Valborgsmässoafton 2014.

En fin dag trots att det är mer mulet och lite svalare.
Vi har ju gratulerat våran älskade Valborg och vi gläds åt att hon mår så mycket bättre. Just nu är hon ute och leker :) Hon orkar ju inte jaga så mycket längre, men gillar att rulla sig i solen när den är framme.
Ha en riktigt fin Valborgsmässoafton alla mina nära och kära och givetvis alla andra med :)
 
 
Ett unikt kort: Valborg OCH Daisy på samma kort.
 

Just nu-inför läggdagset så måste jag bara njuta av en favoritsbloggares

berättelse, språk, flyt, inlevelse som känns ända in i magen på mig som inte är med: Jag bara läser. Jag bara njuter. Jag är väldigt kär i ord, jag är väldigt glad i känslor, jag är imponerad av människor som får folk att känna genom att läsa. Med känna menar jag fysiska känningar: rysning, glädjestråk, längtan, lukter, ledsnad, stress och ödmjukhet in absurdum!!!!!!
Jag pratar om Prinsessorna på Bellevue, jag njuter av att få läsa om deras vardag, deras framsteg, deras nästan allt; Mamman har ett alldeles speciellt språk som jag njuter av och vill fortsätta njuta av. Tack Petronella! Sluta aldrig! Låt många fler få ta del <3

Pinterest igen!

bath
 
Även om jag inte tycker rött är det allra snyggaste så skulle jag ändå vilja göra så här med vårt badkar. Det är ju så förbenat krångligt och trångt att får bort badkarssidan och kunna städa ordentligt :(

Älskar verkligen

Pinterest!!!!
 
dog crate end table!
 
Både smart och snygg :)
 
Nu har Jenny åkt tillbaka till jobbet och Jocke har åkt hem. Underbart att få hjälp med träden, hur skulle vi ha klarat oss utan all hjälp? Tack Dinge, Jenna och Jocke. Dags att gå ut på vedbacken :)
 

Denna underbara aprilsöndag så gör solen

alla glada och lyckliga och hittade jag denna på facebook:
 
 
Världens gosetös :) Min alldeles egna systerdotterdotter <3 Och hon är så otroligt söt och så lik sin mamma så det riktigt kniper i magen :)

Senast nytt nyss inkommet:

Jag sa ju att jag har fler svärmorsdrömmar (gäller båda könen) men jag har också flera svärmormorsdrömmar och det här är en av dom:
 
 
Jocke! Jag vågar inte ens fråga vad du ska göra med den enorma laxen? Bara du inte slänger den?

Jag måste få säga ett stort Grattis

 
till en av dom bästa svärsöner man kan önska sig: en riktig svärmorsdröm :) Och ni ska veta att jag har fler!
Men idag är det Mikael som det ska hurras för, vilket vi så gärna gör :) Så hurrar vi för vår älskade Tvåa med - som valde Mikael som far till sina barn och numera även som farfar till hjärtebarnet Signe-
Hipp, hipp, hurra! Micke! Vad du är bra! Och vilken superfru du har valt :)
Dagen i övrigt har varit fin. Strålande sol, +18, gott utomhusfika med bästa vännerna, svettig jobbastund på vedbacken, telefonstund med en ledsen Joy - men ändå en fin stund, god grillad mat på altanen: lammkotlett med vitlökspotatis - så till sist en tråkig stund framför tv:n. Det sista var ju självvalt men allt annat tackar jag så innerligen för.
I bibeln kallas det här för hänryckningens tid. Ja, alltså i år började det redan med påsken för en vecka sedan, normalt ska det ju vara pingsten som är den tiden. Men jag går inte efter almanackan, jag går efter lövsprickningen, blåsippor, vitsippor, gullvivor, häggen och mycket mycket mera som jag verkligen tycker är hänryckningens tid och instämmer med bibeln även om tiden inte stämmer. För vackrare än våren finns inte - närhelst den än inträffar :)
En godnatthälsning till er alla!
 
Ps!
 
De två yngsta med sin kära far måste jag ju också få med. Behöver jag tala om ....... hur stolt jag är?

Äntligen åkte Patrick Sjöberg ut!!!

ur Let´s dance! Alltså jag har inget, absolut inget emot Patrick Sjöberg-snarare tvärtom   Men!  Han kan faktiskt inte alls dansa. Och det är väl inget man måste kunna. Men det är ett MÅSTE om man ska tävla i det. Så det känns helt riktigt om än sent: att han åkte ut. 
Det finns en annan sak jag undrar lite över. Benjamin Wahlgren. Som dansar som en gud-han är ju medfödd proffsdansare- ändå är det många som har synpunkter (negativa) på honom? Och det är väldigt många som har negativa synpunkter på hela familjen Wahlgren! Varför? Jag fattar liksom inte poängen; är man en sämre människa därför att man har Pernilla Wahlgren som mamma och Christina Schollin/Wahlgren som mormor eller? Sådana saker tror jag faktiskt inte på, det är vad jag kallar svensk avundsjuka.
Nu ska jag gå och lägga mig, troligen fortsätta med min braiga bok (Elisabeth Nemerth) tror jag författarinnan heter? I vilket fall som helst så är hon superbra!

Vill ge den allra bästa vännen Lilian

Och mannen Kjell så himla mycket stöd som går att få! Ni är så himla fina! Ni är så duktiga! Ni är så lojala! Ni är så ärliga, roliga och generösa! Ni är bäst! Just nu har ni så mycket ont, så mycket oroligheter .... jag fattar verkligen hur det känns: smärta, smärta, fan, fan: skam. Trots att man mycket väl vet att man inte rår för det som gör ont, det som hindrar när man vill jobba, vill göra sitt bästa ----men bara inte orkar :(
Glad, glad, glad över att ni är våra vänner och att ni är så generösa med ert liv, era barn och barnbarn :) Man känner att man får ta del och det glädjer mig så himla mycket!
Nu gör vi så här: vi tar en liten meating, gärna Valborgsmäss för då firar vi både våran Valborg 17 år och Våren 2014
och det finaste vi vet är att fira våren tillsammans med bästa vännerna <3
(och då kanske vi kan planera en liten resa till Visby?)
Jag har också pratat med min älskade Tvåa - hon lät glad när jag ringde - glad blir jag då -! Krama hela stora familjen från oss, ha det riktigt bra i Arjeplog (skulle så gärna vilja vara med där) längtar mycket efter gemenskap :(

Ska man sluta se på tv?

Vi såg först på När livet stannar med Anja Kontor-därefter Uppdrag Granskning. Det första var liksom att det händer-----alla andra men inte mig! Alltså helt oförutsett, helt osjälv --- eller kanske delsjälvförvållat .... det är inte lätt att skylla på någon! Men här fick någon betala lite mer än böter -. Någon blev liksom av med halva sin kropp - ryggmärgen gick av därför att man tyckte att man ville köra om.....
Mycket bra program, mycket bra gjort av den killen som berättade ... om sig själv!
Nästa program var raka motsatsen: ren käftsmällen mot det förra! här handlade det om killar (ja, enbart) killar som ville DÖDA! Människor som inte var lika som dom! Någon som stod och gapade om vi är BARBARER och nu ska ni få se på BARBARER! Hur sjukt som helst. Och dom kallar sig svenskar.
Jag skäms så jag kan dö. Punkt och slut. 
Nazister i Sverige 2014 som mördar och angriper för att mörda?

Tisdag kväll april 2014.

Har varit en fin dag, fick vänförfrågan från Tobias - Henriettas son - och blev glad :) 
Vi har hunnit lite grand här hemma, men vad det växer ........
Ikväll har naturligtvis tv fått råda: det har varit en dokumentär om ABBA, som vi älskar mer och mer :)
Därefter var det äntligen hemma: Martin Timell byggde ett skafferi!!!!!! Martin! Släng dig i väggen! Det här gjorde vi för ett år sedan och faktiskt mycket snyggare än ditt :) I varje fall i våra ögon och det är ju vi som har skafferiet :)
 
 
God natt och sov gott!
 

En härlig kväll efter en härlig dag!

Men man blir rejält trött av sol, värme och frisk luft kombinerat med grovjobb. Roligt men tufft!
 
 
Den här skönheten har jag inte visat förut! En äkta Citron som jag fick på Långfredagen av Josefine och Robert! Gissa hur glad jag blev på en 10-gradig skala ????? Nu står den ute på altanen, omskött som ett dibarn och har börjat växa rejält. Trivs förmodligen ihop med den vackra oliven jag fick av min Suz mors dag för två år sedan. Så har jag fått ställa ut Helitropen med så tillsammans är det redan blomfyllt därute och luktar enastående gott! Tack än en gång, Josse och Robert! Och Suz har jag säkert tackat tio gånger :)
 

De här bilderna förgyllde min tisdagsmorgon rejält :)

 
 
 
Tack mamma o pappa Dinge o Jenna :)
 

Påsken 2014

är över. Den blev liksom inte som det var tänkt men blev underbar ändå. Så är det väl med allt egentligen?
Är lite eller kanske mycket vemodig ikväll! 
Jocke och Jenny har varit hemma och fikat, mysigt som vanligt, men den glädjen kommer nog inte att vara länge till är jag rädd för :(
Så har det varit vedbacken och faktiskt har jag klippt hela stora gräsmattan ..... det är inte klokt vad tidigt allt är i år!!!
I växthuset växer det så det knakar, varje dag måste jag ta ut blommor på altanen - det blir för trångt och varmt för alla i växthuset. Så kan man ju inte heller låta bli nya sticklingar, nya fröer etc etc etc :)
Jag får väl ge bort en massa det är ju också roligt :)
 
 Det här var igår. Roger hade bakat kladdkaka till Rasmus, vi åt den med glass och njöt ute på altanen.
 
Födelsedagsbarnet själv <3
 
 
Så våra kära, Robert och Josefine <3
 
En fin eftermiddag och därefter var påsken nästan slut också.
 
En titt på framtiden:
 
 
Måste påminna mig ibland annars tror jag inte det är sant att hon finns ....... :)
 
 
 

Efter några timmars sömn återkommer jag för att

Hurra för vår älskade Rasmus som fyller 12, alltså TOLV år! idag. Helt otroligt hur fort en barndom kan gå ? I alla fall så ska vi fara till Götene och fira honom och dit kommer nog också Josse, Josefina och Robert.
 
 
Min absoluta favoritbild av Rasmus 1 år med Rogers fina keps på sig från det Roger var liten <3
Kära kära barn, hoppas livet var fram fint med dig.
 
 
Kunde inte låta bli att sno Thereses bild på Rasmus från Fb, jag hade inte den här bilden förut :)
 

Klockan är 4 minuter över 12 påskdagen 2014

och våra kära gäster har nyss gått hem, Josse o Robert samt käre maken har precis sagt god natt, vilket jag själv ska göra alldeles strax.
Jag kan bara inte låta bli att tänka på den här natten för sju år sedan. Då satt jag vid min mammas dödsbädd och vakade över henne. Hon var inte medveten alls, men det kändes som om hon kände att man smekte hennes händer och kinder. Precis vid den här tiden så sa käre maken till mig att försöka sova en stund för att få bättre ork vilket jag gjorde-fullkomligt utmattad som jag var, det här var tredje dygnet som vi vakade över mamma. Men jag hade bara slumrat in så väckte käre maken mig och sa: Siw, du får nog komma nu för hon börjar andas så ryckvis. Strax så var man ju klarvaken och satt vid mammas sida igen, både jag och käre maken. Efter någon timme så hade hon stabiliserat sig och börjat andas mer regelbundet men nu vågade man liksom inte ens tänka på att sova. Natten gick, morgonpersonalen kom och skötte om mamma och halv 10 på f m ringde Rasmus. Jag grattade honom för det var ju hans 5-årsdag, han frågade när vi skulle komma hem och sen sa han: "är hon död nu?" Nej, sa jag, hon lever men hon är mycket sjuk. Käre maken gick för att ta en dusch och jag satt då bakom mamma för personalen hade just vänt på henne. Jag satt och läste och hade ena handen på mammas arm för att ge både henne och mig närvaro. Det fanns inget hemskt i situationen - vetskapen om att mamma troligen inte skulle klara det här gjorde inte lika ont som att inte veta hur hon skulle få det om hon överlevde. Hon var ju egentligen för vårdkrävande för att få bo kvar nu sedan pappa inte längre fanns ..... Men det var en sak som jag led oerhört av och det var hennes andning. Hon rosslade hela tiden, lät som en kaffebryggare som just håller på att brygga färdigt och det gjorde så ont i mig att höra..... Det som hände när jag satt där var ju att plötsligt blev det alldeles tyst. Jag blev stel och lyssnade noga, nej, det hördes ingenting. Tvärt reste jag mig och gick runt hennes säng och tittade på henne. Hon var så fin, hade så fin färg på kinderna och jag såg tydligt att pulsen på halsen slog. Så blev det helt stilla och hon levde inte längre. Det kändes som om hela livet plötsligt stannade och precis då kom käre maken in nyduschad och jag sa: mamma är nog död!
Så ofta som jag återupplevt det här och fortfarande känns det så nära, så nyligen......
Men det är sju år sedan, i dag fyller Rasmus tolv år och det är mycket som är förändrat sedan den dagen då min mamma dog ....
 
Ett gammalt foto på min unga vackra mamma, mig själv och min fina pappa. Oh vad saknaden blir stor när man ser på bilder :(
Kvällen har varit väldigt fin och det är ändå med en positiv känsla som jag går till sängs. God natt och sov gott!
 

Skärtorsdagen år 2014.

En fin dag, en bra dag - även om vi liksom inte hunnit med allt som vi tidsoptimister alltid tror att vi ska hinna :)
Men björkarna, som började slå ut när vi var i Nyköping den 7 april, har verkligen börjat se gröna ut ordentligt nu + att häggen är klargrön och full i knopp! Oh vad jag njuter! Det är så otroligt underbart med den här skira knoppande vackra grönskan, all fågelsång som ackompanjerar knopparna - alla vitsippor . precis allt är helt otroligt! Ingen människa hade kunna skapa detta! Och vi måste verkligen lära oss att njuta!!!!!!
Vi har städat idag. Men vi har också varit ute och njutit. Dessutom har Willys njutit av oss-vi har både månads- och påskhandlat. Eftersom vi är eko-freak så blir notan dyr. Men vi har åtminstone bättre samvete än penningmedel efteråt :) Problemet är ju att man inte alls har RÅD att vara ego längre! Vi har ju nära och kära att lämna efter oss och då har vi inget val! De måste få det bästa av allt och då måste vi ge det bästa vi förmår även om vi kanske inte varit de värsta förstörarna så har vi i alla fall varit blinda alldeles för länge :( 
 
Jag fick en städpeng idag. Ett litet klippt hjärta som låg i en porslinsskål: Handtext av en liten underbar tjej som inte bara är så klok och vacker utan även skriver väldigt snyggt och: Längtar efter OSS! Man blir så mjuk och varm och nästan smälter.
"Hej mormor och morfar! Jag längtar efter er, men nu äntligen kommer jag! Grattis Mormor! 
NELLIE <3"
Jag tror hon skrev den för något år sedan när de var här och firade mig, nu senast var det ju käre maken. 
Och jag längtar alltid, alltid, alltid efter dom. Skulle vilja vara med i deras liv, finnas naturligt på ett sätt som man gjorde förr :(
Nu är man så utanför: Rasmus fyller om fem dagar - har absolut ingen aning om vad jag ska presenta honom med så att han verkligen blir glad? Dataspel? Glöm det- har ingen aning om vad som är "inne", trend, cool, vad som just nu :( Samma problem med David, Jonatan och så Joel och alla övriga samma problem :(
Jag skulle vilja sätta mig ned med mina barnbarn (allihopa) helst utan föräldrar - och så ha en riktig diskussion om deras problem och önskemål, hur dom ser på oss, vad dom önskar av oss ...........
Vore inte det något ofantligt roligt? Ha en riktig sommarträff med alla våra barnbarn och diskutera igenom en massa saker som man aldrig hinner? Ställer föräldrarna upp på det? Det kommer inte att bli en lat vecka eller dagar-det kommer bli regler, diskussioner, kökstjänst, tvättjänst och förhoppningsvis en massa kul också. Ungefär som ett kollo, fast bara för kusinerna och andra släktingar!
Min förfrågan går: Gäller alltså ALLA barnbarn och förslaget är 3-5 dagar nu i sommar. Vi får rätta oss efter de som jobbar i första hand - men vi vill ju också att de FÖRSÖKEr verkligen komma och prata, umgås, leka, pyssla och ha roligt. Små som stora! Signe är det ju inga som helst problem med, hennes pappa är ju med och har sin dubbelroll som barnbarn och far till barnbarnsbarn :)
 
 
Glad Påsk önskar vi med dessa två nyfödda familjemedlemmar - som också kommer att vilja vara med på kusinträffen hos Farmor o Farfar / Mormor o Morfar.
 

Sen kväll i april.

Vi har städat så där härligt hela dagen, ni vet: när man tar sig tid till ordentlig rengöring, vädring av textilier m m. Ändå har vi liksom inte gjort storstädning inkl fönsterputs utan skön städning om det nu finns något som heter så :)
 
Kvällen har vi tillägnat Robert Achberg!!!!! Det hade jag väl aldrig kunnat tro om mig själv :( Jag har liksom sett honom som maxi-maxi-machon nr 1: Och inte kan jag väl påstå att han själv som programledare eller person har fått mig att ändra åsikt-men jag MÅSTE ju inte gilla honom för att vara intresserad av hans program: Näthat!
En ny företeelse som verkligen skrämmer mig därför att det påminner mig oerhört starkt om KuKluxKlan.
Maskerade anonyma våldsmän som bara hatar och har våld och våldtäkt på sitt schema. Det finns olika såna här: idrottshuliganer är en typ, kvinnohatare en annan :(
Nu tänker vi på den sköna påsken som ligger framför oss och skiter i omvärlden.
 
Förresten: vem tror på Anders Borg idag som inför öppen ridå (KU och svenska folket) sålde Maude Olofsson? Alltså inte för att jag på något sätt försvarar henne, som sålde sig själv till Alliansen; men Anders Borgs försäljning av henne var verkligen övertydlig. OM det nu skulle vara sant det han säger så sänker han sig själv med en atlantångare: HAN var finansminister när Neon-affären gjordes upp: alltså högsta hönset i finansministeriet/finansSverige och han visste liksom inte om en sådan här affär ha, ha, ha vilken bluff! Eller vilken enormt dålig finansminister :( ?

Liiiiite mindre sur måndagkväll.

 Men inte mycket, tyvärr. Dock har solen visat sig, dock växer pelargonerna, dock har jag fått en ny vän på FB eller kanske gammal ska man säga, en barndomsvän: välkommen Edgar Vendler, vänner är alltid roligt.
Visst har jag hunnit mycket idag men tyvärr inte tillräckligt..... Och nu är jag supertrött trots en powernap...
God natt sov gott!
Ps
Innan jag gick till sängs bläddrade jag lite halvslött genom mina kära bloggvänner och!!
fick en väldigt sorgsen historia till hands. jag visste ju att hon hade det jobbigt minst sagt och att hon inte längre bloggade, men nu skrev hon och berättade att hela hennes liv var i krasch: hennes son dog i november och nu är det skilsmässa och allt vad det innebär...Mitt hjärta krampar, vet ju hur det känns även om man inte kan jämföra....jag önskar verkligen att hon orkar och skulle så gärna vilja ge styrka.....

Riktig sur måndagmorgon :(

Polisen, vår svenska polis som ska kunna våra lagar och regler, har gett tillstånd till Svenskarna Parti att demonstrera i Jönköping 1:a maj !!!!! Till den krukan kommer en riktigt ful droppe som antagligen kommer att få krukan att rinna över och förorsaka många skador och tragedier. De har bett vanliga arbetare, alla de som i många många år har haft sin Arbetardemonstration, att hålla sig undan från Jönköpings centrum för att undvika bråk ------ Jag, som alltid trott på Polisen, som alltid sagt emot när folk varit arga på dem........ Att det finns en stor del rascism, fasism och nazism även inom poliskåren är jag ju väl medveten om sedan många år tillbaka, Men: det trodde jag till största delen var högre befäl, jurister och en o annan korkad vanlig polis. Men det här är ett rent ÖVERGREPP och det har absolut ingenting med demokrati att göra. Det är faktiskt ren provokation :(
 

Nyss inkommen från vedbacken ......

 
På Frövisidan finns min kyrka upplagd :) Kyrkan som jag konfirmerats i, gift mig i  och döpt mina två äldsta barn i. Hela min släkt är döpt där och många ligger numera begravda där :(
 
Idag blåser det full storm men på vedbacken är det lä och att klyva ved blir man varm av :) Det har varit fullt hålligång idag precis som vanligt; nu vet jag ju att det inte är adhd jag har utan jag är bara helt enkelt frisk efter flera års sjukdom och elände. Men jag hade gärna godtagit adhd med-vad som helst för att orka med att leva, jobba och ändå ha roligt!

Vi sitter här nu, min katt o jag.....

Lördagen den 13 april 2014, jag är så glad över att min fina gamla katt är med mig och mår bättre än på hela vintern! Vi hann liksom aldrig ta det här otäcka, för dj......a beslutet, hon började må bättre och gör så än :) Och jag är lycklig var varje minut vi får tillsammans....jag vet ju att det ändå är på upphällningen :(
Ikväll har vi sett en film, "Återträffen",. Väldigt intressant, spännande, men!  Man satt hela tiden och väntade på ....ja, vadå? Kriget hade ju redan varit och någon förklaring fanns liksom inte? Jo, men så visst fattade jag den bakvända logiken och poängen, psykologi skulle det ju vara och var. Men! Blev det liksom rätsida, uppenbart och klart? Blev det liksom en känga till mobbare? Blev det en tankeställare till alla andra? Tänk att jag tror liksom inte på den effekten. Tyvärr tror jag inte på att du kan få ett bra arbete utfört därför att du klipper till arbetaren mitt i nyllet och talar om hur dålig han är?
God natt och sov gott!
 

Börjar den här soliga aprildagen

med en bild på två älskade människor. Den ena fyller 18 om några veckor den andra fyller 12 om några dagar <3
 
 
Lördag eftermiddag och nu har solen gått i moln. Men jag har gjort ett rejält pass på vedbacken, därefter sytt och sytt och sytt men verkar aldrig någonsin bli färdig? Det kanske beror på att jag hela tiden syr mer och fler saker? Några bilder blir det i alla fall inte än - så det så :)
Nu ska vi sticka ned till Netto och köpa lite fröer, jag håller på lite varje dag med frösådd, det går bara inte att låta bli.........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en vacker bild och

 
fina minnen. Sista gången vi var där var när pappa bjöd hela stora familjen, jag minns inte vad vi firade men jag tror att det var pappas 70-årsdag? Hjälp mig brorsan eller syster yster som har minne som en dator :) Trevligt hade vi i alla fall och åt gott gjorde vi också. Och tillsammans fick vi vara, alla! Något som man knappt ens förstod att sätta värde på :(

Fick en jättefin kommentar idag ... men

kände inte igen den. Dock visade sig att vi hade samma intressen - pelargoner. engelska pelargoner, rosenbelargoner, Dr Westerlunds pelargoner, rosenpelargoner, tulpanpelangoner,  -   ja så var det klart; rosenpelargoner  är min  vavorit och därefter engelska, ..........

Badhotellet

var lika bra som förväntat. Men ikväll är min själ så tung....

Torsdag igen! Vilken tur!

Robin! Jag förstår verkligen att du längtar :)
 
Det här lilla hjärtat gråter efter sin far som har övergivit sin familj idag :)
 
Eftersom Frövisidan lägger ut så himla många fina gamla bilder på Fb blir jag så lätt nostalgisk och måste få visa gamla och nya järnvägsbron där jag lekt så många (farliga) gånger som barn. Många är de Valborgsmässoaftnar vi stått på bron och titta på maj-brasan som alltid är på en stor sten ute i ån :)
 

Pelargon Zon

http://pelargonzon.blogspot.se/ Gå gärna in på den bloggen och kolla de vackraste pelargoner som finns :)
 
Så skulle jag också berätta att jag blir så inspirerad av min bror och Per Morberg, som går långa härliga promenader och skriver därefter lyriskt om vårmorgnar i skogen eller om  vackra fåglar. För att få känna hur det känns så ska jag börja med morgonpromenader :) håll tummarna för mig!
Att jag råkade halka in på Per Morberg har att göra med att jag sökte recept för att marinera tjocka revben idag. Hittade ett underbart roligt recept och fick dessutom läsa Pers vackra promenadbeskrivning. Marinaden är gjord-den var väldigt trevlig att pyssla med-få se nu om det blir lika gott som det var roligt :)
Här skiner faktiskt solen idag så ha en bra dag och sköt om er!

Iskall regn hela den här dystra aprilonsdagen :(

Men för att lätta upp stämningen får vi väl utbringa ett fyrfaldigt leve för våran Virre :)! Hipp hipp hurra, Veronica fyller år idag. Grattis från oss fem i Levsäng, någon dag är vi på språng, vi ringer först!
 
I går kväll när jag kom ut ur bastun så möttes jag av en helt ljuvlig kör av olika fågelsång. Och trots att det regnat hela gårdagen också så var kvällen ljummen och fin. Sådana stunder är det verkligen gött att leva!
 
Så glädjer jag mig verkligen åt en inbjudan som kom förra veckan. Juniträff med Klanen Karlsson -- det ska bli så himla kul :)
 
 
Framför oss nu närmast är ju påsk, min favorithögtid :) Och då hoppas jag ju att traditionen för med sig hela familjen Limnell med flera.
 

Jag har en bror som är nästan fem år yngre än jag....

och han har helt nyligen skaffat Facebook-konto. Så långt är allt finemang. Men! Han publicerar varje alltså VARJE dag otroligt vackra bilder och skriver till det enormt korta men väldigt känsliga och vackra ord! Och! Så klart! Jag blir ju avundsjuk. Han är ju ändå LILLEbror, vilket han tydligen inte fattat?
Ove!
Jag är så stolt över dig och inte det minsta avundsjuk, du är verkligen bäst!
Idag:
Har jag umgåtts med mitt äldsta barnbarn. Min speciella tjej, min Jenny <3. Vi har ätit, pratat, diskuterat, skrikit, skrattat -- så klart, vi ÄR ju den här familjen! Något väldigt anmärkningsvärt: Jenny och jag har aldrig bråkat! En gång så visade hon sig arg och jag trodde det var på mig och grät floder i en hel kväll. Det var inte på mig och hon vet inte ens att jag grät hela Göta Kanal :)
Kärlek.......
För övrigt så har jag varit i växthuset och njutit av spirandet-lukten-livet- och glädjen! 
Så tände jag i bastun, gonade mig, tog ett ljummet fotbad, klippte tånaglar och mådde så där allmänt bra! Alltså kan jag säga: det har varit en ovanligt bra och fin tisdag, trots att det regnat precis hela dagen!
Så: God natt och sov gott alla mina nära och kära!

Måndag kväll och solen har kommit tillbaka!

Men bara nu sen eftermiddag och då blev det ju vedbacken så klart. Tidigare idag har det varit tvättstuga och enbart tvättstuga. Ligger efter en hel del p g a köket. Tack för alla fina kommentarer, vi är jätteglada för vårat fina kök :). Och helgen har också varit bra trots en fredagens alla tråkigheter :(  men vi kan starta med en bildkavalkad:
 
 
Här har Stefan gått in i väggen :) ---- håller åtminstone på att riva väggen. Samtliga övre bilder är från uppbyggnaden av nya butiken, vi håller tummarna, mycket jobb väntar :) 
 
 De här bilderna visar sann kärlek :) Stefan är älskad högt och rent av båda bröderna Söt Karlsson!
 
Ankomsten.
 
Gofika söndag eftermiddag vid Bråviken :)
 
Nu sparar jag resten av bilderna till någon annan gång. Vi har ju hunnit en hel del i helgen men mest har det varit umgänge. Och just nu surar jag för att jag blev så charmad av baby Timbaktu så jag glömde kameran :(
Kommer åter när jag slutat sura.
 

Söndag kväll 20.30 den 6 april.

Kommer hem efter en härlig helg i Södermanland och möts av detta underbara kort på min underbara sonson :).
 

Jag tror knappt att det är sant ----

trots att jag själv upplever det! Vi har ätit middag på altanen i kväll och i måndags (den 31 mars) fikade vi på altanen. Det har vi aldrig tidigare kunnat göra! Fika i slutet på april och ha lite ytterkläder i beredskap, men ikväll har det varit bästa sommarvärmen därute. Efter maten fick jag gå runt och vattna några älsklingar som sovit sin skönhetssömn härute hela vintern och några som fick flytta ut redan i slutet på februari :)
 
 
 
 
 
 
Ja, det var lite bilder från köket som nu är i det närmaste helt klart och vi stortrivs :)
 

Ännu en underbar aprildag, torsdag den 3 april.

För 28 år sedan idag så föddes en liten vacker mörkhyad prinsessa långt bort i Indien. Rebecca blev hennes namn och hon blev vår dotter ungefär precis 14 år senare :) Så idag hurrar vi och grattar och skickar kramar för hela slanten!
 
För snart ett år sedan föddes den här underbara lilla prinsessan med de vackraste ögonen i världen. En liten människa som är till så stor glädje-för SÅ många!!!
Och jag förstår ju att hon längtat mycket efter farmor en hel vecka, för farmor har ju rest våren tillmötes en hel vecka och det är lång tid för en liten liten flicka och väldigt kort tid för en trött farmor och farfar :)
 
 
Så här har många barn i den här familjen badat :)
 
För att återgå till prinsessorna: Det finns ännu en prinsessa som fyller år idag. Våran duktiga och numera stora Linda fyller 12 år och vi skickar givetvis massor med grattiskramar!
 
 
Nu återgår jag till vardagssysslorna, jag ligger efter på vedbacken eftersom vi var tillsammans med två andra gullungar igår; Mikaela och Enyo. Och jag blev så tagen av sötnosen Enyo - som alltid varit så blyg och nu var en riktig liten snagglas! Och log så hela vackra smilgropen ideligen kom fram. Lite senare på kvällen kom det också fram ett antal röda prickar på den lilla kroppen, vad kan det vara? Vattenkoppor går på dagis  så........
I vilket fall som helst så glömde jag totalt bort kameran, det får bli en annan gång.
Tvättsträcket först, vedbacken sen.

TV-kväll.

"När livet vänder", programledare Anja Kontor. Ikväll handlade det om en 78-årig kvinna som fick sitt liv tillbaka när hon var sextio år! Före dess var hon, sedan sex års ålder, sexleksak åt män.....
"Kalla fakta" försöker ikväll göra det begripligt hur man kan förgripa sig på barn.... Har intervju med en "äkta" pedofil (enligt psykiatrin beteckningen äkta) som fått under flera års tid - trots tidigare dom om pedofili - ensam fått bo och ha vårdnaden om sin lilla dotter. Förlåt om jag skriver negativt men sanningen är den att jag nästan kräks över tangentbordet ........
"Aktuellt" med avslöjanden om miljardaffärer i bara mutor - sammanlagt alltså.
Hur i helv-----e ska man orka med allt detta? 
När man dessutom VET att det hela tiden pågår?
 
Hur ska jag kunna sova?

Nu fick jag glädjebud :)

Josefine är på väg hem till Oskarshamn tillsammans med sitt nya körkort!!!! Stort Grattis!
Och Robert började sitt nya jobb igår efter att ha blivit rejält avtackad på jobbet i Kalmar! Stort Grattis!
Vi kommer snart ned och firar er ordentligt. 
Käre maken är på väg för att hämta de sista köksdörrarna. Sedan är köket komplett och det känns faktiskt enormt bra. Jag har sytt på husvagnen hela dagen i dag med, nu blir det vedbacken :)
 
 
Gulletös!!!!

En av mina mest efterlängtade dagar under året: Första april!

Dessutom en härligt solig och klar dag, dock lite kylig. Idag har jag gjort klar verandan för målning-det är inte så mycket, dörr o fönsterfoder ska målas, vi har tyvärr lätt för att glömma små detaljer när vi gjort färdigt det stora :) Så har jag ju också jobbat med Återbruk i stor form. För minst 25 år sedan köpte jag överkast i indiskt bomull på Ikea. Jag minns priset med välbehag: 19,90 kr styck! Jag köpte fyra stycken (till enkelsängar) varav jag använde två stycken till gardiner vid altandörren och två sydde jag ihop till en bred och tjock hängmatta som jag hade virkat bred spets till. Sedan när vi några år senare flyttade upp vårt sovrum till övervåningen så sydde jag ihop de båda gardinerna och så blev de ett dubbelsängsöverkast som vi använde i många år. Dock hände sig detta att käre maken gick i sömnen som vanligt - men! det blev så mycket farligare en trappa upp. Efter att han en natt föll nedför trappan, huvudstupa och höll på slå ihjäl sig så flyttade vi ner igen, men då hade vi bott däruppe i minst 10 år. Nu förvandlades dubbelsängsöverkastet till två enkelsängsöverkast och så fick de sin givna plats i husvagnen. Men i år har vi breddat våra sängar i husvagnen och behövde därför överkast med kappor på. Alltså Lilian! Tack för sällskapet vid Erikshjälpen i tisdags, när jag köpte de ljusa gardinerna i indisk bomull. De två har nu blivit isärklippta och hopsydda på längden, rynkade och monterade på de gamla överkasten. Detta måste väl bli nästan rekord i återbruk, eller?
 
 
 
Efter Erikshjälpen på Orient Palace förra tisdagen!
 
Nu är det alltså snart invigning av den nystädade och nysydda gamla husvagnen, det är massor med återbruk här :)
Idag föll domen över den 61-åriga kvinnan som kastade en tårta i ansiktet på nazistledaren Åkesson. Som väntat fick hon ju en hård dom; två månaders fängelse + ett antal tusen i böter. Dels är hon ju kvinna, dels gammal, dels har hon ju inte begått våldtäkter, pedofili eller annat nazivåld- så man förstod ju att domen skulle bli hård.
Vi kunde ju beskåda vårt rättsväsendes högsta styrande i samband med dokumentären om Sture Bergvall: 
justitierådet i Högsta domstolen, Göran Lamberz. Efter den dokumentären tappade jag fullständigt mitt förtroende för rättsväsendet och det har inte återkommit efter de senaste årens uppmärksammade brist på domar i våldtäktsmål, kvinnomord m m. Är man brottslig så hamnar man inför rättegångsskranket, men det är fördel i slutändan om man är svensk man och eller nazist :(
Men det var inte bättre förr. Läser just nu en bok som heter Röd Måne och gestaltar en kvinnas liv omkring åren 1670. Fy farao vad illa ute en duktig kvinna var då, speciellt om hon var lite läkekunnig. Så LITE bättre har vi kvinnor fått det, åtminstone i Sverige. Men det känns långt kvar till riktig jämställdhet.

RSS 2.0