Mer fint!

Snacka om skräddarsydd!
Även inom växtriket: skräddarsydd. Ser exakt ut som pärlor :)

Så var det då fredag igen!

Och jag har inte orkat blogga på flera dagar :(
Men nu ser livet någon millimeter ljusare ut; kära syster yster har varit här idag och tröstat mig, min käre bror har gosetröstat mig via nätet och min kära läkare på Vårdcentralen Töreboda har ringt och tröstat mig. Jag måste få säga en gång för alla: Töreboda har en av de bästa vårdcentraler som finns och så fina läkare och så bra husläkarsystem! Jag har alltid tyckt så, men nu när jag börjat få mer "närkontakt" med de stora sjukhusen och blivit en siffra bland siffror, en diagonos bland andra-då förstår jag ännu bättre hur viktig den mänskliga kontakten med sin läkare är.
Med stöd av världens största och bästa familj och underbara syskon med familjer plus ovärderliga vänner, och som grädde på moset en engagerad och empatisk läkare så borde jag väl ha en rimlig chans att klara de knivar som väntar.
Precis just nu ringde också thorax Sahlgrenska och meddelade att jag nu står på listan även för Örebro. De har dock inte fått väntetiderna därifrån ännu men säger att det med säkerhet är betydligt kortare köer där än i Göteborg. Jag har dessutom fått brev från kss, min hjärtläkare där som har haft telefonkontakt med thoraxläkarna på Sahlgrenska och där har man minskat just min kötid till tre månader istället för fem. Så just nu så känns det överkomligt. Inom tre månader kommer jag ändå att få en chans till nystart :)
Till trevligare samtalsämnen: Vi var in på Vänerblommor igår! Bara att gå in där är en upplevelse; så otroligt finkomponerat och samstämt så man blir lyrisk. I alla fall för mig som tycker så mycket om gammalt, slitet, rostigt och sirligt blandat med rustikt. Jag köpte givetvis två pärlhyacinter, en vit och en blå samt en ny sorts muehlenbeckia som inte kräver så mycket skötsel.
I onsdags var vi ju till kss med käre maken och passade på att besöka Röda korsets loppis. Jag rekommenderar verkligen den, tyvärr inte så stor, men fyller verkligen kraven på en loppis. Trevligt, billigt, bra kundbemötande och man hittar alltid något fynd. Jag hittade en helt underbar stor kofta i kraftig ribbstickad marinblå bomull, med fickor och schalkrage, 35 kronor, helt oanvänd och kommer att bli en jättebra sommarkvällsjacka. + en fin trähylla för 15 kronor och en plåtburk (att måla) för två kronor så var jag ju nöjd. (Även om jag mådde jättedåligt där inne av helt andra skäl.)
En väldigt kär och kärleksfull bild av den yngsta, vilda Matilda med sin betydligt lugnare pojkvän, Mille!
Sötaste Julias lillasyskon, mycket spännande!
Överkurs, ännu mer fint att vara nyfiken på!
Alla ni kära därute: ett stort stort tack för stöd i en svår situation och för att ni finns!
Sista uppiggaren idag blev: Lets dance börjar i kväll! Tjoho! Orkar man inte dansa själv kan man bli glad över att se andra dansa. Ha en fin fredagkväll!

Tack för fina kommentarer.

Men Mimmi! Nog har jag andra ord på vårt utseende än vackra?
Här kommer lite vackert:
Och precis just nu så känner vi oss i alla fall väldigt levande p g a allt ont och alla j.....a begränsningar i det liv man gärna skulle vilja leva, i den bästa av världar.
Längtar efter alla de mina jämt, men just nu vill jag helst inte träffa någon och vara tvungen att visa skröpligheten herself :( Och då är ju dagens media superbra!

Så har man då avverkat

Bingolotto och Så ska det låta. Snacka om pensionärspoäng! Vi har dessutom en tax!
På fullt allvar:
Jag trivs inte, tycker inte om att vara pensionär, längtar efter att kunna gå ut och gå, fort eller raskt åtminstone, vill städa, vill plocka med blommor vill vill vill!!!

Hur dåligt som helst

att GLÖMMA en så trevlig middag? Hur är det ens möjligt?
Kära gubbarna hade ju gjort en jättegod middag; pepparotsgädda, potatis och rårivna morötter.

kl är 22.20, snart

är det sommartid=23,20 nu!!!!!! Njut!

Vissa dagar får man lite gjort

trots att man är så rörig som jag. Och det beror på att jag har tre döttrar och tre dotterdöttrar (troligen fyra) som är födda till chefer och verkligen kan ge order :) Det tog nog dryga två timmar innan min yngsta chefsdotter hade fått mig att aktivera min e-legitimation och skicka in min deklaration! Men jag lärde mig så pass att jag därefter kunde aktivera käre makens och skicka in även hans deklaration :) Finally!
Och solen skiner!!!! Vi har klarat att duscha med våra små sår, jätteskönt! Nu går jag ut i växthuset!

Fredag kväll, kl är snart 18.00, det är

varmt och ljust ute :)
Basse har varit här och hälsat på en stund, jättekul att se honom :) Och käre maken har jag hämtat på kss, sydd och halt, men vid liv. Vi får väl fira med en liten pizza i kväll, ingen vet när vi hamnar under kniven igen :)
Alla mina kära, både här i Sverige och på sydligare nejder: ha en bra helg, vi hörs!
De gamle på kss. Den ena redan liggande (och fotar ur det perspektivet) och den andre på väg till liggandet. Båda blev vi sårade men överlevde :) Ont krut ..... ni vet!
Och påtänkt senare är tanken på kära vännerna som är på väg till Falun: Kör försiktigt, ni är värda er vikt i guld och krama de kära som är målet.
En sak till: Ett jättetack för kära vännerna Loodhs som ställt upp massor för oss hela veckan och räddat livet på våra stackars djur! Som MajLis sa: Det är ju det vänner är till för :)))

Fredag den 23 mars, solen strålar från blå himmel!

Måste få visa något riktigt fint och dessutom gratta våran fina Hanna en dag i efterhand :)
Kameran ljuger aldrig och här ser vi mycket fina känslor: kärlek, tillit, trygghet, harmoni m m. Så fint!

Hemkommen från en röntgen

som jag faktiskt var ganska rädd för. Det har låtit otäckt. Kranskärlsröntgen. Man går in med grov nål i storakroppspulsådern och sprutar in kontrastvätska i precis varenda liten ven i hjärtat. Och nu kväll sitter jag här och vet att mina kranskärl är i utmärkt kondition, inte en kalkflisa ens. Ja, förutom den stora kalkflisan som bråkar med mina hjärtklaffar och gör att hjärtat får jobba lite extra, jag kan knappt röra mig utan stoooort flås och hela situationen är moment 22. Sitter jag still för att skona hjärtat så skriker höfter och knän på hjääääälp. Hur som så dröjer det minst två månader, troligen mer innan operation ens blir av. Så sett har ju Egon det bättre, han opereras ju redan i morgon eftermiddag :) och blir inte heller totalt uppskuren hela han som jag kommer att bli. Men nu är det i alla fall han som gäller och jag hoppas innerligen att han inte få så ont.
Jag hade tänkt att jag skulle redogöra för mina göranden på sjukhus, fakta alltså, inte gnäll, men känner att ikväll är jag för trött för att börja. Så alla mina nära och kära, alla kära vänner, ja alla helt enkelt: God natt och sov gott!

Lite, lite tävlingssugen :)

http://anglarnashus.blogspot.se/search/label/give%20away
Vem skulle undgå att bara gå förbi? Jag menar när jag ändå hängt på den braiga bloggen så länge och suktat :)
Jag tror jag har länkat för två lotter, men tar ju självklart hur många som helst :)

En ovanlig händelse!

Jag vaknade 7.15 och var pigg. Ja, okej lite överdrift är det ju för lungorn piper och bråkar varje morgon och att vara väldigt yr en stund, det är ju sånt som är varje morgon så det räknar jag numera normalt. Men jag känner mig utsövd, det var skönt att gå upp, sätta på kaffet, tända i alla spisar - för det ser lite ruggigt ut utanför fönstret och termometern i sovrummet visade ynka +1. Men när det gäller utetemperaturen så blir jag glad för varje liten mm + som finns.
Så plockade jag ut degen ur kylen. Jag gjorde en suris klar i går kväll efter 30+, men ställde den på prov för kalljäsning i kylen. Och den har verkligen jäst, kan jag meddela, men hur brödet blir vet jag inte än :)
Det är skönt att vara "ledig" idag, i morgon skall jag vara på "jobbet" kl 7.00 renskrubbad så det inte kryper en enda liten feg bakterie på mig :)

En mycket trött och mörk kväll

och det blir ju inte så mycket gladare, varken av 112 eller av 30 gr i februari. Den sista har ju otroligt bra skådespelare, men hurdant är manuset?  Fullständigt i galopp! Så verklighetesfrämmande så man vet inte om man ska skratta eller gråta? Tack min gosia thailändska för gullig kommentar, såklart att du får dricka hur mycket juice du kan <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<3. Kramis! Och lika många kramar och hjärtan skall käraste vännerna ha som tagit så väl hand om vårt Hjärta när jag fick mitt hjärta undersökt.

Just hemkommen från KSS.

Är nu inskriven som klaff- patient, men efter provtagning, röntgen och samtal med hjärtsviktssköterskan (jag kommer att delta i ett forskningprogram, detta är frivilligt) så fick jag åka hem igen. Får sova hemma, är mycket betydelsefullt för mig och min lilla flock. Så på onsdagmorgon kl 7.00 skall jag nyskrubbad lägga mig på hjärtbordet och så trycker man in en slang i min artärmotorväg, fyller alla kranskärl med kontrastvätska och så kollas varenda liten ven. Därefter blir det samtal om ev ballongsprängning eller om de låter Sahlgrenska ta det med när de ändå går in och byter klaffar. Jag tänker ta reda på så absolut mycket som möjligt, men vill i övrigt inte tänka på det. Så ni kommer att få saklig rapport när något händer men jag tänker inte gnälla. Jaha, tryckt på fel knapp igen och glömt hur man gör. Ha det bra ändå allihop och jag blir glad över lite inbling.


Det duggar inte längre så tätt

med inlägg här :( Det känns ungefär som att jag bara gnäller just nu och det är ju inte alls roligt att skriva om. Men idag har vi i alla fall städat upp lite i ladugård och växthus för i morgon kommer kära vännen Lilian och vi startar med påskeriet. Det känns i alla fall roligt och käre maken och jag har hjälpts åt att fixa lite material. (Han har solklart varit den duktigaste :), jag har letat inspiration på nätet och faktiskt hittat lite kul. Så skrattar vi ju som vanligt åt våran lilla djurfamilj, de njuter i hög grad av våren och jagar både matte, husse, sorkar och varandra!
Igår åkte vi till Gullspång för att hälsa på Veronica och Dinge på deras jobb och se om vi kunde hitta något kul på loppisen Virre jobbar med. Så hade jag tagit med Enyos nytvättade arbetskläder och vi tänkte göra en kaffepaus hos Jenna och barnen. Efter mycket letande så hittade vi loppisen, men missade Veronica. Hon hade åkt iväg till växthuset strax innan vi kom :( Men vi hittade lite fina saker och träffade Dinge. Men! När vi skulle låsa upp bilen med startkortet så fungerade det inte! Vi kom inte in i bilen och där satt Hjärtat och pep. Det tog en bra stund innan det gick att klara ut och då blev det inget besök hos Jenna, vi var tvungna att åka hem och kolla bilen.
Silverfat, silvervas (köpta på Virres loppis) och nyplockade snödroppar och lite videtussar.
Vårat charmtroll, som nästan får bete sig hur som helst, vi bara skrattar åt honom :)
Vårbild av bassängen.
min favoritmaskin i går, helt nedkladdad med apelsin.
Rester med krut, får gå till komposten.
Resultat den här gången; ca 26 liter färskpressad apelsinjuice.
Tisdagens resultat hämtat på Erikshjälpen i Skövde. 10 söta Höganäsmuggar, tre fina ljuslyktor, Ib laursen. Blev fint tillsammans med den vita Höganäskannan som här får agera tulpanvas.
Ha en fin lördagkväll!

God kväll alla nära, kära och alla goa vänner och alla andra:)

Mitt i det allra vackraste vårväder så har vi en mycket tuff tid, både mitt i och framför oss. Då är det lite svårt att tänka på annat, man grubblar mest över att lösa alla praktiska situationer-ingenting känns roligt-och vissa saker vet jag inte ens hur jag ska kunna lösa. Livet j.......s också. Käre maken har väntat snart ett år på en operation och idag kom datumet. Samma tid och dag som jag ska kranskärlsröntgas ska han läggas in för operation. Vi har löst transporten hem för mig och vi har löst tillsynen av Hjärtat och kattorna under dagen och vi har löst min hemfärd. Eftersom jag är premedicinerad så är det ju inte lämpligt att köra hem. Sådana petitesser som oro och ångest inför så pass stora ingrepp, det får helt enkelt inte existera. :((((

Betydligt bättre idag!

Men! då ligger käre maken med samma flunsa :(, jag är faktiskt väldigt trött på sjukandet!
Orkade med nöd se melodifestivalen igår, nöjd med resultatet. Har sett Så ska det låta nu ikväll, inte så bra som det brukar vara. Det får bli tidig kväll i kväll och hoppas på en skaplig morgondag.

Sjuk lördag

inte alls roligt :( Jag hade förväntat mig en mycket trevlig helg i sällskap av bror o svägerska + mammas o pappas alla kort. Det blev inget alls med det, istället lade jag mig i går i någon form av influensa, ont i öron, ont överallt, mår illa, fryser och har legat hela dagen :( Får se om jag med hjälp av Alvedon kan slötitta på tv ikväll. Kunde inte fira Enyo igår på hans ettårsdag (du har rätt Suz att han är lik Jenna och blir mer och mer) och idag blev jag glatt överraskad av att hans pappa kunde baka så fin tårta! Såg på facebook istället för att vara där och smaka. Hoppas att han hade en fin ettårsdag, lille gullklimpen, och vi kommer så fort jag frisknat till lite mer.

Är f n lite Traderasjuk

och funderar på att sätta ut lite av våra pinaler som det är svårt att få plats för:
Norskt tenn, pewter med pippin på, men efter vad jag kan förstå värderas det inte till fraktvärdet ens och då har jag ingen lust att jobba med det. Det får väl stå i något skåp så jag åtminstone slipper damma så mycket :)

Ännu en positiv händelse

och den måste jag ju, för första gången på mycket länge, ge Aftonbladet en eloge för!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article14042401.ab
Journalisten Oisin Cantwell har vänt på rasisternas siffror och skrivit en mycket saklig och bra artikel.
Och alla ni som på Faacebook för vidare "att invandrare skall få 25 000 kr för att lära sig svenska" och svär och har er:
Ett gott råd: Ta reda på sanningen innan ni saluför lögnerna. Tro inte att en politik som går ut på att håna vissa grupper någonsin kan ha något gott med sig. Innan ni vet ordet av så "råkar" man tillhöra en viss grupp. Jag, som är infödd i systemet att alla har vi lika värde och vilken himla tur att vi är olika, jag vore ju den förste som skulle häktas om viss politik finge ett starkare fäste. Och det är faktiskt VAR och EN som för lögnerna vidare som också hjälper Breivik och hans gelikar, lika väl som att köpa stöldgods, att köpa varor som är miljöbovar, att baktala sina grannar, att att att! Det finns oerhört många sätt att ställa upp och göra sitt bästa, tyvärr krävs det någon annan form av aktivitet än att Gilla på FB.
En annan väldigt bra och saklig artikel står DN för och den ger oss ordentligt fakta runt Sveriges vapenaffärer med diktaturer runt om i världen :(
http://www.dn.se/ekonomi/agrell-tolgfors-ett-steg-fran-schack-matt
Jag hoppas att alla läser, begrundar och använder sitt sunda förnuft. Nu mer än någonsin förr behöver vi träna och använda vårt sunda förnuft. Det finns inte längre, på gott och ont, någon Storebror som ser dig, inte heller någon Storebror som hjälper dig.

Det snöar inte längre :)

Snön har börjat smälta bort :)
Det är fredag :)
Det är 9 mars 2012: Stor Grattiskram till våran lilla Enyo som fyller 1 år idag :)
Världens finaste Enyo!
Alltså borde det här bli en bra dag, när det redan är så mycket positivt! Och en viktig positiv sak till: tack mina älskade döttrar och dotterdotter och alla andra för positiva och stärkande kommentarer. Just nu känns det som jag behöver pepp ungefär en gång i timmen :)

Skön kväll efter skön bastu.

Torsdag kväll är för det mesta skön och så är det ju antikrundan. Men f n är jag lite disträ :)
Välkommen Veronica, "Locka", det är så kul att hitta nya häftiga bloggar och så upptäcka gemenskap <3 Förutom att min yngsta dotter, Joy, kallade sitt nattlinne för Locka, så har jag också en äldre dotter som heter Veronica! Ha det bra!

Min hemmaboende familj :)

Den som pratar mest är Daisy (nr 2), den som morrar mest är Valborg (nr 1) den som öppnar alla dörrar och förstör mina blommor mest är Douglas, (nr 3) och den som absolut inte klarar sig själv ens en halv sekund, det är Hjärtat (nr 4) och den som är mest tyst, käre maken, (nr 5).

Kolla in detta!

http://svtplay.se/t/165036/hubinette

Lever vi på 2000-talet eller på 1800-talet?

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.881640-ge-halva-bistandet-till-kvinnorna Vad är det för tänk idag? Varför ska barn svälta ihjäl därför att männen bränner pengar istället för att odla mat? Man är väl ändå inte kvinnosakskvinna för att man tycker att kvinnorna ska tjäna lika mycket på samma jobb samt äga hälften av tillgångar och bistånd?

Solskensbarnet Maja Granberg

som var fritidsbarn här hos oss ett bra tag när hon var 11-12 år! En underbar liten flicka som utvecklats till en underbar ung kvinna med tankar och känslor på plats. Tänker alltid på de svaga och kämpar för dem! Go Maja go!
http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc här är en av Majas Fb-länkar, gå vidare och läs. Det handlar om Osynliga barn = barnsoldater.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/klockan-1551-borjar-kvinnor-jobba-gratis_6906879.svd och här vurmar hon för en rättvisare lön för kvinnor. Så himla glad jag är över att ha fått träffa henne och ha en sådan vän :)
Sitter här och chattar med en annan vän från förr. Hon berättar att hennes mamma fick cancer i höstas och att hennes tvillingbror dog i cancer nästan samtidigt. Mamman har dock klarat sig, men det var ju en tuff tid för Tina. Det är ju så förr eller senare drabbas alla! Och det kanske vår sittande regering borde tänka en extra gång på. Sjukdom är banne ingenting man ber om, sjukpenning är en nödhjälp i svåra situationer, INTE ett lyxbidrag! Jag förstår inte hur vår familj skulle ha klarat alla operationer och sjukdomar om vi inte fått hjälp? Bara Joys födelse kostade ju X antal hundratusen och det är vi ju så innerligen tacksamma för. Allt annat, alla lunginflammationer, hjärnhinneinflammationer, rasade näthinnor, trasiga knän, halsflussar, otaliga öroninflammationer, hjärtmuskelinflammation, njursten m m. Vi har aldrig bett om att få ha det så här, men vi är ödmjukt tacksamma över att det var på den tiden man fick hjälp.
Ha en bra dag, trots det hemska snöfallet :)

Träffade någon idag som gjorde

hjärtklaffsoperation 2004. Hon hade mycket roligt att berätta: hur man inte kunde hosta eller nysa eller skratta p g a revbenen, man löpte stor risk att få vatten i lungorna, man var jättetrött och jättesjuk väldigt länge, ungefär där stängde jag av :( Då hade hon redan hunnit berätta att hon fick vänta 7 månader på operation trots att hon svimmade jämt och samt och överallt :(
Ja, gott folk. Det är en bra bit kvar, så mycket är helt klart.

God kväll!

Inför morgondagens arbete i växthus och ladugård så nås jag på min mobil nr: 073-8222019. Tack snälla Joy, jag lovar att hålla reda på numret i fortsättningen :) Nu är det dags för att sova, god natt, sov gott!

Lite ryggvärk efter hårt arbete

i växthuset, det står man ju ut med:) Nu återstår bara 7 av de allra största pelargonerna (att putsa, vattna, beskära) sen får jag börja om från början om ca 2 veckor :) Då är det omplantering som gäller :) Jag har stökat till rejält därute med vissna blad, vattenstänk, jord m m. Men det är ingen idé att städa förrän jag är klar. Snart ska ju också fröbordet fram, hur roligt blir inte det?

Vaknar till en bättre dag.

Troligen har jag drabbats av varannandagsdepression :) Och det är ju inte fel alltså. Man får ju i alla fall lite mer glädje än den som är heltidsdeprimerad:) Det kan ju också vara juicen. Jag fick ju vara utan den nästan en hel vecka! Men nu dricker vi världens godaste juice minst varje frukost. När vi ska lyxa rejält dricker vi juice och äter hemgjord nyponsoppa som också är världens godaste!!!
Jag har bestämt mig för att ladda mangeln med ett vackert vitbroderat lakan och därefter tillbringa hela dagen i växthuset! Jag nås på min mobil. ( Joy eller Annelie, vill ni vara snälla och skriva upp mitt mobilnummer i en kommentar, jag har nämligen glömt det och käre maken har bytt mobil och råkat sudda hela kontaktregistret :( )
Det är ju tur att vi har kvar lite glädjespridare trots att dom är så pyttesmå och kommer mitt i den våriga gräsmattan. På framsidan har lika små krokusar dykt upp, också dom är den s k gräsmattan :).
Vi tittade på 30 gr i februari i går. Jag är så kluven när det gäller den serien. Så bra skådespelare, så bra ide´ men ack så himla överdriven i vissa situationer. Då känns den ju så oäkta trots att rollerna görs så himla bra. Mannen Glenn där, han har fått mig att förstå att det kanske inte bara är pedofili som driver vissa män till Asien, det kan tydligen vara gulliga, snälla, småtjocka svenskar också som längtar efter hem och barn :)
Ha en bra dag!

Varannan dag ned, varannan upp.

Alltså idag ned och det rejält. Ledsen för det meste, tårar som bara rinner, orkar inte göra ett skit, men känner mig som en skit :(

Söndag kväll, uppspelt

och glad efter en härlig vårdag som jag tillbringat både i goda vänners lag och faktiskt orkat både städa och baka hemma! Så härligt!
Men det är ju uppenbart inte bara vi som njutit av vårsolens glans-----
Här roar man sig kungligt i solskenet <3 Pusselsamma kallar Rasmus det för!!! Mys säger vi och hoppas innerligen att ni fortsätter ha det så här bra fram till att ni får det ännu bättre :)
Här i huset har rivstarten inför alla operationer börjat (och lite annat också) Alltså städar jag, bakar, tvättar, manglar, skurar, klipper ned alla pelagonier, plantera mängder med pelargoner, Jenna och Dinge ska få till sin altan och så ger jag bort en och annan fining. Vävstolen borde också gå varm, symaskine borde glöda, det är så otroligt mycket jag vill blir färdig med. Vårså, vårrensa, kratta, gräva, klyva ved, så , så, så , vattna , rensa spraya för löss och sjukdomar, jag vill träna, gå långa promenader , dansa , köra iväg med husvagnen och hälsa på att nära och kära!!!!! Så länge jag bara kan andas så skall jag hålla igång. Det värsta som finns är att vänta, alltså ser man till att ha fullt upp under väntetiden :)
Nu blir det före- och mellan- och efterbilder,
Så här ser nu det Efter + den nya fina flaskstället på bordet!!!Slut på flaskringar på bordet, är fult!!!!!
Kvällens så ska det låta; Perfekt!
Och " Jag reser mig igen , klart jag reser mig igen!" Heja Thorsten, du är nog efter alla svåra år-värd detta. Tyvärr kommer du inte klara de otroliga tjejerna du har som konkurrenter; Molly, Looreen, Lisa m fl  bl a. Men stort lycka till alla ni riktigt duktiga!!!!
Jag glömde suren jag visade i går! Idag ser han ut så här: Fyra små goda knubbisar!
Glömde efter bilden av suren, fyra knubbisar blev det!
Och så har jag ännu en före-bild:
Dessa två lammlår har jag lagt i saltlag där de ska få stanna ca 3 dygn, under vändanden. Därefter blir det sakta grillande.
God natt och sov gott!

Jag är bloggare för alla barn i världen

och har fått mitt första uppdrag, läs här: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom och här:
Snälla mina nära och kära, och alla mina bloggvänner, hjälp till: Läs, sprid vidare, barnen behöver varenda liten mm hjälp.
God natt och jag är glad över melodifestivalens resultat. Så har jag sett en liten mycket söt vän: Novalie Karlsson från Nyköping, så söt att tv-kamerorna tog in närbild :)
Nu måste jag sova, är supertrött! Kramis!

Den 3 mars 1950

föddes vår kära bror :) Och vi är nog tillsammans det bästa av mamma och pappa. Käre bror har alltid varit en mycket duktig fotograf och är stor musikälskare. Jag är en mycket dålig fotograf, men jag tror jag väver snyggare än brorsan + att jag är en stor musik- och bokälskare. Syster yster är ju en fena på barn, djur, matlagning och coachar mig ofta, tycker också om musik- och böcker. Pappa läste mycket, gillade att fotografera och älskade att dansa. Mamma gillade matlagning och älskade också att dansa. Pappa var dessutom en stor friluftsmänniska precis som min syster är i högsta grad. Brorsan gillar också att vara ute i naturen mycket, jag tror jag är sämst på det. Jag får min friska luft när jag går till vävstugan :)
Så idag hurrar vi ett fyrfaldigt leve för kära brorsan Ove, som fyller 62 år och bär sina år med all heder! Grattis, grattis, grattis, grattis!
Tyvärr, tyvärr! Så har jag inte ett enda bra nytaget foto och jag kan inte heller kopiera från e-posten, där jag fått jättefina foton av just min bror! Men hurra kan vi och det gör vi! Hela stora familjen Gustavsson, Nyström, Svärd, Arvidsson, Molthon, Berglund m fl! + alla hundar, kattor, höns och kor! Givetvis! Det finns ju flera hundra nöt i familjen :)

En strålande vårdag!

Börjar lördagen med att minnas förra lördagens små gäster :)
Innan jag börjar berätta vad vi gör just nu, läs den här länken:http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?
td=20101113&art=972&tem=3
6 kg tvättad frukt, alltså mest apelsiner, några mandariner och tre citroner. Vi har blandat syster ysters recept med det receptet som finns till vår kära bästaste Electrolux hushållsassistent!!!!! ( Glöm alla andra, glöm Kitchen aid, ni får bara betala för färgen och märket :)
Förebild (på mer än ett sätt )
In action!
Färskpressat resultat, dock ej färdig juice ännu, sockerlag står och kallnar :) Efterbilder kommer när vi tiggt ihop petflaskor :)
Nästa förebild:
1,5 dl rågsure som f n är fryst men i morgon skall bli fyra knubbiga limpor. Efterbild kommer :)
Tack för att ni frågar hur vi mår :) Vi mår egentligen ganska bra, jag menar att hade jag inte fått veta något om skithjärtat så hade jag tyckt att jag mådde toppenbra idag. Egon ser på halva ögat! Och jag har ju fått tid för att påbörja renovering, så vi ska definitivt inte klaga.

Solig fredag!

Och massor med goda nyheter! Juicerecept! Tackar och bockar kära syster, även för en trevlig pratstund om politik, mat, miljöförstöring, barn, barn, barnbarn! m m. Diskussionslystna systrar borde ha rabatt på Telia eller en direktlinje så inte kära makar blir irriterade :)
Kallelse har kommit, inte roligt men bättre än att vänta.
I går hängde jag hela klädställningen utomhus full med tvätt, idag tog jag in all tvätt helt torr! Det är en ren fröjd så idag har jag hängt ny tvätt :) P g a många härliga gester, fester och tyvärr även vissa tråkigheter så har tvätten inte skötts så som jag brukar. Men nu är vädret med mig, förmodligen tycker moder Natur att hon vill stötta min slokande livslust :(
Nu tänker jag åka och fredagshandla, minst 5 kg apelsiner och mandariner. Det blir drinkar på juice ikväll, inga pengar över till något rödtjut-apelsinerna är dyra nu igen :)
En speciellt god nyhet är att den armeniska familjen har fått komma tillbaka till Sverige och till Ånge! Stort varmt grattis och mycket välkomna hem igen!
En annan livgivande nyhet är att hackkycklingen Juholt nu skall få en chans till via Stefan Lövén, det tycker jag är SÅ bra, det visar på sammanhållning, värdesatt kompetens, solidaritet m m. Aftonbladet kommer att få jobba hårt för att slå sönder Juholt ännu en gång.
I Mariestad accelererar bråk på bråk. Nu har man slutat bråka om skolor, konstverk m m, nu har man gått i närkamp angående varandras alkoholvanor. Man öser skit värre än forna dagars bönder (alltså bönderna öste skit för att något skulle växa) politikerna i Mariestad öser skit för det skall sluta växa. :(
Ha en bra fredag allihop!

Tack snälla syster yster

då behöver jag inte oroa mig :) Skönt också att höra att den är enkel att göra, jag är ju liksom inte världens tålmodigaste :)
Ännu en underbar vårdag har passerat. Videkissarna har börjat visa sig, snödropparna dyker upp här och där. Vad glad pappa skulle ha varit för en sådan här dag, mamma med givetvis. Men mamma var inte lika årstidsbunden som pappa, han älskade ju vår och sommar lika mycket som han avskydde höst och vinter.

Jag är dyster! Syster yster!

Du svarar inte i telefon, något recept på nätet hittar vi inte och juicen är slut sedan i söndags :((( Tänk på att jag är en ytterst svag människa just nu och behöver enorma mängder av Brinsbackens hemgjorda juice!!!!
Dock kan jag njuta av det allra underbaraste vårväder idag med.
1 mars 2007 var det inte sådant här väder. Grått, disigt, halt och ganska mycket smutsig snö. Vi kände oss väldigt vilsna och det mesta just då var kaos. Våran pappa hade avlidit samma morgon och även om allt egentligen var väldigt fint och lugnt så känner man sig helt annorlunda. Det är ju också faktiskt så att det här upplever man bara en enda gång i livet om ens det. Man har ju bara en pappa.
Den sista blomman min syster och jag fick av honom har vi kvar än, och har dragit upp många plantor med. En engelsk, mycket vacker, mörklila pelargon, som vi båda två har vårdat ömt. Men i vinter har det varit väldigt nära att min pappablomma fryst sönder. Våran enda manliga familjemedlem (i djurflocken alltså) öppnade dörren till växthuset ett helt dygn när det var som allra kallast. De flesta blommorna klarade sig dock p g a dörren är så placerade att det dröjer en stund för kall luft att nå blommorna. Men de engelska är ju känsligare och jag håller just nu på med konstgjord andning varje dag och ömmar rejält med den krake som till synes har överlevt. Håll tummarna för mig och min kära pelargon!
Idag har jag korrekturläst Krönikan med ett mycket svagt engagemang. Tyvärr. Jag tycker ju den är så rolig att skriva och därefter läsa, men just nu känns allt normalt väldigt långt borta. Jag vill bara ha vissa saker gjorda, direkt, omgående, helst igår! Ibland tycker jag att det vore skönt att bara få tuppa av och så vakna till en ny värld. Men så barmhärtigt är inte livet mot människor. De ska tuktas, en del mer andra mindre. Jag tillhör första gruppen, dessutom mer+, så jag är svårtuktad med andra ord.

RSS 2.0