Precis som vanligt ......

så syr jag fel, gör fel, mäter fel .. grrr! 
Men offerkoftan kan ta sig!!!! jag har fixat hur jag ska ordna alla felen, men! Jag orkade inte idag, jag gick ut på vedbacken istället och klöv lite ved för framtida bruk (alltså hösten 2014) som jag är väldigt glad över att slippa just nu :)
Och så har vi sett sista avsnittet av Tjockare än vatten. Och resultatet är +2 och det är inte mätt med Tony-mått :) Men jag vill ändå säga: skådespelarna är verkligen värda mycket mer så där är resultatet: +8, alltså mätt på en 10-gradig skala.

Första dagen på sommartiden 2014.

Ännu en helt underbar vårdag med strålande sol och ljumma vindar. Dessutom har jag fått tillbringa dagen i växthuset med bästa sällskapet, kära vännen Lilian + en massa pysselsaker och ideér! Härligt!
Vi har tillverkat en massa trevligheter och fikat i solen! Käre maken har pysslat lite med husvagnen i den mån han orkat.
Förut i kväll var vi ned och handlade kaffe, samt fikade på makarna Loodhs fina altan. När vi kom hem stod ett kärt sällskap på gården och det blev ny fika med livlig och rolig debatt: Roger med sin fina-fina flickvän Henrietta var här, så den här helgen är vi rasande glada över-massor med härlig besök, stor fin sol och mycket har blivit gjort.
 
     
Lilians krans, bäst i dag.  Övriga fina!             Två ägg Siw + två ägg sig               blomsterpinnar-Lilian
 
 
 
Pappas fina engelska pelargon som jag och kära syster yster fick av honom sista sommaren han levde. Vi lyckades inte helt hålla liv i stamplantan men vi har klarat sticklingar från stamplantan och i år är den så fin, redan idag 30 mars!
 
 
Här är lite före- bilder (efterbilder kommer i juli) Överst är de nedklippta margueriterna och underst är den inklippta fuchian.  Lite visset omkring, det är sticklingar som ännu ej tagit sig :)
 
 
 
Till slut några glömda men inte särskilt fula kransar och ägg :)
God natt, sov gott!
 
 

Yes, vi har sett Badhotellet!

Lika mysigt som vi förväntat oss! Ni som är unga, se och lär!
En underbar dag! Jenny o Jocke har varit hemma, underbart! Vi har haft hund med oss hela dagen, Cita, helt underbart, Basse och Sara har varit hemma, helt underbart----- det finns inte så många ord som känslor! Käre maken har ju varit rejält risig, men jag har försökt täcka upp honom :) Det går liksom inte :)
Bastu, hårtvätt, mys med Badhotellet ..... God natt sov gott, glöm inte att ställa fram trädgårdsmöblerna!

En helt otroligt vacker lördagmorgon, 29 mars.

Det liksom bara kvillrar i magen av ren och skär glädje över våren, solen, familj, vänner och allt annat :) Idag blir det målning av påskägg och städning av la´gården, vattna blommor, rensa rabatter, städa och pynta trappor och en hel massa annat roligt. Men jag får tyvärr göra allt roligt själv för käre maken förtog sig på köksdörrarna i torsdag och har så ont i rygg och nacke att han inte ens orkar prata. Bara sover, äter smärtlindring och kräks mellan varven :( Hoppas att han blir något bättre idag-när det är så himla fint väder.

Fy!!!

f-n för reklam!!! ALL reklam på tv och data, alltså levande reklam är av ondo och är förödmjukande för oss konsumenter :( Jag har svurit på att jag ALDRIG kommer att köpa en vara som det gjorts tv- eller datareklam för! Därmed tillägger jag telefonförsäljning. Punkt och slut.

En "vanlig" torsdag i mars....

Nej, inte alls vanlig men ändå torsdag. Till att börja med kommer bilderna som jag utlovat....
 
 
 
 
 
Ja, det var vårt firande av vårdagjämningen! Och i jämställdhetens namn så valde jag ett foto av Kjell som äter, förut har vi bara visat Lilian :)
Tack kära vänner för en härlig dag och just att fira våren som är det bästa av allt! 
Det var i tisdags.
 
Idag har jag väl haft väldigt blandade känslor:
Det första, viktigaste och sorgligast var ju att vara med om AnnMaries begravning.
AnnMarie var min allra första handledare på mitt jobb. En väldigt fin människa och underbar vän. Som dessutom både delade mina spirande värdegrunder och dessutom lärde mig använda dem i mitt jobb. Så sorgligt att hon inte finns, men så underbart att hon HAR funnits och att jag har fått vara med om henne.
Dessutom så var jag på hennes begravning tillsammans med en annan god vän och god kollega som jag mer eller mindre tappat genom min långa-långa-långa sjukdomstid, men nu kunde ta upp. Det är jag tacksam för, mycket tacksam. Vänner är hårdvaluta!
 
 
 
 
 
Bilder från AnnMaries grav och från Leksbergs kyrka.
Sista gången jag var där var när vi deltog i begravningen av AnnMaries käre make, CarlOlof och första gången jag var där var när vi döpte min allra käraste och endaste son. 
Det kändes alltihop, smärtsamma och nostalgiska minnen och en påminnelse om livets snabba gång :(
Kvällen har avslutats med årsmöte i hembygdsföreningen. Jag hade min kamera med, men det blev inte något bra tillfälle att fota. Så ni får bara tro mig på mitt ord :)
God natt och sov gott!
 
 
 
 

Hur kan en rad försvinna?

Av det jag skrev i går kväll har sista raden helt försvunnit? Och jag minns inte ordagrant hur jag skrev så det får kvitta. 
En vacker vårmorgon har vi haft här, stackars koltrastar jobbar för högtryck och solen sken. Men nu är det molnigt igen :(

Egentligen är jag glad....för att

nu kallar man saker vid dess rätta namn: Nazister har blivit dömda för brott....., nazister bråkar om inbördes ordning, nazister verkar för extremhögern-------- alltså vem är vem: nazister eller talibaner? Såsom jag ser det så är skillnaden bara VEM man egentligen tycker är FEL. VEM som man egentligen tycker ska SKJUTAS: höger eller vänster.
Ok! JAG tycker att man ska värna om de svaga; barn, sjuka, alla de som på annat sätt är svagare än normen: alltså behöver mer hjälp i STARTEN!!!!!
Jag tycker naturligtvis ingen ska skjutas-absolut inte för sin åsikt, sin religion, sitt kön, sin sexualitet, sin person..................! Även om man är annan nationalitet, annan religion, annat kön, annan sexualitet, allt något 
 
Är det välkommet, tillkommet och så bra!!!
Vi ses i morgon!

Efter en helt underbar dag med bästa vännerna

kommer jag hem till den här bilden:
 
 
Kan man bli gladare? Kan ett hjärta bokstavligen smälta? Lilla älskade barn!
 
Som jag sa förut så har dagen varit så bra. Vi åkte ju först till Hjo, till det nya stora (alltför stora) Hem o Hobby, som visade sig ha fått höja priserna rejält för att kunna betala jätteaffären :( Hursom, nu vet vi ju hur det ser ut och det kommer nog inte att bli sommarens höjdpunkt när vi åker till Hjo. Så passerade vi Korsberga och fick med oss lite Husse-leverans hem. Våra katter börjar bli väldigt dyra, de älskar kycklingkroketter (torrfoder) och dricker därtill mer än en liter vatten per dag och då, då kan ju en klok människa räkna ut hur mycket kattsand det går åt :(
Men de mår ju bra :) t o m gamla Valborg har lekt som en tok med en leksaksmus idag :)
Resan fortsatte till Skövde, Lilian och jag klev in på Erikshjälpen, Egon och Kjell gjorde sin nöjesresa till KSS och provade ut fotinlägg till käre maken. Därefter intog vi delikat lunch på Orient Palace och gjorde en halverad storhandling på Willys. Bagaget var tyvärr upptaget av kattmat, kattströ och diverse inköp från både Hem o Hobby samt Erikshjälpen :)
Bilder och fortsättning kommer i morgon, jag är tröttare än en gnu som sprungit 100 km.

Förlåt att jag glömt att fota

de små ynkliga penseérna jag satt och lovat fota :( Det får vänta till fredag, det är jobbigt att vara pensionär :)
 
En annan sak: En bild på Signe var på Instagram- och det gick inte att stjäla :(    :(

Egentligen.......

så är "Tjockare än vatten" ganska dålig som film räknat :( Men! Det är bra skådisar, bra spelat-och en bra story-egentligen-! Felet är bara att man låtit ekonomin i vanlig ordning ta överhand :(
Ja, man nöjer sig-det är inte mycket konkurrens inom tv-branchen.
 
Joy! Det var en riktigt bra bild :)
God natt och sov gott!

Finns det något bättre än vårsol och ljumma vindar ......

när det gäller att få fart på kroppen?
Nu blir t o m stackars bilen städad :) Och pelargonerna har fått ny jord, alla utom de tio största :( Dels tog pelargonjorden slut, dels orkar jag inte lyfta dem själv utan får invänta någon dag när käre maken klarar att hjälpa mig. I morgon åker vi ju på utflykt så nu får all vårstädning vänta till onsdag. Torsdag är det ju begravning och sedan är denna vecka med över.
Jenny har varit här och behövde få iväg ett papper: jo, vi har scanner :) Men! Vi hade aldrig scannat med den här skrivaren. Med gemensamma krafter så fixa det sig vilket innebär att jag nu kan scanna :)
 
 
Jäsingen käre brorsan, nu får du konkurrens :) Känner du igen moster Augusta, hon fyllde 90 år den här dagen!
 

Solig söndag.

Deklarationen inskickad för både mig o käre maken :) Älgsteken på nästan 2 kg färdig! Nu är det dags för de kära pelargonerna och bästaste husvagnen och bästaste altanen :)

En underbar lördag, speciellt kvällen....

Solen har lyst, våren har verkligen varit synlig. Vi har planterat vårblommor på trappen (bildbevis i morgon) hälsat på både Erik och Eira. Inspekterat badrum (Eriks) och amaryllis (Eiras). Och i kväll har vi lustfikat god ost, kex och lite vin med käraste Josse o Robert <3 Livet är bra!
 
 
Den här har varit full med de allra godaste ostar ikväll. Faktum är att brickan med bestick fick vi av våran Suz för ett stort antal år sedan :)
 
 
Vårblommor inköpta idag!
 
 
Käre maken o jag avslutar dagen med en yatsy. Tro´t eller ej men detta är faktiskt kvällen fjärde Yatsy ---på EN omgång! Flyt kallas det :).
God natt och sov gott!
 
 
 

Lördagmorgon och solen skiner.

När jag sett mig mätt på det här lilla vackra underverket så övergår jag till en hel mängd gratulationer :-)
 
Jag börjar med att gratulera lilla underverkets vackra mamma: både till att fylla år och ha en så fin dotter :-)
 
Nästa födelsedagsbarn är käre makens brorsdotter, Cecilia! Grattis och vi hoppas du får en fin dag.
 
Detsamma säger jag till f d arbetskamraten sedan många år tillbaka, Kerstin Rosander. Fira ordentligt nu när du är en glad pensionär.
 
Så kommer vi till namnsdagsbarnen: dagens namn är Kenneth och Kent och vi har faktiskt flera stycken sådana. Grattis alla tre, ha en fin vårlördag.
 
Så sist men absolut inte minst: Stort Varmt Grattis till vårt senaste förlovningspar :-) Jenna och Dingen! Vi önskar er lycka till!
 
 
 

Let´s Dance!!!!!

Det är helt underbart att se någon dansa så bra som Benjamin! Ok! Jag fattar att han har massor gratis eftersom han jobbat i flera år med musikaler, men! Det är väl ändå skillnad på att vara musikalartist och dansare?
ok, så klart det är ungefär som skillnaden mellan höger och vänster :) Men jag trivs väldigt bra med dans. Och så är det. 
En liten sak bara: Idag sa man på nyheterna (radio) att det var en markant ökning på de företag som ville kvalifitets-cerifiera sig som HBT-företag. Och då tänker jag osökt på den diskussion vi hade här hemma för exakt två veckor sedan: Det var hårt då och det gällde jämlikhet. Jag är ingen direkt feminist, men jag är en stelhård förespråkare för jämlikhet. Och då gäller det givetvis ALL IN. Kön, Religion, Hudfärg och allt annat som är olika! UTOM att se NED på andra!

Mariestadstidningen fredagen den 21 mars 2014

Läs gärna den här härliga tjejen som är krönikör i Mariestadstidningen samt även författare. Jag bara älskar det hon skriver, så roligt och så sant och så klokt!
 
 
Jag önskar att jag kunnat få med hela krönikan........ men ni som har tillgång till tidningen på ett eller annat sätt: missa inte att läsa den här :)
 

Något jag glömt ......

I måndagsposten denna vecka kom ju den här:
 
 
 
Det här var bara ett uttdrag ur årets skapelse. Är det någon som är intresserad av att få läsa hela så finns den att köpa hos Hembygdsföreningen Fredsberg eller av oss. 
 

ADHD?

Att mala sex kilo älgkött och rådjurskött, att göra pannbiffar och färslimpor av den färdiga färsen, att väva 70 cm hellinneväv, att baka scones med västerbottenost, att göra rent återstående skåp, att bära ut allt som blivit kvar inne :(verktyg m m) att måla två hyllor och ett lådförstycke --- är det inte så att man då kan börja misstänka lite bokstavskombinationer :-) ?
Men nu är jag rejält trött också, får ta igen mig framför tv:n, sista Antikrundan för den här gången. Först dock: handla lite, det är fortfarande märkbart tomt i kylen efter köksrenoveringen. Dessutom har jag lite utomhusblommor att plantera och så äntligen har jag fått hem pelargonjord så nu blir det storjobb i växthuset. Det är mycket roligt som väntar den här årstiden och för mig är det här en av årets absolut bästa dagar: Vårdagjämningen!!!!

En kylig och regnvåt onsdag går mot sitt slut.

Vi har hämtat bilen idag och är nu nästan 28 000 kr fattigare :( Men det är ingen ide att lipa, det är bara att hålla in svångremmen ett tag. Trots allt så hittade jag ju två bra böcker idag, som jag inte läst trots att det är två av mina favoritförfattare. Per Anders Fogelström och Karin Wahlberg, dessutom billigare än en pocket :) 
Så har vi fått takkronan dimrad och fönsterbelysningen klar. LED-lampor är jag väldigt förtjust i för dom får jag ha tända hur mycket jag vill - de kostar ju nästan ingen el alls :)
 
 
 
 
 
Den sista bilden är en hyllning till svåger Kent! Käre maken fick den bl a i 60-årspresent och nu är den slut :) Prata om långvarig present, dessutom jättegod. Det tackar vi än en gång för :)
 

Nazistiskt våld har ökat mycket de två senaste åren.....

skriver Aftonbladet idag. Jag har varit rädd för detta hela tiden, ända sedan jag såg stora horder av de nya nazisterna i Munchen 1988. Rakade, klädda i läder och hårda kängor, gick de omkring och hotade med svängande cykelkedjor. Fy vad det var otäckt att upptäcka att nazismen fanns kvar! Och att det också fanns i Sverige fick jag flera bevis för; nazistiska dekaler på fönstren till mitt jobb bl annat. Ändå ville ingen tro det, min omgivning tyckte jag var larvig som pratade om nazister. Fram till för bara ett halvår sedan så fanns många som inte ville se eländet eller tro på vad som skrevs ibland. Men nu, när nazisterna vågar ge sig på allt fler människor t o m misshandlat fotbollspelare i Malmö-nästan till döds- nu äntligen börjar man fatta att det här är mycket mycket farligt och allvarligt.

Tisdag den 18 mars och koltrasten sjunger :)

Vi jobbar med köket, jag har skurat kylen och lagt in rödbetor. Käre maken har pratat med sin läkare, det var inte roligt, hon var superstressad och han mår dåligt av det.... Man måste vara j-----t stark för att vara sjuk i Sverige numera :( Jag är ju av naturen så misstänksam så jag tror att ryktet går på en sådan här liten ort: "dom renoverar ju köket, har man så ont i ryggen då?" - jag har ju så att säga varit med några år och hört många sådana här yttranden.
Men! Vi som sett hur dåligt han mått av att inte KUNNA göra mer, MÅSTA ta emot hjälp--- vi vet ju hur illa det egentligen är :( Och jag är väldigt väldigt tacksam mot alla ni som hjälpt oss och alla ni som stött oss.
Nu säger min yngsta: vad negativ mamma är! Som tur är har hon ännu inte fått min erfarenhet :)
Ikväll har vi valt att se ByggLov istället för världspolitiken. Jag känner att jag orkar inte riktigt med all skräck, oro och känsloyttringar. Jag har tittat på Snygg-Matte (Mimmis uttryck) istället och tycker att min älskade dotterson Joel är SÅ lik snygg-matte, ja faktiskt tycker jag att Joel är ännu finare :) Fast jag kanske är partisk?
Våran Jenny har varit här idag :) Underbart! Speciellt eftersom Barries mår bättre, Jenny mår bra,-trivs på sitt jobb, orkar mer - så bra!!!
Så har våran Josse ringt! Från Norberg--- Jag tänker inte tala om vad hon gör där-men kanske att hon kommer hem och besiktar köket i helgen :)
Våran Joy har ringt, allt var helt ok! De tränar och jobbar! 
Jag har tagit lite bilder men som vanligt inte orkat tömt kameran. Kommer igen i morgon.
God natt och sov gott!

God natt och sov gott!!

Hoppas det blir en fin natt - speciellt för mina/våra växter...

Här kommer värdefulla bilder ....

av en så fin liten tjej - och hon blir bara finare och finare <3
 
 
 

Om inte ni är lika trötta som jag på kök.....

så kanske vi kan titta på lite bilder? Färdigt är det absolut inte, vi har inga skåpdörrar eller lådfronter, men i övrigt börjar vi så sakta nå mål :)
 
 
 
 
 
 
Den sista bilden skulle egentligen inte ha kommit med för det är fortfarande så stökigt i bakgrunden :( Sedan tycker jag inte om att jobba med blixt :(
 
 
 Närbild på den fina Ernstblomman jag fick av Josse o Robert<3

Ett foto kan göra så mycket ......

 
T o m jag tycker de är snygga :)
Ikväll har vi provat den nya tekniken och jag är väldigt gråtsvullen i ögonen :(
Vi hyrde film via Telia á 39 kr för 48 timmar och då blev det: "Mig äger ingen" med Mikael Persbrandt. Och jag 
tycker det är så lyxigt att bara kunna välja en film som jag verkligen ville se ......
Och! Den var så himla bra så det är därför jag är så gråtsvullen.
Kan väl säga att det här var inte sista gången vi använde den här tjänsten:::: även om vi inte helt delar allting och tycker allt är bra med Telia :(
 

Vi är så otroligt trötta .......

Det är nog ingen hit att renovera kök vid den här åldern .....
Men idag har i alla fall tapeten kommit på plats och den är vi väldigt nöjda med :) Annat har ju också hänt, hyllor som kunnat sättas tillbaka, rena fina speceriburkar, ren fin paradhanduk m m. Just nu är det ju så att vi nog har världens mest ostädade hus men! Köket är väldigt rent :)
Bildbevis kommer, jag orkar bara inte tömma kameran ikväll.
En bra Valborgdag har det också varit, igår var det bedrövligt :( men eftersom hon inte verkar lida eller ha ont så har vi skjutit upp det smärtsamma beslutet än så länge. Hon har ett stort behov av mig, vill vara när hela tiden, blir trygg och lugn när jag smeker henne, ligger på mina kläder och verkar känna igen mig hela tiden. Så bra, då vet jag ialla fall att hon är nåbar.
Ha en fin lördag!

Snart är det påsk!

Min absoluta favorithelg :-)
 
easter linen and lace

Snart är det påsk!

Min absoluta favorithelg :-)
 
easter linen and lace

Återigen torsdag!

Helt otroligt vad fort tiden går!!!! Vid den här tiden förra torsdagen så väntade vi hem Joy o Stefan, därefter (dagen efter) Josse o Robert. Köket såg ut som ett orkanutbrott, vilket det fortfarande gör :( men med skillnaden att idag har vi målat färdigt och i morgon kommer resten av all el samt tapeterna på plats :)
Roger o Rasmus har varit hemma ikväll, Roger blev väldigt förtjust i kaklet (det blir alla :) ) ingen ser min lilla fina spetslappgardin :).

Glad blir jag verkligen!

Respekt för dem som håller emot nazism :-)
En läkare tog ställning när SD:s partiledare Jimmie Åkesson besökte Norrlands universitetssjukhus. För patientsäkerhetens skull ställde han sig i vägen och meddelade att Åkesson inte var välkommen.
 

Skyddar patienter och medarbetare"

Läkaren medger att han inte sympatiserar med Sverigedemokraterna och inte tycker att deras människosyn är förenlig med den som finns i vården, men framhåller att hans handling inte motiverades av hans politiska åsikter.

– När jag ställde mig och sa ifrån var det inte på ideologisk basis utan helt och hållet hur besöket påverkar vårdmiljön, jag som delvis medicinskt ansvarig. Nu hände det något som påverkar vården och då skyddar jag mina patienter och medarbetare.

Han är också medveten om att hans agerade kan få folk att se Sverigedemokraterna som offer i händelsen och att det kan väcka sympatier även om hans motiv inte var politiska.

– Man kan inte blunda för SD:s politik och deras ideologi och låta bli att säga ifrån bara för att folk inte ska tycka synd om dem. Jag vill inte ta ifrån Jimmie Åkesson hans rätt att tycka som han vill eller deras rätt att finnas som parti.

Bravo! 


Klockan är 4.30 torsdagmorgon den 13 mars!

Det är faktiskt inte riktigt klokt, snart halva mars gången och jag har inte ens fattat att det är mars ? Det känns bra i alla fall :-)
Just nu har jag plockat det värsta av köksbordet, dricker en kopp kaffe och skall tända kaminen i vardagsrummet. Igår hade vi vedspisen igång men det blir så himla varmt i köket när man ska jobba så jag hoppar över det i dag. Jag är lite orolig. Igår dök det upp en jätteblåsa på överläppen, Herpes så klart! Det är jättelänge sedan jag hade det och det brukar bara komma när jag är på väg att få någon j.....a infektion :-( , men jag har ju aloe vera gel så jag håller på jagar eländesviruset på flykten - här har vi banne mig inte alls tid att vara varken sjuka eller trötta :-), åldern kan man tyvärr inte göra mycket åt.
 
 
Får väl roa mig med att kolla tillbaka några år i tiden. Och dessutom sommarkort. Och dessutom med mormor och morfar med. Och unga fina Mamma <3 Söta brorsan inte att förglömma :-)
 
Hallå målarpenslar! Här kommer jag, nu är det dag för sista strykningen - hela dagen!!!!!

I morgon.......

målar jag köket för tredje och sista gången. Fredag är det dags för tapetsering och så hoppas vi ju givetvis att vi snart får tillbaka luckorna efter lackering. Gardinerna närmar sig slutet, tyget till stolsdynor är tvättat och krympt - det ska bli så himla SKÖNT!!!!!!! att få städa och få tillbaka sitt hem igen. Vill inte renovera ett dugg längre men vet ju att vi har en del kvar, men det får dröja. Idag har jag varit i växthuset i över en timme, hade gärna varit några timmar till, det är jätteskönt att få pyssla med att väcka blommor, det är skönt att vara i mars, i början av allt fint.
Nu är det nattetime, sov gott allihop.

Glad, ödmjuk och tacksam!

Jag fick återkomma till livet :) Det här är 2009 och 2014
Alla har vi våra facit, mitt facit är ju självklart de fyra sista åren. När jag inte har kunnat andats, när jag bara har låtsat och skämts. De första två-tre-fyra-fem månaderna 2012
  ville jag ju inget hellre än få komma bort, få slippa! Ville inte opereras, ville egentligen bara dö, kanske klara trappen upp till vävloftet - kanske ända upp.
 
I går kväll hade vi årsmöte i Vävföreningen. Jag var en av de kaffeansvariga, den andra var ordförande: så ok då förstår ni ansvarsfördelningen :) Hon hade i stort sett gjort allt: bakat, gjort jättegoda småbitar, skaffat smör, ost, bakat bröd, börjat plocka fram- jag är verkligen ledsen, jag hade glömt att det var årsmöte, jag hade glömt att jag själv skrivit upp mig på kaffelistan. Men jag gick dit. Jag försökte verkligen. Jag bryggde kaffe, jag serverade, jag sprang med disk, jag diskade--- jag gjorde verkligen så gott jag kunde för att visa att jag ville och för att Berit skulle få ro med sitt ordförandeskap; som jag tycker att hon sköter alldeles utomordentligt bra! För att inte tala om övriga styrelsen, Inger, Kerstin, Stina,  Ingamay
suppleanter, revisorer och självklart några jag glömt :( Men inte Ingrid! Så mycket som jag högaktar Ingrid! Hon som är den som startat alltsamman, hon som alltid finns, hon som är vår stora styrka, lärdom och som alltid har  ett vänligt ord, en hjälp, ett glädjande leende, ett pushande - snällt - du kan- du är duktig!
Ingrid Andersson! En så fin, ömhjärtad, duktig, alltid hjälpsam-----hon frågar alltid hur vi mår, hon har tid med mig----
Det är inte många som har :( Och hon har verkligen inte alltid haft det lätt :( Dålig höft, halsoperationer sedan många år tillbaka. Hon har haft fyra barn, hon har kämpat för Anders fosterbarn från Polen .------
Ingrid Andersson är en kvinna som jag högaktar! Och som jag lär mig av! Och som jag inspireras av!!
 
Det vill jag avsluta med: Ingrid Andersson,En av de bästa kvinnor jag någonsin känt. Högaktning!

http://pinterest.com/pin/70650287876335574/

Handmade Rose Pin
 
make a cuff bracelet with lace and fabric stiffener.  Use the Joy Folie tutorial: http://www.joyfolieblog.com/2011/09/diy-wednesday-lace-crowns.html

God morgon allihop!

Ok! Av någon anledning så har texten ändrat sig igen :( Precis som det långa inlägget jag skrev i går kväll bara försvann, hälften av det? 

Och nu tänkte jag berätta om lördagens debatt i det här huset. Och då tänkte jag börja med ett uttdrag från Nationalencyklopedin, alltså liksom en faktaruta. Och troligen var det därför texten blev som den blev.

feminism

feminism (franska féminisme, av latin fe´mina 'kvinna'), ursprungligen ett nedsättande ord; feminist var en person som inte anpassat sitt beteende till de förhärskande könskonventionerna (jämför feminisering). Ordet lanserades som benämning på kvinnosakskamp vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892. Det avsåg då framför allt lika rättigheter, inte minst i ekonomiskt hänseende.

LISBETH LARSSONULLA MANNS

Feminismen i Sverige

I Sverige introducerade Frida Stéenhoff termen i föredraget "Feminismens moral" 1903. Vid denna tid hade feminism inte någon specifik innebörd i Sverige. Det kunde både beteckna en allmänt positiv inställning till förbättrade villkor för kvinnor samt en kvinnopolitisk hållning som inkluderade såväl ..

Det här är alltså vad feminism egentligen handlar om. Det är MIN bakgrund och inställning och har alltid varit det även om jag aldrig avsiktligt tagit öppen ställning och gått in som medlem någonstans för att kriga för feminism.

Så i lördags fick jag veta att min yngsta dotter Joy och mitt barnbarn Josefine har en helt annan syn på ordet feminism med en helt annan innebörd och då blev jag riktigt förskräckt. De har alltid fått intrycket att feminister är kvinnor som vill bråka, hitta på nya genus, hacka på män för allting, aldrig på något sätt visa sig kvinnliga - onyanserade politiskt m m. För DET kan väl ändå inte stämma? OM det stämmer så måste det ju alltså vara min generation och mina äldsta döttrars generation som gett de yngre den här bilden?

Orsaken till diskussionen var givetvis Blondinbellas officiella ställningstagande som jag dissade helt och hållet, men som tjejerna och Stefan tyckte var helt i sin ordning: var och en har rätt att uttrycka sin åsikt enligt vårt lands demokratiska lagar. Vilket jag ju inte alls kan förneka eller ens vill förneka, jag bara hävdar och gör så fortfarande: är man offentlig person så måsta man ta ansvar för HUR man framför sina åsikter och FÖR vilka!  Hur som att diskutera är alltid roligt, det är alltid kul att höra olika åsikter-men det är väldigt frustrerande när man känner att man inte klarar att göra sig förstådd :(

Det här var inte alls det jag skrev i går kväll :) Inte ens i närheten.

I går kväll var jag precis som nu, lyrisk av glädje över den helg som varit, all glädje, all gemenskap, allt samarbete, alla olika diskussioner, all kärlek, allt skoj och att vi får världens finaste kök som resultat av detta? Det känns nästan osannolikt, men är helt sant.

Tack allra käraste ungarna mina, varenda en <3 Vi har nog fått mottaga den finaste gåvan som finns, så känns det!

Josse o Robert! Vi hade ett antal gäster här i går som ville kika. Alla blev djupt imponerade av köket och av kaklet :) Att vi går och myser och lyser är ju helt ok, men att andra kom hit och blev inspirerade är ju en extra bonus. Ni är jätteduktiga!

Joy o Stefan! Som ni klängt omkring och målat på de mest oåtkomliga ställen är guld värt, vi hade helt enkelt inte klarat av de ställena. Och nu, efter 9 dagars jobb med köket och ungefär lika mycket kvar (finlir alltså) så är jag både glad och inspirerad efter er insats, istället för att vara helt slut och knappt vilja ta i det som finns kvar :)

Att vi därtill haft hur roligt som helst tillsammans med en stor del av den Stora Familjen är Bonus av Hög kvalitet!

 
 
 
 
En pytteliten efterbild eftersom det är inte är klart än, ville bara visa kaklet :))
Nu fortsätter vi!
 

Drömmer jag eller?

Hur kan en helg gå så otroligt fort? Hur kan så mycket glädje utvinnas mitt under brinnande köksrenovering? Hur gött kan det vara att leva? Hur glad, ödmjuk och lycklig får man bli över sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn? Över sina nära och kära?
  
De här bilderna är från gårkvällens ommöblering på pizzeria Amanda. Ikväll upprepades samma sak på restaurang Zhanjiang (före detta Bistro Corner) kan verkligen rekommenderas!
 
Här är alltså foton från kvällen på Zhanjiang. Vi har skrattat så jag hade faktiskt ont i huvudet :), men klarade mig fin-fint eftersom jag slapp vinet (var chaffis för en gångs skull)
Hem och besåg när äntligen den vackra och begåvade Sanna Nielsen vann Mellot med en helt underbar låt och en ännu bättre röst! Så himla gött det är att leva:)
 

Underbara stölder :)

 
Min allra käraste vackra Nellie! Här i full färd med att hjälpa sin storasyster Jenny på jobbet. De är så fina att jag får en klump i magen :)
 

Det ska va´gött å leva annars kan det kvetta .....

Jo visst är det så :) De två senaste dagarna har Valborg varit nästan som vanligt och i går kom Joy o Stefan hem, idag kom Josse och Robert och några till!!!! Det ÄR gött att leva och det är så himla fint att ha en familj som man kan träffa helt utan överenskommelse och möblera om på pizzerian Amanda - äta gott och skratta en hel kväll! Trots att familjen kommer från både Bollnäs, Nyköping och Oskarshamn :) Att man därutöver får suverän hjälp med köksrenovering är bonus utöver all like. 
 
 
 
 
 
 
 
En liten bildkavalkad från en helt underbar dag --- trots stök och bök i kök!
God natt och sov gott!
 
 

Det går att kopiera från e-mail också :)

Rasmus Berglund's public profile
 
Min fina älskade Rasmus har skickat att jag fått en ny följare på Spotify-och jag är jätteglad för det men hur gör jag med det? :)

En timmes sömn ......

så small det i köket och där var Valborg klivande mellan färgburkar och verktyg. Nu har jag setat med henne en timme nu är hon lugn och sover, jag är jättetrött - men rädd för att lämna henne.

Att inse fakta när man älskar.......

det är tufft :( Men jag vet ju ändå att hon är gammal, hon fyller 17 år nästa månad och jag har varit så lycklig med henne .... Den allra finaste, vackraste och duktigaste katten jag haft i hela mitt långa liv och jag har älskat henne från den minuten jag hjälpte henne till världen. 
Precis just nu handlar det mest om att passa henne noga så hon inte kommer till skada i sin nya vildhet. Hon hoppar på allt, glas, tallrikar, mat, spis, mellan bord, missar och ramlar i golvet, halkar på dukar och annat just nu mycket målarfärgsburkar, slippapper, knivar och andra verktyg. Hon bara hoppar och man kan höra på skriket att det gör ont. Endera har hon rejält ont av något sjukdom, eller har hon någon neurologisk sjukdom - t e x demens? Det gör så ont att inte veta, men jag vill ju heller inte att hon ska lida för att jag är feg och väldigt ledsen .........
 
Det är två år sedan det här kortet togs och jag ser ju att pälsen ser mycket friskare än i kväll.
Min älskade underbara Valborg och jag tar verkligen till mig att hon också älskat mig-hon har sett mig som sin älskade människa och jag har dugt åt henne.

Jobbiga och tråkiga dagar....

fyllda med hårt arbete och mycket tankar. Hur tokigt det än kan bli - så läser jag just Stalins barn,; vilken handlar till stor del om Ukraina och ryska revolutionen. Jag hade börjat läsa den innan den här situationen uppkom men det är skrämmande hur Ryssland behandlat det ukrainska folket genom tiderna. Och inte tror jag på att omvärlden kommer att hjälpa till med annat än gapa och hetsa, vi har ju facit i Syrien. Och där är det ju ryssarna som hållit tillbaka omvärlden?
 
Hur som helst så går vi här i vår lilla kula och rör till livet för oss. Är det någon gång man verkligen får veta vad det är att renovera så är det kök. När vi byggde det här köket 1980 så var  vi utan kök i 6 veckor med barn hemma och hantverkare som skulle ha mat. Men då var man ju så mycket yngre och starkare :)
Det kommer bilder här på hur stort behov av renovering det verkligen var!!!!
 
 
Väggen bakom fläktutgången var direkt äcklig och det var förresten hela fläkten trots att jag är mycket noga med att hålla rent fläkt och filter. Men man kommer ju inte åt bakom :( Den nya fläkten kommer att bli väldigt mycket mer lättskött och så även ugnen. Tekniken har väl gått fram en del på 30 år :)
Lite smolk blir det ju att vi inte får lämna dörrarna förrän nästa vecka men vi får ju vackert ta det. Bara målning och kakel blir klart blir livet lättare igen. Dessutom är det fjärde mars idag!
 

Det har inte blivit mycket sömn inatt.....

Tycker att situationen ute i världen är så otäck och att allting hårdnar. Världen känns iskall, som om det inte finns minsta empati och att alla är mer inriktade på sig själva än på att hjälpa någon annan. Och jag är jättetrött på att alla politiker hela tiden pratar om "försvar" och så taggar man mot andra hela tiden. Tacka 17 för att man då måste ha ett försvar när man gapar på folk. 
Ibland känns det som om jag vill gömma mig: sluta läsa, sluta se på tv, jag vill inte veta hur farligt samhället är!
 
Ok! Så blir det inte. Måste fortsätta med köket, där är det verkligen kaos, men skillnaden är att där har jag makten att reda ut kaoset :)

Åh vad jag rädd ock orolig!!!!

Men det värsta är att jag inte vet riktigt vad det handlar om? Är det demokrati?  Ja! 
Är det något annat, något som sårar andra, som skadar andra? Jag tycker att jag fått skit för mitt uttyckanda? Och är då rädd att förstöra? Vågar inte riktigt bråka? Tycker att jag skämmer istället för att delta!

Så trött!!!!!!

Köket tar slut på mig..... ok! vi har också sett på tv "tjockare än vatten"  och jag har kokat buljong och pratat med min speciella tös-------vad jag önskar vi kunde ha hjälpt dig mer.....men jag försöker hjälpa mer på annat sätt -matlådor m m . Vi känner oss lyxiga med allt fint kött vi får, vill gärna ge lyxigt igen :)

Råkade läsa en blogg av ren tillfällighet.........

http://njutbarating.blogspot.se/ Försökte naturligtvis länka men det är ju flera veckor sedan så det minns ju inte jag. Men skriva adressen kunde jag i alla fall så om någon är intresserad så är det bara att läsa. Hur gammal man än blir så är man lika intresserad av förlossningar och små barn. Hade jag vågat skulle jag nog ha blivit barnmorska :)
 
Så till något annat:
Här i huset hurrar vi ända upp i tak!!!! Och grattar med höga brak!!!!!! Det går inte att sitta här o mumla!!!!!!!
Det ska ju höras ända till KUMLA!!!!!!!
Stort grattis käre bror, nu börjar du bli vuxen också :) Hoppas du får en bra dag, om ett par veckor kommer vi släpandes helst slut efter köksrenovering och bilrenovering. 
 
Så åter till köket.

Lycklig!!!

 
Jag KUNDE inte kopiera den underbara filmen, men bilden är så fin!!! Krama henne, tala om för henne hur många vi är som tycker hon är helt underbar!!!!

Vad priviligierade vi är:::::

två frukostar på raken med Jenny o Jocke!
Uhm, vi njuter också-var lugna för det! Och att Cita var med gjorde ju inte ett dugg !!!!!
Så har vi ju fortsatt köket -----och längtar----mest för de kära-kära som kommer, sedan - långt därefter för att få vårt kök vänligt och lättskött igen!

Glömde ju något mycket viktigt mitt i allt viktigt!

Det är ju 1 mars idag!!!!!!!
 

Glömde ju något mycket viktigt mitt i allt viktigt!

Det är ju 1 mars idag!!!!!!!
 

Ett stort tack till Jenny och Jocke

som varit här idag och Jocke har hjälpt oss med att måla taket över spis, diskbänk, kyl och frys. Alltså det svåraste stället för oss. Och då fick ju jag njuta av Jennys sällskap i lugn o ro, vilket verkligen inte är för ofta-hon jobbar nästan jämt :) Själv har jag målat klart hörnskåpet så i morgon kan jag plocka in alla glas igen. Och fortsätta med resten :)
Nu har jag emellertid pladdrat en lång stund med allra käraste vännen så nu måste jag faktiskt ta tag i livet igen! Ha en bra kväll, vare sig ni kolla mello eller gör något annat :)

RSS 2.0