Ny solig och varm sommardag.

Jag sviter efter gårdagen och sov ända till kl 12.00 :)
Men här ska jag visa några som inte sover <3
 
 
De badar och trivs med livet.
 
Och här är ännu fler :)
 

Vårt älskade Hajstorp!

 

Måste få säga att:

ögonen rann över när David skrev så himla fint på Fb om sin Linn och sin nya fina son. Det är stort att de unga, våra barn - vår framtid sätter så stort värde på kärlek och familj. Det ger mig nytt hopp :)
 
 
Välkommen till världen nästa baby Magnusson! Och ännu ett grattis till föräldrar, farföräldrar m flera :) Det är faktiskt så underbart med barn!
 
 
Nästa fb-bild! Vi är verkligen priviligerade!
 

Varm söndag, med soldis.

Trots den fruktansvärda hettan och mina bekymmer att klara den så hade vi en underbar dag igår :) Åkte med kära vännerna i deras nya volvo med fungerande ac (åh vad jag njöt) till Årsloppisen i Undenäs. Jag snubblade runt och var svimfärdig av värme och andningsproblem, lyckades hitta ett fint tyg innan käre maken räddade mig med att köpa en stol för 50 spänn och satte mig i skuggan :) Han hittade också rostfria skärmar till min cykel (som ska genomgå makeover i vinter) för ynka 30 kronor, så visst fyndade vi trots värmen. Därefter åkte vi upp till Källebacken och åt lunch i skuggan. Underbar utsikt och det bästaste sällskapet! Så ringer Kjells telefon: David och Linn som meddelar att nu är det på G! Nu kommer Grabben (det var vad jag och Lilian trodde).
Väl hemkomna fick jag ju vila med nya favoriten, isklamp i handduk på bröstet. Så middag tillsammans med Eva och Yvonne. Lika mysigt som vanligt, men väldigt varmt. Kl 23.00 var det fortfarande 26+ på altanen :(
Så i morse kom SMS:et: Det blev en pojke!
Så grattis till bästaste vännerna, till David och Linn och alla andra som gläder sig med dom. Ett litet söndagsbarn är faktiskt inte så vanligt. Förr trodde man ju absolut att Söndagsbarn var mer värda än andra barn och att Söndagsbarn hade en fantastisk framtid. Och i våran stora härliga familj så finns det faktiskt bara ett enda Söndagsbarn och det är våran Josefine. Och att hon har en fantastisk framtid det har vi ju förstått :)
En vänlig varning till Kjell o Lilian: Nu måste ni lugna ned er, ni kommer ju inte att orka med en förlossning per vecka hur länge som helst, även om ni inte var med på själva förlossningen denna gången :)
Och skynda på att göra nestet färdigt, det behövs NU! 
 
 

Nu är klockan sex minuter över tolv

och jag är garanterat först med att gratta syster yster på hennes 57-årsdag !!!!!
 
 
Det skiljer ungefär (vet ej exakt när kortet blev taget) 56 år på idag och på bilden!
Stort Grattis kära syster yster, vill önska dig en lika fin framtid som det varit hittills! (med tanke på vad som är och vad som väntar :)
Sedan kan jag också gratta mig själv (ingen annan lär göra det ) för idag är det exakt sex år sedan jag slutade röka!
Det är ju så: röker man får man höra åsikter om att man röker. När man slutar röka så får man inte höra något alls! Tex att man ändå varit bra som slutat röka :) hade ju varit himla kul :)
Japp, så är världen. 
Det blev inget regn och ingen åska, här är det fortfarande lika kvävande varmt och klagar jag får jag hela världen emot mig :(
 
 

Torsdag kväll - igen :)

Och hett så ini h-----e! jag har aldrig varit med om någon så långvarig värmebölja, jag har ju förstås inte heller varit så gammal tidigare och haft så mycket besvär :(
I vilket fall som helst har jag inte orkat fota, inte orkat tömma kameran, inte orkat leva eller ens andas. Men vi har ju haft kärt besök sedan i måndags, Basse och fina-fina Sara har varit hemma och det har varit himla mysig - allra helst kvällstid när det varit normal temperatur :) Mysigt, sommarkvällar, glada skratt, mycket minnen :)
Idag var vi på apoteket och in kom en kär släkting som dessutom sjöng på Joys dop, och dessutom är min Josses bästaste faster :) Och jag fick en stor KRAM, jag blev så himla glad :) :)
Nu har ju smhi lovat ännu mer sol och värme i morgon, jag vet inte om jag överlever :) 
Godnatt och sovgott alla nära o kära o alla andra. Jag önskar jag kunde få hela världen att lyssna till och säga Godnatt och sov gott istället för att skjuta och hata :(
 

Therese skrev: seg som en gräddkola ......

och det var klockrent. Så känner jag mig med :( + andningsbesvär modell häftig, yrsel och ingen ork alls. OM vi ska ha så här varmt i Sverige kanske vi behöver tänka på AC? I våra hus kanske? 
Jag vill inte gnälla, älskar ju den ljusa årstiden och sommaren. Tycker också om när det börjar mörkna och är varmt och skönt. Normalt sett alltså. Nu är det på gränsen till outhärdligt, i alla för mig, som får så svårt att andas - som inte kan vara i solen, som inte kan åka bil (vår ac är trasig) som inte kan vara varken trevlig, normal, social, skapande eller ens mig själv :( Men det kanske inte är något ovanligt;(
 
God natt, dröm skönt, svettas inget om ni kan undvika, flugor, myggor, bromsar m fl: Älska dem och tyck att sommaren är helt underbar.
De där utlovade fotona har liksom inte orkats med, men de kommer   .................
 

En sååååå otrolig dag :)

 Jag börjar bakifrån, givetvis med Fb:
 
 
Min yngsta, så fiin! <3
Ännu en ljuvlig sommardag: 
Start: frukost på altanen med våra käraste Josse och Robert. 
Fika med underbara vännerna Kjell o Lilian som presentade oss med en superfin brudbukett! (Tack vare käre makens lilla flopp med fb) Bildbevis kommer:
Därefter kom nya gäster, jättetrevligt umgänge och vad gäller käre maken promenad till Hajstorp. 
Det saknades lite i vårt kylskåp så vi tog en liten biltripp till T-boda. Och jag måste få säga att jag är imponerad av lilla Töreboda - som idag är värstaste turistorten :) Så himla kul!
Vi parkerade vid Coop och där kom Therese och ville prata. Jag blev faktiskt så glad, hon sa att vi var världens finaste familj ..... jag blev faktiskt så glad! Hon berättade också att de hade haft kul på Liseberg igår, hon och Rasmus. Hon var glad för att Rasmus trivdes så gott med våran kära Henrietta, ja-det var mysigt att allt är bra just nu. När vi stod där och pratade så hörde jag lite bråk bakom mig och upptäckte ett par som var lite osams. Han vill in på systemet, hon blev vansinnig och förbjöd honom. Hon skrek mycket högt och tydligt, han blev uppenbart sårad och började svinga med sina kassar för att slå henne. Då tog hon skydd bakom mig!!!!! Alltså jag blev rejält rädd först, därefter rejält arg: och bad honom ordagrant att bege sig någon annanstans. Jag sa inte varmare ställe, men jag LÄT så :) Han lommade iväg, hon stack iväg till ett annat håll. Therese var skakad och jag darrade, men! allt gick ju bra.
På vägen hem stannades vi av grannarna och blev bjudna på ett glas rosé och en trevlig pratstund. För att inte vara olaglig ens 150 meter så gick vi hem :)
Hemma väntade gäster, familjen Loodh med vackra dottern Erica och det blev en mysig kaffestund på altanen. Alltid kul att se de här kära ungdomarna som vi sett födas och växa upp.
Jag vet att jag lovat bildbevis, men jag hinner ju inte tömma kameran :( Jag lovar på heder och samvete att göra det i morgon och komma med underbara, suddiga bilder i vanlig ordning :)
God natt, sov gott allihop!

Ännu en solig härlig söndag till ända.

En självklar mysfrukost med Josse o Robert på altanen, därefter ett riktigt långprat med kära vännen Lilian som igår fick vara med och förlösa det fjärde av sina fyra barnbarn! Vilken otroligt underbar händelse <3 Det är verkligen just er båda, Kjell o Lilian, verkligen väl unt. Ni tänker alltid på barn, barnbarn och övrig omgivning innan ni tänker på er själva :)
Efter det samtalet pratade jag med Joy en stund, sedan bar det iväg till Sätra. Och hamnade i en jättemysig butik med så himla snygga kläder !!!!!!! Kan verkligen rekommenderas. Jag köpte faktiskt en klänning och en långtröja, båda är till vintern och slutpriset var exakt 200 kr för båda :) Så fikade vi med trevligt sällskap från Töreboda, hamnade på en rolig men lite smutsig loppis, åkte hem, gick till Hajstorp för att äta glass, glassen var slut och vi fick nöja oss med lite dricka och någon liten fair-trade-bit. Därefter grilla mat, äta, skratta, prata, spela Yatsy på altanen. Oj, jag glömde att vi också piffat lite på "dungen", bl a hängt upp hängmattan som Robert provade direkt och den passade alldeles utmärkt. Bildbevis kommer i morgon, nu är jag så trött.
God natt, sov gott allesammans!

Stolt som en höna .....

är en mormor/farmor nästan jämt:
 
Våran "lilla" söta Nellie <3 med egen ponny och nyligen avklarat första ridläger :)
 
 

Måste verkligen få ge cred

till Ken Ring! Människor som han behövs verkligen i vårt samhälle - oavsett hur vi röstar. Han fattar vad det hela handlar om, han arbetar hårt för jämställdhet på alla fronter och han vågar stå på barrikaden helgjutet. Heder åt en sådan människa!
 
Här ber han folket att rösta på Fi.

Vilken dag!

Solig, underbart sällskap av våran Josse. Ätit gott och spelat yatsy som vanligt med många glada skratt. Så slår jag på Facebook nu innan jag kryper till kojs och där får jag världens chock! Kjell o Lilian har blivit farmor och farfar igen och denna gången hemma hos sig själva :) Till världens sötaste lilla tös och med hjälp av kompetent ambulanspersonal! 
Stort varmt grattis till er alla och lycka till med det lilla livet :)
 
 
Välkommen till världen babytösen Magnusson :)
 

Jag kan ju inte säga annat än

att jag är lite avundsjuk :(
 
På den här lilla sötungens farmor o farfar - som har sån tur att så ofta få besök!
 

Efter en genomtrevlig och mysig sommarkväll.....

tillbringad tillsammans med våran älskade Josse och hennes fina farmor, Eira, är vi lite trötta :)
Fisksoppan blev jättegod, det var nästan lika gott med melonvatten till som veteöl :) Men givetvis så glömde jag bort kameran :(.
I morgon blir det pressgurka a´la Ernst. Fick två stora fina hemodlade slanggurkor av Eira. Hon intygade att de är jättegoda, Erik odlar dem i sitt växthus och hon sköter växthuset nu när han är på Gotland.
Det blir tidigt nattande ikväll känner jag, ha det bra alla nära, kära och alla andra.

Det är väl bara att finna sig i......

värme, andnöd, svett, flugor o annat flygande elände. Solen skiner hela tiden och något regn är inte i faggorna :(
Vi ska i alla fall härma förra lördagens underbara mat med att försöka göra en lika god fisksoppa till våra fina gäster ikväll; välkomna Josefine och Eira! Det ska blir jättekul att få hit er för en glad mat- och pratstund :)
Återkommer med bilder och rapport!

Torsdag kväll 17 juli 2014

En lika fantastisk kväll som det varit i stort sett sedan mitten på mars! Det är inte klokt vilken otrolig vår och sommar vi haft!!!!! Så varmt och så mycket mycket sol så det känns nästan onaturligt. Okej, jag vet att vi har haft en väldig tur med vädret i år, jag vet att ostkusten haft det helt annorlunda, jag vet att det varit flera riktigt otäcka åsk- och trombväder och jag tycker synd om alla ni som drabbats. Vi har ju själva varit med om det ett antal gånger - men i år har vi verkligen haft så fint väder att hälften kunnat räcka :) Istället har vi ju fått vattna otroliga mängder varje dag (tur att man har egen djupborrad brunn, den förra hade aldrig räckt till) :) Bara till altanen går det åt ca 24-30 liter vatten varje dag, enbart på insidan. Utsidan och resten av trädgårdsland, rabatter och krukor slukar det tredubbla. Tacksam är jag för att vi har vatten, vackra blommor, strålande sol och lite ork kvar både till bevattning och att glädjas. Ogräsrens och sådant orkas inte med och känns inte lika viktigt. Glädjen är viktigare. Bara en sådan sak som vår vackra frukost varje morgon: alltså frukost på altanen sedan i början på april - varenda, varenda morgon! Oh vad det känns mysigt att få starta en dag på det viset, speciellt för oss frukostmänniskor :) Så ska vi ju inte tala om alla trevliga långa ljusa och varma kvällar! Huset fullt med mysiga gäster, trevligt prat, trevligt spel och icke minst god mat och dryck. Men bäst har varit att få sitta ute (nästan alltså).
 
 
Frukost som vanligt :)
 
 
Ni kommer att hinna bli riktigt rejält trötta på denna gamla fuchsia, men den är så fiin!
 
Ikväll när jag stod och drack vatten vid diskbänken så upptäcker jag att en av mina små älskade krukväxter i köksfönstret har börjat blomma? Men? Den lilla slingriga växten med små blad är ju över tre år gammal? Den fick jag ju av Ruth Bredin sista nyåret hon levde och den har aldrig blommat förut. Jag fick fyra sticklingar och jag har nogsamt alla fyra kvar, två i köket och två i verandan. Och jag är väldigt förtjust i alla fyra. Idag fick jag förklaringen till mina känslor - det är små porslinsblommor!!!! Små hoyor, troligen två olika sorter för de ser inte riktigt likadana ut. Jag som verkligen älskar hoya och försöker köpa så fort jag ser någon ovanlig! En mycket fin hälsning från en fin människa som tyvärr inte lever idag.
 
 
Se det vackra beviset :)
 
 

Har vaknat aningen tidigt :(

beror antagligen på att jag äter stöd-dos Cortison just nu. Men i gengäld blir jag fort bra, orkar så mycket mer och allting blir mycket roligare :)
I kväll har Josse varit här. Vi fikade, pratade och planerade. Min fina Josse<3
Senaste veckan har jag läst en bok skriven av advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelsson. Den heter
Mördaren i folkhemmet och är en mycket mycket skrämmande läsning. Men jag anser att ALLA borde läsa den.
 
Den handlar om Olle Möller. Mannen som råkade ut för det värsta justitiemord som varit i Sverige. Värre än Sture Bergvall - för Bergvall hade ju åtminstone gjort några brott innan han blev utpekad som massmördare.
Olle Möller hade inte rört ett finger på en enda människa, ändå dömdes han för inte mindre än två mord och det var på snudd att han även dömdes för ett tredje!
Boken är upprörande kritisk mot det svenska rättsväsendet - vilket jag också är och varit en längre tid. Men den här läsningen ljuter inget vatten på min brasa, snarare bensin!
Hur-jag frågar HUR i helvete kan en sådan här sak få hända i vårt land? Och hur känner sig de människor som faktiskt nästan lynchade honom och som dessutom LJÖG ihop det ena vittnesmålet värre än det andra? Och hur känner sig de som genomförde den största påhittade rättegången i svensk historia? Så klart, alla lever inte idag och det gör ju inte Olle Möller heller. Om man nu kan kalla hans liv för liv? Det som skulle ha varit hans liv stal ju den svenska polisen och det svenska rättsväsendet :(
Den här boken är skriven i skönlitterär form vilket gör att man får en bra insikt i hur det kändes att vara Olle Möller! Men det är inte den första boken som ger en rätt bild av vad som hände, det kom redan
2011 en faktabok vars författare granskat Olle Möllers fall i detalj och kommer med full upprättelse.
"Olle Möller och orättvisan" heter den och jag tänker läsa den med.
 
I år utkom boken "Olle Möller och orättvisan. Olle Möller dömdes för att ha dräpt den 10-åriga flickan Gerd 1939 och för att ha mördat Rut Lind 1959. Få rättsfall har varit lika omdiskuterade som dessa. 
Henry Sidoli ägnade över 15 år av sitt liv till att samla material om fram för allt Gerd-fallet.

Sidolis bok är ett journalistiskt storverk som bara kan jämföras med Per Lindebergs "Döden är en man". Sidoli insjuknade en tid före "Olle Möller och orättvisan" skulle ges ut och avled 1997. Sidolis dotter och hennes man har nu sett till att boken som påbörjades 1981 slutligen kunnat nå de stora skaror av kriminalintresserade som alltid undrat vad som är sanningen med stort S om Olle Möller. Men boken är inte bara viktig för de som är intresserade att tränga bakom den snuttifierade rapporteringen om kriminalfall som vi erbjuds av media utan betydelsen av boken är större än så."
 
Det skulle vara väldigt intressant att få veta vad som händer när sådant här kommer fram. Vad händer med familjen - får man någon form av offentlig upprättelse? Vad kommer att hända med Sture Bergvall exv?
 
Mina erfarenheter pekar tyvärr på att det inte händer så mycket alls. Ingen är så intresserad av att få veta hur det gått för människor utsatta av folkhat och ett rättsväsende som är grundat på ren och skär rasismen.

Har just sett färdigt på Skansen ....

samt en timme till med enbart
Laleh och då är man ju väldigt mjuk, ödmjuk, inspirerad m m!
Den lilla tösen är verkligen så himla BRA!
Och då tänker jag tillbaka på lördagen som också var så där suveränt BRA!
 
 
 
 
 
 
 
Det här är ju min dröm! Det här är ju mitt samhälle! Det här är ju att ta till vara kunskap, kompetens, mänsklighet, .... Det här är min allra innersta dröm. Otroligt att få se det, jag skulle också gärna vilja veta mer - kommer att föja upp :
 
Tack så enormt mycket kära bror och svägerska: För en upplevelse utöver det vanliga >#
 
Min kära enda fina bror ringde helt plötsligt och bjöd oss på, som han sa (skrev) Fisksoppa och veteöl! Yes, yes yes! Tack och så klart vi kommer! Vi ville ju ändå komma och det här hade varit på tal en tid. Men inte så här mycket, inte så här fint? Jag är fortfarande så djupt imponerad - det gäller ju i första hand dig och kära Astrid men även Kumla kommun?
Så otroligt fint! Så otroligt fin tanke! Så otroligt gott!!!!
Fisksoppa med veteöl!
Soppan bestod av världens godaste buljong. I den låg allra finaste bitar av lax, torsk, färska musslor och färska räkor. Givetvis tillsammans med ett gott rostat bröd och härliga örtkryddor.
Att soppan var helt enkelt superb, att omgivningen var helt out standing - men sällskapet var så himla fint och jag älskar verkligen dig min bror och kära svägerska!
Att vi sedan var till våra föräldrars gravplats, lade dit våra blommor som vi plockat ihop - det väger tungt, speciellt för mig som har sådana problem med att åka till mamma o pappa :( Sörjer, saknar och skulle ibland vilja göra om:(
Stort, varmt Tack!
 
 
 
 
 
 
 
 

Har just sett färdigt på Lotta på Liseberg....

ett jätteroligt program med mycken sång och glädje.
Jag har tänkt berätta om vad vi gjorde i helgen, men har inte hunnit med att skanna in lite bilder så det får komma i morgon istället :)
Här har vi väntat och väntat och väntat på att få lite regn! Det regnar banne mig någon mil härifrån som vanligt och vi får inget :( Vi bär snart ihjäl oss på vatten så att inte alla växter ska torka bort. Kantarellerna har i alla fall redan torkat bort :/
God natt, sov gott! Vi hörs i morr´n!

Snyggisar!

 
Välkomna hem till Sverige :)

Solig och lagom varm julilördag.

Vi har gått ronden käre maken och jag. Kollar in resultatet för slit med fröer, sticklingar, jordbyte och för att inte tala om vattning! Vi har ju haft väldigt lite regn och väldigt mycket sol ända sedan mars månad :)
Och vi känner oss glada över allt som växer och frodas. Men pumpan håller på att anta storlek typ elefant ........
En sådan här jätteträdgård går liksom inte att hålla perfekt - jag menar med ogräs o annat :)
 
En liten fikonbaby :)
En stor pumpaplanta a´la elefant. Den är snart 2 m lång och lika bred :)
Fuschian som vi snart kan sitta o fika under. Den har växt om käre maken både på bredden och höjden.
Till sist min älskling: Afrikas blå lilja som blommar så fint i år :)
 
Runt den 21 juli kommer Bianca med sin matte hit och hälsar på. Ska bli riktigt spännande!
 
I går kväll roade vi oss kungligt med att spela gin rummy med Yvonne. Började vid 19-tiden och var klara runt 23.00. Efter mycket tankemöda, många glada skratt, svordomar och skrämseltaktik (som käre maken kör med)
Riktigt roligt var det i alla fall, det är snart ett år sedan vi spelade sist och då var det med Robin o Hanna!

Vi hade lite kontanta bankärenden idag

var därför tvungna att åka till Skövde. Varken i Töreboda eller Mariestad finns någon kontanthantering på bankerna. Att vi hade kontanter som vi ville sätta in på vårt konto berodde på en helt vanlig liten försäljning på Blocket, alltså for vi de nästan 10 milen (tor) till Skövde. Jag tog tillfället i akt och gick in på Swedbank för att flytta över en mindre summa (350 kr) som hade hamnat på ett gammalt och inte använt konto i Swedbank och tog med årsbeskedet för att flytta pengen. Men se det gick inte. För jag kunde inte mitt kontonummer utantill (personkonto på Nordea) och Swedbank bad mig gå till Nordea och fixa det här. Vilket jag gjorde - traskade över torget och in på Nordea. Men se det gick inte heller för Nordea kunde inte komma in i Swedbanks dator så klart, men jag kunde få mitt kontonummer uppskrivet och gå tillbaka till Swedbank-vilket jag gjorde. Åter i Swedbanks lokaler så tog det väldigt länge att ordna denna lilla bagatell som futtiga 350 kr är idag; det skulle skrivas blanketter för hand, det skulle visas legitimation (trots att jag hade mitt kontonummer) TVÅ gånger och när hela affären var avklarad efter 40 minuter och två promenader så visar det sig att jag har inte fått in några 350 kr på mitt sparkonto - för det kan ta ända upp till fem bankdagar!!!!
Ja, nu är det ju inte så illa att jag behövde de pengarna omgående - men det kunde ju faktiskt varit så och det är ju ändå mina pengar som råkat sitta på fel bank sedan nyår och som jag inte tagit mig tid att fixa eftersom det tar så otroligt lång tid med bankärenden idag :(
Hade jag ork och möjligheter skulle jag starta en bankrevolution för bankerna lurar oss nästan mer än Reinfeldt & Co.

Känner mig lite förväntansfull!

Fodervärd
 
Det här är Bianca, irländsk settertik, 6 år gammal. Visst är hon fin?

Idag är det en dag att minnas.

Dels har det varit en vacker och varm sommardag, dels har sonen varit hemma, dels har käre maken städat carporten och jag har klippt gräs (och fått motorstopp på gräsklipparen) dels har jag sytt färdigt på något fint och dels har vår folkpartistiska demokratiminister utnämnt Mona Sahlin som regeringens samordnare mot nazismen och politiskt våld! Så glad jag blir över att man äntligen sätter värde på den kompetens Mona Sahlin har trots all hetsjakt mot henne som nu pågått i över 25 - fatta - tjugofem år!!!! Därför att hon betalade några ynka små privatvaror med sitt regeringskort, därför att hon jobbade så himla mycket och hårt att hon fick problem med sitt privatliv, därför att hon var så S-märkt att hon inte kunde med att ha hemhjälp (den diskussionen skall vi ha sedan) därför att hon är kvinna, därför att hon ser bra ut, därför, därför, därför.........
Alltså idag, 25 år senare, har man mage att hatfullt anklaga henne för den s k tobleroneaffären? Hur sjukt får ett samhälle bli? Hon har gjort så mycket bra, hon har verkligen stått för sina och S:s värderingar, hon har blivit hotad och trakasserad... ändå vågar hon ta på sig ansvar för att kriga mot nazisterna! Hon är verkligen värd sin vikt i guld!
Från det ena till det andra:
 
 
Det här sydde kära vännen Lilian i söndags till sitt lilla barnbarn som kanske redan kommit nu i veckan?
Kul hade vi och bra blev det. Ett stort tack för goda vänner, det är verkligen hårdvaluta :)
 
 
Här är dom! Med två av gullungarna :) Och den tredje fotar förmodligen. Resten är utspridda, en del har inte kommit till världen ännu :) Jag måste få kommentera ditt foto, Jenny! En jättebra bild på vår käre Kjell! Han är glädjen personifierad här :)
 
 
 

Ännu en glädje med fb.

Min kära kusin i Falun, Anita, visade kort på fb tagna på vår faster Brittas 90-årsdag. Så himla fint att ha fått se det.
 
 
Mer glädje och kärlek:
 
 
Min fina Etta som jag snart får träffa igen :) Det blir kanske inte så tätt mellan träffarna men det blir kvalitet :)
 
Ikväll har sonen varit här och fikat, mysig pratstund, mycket roligt att prata om.
En helt otrolig sommarkväll som det varit hela veckan. Jag kan sätta värde på den otroliga svenska sommaren men jag har svårt att orka den här värmen som ju egentligen inte är så svensk?

Om man är en HSP (jag kallar det hispa)

alltså highly sensitive person 
så bör man nog inte se på Uppdrag Granskning. För jag blir så förb.....t upprörd och ledsen när man märker hur vårdlöst våra landsmän, politiker, jobbare, arbetsgivare, myndigheter m fl, handskas med sanning och pengar? 
Har INGEN av alla dessa jävla utsugare, fifflare och omoraliska människor sett filmen "Sanning och konsekvens"? Vet ni INGET om heder, moral och samvete?
Vi kan väl konstatera att det ändå är lite ironi (riktat mot SD-anhängare) att det var en "invandrare" som klagade på moralen! 
Bortsett från all ilska, förtvivlan och maktlöshet: vi har haft besök av glädjespridare och vi har skrattat, njutit och kramats! Tack Enyo, Mikaela och självklart era föräldrar för en fin fikastund.
Avslutar med att jag ska INTE KLAGA på sol och värme, men all sallad är förtorkad (trots idog bevattning) massor med björkar håller på att torka bort, det är inte bara jag som ........
Klart slut, ha det bra allihop och tack för hälsningen från Turkiet :) 

Jag SKA INTE klaga på värmen :(

Bara tala om att jag svettas hela floder, jag kan inte andas, jag har huvudvärk hela tiden m m m m m :(
 
Men det finns ju andra som har det roligt och skönt och då måste ju t o m glädjas med dom :)
 
 
Våran söta Nellie med massor med sötnosar inkl Fredrik :)
 
 
Detta är familjens absolut allvarligaste lilla dam :)

Lotta på Liseberg!

Världens åskväder i hela södra Sverige, men vi klarade oss jättebra, lite muller, några snälla blixtar, lite fint sommar-regn. I år har vi flyt :)
Så fick vi en superinbjudan till lördag-söndag! Vi tackar och bockar! Och säger självklart Ja Tack! Egon hade någon träff med en Vinylaffär men han ska ringa i morgon och försöka få det till lördag fm :)
I går sydde jag och min allra käraste och finaste vän babynesten. Jätteroligt en hel dag, det borde man få betala för :) Tyvärr så missade jag mönsterpassningen så nestet blev upp och ned :( Men i morgon syr vi nästa neste och det blir jättefint. Kära vännens babysar står ju i porten redan, det är bråttom :)
Ikväll har vi inmundigat sill, färskpotatis och hemodlad sallad, hemodlad persilja m m, mm. Tillsammans med våran kära granne Yvonne så klart. Nej, nubbe blev det inte, någon måtta på roligheterna får det faktiskt vara!
Men kul har vi i alla fall haft, vi spelade ju Yatsy och såg därefter på Lotta på Liseberg. 
Till slut måste jag få visa en riktigt fin bild:
 
 
Min kära roliga intelligenta fina bror <3 med sin älskade lilla Sessan som faktiskt nästan räddade hans liv för några år sedan <3.
Vill med det här säga: Owe! Du förgyller vårt liv, du införlivar oss i Klanen Karlsson och du livar upp Facebook på ett äkta och fint sätt :)
Mitt i all glädje, all kärlek, tacksamhet och ödmjukhet vill jag påminna om hemskheter :( Vi får inte glömma det hur fint vi än har det :(
 
Glöm aldrig Balkankriget, glöm aldrig världskrigen - glöm aldrig vår och världens historia, det är ju på den vi bygger framtiden.
Kom igen alla kvinnor, för första gången har vi faktiskt fått en gemenskap, ett mål, ett mycket viktigt mål och vi har fått respons: Feminisktisk initiativ, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och till sist men kanske inte minst Socialdemokraterna. Jaq bryr mig inte ett dugg om blockpolitik. Den är dum (har alltid varit korkad) jag bryr mig om samarbete, jämlikhet, solidaritet, ödmjukhet och gemenskap. De här egenskaperna behövs verkligheten för att få mer personal inom vården, mer personal inom skolan, kanske folk som kan börja arbeta för glädje i livet, samhället och naturen istället för att öka aktier, inkomster, pengar till de rika: alltså: Tillväxt. Har vi råd med det? Har miljön råd med det?

Facebook igen!

 
 
 
 
 

För det mesta gillar jag Facebook

ibland mer än vanligt :)
 
Enyo och Mikaela Tapper! Love!
 

Så älskade

och så fina <3
 

Den soliga fredagen

avslutades med en härlig allsångskväll vid Göta Kanal i Karlsborg. Gästartist var Charlotte Perelli och jag måste ju få säga att jag är imponerad av både henne, hennes sång och hennes underbara sätt att bjuda på sig själv. Utan att nämna några namn finns det artister som har mycket att lära av Charlotte Perelli!
Dessutom fick jag tre nya idoler: tre unga fina tjejer som sjöng så himla bra så jag ryser när jag tänker tillbaka: Alma Lindström, Stina Lahrin och Maja Mellring! Stort grattis! Ni har verkligen en framtid fixad med er musik!
 
Tack för den här kvällen, LarsGöran och Majlis Loodh - som har hämtat oss, fixat jättegod räkmacka med öl och kaffe som vi intog strax före Allsångskvällen och därefter kört hem oss. Så skönt att ibland bara få vara :) Och idag var det särskilt skönt efter en sådan där trasselsuddsdag - när allting krånglar, man skriver fel, man gör fel, man snubblar, man råkar trampa på en katt, allt är bara fel. Då är det jättefint att få komma ut i sommarkvällen och bara få njuta.

Solig fredag

Vi är på väg till Allsång i Karlsborg och för att höra Charlotte Perelli :) Måste dock första lägga in den här bilden från FB, dels för att inte glömma det som hände, dels därför att bilden är så fin.
 

Facebook bjuder på än mer bra:

Det här tex:
 

Detta blir ÅRETS blogg-bild!

Jag sitter och slökollar fb och plötsligt ser jag välbekanta ansikten i gamla kläder! Men är det inte Jenny, men det är ju Claes också och så går ljuset upp för Siwan: de är ju i Vimmerby :)
 
 
Håll med om att det här är bra!!!!!

Någon!

Någon har blivit stor, någon kan själv ..... någon är sötare än någonsin och bara mer och mer älskad <3
 

RSS 2.0