Ingen rolig dag idag.

Har mestadels läst och läst om igen därför att tankarna bara banar sig andra vägar. Framförallt är jag väldigt ledsen och orolig för två små sjuka barn........ och för goda vänner som just nu har det så tufft .......... Dessutom tänker jag väldigt mycket på Magdalena Graaf som har mist sin äldsta son nu i veckan. Jag har följt hennes blogg i många år och även läst båda hennes böcker, vilket gör att man tycker sig känna henne lite i alla fall. Hon är en mycket modig tjej med härlig humor. Men hon har också fått tagit mycket skit av omgivningen, speciellt från fotbollsintresserade män. Och får tyvärr nu också massor med skit och folk som klart deklarerar att det som hänt är hennes fel? Hur tänker karlar egentligen? (för det är nämligen till 98% manliga negativa kommentarer).Fadern till den här sonen slog nästan ihjäl både henne och pojken, fadern till de två yngre pojkarna, Magnus Hedman, fyllde tidningarna med mycket sensationellt skit när han var i farten som värst med knark och brudar. Men papporna har alltså ingen skuld? Stackars oskyldiga män som inte ens fattar hur illa de gör!
Mer tråkigheter denna trista lördag är att Brasse Brännström har avlidit. Heder åt honom för hans livsverk!
 
Men jag måste också få visa lite glädje :) Här är nästan hela min hälsingefamilj samlad runt vår nya fotbollsstjärna :)
 
 
Och promenerar två härliga sommarbarn!
 

Idag, hela dagen, grattar vi

våran allra goaste och käraste vän och svägerska, Astrid! Som jobbat färdigt idag! Och som får en välförtjänt semester nu med efterföljande pension. Njut av bara den Astrid och var frisk :)
 
 
Sittande i de vackra mysfåtöljerna i musikrummet :) Och har världens bästa artist i famnen :)

Sommaren 2014

 
 
 
 
 
Härliga klanen Karlsson i Småland :)
Härliga robban i hängmattan
Härliga helsingfors
Silja Symphony
Min pumpa
 
Underbar far med underbar dotter
Kockarna!
Baconlindad kycklingfilé med feta och soltorkade tomater
Lycklig farmor med bästaste Signe
Tre underbara :)
Signe med sin vackra mamma
två underbara barn, ett barnbarn och ett barnbarnsbarn
Camping alá Levsäng
 
 
 
Vår fysiska del av sagobröllopet i Falun
Jennas födelsedag
Sill o potatisfest med Yvonne
 
I augustisolens sken: mina röda töser :)
 
 
 
 
 
 
 

Ledsen. Mycket ledsen, Besviken. Tillrättavisad. Avisad, Tillbakavisad, Slagen på fingrarna. Ledsen.

 Ungeför så.
Det är så lätt när man är ung att håna,skratta, tycka :) ) 
Ja, alltstå hånskratt. Men den dag ni är i den här situationen så finns vi inte kvar att håna :(
 

Jag ska inte bestämma mig ikväll :(

 Men det känns ändå som om hösten 2014  närmar sig med stormsteg och min blogg fick jag av en älskad dotter 2009? Fem år av bloggande positivt till och från? Jag kan väl ändå få säga att det här var den finaste present jag någonsin fått och för den som vill se så finns det kvar december 2009. 

En tråkig dag för landet Sverige.

Poliser som rider över och kör över demonstranter. Demonstranter som kastar sten o annat på hästar m m :( Men tyvärr skyller jag ändå helhjärtat på det polisbefäl som beslutade om att Svenskarnas parti fick demonstrera idag - idag då Vänsterpartiet skulle ha sin valupptakt i Malmö! vilket polisen mycket väl visste om. Det är väldigt degraderande för ett samhälle att ha en polis/rättsväsende som så tydligt tar ställning både politiskt och mänskligt :(
 Det känns ändå kränkande, fult och instabilt med ett rättsväsende som uppför sig så här, 22 dagar före valet?
Är det som kallas demokrati? Tycker inte jag, Demokrati för mig är att alla människor  har ett lika värde! Yttrandefrihet är att säga det man tycker, men ALDRIG kränka någon annan,.
Det känns verkligen otryggt med en polis som uppför sig så här?

Idag är jag emot kvinnor :(

En kort debatt i Aktuelltstudion mellan Gustav Fridolin MP och ett folkpartistiskt kommunalråd från Uppsala tror jag, Ebba någonting. Jag blev ju lite intresserad därför att frågeställningen gällde den opinionsundersökning som gjorts nyligen och visar att 47% av svenska folket är feminister. Och helt ärligt: jag blev väldigt förvånad över den här kvinnans åsikter: jag är inte feminist (helt ok) jag är för jämställdhet (??) jag tycker inte att man ska kunna väljas in i en bolagsstyrelse pga sitt kön (har inte jag heller tyckt, men? hur lång tid ska det då behöva ta?) man ska ha sin kvinnliga frihet att välja sina mammamånader (och pappans manliga frihet då? tänker ni borgliga någonsin på att en pappa kanske VILL ha papparättigheter?) och så säger hon det allra värsta av allt::::: genom att förbjuda vinster på vård- och utbildningsföretag så förbjuder man också kvinnlig företagsamhet? Hur urbota korkad kan man vara och ändå vara kvinna? Och dessutom kommunalråd?

Ännu en "elektrisk" dag till ända ......

Jag menar allt oväder, all ångest, all medkänsla, allt overkligt som händer just nu och som man inte på något sätt kan hjälpa till med och lindra :(
Men ibland kan man ändå känna skratt och glädje! Min systeryster har länge länge bett mig komma och hälsa på henne på hennes jobb: katthemmet i Töreboda. Och idag så sa jag till käre maken: nu måste vi vara lite mer sociala och försöka göra annat än sitta hemma och deppa. Vi åker till katthemmet och hälsar på systeryster och alla katter!
På vägen ned hämtade vi tidningen (Mariestadstidningen) och till vår häpnad så var där en artikel om just Katthemmet! 10 minuter därefter var vi där och jag måste få säga att det var en upplevelse! Att så många människor tar sig tid och ork att ge de här underbara djuren ett hem under väntetiden!!!! Det var verkligen fint att se. Att sedan min syster är exakt rätt människa för det här jobbet hoppas jag verkligen att även alla andra inser ! 
Väl hemma igen så har vi kollat på Ernst för sista gången i sommar, brottats med Douglas (han fattar nada - han tror att han är kung :( och det tror inte vi) kammat Bianca med nya kammen och spelat gin rummy!
God natt och sov gott alla mina nära och kära och alla övriga ute i cyberrymden :)
 
Till djurhemmet kommer katter av olika anledningar. Många har bara dumpats i skogen eller vid någon väg.
 
En av de fina som vi sett idag!
 
 
En som mötte oss i dörren och påminde oss mycket om vår egen bråkstake, Douglas!

En glad liten dagistjej :)

 
Här är vi förvånade?
I går kväll så sa käre maken: nu får vi dra ur telefoner och datorer, det kommer ett jätteåskväder norrifrån. Sagt och gjort, ingen dator, ingen tv , ok det får bli ginrummy även i kväll då tänkte vi. Men det kom ingen åska? Vi hörde den hela kvällen långt borta, men här slapp vi helt och hållet. Regn fick vi förstås men inga mängder. Och nu ringde Roger. I Götene hade det blixtrat något makalöst hela kvällen. men inget dunder. Så ringde jag Jenna nu för att tacka för gårkvällen (vi var där och firade henne med hemgjord rödbetssallad) och då berättar hon att åskan hade gått i fyra timmar i Gullspång. Det var otäckt sa hon, hela huset skakade. Och så läser jag om att både Kristinehamn och Karlstad är hårt drabbade av åska och regn. E18 mellan Örebro och Karlstad går inte att åka på? Den här sommaren måste väl gå till historien med makalösa oväder, ovanlig hetta och sol sedan mars månad. Och vi som klarat oss från alla oväder :) Men varmt har det ju varit och mycket torrt. 
Jag tror nog det blir lite mer sommar nästa vecka någon gång :)
 

Måste visa de två nya Magnusson :)

William
 
 
Tuva
 
Foto: Idag är vår älskade lilla tös en månad ❤️
 

Någonting har hänt:)

Jag är vaken när alla andra sover!
Men det har ju också positiva effekter!
Nu är jag återigen först med att gratta någon :)
Och nu är det min egen älskade Jenna, en liten flicka som jag fick när hon var två år och som jag så tacksamt tog i min famn!
Här tar det emot, finns liksom inte ord för det här: att FÅ ett barn <3 Ja, många människor får barn. Många kvinnor blir gravida varje dag. Jag blev också gravid och jättelycklig! Fick ett barn, fick två barn, fick TRE friska fina härliga ungar! Lycka! 
Så blev jag återigen gravid. Med ett kärleksbarn. I ett nytt äktenskap för det andra hade tagit slut :(
Men livet ville inte mig så väl, jag födde en död son. Och det var faktiskt det värsta av hela sorgen och hela helvetet! Man föder inte död.
Det här var något som verkligen plågade nästan livet ur mig och jag kunde inte förstå VARFÖR? Vad fanns det för syfte?
Min kära make sa: vi kanske ska ta hand om de barn som redan finns och som ingen tar hand om?
Jag fann liksom ett nytt värde: jag kanske kunde hjälpa, kanske kunde ta hand om?
Och vi gjorde det
Vi fick barn! Vi fick barn att älska, barn att ta hand om och efter flera år och barn som var underbara  fick vi Jenna!
Vår egen älskade Jenna som bara var två små år och som vi fick lyckan att ta hand om <3 resten av livet förhoppningsfullt :)
Självklart så har det inte varit så glatt och harmoniskt som det låter här :( det har varit många tårar, tunga stunder och dumma tankar, men också så mycket glädje, så mycket kärlek!
Idag grattar vi dig, kära älskade Jenna och är så glada över att det var vi som fick dig! Precis som det var du som fick Mikaela och Enyo <3

Jag har alldeles nyss

haft ett kärt telefonsamtal, kärt men ovanligt :) Våran käre Linus ringde och bara det var roligt, men att han sedan kommer på en fika på söndag är ju ännu roligare :) Linus är ju den yngste av "första kullen" barnbarn och den som flyttade långt härifrån först tillsammans med sin familj <3 Och på grund av jobb så har han inte deltagit varken i förra årets släktfest eller årets :) Så vi är verkligen inte bortskämda med Linus, vilket gör det ännu roligare de gånger man träffar honom :)
Jag har en så rolig bild på Robin, Linus och Mimmi när Linus var ett år och Mimmi 2 år, Robin måste alltså ha varit 5 år och kortet är verkligen inte så tydligt, men jag tror Robin spelar på något, Linus är naken och dansar, jag tror Mimmi sjunger. Men jag får tyvärr inte visa kortet för Morfar förrän Linus gett sin tillåtelse och jag kan inte med att fråga honom :)
 

Mångalen dag idag, trots sol :)

Massor av ärenden typ tråkiga, lungröntgen, apotek, storhandling, bibliotek (inte tråkigt) m m. Något roligt var att skicka en 25-årsbukett till våran Linus, han fyllde igår och då hade vi att välja på en dag för sent eller en dag för tidigt :( Men vi kan i alla fall med hjärtat säga: Stort grattis till dig Linus, hoppas du har haft en underbar födelsedag och att livet fortsätter i samma banor! (underbara alltså)
 
 
Det senaste kortet vi har på Linus :) i somras när han var här och visade sin superfina bil som han köpt i Mariestad. Då var han nästan 25 år, nu är han 25 +!
 
Så kommer givetvis ännu en bröllopsbild:
 
från Fb idag, jättefina alla ni fyra :)
 
 

En mycket fin bild

av en mycket vacker ung brud <3 Jenny Hedlund......
 
Och ännu en:
 

Fem i tolv, dags för sova....

men kollar av fb för att se lite mer av det kära brudparet :)
Läser ju då också en hel del av all diskussion inför valet:
Jag lyssnade själv på Reinfeldts sommartal och blev högeligen förvånad! Hur f-n vågar han ta ordet empati i sin mun efter de här åtta åren? Jo, det var ju enkelt för honom, han hade en avsikt: han asfalterade för Sverigedemokraterna! Genom att efter sin liderliga bön om att svenska folket ska öppna sina hjärtan och därefter betala skjortan gav han ju verkligen luft under nazistvingarna :). Fy fan för att en sådan människa ska leda vårt land?
 

Får göra som vanligt när jag är seg med kameran .......

stjäla kort från Fb!
Men vad gör man inte för en sådan här liten sockerbit <3
 
 
Eller för sådana här med :)
 
 
 

Ett stort innerligt grattis till bästa vännernas dotter med man o barn!


Lite trött lördagmorgon.

Absolut inte samma fart som det var förra lördagsmorgonen :)
Men vi har fått låna en liten extrahund sedan i torsdags: Minna, 7-årig chihuahuatik. Och där få vi se det Jenny sa: en chihuahua är totalt omedveten om sin lilla kropp för de är jättestora i sitt självmedvetande :) 
Minna morrar och hugger på både irländsk setter och ilskna gammelkattor! Om hon anser att de gör fel, såklart. Däremellan får de vara ifred :)
Nätterna är trånga kan jag lova och så utbryter det skottlossning med jämna mellanrum när någon tycker att någon annan kommer för nära husse och matte :)
Maten är en annan viktig konkurrensgrej och vi har fått ställa en hundskål på altanen, en kattskål i vardagsrummet, en kattskål på övervåningen. Den enda som har sin skål kvar i köket är Bianca och hon bryr sig mycket mer om att försöka norpa andras mat än sin egen :)
Så är vardagslivet med fem egensinniga charmtroll. Men jag klagar inte, bara skojar lite smått :) Både Minna och Bianca går lösa ute (när vi är ute alltså). Minna är jätteduktig, traskar snällt ned till brevlådan med sina pyttesmå ben och även tillbaka. Inte konstigt hon är hungrig sen :) Bianca är också duktig, kommer omedelbart när man ropar och är allmännt en mycket duktig och fin vovve :)
För övrigt går väl allt sin gilla gång. Lite vemodigt med höst är det nog, även om jag tycker att vi haft världens längsta och underbaraste sommar. Blommorna börjar se lite trötta ut, men potatis, tomater, rödbetor och övriga grönsaker är underbart goda och växer bara mer och mer. Jag skördar lite i taget för att hinna ta reda på allt.
 
 
Allt är också mycket godare i år på grund av att det varit så mycket sol. Vi gläds och vi frossar!

Har ännu inte orkat tömma kameran ......

Är så himla trött, ska ha läkartid i morgon bitti :( Är också lite ledsen och fundersam? 
Det var väldigt jobbigt, tråkigt och ledsamt att pojkarna levt rövare på vårt tv-rum och förstört en del. Men vi har liksom inte alls skyllt på någon enskild, vi har haft bra kontakter med pojkarna där vi bestämt hur vi ska jobba mot nästa vår och Festivalen. Det kan väl ändå inte vara meningen att vi ska känna oss skyldiga för att vi reagerade och blev ledsna? Att vi sa ifrån åt de två som vi trodde det var och som inte heller nekade, nämnde inte ens andra namn, skyllde på varann ungefär lika mycket och blev trodda ungefär lika mycket :( Tråkigt att det blev som det blev, vi har försökt ta det diplomatiskt så gott vi har kunnat. Ändå känns det faktiskt som om det är VI som gjort en massa fel?
 

Trött så in i .......

Käre maken har påbörjat sin utredning, idag var det bara samtal. Fick en glädjeblink från Arbrå: Signe har startat sitt livs promenad idag :) Gulletös<3
Har inte tömt kameran, har chattat med Joel, allt är bara bra....

En tråkig tisdag .....

med mycket oro i luften, åska, blåst m m. Regnet som fallit har ju varit manna :)
Vi har reparerat, hängt tillbaka och städat övervåningen, tv:n fungerar igen, telefonerna är upphittade och härifrån sett var det inte katastrof. Bara sorgligt..... och lite oförståeligt?
Har tittat på sommarens avslutning ikväll: Skansen så klart, såg inte Joy o Stefan :)
I morgon är det inskrivning på käre makens utredning vid Multimodala teamet i Skövde. Det som tidigare, i landstingsregi hette Smärtenheten. Nu är det utredning för återgång i jobb, vilket påpekas TVÅ gånger i kallelsen :( För den som lever med en människa med ständig smärta är det som ett hån att läsa den här kallelsen. Att dessutom veta att det här är en privat inrättning som får betalt per person som man kan återfå i jobb (oavsett vad det kostar personen) och tyvärr oavsett vad det kostar samhället :(  Nu tänker jag på Försäkringskassans utgifter med löner och betalning för Multimodala teamet och skatteintäkter för käre makens halvtid i fyra år till. Då har jag bara tänkt rent ekonomiskt, inte ett dugg på livskvalité. För livskvalitet är väl inte till för jobbare? Ok, livet är lite negativt ikväll, men den här kommande tvåveckorsperioden bjuder på mycket oro, ängslan och rädsla och då är det lätt att bli negativ :(
I morgon när vi kommer hem från inskrivningen så ska jag tömma kameran och glädjas över den här härliga helgen när så många varit hemma och vi har fått lära känna Signe, personligen :) Och det kan jag meddela utan kamera: det var en enorm glädje och lycka! Självklart är det lika underbart med alla våra personligheter, men Signe är ju alldeles ensam i sin roll som första barn, första barnbarn, första barnbarnsbarn och! en  egen, otrolig carisma <3

Så himla ledsen ......

Hur ska vi orka ta i detta? Tack Joel, tack Rasmus! Varför? Vad har vi gjort för illa?
 

Känslor svallar åt alla håll .......

Nästan hela stora familjen är hemma just nu, det är mycket lycka, kärlek och glädje, men också mycket oro och ängslan :( Det är så svårt när någon kär lider och man inte kan göra annat än stå bredvid och bara finnas till hands.
 
Då tar man till flykten genom att glädjas över det här t ex:
 
 
Lilla älskade Signe, hemma hos gamlingarna, tillsammans med både mor, far, farmor, farfar och alla fastrar och farbröder och även gammelmoster Joy eller vad 17 hon nu blir till Signe?
 
Roger har lagat mat, fetafylld kyckling med pesto och potatisgratäng :) Supergott! Och nu sover alla sött i tre husvagnar och hela övervåningen full :)

Tänker tillbaka en vecka med glädje, kärlek och lite vemod .......

Så här dags förra torsdagen hade vi checkat in i våra fina hytter och förpassat oss upp till soldäck, givetvis med en öl i handen :) Men vi var inte ensamma på båten precis; ca 2300 människor till och så vi 13 + de här två:
 
 
 
 
Givetvis hittade dom käre maken :)
 
 
Buffén första kvällen! Vi var ju tvungna att möblera om även på båten, men vi är ju vana :)
Jag åt sushi för första gången i mitt liv, jättegott!!!!
 
 
En del av alla våra sötnosar hade bättre utsikt än andra :)
 
 
Självklart gjorde vi discobaren livsfarlig :) Jag kan inte förstå att jag fått så busiga barn - jag som är lugnet självt?
 
 
 
 
 

Äntligen!

Har jag orkat tömma kameran och där fanns i stort sett hela sommaren :) Nu måste jag också ta mig tid att visa upp vår härliga resa, de dagar Josse o Robert var här, de dagar Basse och Sara var här m m :) Just nu har jag inte tid, måste äntligen äta frukost!
 
 
Lite försmak kan jag ge i alla fall. Den här bilden tog jag från vår utflyktsbåt i Helsingfors när vi passerade den jätte vi bodde på.
 

Oro, ängslan och annat har präglat denna onsdag ....

Men vi har iaf städat inför våra käras efterlängtade besök, vi har träffat syster yster med man i M-stad, vi har pratat med älskade Josse, Joy och Robin i omvänd ordning! Alltså Robin först, Josse därefter och Joy sist :) 
Har fått så ledsamma samtal från Jenna - är så tråkigt att vi inte kan göra något för att hjälpa dig :( men vi finns och vi försöker. Så är det andra oroligheter i familjen som gör att man inte precis är på topp :) Men jag gör ju som jag brukar, går på samma begravning flera gånger :(
Vad vårt Sverige beträffar så pågår den största skogsbranden någonsin (i modern tid) och jag kan bara tänka på alla som har det extra svårt just nu - kanske förlorar sina hem - sina djur -någon nära och kär ........
 

Solig måndagmorgon.

Börjar min dag med kaffe och facebook. Och får där se käre maken med Bianca mitt i en tv4-inspelning? Han skulle ju bara rasta henne en bit på kanalbanken :) Det händer verkligen saker hela tiden här :)
 

Avslutar en solig, varm (het o jobbig) söndag

med att berätta om besök av bästa vännerna och bild av en mycket vacker ung fru Stefany Limnell ;:)

Men en bild på gullebarnet orkar jag :)


Osså va det sönda igen!

Jag vill gärna ge mitt bidrag till HBTQ-rörelsen och dess Prideparad. Det blev inget svårt val för mig :)
 
 
Superfin!
 
Så vill jag också ge Jari och Veronika en stor grattiskram till nya söta lilla barnbarnet :)
 
 
Jag skulle ha tömt kameran och berättat om vår underbara helg men jag orkar bara inte. Vi håller på att förgås av värme, nu har t o m käre maken tappat orken och mår dåligt. Det är 31 gr vid husets norra gavel där det varit skugga hela dagen. Altanen kan vi knappt gå igenom, där ligger det på 43 gr trots maximalt öppet. Det är frysklampar och fläktar som gäller :(

Det är så mycket att skriva om idag så jag måste välja :)

Och då väljer jag att gratta världens finaste unga brudpar och önska er massor med kärlek, lycka och glädje även i fortsättningen! Många varma grattiskramar Niklas och Stefani!
 
 
 
Så jättefina bilder på goda vänner och kära barn!
 
Sedan kan jag meddela att vi själva just kommit hem från en helt otrolig helgresa till Helsingfors med halva stora familjen och vi har haft det så underbart - både roligt, gott och mycket sol! (för mig blev det lite FÖR mycket sol)
Bilder kommer när jag hunnit sortera!

RSS 2.0