Sista söndagen år 2012.

Det känns bra. Hela dagen har varit bra och i morgon kväll får vi kära gäster. Bästa vännerna och kära systeryster med make. Ska bli så roligt.
Ikväll har andra kära vänner varit här och maken fick hjälp med att släpa upp sin absolut mest älskade leksak till tv-rummet :) En gammal radiogrammofon i maghogny som stått övertäckt i garaget i 30 år. Tack vår räddare i nöd: LarsGöran Loodh :)
Så vill vi givetvis sända nyårshälsningar till alla, precis alla våra nära och kära överallt i hela Sverige. Skjut INTE smällare, var rädda om varandra och ha det riktigt bra.
 
En daglig syn, pappa med Aftonbladet :)
 
 
En väldigt glad mamma julafton 1977. Ewa och Kurt syns bakom.
 
Nu Robin! Har jag lagt ut dagens kort :) Ha en bra avslutning nu och att ni får ett väldigt-väldigt gott nytt år!
 
 
Nyårsafton 1981 (tror jag). Morfar, Ove och Astrid i Levsäng och firar nyår.
Med det vill hälsa Ove och Astrid ett gott slut och ett ännu bättre nytt år. Ni vet att ni är så välkomna snarast när väglaget medger. Och nu går vi mot ljusare tider gott folk :)))

Är så j---a ledsen

och enormt besviken över människan::: 
Den unga kvinnan i Indien dog: efter att ha misshandlats, våldtagits och släpats i smuts: VARFÖR? Har det ett enda dugg med sexualitet att göra? Jag känner vreden stiga! Vad i h------e  är det med männen?

Solig och glashal fredag.

Käre maken ville absolut ut i affärer så till slut följde jag med till Otterbäcken där han köpte en "ljudanläggning av något slag". Vidare till Mariestad och Kyrkornas. På väg dit så ringer käre sonen och undrar så snällt om vi kan hämta honom i Götene. Jepp, jepp jay! säger käre maken, det finns en bra loppis där. 
Någon spa-dag blev det inte, ingen kväll heller. Nu ligger han däruppe och kopplar med alla sladdar och högtalare och är jättelycklig :)
 
 
En väldigt typisk bild av min pappa :) Bredvid honom står änglahunden Cirka. Det svider lite av sorg och saknad.
 
 
Här avtackas han vid pensioneringen. Och hade sedan ganska många fina friska år med mamma, husvagnen, Gröna Skär och sitt älskade fiske. 
Julafton var vi och tände ljus för alla våra kära som inte längre finns i livet. Och är tacksamma för alla som finns kvar.

Sista torsdagen i år :)

Det glädjer jag mig åt. 2012 har inte varit något bra år alls och jag ser fram mot 2013, speciellt våren :) 
Dagen idag består av is, is och därefter is. Jag har inte gjort mycket alls, nätshoppat lite snyggt till käre maken och betalat räkningarna. Gjort av med pengar alltså :(
 
Frövi hotell! Finns väl inte ens kvar ännu? Det här var hela familjen som firade mamma när hon fyllde 70 år. Alla syns inte på den bilden tyvärr.
 
Det ser faktiskt ut som om Kent håller tal, men jag minns inte. Det är ju också ganska länge sedan, det ser man om inte annat så på barnen. Lille Linus bredvid mamma Suz, han är vuxen idag med egen bostad, körkort och allt som en vuxen ska ha:)) Så tror jag det är lille Robin som sitter mittemot mamma Annelie, han ska bli pappa i maj 2013 :)))

räcker det med rubrik ikväll? ABBA!

 Ja, egentligen. De var så stora så vi som var unga då  fattade inte hur stora de var. Man tog bara för givet :( Men! Vi tar igen det nu :)
Blev däremot besviken på Fjällbackamorden. Tycker liksom inte att det är samma bra skådespeleri som varit tidigare? Känns mer som en dussinvara!  Niklas Hjulström var bättre som polisen Patrik. Blev också besviken på Per Morberg, trodde att han en bättre skådis än så här?
Nu är det verkligen time for bed, god natt och sov gott!

Rörig blogg :)

Man kanske ska gå in och läsa sig egen blogg ibland :) Vilket jag just gjorde. Och upptäckte att jag publicerat samma bilder flera gånger och andra bilder inte alls:
 
Min fina sonson julafton 2012.
 
Julklappsöppning julafton 2012.
 
Älskade sonen med julblomman till oss )
 
 
Levande ljus i dubbel bemärkelse.
 
 
Huliganer under julgranen :)
 
 
Den roliga och goda julhälsningen från Brinsbacken. Och stort tack för en trevlig pratstund och god glögg systeryster med kär make <3

Regn och rusk.

Men nu är ju nästan julen över, så då gör det väl inget om snön regnar bort :)
Tyvärr så har den vita julen tagit livet av några och skadat andra för livet. Man kunde ju önska att alla hade respekt för dåligt väglag, men så är det inte.
Käre maken vill åka på annandagsrea :(
 
 
Några år sedan. Sonson, farmor och änglahunden Lucky.
 
 
Ja, det blev fel bild och min Ångra fungerar inte. Men här fick vi alla fall med Basse på bild, det är ju inte helt vanligt :)
 
Här blev det rätt bild, julen för sex år sedan och en söt liten dotterdotter.
 

När juldagsmorgon glimmar ......

Och idag glimmar den verkligen. Massor av nysnö, käre maken har tänt alla brasor inne så det sprakar och låter mysigt. Vi hade verkligen en mysig julafton trots att vi längtade efter alla våra. Men samtidigt är man ju så glad att alla finns och har det bra, även om de inte är just här :)
 
 
Trångt men skönt<3
 
 
Puss på dig Joy!
 
 
Vi är inte som andra, vi är oss själva. Råkar det bli för mycket ströbröd på julskinkan så  måste man ju dammsuga skinkeländet :)
 
 
En annan julafton i ett hem som inte längre finns. Fina Ove och Astrid, unga och vackra 1993
 
 
Julafton 1998 samma huvudpersoner samma hem med mammas julmat (tycker faktiskt det ser ut som en smörgåstårta ? )
 
Julafton 2010. Före dukning, mat och älskad familj.
Till Joy kan jag säga att det ser nästan likadant ut idag, det är bara mindre glitter på granen i år :)
 
Nu fortsätter vi njuta av julen.

Julafton 2012.

En timme kvar och vi börjar bli trötta. Det har varit lugnt och mysigt, saknat väldigt många, mest Ove o Astrid, som skulle ha varit här i kväll om inte trafikhinder satt stopp. Hoppas att ni har det väldigt bra hemma <3 och vi får träffas när vädret tillåter. Roger och Rasmus har varit här och ätit julmat, Koldemo firar stort och många-kära (vi är lite, pyttelite avundsjuka) men vi hade inte orkat åka någonstans i jul. Suz har ringt, Josse har satt ut julbilder, jag har pratat med systeryster, sist men absolut inte minst: Joy och Stefan är i Oxelösund och firar jul med klanen Larsson! Hoppas att alla har det trevligt, mysigt och glatt. En GodJul-kram till käre maken som tack för en väldigt fin julafton och senapen var så där <3
 

Inget roligt väder här.

Vi ringer i morgon bitti käre bror o svägerska. kanhända vi får fira jul via skype:)

Da´n för doppardagen!

Vi har haft en väldigt trevlig dag. Det började med att kära vännerna Kjell o Lilian kom med en jättefin julklapp: en bordsgran full med frökuvert! Snacka om fin julklapp. Ska visa kort på den senare :) Så åkte vi till Gullspång med sill och för att krama, men vågade inte ens stanna och fika p g a (o)vädret. Men kramas hann vi ju :)
Sedan bakade jag nötbröd och käre maken gjorde jättegod senap under tiden som julskinkan kokade på vedspisen. Så klädde jag granen och tänkte på alla år och alla mina nära och kära. Visst, vi saknar! Men vi har ändå alla kvar :)) och ikväll är jag väldigt tacksam för det. Just nu spelas John Lennons låt Merry merry Christmas eller som jag kallar den War is over och då går tankarna direkt till alla mina kära.
 
Årets gran.
 
Foten
 
Den absolut värste huligan som någonsin skådats!
 
Titta på de ondskefulla ögonen inte på den mjuka fina gulliga katten. Han är en ren och skär bluff.
Vi funderar allvarligt på att lämna tillbaka honom till Nyköping, vi förstår ju att det är helt speciellt med den stan
huligan nr 2.
Fattar ni att vi är helt deckade?
 
l
Det här är väl det absolut bästa beviset på vår mentala status?
Käre maken dammsuger julskinkan :))
Från alla stollerier så har vi nu skrattat gott åt Så ska det låta. Tack så, så ini helskotta mycket för all bra musik. alla duktiga musiker och andra genomtrevliga människor. Åh, vad glad jag blir av musik!!!

Lördag kväll den 22 december

Har varit en mysig dag! Vi har rullat ett par hundra köttbullar (tack kära tvåan), lagt in ett par burkar sill, pyntat pyttelite och tittat på Körslaget Julspecial! Det var bra men i princip var det bara två jul-låtar som jag gillade. Övrigt var för amerikanskt för mig (let it go, let it go, let it go m fl). Jag har aldrig varit någon fan av Frank Sinatra med company och liknande musik så det är helt upp till mig :). Däremot så älskar jag John Lennon. Hans War is over är så otroligt bra, men såklart! Vad gjorde han som var dåligt?
Nu är det sängdags, god natt och sov gott!

Idag är det verkligen den 21 december.

Ett stort och betydelsefullt datum, för Norden i allmänhet och för mig i synnerhet: Vintersolståndet i allmänhet och min älskade tvåas födelse i synnerhet. Jag berättade ju lite grand igår men det var ju bara början. Det året, 1964, när hon föddes, var det riktig vinter. -22 gr när vi skulle åka hem från bb på annandagen. Och tro inte att vi på något sätt hade det enkelt hemma; no away! Utedass och vedspis var det som gällde. Men jag kan ändå aldrig glömma första natten hemma: då låg hon och jag i vardagsrummet (vi hade bara två rum och kök, sovrummet på övervåningen) och endast julgranen var tänd. Hon låg där i sin fina vita himmelsäng, klädd med spetstyg och så rosa rosetter! Och det var så himla mysigt att amma, eller åtminstone att försöka amma :( 
Numera har jag ju förstått att jag istället för att slås ned av "icke klara amning" njuta av att vi fanns, det var varmt och ljust, och det var jul. 
Ja, så är det ju. Lätt att vara efterklok. Jag har redan grattat henne, jag tror att jag många gånger har sagt att jag älskar henne och att jag är stolt över henne! Att hon sedan reproducerade sig i fem, fem, fem helt underbara ungar som varenda en slår både mig och min kära tvåa med allt! 
Godnatt och sovgott! Älskar er så mycket allihop!
 
Kärlek!

Torsdag.

Den 20 december 2012. Jag minns den 20 december 1983, då firade vi vår pojke Harald, 10 år. Jag minns det så himla väl, jag minns hur jag bakade hjärtetårta x 2 till honom, det snörper i hjärtat när minnena kommer.
Men ikväll har det varit mysigt. Roger och Rasmus har varit här och ätit middag, vi har pratat, jäst och njutit :) Sen kom vännerna Larsgöran och Majlis-det blev prat och skratt och inom mig lite gråt. Därför att jag minns den här kvällen så väl för 48 år sedan! Återkommer om det i morgon :)
 
 
Min lilla älskade tvåa; så söt och så fin! Hon föddes kl 18:o4 den 21 december år 1964. Beräknad förlossning var den 14 januari år 1965. Men allt gick bra, jag var så himla förkyld så att på den tiden fick man inte ens SE sitt barn om man var förkyld. Första gången jag fick träffa henne var julafton, kl cirka 8;00 då personalen gick någon form av lucia för patienterna. Jag låg i rummet närmast förlossningen och precis när luciatåget gick på mitt rum och de sjöng "ett barn är fött på denna dag" så föddes en liten flicka och skrek! Det kändes verkligen som ett tecken och samma dag så fick jag en rumskompis som hette Eva. Och det var hon som fött sin dotter som alla vi andra hörde. Själv fick jag inte träffa min lilla förrän julaftons eftermiddag. På den tiden fick man bara in sitt barn för amning en "sekund", därefter fick man vara utan:( Jag som inte riktigt kunde amma fick vara utan. 
Idag känner jag faktiskt sorg och ledsnad: hur mycket tog inte NI som VISSTE bäst  från oss?

Det är faktiskt ganska skönt!

Att bara vara! Att bara handla god mat. att inte undra över storlek, vad har dom, gillar dom det här ?????????????Aldrig mer vill jag ha sådan jul som jag levt hela mitt liv! Vad är egentligen jul för alla? Eller dom flesta? Nog har vi väl ändå varandra trots att vi inte träffas just den 24 december? Nog vet väl vi att vi älskar varandra ändå? Längtar till trettonhelgen och till 19 februari 2013, och till våren 2013, och till maj 2013, och och och!!!
 
Ja. Det syns, riktigt syns, vad han tyckte om julklappar!
men vad jag längtar efter dom! Längtar efter de "små" sakerna: Jag är ledsen, jag ringer mamma och pappa! Jag är glad- lycklig-euforisk-ringer mamma och pappa!!
Men jag är ändå glad över deras slut, att slippa att oroa sig för allt som oroar mig?
 
Det förflutna  ;(, men min älskade Ayla, så fin, så duktig, så saknad:

Decembermåndag-precis lika mörk, dyster och slabbig som det brukar vara :)

Men för övrigt  är allt bra. Jag har pratat med systeryster, med Josse och med Joy. Rasmus och Roger har varit här och fikat en stund, jättekul! Roger är som en annan människa nu sedan han slutade skiftarbeta, känns väldigt bra. Hur det gått med Joy o Stefans hus förtäljer icke historien för hon hade inte fått tag på rörmokarna nu i em. Inte lätt att veta hur den här historien ska sluta och hur dom ska orka?
I Arbrå finns all den snö som har smält bort här och de roar sig för fullt med skidor, brädor och skotrar. Inte alls som förr i världen :)
 
Fina Robin fiskar. Det är några år mellan det här och den nuvarande slalombacken.
 
 
Lillebror Joel hemma hos gammelmormor och gammelmorfar. Tydligen sommar här med, syns på hud- och hårfärg samt de plåstriga knäna :)
Vilka fina pojkar!!!!
 

Vi är hemma. och kloka i våra huvudrn ? Godatt , sov gott ------- Ärligt!

Helgen har varit si och så. Problemet är ju att man inte riktigt vet var man har sig själv?
Ett mycket stort tack till Kenneth och Carola, som mitt i julstress och vardagsstress, egen stress och sjukdom, bara tar emot oss och ger oss natthärberge, mysigt umgänge och känslan av att duga! Vi (jag) är inte van vid det och har den här otäcka känslan: att bara komma och vara i deras hus? Se på Så mycket bättre, äta frukost, lämna lakan och madrass? Men ett mycket stort tack! Mina känslor är mina och jag hoppas verkligen att jag inte trampat någon på öm tå, eller - eller--eller? kvar är ju  att vi haft mycket trevligt och det känns som om man verkligen lärt känna Stefans föräldrar. Tack också Stefan och Joy för en god grekisk middag, nu har vi fått en favoritrestaurang i Nyköping :)

Fredag morgon, solen lyser på alla de vita träden :)

Det är verkligen så vackert att det nästan gör ont. Vi väntar just nu på mera ved, den skulle levereras kl 10.00 och vi har aningen aningen bråttom eftersom vi ska åka till Nyköping och vi vill helst åka i dagsljus. Jag slötittade lite på Aftonbladet och blev synnerligen förvånad: folkstorm mot gårdagens Luciafirande i tv????? Mot vad? Det var ju helt underbart med mycket härlig musik och fina artister och otroliga ungdomar i kören. Men jag borde ju förstått: en rappare deltog och lucian var mörkhyad. Då exploderar ju svenskarna, inget får ju förändras, inte ens till det bättre. Jag blir uppriktigt ledsen över sådan trångsynthet. Inte alls konstigt med alla krig i både nutid och dåtid. Människan gör ju så gott hon kan med att hacka på sin nästa. Ledsamt, tragiskt och farligt är det. Fördomar föder och när hat och illvilja. Mer vänskap, tolerans och kärlek åt folket!
 
 Hit ska vi idag. Och försöka trösta för det som ser ut att bli Drömkåken för dom :(

Sömnproblem.

Så kan jag ju konstatera att jag idag haft 0 besökare. Jo, men visst så är det ju. Jag bloggar inte för besökarna - eller? Jo, jo, dom är väldigt väldigt viktiga och jag måste få säga att jag är så glad över alla kommentarer jag fått sista veckorna. Nytt försök: god natt sov gott!

Lucia! 2012.

En väldigt, väldigt fin dag med många glada budskap! 
Det allra allra bästa: Robin och Hanna! Älskade barn som nu ska få barn! Alltså jag ska bli gammelfarmor!!!! Vad sägs om det? Och har redan fått skåda det lilla undret, jag tyckte absolut att det såg ut som en liten stjärngosse :)
I skuggan av en sådan här stor sak så är ju allt annat bagateller. Men det har varit ganska fina bagateller :) Benny Andersson och Helen Sjöholm framträdde vid luciatåget i Uppsala domkyrka! Vädret har varit helt underbart, kallt, soligt, frostigt och enormt vacker, vi har fått hem 4 kub torr fin kluven blandved, tack kära vännen LarsGöran för hjälpen och sist men absolut  inte minst ett stort tack till käre maken för en fin dag.
Nu har jag letat och letat efter bilder som jag VET att jag har på Robin och Hanna! Jättefina! Så långt är allt bra- men! Var i hela min stora osorterade bildsamling finns de?
Ok! Jag HAR börjat sortera upp med hjälp av picasa men- det är över 2000 bilder i datorn och kanske dubbelt så många i skåp och album som ännu inte lagts in i datorn. Och däribland är de flesta på Robin när han var barn.
Den 6 december, på hans födelsedag skrev jag ju en lång harang om hans födelse som bara försvann i cyberrymden :( Och jag ska skriva en ny- men först vill jag tala om att jag är den första människa som SÅG Robin, jag är den som klippte av navelsträngen, jag är den som fick ha honom nära när hans mamma försvann in i operationssalen. Stolt-stolt!!!
Bilder kommer att komma! Godnatt och sov gott!
 
 

Stalkers!

Tack och lov att man (nästan) sluppit det :) Ibland har jag verkligen tyckt att människor vill komma för nära men det har ändå aldrig utvecklats på något sjukt sätt.
I dag har jag pratat med Joy, Sandra, Rebecca och Joy igen. Lika underbart att prata med nära och kära, lika fint att få vara lyssnansvärd!!!! Se och hör! Jag har uppfunnit ett nytt ord: lyssnansvärd :) Det blir som när Josse, våran Josse, träffade sin numera älskade sambo Robert (alltså vi alla älskar honom) så uppfann Rasmus ett nytt ord, han tyckte nämligen att de kelade för mycket. Så han sa: "måste ni vara så pusselsamma hela tiden" --- gapskratt!
Jag fick en synnerligen fin kommentar idag: oh, vad du är lik mamma! Tack käre käre Robin! Det tar jag verkligen som en komplimang, jag tycker hon är så vacker! :) Mitt problem är ju att jag tycker att ALLA mina barn och barnbarn verkligen är vackrast och bäst i hela världen :)
Ursäkta mig Sandra, jag tycker ju att du också är så bäst och vackrast. Även Stefan, även David, även även även alla som jag tycker så mycket om. Idag inkluderar ju det E-type och Magnus Uggla! Som jag verkligen tyckt så illa om?
Det här är min älskade, älskade två. Hon är den som har varit och är argast på mig men hon är också den som alltid varit så rak och (nästan) ärlig.
Ikväll får hon i alla fall vara den som representerar min (vår) familj (jag ser mig gärna som anmoder) och som god tävlare i racet kommer här,
Rasmus skolavslutning i Fredsberg (till min stora sorg, fast jag inte visste det då) rebecca som alltid kommer att vara en stor sorg i mitt liv (inte HON personligen) utan alla jävlars jävlar som gjort henne så illa.!!!!! Dessutom var inte min Rasmus glad,  och det var likartade problem som Rebeccas (föräldrar) men hans har väl ändå löst sig eller?
 
Nu har jag i vanlig ordning babblat. Dessutom skrev min Etta att hon har mycket nu---- och jag blev så förhoppningsfull: de kanske kommer hem en sväng? Himmel o pannkaka! Vad man går och hoooppas mycket av sina barn, inte alls konstigt att de känner sig påhoppade, stressade och jagade.
Det är ju verkligen inte alls meningen, det är ju bara så enkelt så att man längtar så in i bäng ;:(((

En liten gonattkram!

Det har varit en bra måndag, jag har mått bra, solen har skinit och vi har både varit ute och gått och varit ned och köpt färg och hyacinter-vilket jag omgående pyntade till lite :)
 
Julen 1981, jag och våran Carro. inredningen över kylen o frysen ej klar. Jag tro att det är min Etta som vi ser nacken på. Kul att se tillbaka ibland.

Jag blir alltid så glad av musik.

Söndagar när Så mycket bättre eller Så ska det låta eller annat har gått på Tv så får jag alltid pyssellust. Idag blev det ju inte så mycket men käre maken var riktigt inspirerad.
Nu är sudden framme igen, men han borrar i alla fall julmaten till fåglarna :)
Och jag hjälper honom att knyta söta ullgarnsrosetter :)
 
Och plockar ihop lite med de nya hyacinterna. Silver, noter, ur-och pennljus, spets och hyacinter:))
 
 
Eller zink, fårskinn, prismor, hyacinter och spets blandat med ljus och hjärtan <3
 
I fredagskväll hade vi celebert besök. Några hade varit hos veterinären och fixat med jätten och passade sedan på att ta en liten fika hos mormor och morfar.
 
Man får vara observant för att se lilla taxen mot jättens rygg. Gosigt!
 
Overall från mormor och morfar passade utmärkt.
också sudda lite mera, men jag hoppas att Mikaelas fina julklänning syns :)
Så måste jag få berätta: jag har börjat jobba med Picasa! Tack vare min käre bror så har jag nu äntligen vågat att ens försöka! Och det var både lätt och roligt, så nu ska det nog bli ordning på våra foton. Jag hade också tänkt lära mig att trixa lite med motiven (försköna helt enkel)
Ha en bra söndag!
 

Jag är så himla imponerad :))))

 och lycklig! Över musik i största allmänhet och Så mycket bättre i synnerhet :) Jag har fått 100% av det programmet; dels har jag börjat verkligen tycka om artister och musik jag aldrig ens försökt tycka om, dels så får vi en helt ny melodiskatt av en gammal! Helt suveränt och jag är verkligen ödmjuk inför alla dessa öden och all styrka!

Kycklingfilé med ceasarsallad!

Tröttnar jag aldrig på :) Jenna, DanInge och barnen har varit här en stund och fikat. Jag blir alltid lika glad när de kommer. Jag hade köpt en overall till Enyo och en julklänning till Mikaela. Båda passade jättebra, glad! Min käre käre make har bakat lergrytebröd idag. Dock råkade han se fel på ugnens gradtal i receptet (150-175 gr) ändrade han till 290 gr (med tanke på att vår ugn börjar ta slut :) Just nu skär han bort allt det brända från kolbullen för att kunna smaka. Tur att Jenny inte åkte ned heller, fy 17 vad olyckor det har varit. Trafikradion har tutat oavbrutet 3 dygn i streck :(
Sotarmästaren och brandteknikern var här i morse och besiktade vår brunna skorssten. Men det hade klarat sig jättebra och nu kan vi elda tryggt igen. Men! Vi såväl som alla andra måste tänka på att inte överelda när det är kallt ute. Det är faktiskt tryggare att sitta brandvakt på natten än att öka bränslet på dagen. Ikväll skall vi se på Tack för musiken, förra fredagen missade jag men ikväll vill jag vara med. 
Ha en väldigt fin fredagskväll, allihop!
 
 
Här är han, vårt eget praktexemplar---fast han ser väldigt trött ut? Kan det bero på den lilla vilda?
 
Jaha, vad kul det här är! Allt jag skrev om Robin och hans otroliga födelse för 27år och 1 dag sedan bara försvann? Hur går det till? Bloggvärlden och även Facebook kan bete sig mycket märkligt :(

Vi bestämde oss för att åka

ut även fast det snöade lite. Jag behövde till biblioteket och lite andra ärenden. Gick bra alltihop och vi kom på att vi hade ärenden även i Mariestad. På vägen dit märkte vi att det började blåsa och yra, men väglaget var skapligt och vi skulle inte vara ute så länge. Ca 30 minuter senare var vi klara och skulle hem. Då var det massiv snöstorm och trafikvarningar hela tiden. När vi kom på vår väg fanns inte ett hjulspår synligt trots att vi bara varit ute ett par timmar. Den här vintern blir nog inte nådig.

Är detta början till 21 december?

När jorden ska gå under igen? Ja, man kunde tro det när man hör om väderläget. I morse hade vi -9 gr och det duggregnade? I stockholm är det full snöstorm och åskan går? Hus brinner ned och folk dör i lågorna. Jag kan inte minnas när det var så här illa sist och efter brandincidenten här så går jag runt med en stor klump i magen, kommer liksom inte i gång igen :( Orolig är jag också för Jenny som ska åka ned till Mariestad idag. Snälla, snälla! Kör försiktigt!

Dagen efter.

Och det känns faktiskt i hela kroppen, stressastma och darriga ben. Som tur var kom syster yster och drog med mig ut i friska luften, tur var nog det för då kom jag tillrätta lite i alla fall. Men jag var tagen det måste jag erkänna. Och inte 17 blev man mindre tagen när man ser sin Robins bil:::: som också passat på att brinna. Himla tur att han inte satt vid den ratten :)
Fina presenter fick jag också av syster yster, spahandskar, aloevera-creme och en cd med avstressande musik. Jättehärligt; jag ska verkligen använda det!
Min duktige käre make har fått beröm för sitt rådiga beteende i går kväll och jag bara instämmer :)) T o m räddningstjänsten i Södertälje har skrivit och berömt honom! Slå det den som kan! Och jag är så innerligen tacksam att vi sitter här ikväll, kvar i vårt hus. utan vattenskador och brandskador och trots att vi inte får elda förrän sotaren varit här så är det varmt (men det får vi betala elbolagen rejält för :(). Men vad gör det`? Vi har ju vårt hem kvar!
Käre maken har firat ikväll med att träna till sitt luciatåg, ok, ok, jag lovar:bilder kommer :)

Törs man lägga sig? Kommer jag att kunna sova?

Ungefär 18.15 ropar Käre maken på  mig. Han visar att det är en stor bubbla i färgen på imluckan och så ser vi hur det börjar ryka där. Soteld!!!!! Käre maken ringer brandkåren samtidigt som han stoppar hjärtat i hennes bur, säger åt mig att klä på mig, stoppar på mig mina inhaleringsmediciner, skickar ut mig i ladugården, plockar fram strålkastare och ställer upp brandstegen. Så kommer då brandkåren och släcker elden innan något annat hann ta eld. Men jag skakar fortfarande och är jättetrött. Hoppas, hoppas att inget mer händer.

underbar söndag!

Vinter! -6 och strålande sol. Jag tände i bastun och de allra käraste vännerna kom och vi............ klädde våra bockar! I stället för att klä av oss själva :). Så åt  vi en Egon-lasagne (superdupergod), fikade, datade och hade en mysig dag.
 
Här är dom! Storkaxen och lillsnällen! Belysning fattas, men den kommer :) Skulle gärna ha åkt på Julmarknad i Otterbäcken men tiden räckte inte till. Hoppas att kära dottern med familj ändå hade en jättefin dag och att marknaden fick mycket folk  :)

god natt, sov gott.

Det blev lite stökigt men jag vill ju ändå att vi ändå håller ihop!!!!"Mot dumhet, mot rasism, nazism, mot allt det som   som skadar våra svaga,
 kanske svagbegåvade-kanske svaga på annat sett..
 
Jag vill verkligen inte överhuvudtaget ha in Sverigedemokraterna
 
Alltså, det här skulle ju rättas och skickas med lite foton m m, så gick strömmen! Och hela eländet återställdes idag "eftersom det stängdes ned oväntat"
Jag fortsätter: Vill verkligen inte ha Sverigedemokrater här i vårt land, vill inte att de besudlar namnet Sverige med sin nazism. Det finns extremtänkare inom ALLA livsåskådningar, se på talibaner, sionister, ku-klux-klan, över-överallt finns det människor som gör en politik eller en religion till något extremt. Men det är inte dom vi ska lyssna på, rösta på eller tro på. 
Ja, go´vänner. Nu lyser nästan all adventsbelysning, nästan alla kransar hänger på plats, nästan hela huset är städat, maten är nästan färdig och de kära vänner som skulle komma är tyvärr sjuka. Hoppas, hoppas att du blir bättre Lilian, det är oroligt nu <3.
Det här med att det nästan är klart-det är tradition i familjen :). Vi hinner aldrig riktigt med allt som vi tänkt oss! Men det har faktiskt i alla år blivit både advent, jul, påsk, midsommar och en massa annat trevligt i alla fall :)
Ha en fin första advent!

RSS 2.0