Tack käre käre Robin för din fina kommentar!

Blev så glad<3
Vi väntar på Valborgsmässogäster, vi måste fira Valborg idag på 15-årsdagen! Käre maken har varit så himla redig, han tar den mest fysiska delen av all städning inkl husvagnen, jag bara flåsar på och det blir inte mycket gjort. Roger och Rasmus har varit hemma en sväng idag, annars har det inte varit något speciellt.
Men i Arbrå är det speciellt. De firar både våren och Micke! Kolla vilket snyggt förkläde han har på sig, det måste bli väldigt gott grillat nu!
Ha en fin Valborgsmässoafton alla nära, kära, vänner, bekanta och alla andra!

Nu, precis just nu

skulle jag gå till växthuset och göra nya kransar (eftersom påsken redan är slut :( ) och på plattaltanen utanför växthuset ligger en huggorm!!!!! Jag som bara fullkomligt hatar allt som heter kräldjur och allra mest huggormen. Men just nu kan man ju tala om ormen i paradiset, min tveksamhet flög sin väg med buller och brak!

Helt underbart väder idag.

Jag har chattat med Josse, vi grejar med husvagnen och så har jag vattnat potatis, vitlök och allt annat. Just nu har vi så himla mycket att fundera på så jag märker att jag inte har fokus på livet.
Det här var i den bästa av världar, långt före alla sjukdomar och orkeslöshet, långt före vintern för två år sedan när all snö knäckte både oss och flera tak.
I morgon kommer bästa vännerna så nu får jag ta itu med lite städning både ute och inne :)

Pernilla Wahlgren åkte

ur Let´s dance och när man då är så korkad som jag så läser man kommentarerna i Aftonbladet: "det var bra att hon åkte ur för hela den släkten är totalkorkad". 90% av alla kommentarer är så fruktansvärt negativa, det måste ju vara jobbigt att hela tiden gå in för att klaga på allt och andra?
Nåväl, jag får skylla mig själv som läser. Och jag upphör nog aldrig att förundras, bl a över mig själv. Jag, som alltid varit emot färgade fjädrar i påskriset, har haft det i år! Och inte tagit bort dom förrän i dag! Alltså bara vita förstås, jag är inte så mycket för färg.
En kvar.
Årets första skörd, idag 28 april! 14 tjocka knippor gräslök är nu nedklippta och styckfrysta :)
Trevligt sällskap har man och skönt är det i solen.
Här händer det mycket saker idag. Den här kraken har startats också för första gången sedan början på november. Vi var tvungna att flytta den för att få ut den här:
Så nu är den vårtätad och klar för inflyttning!
Alla njuter ju på sitt eget sätt :)
Och här en gammal tös som är överlycklig i husvagnen :)
Ha en bra helg allihop och en särskild hälsning till alla de kära i Arbrå som nu utökats med två till kära. Fira nu Micke ordentligt och ta gärna ett kort på honom när han grillar på nya grillen iförd i reglementsenlig klädsel och givetvis med den traditionella ölen i handen :)

Let¨s dance.

Ibland faller pusselbitarna på plats och så är det med Let´s dance. Jag bara älskar dans, isdans m m. Just den stunden glömmer man allt j.....a tråkigt, allt , allt, allt. Nu är det läggdags, jag orkar bara inte vänta på utröstning, något som jag aldrig tycker stämmer med prestationen ;(

Det här är ovanligt.

jag är vaken mitt i natten och kan bara inte alls sova. Har tagit en insomningstablett för två timmar sedan? Alltså resultat 0.
Tänker på så mycket. Tänker på operationer som går fel. Tänker på de som vaknar under pågående operation. Tänker på allt oförutsätt som kan hända. Tänker på bråcket? hur i all världen ska de kunna undvika att skära mitt i bråcket? Tänker på mitt blodtryck, tänker på hur j------a dåligt mina lungor fungerade vid min förra operation för 26 år sedan?
Det allra värsta är att ingen pratar med mig. Alla gör de undersökningar som ska göras, alla är jättetrevliga, men ingen pratar om resultatet och ingen pratar om VAD som egentligen ska hända, bl a med bråcket.
Nog om det.
Det hade varit så roligt att få vara med och fira Micke, men vi fixade lite kul per post.  Vi är stolta över honom och vi skulle försökt att inte vara ivägen trots att vi är lite jobbiga.
Han har ringt och har haft en bra dag, det är huvudsaken. Hoppas innerligt att de får en trevlig helg med Suz och Kennet- det har ni alla gjort er förtjänt av.
Vad vi har gjort? Ja, vi kikar på lite hus. Ett som är intressant är Tallen 3.

I vår familj speglas nästan samhället i övrigt

fast i mindre skala. Så finns ju några som spelar fler roller; mjölkbonde, maskinreparatör, djurbilschaufför, brandman, barnafar, styvfar, fosterfar, man, son, svärson, brorsa, kompis och vän! Taramtataram! (ni hör väl fanfaren?)
Så börjar vi hurra för vår käre, käre svärson Mikael, som fyller 40 år idag. Hoppas verkligen att du får en bra dag och en fin helg. Att du kommer att bli firad med pompa och ståt tvivlar vi inte ett dugg på!
Här är födelsedagsbarnet med son, det syns att det är Svärd x2 :)

Tittat på Bygglov

som är väldigt upp och ned, rörigt ibland, svårt att få grepp om olika moment och händelser i jobbet! Men visst.Ok, bra och snyggt blir det för det mesta.'
Vi har badat lättbastu, druckit en lättöl, tittat på tv och nu är man helt slut. Egentligen ska inte jag bada bastu, men jag har gjort det i hela mitt liv och så plötsligt bara bryta? Men jag gjorde det så lätt jag kunde och mår faktiskt bra nu :)

Skapligt väder idag

och jag har planterat tomatfrön. Vi köpte 10 säckar jord i går, idag är det slut och vi får åka och hämta mer :( Men okej, nu är de stora odlingslådorna färdiga att fröså, det blir kul.
Ledsen Ewa att jag råkade förstöra din överraskning, det var verkligen inte meningen. Jag tyckte ju bara att annonsen och bilden var så fin och ville gratta :(
Nu har vi hämtat hem 10 säckar till och de kommer garanterat att vara slut inom kort. Det som kan dröja är ju att lilla odlingsbänken inte är färdigbyggd än och de små odlingslådorna är inte färdigmålade :)
Nåja, det som inte är klart idag får stå till i morgon. Det är ju ändå bara april än.
Men det här är kul:
min gamla stamfuchia som var helt kal för en månad sedan. Nu måste jag börja skära den och ta sticklingar :)
Här kommer det vitlök så det blåeldar om det. Vi har två små hinkar med vitlök också :)
Och här kommer den första potatisen :))))
Det är ju en himla tur att det är vår så man kan samla tankar till något annat och positivt mitt i allt elände. Jag berättade idag för käre maken hur mitt barndomshem såg ut. Alltså interiört, exteriört har han ju sett det. Och när jag berättade så kom minnena klockrena-den brunmålade hallen med fönster, garderob under trappen och rulldörr till övervåningen, den gamla vackra glasverandan med bänkar, skafferiet med bord, hyllor och fönster, den platsbyggda stora skänken och den lite mindre men ändå stora andra skänken. Det stora, stora bordet med svarvade ben, tog man isär det så blev det två månbord eller lade man in flera skivor och det rymdes hur mycket folk som helst. Hade jag fått se huset idag hade jag blivit hur kär som helst, men då tog man det ju bara för givet :(
Nu blir det fortsatt städa växthus, allt jag gör går ju med snigelfart, så då får jag öda desto mer tid på varje sak. Men nu orkar jag bättre när jag vet att det är max 7 veckor kvar, en vecka har ju redan gått :)

Villervalla

i huvudet ;( Jag skall bädda, klampar ut i sovrummet och där ligger den gamla röda som jag då måste kela med en stund. Så ser jag att mitt vatten är slut (har alltid vattenflaska vid sängen) tar flaskan, tar min talbok och spänner den på mig och går ut i tvättstugan med lite smutstvätt, lägger i maskinen, sätter i strykjärnsladden, tar vattenkannan och går ut och vattnar blommor (efter att ha ställt ifrån mig vattenflaskorna i tvättstugan) får se att kattlådan i verandan är använd, ställer vattenkannan på vävstolen, hämtar ett kuvert i pappersopen och tar upp kattbajset, gör mig av mig det och kommer att tänka på kattmatsbrickan, fyller på med kattmat och vatten och så ........blir jag stående. Vad var det som jag skulle göra? Jovisst, bädda! Ungefär den koncentrationen har jag numera i allt :(((. Men! Jag har i alla fall bloggat för varje unge och jag har gödselvattnat alla tulpaner. Potatisen har kommit upp, vitlöken växer så det knakar och käre maken håller på att göra klart de stora odlingsbäddarna nu för: morötter, rödbetor, palsternackor, fänkål, m m. I de små bäddarna skall gurka, dill och persilja samsas med sallad, gräslök och gröna ärtor. Bondbönor och andra delikatesser får vi ta i stora bäddarna. Så tänkte jag ha lite småbäddar här och där med kryddväxter blandat med blommor :)
En särskild tanke skickar jag med en varm kram till min älskade etta, som aldrig blir bra från sin jätteförkylning och hennes kära make som rusar runt och jobbar i hela världen trots att de haft massor med sorger och motigheter den här våren. Håll ut! Det är alltid mörkast före gryningen!
En annan särskild tanke går till Hälsingland. Undrar om de lagt märke till att jag fått hem Hälsingland hit? :)
De fortsatta särskilda tankarna går som alltid till allihop, undrar om det, eller det, eller det gick bra? Och hur har den, eller den eller den det?
Så är det att vara mamma och jag är ju mamma till så många :)
Nu drömmer vi sommardrömmar.

Var väldigt snälla nu, glöm mina länkningsförsök i förra inlägget.

http://konstpretton.se/2012/04/21/att-vara-mindre-an-man-ar-om-att-forminska-kvinnors-storlek-och-betydelse/
är den superbra artikeln som ni bara måste läsa.
unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj
Det här är de rätta länkarna och därmed får mina stackars ungar förhoppningsvis sin vaccination. Däremot kan jag ju inte tävla om biljetter till den kommande galan - jag får ju hålla koll på mina knivar.

Jag är bara tvungen att börja den här underliga länken.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fkonstpretton.se%2F2012%2F04%2F21%2Fatt-vara-mindre-an-man-ar-om-att-forminska-kvinnors-storlek-och-betydelse%2F&h=3AQHBCFulAQEOmR7FMH2-P7c5HBxcJxHAO655qPZEUVG6Xw
Om man nu till äventyrs kommer till artikeln via den här underligheten så lovar jag en kanonbra men skrämmande artikel.
Sedan är det en mycket viktig sak till:
http://www.unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.
Snälla ni hjälp mig att sprida detta vilket innebär att 95 barn blir vaccinerade. Jag försökte ta den bild som var med i mailet, men lyckades inte trots mina enorma datakunskaper ;(
Så var det nedräkningen: Dag 7-1.

Årets första åskmuller

kom dragande lite försiktigt med massor av regn. I dagens tidning fanns detta
som gör en gammal moster stolt och glad!
I går var jag med bästa vännen och hennes lillasyster på modevisning. Röda korset hade anordnat en jättetrevlig visning med både musikalisk underhållning, gott kaffe och fina kläder att återanvända.
Dragsspelsakuten, kan vi verkligen rekommendera!
Två av Röda korsets kämpar här i Töreboda.
Sist men inte minst de duktiga mannekängerna:)

En trött dag idag.

Det verkar som jag är varannandagare :) Men vi åkte i alla fall hem till våra käraste vänner och kollade deras nya jättesnygga dubbeldörr mellan vardagsrummet och altanen. Tog en fika och lite härligt prat, tack Lilian, skönt att ni finns! Jag har faktiskt också vattnat i växthuset, vitlöken är uppe ca 4 cm! Och nu har även pelargonerna tagit fart. Jag klippte ned först i år och ska nu börja byta jord. Men min älskade pappapelargon lyckades Douglas frysa ut i vintras när han ställde upp dörren till växthuset när det var -18 gr ute. Samtliga engelska pelargoner dog + Joys gullranka. Men övrigt klarade sig t o m persiljan som vi har kunnat äta av hela vintern :) Målade gjorde jag också, så dagen kanske inte är totalt förslöad.

Så var fredagkvällen över!

Och jag förstod att Mimmi kommit hem!!! Mina kära, kära!

Visst är de, Suz!

Jättefina! Vi har varit på minneslunden och tänt ljus för alla våra nära och kära som inte lever längre. I en sådan stund är man ännu mer tacksam över alla de som finns kvar :) Vi har ju också varit hemma hos Roger och Rasmus och grattat den store lille och fikat. Mys, mys! Och han var väldigt nöjd med sitt första jubiléum.
Ha en fin fredagskväll alla mina nära, kära, vänner och alla andra!

Hittade en bild i Rasmus facebook som jag bara MÅSTE visa.

Det är nog 9 år och 11 månader sedan den bilden togs. Sötungar!

En rolig grej!

Gå in på ica.se/buffe och därifrån till Kolla kossan. Där finns samtliga kosläpp med bl a Koldemo lantbruk:) Det hade varit så roligt att få se det.....
Här yr snön idag och temperaturen ligger runt 0-strecket. Den här dagen är ju dessutom alltid numera laddad med både sorg och glädje, det är den underbara dagen då våran Rasmus föddes, 10 år sedan idag och så den sorgliga dagen då min kära mamma dog, 5 år sedan idag. Jag ska åka till minneslunden och tända ett ljus för både mamma och pappa, vår lille son och en massa vänner. Därefter ska vi försöka hitta någon liten rolig present till 10-åringen och åka dit och gratta honom.
Min fina fina mamma! Kommer alltid att sakna dig.
Och så sötnosen himself <3 Många grattiskramar från oss.

God natt alla kära!

Dag 1, vecka 1 har passerat. :)

En bra dag igen!

Vi har varit hemma hos systersonen och grattat honom, käkat gott och myst. Tack Kristofer för den goda maten och en genomtrevlig pratstund :)
I kväll fick det bli lite firande med pizza för gårdagens goda nyheter.
Ewa!
BrorErik Bjuråker är en bygdemålare i Bjuråker. Han har sitt hem och galleri och affär i en gammal skola och vi var där i somras för att titta på hans roliga tavlor. Så köpte jag en lott i hans stipendielotteri (pengarna går till konststudenter) och nu har jag alltså vunnit tredje pris. Jag känner honom alltså inte, men han var en genomtrevlig, generös och rolig människa att prata med. Bjöd verkligen på sig själv och sin underbara konst! Kul, tycker jag, att det finns sådana människor gör ju världen lättare :)
I övrigt är ju alltid de här dagarna i april förenade med sorg och saknad. Tänker mycket mycket på mina kära föräldrar och önskar att jag än en gång, bara en enda, kunde få säga det till dem. Men de kanske vet, vad vet vi egentligen?

Idag har det hänt att jag gråtit av glädje!

Det första var ju naturligtvis att Sahlgrenska ringt!!!! hur kan man bli så glad för ett besked om operation? Det andra var ett brev, JÄTTESTORT, som var så himla fint och positivt redan utanpå så jag har i alla fall aldrig fått ett så fint brev. Så var naturligtvis innehållet sådant som ska få sin hedersplats härhemma. Tack för att det finns så underbart positiva människor som bygdemålaren BrorErik i Bjuråker!
Pluset blev också att radion spelade Age Aleksandersen med, ja. Vad tror ni-kära vänner? Så klart Lys og varme!
Framsidan av brevet!
den finaste baksida jag sett :)
Innehållet!!!!
Plus lite mer som BrorErik skickade.
Hur kan man vara så positiv som han? Är det för att han kan uttrycka sig i färg och form?

Hur svårt kan det va? Om man

är det minsta intresserad eller tycker om? En enda liten kommentar? Ett enda litet uppmuntrande ord? Ett enda litet gilla? Ett enda litet litet lite bry sig?Spelar roll om det är blogg eller face book?Okej! Det är så himla mycket att göra, det är så himla mycket att tänka på.  Om det lagts samma tid att bry sig som det lagts att klaga på oss och faktiskt att förödmjuka oss ------Vi har faktiskt gjort en hel del----  som vi trott betytt något, saker för att hjälpa, tankar för att stötta...........men känner oss i vägen?
Men som sagt vi är bara ynkliga små människor.

Ja, jag försöker verkligen.

Men jag är bara människa.

För exakt 30 år sedan idag den 15 april

föddes min systerson, Kristofer! Jag kommer aldrig att glömma första gången jag såg honom och jag tyckte att han var så lik våran pappa  :) Stort Grattis till dig Kristofer på din 30-årsdag hälsar mostra med familj.
För övrigt så dräller det ju inte av inlägg här. Det känns inte som varken roligt eller stimulerande att skriva när man inte kan se något roligt eller stimulerande i situationen som den är.
Men käraste vännerna har varit här idag och då blir det genast gladare och soligare. För att inte tala om hur kul det är att jobba ihop, vässa ideér och få skratta!
I går tog vi en tur till Laxå av alla ställen. Hittade en trevlig affär; Linne och Lump, den kommer vi att besöka fler gånger. Några andra loppisar blev det, men inte ens det är så där himla roligt längre. I fredags var vi till Skara. Dels för att vi hade ärenden till Jula, dels till Slöjdvaruhuset. En o annan loppis blev det där också, dessutom lunch på en thai-restaurang. Så där, tyckte jag. Det roligaste den dagen var ju självklart Let´s dance, även om resultatet kändes väldigt snopet.

Jag måste ju ändå visa

vilken söt liten påskkärring som kom till oss :)
Och var med oss på påskaftonsmiddag!
Vi hade ju också två babysar, Enyo 1 år och Elwod 3 månader - men jag var inte vaken med kameran riktigt där :)

Lusten att blogga

försvann tillsammans med all annan lust:(
Har varit på Lungmedicin idag för lungfunktionsundersökning. Fick inte några direkta svar, men det verkade gå bra. Då är det bara tandläkarens intyg kvar, därefter klart för kniven :(
När vi ändå är inne på så tråkiga saker så har det inträffat en ny jordbävning utanför Sumatra och tsunamivarning är utfärdad. Men Mimmi har facat från Bali att hon är i säkerhet :)
Något som är både en stor och en glad nyhet är att våran Karolina idag har tagit sin juristexamen!!!!! Hurra vad du är bra-det har jag ju alltid talat om för dig :)
Men det bästa hon gjort har hon i famnen :))) Stort Grattis till examen, Karro!
För övrigt händer inget här. Grått, kallt, slaskigt, ledsamt, tråkigt............................

Långfredag 2012.

En helt underbar dag. Full snöstorm och huset fullt med våran härliga familj och vänner. Frukosten är nyligen avslutad (kl 1330) och det har varit mycket skratt och glädje runt bordet. Förutom att Rebecca, Joy och Roger hade kunnat sova mycket längre om inte vi hade gapat om frukost :)
Bästaste vännerna kom med en egenhändigt gjord, jätteläcker påskgrupp: så fin!!!
Förberedelse:
Påskhandling Willys! Dom ser väldigt nöjda ut båda två så förmodligen var det mycket godsaker :)
Så mycket tänkande och inte hjälpte gindrinken i påskfärger!
Stort tack!
Och med en bild av en helt underbar liten påskgubbe, ett stort tack till goda vänner och givetvis familjen :) så inleder vi nu påsken 2012 och önskar er alla en riktigt Glad Påsk!!!

Firar våran Beccas 26-årsdag

med så mycket pompa och ståt som vi skröplisar klarar: hämta pizza och prata lite före nattinatti. Eventuellt orkar vi blänga lite på tv också. Rebecca är ju full av liv och kommer direkt från Egypten - full med energi och t o m häftig solbränna! Tur att hon inte kräver mer än kärlek, tur att hon hjälper mig med påskstädning och lite bak :)))
Joysis kommer hem torsdag och lördag hoppas att alla kära härliga människor, barn, barnbarn, vänner och sommargrannar rullar in precis som alla andra år :)
Här är våran Rebecca! Ungefär två år sedan.
Ha det bra!

RSS 2.0