Varit och firat

LarsGöran-65 år-det låter helt otroligt men är helt sant! Sen har jag följt mina kära på deras färd från Santorini till Arbrå! Och hoppas på det bästa!
Ha det bra, sov gott!

Men vad är väl en skördefest på Öland? Suck!

 Vi hade ju lite planer på Öland, men la ned det och ringde alltså inte Josse förrän ikväll. Var är du? sa jag. Jag är på skördefest på Öland, jättekul!!!!
Suck, suck, suck! Nu har hon lovat att larma oss till nästa år!
För övrigt, (alltså Ölandsbesvikelsen undantagen) så har dagen och veckan varit suveränt bra! Jag har verkligen kommit igång med konditionsträning och mår alldeles utmärkt bra!
Så har vi ätit stekt rödspätta med kokt potatis och spenatsås, jättegott. Så har nya Lantliv kommit idag-jag är lycklig!
Dessutom ligger jag i god form med växthuset, det är inte mycket växter kvar på altanen och allt är diskat och iordninggjort i växthuset-superhäftigt!
Alltså: nya bilder är som förgjort, det funkar inte ihop med stavar:( Men jag har ju mammas och pappas :)
Köket på Trädgårdsgatan, vi äter som bara den. Ryggen hit är jag, bredvid mig Ewa, mamma och Annelie i nu nämnd ordning.
Siw, Egon, mamma, Annelie, Ove och Roger på Gröna Skär.
 
En lycklig dotter, troligen födelsedag :) Samma dotter är just nu i Grekland-på ön SanTorini  med sina döttrar. Hur fort går inte livet egentligen?
 

Vi har tittat på Uppdrag granskning

som i kväll har granskat förlossningar och förlossningskador. Intressant visst, men jag tycker att reportaget var väldigt inriktat på att döma och fördöma. Förra hösten blev det ju ett larm från finska barnmorskor som tog upp att vissa grepp som tidigare lärts ut för att förebygga mellangårdskador idag inte längre finns med i utbildningen. Och nu ser man att mellangårdskador ökar-varför tittar man då inte på utbildningen? Det måste ju vara viktigare att förebygga än att döma?
Här är det verkligen full fart numera. Dr Karin kommer nog att bli glad när jag meddelar henne att jag idag mår lika bra som när jag fick cortison förra hösten :)
I går var jag in på efterkontroll på sjukgymnastiken kss. Cyklade testcykel och gjorde en massa andra rörelsetester. Fick MVG!!!! Och sedan i söndags (när vi tog el-ljusspåret i Slätte) så har jag mått oförtjänt bra. Vi har ju dessutom gått varje dag, känns superbra helt enkelt. Det är helt otroligt att ha fått tillbaka ork och arbetsförmåga i så hög grad :)
Har slarvat med fotograferingen-det fungerar liksom inte ihop med stavgång :( Så det får bli lite andra bilder:
 
Två unga sötnosar som är föräldrar till två underbara ungar :) Idag är barnen vuxna och ännu mer underbara och de här två har fyllt sina 50 år i år!
En lustig grej till i helgen: En groda hoppade in i hallen två gånger under kvällen. Mina kära tror att det sitter en skylt utanför: Bed and breakfurst for animals.
Jag har ockå gjort lite annat, lite kransar, lite måljobb- allting är ju så himla roligt nu.
Bilder kommer om jag kommer ihåg ).
god natt och sov gott!

Den 24 september

fyller både käre maken och bäste vännen LarsGöran Loodh år. Stort varmt grattis till er båda!
Vi har ju också haft små kära gratulanter här, Mikaela och Enyo, med föräldrar, en mysig kväll. Dessutom har jag gått ett par km med stavar och känner mig trött men duktig. Glad också för att min syster blev glad, tack för din goa kommentar.
Godnatt sov gott!

Utmattad söndagskväll :)

Efter en underbar helg blir man lite utpumpad, mest av känslor tror jag. Lördagsem och kväll tillbringade vi alltså med min kära lillasyster och hennes man. Vi hade hjärtinnerligen trevligt och tittade givetvis på mammas och pappas kort som käre bror har gjort en hel kulturgärning med att föra över till data. Min syster satte in ett usb-minne i datorn, gjorde några klick-klart! Nu har hon också alla mammas och pappas album i sin dator!
När de skulle åka hem mötte de Josefine, Robert och Linus i dörren. De kom precis hem från att ha firat sin pappas 50-årsdag. Vi satt och pratade ganska länge, det är ju himla kul att träffa dem, speciellt Linus som vi träffar mer sällan. Så blev det givetvis bamseLevsängfrukost i morse! Mysigaste som finns när man har älskade gäster :) Josse och jag hann med att pyssla lite också, skitkul helt enkelt. Käre sonen och sonsonen kom också hem en sväng och vi hann gorma lite som vanligt :) Och .............så blir det väldigt tomt plötsligt när alla åker :( Men idag tog vi bilen till Slätte och gick elljusspåret i hällregn. Faktiskt riktigt skönt trots att det var väldigt blött :) 
Nu har vi haft en nöjsam stund framför tv:n, Moraeus med flera och dessa flera var Malena Ernman (klar favorit sedan tidigare) Timbaktu (klar favorit efter Så mycket bättre) Ane Brun och Linnea Jönsson, som snabbt med klara favoriter. Vad musik är otroligt härligt!!!!!
Här vankas det grattisdrinkar och presenter. En lite blomma som härstammar från vårt barndomshem, Boängen, fanns också där.
 
Det hade ju varit bättre att ta kortet en liten stund senare för då tog hon på sig det pärlbroderade livet och jättesnygg i det. Kul! Sedan var det litet annat, kulgrejor till hennes fina vinkällare. Själv hade hon med god dryck som hon själv gjort på nektariner och hallon, samt inlagda gröna tomater, supergott båda och Egon fick dem i födelsedagspresent + hemmaodlade vindruvor, mynta och en fin fetblading. Otroligt roligt att få sådant.
 
Sedan slog glömskan till och det blev inga fler kort den kvällen.
 
Josse hade varit på Liljeholmen och storhandlat åt oss. Blev jättesnyggt till silver.
 
Det var jättemycket blåbär i skogen men de smakade bara vatten.
 
Ett av de finaste elljusspår jag gått och åkt i, underbart mjukt spår, härlig moskogsnatur med den doften. Kan rekommenderas skarpt.
Nu är vi trötta, godnatt och sov gott!

Jag glömde

berätta att vi nu har två Ur&Pennor i släkten. Grattis Caroline, hoppas du kommer att trivas :) 

Hej igen alla goa och glada, och alla andra givetvis!

Fredagen har inneburit noggrann rengöring av kök och badrum. I köket har vi tvättar ur skåp och ändrat om lite bland innehållet. Det är så himla lätt att bli hemmablind: alltså att ha saker förvarade på fel sätt och som försvårar användandet. Lite sånt har vi fixat och så drömmer jag ju om mitt fina skafferi!
När jag står vid diskbänken så ser jag ut över altanen, rakt på det högt älskade vackra olivträdet som jag fick av min ännu högre älskade etta till mors dag i år. Och döm om min förvåning (vi har helt inglasad altan) så satt det det en liten liten vacker fågel på olivträdets stam! En liten talgoxe har förirrat sig in någon gång när vi haft öppet. Förra helgen var det katten Kjell, nu en fin liten fågel som vi döpte till Sven-Ove efter min brors fågelkompis :)
 
Här har ni Sven-Ove!
 
För övrigt har ju veckan varit lite flunsig, men det verkar ha gått över nu, glad är jag för det. 
Lite mitt-i-veckan mys med en amandapizza är ju inte fel :)
 
 
Douglas har ett mycket handgripligt sätt att tala om för mig att vattnet i kattskålen är slut !!!!!!!
 
Han har också ett enkelt sätt att alltid hamna i centrum, min favoritkatt! Alltså jag älskar alla tre lika mycket, men skrattar mest åt Douglas.
Ha nu en riktigt bra helg, Josse o Robert-kör försiktigt, Ewa och Kent-hjärtligt välkomna på lite 55-årsfirande :)

Robert Aschberg.

Har jag ju inte varit så förtjust i. Han blev intervjuad ikväll i "något" program-glömt vad det heter-och gjorde i mitt tycke en ganska bra intervju. Förutom att han talade om att han tillhört kfml-r, samt fler vänsterextrema organisationer i slutet på 60-början på -70, därefter röstat blankt flera år, därefter moderaterna. Det är väl okej, alla kan ju ändra sig och det väl ganska vanligt att man är lite extrem i början på sitt politiska tyckande. Men så berättade han att han i sin journalistkarriär bytt mellan i stort sett och i fel ordning mellan expressen, aftonbladet, gamla såningsmannen, lektyr m m. Och så klart reagerar jag. Hur kan man byta mellan kommunism, liberalism, aktiv kristendom, porrblaha m m? Hip som hap? Är alltså inte journalistyrket mer värt än att tyckandet förändras genom det jobb man får? 
Ok! 
Min tvåa länkade via fb en otrolig länk från riksdagens öppnande men jag är inte människa att klara en länkning till bloggen. Tyvärr- för jag hade verkligen velat få ut det på så många håll som helst. Och jag är imponerad av alla de som sliter med våra viktiga livsmedel utan att ens få täckning för sina kostnader. Och jag skäms att inte fler förstår, att inte fler tar i detta, att det inte blir en tsunami! Alltså en kunskapstsunami!

Ganska kall, givetvis mulen höstdag.

Men jag mår betydligt bättre, lite svag men feber o värk är borta så det kommer nog att bli bra :) Tack mina kära för goa kommentarer och för att ni finns. Roger länkade en artikel på fb som gjorde att tårarna rann igen. Tur att man inte vet vad man har framför sig.

I går åkte alla mina nära och kära hem och

efter en rolig stund med Kalle och hans vänner så la vi oss tidigt. Så vaknade jag vid halv3-tiden och hade vrålont i hela kroppen. Var upp och gick lite, hämtade vatten, försökte somna om, vilket jag också gjorde. Vaknade vid halv 9 och hade lika ont igen, frossa och kände mig totalt utslagen. Tog tempen, 38, inte bra men inte katastrof. Tog sedan två Pamol och somnade igen. Så där har dagen gått. Så fort tabletterna börjat klinga av så återkommer feber och ledvärk. :(

Trött men lycklig!

Hälften av mina kära befinner sig på skördefest i Hajstorp, den andra halvan ligger och sover i den stora husvagnen tillsammans med little King och Polly. Själv är jag inne med Hjärtat, Daisy, Valborg och Douglas. Kjell har inte kommit än :( 
Jag kan inte låta bli att förundras: hur många fina ungar finns det egentligen i världen? Förmodligen miljarders, miljarder: men! min älskade tvåa har definitivt åstadkommit åtta av de allra finaste. Några har hon fött, några har hon fått-det är en gyllene regel i vår härliga stora familj-men underbara är de allihop! Nu tar jag ju inte på något sätt ifrån mig själv äran för jag har minsann några stycken härliga ungar med, inklusive tvåan. Och idag har en mängd av dem varit här hemma och gjort livet högljutt, livligt, kärnfullt, engagerat, debattlystet, kärleksfullt, kärleksfullt, kärleksfullt och oändligen rikt. 
Linda har dansat-och hon kan verkligen dansa-Mikaela visade upp att Enyo kastat en "stor sten" mitt mellan hennes ögon, Joel ville baka med mormor när "tjejerna lagt sig", Fredrik har lagt ut en ny film på fb, Nellie har ju varit så underbar som bara hon kan vara och Lotta likaså! Vilken familj! Vilken glädje! Vi har skålat för Frank, (det gör vi ju alltid bara för att vi tycker så mycket om honom) vi har skålat för Joy och Stefan och deras husköp, vi har längtat efter Suz och Kenneth (saknat och längtat) och givetvis också Linus, Josse, Robert, Jenny, Robin, Hanna, Veronika med sin familj och, och, och! Vi har pratat om gamla tider, barndomar och andra glädjeämnen. Harald och Astrid och hur känsloladdat det är! Roger har ju showat vilt som den genuina skådis han är, Rasmus har vi fått sakna-han är med sin mamma.  Men jag är så glad, så tacksam över att ännu få ha mina kära kvar! Det har varit mycket ont det senaste året-men! Förhoppningsvis kan vi kanske få ett år med mer glädje än oro.

Lördag e m

och kära familjen har gått till Hajstorp för att titta på skördemarknaden och träffa trevliga människor. Jag valde att vara hemma; har precis lagt 3 kg fläsklägg i salt-ni behöver inte tro det-men käre maken var i Hajstorp i går kväll och bjöd in folk på mat idag-fläsklägg med rotmos :) Vi får äta så länge det räcker :)
En trevlig men enträgen gäst följde med käre maken hem i natt. Han var väldigt vacker och ville så gärna bo här med oss. Men vi stängde våra dörrar, alla utom Roger :) som har ett hjärta av guld. Han lämpade över Kjell (som vi sedemera fått veta att katten heter) till husvagnen-den stora med 7 personer i- som givetvis inte hade plats för en katt också. Men Kjell var som jag sagt tidigare en mycket enträgen person, så han väntade ut oss tills dagsljuset kom. Då såg vi ju att han hade halsband, med telefonnummer på. Vi ringde och husse kom och hämtade Kjell. En solskenshistoria :) 
För övrigt är det högt i tak som vanligt, Stefan har börjat vänja sig så nu kan vi vara oss själva totalt :) Man får ju vara lite försiktig i början, men det har gått bra med Stefan, har bara tagit ett år :)).

Dom har kommit!!! :))

Alla sju! Underbart att se ungarna, underbart att få prata en stund, underbart att få äga om än så liten del.

I väntans tider :)

det kommer nära o kära när som helst - det är skördefest :)
Jag är lycklig över det men j-------t orolig inför kardiologbesöket i morgon. Det sista enligt planen. Men jag litar inte på någonting.
Tack käraste Robin och Hanna för go kommentar, jag förstår ju att ni också tar reda på all "mumma", ni är så himla bra! Tack även min käraste Lilian- den bästa vän någon någonsin kan ha! Och så min Josse! och min Joy! Blir så inspirerad var gång ni tycker om något jag gjort.

En arbetarhustrus höstsöndag:

skörda, skörda-ta reda på skörden :)
Jomenvisst, så har det varit men mycket roligare än det låter. Vi har skördat 4,5 kg jättefina rödbetor, 3 kg fina Västeråsgurkor (och det kommer mer), 4 kg palsternackor och: tomater är många men gröna. Ärtorna åts upp av gurkorna, snacka om kannibalism, och morötterna åts upp av palsternackorna. Nej, nej! Så är det absolut inte. Vi skyller inte ifrån oss: vi är högst medvetna om att våra stackars rotfrukter inte blev skötta, inte blev gallrade någon gång och att det regnat kallt vatten och blåst kalla vindar hela sommaren. Ok! det där sista rår vi inte för men dålig skötsel rår vi för :(
I går hade vi en väldigt mysig dag. En sådan där dag som bara kommer vart tionde år ungefär. Egon och Kjell åkte på rallycross på Kinnekulle ungefär 9.30 och jag gjorde en massa goda röror tills kvällen. Lilian kom powerwalkande med: blombukett, en påse jättegoda plommon, en flaska rött vin och en hembakad kaka! <3<3<3
DET är väl ändå kärlek! När någon GÅR och BÄR detta med sig för att ge det till mig? Så himla himla fint gjort! Och sedan hade vi en underbar dag, vi fick träffa båda David och Linn, Christian och Neo. Joxade ihop lite pajer och la upp kräftor snyggt och så kom de kära makarna och den lilla festen kunde börja: Tack kära vänner för en härlig dag och kväll!
 
 
 
 

 Fina farmor och dubbelmormor!
 
Fina Kristian och lille blyge Neo.
 
 
Det var jättegott!
 
 
Vi ser kanske inte så glada ut men var väldigt koncentrerade på att äta :)
 
Den här vackra bar Lilian med sig i ryggsäck :)
 
Fullt ös!
Lite färdigt!
 
 

Tårarna bara rinner och rinner

och ändå  läser jag vidare i tre helt otroliga bloggar: levaidag.blogg.se, jagefrisk.blogg.se samt joelisacadam.blogspot.se. Det handlar om cancer, enorm styrka, mod, kärlek och sammanhållning, något som inte ens döden rår på.
Tack min egen Mimmi, jag älskar dig också!

Så var veckans specialare klar!

Ni kan aldrig gissa vem som inspirerat mig?
 
Ok! Visst är det Ernst. Men det är inte han som klippt trasorna, vävt mattan, använt och tvättat den i 28 år! Det är faktiskt jag! Och det är dessutom så att jag vävde den i min allra första egna mattvarp och den var specialgjord till våran första kökssoffa (den som vi har på altanen nu). Nu har jag ju lust att "offra" några fler mattor och göra stora golvkuddar av :)
 
 

Den 6 september 2004

glömmer jag aldrig. En solig och varm dag, jag jobbade och käre maken kom och hämtade mig i Töreboda. Det första han sa var: Grattis, du har blivit mormor igen-till en söt liten tös! Efter sju sorger och åtta bedrövelser så kom hon äntligen, trots att det var fem veckor för tidigt så kändes det i alla fall: Äntligen! Det hade varit så otroligt påfrestande att ha Tvåan på Kss så många veckor och hela tiden vara orolig för katastrofen. Och den sommaren var varm kan jag lova, luften stod alldeles still och hon fick inte göra annat än ligga.
Men idag är det inte varmt: +3 stod temperaturen på, men det är en strålande vacker höstdag och det är våran Nellies 8-årsdag, hipp hipp hurra!
 
En alldeles färsk bild när de här härliga barnen var hos oss nästan en hel vecka.
 
Kärlek. Ömhet. Närhet.
 
Den synen mötte mig i morse :) Det är också kärlek och ömhet, jag blev så glad inom mig.
 
Fler glädjeämnen finns det också. Bästa vännen Lilian som har namnsdag i dag- grattis till både namnsdag och det nyblivna dubbla mormorskapet och hjärtinnerligen välkomna på lördag :)

Warandag :(

Ju närmare frikoppling jag kommer ju tråkigare är det att behöva äta det där råttgiftet. Men, men! Det är bara en dryg vecka kvar och har jag orkat 13 veckor så orkar jag väl ännu en.
I helgen som gick tog vi husvagnen och åkte tillsammans med vännerna Loodhs till Lidköping igen. En upprepning av förra året, men i år blev det så mycket roligare därför att vädret var så fint :)
Sprang på en och annan loppis, shoppade loss på HusvagnsSvensson (två jättebra caféstolar á99 kr st) åkte runt och tittade på salubilar, handlade mat, grillade gott och myste. Lördag blev det ju den stora fina marknaden givetvis samt vår favvorestaurang, Milano, som har underbart god mat. På kvällen fick vi oss en rejält glad överraskning: Far och son Berglund kom på en fika i husvagnen :) Jättekul!
Mysiga Rådhuscaféet Lidköping.
Kan det här vara något för Mimmi?
Glada marknadsbesökare :)
Älghornsbräken!
MajLis supergoda förrätt: bruchetta med mozarella, bacon och oliver.
Utanför fönstret satt en tax och bevakade oss noggrant!
Så till sist för idag: resultatet av mitt jobb förra veckan.
En suddig bild, som vanligt. Men det blev alltså en spetskrona och den sitter numera i sovrummet.
Den här veckans specialare är en Ernst. Visas när den är färdig.

Lycklig!

Douglas har kommit hem, oskadad!

Tisdag morgon och ingen Douglas :(

Jag saknar honom så det inte är klokt. Det underliga är att Valborg och Daisy verkar också sakna honom och de gör allt för att vara nära mig. Tack ni kära, för att ni tänker på oss, Mimmi i Grekland, Robin (med sitt nya liv) och Hanna i Arbrå och Joy i Nyköping.
Så givetvis mormor Lilian som blev mormor igen i går! Till ännu en Julia tror jag :) Stort varmt grattis Claes, Jenny och Julia! Jag, som två gånger har haft två småtjejer samtidigt under uppväxten, kan meddela att det är jätteroligt! Jag menar inte att det är tråkigare med småkillar, men just att ha två ganska små samtidigt är säkert lika kul med pojkar.
 

Stulet från fb.

Min yngsta dotter :)
 
Oro i magen. Valborg möter oss, uppenbarligen väldigt rädd. Daisy sitter på taket och skriker. Douglas har inte visat sig.

RSS 2.0