Numera lånar jag bara bilder :)

Speciellt med bra texter till :) som inte kom med, fick faktiskt göra ny stöld :) Kan väl då få lägga till att det                                                                                  gäller även flickor och deras mormor/farmor.

jag tappar min sked ibland”, sa den lille pojken. “Det gör jag med”, sa hans morfar. Pojken viskade svagt: ”Ibland kissar jag på mig”. ”Det gör jag också”, skrattade hans morfar. ”Och sedan gråter jag”, sa pojken. Den gamle mannen nickade och sa: ”Jag också”. ”Men värst av allt, sa pojken, är att de vuxna ibland inte ser mig”. Då kände han värmen från sin morfars gamla och skrynkliga hand i sin. ”Jag förstår precis vad du menar”, sa han.
Och det är det värsta av allt här i livet:att inte bli sedd.
 
 

Det blev en tv-kväll trots allt :)

Jag skulle ha klippt färdigt gräset och städat mer i växthuset egentligen, men den nya serien Arga doktorn lockade och det var den också värd. Det är bra att sjukvården diskuteras på ett sakligt och kunnigt sätt. Det är också bra att man ser vart pengarna går -- eller rättare sagt -- vart dom inte går :( 
Håller mina tummar för dig Lilian! Det kommer att gå bra. 
 
Nya knoppar på gång, inte mindre än sju stycken på vår hemliga växt.
 
 
Den hemliga håller på att äta upp min vackra klematis.
 
 
Tujan får den däremot gärna växa över :)
Nu är det i alla fall god natt, sov gott som gäller!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mer stölder :)

 
Här är hon lik både faster Mimmi och kusin vitamin Villemo :)
 
 
Jag läser, vad vill du?

Snarare regel än undantag :) lite snodda kort.

 
Världens absolut gosigaste, sötaste och gladaste Signe :) Det är så roligt att få kort och se utvecklingen :) Jag längtar!

Nu är jag i alla fall igång :)

Spismålningen är strax klar och jag har grundat dörröppningen till vardagsrummet. Det kommer att ta sin lilla tid innan allt är klart, men hellre det och det blir gjort, än att bli stressad och få hälften ogjort :)
I går kväll var Loodhs här och fikade en stund och med sig hade MajLis dels en bok som hon lånat, dels en bok som jag fick låna.
 
När blodsbanden brister. Ännu en otroligt tragisk bok angående mäns misshandel av sina familjer. Fast jag är så fundersam: Missar jag alla vanliga pappors och mäns protester, högljudda krav på skydd av barn och kvinnor - eller finns dom inte? Jag VET ju att de flesta normala vanliga män aldrig skulle göra något sådant här, men det känns också som det bildas någon form av kollektiv könsskuld?
Jag kan ha fel, men det är ändå bra att diskussionen går vidare.

Barns rättigheter.

http://blog.unicef.se/2013/08/26/barnkonventionen-blir-en-del-av-skolan-i-nytt-pilotprojekt/ Det gäller att sträva på :(
 

Mitt i natten..........

vaknar jag av dessa j.....a benkramper. Det tar en stund att bli av med smärtan och då får datorn träda in som en hjälpande hand. 
Någon liten bildstöld eller annat kul :)
 
 
De är både roliga, söta och väldigt kloka de små.

Så fina!

 
Hoppas att ni hade det riktigt trevligt på bröllopet!
Vi har själv nyss kommit hem från en tripp till Falköping. Jättetrevlig camping, väldigt mysig höstmarknade, vacker omgivning, tråkiga grannar :( och en stor besvikelse  medföljde. Bättre lycka nästa gång :)

Man tror knappt det är sant :(


Att fylla 30 år :)

Vi var i fikade hos familjen Tapper i går. Så Jenna kunde visa alla sina fina presenter och vi kunde få umgås med charmtrollen en stund :)
 
 
Det rosa kastspöet :)
 
 
Den vackraste blomman var från Staffan och Tomas.
 
 
 
Den här jättefina handgjorda väskan är från Jennas jobb, det tycker jag var en enormt fin present.
Så fick hon ju vackra smycken, en fin stekgryta med glaslock m m. 
Hon var verkligen glad och nöjd.
 
 
Enyo skrattade så han kikade flera gånger när han busade med morfar, men jag lyckades inte fånga det på kort.
 
 
Mikaela hade fått massor av fina kläder av en kompisfamilj och här har hon själv valt vad hon vill posera i :)
 
 
 
 
 
 

Dags för Unicef :)

 http://unicef.se/gavoshop/211-pedagogisk-leklada 
Det känns lite ensamt att blogga för varenda unge, man vet ju aldrig om det når fram till NÅGON ens? Om det renderar ett kom ihåg på världens barn är jag ändå glad fast jag inte vet om det. Om det sedan renderar en krona i bidrag till världens barn är jag ändå gladare.

Onsdag

https://www.facebook.com/UNICEF-Sverige?ref=stream&hc_location=stream
vet ej om jag lyckas länka?
 

Jag borde ju har lärt mig.....

Jenna! Jag har ju trott att du slutat blogga för två år sedan - när det beror på att jag inte klarar tekniken. Förlåt och förstå......
 
 
Vilken otroligt vacker bild av en älskad liten människa ..... och jag har inte hittat er---- trots att jag haft adressen. Det behövdes  TVÅ tryck på adressen.

Littorin .....

Vad säger man om att inte kunna nå SVT för klagomål vart mina licenspengar sedan 1968 tagit vägen? Är det sådana här program som SVT kallar för kultur? Lägg noga märke till: jag vill inte ens ha hans ynkliga skalp bara få människor att förstå att de här ynkryggarna är många och de håller sig om ryggen med hjälp av varandra: alltså "vår" statsminister med sina maktkramare!
 

Det finns inte ord .........

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17325444.ab
 
Jag känner mig så otroligt ledsen i magen. Varför beter sig män så här? Och är inte SVT ett media för allmänn beskådan av saker som behöver granskas? Som behöver diskuteras? Så länge som många män och manliga ledare beter sig på ett sätt stående på djurnivå och därefter inte ens kan STÅ för vad man gjort? Hur farao ska vi då kunna lära våra barn respekt?

http://bit.ly/16GlM16

https://www.facebook.com/UNICEF-Sverige?fref=ts en blogg för alla barn i världen inför skolstarten 2013. Tänk på att ALLA barn behöver få kunskaper.

Jenna!!!! Hurra, hurra, hurra, hurra!

För 30 år sedan idag föddes en liten söt tös på bb i Jönköping. Stora bruna ögon och mörkt hår. Vi som hade glädjen att få henne hurrar och grattar idag på hennes stora dag :). Att hon dessutom är mamma till två underbara barn, Mikaela 5 år och Enyo 2 år, gör minsann historien ännu finare.
Stort grattis våran egen Jenna! Vi önskar dig all den lycka du är värd<3
 
 
 
En ganska liten Mikaela!
 
 
Och en något större Enyo!
 
Hoppas ni har en fin dag hela familjen.
Här slåss jag med mängder med flugor, försöker korrigera fullstoppade datorer, gör fiskbuljong och väntar på telefonsamtal.
Robin! Så klart hon kommer att bli, allt klär en liten skönhet och det ska bli helt underbart att få vara med :)
 
 

Halvbrodern.

Verkar vara bra faktiskt även om den givetvis är hemsk också. Men jag gillar dramor. Speciellt när man får se lite av gamla tider, är utless på action, snabbhet och hemska effekter.
Ikväll har vi börjat städa växthus och ladugård, skönt att få det gjort innan alla blommor ska in :)
 
Det här snabbväxande underverket som vi gissar är någon form av passionsblomma har slagit ut sin första och enda blomma idag, bild kommer i morgon-kameran ligger på laddning. Eftersom jag inte är säker på att det är en passiflora så kommer jag att vinterförvara den i växthuset, ska bli intressant att se om det fungerar :)
 

Picasa?

Jag håller på att jobba med min dator där jag inte rensat på år och dag. Har flera tusen foton åt alla håll och kanter och är ingen smarting vad gäller datorer.
Har ingen riktig koll på vad jag gör och det mig osäker.
Jag har iallafall fotat dopklänningen, Hanna. Satte på de rosetter som finns för att du ska få se hur det varit. Den lilla söta vitbroderikragen som jag har på när den hänger på dörren kan man givetvis också använda till dopet. Eller ha spetsrosetter.
 
 
 
 
Jag uppskattar storleken till 70 cent, Jenny var bara två månader när hon döptes, men Joel var nog 4 månader-jag minns inte riktigt. Men det är vanlig knappknäppning som man kan förlänga med resåröglor.
 
 

Hanna!

Jag ska lägga ut en bild på klänningen med rosetten på och måtten. När Joel döptes fick vi inte igen klänningen bak, men det syntes ingenting.
Så fort jag torkat av färgen (jag målar spiskupan) så ska jag fota. Ha det bra!

Signe!

Du lilla älskade människa! Så klart att jag måste återgå till bloggen, du finns ju och mitt liv kommer att berättas för dig, det är viktigt för en människa att ha rötter :)
 
Självklart ska jag bli en värdig Gamla, någon du kan vara stolt över när du är lika gammal som jag :)
Och lika självklart vill vi vara med om ditt dop! Vill du ha familjens klänning på dig skulle jag vara så STOLT <3
Den sydde jag med kärlek till din faster Jenny 1983 och därefter har flera av släktens barn döpt i den. Men du är först i tredje generationen och det är verkligen en HEDERPLATS tillsammans med Jenny som var först barnbarn!
Pussa och älska din helt underbara mamma och helt underbara pappa!
Och Signe! Tack för att du fick mitt förnuft att ta tillbaka bloggen ...... Den kan vi ju ändå nå varandra på ett enkelt sätt och jag får veta hur dina kära föräldrar mår. Och jag kan berätta en massa om oss 

Efter alla underbara år med min älskade blogg:

Beslutar jag att lägga ned all social internetverksamhet. Jag tackar och bockar för alla underbara år och önskar er alla lycka till!

Så mycket glädje, och så mycket sorg.

Vi har verkligen haft en helt underbar sommar.
Men av något bestämt skäl (jag vet ju vad) så har jag vänt mig till Mia Törnblom igen. Och just nu kan jag höra både min dotter, dotterdotter och kanske fler sucka. Men jag har bestämt mig för att jag är helt enkelt för gammal för att ta emot elakheter och egocentriteter. Jag är den jag är och den som inte vill ha mig får förbanne mig kasta bort mig då. Enkelt och solklart. För jag har hårdhänt lärt mig att mitt sätt att visa kärlek duger helt enkelt inte. Jag vill nu säga att jag älskar verkligen mina barn, barnbarn och mitt allra endaste oskyldiga lilla barnbarnsbarn. Men det är ju egentligen Signe som fått mig att säga ifrån: Lär inte henne att jag är värdelös, låt henne bedöma själv.
 

Pelargoner <3

Pelargon Millfield Rose
 
 Millfield Rose. Vill ha!
 
 
Pelargon Mrs. Pollock
 
Mrs Polluck, Dekorativa blad.
 
Pelargon Charity Blad
 
Doftpelargon Charity, ibland också kallad dr Westerlunds blomma.
 
Engelsk Pelargon
 
Pelargon Stora Hyttnäs
 
Zonal jättepelargon, Stora Hyttnäs, röd Mårbacka. Vill ha!
 
Grekisk Jättepelargon Cypern Gigant
 
Grekisk jättepelargon, vill också ha!
 
Pelargon Evka
 
Zon, hängpelagon med dekorativa blad. kallas också Pac Evka. Har jag.
 
Alla bilder är hämtade från Internet, Auror@PelargonZon.
Nu är det frukost. Jag hängde bara på den här underbara sidan i avvaktan på att gästerna ska vakna.

Tofflor!

 
 
Jag behöver ju ha många ideér på saker att göra, det är så trist i väntrummet på vårdcentralen och även på SKAS :(
 

Bordsoreda!

Vi har mammas o pappas gamla slagbord står här på logen i väntan på att Josse o Robert ska få plats med det eftersom dom har fått det. Men nu i sommar har vi lånat in det och haft på altanen därför att vi varit så många till bordet så många gånger. Och trivdes så bra med slagbord så vi har sökt efter ett eget. Vi har hittat massor av fina slagbord också, men till vilka priser? I varje fall som helst så är inte snåla jag beredd att betala 5-6000 kr för ett gammalt slagbord :(
Så har käre maken börjat städa logen och loftet nu i veckan, det är ju snart dags för att ställa in husvagnen. Och där hittar han ett jättegulligt klaffbord som vi köpt på någon loppis någon gång för många år sedan och sedan inte haft plats med. Vårat hem har ju varit rullande i många år p g a att vi haft så många barn i olika åldrar, rum har bytt ägare gång på gång och alltid är det ju något som blir över. Hur som så har vi nu ett jättebra bord till soffan på altanen, det blev ännu bättre än med slagbordet :)
 
 
Dessutom hittade vi en härlig loppis i Hova igår och handlade som tokar. Det VAR verkligen en riktig LOPPIS med loppispriser. Mycket roligt hittade vi, en del saker kostade alltså 2 kr styck - vilket vi inte prutade på.
 
 
Här hittade jag nya gräddsnipor för 2 kr styck, glasfatet kostade 50. Hjärtana köpte jag inte där utan i en heminredningsbutik i Lyrestad och dom hade absolut inte loppispriser kan jag lova :(
 
 
Ett litet labb-glas till min söta samling, 2 kronor.
 
 
Världens sötaste lilla vinägerkanna, 5 kr.
 
 
Och en sådan här härligt rostig fotogenkanna - 15 kr! Kommer du ihåg Josse vad dom tog för sådana här på Öland i somras? Allt mellan 190 och 450 kr.
Dessutom ser jag att spisen har behöv av lite svärta, det är snart dags att börja elda igen :(
Glöm inte Ernst ikväll :))
 
 
 
 

Nu vill jag ha medlidande!

Är genomförkyld, blev vaccinerad mot pneumekocker  i går och det känns verkligen idag. Det känns som om jag legat i en tumlare :( Till allt det som gör ont så det räcker har jag också fått ögoninflammation modell häftig :( Det gör även ont i plånboken: 562 kr fick jag betala för vaccinationssprutan-som jag inte begärt själv utan fick ordinerad p g a att jag har brister i mitt immunförsvar :( Surt.
Får hämta lite glädje!
 
 
 
 
 

Att man kan känna sådan lycka över en skrivelse på Facebook?

Jag blev så glad, kära kära Hanna! 
 
 
Ännu större glädje: att kunna älska så mycket att det gör ont!
 
 

Nu har dom åkt, snyft :(

Det blir så himla tomt! Trots att både Mirijam och Rebecca är hemma lite till.
Men det har varit en underbar vecka :)
Jag är verkligen stolt över min underbara dotterson Robin och hans vackra härliga fästmö Hanna och deras Signe som är helt outstanding<3
      
 
 
Familjen Limnell med sonfamiljen Elwood bl andra!
 
 
Dagens blogg avslutas med bästa bilden :)
 

Glädje, sommar, lycka och kärlek!

Hej Micke och hela din underbara familj. Jag är stolt över att få vara "släkting i periferin" och att få debattera med er på FB. Det vore också underbart roligt och ni "tittade in" på kaffe, mat, prat, skratt, lek, bad m m?
 
 
Hjärtinnerligen välkomna!
Det är lite vemodigt ikväll. Det är en superduperfin sommarkväll, augustimörker dock och vi har umgåtts med så många nära och kära. Häftigast har helt klart varit Signe <3
Och i morgon bitti far de :(
Men Mimmi är här, och Rebecca är här, vilken tur att Egon är här ..... tralilallelallela, tradilallelallela vilken tur att vi alla är här :)
Nu känner jag mig ändå så vemodig! Kanske mycket har hänt när vi ses nästa gång? Kanske alla inte ens finns kvar? Eller har vuxit upp till en helt annan människa?
 
 
Så här började det :)
 
 
Fortsatte med Ernst goda marockanska kycklinggryta.
 
Väntans tider :)
 
Jari, Virre och pojkarna kom! Yes! No! Datorn passade bättre än skötbordet:(
 
 
Kan någon ana vem som är mamma till Tim? :)
 
Så kom de senaste! 
Hanna, Robin och Signe Mirijam Maria <3 !!!!!!!!!!!!..........
 
'
 
 
 

Pride.

Ja, det är så. Här lever vi i kärlekens helt underbara lyx, vi umgås, vi pratar, vi skrattar, badar, äter-det är en så härlig sommar och vi har med ingredienser vi aldrig haft förut: Signe! Signe! Signe!
Men vi gläds ju ihop. Vi, gamlingar, ni stolta och duktiga föräldrar, underverket själv !!!!, goda vänner, trogna grannar, vänner till Hanna och Robin och vännernas små fina barn.... Jag är väldigt väldigt ödmjuk, tacksam och lycklig.
Åskan har gått som attan i e m. Den gick i onsdags också. Men jag bryr mig inte längre, ingenting kan ta ifrån mig glädjen över de mina :)
Och därför är jag också glad över Pridefesten idag.Jag har aldrig varit med, jag är inte medveten om det finns någon i min familj som är HBTQ, men jag vill så gärna att ALLA människor har det bra och känner sig välkomna. OM någon i min familj bär på detta som en tung hemlighet, säger jag bara: kärlek är kärlek, vad spelar det för roll? Hat och våld är så mycket värre!

Torsdag morgon, 5.30!

Nu är ändå ingen vaken och kan anmäla mig :)
 
 
Rebeccas bild!
 
Sömnlöshet är ett gissel! Men som tur är så har åskan dundrat vidare så jag kan ha datorn igång :)
 

Underbar kväll!


Underbar kväll!

 
underbara underbara Signe med underbara föräldrar!
 

Åska!

Vi fick ett nedslag direktträff, men hade som tur var ett ledningsskydd! Och vad gjorde jag då? Lipade, gnällde, gömde mig i bilen, skakade, fick ont i huvudet, kräktes och tänkte: hellre dö än leva i det här infernot! Som vanligt.
Men det är inte längre som vanligt. Jag är den jag en gång var, jag vågar stå upp, jag vågar ta för vad som händer!!!! Och jag är stolt över det!.
Idag kom Signe! Hon är egentligen en helt vanlig baby, men det finns absolut ingen liknelse ändå :) Hon ÄR Signe! Så söt, så älskad, så underbar, så unik.....

RSS 2.0