Jag måste få visa ........

hur det ser ut på Koldemo NU!
 
Glada barn!
 
 
Glad farfar!
 
Glad men sjuk mormor! Missade detta och är ledsen!
 
 

Idag är det den dag som vår son skulle ha fyllt 33 år.

Självklart tänker man på honom och undrar vem han hade varit om han fått leva?
Men livet tar ibland så underliga vägar, på grund av att han dog så har vi i gengäld ett helt fotbollslag av barn att vårda och älska. Idag har vi dessutom barnbarn att vårda och älska + våra egenfödda barn och barnbarn. Så vi blev en rik familj, rik på kärlek och glädje genom en stor sorg.
I tisdags blev en vän till oss opererad för cancer, vi vet ännu inte hur det kommer att gå. I går kväll fick vi nytt sjukdomsbesked, nu i familjen. Oron och ledsnad gnager och maktlösheten är stor. 
I dag är det ko-släpp på Koldemo, något som jag glatt mig åt att få se :(
Det blev inget roligt inlägg men det blir ju så när livet vänder fula sidor till.

Det här är en alldeles underbar dag!

 
Och jag börjar med en bild på en av din barndoms platser, älskade min Suz, min Etta som fyller år idag!
 
 Du kan inte minnas tant Alices ställe för du var så liten och jag körde dig dit i din vagn. Tant Alice tyckte du var en underbar liten baby vilket jag bara kan instämma i.
 
 
 
 Här är två älskade som gärna hade varit med och firat dig min kära <3. Min fina bror har varit till graven idag med liljekonvaljer från Hultsjön och så gjorde han en tur till Boängen också.
Hade jag träffat dig idag så hade jag gett dig en stor kram, en vacker blomgrupp till din fina uteplats vid husvagnen :). Nu kan jag ju inte träffa dig så jag ger dig en kram i cyberrymden och även de här vackra bilderna. 
 
Samt den här fina bilden på mamma, pappa och mig som du nog aldrig sett förut men som min kusin hade med sig förra året och som min fina bror fixat in i datorn :) Ha det bra!
 
 

219 kvinnor dödade under de senaste 4 åren --- i Sverige!

Och det är inte som många tror - utländska män - den statistiken ligger ganska lika oavsett medborgarskap. En mängd våldtäktsmän blir frikända av olika skäl, UD varnar kvinnor för att turista i Indien, de indiska kvinnorna lever under nästan lika stort hot om misshandel och död som de afganska och då har vi inte kommit till Afrika ännu där våldtäkterna och morden på kvinnor är tusentals och åter tusental. Jag skulle kunna rabbla detta elände hur länge som helst ... det finns tyvärr över hela världen. Och får nazisterna som dom vill så går vi tillbaka istället för framåt. Då blir det återigen förbjudet med abort och i allra värsta fall (som vi hört från vissa SD-medlemmar) så skulle väl även vår rösträtt ryka åt fanders. Samkönade äktenskap vore inte att tänka på, inte heller adoptioner.
I Sverige går många högskoleutbildade mycket kompetenta kvinnor utan arbete eller på okvalificerade låglönearbeten trots sin kompetens. Statistiken visar nära nog 0 ökning av kvinnor till ledande jobb trots att de numera har både formell och personlig kompetens. Det politiska arbetet har ungefär samma jämställdhetsnivå som en snigel tar sig fram, inte heller är jämställdhet på något sätt en het politisk fråga. Och då pratar jag inte enbart om jämställdhet mellan könen utan på alla andra områden också: religion, sexualitet, etnicitet m m. Fortfarande blir barn med rött hår mobbade faktiskt, så var det också när jag gick i skolan. Och gott folk: VAD beror sådant på? Jo att man inte har jämställdheten klar för sig, att den inte diskuteras, inte tas med i vardagslivet! 
Av den anledningen kommer jag att rösta på Fi även i riksdagsvalet, jag är helt enkelt trött på det gubbvälde som råder precis överallt. Och risken att det ska "slå över" som en del tror är faktiskt mycket långt borta :=)

Nu, ett dygn efter valet........

så är glädjen halverad och rädslan dubblerad! När man nu sett resultaten från Frankrike, Danmark och England! Och har Norge i färskt minne!! Dessa fyra länder var svårt, mycket svårt drabbade av Hitler under andra världskriget. Frankrike, Danmark och Norge var totalinvaderade, våldtagna och mycket skadade av den tyska armén, SS och Gestapo. England var till stor del sönderbombat och förlorade otroligt många män i kampen MOT nazismen. Hur i hela helvete tänker ni nu? Hur kan ni nu idag medvetet VÄLJA nazismen? Var blev det fel? Är det okunskap eller ren ondska?

GirlPower!!!

Vad härligt det känns att Fi kom in i EUparlamentet och vad jag hoppas på att dom kommer in i riksdagen i höst! Det behövs verkligen tyngdpunkt på jämställdheten, allra mest idag när så mycket högerextrema krafter vinner mark i hela Europa :( Egentligen är det ju helt sjukt..... hur kan någon var så ointelligent så man faktiskt anser sig själv vara för mer? Eller att vit är en bättre sort än en svart? Eller att homosexualitet är en sjukdom som man ska slå bort? Eller att Koranen är så mycket mer krigisk och hatfull än Bibeln? Jag kan acceptera väldigt många olika åsikter även respektera människan bakom åsikten. Men detta är inte en åsikt, tänkandet att man själv är mycket bättre änd andra det är tvättäkta rasismen, facismen och nazismen och det är fullkomligt livsfarligt för ett samhälle att få in sådana element. För de har bara, bara våld som lösning och våld kommer aldrig att bli en lösning-det föder bara allt mer våld :(

Ursäkta mig för den långa pausen.......

men nu kör vi igen. Som ni förstår av bilderna så har jag haft lite annat för mig :=).
Joy! Du ville se resultatet från betongkursen och jag har varit lite seg med det, bl a för att jag gjorde en blomgrupp till butiken Rustica i Nyköping och önskar därmed Stefan med familj och sambo lycka till!
 
 
 
Jag hade ju sådan tur så det fanns en nyckel att smycka blomman med, den ska stå i butiken i gallerian Nyckeln :=)
 
Så var jag ju upp och hämtade min gjutna betong och medan det har legat på tork hemma så har jag haft fullt sjå med alla blommor som ur växthuset m m, mm.
 
 
t ex den här nya raringen, ett fikonträd!
 
      
 
Här är resultatet: Bild 1 är Kerstins virkade duk-nu i betong. Bild 2 är mina grejor hela raddan, Bild 3 är Lilians, Bild 4 är när rabarberbladen packas upp, Bild 5 föreställer brutaliteten i betonggjutning och Bild 6 är en uppvisning av duktiga Hilda Matildas alster.
 
 
Och det här är: Starten på min egen lilla betonggjutningsplats :=)
 
 
 
Och här är det jag gjutit i dag :=)
 
 
Det här fatet gjorde jag på kursen. Glaskupan är efter ett gammalt årsur och äpplen är köpta på loppis men även dom är i betong.
Ängeln gjorde jag också på kursen.
 
 
 
Och några små tavlor också från kursen. Det finns lite mer grejor men det visar jag nästa gång för ni kommer inte att orka läsa det här annars.  Ha en bra lördag!
 
 
 

Signe fyller ett år!

 
 
 
Jag måste ju för min själsfrid stjäla dessa underbara kort! Även om bloggen är mer eller mindre nedlagd.
Ett mycket kärleksfullt grattisinlägg till vår älskade lilla Signe <3

Tyvärr så kapas bilderna när de publiceras på bloggen :(

Skall försöka fixa det om jag kan. Men jag kunde tyvärr inte, får be Roger skicka bilderna till mig via mail eller att han minskar ned formatet.
Ledsamt men typiskt gamla tanter som inget kan.
Nu vill jag nog ha blogg-paus.

Jag tänker varje dag på min kära ängelpappa.

Men idag blir det särskilt mycket för idag skulle han ha fyllt 94 år. Och det skulle han gärna ha gjort. Han älskade livet och spjärnade emot ålderdomen väldigt länge. Speciellt våren trivdes han med och det riktigt syntes på honom hur livslusten steg som sav i kroppen :) 
Ungefär två månader före sin död så sa han till både mig och andra i familjen: "jag har haft ett så bra liv" vilket vi nu alla gläds över.
Joy! Ta fram din gitarr och spela åtminstone en låt för pappa idag, du vet hur mycket det betydde för honom. Hade det varit lite närmare så hade jag åkt till graven, men jag får nöja mig med Minneslunden i Fredsberg istället.
 
Den här bilden är från hans 60-årsdag och jag tycker han är så himla fin. Jag älskar dig pappa och saknar dig mycket. Ju äldre jag själv blir ju större blir saknaden.
 
Roger ringde just och berättade att han lagt ut en hel del kort, bl a det här kortet som kommer nu och det måste vara allra sista gången pappa var här hemma, alltså november 2005.
 
 
Gamle far och käre bror.
 
När jag ändå är i farten så stjäl jag några till från Roger, den här t e x är fullständigt unik: Roger, käre maken och fina fina Nellie :) på ett och samma kort.
 
 
Ännu en unik: Douglas som baby :)
 
 
 
Far o son <3
 
 
Mor och dotter <3 Detta är vid Mikaelas dop.
Nu vågar jag inte stjäla mer, i alla fall inte idag :)

Ja, vad var det jag sa om facebook :)

 
Det har många år sedan den här bilden, noga räknat drygt 12 år och så mycket som har hänt så det är ofattbart och så sorgligt.

En mycket blöt och kall söndag som jag spenderat

i Slätte på betongkurs hos Hilda Matilda :) Och haft det jättekul hela dagen - lite kallt men inte blött eftersom vi i allafall hade tak över huvudet och vindfritt. Att befinna sig i en så kreativ miljö, att få lära sig nya saker, att dessutom få praktisera sina kunskaper hela dagen - det kallar jag livskvalite´.
 
 
Här börjar det. Lite skriftlig info om betong och mycket beundran inför Hilda Matildas vackra alster!
 
 
Här håller Karin på med sitt fågelbad gjort av rabarberblad.
 
 
Lilian rör ut sin betong.
 
 
Katarina rör ut sin betong.
 
 
Kerstin, Karin och Monika står och pratar teknik över ett av Monikas största och vackraste fågelbad.
 
 
Ett av Katarinas alster, jag kommer förhoppningsvis att kunna visa det färdigt framåt mitten på veckan.
 
 
Kerstins blivande lampa.
 
 
Våra glada, trevliga och mycket duktiga ledare: Monika och Annika!
 
Ha det bra allihop!
 
 
 
 
 

Vad vore jag utan facebook?

 
Totalt utan min kära familj <3
 

Glad över rätt seger ikväll!

Riktigt bra gjort av Benjamin 16 år, en av de duktigaste dansare jag sett någonsin och det är väldigt roligt att han då blir bedömd som dansare - inte som en "Wahlgren" :)
 
Nästa glädje:
 
 
Min enda och viktigaste lilla systerdotterdotter!!! Så himla fin och så himla lik sin fina mamma!
Godnatt alla människor, sov gott!

Vilka sötingar!

 
Får jag presentera våran allra käraste tös Signe tillsammans med änglahunden Labans dotter Amber.

Gnäll, gnäll och åter gnäll!

Ja, vad ska man göra då? När vädret är sämre än i vintras och det till och med varnas för ÅSKA? Och man har ett minne som en amöba plus att man tappar allt, spiller på sig och snubblar? Vad är det för liv egentligen? Tänkte jag och bestämde mig för att göra något positivt av alltsammans. Kanske baka? Kanske prova en mjuk kaka med rårörsocker och havremjölk? Kardemummakaka? Det hade ju Lilian bakat häromdagen och den var jättegod. (jag vågade bara ta en pytteliten smakbit men det räckte) Ja! Sagt och gjort, jag kör igång och allt går bra. Egentligen alldeles för bra mot vad det brukar, men icke så :( När kakan hamnat i ugnen så kom jag på: jag hade ju glömt ströa formen :( Så himla typiskt mig, alltid är det något jag glömmer eller missar. Nu står den kvar i ugnen och där lär den få stå till dess att jag orkar kasta alltihop :(

i kväll: vänsterexterimister:

Precis lika djävla dumt det! Våld, svåra skador, bråk, död...... 
ÄR ni extremister korkade? eller? Ser ni inte ens hur lika ni talar, lika ni bråkar. lika lika lika lika förbannat tröttsamma och inte alls att lita på ni allesammans? spelar ingen som helst roll; Höger eller vänster! Ni är så dumma, så inkompetenta, så korkade- man kan undra: är ni riktigt som ni ska eller?
Om två motpoler bara håller på att bråka-psykist och fysiskt? och inte ägnar en ENDA tanke på följderna? Inte kämpar ett enda JÄVLA dugg i fredsyfte? Helt enkelt totalt saknar empati? Totalt saknar sunt förnuft? Totalt saknar vett och sans?
Ok! Låt bli att inse då. Men ge er inte några tjusiga namn, någon tjusig ära, något annat som hör med krig att göra! Vi här hemma försöker ge de övergivna barnen, ungdomarna - en dräglig framtid - något att tro på- något att glömma? Vi gör så gott vi kan. Gör ni det?

Den tråkigaste onsdagen någonsin........

Med hjälp av långkalsonger, termobyxor, polojumper, väst, vinterjacka mössa och vantar kunde dagens promenad med nöd genomföras :(
Och det blev ju inte bättre av att se snöbilderna på facebook komma allt närmare .......
Jag är ju en HISPA, så jag lider ju alltid av dåligt väder mer eller mindre. Men det finns skillnader: snö i december tar jag med en lätt suck "ok, det får väl bli en vit jul då, om det prompt måste" :)
Snö i maj får hela mitt inre att vrida sig som i kramp:::::: NEEEEEEEEEJ, jag VILL INTE vara med ......

Klockan är halv 12 tisdag kväll.

Jag är egentligen för trött för att blogga men samtidigt så uppe i varv efter semifinalen. Stort Grattis till en underbar artist som man aldrig tröttna på oavsett om hon vinner eller inte :) Hög kvalitet var det ikväll på låtarna även om det blev lite tjatigt med så mycket ballader. Men dansk tv får ju verkligen tummen upp för ett sagolikt arrangemang. (fast jag har tyvärr glömt hur man gör tummen upp :(
God natt och sov gott!

GLAD och förhoppningsfull är jag ikväll!

Mariestad! Ni stod upp tillsammans med Nässjö, Karlskrona och många fler orter. Ni vände bokstavligen ryggen åt nazismen<3 Så himla fint!!! Och ni tjejer som ordnat detta, ni är verkligen underbara! Och om det är så att ni dessutom är medlemmar i FI så är det ännu mer beundransvärt eftersom ni kämpar på många fronter. Ett stort tack Mariestad och speciellt till ni tjejer som verkligen gjort något otroligt i dag.
Och det känns faktiskt bra på alla sätt ikväll, för första gången på många år är jag glad och förhoppningsfull. För första gången på många år känner jag en stor gemenskap med många andra i mitt land, vi kämpar ihop mot nazism, rasism, och vardagsrasismen. Det känns som om det börjar bli en bra känsla i just det här att kämpa tillsammans<3
 
 
 
 
Stort varmt tack Mariestad och alla ni som kämpar mot nazismen.

Det är nog dags

att lägga sig och dra något gammalt över sig och inte vara med längre. Tog ett krafttag och tittade på partiledardebatten-trots att jag visste att jag skulle bli upprörd, arg, besviken, förbannad, m m. Men jag tänkte: jag är ju en HSP och då får jag ju lära mig leva med det och förvalta min HSP på bästa sätt. 
Tror ni att jag klarade det? Ja, vad gällde partiledarna och det politiska budskapet så gick det bra, men jag blev så inih-----e besviken på Anna Hedenmo, svt:s programledare och debattledare: hon var verkligen klart aggressiv och visade solklart sin egen personliga inställning. Man behöver ju inte fundera länge på vilka som äger massmedia i Sverige :(

Rolig, solig men kylig söndag.

Jenny har varit här, pratat och fikat, mysigt! Åh vad jag kommer att sakna både henne o Jocke och Zita :(
 
 
Tack för den här helgen älskade Zita <3
 
Så har vi då börjat köra blommor mellan växthuset och altanen.
   
 
Men det är bara de stora än så länge och lite orolig för frost är ju ju :(
 
 

Efter en sval och blåsig

majlördag så börjar det bli läggdags. Vi käkade grillat lammkött tillsammans med Yvonne ikväll, därefter löste vi givetvis alla världsproblem :). Tiden före middagen tillbringades till viss del på vedbacken och jag börjar känna mig riktigt nöjd med höjden i vedboden :). Mindre nöjd med att käre maken får så ont när han håller på med veden :(
 
 
Käre makens jobb.
 
 
Mitt jobb! (Klyvning alltså).
 
 
Ett annat av mina jobb: min fina fuchia som redan blommat flera veckor och som är högre än vad jag är lång.
 
    
 
Med risk för att trötta ut er så visar jag lite miniatyrbilder från ett blommande växthus. Tyvärr är det så överfullt nu så jag måste (trots frostrisken) börja ställa ut många på altanen. Det är jätteroligt men också lite jätteoroligt.
Nu är det sleepingtime.
 
 

Den andra maj 2014.

 Jag är verkligen djupt ledsen och vet liksom inte hur jag ska hantera mig själv? Att en åttaårig flicka misshandlats till döds i Karlskrona? Att det var anmält flera gånger om till svensk polis och svensk socialtjänst? Att nazistpartier får demonstrera första maj till en kostnad av 450 poliser, betalade genom svenska skattebetalare?
Hur i h-----e kan någon förklara bort detta för mig? Hur kan någon komma med floskler att det är demokrati? Att invandrare kostar för mycket? Att svensk regering inte skrivit på FN:s barnkonvention?

En riktigt bra 1 maj!

Mycket hög anslutning i hela Sverige på de röd-grönas demonstrationer. Vinnaren idag är Gudrun Schyman och F1 på plats nr två finns Jonas Sjöstedt med V. Det känns faktiskt som om Sverige har förstått.
Heder också åt de motdemonstranter i Jönköping som satte sig på gatorna i protest mot nazisterna, heder åt kyrkorna i Jönköping som på gammalt maner ringde Fara hela dagen. 
Känner mig faktiskt lite hoppfull i kväll :) God natt och sov gott.

1 maj 2014

Och jag börjar med den största skönheten:
 
 
Och fortsätter med två till av de största skönheterna :)
 
 
Men ikväll fryser jag verkligen trots att det är sköna maj :(
 

RSS 2.0