Ibland känner man sig som en babushka!

Får lite snytingar, rullar ned på ena sidan och upp på andra :).
Helgen var underbar. Dels började ju Så mycket bättre än, dels så var kära Lilian här hela söndagen och även om jag inte lyckades så bra med mina kransar, så lyckades hon desto bättre. Tyvärr missade jag att ta kort :(. Småprat och glad samvaro piggar dock upp ordentligt och käre maken bjöd på god mat, rotfruktsgratäng med snitsel till.
I måndags körde vi husvagnen till Igelstorp för provtryckning och årsservice. I tisdags var kära systeryster här och vi gick vår veckopromenad, därefter fika. Orkade dock inte åka till LG och Majlis för tv, kände mig inte riktigt bra. Men idag är det klackarna i taket igen och just nu håller jag på att göra auberginegratäng med mynta, därefter blir det Igelstorp och så:::: kommer Joel och Nellie!!!!!!
Så den här veckan kommer att gå jättefort, dessutom ska vi till käre bror och svägerska i helgen. 
 

Hm! Vad är mest förvånansvärt?

Att träffa Ewa o Kent i en affär i M-stad, eller att träffa Rebecca på Hjorten? 
Hur som, kul att folk träffas och har trevligt :)
Idag har jag fått  beröm för maten:::: Jag gjorde  yoghurtmarinerad kycklingfilé med limesås, snabbfrästa grönsaker och sallad med supergod avocado!!!!! Gott! Mums! Glad!

Jag fick ett samtal!

Kanske, kanske, kanske kommer de kära ned på onsdag. Alltså en del av dem; närmare bestämt 3 st: Jenny (kommer ju naturligtvis att bo hos sin precis alldeles nyblivna fästman) och så Joel och Nellie som då bor här!!!! Kanske alltså, bara kanske.
En rolig sak till, Lilian kommer i morgon! Vi ska göra kransar och lindockor och hjärtan och och och :))

Tack kära syster!

Jag är faktiskt lite snål om min energi, den har hållt sig borta i så många år!!!! Vi ses på tisdag. Kramis!

En jätteskön dag i mitt nya liv :)

Jag far fram som en raket mellan dammsugare, tvättmaskin och annat. Gjorde en supergod potatisgratäng med fänkål idag, "stolt" och så matsedel och storhandel. Som en ekorre är man verkligen; så kul att ha parmesan m m i kylen-det triggar den helt nyvunna bak-mat-göra-sidan hos mig. Förut har jag ju bara orkat det absolut mest nödvändiga, nu är ju hela livet som en dans. På tal om dans: jag ska absolut börja dansa igen. Vi lyssnade på en cd idag; 1989. Producerad av Benny Andersson givetvis, tillsammans med Orsa spelmanslag, Kalle Moraeus, m fl samt också Tommy Körberg med Världsungdomskören. Helt otroligt bra! Precis som allt Benny gör och har gjort. Han är verkligen musik hela han :) Hursom så bestämde jag mig att börja dansa igen. Nu när jag inte behöver flåsa efter första steget och orkar med mer än tre!
Om jag är manisk så är banne mig vädret än värre. Idag gick åskan i Skövde-samtidigt med att vi åkte hem i solsken, hagel och snöglopp! Förklara det den som kan. Lilian! Jag undrar om du ska få rätt när du oroar dig den 21 december?
Dramatisk himmel och än mer dramatisk nederbörd!
 
Material har dock inte blivit något inplockat idag, tyvärr! Jag får sätta fart på Rebecca när hon kommer i morgon :)
Idag har jag fått lite paket:
Underbar:
Så himla vackra och i supergott skick. Ni kanske undrar vad dom lutas mot, ja-det är Han och Hon.
Mina favoritdalahästar :)
Det här är en gammal flaska hårpomada från ca 1930-tal. Och det är min farbröder, Rune och Martin, som använde den som unga kvantingar. Jag minns tyvärr inte riktigt vad den hette men jag tror det var Keratin.
Jag har själv hittat den på farfar och farmors lilla skogs-soptipp i Brotorp, jag tror året var 1980,  (när jag hittade den) alltså.
 
 
Brotorp! Farfars egna hembyggda gård :)
Så till sist idag;
dagens middag.
tillsammans med min goda fänkålsgratäng!
                                            
 
 

Säger så här:

Tack mina älskade barn, tack alla älskade och verkligen behövda vänner, tack alla som bryr sig. Jag skriver alltid bara det som jag tycker, individuellt tyckande alltså. Och. Det som är så vitt jag kan bedöma; dokumenterat fakta. Och jag tycker liksom inte att någon är förmer än någon annan, oavsett vad någon annan gör eller lyckas med. Alla har samma värde, alla gör dock inte sitt liv till sitt eget. Men det beror faktiskt, tyvärr,såklart, givetvis m m m m inte på hud-och hårfärg. Religion är farligare, politik är ännu farligare - men korkade värderingar (fådda hemifrån) är farligast. Och det gäller naturligtvis ALLA! Rent ut sagt: hela VÄRLDEN.

Igår, tisdag, gick jag på systerpromenad :)

Det var för en gångs skull bra väder, ingen blåst, inte särskilt kallt och inget regn. Tack vare kära syster-yster fick jag både frisk luft, motion och mycket material: både lärkkottar och kastanjer.
Får jag presenter syster-ysters hund, Asta Kask!
 
Idag har kära maken och jag gått exakt samma väg och plockat ännu en korg med material. Titta noga där Asta sitter, så syns massor av kastanjer. Det var i går det! Idag är det tomt :).
Med så god hjälp med materialinsamlandet så kommer jag nog att överleva den här hösten med.
 

Ännu en hyllning till Jonas Gardell.

http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/
 
En av de bästa kritikerartiklar jag någonsin läst. Jonas Gardell säger sig vara väldigt nöjd med den här recensionen och det förstår jag fuller väl. Så måste man också i rättvisans namn ge skådespelarna så mycket cred som någon kan få! Så många bra + Björn Kjellman, ja den här serien har överträffat det mesta.
Adam Pålsson och Adam Lundgren i Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar utan handskar”.
 
 

Tack kära S

för din kommentar. Jag har alltid bara lyssnat på Sommarpratarna, aldrig ens fattat att det också funnits på Tv i flera säsonger. Men nu kommer jag aldrig mer att missa det :)

En vanlig måndagkväll.

Först såg vi då nyheterna och rapporterna från Syrien. Därefter hur man hittat en man mördad och lagd i bagage-utrymmet på sin egen bil , m m m m.
Så följde ett program som heter Sommarpratarna och som vi tittade på förra veckan av en ren tillfällighet medans vi väntade på Torka aldrig tårar utan handskar. Och det var ju ett halvbra program så ikväll tittade åter igen på det medans vi väntade på det tredje och sista avsnittet av Jonas Gardells sannskildring. Och plötsligt fick vi en timmes sannskildring till: Gina Dirawi, en svensk flicka med palestinskt ursprung och med muslimsk religion. Hon berättade om hur det var att vara en människa med palestinskt utseende och DESSUTOM muslim. Hon började gråta när hon berättade och det var så oerhört starkt att höra en 21-åring, född och uppväxt i Sverige, vara så oerhört illa behandlad och utstött- totalt utan egen förskyllan. Med runt bordet satt dessutom Jan Sherman, född jude, Gudrun Shyman, vänstermänniska i kvadrat, en kvinnlig författare som bodde i Tansanya och jagade buffel halva året samt till sist också en byggnadsantikvarie. Hela programmet blev så otroligt starkt så att det liksom kändes fysiskt. Och därefter skulle vi då få se Torka aldrig tårar utan handskar. Alltså jag har gråtit denna kväll så ögonen känns helt igensvullna. Och jag har förbannat, hatat och gråtit. Att människor bara KAN göra varandra så himla illa?  Hur är alla bög- och islamfobier egentligen skapta? Det känns som om de tillhör en helt annan sort, jag förstår helt enkelt inte hur man kan tänka som dom, hur man klarar att sova på natten när man vet att man hyllar våld, rasism, förakt och hat av värsta kaliber?Att vi glömt Hitler- jamenvisst, det är ju urgammalt. Men vi har också glömt John Hron, 14-åringen som blev totalt söndersparkad av nazister, alla som har blivit slagna, spottade på och t o m dödade därför att de är homosexuella? Jag skulle kunna rabbla i oändlighet, listan på offer tar aldrig slut.......
 

Har levt i symbios med vädret några dagar :)

Alltså med regnet. I går kom solen och då levde man ju upp lite. Konstigt nog så kom solen i går för 24 år sedan också, även för 34 år sedan. 
För 34 år sedan fick jag mitt första syskonbarn: en jättegosig liten tjej som vi alla kallade Lina och som nu växt upp till en vacker ung dam med make och en dotter som är en kopia av sin mamma. Stort grattis till dig Carolina och hoppas att du fick en bra födelsedag.
För 24 år sedan fick jag mitt fjärde barnbarn. Och det var minsann inget barn vem som helst, det var ju Mimmi! Och hon kom med fötterna först givetvis, lever så än idag :) Finns ingen i stora familjen som kan styra Mimmi, det gör hon så jättebra själv och i förbifarten styr hon sin omgivning med, med öm men stark hand.
Några bilder har jag inte tid med att plocka fram, jag måste ut i skogen och plocka material :))))
 
Några timmar senare, lite tröttare, inget material hemtaget blä:(
I lördags var vi mer eller mindre tvungna att åka till Skara. Pumpen i grundvattenbrunnen hade tagit slut efter många års slit och nu var grundvattnet jättehögt här. Så det blev en repa till Skara, först till loppisen så klart, därefter Julahuset. När vi uträttat vad vi skulle på Julahuset så gick vi en repa inne på CityGross. Jag var nyfiken på deras reklam om att dom alltid säljer bara svenskt kött. Och det kan jag säga: Vi blev imponerade! Stor, ren och fin affär med otroligt mycket fint kött. Två kyldiskar fulla med lammkött! Bara det! Att det också fanns framdelskött, oxsvans i bitar ska vi ju bara inte tala om. Det är sådant vi fått beställa i många år. 
Att det sedan regnade så vi höll på drunkna rår ju ingen för.
 
 
Här är min kära systerdotter när hon dansar brudvals med maken Andreas.
 
 
Och här är våran Mimmi med sin högt älskade lillebrorsa. Men den här bilden är inte ny så här är inte Mimmi mer än kanske 18 år. Nu är hon ju urgammal, nästa år passerar hon verkligen strecket över till absolut vuxen, inga rabatter ingenting längre. :)
I går sken ju solen, det har jag ju berättat. Det är nästan lite overkligt, alla färger blir så otroligt starka och allt nästan lyser.
 
Träd utan sol.
 
 
samma träd i sol.
 
 
Grannens vackra björk.
 
 
Och våran vackra katt!
 

Nu hittade jag mailet!

 
Förstå att man blir stolt! Speciellt med tanke på de personer som beklagade oss när hon föddes!
Så till nästa stolthet och kärlek: Robin och Hanna! Vi längtar vi med och hoppas innerligt att ni kommer snart.
Jag fortsätter till de älskade små: Mikaela och Enyo. Hittade en Adidaströja och ett par rejäla utebyxor till Enyo. Och hoppas att det passar. Mikaela får en jättekram tills vidare, vi hittar säkert något snyggt till henne med snart.
 
Naturligtvis hittar jag inte något kort nu heller :((( 
 
Nu MÅSTE jag ta tag i Picasa!
 
 
 

Via Aftonbladet :(((

som jag av tradition har svårt att låta bli att läsa så hamnade jag för första, sista och absolut enda gången på Shulman Show. Man visade bilder på pormaskar, både från näsan kommande och från mäns könsorgan. Där avvek jag, maskar är liksom inte alls mina favoriter varifrån de än kommer. Jag har tvingat mig, verkligen TVINGAT mig att överse med daggmaskar eftersom jag vet vilken enorm nytta de gör. Säkert kan jag tvinga mig till mycket mer om det gäller viktiga kräldjur, blä. Men pormaskar? Ur näsrot och penisrot?

Jag glömde vilken bild jag har

som bakgrund på min dator, alltså att visa den. Kolla här vilken otroligt stolt brorson som visar upp sin fasters dotter, alltså sin mycket söta kusin!
 
lägg märke till datum.
Jag återkommer med bilder på övriga charmtroll och på dessa två som de ser ut nu :)

Visst har man väl rätt att vara stolt över sina barn?

Hur jag än beter mig så får jag inte fram fotot, men är ändå så stolt över min älskade lillflickas pris som första tipsare inom sitt jobb. VI vet ju hur duktig hon är men vi är liksom inte riktigt objektiva, ha ha! Kärleken ställer till det mesta och när det gäller ens barn så är ju kärleken hur tänjbar som helst :) Fast jag tycker ju att det här ÄR något att vara stolt över!!!
För övrigt är jag GLAD ikväll! Käre maken är hemma, felet har uppdagats, det var inte det allra VÄRSTA, det går att åtgärda. Nu sitter han här framför datorn och fnissar, förmodligen något "göra bort sig-motorprogram", och jag är hur lycklig som helst över att han finns här och fnissar :).
 

Visst har man väl rätt att vara stolt över sina barn?

 

Uppdrag granskning:

Skönhetsoperationer, injektioner, fettsugning m m. Programmet ikväll visade ju på ett ebarmligt resultat för Sverige. Vi har inte ens regler för dessa metoder som är dokumenterat riskfyllda. Bara att kunna ansvara för en Botoxinjektion kräver läkarkompetens överallt, men inte här! Samma sak med energidrycker. RedBull energidryck har varit förbjuden i Frankrike, Danmark och Norge - kanske fler länder som jag inte vet om. De har klassat drycken som narkotika och som sagt förbjudit den. Största delen till förbudet beror på Taurin-ett kroppseget ämnen som våra kroppar fixar bra själva under en dag. Men vi tillför mer! Vad händer då? 
Ja, min tro är ju alla dessa hjärtstopp. Men istället för att ta bort en så fullständigt onödig och därtill farlig sak som RedBull, det gör man inte, man skaffar samhället en stor mängd hjärtstartare!!!!!!
Vi tror att vi är så himla bra och duktiga, men är vi då så mycket bättre än de länder som kräver läkarkompetens för alla slags skönhetsingrepp och de länder som förbjudit RedBull och liknande drycker. Är vi korkade eller är vi extremt penning-galna eller tror vi oss själva om alldeles för mycket?
 
Varför i hel....e lär vi inte våra barn att ni duger som ni är, ni orkar om ni gör ert bästa, men ni orkar liksom inte över er kropps förmåga! En rund kropp kan vara jättevacker, se Sarah Down Finer! Allt, precis allt har sin egen skönhet och sin egen personlighet. Skall vi operera in vackra saker i folk yttre så är väl steget när till att operera in åsikter också.
Ja, ursäkta tjatkärringen. Men vad är det för fel på skoluniform???????

Tur i oturen

är ju att jag mår så bra och orkar så mycket när käre maken är dålig. Det är bra när man kan täcka upp för varandra. I morgon kommer han troligen hem i alla fall och jag hoppas innerligt att de har hittat vad som är fel. Just nu lutar proverna åt att det är en inflammation i tjocktarmen, förhoppningsvis inte av kronisk art.
För övrigt går ju dagarna fort här. Jag har ju inte orkat något på ca 5-6 år så det finns verkligen att göra, jag lovar!
Ser ni vad som närmar sig?
 
Jag, Ewa och Roger julafton 1977. Pappa är fotograf så klart och kortet är taget på Älgstigen 32 i Mariestad.

Den 18 november 1985

gjorde jag ett fostervattensprov. Jag var gravid i 17 veckan, hade nyss fyllt 40 år och vi tog till oss detta med risk för downs syndrom ju äldre mamman var. Innan provet togs så fick man ett långt samtal med en läkare för att diskutera för och nackdelar med provet samt vad man hade för tankar om hur man skulle reagera om provet var positivt. Både jag och käre maken upplevde det här samtalet som väldigt viktigt, vi hade själva diskuterat igenom saken noggrant och tyckte vi var väl förberedda. Så, efter lite inledande småprat, så frågade läkaren om varför vi ville ta provet. Jo, bl a risken för kromosomskada sa vi. Vilken kromosomskada sa läkaren. Vilken? Vadå? Finns det fler? Ok, fullt så dumma var vi inte så vi frågade så, men vi visste alltså väldigt väldigt lite om andra kromosomavvikelser. Så dr Bergman berättade att det fanns åtminstone 200 kända kromosomförändringar, bland andra var det homosexualitet, dubbelkön, a-sexualitet och fler andra sexuella olikheter samt givetvis en massa annat typ ryggmärgsbrock mm. Varken jag eller käre maken hade minsta aning om detta och vi har heller inte hörts att det pratats särskilt mycket om det. Däremot har vi ju hört mycket annat om homosexuella m fl, många underliga åsikter, mycket hat, mycket fördomar och mycket otäckheter. Personligen har jag aldrig haft några problem med människors olikhet, jag har läst mycket, träffat många olika människor med olika nationalitet, olika religioner och en massa andra olikheter. Men det var ändå märkligt att få veta att många olikheter berodde på kromosomer-alltså något man inte har en chans att tycka, tänka eller värja sig emot. Hur otroligt mycket lidande har det varit för något som ingen kan rå för eller göra något åt? Och vad spelar det för roll? För omgivningen menar jag!
Jag började läsa Jonas Gardells böcker för många år sedan och har sakta men säkert börjat förstå vidden av hela hbt-rörelsen. Ändå är det bara ett enda år sedan som jag fattade vad androgyn innebar och hur otroligt många olikheter det finns även där! För kanske 8 år sedan såg jag hans film som så många skrattade hånfullt åt: Livet är en schlager med Helena Bergström, Jonas Karlsson m fl. Och det var en av de bästa filmer jag någonsin sett. Den var så otroligt dubbelbottnad och sa oändligt mycket mer än alla läroböcker i världen. 
Ikväll, efter att ha sett andra avsnittet ur Torka aldrig tårar utan handskar, är jag än mer tagen än förra veckan. Hela  filmen är förnedring av människor, skräck och okunskap. Jonas Gardell borde verkligen få ett Nobelpris för sina strävanden att få människor att förstå mer, att veta mer. Att kunna skriva så den som läser känner fysisk och psykisk smärta måste väl ändå vara stort?
Jag hade själv kunnat få aids 1981. Jag födde en liten son då, en dramatisk för tidig förlossning, han miste sitt liv och jag höll på att mista mitt också. Fick en hel rad blodtransfusioner, ingen var hiv-testad, det gjorde man inte då. Men jag hade tur i livets lotteri och vid nästa krisförlossning 1986 var alla transfusioner testade och rena både för mig och min lilla dotter. Hon fick dessutom hiv-testad modersmjölk i tre månader. Själv hade jag ingen mjölkproduktion, men det fanns andra underbara mjölkproducenter med frisk modersmjölk till min lilla. Det otäcka är ju att extremt tidigt födda barn klarar helt enkelt inget annat än modersmjölk även om det råkar vara någon annans moder :)
Jag är oerhört tacksam för att fått livet tillbaka ett antal gånger, att ha fått mina barn och barnbarn att älska och att vi ännådå är friska allihop. Man ska ha stor respekt för människor av alla slag, man ska ha respekt för andra religioner, andra kulturer, andra nationaliteter men aldrig för dem som förnedrar, förödmjukar, slår med både ord, händer och andra tillhyggen. Gäller alla-både muslimer, katoliker, icketroende, talibaner m fl. Man får helt enkelt aldrig hetsa mot någon annan människa, röd och gul och vit och svart gör det samma har han sagt. Och kom ihåg! Jag har ingen kristen tro, men jag tror på det levande livet och på 10 Guds bud.  De är mina lagar :)
 
 
Hon var 35 cm lång, vägde som minst 740 gr.
 
 
Inför studentbalen 2005.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mörk och regnig söndag

men! Det har varit så mycket ljusglimtar att jag tycker det varit en strålande härlig dag. Eftersom käre maken inte är kurant så har jag fått vara lite stand in på vedbacken, vilket jag definitivt gillar - men inte orkat på flera år. Men nu! Jag blev inte ens trött :) Så har jag målat lite, en tallrikshylla är färdig, två är p g. Gjorde ljusstakar till min speciella tjej, vattnade alla mina underbara växter, tvättade lite, lagade lite mer mat, frös in lite till, bla bla bla. :)))
Och så kom Yvonne!
Jättekul! Hon ska vara här hela veckan och vi har tagit veckans första fika!
Ikväll blev det höjdpunkten: Moraeus med flera!!!! Ett så otroligt bra musikprogram så man vågar knappt tro att det är sant. Och alltid kanonbra artister och helt otänkbara kombinationer! Hurra vad Kalle är bra!
Att Loa Falkman är helt outstanding, det vet vi ju och fick bekräftelse på. Att Loreen är världsbäst visste vi ju också men inte att hon så himla bra vad hon än sjunger! Att det fanns ett gäng i Borlänge som kallar sig Mando Diao och hör o häpna: tonsätter Fröding på ett helt otroligt sätt. Får hans enorma texter att glöda på ett helt nytt sätt och var väldigt trevliga att få lära känna till. Så var det rappare, Fabriken, varken bättre eller sämre än andra rappare i allmänhet och inte alls samma division som Timbaktu i synnerhet.
Tack tv för ett synnerligen bra program och i morgon kommer andra avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar och dessutom kommer Cockies an´d beans till Kalle på söndag! Det är mycket länge sedan som jag njöt så mycket av bra tv-program.
Icke att förglömma: har pratat med min Josse och med min Joy. Ha fått krama Jenny och skicka med henne lite lokala tidningar till glädje för de som utvandrat :)
 
Nu ska jag göra som Douglas, fast jag tänker nog tvätta mig först :))
 

Förlåt Jenny, jag kunde bara inte låta bli :))) (har stulit Jennys bilder)

  
Julia på promenad med Lexus, :)                                Så lilla vackra Meja -fullständig kopia av sin vackra mor.
 
Kan man säga och visa kärlek på ett bättre sätt?
 

Det här med färger ..... suck!

 Jag visste exakt vilken färg jag vill blanda till, nämligen den här:
 
vackert åldrad blå-grå.
 
Men hur jag än betedde mig så blev det så här :(
 
 
Så glömde jag ju berätta att vi loppade igår. Jag brukar ju aldrig hitta något på Kyrkornas i M-stad och skulle det vara så att jag hittar något så är det inte till salu eller också är det hutlöst dyrt.
Men igår hittade jag en gammal resekoffert, mycket mindre än vad de brukar vara och den kommer att bli perfekt i groventrén som förvaring för vantar, mössor, halkskydd, pannlampor m m. Här kommer en "förebild":
 
 
När vi bastade igår försökte käre maken att mys-mys-mysa med levande ljus i bastun (jag vet....) men han är ju en obotlig romantiker.
 
Mysigt, eller hur?
Så var det mina absoluta favoriter:
 
 
har fått flytta in nu över vintern.
Ha en bra lördag!
 
 

En fin dag är över och vi har tittat på Världens barn.

Passar ju oss alldeles utmärkt eftersom vi sedan urminnes tider tyckt att barn är det viktigaste som finns!
Det säger ju inte per automatik att man alltid gör rätt! Men man menar ändå oftast rätt och älskar både rätt och fel ;)
Älska fel är ju att curla och det blir ju så tokigt. Men vad är då att älska rätt? Mitt barn, vårt barn, världens barn? 
Självklart är det ju världens barn! Alla har ju och måste ha samma värde!!! Annars kan vi ju gå ihop med Jimmie Åkesson eller talibanerna eller Romney eller Reinfeldt!
 
Tack kära syster yster för en mycket fin dag och mycket fin samvaro med en liten Skrutta som är så lik sin mamma så det värker i hjärtat!
Sen kan jag också säga ett stort varmt och glädjefyllt tack till min helt underbara familj för dagens FB.
Kvällen har vi tillbringat dels i bastun, dels framför tv:n och sett på Världens Barn-galan (otroligt bra programledare) samt även Skavlan. Bra som vanligt, och Ulf Lundell har ju aldrig varit fel och kommer förmogligen aldrig att bli helt fel :)
 

Ännu en solig och vacker höstdag är till ända.

Och käre maken mår betydligt bättre idag men får vara försiktig med vad han äter. Vad maten anbelangar så har vi ju inte haft tid att äta för nu är det bråda skördetider.
 
Så har vi ju haft annat kul också idag :) Varit hundvakt åt fina-fina Zita och fått grattiskrama våran Jenny:
För 29 år sedan idag så satt jag på BB och försökte hjälpa min tvåa när hon skulle föda sin etta :)
 
 
Och här har vi gänget med svänget. Längst bak vårat fina födelsedagsbarn Jenny med sin moster Jenna bredvid sig och moster Joy, lillasyster Mirijam och lillebrorsan Robin framför sig.
Bilden är tagen av gammelmorfar och jag försökte hitta ett kort på Jenny ensam men han hade bara tagit gruppbilder på alla sina barnbarn :)
Vi hurrar och grattar och är glada över att ha fått träffa Jenny en födelsedag, det är många år sedan. Det blir ju så när alla bor på långt håll och tider ska passas.
Beträffande skörden så blev den så här:
 
 
 
Vad tycks om etiketterna?
Självklart fick Jenny gurka med sig, men hon återkommer på söndag för att hämta den :)
Nu är jag trött efter denna härliga dag full med jobb och andra mysigheter!
 
 
 

Mitt i all oro finns det ändå glädjeämnen!

Tack käre bror för din kommentar om mina bilder-tycker ju själv att jag är urusel fotograf, fotar hellre än bra :)
Så måste jag ju visa vad jag pillar med när jag går här och väntar och samtidigt få tala om vilken idékläckare käre maken är:
 
 
Toppenbra frysförpackningar, speciellt för en-två personer. Hemmalagad mat med fint skriven information. Det är grejor det jämfört med Dafgårds m fl, för att inte tala om frysetiketter som bara ramlar bort eller blir oläsliga.
Självklart är det käre maken som kläckt ideén.
På tal om honom ja, så vet jag faktiskt inte riktigt var jag har honom just nu. Han har åkt till KSS med sin eländiga mage och har ännu inte hörts av. Men med erfarenhet av dagens sjukvård (Töreboda vårdcentral och kardiologen undantaget) så har varken han eller jag så stora förhoppningar om att han ska få hjälp :(
 
Men nu pratar vi om lite roligare, mycket sötare och många, många år yngre människor i stället:
 
 
En jättesöt liten Meja :)
 
med sin helt otroligt söta storasyster Julia!
Jag måste också få visa Mejas allra finaste present, hon hade fått mycket men denna var finast!
 
 
Idag blir det tvära kast mellan samtalsämnena.
Vi tittade på Jonas Gardells nya tv-serie: Torka aldrig tårar utan handskar på. Den startade i måndags och berörde mig så fruktansvärt illa så att jag knappt kunde sova. Med tidigare erfarenhet av det Jonas Gardell skriver så vet jag ju också att filmen är fruktansvärt sann, snarare tilltagen i underkant än överkant. Och ändå gör det så ont att se hur människor behandlar människor. Detta var i och för sig -80tal, men jag är ganska säker på att dagens sanning för de homosexuella inte är så himla mycket bättre. 
När vi ändå diskuterar ämnet så vill jag gärna framföra en åsikt om utställningen Ecco Homo, som alltid väcker så mycket uppmärksamhet och tyvärr också mycket hat. Jag är absolut ingen rojalist men att se hur man gestaltat Silvia stående på knä och håller upp mattan för ett hak-kors och kungen och hans manliga vänner käkar pizza direkt på Camilla Henemark tycker jag är mycket kränkande. Finns ingen humor eller satir i något sådant. Och min absoluta åsikt är att detta förstör betydligt mer för människor som är annorlunda eller olika.
Tack för mig.

Sjukvårdsrådgivningen:

Käre maken har väldigt ont i magen, äter inte, dricker mycket vatten, springer väldigt mycket på toa, orkar inget, äter absolut inte godis, dricker inte läsk, öl eller alkohol. Tuggar inte ens tuggummi. Fick ett recept via sjukvårdsrådgivningen om vätskeersättning-så att tarmen får vila. 
Jag tycker så synd om honom, det här är så socialt handikappande och hör inte alls hemma i Reinfeldts Sverige. För där har man väl ingen avföring? Absolut inte lös? Och speciellt inte i socialt viktiga situationer så som exv jobb?
Men han har ju jobb? Och han försöker verkligen jobba! Jag känner mig så otroligt trött på alla människor som inte ens FATTAR att man kan bli sjuk! Att faktiskt kroppen kan säga ifrån. Käre maken han är Kommunalanställd med en lön, som kommunen borde verkligen skämmas för (efter 25 års troget arbete med många bra tankar, projekt och mycken mänsklighet). Men sådana tankar existerar väl inte ens längre?
Uch och fy och trött! Jag vet somliga äldre, som med en bra ekonomi och bra bostadsbestånd, skriver sig på olika platser i olika kommuner. Då kan det bli skattelättnader, bostadsbidrag m m. Har man dessutom sina pengar "under madrassen" så kan man blåsa staten på stora belopp och få gratis hjälp och ändå kunna klaga!!!
Vi är i alla fall tillsammans, vi stöder varandra, vi är lyckliga de stunder vi orkar! Och vi lurar vare sig staten eller någon annan!

Tidig måndagmorgon, inte ens käre maken är vaken :)

Men jag dör förmodligen inte av att någon gång kliva upp till de gamla arbetstiderna, det är mycket idag - vi ska träffa en spriller ny liten människa och det kräver omsorg och eftertanke. :)))
Sedan finns det lite att göra innan promenaden till familjen Magnusson så det är bäst att vakna i tid.
Numera när jag går mycket ute så finns det en hel del att titta på.
 
Om min grannfru bara visste vad jag skulle betala för den här enorma Afrikas blå lilja?
 
 
Hemmablind blir jag aldrig, i varje fall inte utanför huset :)
 
För detta skulle jag stå ut med hösten (nästan) jämt, men mörkret och kylan avstår jag gärna från. Självklart även snö och is :(
 

God kväll alla mina nära, kära och alla övriga!

Har varit en fin fredag-vi har varit till Torpa och träffat barn och barnbarn. Tyvärr blev det bara halva styrkan, käre makens inre organ stoppade fortsatt kär samvaro :) Men så har ju kvällen varit väldigt trevlig tillsammans med Jocke! Han arbetar f n i Karlsborg och tog sig en stund att sammanträffa med gamlingarna.
För övrigt, kära min Robin, så har det inte hänt något allvarligt. Inte annat än normal oro för sina älskade ungar och ung-ungar!
Hösten är här, jag mår alldeles utmärkt igen och med tanke på hur många andra har det så har vi det väldigt bra. Och jag är tacksam över allting.
Exv käre makens hemodlade paprika :)
 
Kö till maten!
 
 
Har än en gång njutit av PerAnders Fogelströms underbara Stockholmsböcker! Helt otroliga, ännu bättre nu än när jag läste dem första gången för ca 40 år sedan :).
Jag har dessutom läst om Malin Sävstams bok När livet stannade och som handlar om tsunamin i Thailand 2004. Även där blir jag mer berörd än första gången jag läste den. Vissa böcker måste man "smälta".
Jag har börjat väva igen :)
 
Att trasor kan vara så inspirerande :)
 
Tack och farväl till gamla trotjänare. (Vi har ändå gott om sängplatser)
 

Jag är ledsen, men vad kan jag säga?

 

RSS 2.0