Strålande höstdag idag!

Jag och käre maken tog hunden och stavarna och gick en sväng till Vävloftet, det var jätteskönt att både kunna andas och att kunna gå igen. Vid hemkomsten var det helt enkelt för fint väder för att vilja gå in. Jag putsade fönster utifrån ända tills solen gick ned och käre maken rensar lite ogräs. Egentligen borde vi klippa gräset en gång till för nu de senaste dagarna har det börjat växa igen :))
Så här såg det den 30 november 2010.
Idag hämtade jag in torr tvätt som hängt ute och torkat, rosorna vid ladugården har börjat knoppas och även så syrenerna :)

En tisdag då jag verkligen

försökt JOBBA bort all saknad, all oro, all piglet! Verkligen försökt tagga ned, försökt se fram mot morgondagen med tillförsikt, vara glad och lycklig för hela min stora familj behöver jag ju inte ens försöka, det ÄR jag ju jämt! Det är verkligen ett stort JOBB men jag är övertygad om att vi ska klara det, käre maken o jag!
Förresten har jag fått så himla trevliga kommentarer från min familj, mina vänner men också från Anonyma och även från andra länder. Glad blir jag givetvis, tack så himla mycket alla ni!
Min header sett ur ett annat perspektiv, eller rättare sagt:  ur det vanliga perspektivet :) Dessutom precis lika suddigt som vanligt, kan man skapa sig en framtidsnish på att vara suddfotograf tror ni?
Jag gjorde något dumt. En sådan här dag ska man BARA jobba, inte tänka tillbaka, inte oroa sig framåt. Men jag gör som vanligt helt fel och gick därför tillbaka i min blogg till december 2009, när jag fick den av Joy. Så läste jag allt det fina hon skrev till mig och så: klart! Kranen är öppnad!
Ha det bra ni alla, en särskild hälsning till tvåan som har det tufft, en till ettan som jag hoppas haft några härliga dagar och givetvis till trean, fyran, femman, sexan - allihop givetvis!

Har just tänt i spisarna

och skall fortsätta morgonsysslor medan Joy sover färdigt. Sen blir det mysfrukost. Stormen har slutat, solen skiner och det är klarblå himmel. Jag har tagit fram min fem-årsdagbok igen, skall börja skriva även om det då fattas 2010 och mestadelen av 2011. :)))
Nu har Joy spenderat någon timme för uppsägning av el, bil, m m. Så nu är hon pank och fågelfri :) I alla fall fågelfri!
Vi har faktiskt gått utmed kanalbanken en stund och tittat på när de gräver på bottnen.
Och naturligtvis har hon vilat sig och kelat med de fyra små husdjuren. Här är det Daisy som får sig lite mys!
Vi åt jättegoda lammkotletter i lördagskväll med vitlök och pinfärsk mynta inplockad från trädgården. Det är härligt med det här vädret. Lättsamt och skönt.
Ikväll blir det ännu en gång separation. Det är faktiskt inte lätt som plätt att skiljas från älskade ungar trots att de är vuxna. Jag får slänga mig på sängen och njuta av utsikten :((
Den perfekta fotografen har varit framme igen! Dock utan blixt.
Med blixt.

Söndag kväll och första advent!

Trots storm och lite inombords oro så har det varit en bra dag. Joy är helt färdig med sin lägenhet och sitt liv i Töreboda-Skövde förutom Levsäng så klart. Allt har gått bra trots nedfallna träd m m.
Vi har adventsfikat, dock ej på altanen trots försök :)
För blåsigt helt enkelt! trots inglasning så HÖRS stormen väldigt väl :)
Roger var hemma en sväng, hade klarat sig hem från Göteborg trots stormen som var väldig där.
Ha en bra kväll och en god natt!

Ewa!

Kommentar till kommentarer. Jo, vi pratade om det och ni sa att ni ville ha. Men beställningen måste komma tidigare, vi hade ju beställt redan i juli för de är så fullbokade. Så jag fattade för att vi skulle beställa till er nästa gång. Nu vet vi vi ju faktiskt inte om dom slaktar även på våren men det ska vi kolla och så hör vi av oss.
Kramis!

Adventsstorm!

Käre maken har redan fått röja vår väg och det verkar hela tiden tillta i styrka. Joy hon sover och sover, det blir nog varken lägenhetsstädning eller julskyltning för den stackaren :(
Hela familjen är dock inte så trötta. De här godingarna ser väldigt pigga och glada ut. Och det förstår jag eftersom de sitter på Mobackes och fikar!

Det är väldigt nyttigt

att se program som visar baksidan (alltså människan bakom låten eller filmen eller eller eller) för det visar också ofta ens egna fördomar :(
Ett sådant program är Så mycket bättre!
Jag nästan skäms för att tala om att det bara fanns en enda artist som jag gillade och visste lite om när programmet började.( Mickael Vhie). De flesta tyckte jag inte alls om (Eva Dahlgren, Timbaktu och Tomas Ledin) och somliga tyckte jag nästan illa om. (E-type t e x).
Och nu, ikväll, tycker jag samtliga är BRA!!! Några är bättre (Tomas Ledin) och någon är bäst (Laleh) och Lena Ph är en bra komiker!!!
Kul! Och nyttigt!

Något måste ha blivit fel

eller om jag har missuppfattat alla nyhetsmeddelanden? Det var ju klass 2 varning för orkanen Berit? Visserligen skulle den drabba Norge värst men vi skulle ju få vår beskärda del i form av stormbyar? Här strålar solen och det är kav lugnt, +4 gr. Toppenväder med andra ord!
Men självklart, det är bara att tacka och ta emot :)
Ta emot skall vi också göra med yngsta dottern idag :). Hon är på ingång från huvudstadens larm och brus så jag skall omgående börja duka mysfrukost.
Teknikens under visade sig med all kraft igår när jag höll på sätta upp adventsljusstakarna i våra fönster. Satte i väggkontakten för att prova ljusstaken och den tände sig så klart inte. Däremot gick dammsugaren igång :)) Det kan man kalla kraftöverföring :)

Så glad för fina kommentarer!

Dagen idag har varit att åka till Kronkärr och hämta fin-fint lammkött och fin-fina lammskinn! Jag måste ju få göra lite reklam för något så fint som Lena och LarsErik saluför! Gedigen djurhållning, otroligt fina upplevelser med god mat och underbar omgivning.
De käraste vännerna en härlig helg på Kronkärr!

Kära kära svägerska!

Jag tänker ju alltid på dig och dessutom är du en kollega!!

Idag får man hålla i hatten

för det blåser hårt som bara den. Vi har sovit länge som vi brukar numera på fredagar, skönt! Upp och tända i spisar, den här vintern är ljuvlig, det är aldrig kallt inne ens på morgnarna och vi håller nästan hela huset med enbart vedspisen i köket!
När jag inte väver plädar så syr jag plädar :) Vad kallas sådant för?
Älskar verkligen de här gamla madrasstygerna!!!
OCH amaryllis!!
OCH skånskt krabbasnår!
OCH katter!! Men nu säljer jag samlingen och skall ägna mig åt de levande varelserna!
Ha en bra dag!

Ja, men visst

den ramlade nästan isär. Men du kunde ha ringt henne och frågat :)
Vi har tittat på Jullotta på Liseberg. Någon idol sjöng " Tänd ett ljus för allt du tror på " och det gick upp en liten talgdank för mig: hjälp vilken bra text!!! Tänd ett ljus för jordens barn!!! Dessutom för den planeten du bor på!!!! Jag minns ju när den låten kom upp, dock tyvärr inget årtal. Men jag vill säga att de som gjort den har en framsyn eller så har jag lite svårt att fatta ;(

Här kan man se sambandet!

Läs den här sidan och då förstår man varför Sverige ostraffat kan bete sig som nazister mot flyktingbarn. Konventionen gäller inte som lag i Sverige. Unicef jobbar för fullt för att via opinion tvinga fram en lagändring:
http://unicef.se/projekt/gor-barnkonventionen-till-lag

Världen är bra liten!

Käre maken ringer ett av hans dagliga jobbsamtal med Daloc och skojar som vanligt med tjejen som svarar. Då säjer hon: "du! Har du en dotter som jobbar i Vällingby?" Det kunde han ju inte förneka varpå hon säger: " det har jag med, de jobbar ihop nämligen!!""
I övrigt är det adventstädning som gäller.
+ inköp av två vita och två röda amaryllis=bal på slottet :)
Samt en massa andra grejor som tar tid från städningen :)
Är körd till tippen idag.
Varför i helgoland kunde inte den andra kunden som försökte stjäla den från dig, Joy, ha fått ta den då? Då hade du ju sluppit släpa på den fyra gånger och x antal trappor! :)

Så mycket mörkare än så här

hoppas jag att jag slipper. För det finns mörker som verkligen tär på själen:
Idag tog domstolen beslut om att utvisa två föräldralösa flyktingbarn till Italien!!! Barnen är från Eritrea men flydde till Sverige över Italien tillsammans med sin mamma. Modern är försvunnen sedan ett år tillbaka, man vet inte ens om hon är vid liv. Barnen har omhändertagits och fått ett familjehem med föräldrar, syskon, vård och kärlek. Ena barnet är funktionshindrat flerfaldigt och behöver mer omvårdnad och kompetens än barn i allmänhet. De pratar enbart svenska, absolut inte italienska och har inte på något sätt anknytning till Italien.
Det som gör mig så heligt förbannad rent ut sagt är detta: för ett par veckor sedan redovisade Mariestadstidningen att en domare i Skaraborg själv är dömd för sexuella övergrepp, men ändå får ha kvar sitt arbete och därmed sätta sig till doms över andra som begått samma brott???? Och nu är det andra domare som dömt dessa barn till utvisning.
Min son skulle säga: mamma, du blandar ihop det här, det ena har inte med det andra att göra. Men jag säger bara en enda sak: heder och moral! vart i all världen tog ni vägen?

Om man bara lyckas komma

igång på morgonen så brukar det mesta mjukna upp och gå bra att orka. För att komma igång har jag gjort ett morgonrutinschema som jag mer eller mindre tränat in; bäddning, tvätta toastolar+handfat, tömma kattoaletter och rensa matskålar, byta vatten, stoppa i tvättmaskin, vika in gårdagens tvätt, mangla och stryka vid behov och till sist dammsuga. Detta går ju på ca en timme så efteråt  har jag fixat köksfönster med tvätt, gardinbyte, blompimp, adventstjärnor upp, adventkrans, en till åt oss, och en till Loodhs, som har varit här ikväll med en lite söt julros som passade utmärkt i köksfönstret.
Sov gott!

Leverans av s--tprat!

Vi har ju fyra stora älsklingar, varav tre är kattor. Alltså behövs egentligen 3 kattlådor. Men använder man kattströ från http://www.husse.se/hem/så klarar man sig bra med en kattlåda. Man får ju rensa den varje morgon men det så bra strö så det är inga problem att rensa. Någon lukt har man aldrig minsta känning av. Så bra kattströ har vi aldrig haft och det är ju nästan en förutsättning för att ha katt.
Fodret tar vi från samma företag och alltihop är gratis levererat till porten. Man kan t o m prenumerera. Det abslut enda man behöver göra själv är självklart att betala räkningen, men den är inte särskilt hög :)
Vad gäller mina nya snygga foton så går svaret tillbaka till Karin och hon brukar då ringa eller skriva. Men just nu är jag riktigt bra i höften, skall faktiskt gå ut och gå med <3 idag!
Så blir det fönstertvätt och lite annat kul, städa toaletter o annat.
Ha en bra dag!

Så är höft

och rygg fotograferat då. Positivt att det numera är drop-in vissa tider i veckan, så behöver man inte vänta på kallelse, utan bara åka rätt tid. Och jättefort gick det, inga köer bara snabba ryck.
På hemvägen gjorde jag något roligare:
Hämtat de senaste plädarna :) Jättefina, bilderna gör dem ingen rättvisa!

Bockarnas dag idag :)

Vi hade jobb i nästan fyra timmar, ok, vi fikade också. Tillsammans med Roger och Rasmus :)
Mycket frisk luft, aningen dis-regn, men inte värre än att det gått bra att klä bockarna utomhus.
Hur dålig fotograf får man lov att vara egentligen? Det ser ut som det är en annan färg på Kjell o Lilians bock trots att vi arbetade med samma granris :(
Käre maken gick på dass med kära gästerna :))

Trots allt jobb idag så har jag

hunnit njuta av våra kära djur! Dels Zita, som är helt outstanding, dels våra knasiga kattor under ledning av fenomenet Douglas. Han kan aldrig göra som andra katter, han måste alltid visa sig på styva linan + lite till! Jag visade ju förut att Daisy låg i kattkorgen på databordet, men det duger inte åt Douglas. Eftersom jag är korgfreak så använder jag korgar till allting, bl a räkningar. Och den korgen står snäppet högre än kattkorgen, alltså valde Douglas den :))
Änglamobiler var inte så populärt, men det fick ju gå. Räkningshögen blev ju provad men icke godkänd. (precis vad matte tycker).
Efter en mycket spännande promenad på fönsterbräden, bland blommor och ljus, och hyllor med intressanta saker på, så fick kattkorgen den äran. Men när han såg mig och kameran så försvann han. Douglas är en katt med skyhög integritet :)))
Ha nu en bra lördagskväll, det tänker vi ha. Om vi orkar!

Vaknade av ett mycket kärt besök!

Våran Jenny! Dessutom var den underbaraste hunden med och har setat i knä ömsom på mig, ömsom på käre maken :) Sådana frukostar vill vi ha varje dag!

Så mycket oro och längtan!

Min tvåa.
så lång tid och mycket, mycket kärlek och känslor!!!

Min dagliga syn när jag loggar in!

Underbara ungar! Och de är bara en del, det finns ett stort antal helt underbara ungar som jag fött och fått!!!

November!

Det ÄR verkligen november i år. Mörkt, disigt, fuktigt, ganska varmt och faktiskt grönt och mysigt. Ungefär som jag föreställer mig Irland! Det enda jag har att klaga på är att värmeljusräkningen blir dyr :)
Mycket gjort har det inte blivit idag. Måste ju spara på krafterna tills veden kommer i morgon :) Så mycket sova har det inte heller blivit, jag har haft en kelsjuk katt runt halsen hela natten. Hon är aldrig långt ifrån mig, men inatt har hon varit väldigt nära hela tiden :).
På vårt databord ser det ut så här:
För att slippa ha henne liggande på tangentbordet så ställde jag dit kattkorgen och det värdesätter hon verkligen!
Daisy är en mycket speciell katt, hon saknar helt vanliga kattors höga integritet. Henne kan man lyfta upp i knä och kela med när man vill, hon är alltid lika glad och god. De andra två blir s--tsura om man försöker att bestämma något över dem. Douglas till och med biter om man råkar att smeka honom över ryggen när det inte passar honom :)
Men roliga är de alla tre, riktiga personligheter och passar bra för gamla trötta pensionärer.

Bingo-Lotto!!!

Det här blir lite komiskt, på gränsen till tragikomiskt.
Vi brukar inte spela BingoLotto, men min kära far och mor spelade alltid och det var naturligtvis på Lokets tidevarv. Så dansade dom när det spelades dansbandsmusik, vilket det alltid gjordes eftersom Loket var dansbandsfreak. Och ikväll skulle det ju bli största kvällen ever! Med samtliga programledare med, inklusive Loket. Naturligtvis måste vi ju vara med då och spela för mor och far<3
Tror ni att det fanns några lotter kvar? Nej, inte en enda lott i hela stora Töreboda med hela stora närområdet M-stad m fl!!! Vi blev upplysta om att man kan köpa lotter via nätet vilket vi då omgående gjorde. Nu sitter vi här med två lotter utskrivna på vår egen skrivare!
Vinner vi nu på någon av de här två så kommer jag faktiskt inte att tro på det förrän jag fått det bekräftat på annat sätt :)

Bonde söker fru.

Hm!
Ja, jag har defintivt inget att invända mot att man på olika sätt söker partner. Det är ju livet gång och för många livets mening. Men att bli utauktionerad i tv?

Är det jag som är deppig

eller är det Bonde söker fru som är deppig? Eller övervintrad?
Jag är naturligtvis övervintrad men det VET jag ju! Det måste alltså vara programmet! Hur som. Det här var sista gången för mig. Även om det inte finns ett överflöd av bra tv-program så finns det ju i allla fall bättre än Bonde söker fru :)))

Det finns en tendens

att känna sig trött och olustig när det är dimma och regn ute :( Hoppas det är övergående, för jag har otroligt mycket att göra. Inte nog med att jag har minst fyra plädar att väva, jag syr några också. + kuddar och lite till. Så är det virkningen, så är det stickningen för att inte tala om alla mattrasor som skall repas och vävas eller virkas :) Nu får banne mig tanten rycka upp sig lite!

Tack kära lillasyster

för flera jättegulliga kommentarer och det är så himla tråkigt att vi måste flytta gourmetklubben, troligen till efter jul. Jag kom ju inte ihåg nånting, men dels är vi bortbjudna fredag kväll, så kommer vedlasset på lördag och då måste vi hjälpa till hela dagen med att få in allt under tak. Återkom så snart ni fått Kents schema.
Frövi kyrkogårdförvaltning har dock ringt och ställer ut en ljuslykta bums. Vi,  Egon o jag har missuppfattat skötseln av Askelunden, det ÄR anhöriga som ska sköta vas och lykta men vi får bara använda likadana. Jag vill minnas att Ove skrev en gång och undrade över det här och då sa jag så tvärsäkert; nej! vi har betalt för skötseln. Så det är alldeles säker jag som missat men nu vi får nog ha lite rutiner för det här: Kom med förslag, vi är öppna för allt och ber så väldigt mycket om ursäkt att vi har missuppfattat. NU kommer det i alla fall lykta men i vår får vi sedan ansvar för den.
Nu är jag supertrött, jobbat hårt här hemma idag (äntligen utan att bli andfådd) och kvällen har tillbringats med kryddparty och lite mer. Kul har det varit men nu är jag död, lite grann i alla fall :=)

Boken om Åge har kommit!

Och berättelsen om våran Joys födelse finns med :)
Han har skickat två böcker, en till oss och en till Joy.
Så lite Farsdag och födelsedagsblommor får komma med. Jenna o Dinge! Se vilka fina grupper det blev av blommorna jag fick av er :) Och käre maken fick sina favoritblommor av Roger och Rasmus: gula tulpaner! Den höga gröna till vänster är en Lilium, som jag fick av Lilian och Kjell :) Den yttersta med rosa pärla fick jag av Rasmus och Roger :)
En fin dag och mycket besök.
Enyo Tapper får representera alla gäster.

Stort tack alla mina nära och kära

för en mycket fin födelsedag!!!
Känner mig lycklig som har en så himla stor och fin familj, så fina barn och faktiskt ännu finare barnbarn :) Att man därtill har förmånen att ha så kära och goda vänner får betecknas som absolut full pott! Tack alla ni, alla ni kära!
En så mysig dag i växthuset, detta är Lilians alster och så naturligtvis konstnärinnan själv:
Min allra käraste bästa vän: postitiv, glad, vacker, rolig, empatisk, duktig, mmmmmmmmmmm!! Med sådana vänner som vi har behöver vi aldrig vara oroliga och rädda. Tack för idag, Lilian!!!
Mina alster kände jag mig "så där" inför. Men jag brukar vara lite seg i starten, är inte förtjust i mina "skapelser" förrän det gått en tid - 2-4-7 år så där. Men ni ska få se dem, tvärt emot mina principer :)
Här är alltså  ett mosshjärta, en mossstrut, två garntomtar på renskurad tall och ett trägaller med en kvist av den oerhört vackra tvättade grenen
och jag känner mig faktiskt nöjd. Godnatt, sov gott! ni får gärna, gärna komme med kreativ krikitik!!!!!
Nu måste jag sova, det har varit en glad, lång, hård, tuff, kärleksfull, längtan, telefon, sms, och dessutom Fars Dag där jag känner min priviligierade :))) Han är helt underbar med barn!!!!! Och naturligtvis barnens äkta goda familjer
Så blev jag glad över att så måna facebookvänner som har grattat mig, speciellt mina kära svärsöner, deras familjer och en massa fin-fin-fin- finaaaaa duktiga, skärpta, snygga, ödmjuka kära allihop!!!!!!!!!

Blev så glad inom mig!!!

Min Jenna!

Nytt historiskt ögonblick!

Jag tänker lägga ut ett foto på mig själv! Det har aldrig hänt förut och kommer heller aldrig att hända igen. Men! Jag fick en så söt tunika i födelsedagspresent av käre maken och den visar jag nu tillsammans med ett smycke som jag fått av Joy samt en kelen katt vid fötterna.
Suddigt men det gör inget då syns inte alla skavankerna :)

Idol 111111.

Helt otroligt hur bra unga människor är!!!! Det går bara inte att säga: den eller den är bäst! Hoppas innerligen att alla dessa begåvade ungdomar får ett bra liv. Jag är inte säker på att det är ett bra liv att vara kändis. Observera! Jag ÄR absolut inte avundsjuk, jag skulle aldrig i hela världen välja ett kändisliv och har inte heller kapacitet för någon form av kändisskap, inte ens brottslig! (har nyss läst Blondie :)
En annan aktuell händelse: den enligt mitt tycke geniale regissören, Lasse Hallström, gör film av en bok skriven av Lars Kepler. Jag har läst både den boken, Hypnotisören och den efterföljande Paganinikontraktet, och är faktiskt inte alls imponerad. Hypnotisören kan man ju läsa med en viss respekt men resten är bara ren s--t! Att rada upp otäcka handlingar på löpande band ger väl inget läsvärde? Och jag är synnerligen förvånad över att just Lasse Hallström tar sig an regi av en av Keplers böcker. Så mycket s--t som Lisa Marklund, Camilla Läckberg, Mari Jungstedt med flera fått för sina kriminalromaner! Som ju faktiskt har ett läsvärde och ett händelsevärde (det är alltså inte enbart mord och våld som får agera huvudperson) utan lite annat också. Denise Rudberg kan hänga på Kepler och kompani, jag läser gärna böcker med både handling och ett flytande språk, läs Varg Gyllander, Jan Guillou med flera. För mig är det väldigt viktigt med ett språk som "berättar". Denise Rudberg skriver det hon tror att folk vill läsa, ungefär som Jackie Collins (80-talets tantsnusk) har förvandlats till 2000-talets deckare! Visst, visst! Det är ju min åsikt och jag kräver respekt för den likväl som jag får respektera andras åsikter. :))
Det allra finaste är att det finns böcker, musik och film! Det är så roligt att läsa, lyssna och se!

Absolut cerisrosa

Hummer-limousine!!! Vad sägs om det? Jag har överhuvudtaget aldrig sett en Hummer som limo, än mindre en knallrosa! Men vi var två som såg den så jag är helt säker på att det är sant :)) I Mariestad kan förstås allt hända numera, idag såg vi ännu ett nytt konstverk vid Tidan när vi skulle bese den omdebatterade bron :) Det känns förstås väldigt negativt att undra över vad all ny konst har kostat?
Nog med elakheter. Mariestad är fortfarande en väldigt vacker och pittoresk liten stad hur mycket det än bråkas där!

Samtliga kungligheter är inne!

Då vet man att det är ruggigt väder ute.
Jag kan inte bädda min säng
Inte heller ena gästsängen!
Kungen själv valde en bäddad säng!
Den här lille stackaren har växt från 2 till 6 kg från juni tills idag! Han var ju så sjuk och mager i somras. Först fick han en form av matallergi, tappade päls och fick kala sår runt halsen och i ljumskarna. När det väl börjat läka blev han biten av en huggorm och blev dödssjuk. Kissade rent blod och kunde inte använda sina bakben på tre veckor. Inget att göra enligt veterinär, endera överlever han och blir immun mot ormgift eller dör han därför att njurarna inte orkar med.
Men alltså, stark och intelligent som han är! Nu finns det ingen som rår på honom :))

Så var det över!


Jag tog två kort, det ena suddigare än det andra. Man kan inte tro att jag är släkt med min käre bror :))
Alltså nu jäklas Blogg.se med mig.
Texten jag skrev över bilden bara försvann :((
Det ska stå:
Nu är det över!
Det historiska ögonblicket 11-11-11 kl 11,11 och får här personifieras av vårat kära <3.

Det finns en så kanonbra läkare här

och henne har vi alla (två) i familjen och har haft i ganska många år nu. Hon är suveränt duktig, jättegullig och framförallt hon lyssnar!!!!!
Idag var jag tvungen att söka för mitt f-------e diafragmabrock som växt och ömmar. Dessutom fixade jag väl till en liten inflammation i höger höft när jag återfick lungfunktionen för några veckor sedan. Det låter verkligen som en sådan här riktig hypokondri, men tyvärr! Så är inte fallet. Brocket ville hon absolut skicka in mig för operation, men jag vill absolut inte till KSS och frågade efter alternativ. Det fanns det och det var bra! Höften och ryggen vill hon röntga och visst, jag går med på allt (nästan) bara jag kan leva som folk igen, röra mig, gå ut och gå, njuta av att äntligen kunna andas ordentligt!!!
Det känns riktigt bra allting just nu och medan jag ändå sitter här och njuter så kan jag ju passa på att njuta av min i särklass fina familj och att jag har faktiskt orkat städa hela huset idag-trots läkarbesök! Det är nog ett par tre år sedan jag orkade så mycket på en och samma dag :).
Nu byter vi ämne!
Och grattar världens i särklass finaste svägerska på hennes 60-årsdag!!!!
Grattis Astrid, hipp hipp hurra x4! Ha en jättefin dag och ett härligt liv framför dig!
Vi ger dig en väldigt sällsynt bild, ja, faktiskt unik!! Enda tillfället någonsin de här tre har kommit gott överens! Vi tyckte det var bättre än rosor:))

Mörker, mörker, mörker!

Och ännu är det några veckor kvar innan det vänder, men tiden går så fort så vips är det vår igen :)))
I vilket fall som helst så fixar Joy Stockholm, jag menar har hon klarat två dygn med tunnelbana och buss, så kommer hon ju självklart att klara resten :)
Jag har fått väldigt fina kort från käre bror, men har inte vågat lägga dem på bloggen. Rent tekniskt alltså! Jag är för dum-dum när det gäller teknik.
Läser f n en annorlunda bok som heter Sjön utan namn, författare Kjell Johansson. Har nyss börjat men den verkar jättebra. Återkommer när den är slut :)
Tänker mycket på familjen i Sandviken som blev så illa behandlade, här i vårt eget land! År 2011! Man hade ju kunnat svära på att vi numera var relativt fria från bigotterier och religiös fanatism. Men det verkar som om det är här en månghövdad hydra och det verkar också som det sprider sig med vinden. Men! Som min kära tvåa sa: Okej! Det här fallet är felbehandlat, men tänk på alla de barn som man INTE har anmält exv flickan Louise i Växsjö! Ja, så är det ju. Det är ju fler som inte får hjälp än som får. Men jag tänker hela tiden på barnen. Varför måste man skilja dem från mor o far i allra första hand? Hade man inte kunnat få någon hemma-hosare eller annan hjälp att sova hos flickorna och låtit dem vara kvar i sin miljö utan att bli så separerade? Jag har en fruktansvärd respekt för snabb-separation för barn! Tror att det skapar otroliga svårigheter i framtiden. Det MÅSTE helt enkelt finnas mycket mer värdiga och respekterande tillvägagångsätt UTAN att utsätta barnen för fortsatta övergrepp. Enligt mitt sätt att se det så är den här typen av omhändertagande ett fruktansvärt övergrepp. Och tyvärr! Har jag sett det ske mitt fram för näsan utan att kunna göra ett skit. Utom skriva, överklaga, skriva, kräva, överklaga!!! Är det någon som tror att det hjälpte? Nej, det gjorde det inte! Det ena barnet har klarat sig bra, men det minsta!!!
Jag känner mig ledsen och maktlös!

Jag tror att jag

låter kräkstäcket ligga kvar på trappen. Då har jag något kvar i alla fall :((
För ikväll go´vänner, är huset tre gånger så stort, tio gånger så tyst och väldigt, väldigt tomt.
Kära älskade barn! Ta inte åt er! Det är ju livets gång, jag veeet! Men att veta är väl ändå inte att känna? Alltså att få krama sitt barn som man gråtit och sörjt över väldigt många gånger den här hösten och så står där och SER och KÄNNER att hon är min älskade unge, frisk, stark, vacker och otroligt full med liv!!!!!!
Att sedan måste släppa en annan älskad unge, att inte kunna bestämma något över den tredje, fjärde, ja, okej! Ingen alltså! Men kära älskade barn! Ta inte åt er, det är faktiskt livets gång och även om ni inte tror det så är jag medveten om det och väljer att gilla läget:(( hade jag varit unge så hade jag vid det här laget legat på golvet och sparkat och skrikit: "jag VILL inte! jag VILL ha dom kvar hemma allihop!"
Men jag är inte unge, tyvärr.

Idiotiskt!

Råkade publicera två gånger och nu är det stört omöjligt att få bort det ena. Så läs, kära vänner, läs båda inläggen och trösta er med att jag är som jag är.

Snabba ryck

och massor med tok!!!! Fredag kväll firades ensamma med Mimmi och Joy, vi såg på Idol så klart! De kära hälsingarna var bortbjudna så lördagen skulle bli vår kväll. Så kommer Annelie upp på lördagmorgon och har inte sovit mycket för lilla söta Laban hade fått maginfluensa och b----t ned sig själv och sin fina bur med tasspläd i. Annelie fick skura honom i badkaret, slänga pläden och skura buren. Efter det att hon kört Mimmi till tåget i går morse.
Lördagkväll kommer Roger och Rasmus, därefter fram på kvällen kommer Fam Svärd. Som vanligt är det högt i tak och lika nära till både gråt och skratt:))
Joy kommer hem från sina vänners 25-årsfest lagom för att köra bror och brorson hem. Väl tillbaka hemma så satte vi oss för att prata en stund och får se stackars Annelie komma rusande med ett kräksigt täcke. Joel hade fått maginfluensa och kräkts massor. Så skulle hon lägga ut täcket för luktens skull och trampar i (förmodlingen) hundbajs alldeles innanför dörren, märker det inte först utan kliver runt lite :)))
Hursom, alla somnade till slut och Joel var frisk igen vid frukosten, men Annelie och Nellie hade sprungit på toa halva natten. När vi nu har mysfrukost igen så säger käre maken: jag mår illa! Sedan har han sprungit på toa hela dagen och just nu så väntar jag på bacillen och stackars Joy är livrädd för densamma: hon åker ju upp till Stockholm i kväll och börjar sitt nya jobb i morgon. Då är det verkligen inte kul att få maginfluensa hur kort den än är.
Bara att hoppas på de kära vännerna inte blev smittade och absolut inte heller Julia.
Nu är i alla Käre maken på benen, Joy har packat och gråtit (separationsångest) Annelie och Joel har hämtat Joels bräda och nu är hela fam Svärd på hemväg! Aldrig roligt men vi börjar bli vana vid separationer nu :( Men det blir skönt för Annelie att komma hem och få sova :)
Ha det bra allihop!

Snabba ryck

och massor med tok!!!! Fredag kväll firades ensamma med Mimmi och Joy, vi såg på Idol så klart! De kära hälsingarna var bortbjudna så lördagen skulle bli vår kväll. Så kommer Annelie upp på lördagmorgon och har inte sovit mycket för lilla söta Laban hade fått maginfluensa och b----t ned sig själv och sin fina bur med tasspläd i. Annelie fick skura honom i badkaret, slänga pläden och skura buren. Efter det att hon kört Mimmi till tåget i går morse.
Lördagkväll kommer Roger och Rasmus, därefter fram på kvällen kommer Fam Svärd. Som vanligt är det högt i tak och lika nära till både gråt och skratt:))
Joy kommer hem från sina vänners 25-årsfest lagom för att köra bror och brorson hem. Väl tillbaka hemma så satte vi oss för att prata en stund och får se stackars Annelie komma rusande med ett kräksigt täcke. Joel hade fått maginfluensa och kräkts massor. Så skulle hon lägga ut täcket för luktens skull och trampar i (förmodlingen) hundbajs alldeles innanför dörren, märker det inte först utan kliver runt lite :)))
Hursom, alla somnade till slut och Joel var frisk igen vid frukosten, men Annelie och Nellie hade sprungit på toa halva natten. När vi nu har mysfrukost igen så säger käre maken: jag mår illa! Sedan har han sprungit på toa hela dagen och just nu så väntar jag på bacillen och stackars Joy är livrädd för densamma: hon åker ju upp till Stockholm i kväll och börjar sitt nya jobb i morgon. Då är det verkligen inte kul att få maginfluensa hur kort den än är.
Bara att hoppas på de kära vännerna inte blev smittade och absolut inte heller Julia.
Nu är i alla Käre maken på benen, Joy har packat och gråtit (separationsångest) Annelie och Joel har hämtat Joels bräda och nu är hela fam Svärd på hemväg! Aldrig roligt men vi börjar bli vana vid separationer nu :( Men det blir skönt för Annelie att komma hem och få sova :)
Ha det bra allihop!

Slänger in en bild

på den yngsta som varit på 25-årsfest med gymnasiegänget ikväll! Snyggt stylad eller hur?
Godnatt och sov gott!

Igår och idag med!

Suveränt bra dag!!! För hur ofta får man njuta av att ha så många nära och kära omkring sig? + de allra käraste vännerna med sitt ena underbara barnbarn med sig?
Puss mormor!
Det här ser för jäk---t ut, men eftersom jag redan somnat när bilden på min kära tvåa med den bästa Micke togs så kan jag intyga att flaskan var lika full/tom morgonen efter :)
Då åt vi mysfrukost och hade det helt underbart!
Efter frukost fick vi främmande av de allra käraste vännerna och lilla vackra Julia!
Och så himla söta allihop är!!!
Joy och Julia dansar! Och vilken otroligt bra fotograf jag är!!!!
Man kan verkligen påstå att detta är svartsjukan personifierad :)

En bra dag idag!

Våran Mimmi kommer!

En liten kvällstävling om en fin bok:

http://blog.vakrehjem.com/2011/10/vinn-et-signert-eksemplar-av-arets-bok.html

Vintage
by nina!
Jag älskar bara sådana här böcker:)

RSS 2.0