Väldigt underligt!

Eftersom jag haft en del annat för mig så har det liksom inte blivit något bloggande :( Men så idag blev jag lite påmind när jag såg ett underbart foto på facebook ---
 
 
och när jag sedan öppnar bloggen för att skriva så finns där också en underbar kommentar: någon som jag älskar saknar mina inlägg! Glad!
Hur som så öppnade jag alltså bloggen och där ligger ett annat foto på Signe, det sista jag skrev före det långa sjukbesöket! Fint att bli snopen på det sättet!
Så! Nu är jag tillbaka. Flera gånger om faktiskt. Det är många år sedan jag mådde så här bra, cortisonkurerna oräknade. Operationen var den värsta jag någonsin varit med om och då har jag mycket erfarenhet. Men när allt det värsta var över, söndag alltså, så märkte jag att jag kunde andas ordentligt för första gången på flera år :) Och så är det. Bråcket har förmodligen tryckt på lungorna och när det nu är ihoplappat så andas jag igen - ha, vad glad jag är!
Såret läker och jag är lite så där i startgropen: får dock ta det lilla lugna en vecka till. På måndag ska stygnen bort och sedan är det bara några dagar som gäller :)
Det har ju hänt massor av saker och en mängd foton som inte är tömda ur kameran ens.......
Ja, ja, allt har sin tid. Ha en bra torsdagkväll och var rädda om er.

Innan jag lägger mig på kirurgbordet igen

 
stjäl jag en ny bild på den allra sötaste och mest älskade lilla tösen i hela världen:)
 

Det här är en speciell dag :)

för 35 år i dag så hade käre maken väldig tandvärk och syster yster väldig magvärk! Käre maken fick pencillin och syster yster fick en väldans vacker och intelligent liten dotter! Snacka om livets skillnader :) Alltså, vi är ju också väldigt nöjda med våran fina-fina Carolina systerdotter! Hipp, hipp, hipp Hurra! Ha det bra Carro på din födelseda´!
 
Det gick 10 år efter Carros födelse så kom nästa vilde med dunder och brak, ja, ja-åtminstone med fötterna först. Mirijam! Älskade knasiga unge, det finns ingen i världen som är som du :) Och var i jösse namn kommer du att hamna? Kramis från de gamla gamlingarna!
 
För övrigt så har den här dagen varit en väldigt normal oktobermåndag, kylig, våt och disig. När Carro föddes var det lördag och faktiskt lite sol, när Mimmi föddes var det fredag kväll och jag minns faktiskt inte hur dagens väder varit. Men som sagt idag har det varit en normal höstdag. Det kryper lite i skinnet på mig, trivs inte riktigt med livet just nu men det går kanske över? Ikväll börjar i alla fall nästa norska serie, hoppas den blir lika bra som den förre; Halvbrorern.
 
 
Carolina, några år efter 1978
 
 
Nu förstår nog ni alla varför vi undrar var hon, den vilda, ska hamna? Men det är nog lugnt. Förutom att hon stundtals är vild så är hon familjens absoluta polis till vardags. :)
 

Ha fb kvar!

Jag kan ju inte avstå från Facebook hur gärna jag än vill :(
 
 
Då får jag ju aldrig se sådant här fint :)
eller sådant här :)
 
En mycket fin bild från dopet :)
Jag blir glad när jag sitter och minns. Och den här veckan behöver jag mycket glädje!
Tyvärr försvinner halva bilden vid publikationen, vilket är jättesynd när det gäller just den här bilden :(
 
Foto: Fasters underbara unge döptes idag ♥
 
Prövade en annan metod, gick bättre :)
 

Med hänsyn till det skrivna ordet

måste jag nog tala om att det var en massa skoj i mitt förra inlägg! Ha en bra söndag.

Det haver också hänt annat ......

Vi åkte till huset i Haga och tittade. Mysigt, med stor potensial! Jag tror verkligen Jenny och Jocke kommer att sätta sin prägel rejält på det lilla tillbyggda torpet :) Det passar dom verkligen :) + att dom två är troligen de första i Sverige som har bott i TVÅ  vinnande Körslagskommuner!!!!!  Lycka till, riktigt lycka till. Ni passar så himla bra ihop och vi godkänner inte längre några skilsmässor eller frånflyttningar i familjen :((((((((( Vi har varit väldigt toleranta tidigare mot nästan vad som helst, ett ex är Ultima Thule! Som jag hatade men ändå inte sa så mycket om ???
Alltså min åsikt var ju helt klar men! Ville inte såra någon i familjen, Nu är det stopp och belägg: Vi är verkligen emot nazismen, vi är emot allt som riktar sig mot enskilda, allt som inte tolererar hudfärg av alla slag, religion av alla slag (så länge den inte skadar någon) allt som riktar sig mot att sexuell annorlundahet------- så länge den absolut inte skadar någon. Lyssna och lär, titta och se, läs och förstå! Det mesta kan hända i vår oerhört stora familj. Vi försöker hjälpa istället för att stjälpa, vi försöker skratta istället för att döma, vi försöker leka där lek behövs, prata där språk behövs.........
Och vi hjälper gärna till, väldigt gärna :)
 
Ps! Vi dömer bara de som dömer ut andra. Men vi kastar inte ut någon, vi pratar gärna och och försöker övertyga om den naturliga vägen att gå.

Så är det ju :)

Som Törebodabo så har man ju också levt med familjen Lindström så länge jag kan minnas. Mamma Eva har alltid lett Luciatåget och allt annat vad gäller musik, förutom att hon också jobbat på Kulturskolan. Hennes pappa Sten har ju varit Törebodas egen dragspelare och farbror Allan har varit musiklärare och personlighet i Törebodas Blåsorkester. Så de fina tjejerna, Elisa och Alma! Som funnits på arenan i många år så fort det handlat om musik. Så mycket glädje och sång, så mycket stolthet ikväll när de verkligen får visa hur duktiga de är:
Vinnare av körslaget 2013! Hurra! Hurra! Hurra!
Priset kommer Elisa att tilldela Kulturskolan och eftersom Töreboda är och alltid har varit en musik-kommun så ser vi fram, med glädje, mot fortsatt leverans :)

Ingen bra kväll.

Jag hade sett fram emot helgen, men förstår hur dåligt Lilian mår. Och får  se framemot  nästa träff :)
Jag har en tid haft roligt med Facebook (ända sedan jag försökte komma därifrån) men ikväll har jag fått en örfil. Skulle vara glad om någon kunde berätta för mig hur jag avsäger mig Facebook?
 

Mår fortfarande inte alls bra

efter den där j....a vaccinationen, grr. Käre maken gör mig sällskap, han har fått borelia efter ett ilsket fästingbett och måste börja med pencillin. Ibland känns det faktiskt lite orättvist det här livet. Men det kanske är så att vi är rikt begåvade vad gäller familj och vänner, då ska vi också få lite negativ motvikt :)
 

Det är knepigt hur

text man skriver i bloggen bara försvinner? Jag skrev och berättade hur dålig jag blev av influensavaccinet och texten fanns kvar i morse. Men inte nu? Hur som så är jag bättre men inte bra. Orkade inte ens vara med och handla, käre maken fick köra hem mig och jag tvärsomnade. Tack Robin för kommentaren. Visst är det så förtvivlat sorgligt, jag har tänkt på Mariana och hennes dotter Hanna hela dagen. Att vara så ung och ändå änka!

Fy för den lede fi :(((

 

Trött men nöjd :)

Dagen har varit hård, mycket mycket arbete och det är så skönt att faktiskt orka så pass mycket. Alla fönster på vår stora altan är putsade, all textil tvättad både från ladugården, husvagnen och altanen. Oj vad det känns skönt och bra! Mindre bra var däremot mitt blodtryck som sakta men säkert stiger till de gamla värdena runt 200/100. Och jag förstår ju varför. Jag orkar fortfarande inte med så mycket träning som jag skulle både vilja och behöva. Okej, jag hade kunnat träna istället för att putsa fönster kanske ni tycker? Men det är inte så enkelt. När jag går, cyklar eller gör de fysiska rörelser jag ska så tappar jag omedelbart andan och får problem långa stunder. Om jag jobbar i lugnt och fint tempo så går det jättebra? Min förhoppning är ju att jag sakta men säkert ska kunna jobba upp en bra kondition också.
Idag har jag iallafall som förste man i Töreboda tagit höstens influensaspruta. Fint att kunna bli först med något :)
 
Nu är det kattkrig i köket, bäst att ingripa.

Gör FN:s barnkonvention till LAG i Sverige med!!!!!

http://blog.unicef.se/2013/10/17/en-lagandring-kravs-for-barn-som-soker-asyl/
 
Jag orkade inte titta på Uppdrag granskning igår :( Jag orkar inte att hela tiden se eländet, känna stor sorg över vårt lands beteende och ändå inte kunna göra något :(

Sorg ...........

Min Jenna har syskon som vi haft kontakt med, kontakt av olika slag, men ändå väldigt positiv. En har vi haft lite djupare kontakt med och träffat personligen några fler gånger- bl annat när hon var liten - bara åtta år. och besökte oss sommaren 1986 tillsammans med sin familj (fosterfamilj)  och här blev det jordbävning! Inte kul, men sant! Nästa gång träffades vi i Sävsjö i juli 2001 (kanske 2002) när vi och våra små älskade tjejer besökte Mariana och hennes familj under en mycket fin septemberdag.
Vi har liksom levt parallellt med fina Mariana; vi visste när Hanna föddes, vi visste nu och då hur de levde och hade det fint. Men! Så skrev Mariana för bara ett år sedan, i samband med min hjärtoperation, att hennes man hade cancer och att hon förstod hur vi hade det. Vi kände det så fint, vi  blev så ödmjuka inför deltagandet.....
För bara några veckor sedan skrev Mariana och var glad: hennes man svarade mot behandlingen.......
Men: Idag orkade han inte längre, idag slutade han leva och Mariana förlorade sin bäste vän och man, Hanna förlorade sin bäste vän och pappa ......
Vi känner sorgen, vi vill ge stöd, men ord är så himla små.

Måste ju in med en snabbis

 
när det kommer ut bilder på så vackra och kära töser :)
 
För övrigt så åker vi till Gullspång nu och pussar lite på små barn :) Man blir ju smått avundsjuk så att säga :)
 

Underbart vackra tisdag och vi har städat la´gård och växthus :)

 
Och här har vi två Ettor, två speciella tjejer :) Mitt första barnbarn och mitt första barnbarnsbarn! Glad!
 
'

Mer kommer i morgon!

 Det är tur att något ens kommit så korkad som jag är med datorer.

Bilder....

Helt oredigerade favoritjejer <<3
 
 
Nästan hela gänget syns i bild: för att rösta på team Elisa!!!!!!!!
 
 
 

Mulen måndagmorgon

men glatt hjärta!
Det som mötte oss vid hemkomsten var naturligtvis tre gaphalsar, ett kylslaget hus och en dator invaderad med virus :( Gaphalsarna fick så mycket kärlek att de teg till slut, spisarna blev tända och huset varmt, men datorn!!!! Icke alls. Jag hade dessutom affärer på Tradera som redan var lite sena p g a resan :(
Men efter en god natts sömn fick käre maken igång datorn och här är jag nu :)
Vill bara säga: Har haft en så underbar helg som det någonsin går att få!!!!! Allt har bara varit SÅ bra, SÅ fint och alla tårar som fallit har varit av glädje!
Foton och mer utrop kommer så snart jag tömt kameran. Av naturliga skäl vågade jag mig inte ens i närheten av datorn i går med kameran i handen! Livsfarligt!
Återkommer!

Packa, packa ......

slå in paket, slå in paket och så en tredje gång: slå in paket :)
Ja, det ska bli väldigt trevligt. Helt enkelt underbart! Att få vara med och döpa sitt första barnbarnsbarn är ju en sak men att få vara med på Signe Mirijam Marias dop är en helt annan sak. Hon är väldigt speciell, väldigt carismatisk-alltså helt underbar!
Nu väntar sängen, i morgon väntar frisörerna på båda gamlingarna, sjukgymnasten på Gamlen och därefter rak kurs mot Arbrå!
God natt, sov gott!
 
 

Höstrensning och fönsterputs :)

Jag tycker det känns så bra med höststädning och lite röj! Nästan lika bra som vårstädning, nej, nej, såklart att jag bara skojar! 
Sonen har varit hemma en sväng i kväll, de håller ju på att få tillökning i familjen; den förstfödde ska få heta Elvis och nästa är inte riktigt bestämd än. Sonkvinnan är som vanligt ute på politiskt galej, hon är duktig hon :)
Här i stöva (märker ni att jag läser Dan Korn ?) blir det en tv-kväll. Jag hade svurit på att inte titta på tv4 i onödan och absolut inte Äntligen hemma. Jag är ganska trött på det och trött på trender, men ikväll var det en massa fakta om nässlor och det kan jag absolut inte avvara :), har ju slarvat bort varenda artikel jag läst om nässlor!
 
En liten reflektion: yttrandefrihet gäller för alla, det är nämligen en grundlag. Att dela en artikel på Facebook är inte riktigt samma sak, dessutom gäller ju tyvärr yttrandefriheten även för de som inte har samma åsikt som en själv :)
 
Förlåt, jag måste bara hålla ordning för mig själv.
Ha en bra kväll!
 

Varm och mulen oktobermåndag ..........

och vi har haft finbesök :)
Syster yster med sällskap:
 
Här står hon i mitten, syster yster alltså. Självklart hade hon inte alla de här godingarna med sig idag :)
bara en:
 
Villemo Magnusson, 2år och 3 månader! Inte bara söt utan också väldigt begåvad. Räknar lätt till sju och pratar som en liten papegoja :)
Senare på kvällen var makarna Loodhs här och LG hjälpte käre maken på med bassängplåten. Så skönt att bassängen är rengjord och täckt inför vintern. Och så givetvis kul med en liten stunds småprat om bl a team Elisa, partiledardebatten och annat viktigt :)
Vad gäller debatten så har jag funderat mycket idag och läst resentioner och lyssnat av andras intryck. Det ett mycket fulare spel som regeringen bedrev än vad jag fattade direkt. Men idag, när man fått smälta ned eländet och blanda med andras tyckande, läst lite faktasiffror från arbetsmarknad, socialtjänsten och Försäkringskassan- ja, då blir jag banne mig mörkrädd. Hur mycket får en sittande regering ljuga och hymla med egentligen? Har man inget som helst personligt ansvar för vad som händer i Sverige nu? Och när de väl och äntligen fråntas sitt vanstyre- ja, då ska då ha sin regeringslön kvar i ett år??? För det nya avtalet gäller ju inte dom som sitter nu? Fy för den lede fi :(
 
 

Partiledardebatt.

Jag skrev förut rakt av vad jag kände, trots att jag då var på Fb. Det var egentligen inte riktigt meningen men jag var så full med känslor! Upprepar dock här vad jag kände vad gäller partiledardebatten; Reinfeldt visade för ovanlighetens skull sitt "fula" lögnaktiga ansikte: Då menar jag verkligen inte hans ansikte utan hans politik! Pastorn var ju med som vanligt- och nu vill han avskaffa Landstinget. Okej, det vill jag med, dock inte med han premisser. Annie Lööf! Fy för lede fi! Kan man verkligen delta i en seriös partiledardebatt och sitt och FLINA så otroligt oseriöst och nedlåtande? Björklund är ju som han är. 
Jonas Sjöstedt var helt enkelt lysande! Oavsett vad man har för partifärg!
Stefan Löven är en ärlig enkel människa som har så himla rätt och tänker så rätt. Han har inte talets riktiga gåva men är verkligen värd att satsa på därför att han till motsats till regeringen: är ärlig.
 

Nu är tid för att göra lite nytta :)

http://unicef.se/stod-oss/varldens-barn
 
Läs detta noga och var med och hjälp! En bra sak är ju att handla i Gåvoshopen-som ni lätt hittar när ni går in på den här sidan. Ha det bra och tack för all hjälp.

Vilken kväll!

Det är faktiskt 12+ ute och klockan är snart halv ett på natten till den 6 oktober.
Vi har just kommit hem från grannstugan där vi tillbringat en riktigt trevlig kväll med jättegod mat, god dryck samt väldigt givande diskussioner :)
Det blev absolut inte alls mindre trevligt för att tv:n stod på och team Elisas var suveränt bäst i kväll och gick också vidare till semifinal!
I morgon skall vi åter sammanstråla med våra kära grannar och då gäller det att identifiera vildsvinsbajs!
God natt, sov gott!

Fredag kväll---igen?

 Hur kan tiden bara öka och öka farten? Man hinner inte ens fatta hur fort det går!
Dagen idag har varit lika vacker som igår med undantag för att molnen kom sen eftermiddag och kväll. Men tvätten har torkat och idag har jag tvättat all textil i badrummet i la´gården. Duschdraperi och alla vita handdukar. Det ska bli skönt att höststäda inne när allt trädgårdsjobb är överstökat. Idag blev det städning av altan, grovaltan och altantrappen. Dock inget pyntande, det hanns inte med :(
Ha en skön fredagskväll!
 

Glöm inte!!!!

http://blog.unicef.se/2013/10/04/varldens-barn-bor-fa-skydd-av-de-nya-millenniemalen/
 
Världens barn MÅSTE få all hjälp som går att ge!
 

En helt underbar oktobertorsdag!

Strålande sol som ger dubbelt upp när alla de vackra höstlöven speglar sig i solstrålarna :) Jag älskar verkligen sådana här dagar. Vi har varit ute mycket faktiskt, gått med stavar, planterat de sista Funkiorna som stått i krukor hela sommaren, hängt tvätt gånger två! Faktiskt har jag fått en hel stor jeans/frotte/sweetshirt-tvätt torr ute idag. Härligt! Att sedan inte blodtrycket var bra får jag ta med jämnmod, allt kan ju inte vara bra.
Nu är det dags för middag, käre maken supergoda ärtsoppa. Därefter åka till Loodhs med en kasse päron och så hämta lite grytor hos de kära Magnussons. Förhoppningsvis hinner vi basta ikväll, det är länge sedan och jag vill sköta min tånaglar lite grand. Ha en fortsatt bra dag!

Onsdag kväll, det är redan mörkt trots att klockan inte ens är halv åtta :(

 Men vi får finna oss i det, får försöka hitta på annat kul :) Ikväll tänkte jag då sitta vid min kära symaskin under tiden som käre maken monterar upp och ned med mina vävstolar :)
Längtar efter att kunna väva ordentligt igen, men har inte haft ork. Börjar dock bli bättre och bättre, kommer väl att vara helt frisk och må helt bra lagom till nästa operation :(
Men idag har jag i alla fall lagt ut åtta annonser på Tradera, det är också så länge sedan att jag knappt kom ihåg hur man beräknar frakten.
På fb fanns det en och annan riktig goding!

Bort från internationell politik

och fram till HÄRLIGA familjen När jag sökte på egon ikväll på FB för han sa att han skrivit något något nytt så hittade jag en undergrupp: Egon 60 år! Jag kom naturligtvis och (kanske tack o lov) inte in på den men tyckte det var väldigt roligt i alla fall!
Än en gång: Ett jättetack från mig, som mamma, fostermamma, mormor, fostermormor, farmor, gammelfarmor, moster och mostermormor och givetvis alla kära partners - Kent är väl karlsmostermorfar? Tror jag, men kul är det och ett stort tack ska ALLA ha, vi lever i många år på det här! 

Ingen BRA dag.

 
Men jag är mest ledsen över Norges j....a idiotnazistregering!!! jag blir så arg! det är ändå bara TVÅ år sedan ni kunde fånga den värste av alla fascist/nazister någonsin i modern historia och nu hyllar ni hans parti!!!! Ni har valt in Breivik i er regering! Fy för den lede fi!
 
Att sedan Ku Klux Klan gör över med hela USA är ju inte mindre sorgligt! Det kommer ju att drabba hela världen? Men man är ändå lite van vid era dumheter!
 
Men värst av allt är väl ändå Grekland, eller inte Grekland utan vad man upptäckt i Grekland: Gyllene Gryning och dess kriminella verksamhet.
 
Jag blir så himla arg, besviken och genuint ledsen: jämför med alla kriminella mc-klubbar och annat jävelskap i Sverige-vad har MÄNNEN för sig? Är det testosteron eller ren och skär dumhet? Eller vad handlar det om? Att man som pappa eldar upp sina barn? Eller att man drar på sig vita örngott över huvudet och hänger människor med mörkare hudfärg? Vad FAN håller män - niskor på med?
 
 

RSS 2.0