Ville bara säga:

God natt och sov gott!
Det har varit en bra dag och fin kväll. Kalle Moraeus har verkligen förmågan att välkomna och mixa alla och allt, ändå är han exakt likadan jämt. Beundransvärt!
Lite bekymmer har vi ändå haft :( Douglas blev tvärt superduperilsken på käre maken och utförde en hejdundrans ilskendans. När tv var slut och vi kom ner så var Valborg på ett sällsynt dåligt humör! Hon sprang fram och tillbaka med dundrande fötter, över våra skrivbord, upp på skrivaren, valsade mellan lamporna och dök därefter in i det trånga utrymmet bakom cd-skivorna? Hon ville ha mer blötmat med medicin och vi hade slut :((( på blötmat alltså :(  Nu funderar vi på att sluta med glocusamin??? Hon blir ju så vild och så krävande?  Nej, nej, nej: så klart att jag bara skojar!
Ha en fortsatt bra kväll, ni som orkar vara vakna.

Trädröjning på hög nivå!

Och ynkliga gamlingar får snällt stå och se på :) En röjmaskin på gärdet och Jocke i trädgården :)
Vilken himla tur att man får hjälp! Det såg minst sagt bedrövligt ut, hela huset i skuggan av snabbväxande sly. Dessutom en 7-8 meter död gran mitt i trädgården och en ännu större sjuk hägg :(
Men nu ska det bort och jag ser redan hur ljust det blir.

Söndag!

https://www.facebook.com/UNICEF-Sverige?sb_src=dde03qeux53xc&app_data=%7B%22sb_src%22%3A%22dde03qeux53xc%22%7D&hc_location=stream 
 
Bli världsförälder för Unicef, behovet är enormt!

Hm!

Did a tell you ---- inte helt bra.
 
Elton John - faktiskt bättre än originalet.......!!!!!!
Kul att ni gick vidare, bra vunnet!!!! Team Elisa!!!!!

Wake up!!!!

https://www.facebook.com/UNICEF-Sverige?ref=stream&sb_src=dde03qeux53xc&app_data=%7B%22sb_src%22%3A%22dde03qeux53xc%22%7D&hc_location=stream
Tänk på alla barn som behöver OSS ALLA!
 

Ikväll skulle vi ha varit i Kisäng........

för att fira Stefan 30 år i morgon! Joy och Stefan hade gjort en jättefin inbjudan och väntat är ca 40 personer. 
"Alla var där, Joy o Stefan var där, Kenneth o Carola, Mankan o Susanna, ja, alla är där!!!!
Ja, vi är inte där fysiskt men däremot psykiskt såsom Joy och Stefan var förra helgen :) 
Summan av kardemumman är att man kan umgås psykiskt/själsligt och ändå ha det helt underbart!!!!!
Så himla mycket tack för att ni finns och att ni hittat varandra!
Hurra!Hurra!Hurra!Hurra! Ett fyrfaldigt leve för den allra finaste Stefan!!!!!
 
Så himla fina! Stort och varmt lycka till i livet! från Svärföräldrarna.
 

Jag lovade ju bilder......

Men har tyvärr glömt att ta en hel del bilder: exv på den stora vackra korgen med mängder med godis; ostar, vin, hembakat knäckebröd, kex m m :((( som LarsGöran och Majlis hade med sig, inbjudan till middag på Mandys Diner som Kjell o Lilian hade med sig, resa till Stockholm med hemliga mål, pengar!!!! till Inlandsbanan efter att den fina motorcykeln lagats, med mycket mera:
här kommer  blomster från Joy och Stefan:
 
 
Mycket vackrare än vad bilden anger!
Blomster från Tommy, Ronnie, Katarina och Riitta!
 
 
Den också är mycket vackrare än vad jag lyckats fotografera :(
 
 
Den här sötingen är från alla i Riddarhagen!
 
      
 
Massor med fina kryddor, ostar, drycker, blommor - hemgjord lingonsylt a´la Kent!, blodpudding (som redan är uppäten :) Receptbokställ som redan är noga utprovat och med beröm godkänt :)  +
 
en hel massa vackra blommor! Det är så många som grattat, man känner sig verkligen så glad-- men allra gladast och bäst var festen!!!! På andra plats kommer givetvis Fyllekajan (bild nr 5) vi har fått beställningar på den :) Kan ni leverera; Jenna och Dinge? Fast egentligen så var allihopa så himla roligt och bra och nämns här utan inbördes ordning. Och om det skulle vara så att någon känner sig glömd så är det bara pensionärsglömska :)
 
 

Några blixtsnabba glimtar .....

 
 
 
 
 
 
 
Den första var lite felvänd, men vad gör väl det? När man är så här söt så kan det väl få bli hur många bilder som helst!!!
 
 
 
 
 
 
Några blixtglimtar från en helt underbar lördagkväll. När den här bilden togs så var klockan säker 20.30, alla mådde bra, ingen frös och alla skrattade och hade roligt! Vi kommer att leva länge på det här!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

info@pytteliten.net

Joy! Det är en vuxen prematur som gärna vill ha kontakt med andra vuxna prematurer. Du kan maila till adressen här ovan så framförs det till den tjejen.
Här har vi en liten men inte pytteligen:
 
 
 
Äkta känslor som går att se!!!

En väldigt ovanlig tisdag!

Min käre make har blivit så himla firad trots att det blev försiktigt p g a att han avsade sig. Men hela köket är fullt av blommor, korgar med godsaker, vinflaskor m m. Och på Facebook är han överrepresenterad :)
Tack alla ni som visat honom så mycket kärlek och vänskap! Jag är stolt över att ha en sådan kär make :)
Fler foton kommer, de viktigaste är ju redan visade :)
 

Var dag innehåller något nytt!

http://www.svtplay.se/klipp/1442143/sofia-pekkari-svarta-silhuetter
 
Gå in här och lyssna med öppet hjärta. Det är så helt underbart så man blir matt! Självklart så är det ju Björn Ulveus som skrivit texten och Benny Andersson som gjort melodien och hon med den helt underbara rösten heter Sofia Pekkari!
Låten är tagen från Björn och Bennys nya musikal Hjälp sökes. Gissa vad jag kommer att köpa biljetter till?

Egon, snart 60 år!

 Jag har varit ute och plockat Kärleksört till frukosten. Vill så gärna visa hur betydesefull han är; Men ibland har ord ingen räckvidd, det räcker inte till :(
Okej: Då får jag använda det jag har:
Käraste, käraste Egon: Du är det bästa som finns! Det låter inget, men är så himlavärdefullt för oss! Ingen har kunnat göra så mycket bra för oss, ingen har kunnat älska oss så mycket, ingen har kunnat överse med oss (mest mig) ingen har orkat så mycket som du!!!! Ord är viktiga men för små: de kan inte riktigt uttrycka alla våra känslor: Vi älskar dig så mycket Egon Gustavsson---------

Nu är det i alla fall


Nu är det i alla fall

god natt och sov gott. Vi har tittat på Körslaget och är så mysiga i magen :)
Så har jag lyssnat på Sofia Pekkari och Svarta silhuetter och njutit! Benny Andersson,, Björn Ulveus! Ni är helt otroliga! Den här gången tror jag att ni läst "De ovanliga"!
Hur som, så är ni bara bäst!!!!!

En helt underbar måndagkväll i september!

 Jag suger på helgen, om och om igen! Älskade barn, älskade barnbarn, älskade hela familjen inklusive syster-bror och syskonbarn, svåger (ett speciellt tack för lingon, blodpudding m m) och egentligen ingen nämnd och ingen glömd.
Men!!!
Jag är så glad över mina barn, min Etta, min Tvåa, min Trea , min Fyra och min Femma! Ni är så underbara och jag är så ödmjukt tacksam-----
Och stolt! Jag fattar ju ändå någonstans i mitt dolda inre att jag faktiskt ibland lyckats! 
 
Ikväll har vi fikat med Rolf och Asta, En jättetrevlig fikastund och vi ser framemot Julmiddag 2013 tillsammans med våra älskade Arbråbor!
 
Jag vill inte framhålla någon för alla har gjort så starkt intryck: Om jag får säga som Gry Forsell i Körslaget:
Dessa körer går vidare- utan rangordning:
Alla mina älskade barn!!! Med självvalda men älskade partner/äkta män/flickvän/pojkvän eller något annat----
Alla mina ä'lskade barnbarn med självvalda, bortvalda ---- nu blev det liksom lite svårt ---- älskat barnbarnsbarn!
Mina älskade syskon med partner, barn med partner samt givetvis barnbarn :))
 
Alla har gjort ett bestående intryck och som jag är så glad över: mest lycklig över min Egon  och allas Egon!

Längtar!

 
Hon är så underbar, så lik sin pappa och så lik sin mamma :)
Och jag tror det är Gamlans händer !!!!!

Haft en trevlig kaffestund med-----

Rolf o Asta! Alltid lika trevligt. Och nu kunde vi påminna om julträffen--vi har ju något underbart tillsammans- nämligen Joel och Nellie! Underbara ungar, vilket vi var helt överens om :)
 

Nu är dom mest långväga ifrån hemma! Suck, en lättnadens suck!

I och för sig vet jag ju inte om Arbrå-borna är hemma men det räknar jag kallt med  (---------oro---------) i alla fall nästan kallt! Är ni hemma eller?
 Här har käre maken en alldeles egen kräftskiva!
Josse o Robert kom hit idag och presenterade en present som dom glömt i bagaget!
Kräftor! Hemkokta av Erik! Så här är det: Jag är ingen superälskar av kräftor. Brukar äta en En en för sällskaps skull! Ok!!! Jag vet!!! Hur dålig jag är!!!! Tyvärr är jag lika dålig på jordgubbar!!!!!!!!
Skyller på min vallonska härkomst :)
Men!
Jag har alltså ätit (8) alltså åtta kräftor!!!! Jag tror det inte själv men ser ju resultatet!
Erik! Ett noll till dig!
 

Trött och lycklig!

Kommer igen med fler bilder i morgon, har lagt ut en del på Facebook, men har skrattat gott åt samtliga!

Ni måste inte tro mig, men det ÄR sant!!!

Jag skrev ju redan igår att det blev en sådan överraskning att två, kanske fyra väntade besök blev nio älskade! Men det kommer mera: Idag efter en stor härlig gemensam frukost så åkte Annelie o Micke till Skövde tillsammans med Mimmi för att hälsa på Olivia och Per. Kennet sa att han aldrig sett Sjötorp och eftersom det var kanonfint väder så bestämde vi att vi åker dit via Fredsbergs kyrka-för jag ville gärna se Sonjas blommor efter begravningen. Väl där så stötte vi ihop med Karolina och Villemo-vilket i och för sig inte var särskilt konstigt egentligen, dagen efter Sonjas begravning. Karro sa att hon ville visa Villemo farmors blommor, vilket ju inte alls var något konstigt. Jag tyckte nog att Karolina såg lite avvaktande eller lite försiktig ut, men det skyllde jag ju också på sorg och saknad. Vi for i alla fall vidare och flanerade i Sjötorp ett bra tag, åkte runt och flanerade med bil ett bra tag. Nej, sa Suz, nu åker vi och äter. Men jag är tvungen och hem först, hon skulle hämta något och jag tyckte det var helt ok, jag behövde gå på toa.
Vi kör in på vår gård och där väntade den absolut största överraskning jag någonsin varit med om. Där stod hela stora familjen och sjöng för Egon!!!! ALLA, i alla fall nästan alla var där. Annelie, Micke, Mimmi, Fredrik, Linda, Nellie, Jenny, Jocke, Roger, Henrietta, Rasmus, Josefine, Robert, Jenna, Dinge, Mikaela, Enyo, Ewa, Kent, Karolina, Kristoffer och Villemo :)) Helt sanslöst underbart! Välkomstmingel på gräsmattan i den vackra septembersolen, dukade långbord på altanen och vi fick plats allihop!!! Det känns verkligen sanslöst! Och jättegod mat-exotisk planka med mycket god potatissallad --- alltså jag tror knappt på det själv! Linda spelade dragspel för morfar, Nellie spelade tvärflöjt -  jag blir tårögd när jag skriver om det. Fredrik skippade sitt konfirmandläger-han ville hellre åka till mormor och morfar. Och Mimmi och Jenny! Överlägsna lekledare, jag har skrattat så mycket så jag har ont i mungiporna :)
Nu har alla gått och lagt sig och jag måste också göra det, men jag känner mig så otroligt glad, ödmjuk och full med kärlek till min underbara familj!
 
 
 
 
 
Vi tar mer bilder i morgon, de här har jag bara snott från Facebook, jag har inte laddat ur min kamera än :)
God natt, sov gott!
 

Det blev nästan fullpott!

Vi väntade två, kanske fyra, men det blev nio + fyra hundar! Snacka om rekordutdelning :)
 
 

Väntans tider :)

Där är vi nu. Vi väntar på min älskade Etta med familj. Dock vet jag inte hur många familjemedlemmar som kommer eftersom Josse har lagt sig i sängen med feber och ont i halsen  :(
 
 
Min fina 1984.
 
 
Syster ysters fina etta :)
 

Hm!

Vi står inför ett jubileum och känner oss sjuka, trötta och gamla. Visst är det jättefint att bli hyllad och uppmärksammad, men! Det är så mycket mer känslor inför åren som gått? Ursäkta mig, men jag glädjer mig mycket mer åt det dop som vi nu står inför än för vår egen ålderdom. Jag glädjer mig mer åt Signes framtid än åt min egen- framtid-? Helst skulle jag vilja ge henne det vi själva önskat men känner mig - ja, maktlös :(
Det här var min egen speciella akuta ton. Men det finns mer att säga:
Finge jag bara välja så skulle jag välja ett jättehejdundrande kalas för en människa som är så fin som min käre make! Det finns ingen människa på jorden jag hellre skulle vilja fira! Men han vill inte själv och jag vet hur han känner och hur dålig ork han har. Så....
 

Debatt!

Vi tittade på debatten mellan Magdalena Andersson och Anders Borg häromkvällen. Jag måste erkänna att jag väl inte haft någon skyhög tilltro till Magdalena förut, tycker liksom inte att hon utmärkt sig så mycket. Däremot brukar ju Anders Borg klubba ned vem som helst med sitt arroganta kroppspråk och konsten att svara rejält och mycket utan att säga något alls egentligen.
Men jag blev imponerad av henne. Hon var påläst, avbröt aldrig, sa inte samma sak flera gånger, hon var bra helt enkelt. Och det tyckte nog Anders Borg också för han var direkt dålig. Upprepade sig ideligen, framstod som tjatig och onyanserad, sneglade lite underligt in i kameran ibland och var uppenbart medveten om sitt underläge.
Hoppas nu att det fortsätter så här. Trots att vi tappat en mycket stor röst och ett ännu större hjärta genom Kristian Gidlunds bortgång så har vi dock hans tankar och skrivna ord kvar.

Lycka!

 
Eller hur?

Snabbinlägg!

Kunde inte låta bli:
 
En så vacker bild: kära kära Karolina och en vacker gammal hand: mormors!
 
 
Ha en fortsatt bra kväll :)
 

Gruvdrift?

Först vill jag säga att Janne Josefsson inte är min favorit. Min åsikt är att han vinklar programmen utifrån vad som betalar sig bäst......
Men när det gäller gruvdrift så har jag alltid haft en sådan här ryggmärgsvarning: hur många j......a hål kan borra i det här gamla jordeländet? Gruvdrift=rovdrift, gasdrift=rovdrift, oljedrift=rovdrift. Det är de etablerade hålen, till detta kommer numera jordvärme och bergvärme. Fler finns givetvis, men jag är tyvärr inte så kunnig. Eller tack o lov! Är man mer kunnig så far man ännu mer illa .....
Jag tänker mycket och gärna på mitt lilla barnbarnsbarn: Signe!
Skulle så gärna vilja lämna ett arv till dig: oförstörd natur, oförstörd miljö, oförstörd värld. Jag skulle vilja överlämna kunskaper som människor haft förr, vetskapen om att teknik inte alltid är av godo, och självklart vissheten om att alla människor har lika värde. Lilla gumman, jag skulle så gärna vilja berätta för dig om världens historia: om alla krig, all ondska, Ådalen-31, andra världskriget..... hur mycket hemskt och negativt som helst! Men jag skulle berätta ur det perspektivet att man slutar göra så, att man lärt sig av historian, att man faktiskt vill förbättra världen!
 
 
Lilla lilla gumman, hjärtat värker av stolthet och kärlek.
 
 

Det borde verkligen vara i lag förbjudet :(

att så fina människor med så extremt klokt tänkande, så hög moral, så mycket empati, ska få dö :( 
Kristian Gidlund! Du FATTAS oss :(
 

Hyllning till livet.

Min vackra Valborg. Idag har hon åter fått glykosamin. Jag skulle gärna vilja ge henne hur ofta som helst men hon äter bara två gånger i veckan. Och jag har så stor respekt för min kloka gamla katt att jag lyder henne villkorslöst. 
Hon är den bästa katt som någonsin funnits! I sin krafts dagar var hon den bästa jägaren, det värsta rovdjuret och hon härjade glatt utomhus. I många år hade vi inte en enda liten musunge ens varken i huset eller utanför, hon var fenomenal. Och allt hon tog lade hon till oss som en present på trappan. (Man var ju inte alltid glad för presenterna). Inomhus var hon rena drömmen. Aldrig en fläck någonstans. Råkade hon bli instängd någonstans så hittade hon alltid på "bra" ställen att göra ifrån sig på: diskbänken, duschen, badkaret t e x. 
Hon är fortfarande den bästa katten som någonsin funnits, men nu måste jag ju finna mig i livets gång. Hon har naturligtvis inte all tid i världen kvar, hon är drygt 16 år och jag måste ju glädja mig åt de 16 år vi fått ha tillsammans, allt utöver blir ju bonustid.
 
 
 
Om jag hade varit lika bra fotograf som hon är katt då hade bilden vunnit pris. Nu blir det ju bara en dålig bild av våran bästaste och vackraste Valborg.

Jag blir så himla glad!

Varje gång jag får en kommentar!!!! Robin! Du är bäst!!! Du är lika go på nätet som i verkligheten:) Så har vi den allra bästa vännen-Lilian-som betyder så mycket. Jag blir så himla glad!!!!! Tack, stort tack!
Det är ju så att alla människor behöver att bli behövda :(
Och som mamma är man bara behövd en viss period, därefter är man pest :) Och det värsta är att man själv inte fattar att man är pest :) ?

Återigen sommar!!!!

Käre maken har haft fullt upp med att få stifttanden på plats igen samt besikta husvagnen. Utöver det har han annonserat om att han undanber sig gratulationer på 60-årsdagen. Så har han också långkokat på vedspisen med bistånd av mig (jag har passat maten och spisen när han varit iväg). Själv har jag tvättat en hel massa, bytt lakan i våra sängar, strukit en väldig massa samt dragit lakan och laddat mangeln. Jag förstår inte hur mycket det kan vara att göra i ett hushåll på två personer? Det måste helt enkelt bero på att vi är mycket långsammare nu och har mindre ork :(
 
 
Minnen från förr, både farfar och morfar finns inte längre kvar. Lite roligt att se rummet också, det är inte minsta likt som det ser ut idag.
 

Någon som inte är tandläkarfräsch:(

Är ju käre maken.När vi i torsdags var på Falköpings sjukhus med mig (vem annars?) så tappade han sin stifttand fram! Jättekul inför skördefesten som han så gärna ville gå på! Men till all lycka så fick han omgående komma till sin tandläkare och jag fick p g a tidsbrist sitta i bilen och vänta 47 minuter på att tanden skulle bli lagad. Därefter så har det gått ca 4 dygn, beroende på när exakt man börjar räkna: och ikväll tappade han sin j....a stifttand igen. Ok, jag svär inte över honom utan över den kostnad som plötsligt börjat uppstå ett par gånger i veckan? Och dessutom har regeringen ikväll lagt in om ett femte jobbskatteavdrag- vilket givetvis, såväl som de förra, kommer att krävas betalning för av bl a oss pensionärer :(

Tandläkarfräsch!!

Även om jag bara varit hos Aino, min tandhygienist :)Däremot är jag himla ledsen över att inte få igång min symaskin. Den har krånglat länge men nu är det totalstopp.Är så sugen på att sy, har ju inte orkat något på jättelänge-men jag tänkte sitta och sy måste jag ju ändå orka? Men men! Nu får det vara slut på klagande.
Istället roar jag mig med att ta fram dagens datum tillbaka i tiden.Detta är då från 2011-09-17 och det gör ont i hela mig av längtan.

Så en mysig pizzakväll den 18 september förra året.

Så blev det en septemberbild från hösten 1979. Ett år innan vi renoverade och uppenbarligen hade vi inte jobbat hårt med ordning och reda heller :(


Brås på Gamlan!

Som också var duktig på att simma!!!!!
 
Gosetösen<3
Nu har Joy o Stefan åkt hem och huset är skrämmande stort och tyst.
 

team Elisa!!!!

Ikväll gjorde ni ett kanonjobb!!! Absolut en av kvällens bästa. Värste konkurrenten blev ju dessutom nästan utslagen: team Wille. Sedan kan man ju verkligen diskutera slutresultatet: team Book? kvar? Team Alde´n åker ut??? 

Rädsla inför framtiden.

Det är faktiskt med en stor oro jag ser hur många, allt fler vänder sig till det nazistiska partiet Sverigedemokraterna. Och mest orolig är jag för att många bara tror på alla lögner, man är inte det minsta källkritisk! Varför inte? Varför tror man inte på historien? Varför förstår man inte att alla människor har lika värde, att alla ska respekteras, att nazismen är det farligaste som någonsin funnits på det här klotet. Jag blir bara så rädd och ledsen, hur ska det gå? Hur ska våra små barn få det? Ska de fostras i att tro att de är mycket finare, klokare och bättre än alla andra?
Ja, det är att så för framtida krig.Skörda får ju de göra som lever då, alltså våra barnbarn och deras barn.
Är det verkligen så mycket viktigare att få en krona mer i plånboken än att rösta på solidaritet? Att tro på frihet och medmänsklighet.  
Just nu så ångrar jag att vi redan 1980 gick ur Svenska Kyrkan. Den gången gjorde vi det av solidaritet med kvinnliga präster som blev så illa hanterade, vi kunde liksom inte bara tigande delta i "herrarna i hagens" (läs präster och andra manliga överheter) behandlade kvinnor-så vi gick ur. Och det står vi för ännu. Men! Nu hade jag gärna velat rösta, jag skulle vilja börja kampen mot ett nazistiskt samhälle, jag måste ju kämpa för allt jag tror på och alltid trott på. Frihet, jämlighet och broderskap.

Skördefest!!!!

Nu har vi ätit god middag, delat en öl med Jenny (Jocke skulle köra) och så har hela gänget traskat iväg ned till Hajstorp. Jag orkar inte gå med, får vara hemma med Zita och det är ju inte fy skam :)
 
 
Bild kopierad från Facebook, ha det så kul alla glada människor :)
 

Nu går kvällen mot sitt slut.

 Och våra gäster har krupit till kojs som jag likväl ska göra. Och så hoppas vi på en fin helg!
Men först måste vi se något fint <3.

DanInge Tapper

Hallå! Levsäng anropar! Ett stort grattis med mycket hurrande får du idag på din födelsedag. Besök måste däremot vänta lite eftersom vi inte hann idag. Ha en bra dag!

Direkt från Falköping.

https://www.facebook.com/UNICEF-Sverige?hc_location=stream
Dags igen att blogga för alla barn. Det måste ju helt klart vara stora fel på en omvärld som låter barn drabbas så hårt av krig!!! De drabbas ju ändå så hårt av naturkatastrofer?
Idag har jag varit i Falköping igen. Den här gången fick jag ialla fall träffa en läkare. En ung man som var mycket trevlig och kompetent. Tyvärr så fick jag trots det inga bra besked och nu blir det att börja vänta igen.
Det är roligare att vänta på resan till Arbrå i oktober så jag bestämmer mig för att bara vänta på det som är roligt :)

Den 11 september 2003.

Vi åkte gemensamt in till Mariestad, min Joy och jag. Minns faktiskt inte om vi åkte själva eller om vi samåkte med Bengt som vanligt, jag tror det var som vanligt. Men i bilen pratade vi ju om knivattentatet mot Anna Lindh. Ingen av oss hade dock intrycket av att hon var allvarligt skadad, så vi pratade mest om vilken fin människa och bra politiker hon var. Jag kom till jobbet ca 7.45, jobbade en stund med att kolla nyinkomna jobb, mail och annat aktuellt. 8.45 gick jag ut för morgonfika och då satt alla där, även kundmottagningens personal (de skulle ju öppna 9.00) så jag är ganska säker på tiden. Jag hann bara in med min fikamugg så ringde Joy från Vadsbogymnasiet. "hon är död, mamma" sa hon och så grät hon så jag inte hörde vad hon sa. "Vem" säger jag? "Anna Lindh"!
Det var en otäck stund, jag blev så full med tårar och sorg, men jag var på min arbetsplats och-men när jag vände mig om så hade alla uppfattat att något var galet. Och mitt ansikte uttryckte också sorgen. Det blev så mycket, så hemskt! Man hann aldrig fatta, aldrig sörja riktigt? Jag vet inte, men jag jämför det helt klart med när jag fick veta att Olof Palme var död och den novemberdagen 1963 när man dödade John Kennedy. Jag minns ju också otroligt väl när Martin Luther King blev dödad och varför! Jag är ju själv uppfödd med "freden" efter det groteska andra världskriget, jag minns ju så väl Korea-kriget, men jag minns ju inte vad det handlade om, jag minns Ungern-revolten-.men samma där- jag minns inte vad det handlade om. Mitt barnsliga intryck var ju ändå att det var hemskt för dem som fick leva under krig! Som barn var jag vettskrämd för flyg- och provlarm. Vilket ju händer än i dag när tjuvlarm på bilar får mig att rycka till, eller när åska och blixt får mig att bli vettförskrämd. (Inte nu längre, för nu har jag jobbat med det :))
 
Ikväll har vi sett dokumentären om Anna Lindh. Ikväll har vi återigen fått uppleva hur hur fin hon var, vilken bra politiker hon ändå var! Visst! Jag är väl medveten om det som hände på Bromma, hur två invandrare blev behandlade av USA i Sverige, jag är väl medveten om hennes ansvar likväl som jag förstår att hon ALDRIG skulle ha medverkat medvetet till vad som hände. Alltså jag menar: hon skulle inte ha gjort det för SIN karriär.
 
Förlåt. Jag babblar. Men det blir så himla mycket känslor och intryck en sådan här dag-tack för att vi fått ha en Anna Lindh bland oss.
 
Så kan vi ju även minnas den 11 september 2001, när USA blev angripet. Även det ett minne som jag förknippar med Joy. Hon satte alltid på tv:n när hon kom hem. Ville spela upp filmen med Britney Spears. Samma den här dagen, men världsnyheterna var på! Hon ropade på mig: "mamma, är det världskrig?" Jag blev helt chockad när jag såg filmerna, trodde också att det var fullt världskrig. Men det var ju inte det, men idag tror jag grunden till det 3:e och sista världskriget blev lagt.

Gurkor har jag verkligen tröttnat på :(

 11 kg till fick vi ta hand om idag, burkarna räcker inte trots att vi köpt så många nya. 
Och datorn lade av bara för att jag glömt att tömma papperskorgen :( Eftersom jag jobbar varje dag i Picasa så blir det mycket slängt :)
 Nu tittar vi på gamla kort!
Min fina fina mamma, fast här ser hon lite arg ut.
 
 
Min fina fina syster yster till häst!
 
 
Min fina fina Tvåa borstar tänderna på Gröna Skär! Ser lite yrvaken ut :)
 
 
En mycket ung fin kär make med likaledes ung och fin liten son!
 
 
En ung och vacker Astrid tillsammans med Nils Ferlin!
 
 
Min fina fina pappa på sin 60-årsdag.
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Klockranka heter vår blomma som vi trott vara en variant av passionsblomma. Se här:
 
cobaea scandens, klockranka!
 
20091108klockranka02
 
Lycklig över att äntligen fått ett namn på en växt jag själv köpt på Blomsterlandet, men som de glömt att märka :) Och den har en helt otrolig växtkraft, just nu är sju knoppar på gång + att den ätit upp det mesta vid vår grovingång :) Övervintring?


Medlem
Antal inlägg: 20 353
Medlem sedan:
10-01-2003
Medlem nr: 559


Går utmärkt i svalt ljust.Klockranka övervintrar hur bra som helst och kan klippas hårt innan du tar in den.I rumstemp efter mars när ljuset är tillbaka blir den snabbt megastor.Och den blommar mkt tidigare om den övervintrats,än vid frösådd samma år.
 Tack för den informationen, nu skall den klippas och övervintras :)
 

Ingen bra dag.

Fortfarande mycket illa berörd av alla falska "informationer" på Facebook samt av det norska valet. Jag förstår faktiskt inte varför man är så snabb att ta till sig lögner och falsk information så snart det gäller invandrare? Vad tror man egentligen? Att man faktiskt ÄR bättre för att man är vit, blond, kristen och heterosexuell?

gullungen :)

 
Hur kan så mycket kärlek rymmas i ett gammalt lappat hjärta?

Ledsen.

Det känns inte riktigt klokt!!! Hur i all världen kan Norge göra ett så korkat val? Dom som var ockuperade av nazzar under kriget, dom som råkade ut för Breivik? Dom röstar in nazister i sin regering???? Och vi ska ju inte tro att vi är bättre, vi var ju fega redan under sista världskriget och lär väl så förbli. 

Jättegrattis Stefan!

 
Det är svårt att TRO att denne sköna unga kille verkligen fyller 30 år! Vi hurrar och grattar!!!!!!

Spegel spegel på väggen där!

Vem är sötast i världen här?
 
Ok! Pappa är ju också fin :) Men inte på långa vägar så fin som jag är :) Och ser ni vad lik mamma jag är här?

Det nästan overkligt vackert väder...

Och trotsande mitt urusla hälsotillstånd åkte vi till Söråsen och handlade bönor av alla slag samt en jättestor squash. Satt sedan hemma på altanen och rensa bönorna och försökte skydda bönorna mot Jennys attacker :) Nu har käre maken förvällt dem och så är det bara frysen kvar.
 
 
 
Tomaten är en busktomat av ordinär storlek :)
 
 
Se här kära bror o svägerska! Så här vacker är krysantemumbollen  nu! otroligt vacker färg och så fin i den gamla kopparkitteln.
 
 

Team Elisa!!!!

Så klart att man röstar på dem och roligt att de finns med och sätter Töreboda på kartan. Men! Som Tony säger: och som Jenny också sagt ikväll: Höj ribban team Elisa, ni var inte färgstarkast och bäst ikväll. Bra räcker inte, det måste vara bäst!
Enligt min (inte så bra) musikaliska ådra så var faktiskt Sonja Aldéns kör den bästa och på andra plats kom alltså Rickard Söderberg. Därefter var det ganska blekt faktiskt. Kanske kör Weise var en av de bättre.
För övrigt vill jag säga ett stort grattis till Mariestad!!! Ni hade full fart på festivalen Speed Art Designe och det är faktiskt jättekul för Mariestad behöver ställa sig upp. Få slut på gnället, få fart på affärerna och göra något bra av en stad som ändå har så mycket gratis!!!!
Vi har haft en bra kväll, helt underbart väder + 27 på altanen när vi åt middag: grillad kycklingfilé med bönmos!!! Jättegott! Yvonne har tillbringat kvällen med oss, men tyvärr vann käre maken Yatsyn. Därefter har det ju varit tv. Och det vill jag klart säga: fy för den lede för tv4! Fy f...n för all tråkig reklam, alltså det gick så långt att jag t o m undrar: är det värt Körslaget? att tvinga sig se på tv4?
 

Så trött!!!

Men tänker på Nellie och vill så gärna gratta och hojta på hennes födelsedag!
Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Vår Nellie är så himla bra och vi tänker på henne varje dag!

Det kommer mera.

Tyvärr, tyvärr mår jag väldigt dåligt. Vi vet liksom inte vad som är fel, blir det 88; e läkarbesöket i morgon. Det jobbiga är ju framtiden, vill ju så gärna fira min käre käre make när han fyller 60.....och väldigt gärna tacka för alla fina år vi haft ihop och vilken superfarsa han alltid varit. Troligen förstår inte ungarna det, man JAG förstår mer och mer därtill. Tack, stort tack käre make! Den allra bästa pappan som någonsin funnits! Det är egentligen bara en enda liten unge som du glömt :)

Det kom mera!!!!

För alla barn:
http://blog.unicef.se/2013/09/05/4-miljoner-kronor-till-rent-vatten-for-barnen-pa-afrikas-horn/
 
Jag har tittat på tv 2 ikväll angående  miljögifter och den lilla pojken som har en hel arsenal i kroppen av farliga kemikalier. Dessutom läser jag boken om Madeleine. Den lilla brittiska flickan som blev kidnappad i Portugal under en familjesemester och nu känner jag mig så otroligt nere, djupt djupt sjukt nere. Vad ska man göra? Hur ska man agera? Hur mycket ska man kunna? Hur mycket ska man klara? Varför i helvete ger sig vuxna män----iskor på barn? Jag kan inte fatta! Jag kan inte förlåta! Den lede fi intar mig och jag önskar dessa män---iskor det värsta helvete på jorden!!! Detta trots att jag absolut inte är någon elak människa, inte har onormala fördomar (jag försöker bemästra dem jag har) tror på godhet, kärlek och olikhet?
Jag är ingen övermänniska, tvärtom har begått mycket dumheter, har liten förståelse från mig själv och många av de mina: MEN! Jag skulle aldrig i hela helvete begå våldsbrott eller brott över huvudtaget och har väldigt lite förståelse för våld.
Robin!
Det var inte party, party. Någon grogg, därefter sovdags. Tyvärr var det ju värre med cigaretterna :((( Jag hoppas att du och Hanna tittade på tv2 ikväll angående miljögifterna. Var observanta, ge inte vårat underverk  miljögifter!!! Läs noga alla varudeklarationer-tänk på tyger och annat. Visst är jag en dum Gamla, men trots allt med erfarenhet från otäckt mycket som jag vill bespara Signe, den älskade och välsignade <3
 
 
 

Blogga för varje unge......

http://unicef.se/om-unicef-sverige/jobb-och-praktik/personal-for-varvningskampanj här kan alla som är intresserade gå in och höra sig för om jobb/praktik m m för unicef.
 
Idag har vi gjort en tripp till Marieberg och Hultsjön tillsammans med Yvonne. Vi köpte inte alls mycket, bara fina konserveringsburkar, men vi kollade madrasser till husvagnen. Vi har lite planer på att bredda sängarna i den och då vill det ju till att det finns grejor att köpa :).
Åt gjorde vi på Ikea så klart! Jag åt rödbetsbiff med vetekornsröra och tsatsiki, jättegott var det.
Självklart så har vi tittat på Barack Obama ikväll, jag är mycket imponerad av den mannen och vill verkligen att han ska klara sig levande ur tiden som president i USA. Har svårt att förstå allt hat mot honom, man kallar honom krigshetsare m m. Men vilket krig har han satt igång? Och vad Syrien anbelangar så har det ju inte ens börjat? Och varför gör inte FN något? Det känns verkligen jätteotäckt att det har fått pågå så länge utan att någon ens försöker göra något?
När vi åkte genom Hallsberg idag så upptäckte vi att den stora loppisen Bra&Begagnat var öppen. Wiii! Så klart att vi dök in där med entusiasm :).  Och det var faktiskt roligt. Härlig personal, rent och fint så man kunnat äta direkt från golvet och sagolik ordning på allt inkl prismärkningen. Att sedan priserna verkligen höll loppis-klass är man ju inte längre van vid så det var en glad överraskning. Käre maken fick sig ett par totalt oanvända jeans som satt perfekt för det facila priset av 40 kronor. Han var nöjd. Och givetvis plånboken också.
Vid Hultsjön var det jättefint och vi blev varmt välkomnade av den lilla skönheten Sessan. Tyvärr kunde hon inte koka kaffe och eftersom husse o matte jobbade så fick vi lämna vår lilla tack-korg och åka igen. Men vi kommer tillbaka :)
September 1979. Vilka gräsliga tapeter och cigarettpaket ihop med vodka och sockerdricka. 
 
 
 

Grattis Mirijam!

 Det löste sig med mobilen till sist.
Här blir det att fortsätta med trädgård och växthus, det är lika fint väder idag.Men först måste jag jobba lite i Picasa:)

Strålande vacker septemberdag.

Kyligt i natt men ändå en varm dag. I natt gick åskan men det tycks inte ha regnat särskilt mycket. Vi håller på att höststäda trädgården, det går sakta men säkert. Dessutom har vi hjälpts åt att tvätta husvagnen, det krävs fyra armar och ben när värk och annat sätter käppar i hjulen :) Men nu är den fin utanpå, ska bara få lite nya dörrstoppar, en och annan ny list m m. Sedan ska den rulla upp till Hälsingland och bära Gamlen och Gamlan till världens vackraste Signe när hon ska få sitt dop :). Oj, vad Gamlan längtar! Självklart efter Signes föräldrar också och några till som finns i vackra Hälsingland.
Jag har varit väldigt vemodig ända sedan bror var här med alla kort. Ibland blir sorg och saknad nästan övermäktigt men jag bläddrar bland bilderna och känner också glädje över det vi fick.
 
Mamma och pappa på ett av sina favoritställen, Kloten.
 
Min fina son!
 
 
Och min underbara Etta med min kära syster-ysters Etta :)
 
 
 

Stort varmt TACK!

Till min älskade bror och hans bästaste Astrid! Ove! Du har gjort det igen! Förgyllt mitt liv på ett alldeles speciellt sätt. Förra gången så fick jag ALLA mammas och pappas bilder inlagda i min dator, ögonen tåras varje gång jag tittar på min barndoms kort och på mina kära föräldrar.
 
 
ett axplock ur en förmögenhet!
 
Och nu igen så får jag detta!!!!
 
 
 
 
Också detta är axplock ur en guldgruva. 
Till det här underbara fick jag också 70 kort från åren 1978-1984, helt ovärderliga bilder på älskad släkt och vänner, många av dem finns inte längre i livet. Men nu finns minnena i min dator :)
 
 
Kräftskiva hos Rune på Ruddammsvägen augusti ? Om någon minns vilket år, skriv det gärna :)
 
Ett litet axplock igen men ack så mycket fina minnen det rör upp! Också sorg och saknad givetvis.
 
Nu har kära bror och svägerskan åkt hem igen. Men han lämnade något ännu mer kvar till mig! Kunskap! Kunskap om hur jag själv kan ordna, sortera, redigera och fixa med alla mina bilder!
 
Det jag har fått av dig kära bror är helt ovärderligt!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0