Skön bastukväll, nu ska vi se på 112 från Bollnäs.

Här är min älskade tvåa! Kan man tänka sig att hon är 8-barnsmamma? Visserligen har hon fått tre och fött fem, men ändå! :)

Härliga middagsgäster!

Roger, Rasmus, Joy och Stefan! Det lyser upp denna mycket mörka första vinterdag:)

Vintertid igen.

Men skönt att få en extra timme :) Låg och läste hela extra timmen i morse och nu skall det bli söndagsfrukost.
Vi såg faktiskt Så mycket bättre i går kväll. Förra gången såg vi det inte någon gång av olika skäl och alla tyckte att det var så bra. Så nu skulle vi verkligen inte missa det, men! Jag tyckte kanske inte att det var mycket att ha men det kan ju också beror på tycke och smak för de som deltar i programmet.
Höst!
Snart november, vilket mina kaktusar håller ordentligt reda på :)
Ha nu en riktigt skön söndag!

Fredag kväll ger en skön känsla!

Arbetsveckan är slut, nu kan vi koppla av?
Jamen, visst 17! Jag är ju pensionär och käre maken halvtidsvecka tog ju slut igår?
Ja så kan man också tänka. Men jag har valt att dela in min vardag i vardagsrutiner bara för att kunna glädja mig åt helgen och myset när de flesta av mina nära och kära är lediga :)
Idag har käre maken återigen kört in sin kära mc på felsökning :(( Man kan ju inte påstå att han haft mycket glädje av maskinen den här sommaren, tre körningar in till reparation och felet blir liksom aldrig åtgärdat :(
Maten ikväll blir fiskgratäng med räkor så klart och efter middag blir det ju Idol! Det är lite som ett gift, man blir beroende :))
I hela mitt långa liv har jag haft någon form av husdjur. Vissa perioder har jag ju bott så till att husdjur inte varit välkomna, då har jag haft vandrande pinnar :)) Men i Levsäng har vi ju alltid haft djur, precis hela tiden. På gott och ont! Vissa kattor har absolut inte gått att få rumsrena, vissa hundar har varit lögn i f-n att få lydnadsdresserade. Men kul har vi haft hela tiden och för närvarande har vi nog den bästa gruppen av husdjur som går att få + att dom är så himla roliga!
Min Annelie är ju högt begåvad i mångt och mycket, men där hon glänser mest är ju att få så fina barn :))) På punkt nr två där hon glänser mycket är att ge mig de bästa hundar man kan få!!!
Mina kära tre äldsta!
Alltså; jag hittade inte den fina bilden på Annelies fem barn, ni får nöja er med de två yngsta. Men lika fina är de alla fem + att här kom också systerysters hund Asta Kask med på ett hörn :))
Och här är den absolut bästa hunden i hela världen, någonsin!!!
Min vackra och kloka Ayla!
Som jag fick av Annelie och barnen när jag fyllde 50 år och som jag hade enormt mycket glädje av i drygt 11 år innan hon dog.
När Ayla inte fanns så bestämde jag mig för att inte ha någon hund för det gör så himla ont när de dör och de har faktiskt ett mycket kort liv, sett ur människoperspektiv ;)
Men det gick ju inte min Annelie med på.
Hon mer eller mindre tvingade mig att ta hand om hennes pensionerade lilla tax, som behövde lugn och ro ihop med andra pensionärer.
Och hon är den bästa tax som någonsin funnits och vi har väldigt mycket roligt ihop och delar allt detta med käre maken + världens finaste tre katter. Men det återkommer jag till någon annan gång.
Ha en fin fredagskväll!

En vanlig torsdag

med lite städning, tvätt mm. Och tankar, givetvis + en talbok som för tankarna i olika riktningar :)
Men det är inget som jag känner för att orka prata om, bara lite hustrumisshandel, lite maktmissbruk m m. Alltså bara vardagliga saker som händer jämt och som ingen ändå bryr sig om :(
Nästa vecka kommer Rasmus att bo här på nätterna. Hans pappa jobbar sin fjärde nattskiftvecka + att det är skollov. Barn behöver också vila till deras farmödrars stora glädje :)
Det är sista veckan som Joy bor kvar hemma :(, men det är också den veckan som alla (tror jag) mina kära från Hälsingland kommer hem :)))
Från det ena till det andra: det är väldigt roligt att vistas i Blogglandia! Men jag kan ärligt säga att det känns ganska ensligt. Visst, okej! Jag läser många trevliga bloggar, jag kan kommentera det jag tycker om och får också väldigt trevliga svar. Men det är ändå ganska ensidigt! Tyvärr! Dessutom kan jag inte längre ringa till någon för att berätta!!!! "Ja, jag vet, jag läste det på din blogg! Visst, det ÄR faktiskt roligt att många (förutom käre maken förstås) läser min blogg. Men det skulle vara ändå roligare om man fick lite "mothugg" ibland :), eller medhåll eller bara en hälsning :)) Helst mothugg om jag ska vara ärlig, det är ju så kul att debattera!!!
Åter till gamla tider:

Min absolut bäste vän i köket och i huset! Den gamla Husqvarnan är så otroligt bra, värmer stora ytor och ger härliga långkok. Att den sedan är så mysig är väl mina gamla gener som gör sig gällande, fostrad som jag är med vedspisar, grönsaksland och en massa gamla höns:). Längtar väldigt ofta efter min kära-kära pappa, som jag allt oftare förstår, var en underbar människa! Tyvärr förstår man inte allt förrän man själv blir till åren kommen :))

Är det mina gener som spökar när jag älskar gammalt konserveringsglas? Kolla gärna shabby-stolen också, även om jag skäms över den. Den är alltså för MYCKET shabby :((

Så många historier

så tårarna bara rinner och rinner. Snälla allla ni som redan är döda eller på väg, ni har gjort ett stort kliv i forskningen och många, många kommer att klara sig därför att ni dog. Och ni som är döda gjorde ett så tungt jobb att det är mycket svårt, det går inte att sätta sig in i. Vi jobbar så mycket vi kan för att öka forskningen, på att älska våra drabbade än mer, på att hjälpa andra, på att livet ska gå vidare
Snälla, snälla! skänk allt ni kan, en krona har ett högt värde.
Jag älskar min dotter, vill inte, vill inte, vill inte förlora henne!
Skänk 100;.., snälla snälla snälla!

Storkok på vedspisen!

Det tycker jag verkligen är roligt! Jag har alltid gillat att göra mycket av samma, lagar jag ändå mat vill jag gärna göra minst ett familjemål extra att stoppa i frysen. Städar jag så vill jag skura rejält och helst möblera om också :) till käre makens stora förtret för han är precis tvärtom. Han kan skära en bit av en fläskfile och lägga resten i kylen för att i ordningsställas nästa dag? Vilket jag tycker -----om.
Nåväl, idag har det varit rotsaker som gällt. Rostat i ugnen och soppa på vedspisen, faktiskt tillsammans med ett höns! Det är inte så att jag stormgillar höns, men om man långkokar det med mycket kryddor så blir det en fantastisk buljong. Själva hönan får man göra någon form av stuvning eller gratäng, eller ja! något som döljer hönssmaken :) Allt detta är bara fakta.
Nu börjar vi det stora gnället: Varför i glödheta h.....e finns det aldrig något bra framdelskött att köpa längre? Vad är det som fel? Sitter galna ko-sjukan i framdelen kanske? Alltså: det finns otroligt mycket god mat, många bra recept baserade på högrev, märgpipa m m. Problemet är bara att det går inte att få tag på råvaran längre. Om någon vänlig människa sitter inne med kunskap om var felet ligger, hör av er till mig så jag kan förstå skälet. För det kan absolut inte vara att folk inte har tid eller ork numera, koka kött och smaksätta kräver visserligen tid, men det är ensamtid. Köttet sköter sig så gott som ensamt och kan stå och koka i godan ro ena dagen medan vi äter vår middag. Nästa dag är det bara att krydda och värma eller göra vad man vill. Enkelt, gott och faktiskt t o m ganska nyttigt, speciellt om man jämför med färdigköpta hamburgare med ugnspommes till, blä:((
Ok! Slut på gnäll.
Vi har gjort storverk idag. Städat logen och kört in husvagnen, det kändes verkligen bra i höstregnet. Nu har vi satt in avfuktare och i vår blir det dags för att lägga ny tätning med benägen hjälp av Bengts Husvagnsservice!! Det företaget är värt sin vikt i guld och mycket duktiga på husvagnsservice :))). Återkommer med bilder.
Ha en skön kväll tillsammans mot bröstcancer!!!!

Ingen dag är någon annan lik!

Den saken är väldigt sann. Från i söndags så har vi kastats mellan oro och glädje ungerfär som pingpongbollar. Vissa saker som hänt är väldigt-väldigt trevliga: våra kära vänner som vunnit en bil och själva får välja modell, klädsel, tillbehör m m upp till ett värde av 300 000 kr:))) Stort grattis, ni är så väl värda detta och jag hoppas ni kommer att ha stor glädje av bilen.
Utöver den här glada händelsen så staplade sig tråkigheterna snabbt! Vår husvagn behöver torkas vid ena fönstret, inte alls kul även om vi kan göra det själva och det inte kostar särskilt mycket så är det tråkigt ändå.
En liten hund som vi känner har blivit överfallen av annan hund och förlorat sitt ena öga.
Någon som vi älskar väldigt mycket måste strålas ett stort antal gånger med allt vad det innebär. Oro, oro, oro!
Men enligt läkarna så är det för säkerhets skull, jag får försöka lära mig att en del läkare är kanske tillförlitliga ;(
Nästa bra nyhet är att jag lyckades lära mig att tömma kameran. Nästa dåliga är att nu har jag 1500 osorterade kort att sortera + det stora skåpet i matrummet som är smockfullt med papperskort: Det är så många att jag tappar orken :((
En kul sak är i alla fall att egengjord sparrissoppa, gjord på grön sparris är jättegod!
För övrigt packas det här, inte vi, men Joy. Det är bara att vara glad över att det är tredje gången på ett år och att det slängs mer och mer för var gång :)
Och så har vi ju lite att se fram emot :))

Blogg.se har inte riktigt koll

över sig, det förstår jag ju. Mitt inlägg har bara försvunnit på min egen lista och det spelar ju ingen roll.
Dagen idag har varit riktigt bra, värken har jag kunnat stångas med och lyckas även prestera en hel del hemma (dåliga samveten, typ dammsugning mm).
Så har jag trivsamhetsstädat i växthuset, tänt i bastun för värmes skull och så passade vi på att bada, de gamla och Joy :)))
Fortfarande orolig för min älskade tvåa! Annelie! Vi har ringt fyra gånger-ring oss för att prata :((( Jag vet ju så väl hur bakslag kan bli riktigt mäktiga, det mänskliga psyket är inte att leka med-det är mycket klokare än vi själva :)
Dock väldigt-väldigt glad över att små människor faktiskt kan fatta bra beslut över andra små människor :))))
God natt och sov gott!

Vart i alla dagar tog gårdagens inlägg vägen?

Kan det verkligen bara försvinna?

Så har vi då fått se

sista delen av Kalle Moraeus tvserie och den var i mitt tycke den klart sämsta. Är inte superförtjust i Patrik Isaksson, men ikväll var han ju solklart den bästa. Yngvie Malmsteen är absolut inte någon som jag lyssnar på även om jag fattar att han är en mycket skicklig gitarrist. Och Carola skall vi bara inte tala om, jag kan lyssna på henne och tycka att hon har en fantastisk röst, men så fort jag ser henne så ryser jag för hon är så otroligt tillgjord.
Slut på negativiteter.
En bra dag har nått sitt slut. Lilian och jag har lekt igen vilket alltid är jätteroligt. Roger mår bättre och Joy är snart färdig med lägenheten, bara positiva saker här :). Så har vi fikat hos Loodhs och löst lite världsproblem :)
Käre maken har höststädat trädgården, medan jag hållit på med att vinterbona altanen, hängt vittvätten och läst lite roliga bloggar. Alltså en mycket bra dag. Med en enda oroande grej: jag har jagat min tvåa, men inte fått tag på henne.Skulle var glad om hon tog sig tid med att ringa och prata lite i alla fall. Är orolig och längtar.
'
Dock mera negativt, den här lille mannen har jag inte fått träffa på en hel vecka drygt.
God natt och sov gott alla mina nära, kära och vänner.

Grå lördag, men ganska angenäm temperatur:)

Käre maken har jobbat med trädgården, jag har bara ägnat mig åt att ha ont. Höger höft har krånglat sedan ett par veckor och det är så j---a tråkigt.
Men vi unnade oss att åka till M-stad för att köpa ny propp till diskbänken :)) Vilket helgnöje! Joy var med också, vi får ju använda minuterna som är kvar till kvalitetstid.
Så har vi givetvis grattat Anna-lotta, både per telefon och Facebook! Och är jätte-jätteglada över att det blev som det blev med övk.

Käre maken

har skördat idag igen!!! Han är verkligen så duktig att jag blir avundsjuk:
Före-bild!
och efter :))
Päronmos, jättegott! Har jag aldrig ätit förr och receptet hittades via bloggen http://ekvalla.blogspot.com/. För övrigt en väldigt trevlig blogg :)

Den 21 oktober 1978

var en lördag som jag alltid kommer att minnas. Allra mest på grund av att då anlände mitt första syskonbarn, en flicka givetvis! I den här familjen är nästan samtliga förstfödda flickor.
Den flickan som kom då är idag mamma till en liten flicka så klart.
Och vi säger stort varmt grattis till våran Lina! Numera Karolina :)) och fru Magnusson:)))
Den 21 oktober 1988 var en fredag som jag heller aldrig kommer att glömma. För då kom mitt fjärde barnbarn och hon kom precis som hon lever: med fötterna först! En till underbar liten unge som idag är en underbar liten människa och vi säger:
Stor och varm grattiskram till våran Mimmi! Numera Mirijam :)).
Våran vackra Mirijam med sin vackra lillasyster!
Från att fira födelsedagar till att ha lite funderingar på vårt moderna samhälle:
Kan man, som domare, verkligen få fortsätta döma hustrumisshandlare när man själv är dömd som just hustrumisshandlare?
Är det mindre farligt att stå upp i en buss än att sitta?
Ha en bra dag!

Kadhaffi är den diktator

som berört mig mest illa av alla och det har varit många, tyvärr, under min livstid! Tack och lov så dog ju Hitler innan jag föddes men efterföljarna har varit många och en av dem, en av de värsta, har varit Kadhaffi. En människa som varit orsaken till miljoners lidande och död, kan det vara annat än lättnad när denne dör?
För övrigt så följer vi livet, med värk och städning, mycket kärlek och tankar om sina nära och kära?
Tex: vart har min kära bror tagit vägen? min tvåa hör av sig sällan och virre hör aldrig av sig? Jag tänker alltid på dem alla och sådana här dagar, (när diktatorer dödas) tänker jag ännu mer på familjen. God natt, sov gott!

Nu är jag medlem i

auktionsgruppen "stoppa utvisningen av Ganna 91 år", är det ens rimligt att det ska behövas allmänna aktioner i syfte att förhindra myndigheters övergrepp? Att man som ansvarig ens kan tänka tanken att kasta ut en sjuk 91-åring? Det vid sådana tillfällen man skäms över sitt land :(((

Joy får chefa över Vällingbybutiken

troligen från och med 7 november. Grattis! Vi, jättefamiljen, stöttar dig max och undrar lite vart det bär hän i maj? Då har det ju gått ett halvt år igen`?
Och Rebecca har sökt 5 båtar, varav tre går på Hurtigrutten. Jag håller tummarna för mina tvillingar!
Idag har vi mått sjukt både Rebecca, Rasmus och jag. Förkylda, hostiga, febriga, ont över allt och svär omåttligt över detta eftersom det går så sakta och jobba, sakta, med allt!!!!
Så saknar jag att få prata med mina barn, alltså PRATA som vuxna.
Puss puss!

Gourmetklubben

hade sitt första möte i lördagskväll. Det blev verkligen lyckat. Förstagångsmenyn bestod enbart av varmrätt och kaffe med choklad efter. Varmrätten var :  Ugnsbakad fläskfilé späckad med färskriven pepparrot och penslad med dionsenap tillsammans med ugnsbakad kantarellpotatis och champagnesås! Alltihop vara bara supergott, kvällen var genomtrevlig och efter gin rummy och jeopardy så käkade vi kex och goda ostar. Sa godnatt och gick och lade oss i vår "nya" fina husvagn och sov som stockar. Efter en god frukost med i stort allt hemmagjort: sill, äpplejuice m m tackade vi och for hem.
Stort tack till kvällens värdpar, Ewa och Kent och till oss själva med för vi lagade maten ihop!
Några kort fick jag inte ta på Ewas skötebarn och sedan glömde jag helt bort att ta kort :)))
I går kom Joy och Rebecca hem, de hade varit hos Peder och Camilla på fest. Roger kom kl 16.00 och hade med sig två goda-goda familjepizzor. Så nog kan man väl kalla den här helgen för familjehelg maximum, eller hur?
Så få vakna till en lika underbart vacker måndagmorgon som hela helgen varit. Ok! Kallt, men hög fin luft att andas och en otroligt vacker syn vart man än tittar.
Den här synen är ju inte heller fel :))
De hade så mycket enormt fina saker, men vi får inte längre plats själva knappt, så allting får numera enbart vara ögongodis!

Verkligen fredagsmys!

Tillsammans för världens barn! Bara namnet ger mig rysningar! Så självklart att vi tillsammans ger barnen ett värdigt liv, alla barn givetvis!!!!
Rasmus somnade omgående, kort därefter Joy och käre maken :)
Men så kom Roger och vi kunde fortsätta diskussionen om kontantkort och min roll som mamma :)) Det var inte negativt, snarare tvärtom, men det satte igång längtan efter mina döttrar!
Och övriga nära och kära!
Suz! Min förstfödda och älskad! Annelie! Min andra och älskad! Roger, min första son och älskad så pyttisen Joy, tredje dotter och älskad! Så fick jag barn att vårda och älska utan att ha fött dem själv, vilket lärde mig att man kan älska barn utan att själv ha fött dem till världen, t o m kunna älska utan skuld DÄRFÖR att man INTE fött dem till världen!
Knepigt?
Ja, kanske! Men det är mýcket lättare att leva olika än lika!!!

Läste just

en annan blogg som handlade om vänskap. Hellre några riktiga vänner än trettio halvriktiga. De som stjäl energi och sprider budskapet "du duger inte, du är dum i huvudet, eller eller eller" ska man faktiskt hålla sig ifrån. Lite avundsjuk blir man ju på den bloggerskan som bara är 30 år och har bestämt sig för den inriktningen. Jag som är pensionär har ju inte så mycket tid kvar :)

Fredagsmys med Rasmus!

Det blir säkert lite god mat, Idol och smågodis :))) För Rasmus och Joy i alla fall, farmors smågodis är ju att Rasmus är här :)


Minus 3, sol, blå himmel, isiga bilfönster!

Och på gården står en fin liten Smålandia, hemkommen igår. Hämtad här:
A6 Jönköping, alltså bara nästan London :)
Förutom husvagn, torsdagsmiddag på Ikea, m m så fick vi också en försmak av kommande tider:
Julskyltningen i full gång!
Var ju tvungna att inviga husvagnen en kort stund, för det var kallt redan i går kväll.
Som synes!

Back to the computer!

Städar klädkammare nästan hela dagen. Hur är man funtad egentligen? Är man människa eller ekorre? Jag har ialla fall ekorrgener, helt säkert.
Så har jag vävt :)). Mina fina damastplädar, båda är snart klara, den första är som en mörkblå stjärnhimmel och den andra är varmbrun med snöstjärnor och kolonner. Blir spännande att se.
I morgon åker vi och hämtar den något nyare, (dock inte ny) husvagnen, det ska bli väldigt roligt. Den gamla är på service, skall därefter vinterförvaras för nya köparen - som dök upp idag!

Ny sol och ny utlottning!ellerDet är fina bloggen Nordingården som lottar ut i samarbete med Nordljus: http://nordingarden.blogspot.com/

http://nordljus.net/.

Det är högst sannolikt att jag vinner båda eftersom jag är så förtjust i både schalar och plädar :)))

Våran Jenny!

Föddes för 28 år sedan och jag var en mycket stolt mormor som fick klippa av navelsträngen. Men jag var också en mycket rädd mamma för Mitt barn hade ju ont-ont!
Jenny var nästan lika kaxig då som hon är nu, då var hon jättesöt, nu är hon vacker!! Många grattiskramar från Levsäng.
Precis som sin lillasyster hö och sin mamma vä.

En råkall måndagmorgon

kan det vara roligt med lite vackra drömmar, som det här:

utlottning: http://savittjagvetblogg.blogspot.com/ med de här vinsterna!Inte alls fel, eller hur?


Vad sägs om tomtar och bingolotto?

Min kära Lilian har varit här i dag och det har varit mycket pyssel och glada skratt. Joy har också varit med och gjorde roliga tomtar, en bra dag!
Så fikade vi med Marie och Jessica, åkte ut och åkte lite och nu vill Joysan spela bingolotto! Det har vi inte gjort på flera år, men det blir nog en trevlig kväll.
I går var det också storfrämmande här: två gullungar med föräldrar!
Mikaela och Enyo Tapper.
Hjärtat Gustavsson!
http://minipiglet.blogspot.com/ kolla den här länken där är Joys tomtar med :))

Lördag morgon, sol och blå himmel!

Jag har slappat, Joy sover fortfarande och Egon har svetsat vedklyven.
Egentligen skulle jag inte fortsätta skriva i den här bloggen eftersom det blir så svårt när riktigt svåra saker händer. Men så är vi ju en bamsefamilj och det händer saker hela hela tiden och det är ju faktiskt för det mesta positiva saker, tackom och lovom :) Så är det ju inte bara vår stora härliga familj, det är ju också mina kära syskon och syskonbarn. Sist men absolut inte minst är ju våra kära kära vänner!
Så, jag fortsätter lite till.
Rasmus klämskadade fingrar är betydligt bättre och att han svimmade berodde nog på smärtan för han slog inte i huvudet. Nu mår han i alla fall mycket bättre och gamla farmor tänker: nu har vi klarat oss igen!!!!
Joy däremot har ju blivit en riktig flyttfågel och lämnar förmodligen sitt barndomshem inom kort :)
Käre maken har ju fyllt år, grattis i efterskott, och ett stort varmt tack för all god nyponsoppa du lagat till hela hösten + alla goda gurkor, svampar, lingon m m. Jag är väldigt stolt och glad över käre maken <3.
I går var vi till Markaryd och köpte hundkoppel av en väldigt trevlig man som också hade en fin husvagn till salu :)
Så tittade vi på Idol tillsammans med Joy efter att ha ätit snabbmat (pizza).
Behöver någon undra vad som är min favoritblomma?
Det vackra hjärtat fick jag av Peder och Camilla, givet med värme, stort tack!
Nu blir det lördagsmys (frukost).

Skymning!

Det är inte längre lika självklart att skriva här. Det finns så otroligt mycket känslor och svåra situationer som inte går att skriva om, orden räcker inte till helt enkelt. Och känslorna räcker bara till för just detta stora ofattbara som kanske ska hända. Och så klarade vi oss igen, men nu är det som om orden tagit slut. Orkar bara känna lättnad, orkar liksom inte prata.

RSS 2.0