Sista dagen på år 2013.

Vi har väl haft många riktiga höjdpunkter det här året, men också hemska dalar.
Det finaste på hela året är ju Signe som föddes frisk och fin i maj. Allting annat kommer givetvis fler trappor ned :)
Dock hände det mycket mer - Jocke och Jenny flyttade till Töreboda, till vår stora glädje! Annelie o Micke reste till Dubai en underbar vecka tillsammans med Suz och Kenneth. Käre maken fyllde 60 år med buller o bång och världens absolut roligaste familjefest- kommer aldrig att glömmas <3
Vädret har varit gudomligt detta år, mängder med sol och lagom med värme.
Efter operationen i oktober så har jag varit så himla pigg och frisk, det är verkligen underligt att kunna andas helt normalt - gå i en trapp utan större problem  m m. Nu är det konditionen jag snabbt måste plocka tillbaka men det ska ske nu efter alla helger. 
Slutet på året blev också så fint - med mycket umgänge med familjen och ikväll också med bästa vännerna!
 
           Att jag sedan fick en riktig kick av att frisk igen försämrar ju inte precis det här året-
 
Så är det ju enbart inte roliga saker som händer, livet går ju alltid upp och ned, och ibland tycker jag att det går mest ned. Men det är nog inbillning därför att det tråkiga är så tråkigt att det tar över när det händer. 
I mitt kök finns det en liten minimax som följer mig med ögonen och får mig att minnas :(
Och käre maken har det minsann inte för roligt. Förstörd ryggrad och ständig värk :( Inget av dessa saker rår vi över .
I början på 2013 miste vi vår älskade lilla Hjärta, det är något som fortfarande gör så ont -
men vi kanske måste försöka träna vår mentala styrka och fokusera till 95% på det positiva?
Nu blev jag djup eller hur :)
Så återgår vi till dagens verklighet.
Jag vill önska er allesammans ett riktigt fint slut och vad som är mycket viktigare: Ett riktigt fint nytt År! Hela min stora härliga familj, min släkt överallt i Sverige, mina vänner och alla ni övriga som jag inte känner.
Jag har inte avgett några nyårslöften - men jag tänker fortsätta kämpa mot ondska och krig - även om jag som en pyttis inte kan förrätta några storverk så har ju Kärrtorp visat vägen för att vi kan - när vi är många!
 
 
Stulen lycka! Fina sonen med fina sonsonen <3
 
 
Jag hinner ju inte med att vara med överallt, måste ju stjäla foton :)
Nu kommer gästerna! Ha det bra!
 
 
 

Dum, dummare dummast: Jag-jag-jag :(

 
Den här bilden har jag lagt in i dag efter mycken och hängiven vägledning av Joy. Nu prövar jag en till:
 
 
Yes!!! Det här är en krånglig genväg, men jag är ändå SÅ glad att det går!!!!
Dessutom har jag lyckats med Picasa också!!!! + de fina bilderna från den lille en :)
 
 

Så har ett nytt Så ska det låta passerat.

Även om det inte inbjöd till så många skratt så var det bra ändå. Jag är väldigt förtjust i Sonja Aldén och Oskar Sia och blev verkligen inte besviken :)
Huset har varit lite tomt det senaste dygnet :( Vad fort man vänjer sig med att ha sina kära hemma! Jag fick nästan svälja ned en tår när jag kom upp på Joys rum (gästrummet) och där stod två par gråa filttofflor prydligt uppställda under sängskåpen :) Ett par större och ett par mindre! Stefan och Joy! Du är för go´du Stefan <3
Jag skulle ha visat en bild på tofflorna med bildfunktionen på bloggen funkar inte, jättetråkigt tycker jag :(
I morgon blir det en hel del att göra, matplanering och städning inför den sista dagen 2013, biblioteket, affärer m m. Men det är också skönt att det snart är ett nytt oskrivet år, det har jag alltid tyckt. Dessutom är ljuset på väg tillbaka och vi har vi har den bästa årstiden framför oss :)
Ska se om jag kan stjäla lite bilder:
 
Snyggt, eller hur?
 
 
Vacker, eller hur? Och skönt att ni kommit hem helskinnade :)
 
 
Ha det bra, Roger och Henrietta, det är ni värda!
 
Så är det nattetid igen, tycker ibland att det är mörkt dygnet om--- men ingen idé att klaga. 
God natt och sov gott!
 

Lördag mellan jul o nyår!

Och några av mina kära är hemma och välbehållna :)
Tack!. Jag är verkligen tacksam! Flera av vänner/bekanta har förlorat någon ung, nära och kär nu i höstens mörka timmar. Och vi har fått behålla ALLA våra! Vi är många och jag är väldigt tacksam och ödmjuk. 
Jag passar på att tacka för en underbar julhelg, är så lycklig över alla de mina!
Kommer igen i morgon när tårarna går att hålla tillbaka <3
Jenny! Karlsson mådde bra och allt annat var helt ok. Vi längtar efter er!

Den 28 december 2013 kl 2.39

Kan absolut inte sova!  Men inte heller skriva d'rf;r att min dator f[tt idiotkn'pp_ 

Juldagen 2013, kväll!

Efter att ha sett både Rolf Lassgård och därefter delar av Malena Ernmans julkonsert så känner jag mig väldigt nöjd. Att jag dessutom befinner mig i kärt sällskap och dessutom fått lite hjälp med den lille en (androiden) gör absolut inte saken sämre :)
Vi har hängt runt köksbordet idag och tittat på en pytteliten skärm (you tube på i-phone) och det har inneburit många glada skratt, en del tårar och gemenskap. (jag undrar lite vad man ska med stor-tv till ?)
Hoppas att ni alla, nära, kära och alla andra har haft en bra jul hittills och får en bra fortsättning.
God natt och sov gott!

yatzy!

någon vann!mer kul!

visar några kära!men ni får gissa vad bilden föreställer!


måste ju få säga

god jul även härifrån!!hej!första inlägget från min lilla söta android!!!
Test.

Nu har jag kidnappat mammas telefon och testar att mobilblogga. Jag som är van vid iPhone håller på att bli halvgalen på Android och att det känns lite...oligiskt, haha. Hursomhelst, här kommer det första blogginlägget från appen.

Passar på att tacka för en mysig och fin jul :).


Bjuder på en bild på gammkatten Valborg <3.

Julafton 2013.

Jag är vaken tidigt idag och hinner tänka en hel del. I första hand är jag givetvis så tacksam för att jag har hela min familj och att vi trots diverse tjötiga krämpor ändå skrattar, gråter och lever. Jag tänker på en bloggvän som nyss mist sin son, jag tänker på en annan familj som miste sin son igår, jag tänker på alla som kanske inte får någon jul - av olika skäl - alla som inte har någon att fira jul med ? 
Den här julen är speciell; den är Signes allra första jul. Jag tror att den blir så fin och dessutom: det här är bara början :) En stor julkram vill jag ge er alla, både virtuell och fysisk. Var rädda om varandra - min familj - jag älskar er så mycket, mina syskon med familjer, alla mina vänner med familjer och givetvis önskar jag en God Jul till alla <3.
 
 
 
 

Min käre bror myntade ett nytt begrepp förra söndagen:

Så ska det låta har blivit Så ska vi skratta och det har verkligen bekräftats ikväll :) Endera har jag ändrat mitt beteende radikalt eller så är det verkligen så mycket roligare med Kalle Moraeus eller? Kan det vara gästerna också? Eller sammansättningen av gästerna? Eller eller eller? Jag minns ju faktiskt att vi skrattade mycket och hjärtligt när Peter Harrysson var programledare, so what? Inte ett ont ord om Peter Settman, men han kanske inte är lika rolig? Eller har lika roligt? Fast i kväll hade han ju roligt?
Ja, det finns många olika sätt att tänka, men! Det viktiga måste ju ändå vara att ha roligt och att få skratta. Om det då sker tillsammans med musik så är ju faktiskt måttet helt rågat :)
Det här, Signe, vill jag gärna ge till dig och de andra barnen i vår familj och i hela världen! Det här är glädje, kärlek och gemenskap.

Söndagkväll den 22 december 2013

Glad idag! Runt 20 000 människor demonstrerade fysiskt i Kärrtorp MOT rasism och alla annan exterimism! På Facebook var det över 42 000 som skrev under manifestation mot rasism :)
Äntligen händer det saker, äntligen börjar man från alla håll få upp ögonen för att det här är farligt läge!
Och jag är mest glad för hennes skull:
 
 
Hennes framtid är ju så viktig, vi MÅSTE sluta tänka i penningkapital, det finns annat kapital som är så oändligt mycket viktigare, finare och renare!

Vilket otroligt fint julkort :)

Önskar er detsamma - gullungar är ni!
 
På tal om gullungar!
 
Och här är farfar :) Han ser väldigt nöjd ut och det kan ju jag förstå :) Jag som är mamma till hans fru och Gamlan till gullungen här ovan :)

Jag vet exakt vad jag gjorde idag för 49 år sedan :)

Ungefär vid den här tiden på dagen (måndag var det då) så började mina födslovärkar! Och bara tre timmar och några minuter senare var jag mamma för andra gången, även nu till världens finaste lilla flicka :) Vilket jag hade önskat :)
Tyvärr så fortsätter min dator och hela fotoprogrammet att krångla så det går helt enkelt inte att ladda upp varken nya eller gamla bilder :( Det enda som funkar är de jag stjäl från Facebook så jag får väl göra det nu med :)
 
 
En jättegrattiskram till en av världens finaste döttrar! Jag är verkligen rikt begåvad!

En väldigt ovanlig vanlig dag :)

Vi hade planerat att åka och handla, storhandla, idag. Dels var det den vanliga månadshandlingen, så självklart också julhandling. Pyttelite loppis kunde ju inte heller skada, det var ganska länge sedan och jag hade abstinens. Allt klaffade, vi gick upp i tid, åkte i tid. Enligt plan till Skara-först en liten loppis, därefter käre makens favoritaffär (Jula) och jag gick in på CityGross för att handla i första hand allt köttaktigt till jul. Men det är något fel på CityGross? Jag tror affären, ytorna är för stora för mig, jag hittar absolut ingenting? Jo vars, revbenspjäll, julkorv, leverpastej m m inhandlade jag men därefter var det stopp. Basvaror hittar jag bara inte där, så jag gav upp när käre maken kom och så for vi till Skövde. Erikshjälpen först så klart, därefter åkte vi upp i topp på parkeringsgaraget vid Willys. Tog hissen ned och gick ut tvärsöver gatan och åt en väldigt god och stillsam lunch på Orient Palace! Jättemysigt och väldigt gott. Sedan tillbaka in i jättebutiken Willys och det gick väldigt bra att följa listan, vi var ju mätta och belåtna. Därifrån till Stallsiken; Biltema, Rusta och ÖB i nu nämd ordning. Så Konsum i Töreboda och hem. Hemma väntade oss Rasmus och Roger, de skulle övernatta här för en gångs skull och höll på med lite mat. Mitt i alla varor kom vännerna Loodhs med julblomma och det blev kaffe med pepparkaka och en stunds roligt prat. Visade också vår fina-fina julklapp; fotoalmanackan från Signe med föräldrar. -Stolta som tuppar- så klart!  Dom åkte hem för att se Ernst vilket vi ju naturligtvis också gjorde - det KAN man ju inte missa :)
Och nu ikväll har jag haft en lång stunds mysigt småprat med sonen-det är jag verkligen inte bortskämd med. Så nu är jag behagligt trött och väldigt nöjd med den här dagen.
 
 
Lilla kära barn, älskar dig :)
Godnatt och sov gott!
 

Jag är glad idag med

så lång verkningstid har skratt och du har rätt Ove, det Så ska vi skratta :)
Dagen idag har varit så mörk och dyster, blåsig och regnig. Men jag gläder mig än åt den långa, varma, vackra hösten!
Vi pillar med lite julförberedelser, jag fick recept av Majlis på ett mycket gammalt julbröd. Det + lite julbullar har det blivit idag. Men det har inte varit någon bra bakdag, ideliga fel och ingredienser som glömts bort ---:(
 
En mysig lördagkväll hade vi som vi kan tänka tillbaka på: tack kära systeryster och svågern Kent. Det är roligt med sammanslagna firanden och jag fick ju ännu ett fint och användbart hjärta. Vi hade restaurang Cattelin som kvällens ämne, men eftersom jag i vanlig ordning glömde ta kort så har jag inget att visa :(
 
Nu är det faktiskt time to go to bed. Sov gott allihop!

Ett gott skratt förlänger livet----

då måste jag förlängt livet med minst tre år ikväll :) 
Så ska det låta med programledare Kalle Moraeus och gäster som var ikväll: Sanna Nielsen, Per Andersson, Tommy Körberg och Charlotte Perelli! Det kan bara inte bli bättre :)
Per Andersson-så otroligt rolig så man skrattar nästan ihjäl sig och det ska ni veta: jag är INTE lättroad eller lättskrattad. Mr Bean har aldrig lyckats och det är mycket få stand-uppare som lyckats få mig att skratta. Burlesk och annan buskteater har aldrig fått mig att småle ens en gång. Men Per Andersson får mig att gapskratta så tårarna bara sprutar :)
Tack svensk tv för ett otroligt bra program! Ett stort tack går också till svenska landslaget i innebandy!!!!! Ni vann och det var så spännande!!! Världsmästare i innebandy! Stort! För ett så litet land! Och givetvis ett varmt och ömt tack till våran alldeles egna biträdande förbundskapten, Jenny Magnusson! Du är helt enorm! Ikväll är vi så stolta, glada och tacksamma för att vi är svenskar allihop och får vara det-varifrån man än kommer!
Så här ser ett gott skratt ut i sin bästa form:
 
Våran allra käraste lilla Signe! Hon föregår verkligen med gott exempel <3
 

Torsdag morgon, dagen före Lucia!

Här strålar decembersolen på grantopparna och av den stora mängden snö finns det bara en plogdriva kvar :) Vi har suttit och diskuterat framtiden. Käre maken fick telefon ifrån sin läkare igår-som just hade fått in hans röntgenresultat :( och det var riktigt nedslående. I stort sett är hela ryggraden kaputt och han har diskbråck ända upp i nacken. Alltså är en operation inte tänkbar. Just nu är han sjukskriven t o m 20140320 och har starka mediciner + morfinplåster. Den som kan hjälpa honom med det allra värsta just nu är ju sjukgymnastiken, Ida är verkligen duktig. Jag ser det som en omöjlighet att han någonsin kan börja jobba igen och det är ju inte heller det viktigaste-förutom pengarna. Vi får väl knapra in på utgifterna så mycket som möjligt och använda naturen och friheten som drivkraft. Och så vår fina familj :(
Skriver det här för att alla ska få samma information och liksom veta var vi står. 
Ha en bra dag alla nära, kära och alla övriga utom Sverigedemokrater förstås :)
 

Det är är vad jag är fostrad i och vad jag instämmer i.

Det här är det mina älskade föräldrar gav mig och lärde mig. Det är mycket märkligt att tänka tillbaka och inte minnas ett enda ont ord om någon annan etnicitet- trots att det var många i min hembygd som kom från andra länder: Finland., Ungern, Italien m fl.
 
"
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.
Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt."
 
Jag har ett enda kärleksfullt ord: Tack!

Käre, käre bror!

 Idag när jag läser vad jag skrivit så tycks det som om jag skäller? Men det gör jag verkligen inte-jag tigger o ber om hjälp-även om jag gastar:)
Men jag får väl säga att jag längtar efter er som vanligt och lite mer än vanligt :)
Inbjudan till klanen Karlsson gäller alltså även om jag förstår att det är en utopi :(
Kan väl säga helt ärligt att kameran spelar inte så stor roll, klanen Karlsson spelar betydligt större roll!
Lyssnar just nu på Malena Ernman och Jerry Williams! Och är helt tagen av hur de låter ihop :)

Min älskade familj<3

 
 
tre så älskade ....
Och jag kan inte mer! Min dumma gammelhjärna har strulat till min kamera/datordate och förstört allting. Kan inte publicera ett enda taget foto, får nöja mig med stulna-men ack så älskade!

Käre bror vad gör jag för fel? Nog måste det väl ändå var en lillebrors plikt att komma och hjälpa sin helt knäckta storasyster? Allra helst på julafton? Eller i varje fall nyårsafton? 13-helgen där går gränsen! Då tar ni med er den härliga klanen Karlsson Randof och kommer hit allihop!!!! Inga avhopp som inte är giltiga gillas? Vi hämtar er, ni ordnar med och tar med den underbara klanen Karlsson !!!!

Förlåt jag lyckade trycka på fel text, men : Så klart att vi menar verkligen varje litet ord! Jag vet att klanen Karlsson/inklusive Ralndolf har sina barn och sina långa resor!!!! Men vi har bostad, vi har mat, vi tror att vi har glädje och kärlek och vi trivs så¨himla bra med er Karlsson, Randolf,Sjöberg ????Finns det fler? Skulle så hemskt gärna vilja också ha med  min lilla syster med familj, skulle så hemskt gärna glömma alla år och till slut bara finnas och ha det mysigt allihop! 
Kan det vara möjligt?
Nu har jag nog begärt för mycket ....... men önskar det så himla mycket :)
 

En lättnadens lördag!

Strålande vintersol över de drivor som stormen lämnade :)
Veckan har varit väldigt jobbig både i vävstugan (med alla knutar) och även hemma. Stormen gjorde ju inte saken bättre! Men idag verkar det som om det mesta lugnat ned sig. Jag har bara ett mönsterparti kvar och så givetvis 6 knutar men det kommer jag att hinna med i morgon.
Idag var vi till Gullspång, vi skulle lämna elljusstakar som Jenna ville ha (vi använder de inte längre) och så glömde vi ljusstakarna :( Men vi fick ju glädjas över barn, så oss gick det ingen nöd på :)
Glad är jag, det mesta är fint och bra. Förväntansfull inför julen-även om inte hela familjen kommer så är jag jätteglad över de som kommer :)
Just nu är dock läget spänt: det pågår nazistdemontrationer i Lidköping och stämningen är spänd. Över 100 poliser är där och jag kan inte låta bli att ställa mig frågan: Har vi råd med nazister? Dessa ondskans lakejer, som inte gör det minsta lilla för vårt samhälle-bara sprider hat och ondska. Jag kan verkligen inte förstå hur de kan passa in i ett demokratiskt tänkande? De bryter ju mot grundlagen bara genom att finnas!!!! Fy för den lede fi!!!
Ha en fin kväll, glöm inte sista avsnittet av Så mycket bättre! Den 15 december, alltså nästa söndag börjar Så ska det låta med med programledare Kalle Moraeus! helt underbart!

Kärlek.......

 
Jag skulle bara stänga av och slökollade Jennys blogg :) Så fina ni är, så fint att ni är så samstämmiga! 
Vi har ju sett  och älskat Jenny Magnusson i många år, är stolta över att hon är med och sätter Töreboda på kartan, är stolta över att få vara vänner :)
 

ibland är det mesta tungt .....

men det gäller att försöka gå vidare? Just ikväll väljer jag bland alla onda ting: vi tar de ytligaste först-är det snyggt med blått hår? (fråga Hans o Gunilla Kihlström :) ), min plädväv tenderar till att bli en ryamatta-det är bara knutar:(, jag skulle ge vad som helst för att få veta VARFÖR Valborg spinner så in i h....e? Har hon värk eller är hon nöjd?
Nu hägrar sängen, i morgon är det hundra knutar som .... ja, inte precis hägrar, men tyvärr finns!

En helt underbar första advent!

Att solen strålat från en knallblå himmel gör absolut inte saken sämre :) Att vi åkte till Julmarknad på kooperativet Laxen där min kära fina Jenna jobbar och även hennes fina sambo. Det var häftigt: det de gör av allt "slängt" de får in är verkligen imponerande! Att sedan få höra en liten röst: mormor, min mormor kommer och morfar med :))))
det är stort. Det kom ju även en liten kopiering efter en stund, den sötaste kopierare man kan se:
 
Här är båda de finaste (idag var de tomtar) och deras fina-fina kusin.
Så vann vi även en jättefin grötskål med slev - foto kommer -och avslutade med att fika med kära familjen.
Hem, hämtade kära vänner vid tåget, lämnade en julkrans (det roligaste jag vet) och så hem till kattorna. Åt ännu ett julbord med min speciella tjej, min första, min kära och vackra: Vem? Jenny så klart och med var Jocke med trötta ögon idag, vad Dé nu kommer sig.
Telefonkontakt med min älskade Tvåa
, de börjar må bättre :) och telefonkontakt med min älskade Yngsta.
Jag måste få tacka för alla fina, goá inspirerande kommentarer, det är häftigt att kunna svara på gosig kommentar <3

Sista dagen i november 2013.

Vi har ätit julmiddag tillsammans med våra barnbarns farföräldrar och det har varit fantastiskt roligt och bra även om vi saknade våra nära och kära jättemycket (alltså de barnbarn vi delar med farföräldrarna :) och givetvis alla övriga.
Därefter blev det av en händelse Så mycket bättre tillsammans med Roger o Rasmus som kom från Karlstad efter en ishockeymatch :) 
En underbar dag och kväll alltså!
Nu avslutar vi med en musikkväll vid datorn - (du tar en och jag nästa) väldigt berörande och roligt. Tack käre bror o svägerska för tipset :) Även om vi ännu inte prenumererar på Spoty så finns YouTube.......
En massa hjärtan till er alla!
 

RSS 2.0