Alla våra ungar vill ha Törebodapizza när de kommer hem :).
Så kan vi ju också flagga för och hurra för Noah, 1 år, ett par dagar för sent i o f s.
Snott kortet från Familjen5.se, måste ju få visa den fina uppväxande generationen Karlsson :)
Och så ska vi önska Rasmus krya på dig. Det är inte roligt med öroninflammation, när man dessutom inte får någon hjälp blir det ändå värre. Men jag får ju allt mer vatten på min kvarn, hur tråkigt det än är. KSS är inte värt namnet sjukhus längre.
Att sitta med ett gråtande barn på sjukhus mitt i natten och få svaret att det inte finns någon läkare! Att bli hemskickad med värktablett och en tid till Mariestads sjukhus dagen efter, lördag alltså. Är det någon som går på myten att lilla Mariestad en lördag ska ha bättre resurser än KSS fredagnatt?
Att få ha så fruktansvärt ont i ett helt dygn bara för att man på KSS inte ville väcka jourhavande läkare. För ingen TROR väl på att det inte FANNS läkare?
Så många öronbarn som jag själv haft och själv varit, vilken läkare som helst - ofta även distriktssköterskor kan konstatera öroninflammation! Att sedan uppföljningen bör skötas av öronläkare är ju en annan sak. Men att bara strunta i risken för att det "kan värka sönder" och därmed försämra hörseln för all framtid, det är faktiskt väldigt ansvarslöst. Skämmigt av vårt länssjukhus :(

Jag missade ju totalt

att gratta Josse o Robert till Oskarshamns nya placering på partitoppen! Så missade jag också att säga hur glad jag blev över att Jessica vann Let´s Dance! Snygg jobbat, verkligt proffsigt. Detsamma gäller gårdagens Så ska det låta - Josefine Glenmark för ju familjetraditionen vidare på nya höga höjder. Riktigt bra! Och även om Malin Berghagen kanske inte har så mycket mer sångröst än mor o far så är hon ju absolut lika trevlig och har förmågan att bjuda på sig själv. Så det var kul att se.
Däremot missade jag INTE Japan och Libyen. Valde att tiga stilla och sörja stilla. Det finns inte ord för hur fruktansvärt illa jag tycker om diktaturer och än värre om kärnkraft! Och hur rädd jag är!

Ceasarsallad

parmalindad fläskfile och potatisgratin är kvällens meny. Ingen förrätt, ingen efterrätt, bara lite god ost och plock till gin rummyn. Vem fasen har tid att laga och äta mat när man ska spela ett så idiotiskt spel som bara j.....s med oss :)
Becca har åkt tillbaka till M-stad, vi satt halva natten och myste, så jag är lagom trött. Så blev jag så "glad" för Jennas kommentar - det bara inte FÅR bli mer vinter!!! Jag orkar helt enkelt inte och det får faktiskt naturen ta hänsyn till.
Håll nu alla tummar så jag vinner! Även om man bara får stjärnor i protokollet, inga pengar alltså,  så är det ju äran det handlar om gott folk. Äran!
Mirjiam!
Vi flyttar nog resan så vi kan åka med dig till Arbrå! Man gör ju vad som helst för att få umgås med sina nära och kära!

En helt underbar våreftermiddag!

Allting bara lyser VÅR! Och både käre maken och käre brodern har hört bofinken idag! Kanske jag med - skillnaden är ju att jag inte vet vad jag hör- om jag hör! Fågelsång är bland det bästa jag vet, men jag vet ju inte vem som sjunger :)
Rebecka och käre maken är till Töreboda och handlar. Därefter har vi stora problem med vilket tv-program som ska väljas - Let´s dance eller Så ska det låta. Det lutar åt det sista därför att vi vet ju redan vem som vinner Let´s Dance! Och det i sin tur beror på att kvinnor/tjejer är så mycket bättre på att ringa och rösta. Och man röstar så att säga inte bara en gång på den man tycker bäst om eller för att den dansar bäst; nej, man röstar 10-20 ggr på den som man tycker är snyggast!
Ha en fin fredagskväll!

Jag städar.

Det är ju kul det med, speciellt inför morgondagens Gin Rummy! Undrar vad egentligen som är så roligt med det spelet, den som är en fluga på väggen och ser och hör oss skulle kunna svära på att det är världens mest tråkiga och idiotiska göromål ..:))
Så suger vi ju också på det roliga som hänt. Som en karamell!

Är väldigt lik sin farfar!

Kanske något sötare :)
Tapper junior-junior!

Jag satt och skapade ett inlägg

i glädje och tårar, så bara försvann det.
Och jag tappade inspirationen, men behöll glädjen:
Joy Joysan Gustavsson
Här är glädjen själv, V som i Victory!
Den 9 maj 1986 flyttade våran Joy från Skövde och hem till Levsäng. Den 9 maj 2011 flyttar våran Joy från Nyköping och till Skövde.
Välkommen till Skövde, Ur&Penn och Joy!

På grund av att solen skiner idag med

så har jag bra vibrationer, bra vibrationer (är inte särskilt förtjust i den låten, bara i vibrationerna:))
För övrigt har jag haft en stökig natt med rejält ont i ryggen. Var tvungen att väcka käre maken och det händer väldigt sällan. Men han hjälpte mig med medicin och nu efter sömn känner jag inget. Jag kan dock inte förstå hur har orkat med det här eländet i över 30 år!!

Androgyn?

Kunskapskanalen visade ikväll en dokumentär som ställde mycket rätt upp och ned, men också ställde mycket rätt!
"Mitt tvåkönade äventyr".
En dokumentärfilm av en flicka som föddes som både man och kvinna.
Vet ni!
Jag skäms som en hund! Men jag har aldrig vetat om detta, aldrig vetat att det här fanns, framförallt inte alls förstått! Jag har väl hört ordet androgyn, likväl som ordet hermafrodit eller/och det vanligare (om jag förstått saken något så när) transvestit. Men jag har väl aldrig någonsin funderat på det eller ens förstått den riktiga fysiska innebörden. Det har väl blivit något som standup-komiker lyckats bra med :(.
Första gången jag överhuvudtaget förstod NÅGOT (tala om enfald eller enfald? eller kanske fördomsfull eller kanske okunnig?) var när jag såg filmen Livet är en schlager, Jonas Gardell författare, Helena Bergström huvudroll och massor med dåligt kritikeromdöme. Och jag fick en chock, den var väl inte ytlig? den sa så himla mycket? den berättade saker som jag kanske inte velat veta, men behövde veta!!!
Ungefär så. Att inte veta blir fördom. Att tro blir religion. Att leva är att veta, ändå älska, ändå tro på det man älskar.
Ibland blir livet så blandat att man liksom måste andas och tänka för att klara sig igenom. Just nu:

Mina barns blandade väl och ve (de kommer aldrig att bli vuxna, men det vet de inte om!)

En bok som jag fick med en väldigt fin hälsning och som är precis så bra som jag väntat: det som vilar på botten-
Varg Gyllander, jag ska inte säga annat än: Läs den! Och läs hans övriga! somliga linor brister och så- bara betydelsefulla dör- bara titlarna tycker jag säger ett som annat.
Det blev dagens positiva och energigivande.

Så lyssnar jag f n på Jens Lapidus (lånad talbok) och blir så rädd! Lever vissa människor så här, är det här det språk man ska tala, är detta vad man ska leva för; rutor på magen, cash i fickan, snö i näsan? Jag ska inte ens vidröra alla andra begrepp som hur man lever i ett fängelse inom eller utom gallret, hur man "älskar" "äter""jobbar" eller annat ovidkommande :).

Trots detta känner jag glädje ikväll därför att rapporter från Karolinska har varit bra, därför att det varit en fin vårdag, därför att alla mina nära och kära lever! Jag vågar inte tro på rapporter från Japan och Libyen, men jag vågar hoppas!
God natt alla människor!

Nu kom det tillbaka igen?

När jag publicerade det här inlägget kom gårdagens igen. Måste ha legat dolt utkast trots att det inte alls syntes:)
eller kan det vara åldern :)

Här händer det verkligen konstiga saker!

Jag skrev ett inlägg i går om vilket otroligt väder det var och att jag var tvungen att ha växthusdörren öppen hela dagen + att jag flyttade murgrönor, lager och oliv till altanen.
Det bara är helt borta? Med bilder och allt!
Ja, ja, det är väl bara att finna sig i. Hade det varit facebook så hade jag kunnat förstå det för där försvinner och poppar upp inlägg lite hipp som happ.
Vi var ned till Kyrkornas idag i hopp om att hitta begagnade påskägg att greja lite med. Döm om min häpnad när de säger att de inte tänker ta fram påskäggen förrän de har flyttat färdigt (de ska byta lokaler tvärs över gatan) och nya affären öppnas måndag i påskveckan. Vilken dumhet! Varför inte sälja bort så mycket som möjligt för att slippa bära och släpa? Tur att jag inte jobbar där, då blev det psykbryt vareviga dag :).

Vilken kanonsoldag!!!

Och vilken värme! Jag har varit tvungen att ha växthusdörren öppen hela dagen, ändå har det varit +20 därinne. Så hög värme innebär också att lagern och murgrönorna ligger illa till, de är inte så förtjusta i för hög värme. Sedan vet jag inte hur det är med olivträdet, men jag har flyttat alla tre arterna till altanen idag redan. Blir det för stram kyla får vi väl ta in dom över natten eller täcka dem. Roligt är det att ta fram blommor igen, verkligen! Jag trodde inte att jag skulle överleva den här långlånga vinter-vintern. Men idag har jag plockat halvutslagen vide och börjat pryda utekrukorna. :).
Så har jag till sist bytt tulpanerna i köket, så här såg dom ut igår:
10 dygn gamla, bytt vatten en gång!! Det kallar jag vängåva Lilian!

Grå och trist måndag, men snön smälter.

Jag kör hårt inne i stället med allt som gjorts i helgen. Så tänker jag på gårkvällen :)
Vi var till Vara koncerthus och skulle titta på Gösta och Lena Linderholm. Vi hade ätit god kronärtskocksoppa med lax, druckit en god öl, slappnat av, pratat, lyssnat på Musikskolans ungdomar som sjöng Abba. Så blev vi mottagna som VIP, fick gå in i konsertsalen genom scenen och fick en kanonplats. Tack så enormt mycket Karlsborgs Allsångsförening, tack AnnaKarin, tack Ingemar o Anita som tog med oss! Kvällens värdinna, en riktig snygging vid namn Marie Arturénl (tror jag) var en  höjdare, sjöng hur bra som helst. Tolkade bl a Edith Piaf helt otroligt bra! Vad urkul det är att det finns så duktiga människor och dessutom så trevliga!
Så kom då Gösta Linderholm in i salen, ensam. Och berättade med ledsen röst att han och hans familj drabbats en riktig olycka; Lena har fått bröstcancer och startade sin första cellgiftning nu. Det blev ju chockartat, blandade känslor - hur ska han orka? Men det kan jag berätta att det gjorde han. Han lade verkligen hela sin själ i sin musik och gjorde ett otroligt bra framträdande. Pratade som vanligt mellan låtarna, om sin Lena, om deras tillvaro och så hans roliga historier :)
Vi tog några bilder, men det gick bara inte att fotografera därinne.
man kan med nöd se att det är han!
Men en fin kväll blev det. Jag kan bara rekommendera alla att försöka se det.
Ha det bra!

Tack för snälla kommentarer

jag älskar nämligen sådana saker som videkissar, maskrosor, gamla använda grejor tex gamla kängor, skridskor m m. Använt, rostigt, mänskligt!
En annan viktig sak:
Glädje!
Musik!
Har varit i Vara ikväll. Och det borde ju inte innebära glädje, för Vara är kanske bra för många och mycket, men det är inte vackert. Men konserthuset är vackert! och konserten ikväll har varit helt otroligt fin och bra! Jag berättar mer i morgon, för nu är jag trött!
God natt, sov gott!

Vi har sovmorgon idag :)

I alla fall käre maken och lilla taxen. Själv ska jag snart slänga mig i duschen, vi ska ju till Vara konserthus idag, det ska bli kul!
Ute skiner solen och inte hände det något illa p g a supermånen. Vi kunde inte låta bli att titta på Körslaget, blev så förtjusta i Andreas kör. I och för sig tyckte jag att alla var duktiga, men han hade hittat speciella sångare. Egentligen hade vi tänkt att se det andra programmet som startade i går, men som sagt, vi fastnade.
Ha det bra, jag återkommer med rapport från Vara.

Vilket trist uppvaknande idag!

20 cm nysnö och värsta vintervädret! Så urbota urtrist! Det här måste vara den längsta vinter jag någonsin varit med om, det har ju varit snö ända sedan mitten på november! Men det klart, jämfört med Japan så har vi det väldigt väldigt bra. Den positiva nyheten idag är ju FN:s beslut om flygförbud över Libyen. Det har ju varit fruktansvärt att bara stillatigande se på hur Khadaffi mördar sitt eget folk.
Nu kommer SNÖPLOGEN! Ett mycket påtagligt bevis för att vintern är tillbaka. Jag tror jag stannar inne idag och drar för gardinerna för alla fönster.
Jag tror aldrig att vi får tillbaka detta. All snö förra vintern + kylan den här vintern har ju förstört mycket. Nästan alla rosor höll ju på dö, är inte hälften så stora som här. Klematisarna har också tagit stryk för att inte tala om källartaket och paviljongtaket. Det känns så tråkigt, ungefär som att behöva börja från början.

Är jag nojig?

Men jag vill inte lämna över den här galna världen till mina älskade, helt oskyldiga barnbarn!!!! Snälla! Alla ni i demokratieländer: glöm er själv tänk på er avkomma!

Har haft lite em-fika med grannarna

och självklart också en politisk debatt :)
Nu känns det som om tiden segar lite, tar en skön bastu, tittar på Antikrundan, sover och sedan kanske kanske vi får ett postivt besked :)).

Solen skiner, himlen är blå och

dagens namn är Gertrud. För bara fyra år sedan så ringde jag till min mamma idag och grattade henne på namnsdagen. En månad senare fanns hon inte mer. Men både hon och pappa hade ett bra liv och fick också ett fint avslut.
Till skillnad mot alla tusentals människor som omkommit i Japan. Ändå kanske de som dött har det bättre än de som överlevde och får fortsätta kämpa i skräck, sorg och ett rent inferno.
För någon timme sedan hände i alla fall något roligt. Och det är så att är det mycket elände och ledsamheter runt omkring så gläds man mer när det inträffar något positivt. Goda vännen Anita ringer och vill höra om vi kan följa med till Vara konserthus på söndag em. Det är Gösta och Lena Linderholm som är där, så självklart vill vi det. Det är ju sådana människor man behöver se och höra när omvärlden håller på att rämna.
Så har jag pratat med Jenna och läget är bättre. Hon mår bättre och lillkillen går upp i vikt och sover bra. Han är ju trots allt bara en vecka gammal, sötnosen.
Mikaela, ett dygn gammal!
Enyo, tre dygn gammal! Lika varandra som bär!
Joy! Ser du vad jag har för smycke på mig?

Nu lägger jag ut lite slarvigt tagna bilder

men löfte är löfte :).
Videkrans och videägg, gjorda förra året.
Så några ägg, suddiga bilder, men det syns nog ändå :)
Och till sist den vackra tulpan/syrenbuketten jag fick av kära vännerna Kjell o Lilian i lördags. Ser ni att bladen håller på att slå ut på syrenen?

Måste få visa en ny liten fin människa!

En trött och lite sjuk mamma!
Och en väldigt fin liten pojke, Enyo Tapper! Välkommen till världen!

Spännande

bloppis, Chickolin, se HÄR: 9 april 2011.

Nu börjar det se vårlikt ut!

Det är inte mycket snö kvar, fåglarna kvittrar och även om det inte är direkt varmt så ligger det oftast på + i alla fall.
I måndags var jag verkligen stolt farmor:


Bild i Mariestadstidningen med reportage: Rasmus Berglund hade bra fart på skridskorna hela matchen! Ändå spelade dom fem matcher samma dag! Duktiga ungar allihop!

För övrigt så är det bara Japan som gäller. Jag önskar verkligen att jag kunde tänka bort det, jag kan ju ändå inget göra.


Hej ni goa!

Har varit några riktigt jobbiga och ledsna dagar, men nu måste vi försöka se framåt igen. Försöker att pigga upp mig med den liten utlottning!

tryck HÄR:

och titta här:

I går var vi och kikade på vår nye lille, så söt och så lik sin storasyster Mikaela. Jag ska sätta ut kort så snart jag laddat kameran.
God kväll!

Några timmar senare

och ett mycket mycket tråkigt besked gör att jag måste göra en bloggpaus.

Vaknade till solsken och -3,2

Douglas väckte mig väldigt försynt och frågade snällt om jag inte ville komma upp och göra honom sällskap vid frukosten. Men jag släppte in Valborg och fixade bättre sällskap åt honom :)Idag är hon tydligen snäll!

Och jag är glad för den nya lilla dottersonen, Enyo!
Och jag är glad för Familjen 5, även om det inte är riktigt klart än!
Och jag håller mina tummar hårt för dig Rasmus i Daloc-cupen idag!
Och jag håller tåtummarna för Joy!

Nu ska det städas färdigt så jag slipper skämmas inför kära vännerna ikväll!

Jag vill inte tänka på Japan, det är så fruktansvärt så det är inte klokt. Till det hemska som naturen själv har ordnat till så exploderar även det människor i sin dumhet byggt: kärnkraftverk och petrokemiska industrier.
När ska människor börja tänka?


Fredag kväll den 11 mars!

Inte så rolig


Rivstart torsdag morgon,

lilla taxen är magsjuk i husses säng. Vilken enorm tur att vi ändå skulle byta lakan idag, annars brukar det alltid hända något liknande när man precis har lagt i rena lakan:))

Så, efter att ha tänt en av tre spisar (de övriga har käre maken tänt) så intar jag mitt morgonkaffe framför datorn och läser alla intressanta bloggar. En av mina favoriter är Sett ur min synvinkel av Charlotte Perelli. Hon har alltid både bra och kloka inlägg och gör mycket

Det här är Hjärt-lungfondens Go Red-smycken där en viss del av priset går till forskning. Jag lyckades inte länka men HÄR är ett av de ställen man säljer Go Red eller gå via Charlottes blogg, hon har länkat för nätförsäljning.

Mina två yngsta döttrar har utsatt mig för svår väntans tid nu ett bra tag. Det absolut värsta jag vet är att vänta :)
Men i går fick jag i alla fall svar från den ena; ett litet gossebarn! Den andra väntar inte riktigt på samma sak, men det är ändå viktigt. Jag får släppa den ena tummen nu eller hålla båda för nästa förväntan.

Joy har också utmanat mig: Att tala om fem saker om mig själv, gärna sådant som de flesta inte vet. Men jag återkommer om det. Mina spisar kräver mer näring, jag själv behöver frukost, kläder och motion först.
                      

Telefonkaos

alla vill gratta det nya lilla livet! Jenna! Ring i morgon så jag får hälsa från alla!

Ett nytt barnbarn!

Jenna ringde för en stund sedan och berättade att hon fått en liten pojke och att allt gått bra! Jag vet inga detaljer för det var käre maken som svarade i telefon, men hon ska ringa i morgon och berätta mera! Det är precis lika roligt varje gång :)


Lika vacker morgon idag med!

När solen skiner känns livet både lättare och roligare. Men det varade inte länge, nu snöregnar det och blåser is!
Jag tänder ljus:

Tittar på mina rosor!Och vita pärlhyacinter!Och en ros som råkat gå av!

Ha det bra!

Tack Robin o Hannah

för grattismail, tack Suz, Joy, Lilian, Anita och käre maken för grattiskramar i oordning! Det jag är stolt över är inte bara mitt namn som jag fått av mina kära föräldrar utan mest för att det inträffar på Internationella Kvinnodagen, som faktiskt är något jag (kanske inte slåtts för) men ändå bråkat om ganska mycket! Eller!
 Vem tycker att det är helt okej att män slår ihjäl sin fruar/sambos/älskarinnor what ever? Eller ens slår dom? Varför? Jag menar om jag översätter mina frustraktioner så skulle jag väl inte bara svära över kissfläckarna vid toa-stolen? Då skulle jag väl slå ihjäl? Eller vad gör dessa kvinnor för extremt mer illa än att droppa kiss vid toastolen?
God natt kära älskade barn, barnbarn, barnbarns vänner, mina vänner och dina vänner, goa grannar, goa vänner, kompisar, mina barns kompisar m m m m , alla goa människer på hjorda som inte vill göra andra illa!

Nu har jag pratat en lång

stund med käraste vännen Lilian, vi har konstaterat att samhället totalt är helt på väg ur spår; ingen samhällservice fungerar längre och under 2011 skall man lägga ned all kontantverksamhet på samtliga banker. Sen kan vi gå till Ica om vi behöver en hundring kontant! Hur Ica skall klara säkerheten är för alla vanliga människor en gåta och för alla tjuvar och rånare ett himmelrike. Det blir i stort sett bara att gå in och ta för sig, vill man vara lite våldsam kan man ju alltid klappa till någon för skojs skull!

Är man en hederlig och ärlig människa får man snart skämmas för det. Är men dessutom gammal och ful så blir det väl snart skottpengar på en :)Välbesökt årsmöte hos Löfsängsvävarna! På bilden syns kassör Kerstin Söderberg och sekreterare Inger Carlsson.


Full rulle till det goda kaffet!Tulpaner till årsmötets ordförande: Kerstin Löfnertz.Gunillas vackra damastpläd! Bilden gör den icke alls rättvisa, den är helt otroligt vacker i verkligheten.Jättesöt liten porslinsskärbräda, liten men i felfritt skick. Att den sedan bara kostade 20 kronor är väl en fördel. En till söting fick jag för en femtiolapp, inte illa det heller!Nu är det snart dags för bygglov!
God kväll!

Tisdag den 8 mars

Internationella kvinnodagen och dessutom är dagens namn Siv. Att sedan solen strålar från en klarblå himmel och våren alldeles bynbart är här, att jag ska ta en promenad till Vävloftet sedan, jobba i växthuset en stund så snart solen värmt upp det lite, allt det där gör ju inte saken sämre. Att dessutom må mycket bättre än i går är pricken över i!
Återkommer med rapporter under dagen!

Käre maken kom hem med rosor på namnsdagen och Internationella kvinnordagen! Jättefina!

En kall och trist måndag.

Har banne mig inte lust med något, men får väl ta mig i kragen och sticka iväg på varmvattengympa i alla fall. Därefter årsmöte.
Ha det bra allihop!

Fin utlottning

måste vara med: se HÄR:

och så den fina vinsten:            


En mycket vacker söndagsmorgon i mars!

Det låter väl skönt? Och ÄR skönt! Vi skulle ha påbörjat påskpysslet idag, men stackars Lilian mår inte bra! Krya på dig så tar vi nästa helg!

Gårdagen har jag ju berättat om, dock inte visat bilder. Trots att vi plöjde igenom tre stora loppisar så blev det inte mycket loppat! I första hand beroende på att vi har så mycket prylar så vi kan inte köpa fler :) I andra hand beroende på att vi inte hittade något speciellt. Men en söt liten tillbringare hittade jag, helt felfri, vit Höganäs, 25 kr. Käre maken köpte singlar så klart! Karolina och Andreas hittade två fina korgar billigt och syster yster en karott från Lidköping, också i fint skick, 20 kr. Så lite fynd blev det i alla fall.Här är lilla fyndet tillsammans med kommande skafferiburkar från stora varuhuset.Tydlig stämpel, suddig bild.Och så upppackning av sen bröllopspresent: damastduken!


Har ni sett så sött!

Det här är faktiskt hundar!!!Nu har jag ju ingen jämförelsepunkt men jag kan berätta att den stora (hihi) är ungefär hälften så stor som våran gamla katt- hur stor (liten) är då den lilla? Jo, hälften så stor som den stora, alltså en en/fjärdedel så stor som våran gamla katt!
Vi har tillbringat en härlig dag i Örebro! Tillsammans med Karolina, Andreas, Magen, Ewa, Käre maken, Hjärtat och jag! Ätit nybakta scones med god tomatmarmelad från Karintorp (Karolina blev förvånad, hon visste inte att det är släkt med vår Astrid), sprungit på roliga och STORA loppisar (loppat väldigt lite) ätit på en häftig härlig restaurang mitt emot Strömparterren, har tyvärr glömt namnet men vet exakt hur man kommer dit :) och så avslutat dagen med besök på det stora, stora blå-gula! Lammskinn, värmeljus och vanliga ljus. Alltså den stående handeln sedan något år.
Jag visar fler bilder i morgon! Nu väntar skype med dotter!
Ha en fin lördag kväll! Kramis!

God morgon!

En strålande lördagmorgon, blå himmel och en enda liten ynka minusgrad. Klockan är bara tjugo över sju och jag ska hoppa i duschen så snart jag druckit upp mitt kaffe :)
Idag ska vi nämligen ha en riktigt genomtrevlig dag, vi ska åka till Karolina och Andreas tillsammans med syster yster. Där ska vi inspektera lägenhet och mage, sen far vi vidare till en nyöppnad jätteloppis :)), sedan äter vi gott på någon rolig restaurang och avslutar dagen med det stora varuhuset! Present och blommor är helt klart så jag behöver inte ens stressa :)
Ha en bra dag, vi hörs i kväll!

Hur många bloggar

och utlottningar finns det egentligen?
Se HÄR:

och så var det vinsten :)       TÄVLING hos Oss!

Mys!Lucky och Kissen! Fotot stulet från FB.Mera mys, Therese har tagit kortet för ganska många år sedan.

Nya utmaningar och nya vinster!

Se HÄR:Lugn! Jag kommer att dela med mig :)

HÄR: kommer mer!
Snygga duktyngder!

Hemma igen

efter en mycket trevlig eftermiddagsfika hos kära grannarna. Deras kaffe heter Akropolis och finns inte på Systembolaget i Sverige:)
Jag har fått presenter, kommer att visa foton. Ingemar förstår förstås inte alls vad som är fint med en bucklig burk eller glas med maskrosor! Men jag vet! Det är jättefint! Och nu har jag snart en hel samling maskrosor!

Nu väntar jag bara på telefon, tror mig inte få några besked idag, men ändå en glad dagsrapport!

Käre maken och jag var på Gräddhyllan och fikade i går. Så fick vi det efterlängtade beskedet, men bara halva.

Ur&Penn öppnar affär i Skövde enligt planer  2011. Joy är givetvis med bland de sökande och som alla förstår så hoppas vi ju mycket på att hon ska få tjänsten. Det är avsevärd skillnad på drygt 4 mil och 22 mil enkel. Ansökningstiden går i 18 mars så till dess får vi våndas.de här härliga burkarna, gräddkannan, skålen och maskrosglasen fick jag av Anita igår, härlig patina. Boken är en lånebok som jag stickar ur f n, massor med härliga mönster.Och så var det klart med nästa damastplädar! Här är Före-bilden :)

Den här dagen blev bättre än väntat!

Började i och för sig ganska bra, var vaken i god tid och kom till Vävloftet pigg och alert. Pådragningen gick som en dans, vi fikade, pratade en stund, Hjärtat var med och sov i sin bur, skötte sig prickfritt :)
När Egon kom från jobbet åkte vi till Skövde och rekade lite lätt, samlade på oss massor med förväntningar (så dumt) och så oroade vi oss för Lucky. Men precis just nu ringde Roger och meddelade att Lucky lever och har fått pencillin, det var juverinflammation och inte juvercancer :)
Det är alltför lätt att ta ut både sorg i glädje i förväg!
Nu ska jag ringa Veronika och höra hur det gick för henne idag.

Och så vill jag gratta käre bror på hans födelsedag, hipp, hipp hurra x 4!

Satt och letade efter


ett fint kort på Lucky, hittade massor men det kändes plötsligt så svårt att titta på det. Föredrar att visa det här söta goa glada kortet!


Alltså jag kan bara inte låta bli när det är sjalar med! :)

nya tävlingar finns HÄR:

Priser:                             

Åtminstone försöka

orka med en utlottning i alla fall:

tryck HÄR: och titta här:      ETT-årskalas hos EVASPYSSEL för scrappare !!!

och här:och här:
Vaknade med någonting som jag inte haft sedan jag var 16 år: nackvred! Fy 17 vad ont det gör! Får försöka ta fram häxerisalvor och vetekuddar, det här måste bekämpas. Spirometrin fick jag skippa, men har också sjukgymnastik i dag 15.30, få se nu vad häxkonsterna kan ge.

Försök pågår! Glöm det här!

http://www.youtube.com/watch?v=czfukNlFYIQ

Jag har redan glömt det! (hur man gör alltså)

Vem i all världen

har stulit all min energi?

Nu har jag kört käre maken

till jobbet, gör så ibland när jag behöver bilen. Och idag ska jag på biblioteket :). Det är bara så himla halt ute så jag fattar inte hur vi kunnat klara oss utan att ramla eller köra i diket. Så hör man ju också statistiken som visar att vi snart är uppe i samma antal trafikdödade jan-febr 2011 som under hela år 2010! Visst kan man tycka att det då är fartens fel, men samtidigt så har jag nog aldrig varit med om en så förrädisk halka som den här vintern.

Mimmi! Du behöver inte oroa dig, huset står på exakt samma plats som alltid och vi ska inte måla om det utvändigt. Däremot har vi ju lite projekt på gång i köket, men det kommer att bli så bra så. Tallrikshyllan är ute i stora matrummet över skänken :). Det är ju lite ommöblerat därute, pianot står numera mitt på golvet :) (det är lättare att damma då) och lamporna hänger för sig själva, lite ovanligt kanske :). Men du får väl snart pallra dig hit och kolla läget - det känns som evigheter sedan du var hemma sist.Känner du inte igen den otroligt gamla tapeten? Sattes på 1980, vilka har sina tapeter kvar så länge? Speciellt inte i det skick som den här befinner sig i!

1 mars!

Ett datum som jag alltid tyckt mycket om och det gjorde min pappa också. Han levde för vår och sommar, men han dog idag för fyra år sedan. Till så mycket större sorg och saknad än vad jag hade föreställt mig. Jag trodde i min enfald att man var väldigt förberedd när ens gamla föräldrar gick bort, de hade ju levt hela sitt liv med råge. Pappa skulle fylla 86 år ett par månader efter sin död och mamma som dog exakt sex veckor efter pappa skulle fylla 83 år. Men stor var saknaden och sorgen och det hugger fortfarande till i mig när jag minns något - en sång - en blomma - en vacker dag - ja det jag visste att dom båda tyckte så mycket om.Här är min fina pappa något år innan han dog.


RSS 2.0