en mörk men härlig 1:a advent .....

tillbringad tillsammans med härliga kunder på Laggarns! Stort tack och välkomna åter! och med allra bästa vännerna som för närvarande inte mår så himla bra :( Men ni har oss i vått och torrt, vi kommer att hålla alla tummar och tår för er båda som vi tycker så himla mycket om <3
Ett gladare samtal med den yngsta, en trevlig fikakväll med vännerna Loodhs och så tv Allt för Sverige som vi verkligen tycker om! Aktuellt och där brast det för mig: Hur i Helvete kan hela världen tillåta den jakt och slakt som försiggår i Syrien med flera? Det som IS håller på med och har ekonomisk hjälp från hela världen! Har människan blivit komplett galen? Alltså jag är fostrad i humanitet, solidaritet och jämlikhet! Min älskade pappa skulle hellre ha dött än att svika sitt arbetarideal. Men då fanns inte datorer, inte internet, inte eu, inte ens hälften av den kunskap vi har eller åtminstone kan skaffa oss - om vi vill! Jag kan också dö idag hellre än att svika mitt ideal som är allas lika värde...... 
Gustav Fridolin sa ikvällens Agenda: Vi missade mycket i valet bl a att ta debatten om invandring. Vår största fråga skulle ha lydit: VEM ska vi utesluta? Syrier, kurder, homosexuella, romer eller vem?
Och där satte han fingret på min allra ömmaste punkt för det har jag frågat mig i alla år och inte kunnat nå fram till ett annat svar än att ALLA har lika värde! Om vi gemensamt slåss för allas vår rätt så skulle vi faktiskt vinna!!!!
Så jag önskar er alla en fin kväll och en god natts sömn.

Det finns en blogg....

som heter 600 gram kärlek och som jag läser varje dag.
Det handlar om en liten fantastisk krabat som heter Albin och som föddes i samma vecka som vår Joy, men som var lite mindre och lite svagare :( Dessutom en lite blue baby :( Jag blir så himla svag när jag läser om en sådan styrka...... jag blir så överraskad  över att det finns sådan styrka och jag blir självklart så genuint tacksam och glad över vår familjs pyttisar :) 
 
 
De här korten är ju tagna mer än en månad efter att hon föddes men hon är ju ändå så liten.......
 
Det är lite skillnad mot idag :)
 
 
Hon vill inte publicera sin fina mage :)
 
 

Såå fiina....

och så stolt jag är och samtidigt så gammeldags mallig.......

Lite ledsen i själen ........

för att dagens politiska engagemang helt uppenbart går ut på att fylla den egna plånboken. Ord som solidaritet, ansvar och samarbete finns inte längre med på den politiska kartan och därmed överlåter man arenan till nazister ..........

Start på Fredsbergs hembygdsförenings krönika år 2014.

Ett mycket trevligt möte hemma hos Törebodalegenden KarlHenrik Henriksson! En man som fyllt 90 år och som fortfarande har så mycket att förmedla :) Stort!
Sedan är det ju upp till oss att kunna ta upp och få allt vidare? Så många människor som funnits - så mycket historia, så mycket att lära!
Så följer jag en annan liten, pytteliten blogg och kärlek och små barn som föds alldeles för tidigt av många olika orsaker: http://600gramkarlek.blogspot.se/. jag lovar inte att det går att länka (jag är helt värdelös på teknik) men ni kan skriva adressen och komma fram. 
Vi har också sett på Aktuellt ikväll och mår så djävla dåligt av det spel som svenska politiker just nu bedriver. Ingen nämnd och absolut ingen glömd! Men ni ska fatta att ni spelar med våra liv!!!!! Ni som just förlorat regeringsMAKTEN och härligheten! Ni som suttit vid köttgrytorna och gonat er! Ni tänker inte göra ett enda fän för att Sverige ska må bra! Läs historia och skärp er rejält!!!!! Hur kan ni någonsin tro på att det är bra för en människa att söka jobb som läkare? Om man inte har utbildning och legitimation?
Det är så förödmjukande, så grymt, så korkat, så ini helvete förödmjukande!

Full fart på adventsförberedande ........

och en rolig grej som jag glömde berätta i går, jag var så upptagen av strömlösheten :)
Artikeln om min loppis var ju i tidningen igår, det var jättepinigt att befinna sig som gammal kärring på första sidan i Mariestadstidningen, men jag fick ju gilla läget. Telefonen gick nästan varm; det var folk som läst artikeln och ville komma och handla! Det fick de så klart men lite mer problem när det på kvällen ringde en man från Järfälla och ville komma och handla! Nej, jag skojar lite grand. Han ville lägga ett bud på tändsticksamlingen som han sett på bild i Mariestadstidningen och vi visste i stort sett inget om hur gamla eller hur många askar som finns. Men han ringer på fredag igen. 
Bild stulen från facebook och enligt mitt tycke så borde ju kunder bli bortskrämda istället :)
 

Under många många år har vi alltid haft med .....

"om strömmen går, om vi blir strömlösa en längre tid?" och vi har byggt vårt hus med den förutsättningen: om strömmen går.
Vi satte in vanlig gammal hederlig köksspis, vanlig gammal kakelugn, en nygammal insats i den gamla rörspisen och ett nygammalt dass. Dasset ville vi ju göra till komposteringsdass och det är ju säkert 21 år sedan vi planerade det här. Men tiden går, vardagen tar över, ideologin är stark men verkligheten är starkare :) dock idag har vi varit med om det första riktiga strömavbrottet på alla dessa år!!!! 
Kl ungefär 13.57 gick strömmen idag (jag blev supersur för jag satt vid min symaskin som jag längtat efter så länge!!!) och nu ikväll kl 20.33 fick vi tillbaka strömmen ..... 
Men! Det gick ju bra. Vi hade vedspisen att värma mat och vatten på, vi hade huset fullt av fotogenlampor som vi ännu inte sålt ... och mobiltelefoner som INTE var laddade ..... och  en helt vanlig kortlek att spela GinRummy med. Det gick alltså bra. Men vi fick en liten varning-vår el är viktigare än vad vi i vår vardag tror!
God kväll, sov gott!

Solen försvann fort ......

och idag är vi tillbaka i grådasket igen. Men det gör inte så himla mycket, november är november och lite mysigt är det faktiskt också.
I går kväll satte vi oss i bastun med fotbad och bara njöt! All värk försvinner i ett naft tillsammans med skiten förmodar jag :) och det är skönt att fixa med fötter och tånaglar. Käre maken har lite problem med att sitta långa stunder och han får därför vandra ut och in för avsvalning mellan varven. Och då dyker alla tankar på mig: alla minnen från underbara stunder i vår gamla bastu, alla gånger vi sjungit, spexat, hittat på texter till presenter, bröllop med mer. Jag har säkert berättat detta hundra gånger: Ikaros, Ljus o värme, Älska mig som den jag är, Living next door to Alice, Morning has broken med många fler. Musik som kantat vårt liv och våra barn. Men det poppade också upp andra minnen: mamma och pappa blev så intensivt saknade. Jag mindes hur mamma sjöng för mig på kvällarna I en sal på lasarettet, hur jag och Gittan sjöng för farfar Adress Rosenhill. Och då blev jag också väldigt fundersam: jag har liksom inte förrän nu på äldre dagar riktigt förstått vilken fin barndom jag hade. Och det är ju väldigt synd att man tar så mycket för givet? Jag har heller inte förstått hur stort det egentligen var att farfar och farmor egenhändigt byggde upp sitt Brotorp, en hel stor gård? 
Stilla minnesstunder som visar stor kärlek och stolthet över de mina, både de som lever och de som gått vidare!
 
Här är det vackra Brotorp där farfar och farmor byggde både ladugård, logar, vagnslider, vedbod och boningshus. Det enda som fanns när de kom dit var de två små röda stugorna i mitten på bilden.
 
Och så här luxuöst åkte vi när vi hälsade på i Brotorp :) Den här bilen köpte min pappa tillsammans med tre jobbarkompisar så hade de åkschema :) Man får inte vara dum bara för att man är fattig.
 
Nu måste jag göra något värre: läsa Mariestadstidningen med hemska bilder på mig själv :( Aldrig trodde jag väl att det skulle bli både framsida och helsida.
 
 
 

Nu bråkar blogg.se igen :(

det är INTE jag som publicerat samma inlägg två gånger utan det kom ett meddelande att någonting gick snett när sidan skulle hämtas och så plupp plupp så fanns sidan x2.

Solen skiner!!!!

Vädret är underbart och jag vill vara ute! Måste bara fixa lite inne först, det är ju 1:a advent på söndag :) Söndagen som gick bjöd på många härliga besök, julkransar, försäljningar och faktiskt en vinst! Alltså en penningvinst :) Käre maken vann 1 900 kr på travet. Vi tackar och tar emot. Det växer faktiskt i penninghögen som ska bli nya golv i två rum. I övrigt knallar livet på dock något saktare än förr. Men jag travar fortare och fortare på den bästa maskin jag någonsin provat: Gåbandet! Jag går den här veckan 30 minuter om dagen och satsar på fortare nästa vecka. Pulsen stiger rejält, men jag blir inte särskilt andfådd vilket gör att jag dessutom trivs.
En bild från 25 november 2010. Jag blir helt förundrad över hur vackert käre maken hängt upp adventsstjärnorna? Minns dock inga detaljer av kriget men kan svära hur mycket som helst på att de inte fick hänga kvar så här ;)
 

Solen skiner!!!!

Vädret är underbart och jag vill vara ute! Måste bara fixa lite inne först, det är ju 1:a advent på söndag :) Söndagen som gick bjöd på många härliga besök, julkransar, försäljningar och faktiskt en vinst! Alltså en penningvinst :) Käre maken vann 1 900 kr på travet. Vi tackar och tar emot. Det växer faktiskt i penninghögen som ska bli nya golv i två rum. I övrigt knallar livet på dock något saktare än förr. Men jag travar fortare och fortare på den bästa maskin jag någonsin provat: Gåbandet! Jag går den här veckan 30 minuter om dagen och satsar på fortare nästa vecka. Pulsen stiger rejält, men jag blir inte särskilt andfådd vilket gör att jag dessutom trivs.
En bild från 25 november 2010. Jag blir helt förundrad över hur vackert käre maken hängt upp adventsstjärnorna? Minns dock inga detaljer av kriget men kan svära hur mycket som helst på att de inte fick hänga kvar så här ;)
 

Igår kväll såg vi

Skavlan mer eller mindre lite slötittande efter Dobidoo....(jag gillar Jonas Gardell, gillar verkligen Jonas Gardell. Utan några som helst tillägg eller eller eller. Jag gillar helt enkelt honom.)
Ock så blir det Skavlan och en kvinna kliver in och är helt äkta: Annie lennox. Som jag i min knepiga hjärna alltid trott vara en riktig punk (eller vad vet jag?) brud ... ni vet en som är så mycket piercad och tatuerad som man liksom inte vet var som är vad? Och så bryr man sig inte om att lyssna?
Det är verkligen inte alltid kul att sammanstråla med sina otäcka fördomar .......

Alltså.....

jag har chattat med mitt förstfödda barnbarn - den härliga lilla speciella tjej som jag klippte av navelsträngen på! Nu väntar hon sitt första barn, en liten kille, precis som jag trodde (vad bra jag är)  och jag är så lycklig för hennes och Joakims skull, de här är så bra!!!!
 
Den bestämda lilla tjejen bakom de andra är givetvis våran Jenny! Våran vackra, bestämda, speciella Jenny! Jag kan inte alla tecken men vill ha med tecknet för kärlek :)
De övriga älskade ungarna .... kärlek ... är ju i åldersordning efter Jenny: Jenna, Robin, Joy och Mimmi!
Jag blir helt matt av så mycket glädje och kärlek.....
 
 
Välkommen till världen lilla älskade barn; jag ger dig arbetsnamnet Jejoch <3

Lite sen fredagkväll...

vi har ägnat tv:n en hel kväll - alltså svt. idag och inte någonstans igår :) Jag blir så förbryllad - Annie Lennox! Varför har jag inte alls varken hört, sett eller uppmärksammat henne? Jag måste vara i grunden konservativ, rasist, med mera? Jag har liksom alltid "trott" att hon var en popbrud som gränsade till punk, hårdrock, knark ......
Jag får verkligen börja ifrågasätta mig själv?
God natt, sov gott.
p s
Roger ringde ikväll och vi diskuterade gardiner, babysar och barn i allmännhet, Rasmus och Maja Tingeling i synnerhet :)
 

Vi hade kärt besök i går kväll med..........

En glad liten kille med sin pappa, Rasmus och Roger. Självklart blev det mycket tal om Maja :) och Rasmus ögon riktigt lyser av glädje över sin väntade lillasyster. Så lånade han min dator en stund och döm om min häpnad när jag såg vilken bakgrundsbild han hade lagt ut! 
 
Tidigare hade jag först en bild på Rasmus och Nellie och nu senast en bild på Joys mage :) men nu ville Rasmus ha den här bilden på Signe som jag hade låg på skrivbordet. Jag tror han längtar rejält efter Maja :)

 
 
 
 
 

Första delen av den här veckan har verkligen .......

inneburit förändringar och överraskningar. Dels och viktigast är att jag mår SÅ bra och orkar så mycket! Det är positivt :) Dels att det finns ett stort intresse för vår lilla Loppis, igår blev jag intervjuad av Mariestadstidningen! Det är tydligen väldigt ovanligt att man använder sitt hem? Hur som, hoppas att artikeln blir bra, Jenny Allvin är jättetrevlig. Så har vi lärt oss att laga grönsaksjuicer och är otroligt förvånade? Hur gott tror ni rödbeta, palsternacka, morot, ingefära, broccoli och clementin är på en 10-gradig skala? Då kan jag meddela att det utan vidare är 10 p! Helt enkelt jättegott.  Så fick jag ett jättemysigt besök i dag, Kerstin en av mina bästa jobbarkompisar var här och fikade. Verkligen mycket roligt!
Igår var det dock inte enbart positiviteter; vi hade ju också möte med käre makens läkare, behandlingsläkare och remitterande läkare, hans arbetsgivare, försäkringskassans tjänsteman, sjukgymnast och arbetsterapeut. Käre maken brukar inte vara ledsen, men beskedet han fick var att det finns helt enkelt inget mer att göra för honom. Han kan inte återgå i jobb, han måste lära sig leva med sin smärta :( Inte alls roligt och som peppar på salten i såren så fick han dra ut två tänder idag :( På grund av skador av morfinet :( Men ändå vill jag ge honom en stor eloge: när han berättade för Roger om den kommande pensioneringen så sa han: jag får väl blir en bra och aktiv farfar och morfar nu då och kanske börja snickra docksängar :)
Så ringde bästaste vännen i förrgår och meddelade att de också går i pension i sommar! Det är väldigt glädjande att vi blir fler och kan göra mycket roligt tillsammans i fred och frihet :)
 
Kerstin!
 
Lilian!
 
Bilden på Kjell i jacka och mössa är tagen midsommaraftons kväll före hemgång! Det var alltså inte så varmt :)
Ha en bra kväll!

Idag har det varit Världsprematurdagen

egentligen i går för nu är klockan 1.30 på natten och jag kan inte sova.
Världsprematurdagen är ju en dag som alltid berör vår familj så starkt eftersom vi har fler barn som fötts för tidigt. Robin som föddes efter 35 veckor och var så pass mogen att han klarade sig utan kuvös, Nellie som föddes i v 33 och så Joy i vecka 25+2. Robin och Joy var det aldrig några problem med men Nellie däremot fick bekymmer med sina blodvärden och man fick göra en blodstransfusion på henne. Men det gick bra i alla fall och idag är det tre så fina härliga människor, Robin pappa till världens finaste lilla tös, Joy blivande mamma till också världens finaste tös och så vackra Nellie som är lika begåvad som vacker. Underbara ungar är ni och vi är hyvens så stolta över både er och alla andra som dock stannade kvar på plats till det var dags :)
 
 
Här är Nellie samma dag hon föddes.
 
 
Joys kort är taget med polaroidkamera, därför så suddigt.
 
Korten är inlagda i datorn från Joys album och därför kom det med lite fler.
Av naturliga skäl har jag inga kort från den dagen Robin föddes därför att han kom till världen med buller, brak och i den värsta snöstorm jag någonsin varit med om och vem kom i håg en kamera då?
Nu ska jag försöka sova igen, riktigt gosa in med med minnen av våra tre så fina och så älskade prematura barn <3
 
 

Det är världsPrematurdagen idag!!!!!!

Skicka pengar, köp symboler, tänk och känn - bara ni vet det här speciella underbara  <3

Läser läser och gråter, om och om igen .......

Så mycket svårt! Det går knappt inte att ta in därför att jag inte träffat de här stackars föräldrarna! Men ändå känna så djupt ..........
Jag kan inte ta mig in och skicka en styrkekram, eller berätta att det finns hopp eller en skicka en tår ........
Men jag måste skriva och styrkekramar! http://600gramkarlek.blogspot.se/
 
Det är glädje, hopp, kärlek, skräck, ångest  som i en centrifrug .........Det gör så himla ont! Det går inte att med ord beskriva, bara uppleva.........
 
 
 
 
 
 

Stjäl bara en ide.......

 
Det är så här: Netto handlar jag kanske inte mat i, alltså färskt kött och inte heller färsk fisk för de har bara fryst :) Men de har bra specerier och så har de en massa kul-grejor som jag sätter stort värde på när jag pysslar. Nu har jag köpt ett gäng tags - som jag ska måla och därefter använda till presentförpackningar. Och därför stal den här iden, publicerad på öppen sight :) Det är ju kul att ha roliga förpackningar när man har snygga tags.
För övrigt har natten varit bra, vaknade inte förrän strax före åtta. Vi ägnade verkligen gårkvällen åt tv. Först serien Familjen ur Arkivet därefter Rapport och så Allt för Sverige. En fin kväll, tilltugget var en söt mandarin.
 
Så säger käre maken att de sagt på nyheterna inatt att man nu har belägg för att Energidrycker skadar barn, det är tusentals barn som fått problem med hjärtat, de får hjärtsvikt helt enkelt och jag blir så nedrans idiotarg när jag hör sådant!!!! Jag har kämpat som den lille mot Goliat, men de yngre bryr sig inte. Men jag har läst mycket om det här ända sedan min Mirijam kom hem från Frankrike och talade om att Energidrycker är förbjudna där! liksom i Tysklande m fl. Svenska myndigheter tiger helt enkelt ihjäl detta. Först så kallade man det för orienteringssjukan - det var fler orienterare som dog av hjärtstopp och man kunde inte ställa diagnos. Så hände det fler aktiva yngre människor, det var då det började komma hjärtstartare lite här och där. Lite typiskt Sverige kan jag tycka, man fixar till det som händer, man försöker rätta till felen men tyvärr! Här hjälper bara ett TOTALförbud. Energidryck innehåller, förutom koffein, ett ämne som vi redan har den mängd vi behöver i kroppen -- taurin. Blir ämnet överdoserat och dessutom använt i hård träning - ja då orkar inte hjärtat mer.
 
Att sätta 15-årsgräns på det är ju bara löjligt, det skadar ju även den som är över 15. Det har alltid härjats om att rökare får en massa sjukvård bara för att de frivilligt valt att röka! Men men visst det är sant. Men är det då bättre att vi häver i oss en massa annan skit och så kostar vi en massa sjukvårdspengar?
Nej, en förnuftig människa bör nu ta till sig sanningen och sluta använda/köpa taurin. Vi vill ju varken skada våra barn eller dö för tidigt :(
 
 

Vid sitt dop i Fägre kyrka

fick hon namnet Lilian Elisabeth Tuva, jättefint!
 
 
Vi tackar för en fin dag, tackar våra loppisbesökare :) och går nu till sängs.

Goda vänner och trogna sommargrannar

svänger sig ordentligt på Spa-helg i Varberg! Hoppas att det har det jättebra!
Leif och Eva Limnell <3
 
 

Har haft kunder på Laggarns idag med :)

Fick ett jättgulligt lite hjärta av min syster i torsdags. Det var signerat och jag kollade lite på det. Här kommer fakta: 
Markera detta och öppna och läs.
http://www.naasgransgarden.se/ruth-vetter.aspx
 
En mysig dag, vänner och kunder i en salig röra :) Glatt prat, glada skratt. Ibland är ändå livet väldigt mysigt <3
Säger nu det som hjärtat står för: Kram och ha en fin lördagkväll, missa för allt i världen inte Så mycket bättre!
 
 

Det är lite spännande numera att skriva inlägg .......

Jag vet aldrig var det slutar, på bloggen eller ute cyberrymden :) Det har faktiskt krånglat en hel del den här veckan. I övrigt har det varit en bra vecka förutom vädret och det behöver man ju inte prata om i november.
 
Suddigt men gott :) Så här väcker vi energin till liv på morgnarna numera. Banan, päron, melon, apelsin och ett par matskedar turkisk yughurt! Helt fantastisk gott och räcker precis till två glas :)
 
 
Och här har babysen kommit ser jag :)
Han blev verkligen ettersur när han inte fick ligga i Majas bebyneste.
Jag hade ett roligt telefonsamtal i går: pratade med Rogers gamla dagmamma i Mariestad. Gun heter hon och måste absolut vara Sveriges i särklass bästa dagmamma någonsin. Vi har haft kontakt i alla år och hon har överlevt fyra olika cancersjukdom - den senaste strålningen var i år i april! Hon är alltid lika glad ändå och nu blev hon jätteglad när jag berättade att Maja ska komma i februari. Hon vill gärna träffa Roger igen så det ska vi väl försöka ordna. 
Eftersom jag har haft och fortfarande har problem med fotoprogrammet så har det ju varit lite dåligt med bilder här. De enda jag visat är ju de jag ärligt stulit från Fb. Men nu ska jag visa lite från oktober i alla fall.
 
All Helgonafton, det här är en del av minneslunden i Töreboda och vi har många att tända ljus för.
 
 
Veckan före firade vi Miriams 26-årsdag, här är det galafrukost som vanligt när hon kommer hem :) Den observante kan se att vi har plockat ett midsommarblomster som födelsedagsblomma.
 
Ha en bra dag!
 
 
 

jag har verkligen försökt vända Kumlasjön..........

till den underbara plats den är men min dator ville inte .....
 

Jag har fyllt år, tyvärr 69 år :(

 Så många har gratulerat, så många fina gratulationer ....... Så mycket fina telefonsamtal ..... Så mycket kärlek ... så mycket glädje.......
Mina älskade barnbarn har ringt, de har sjungit, de finns <3 Så har väldigt många människor firat mig via Facebook,  helt otroligt jag känner mig omtyckt?
En fin och bra dag, dessutom har min nya starka kropp lydit mig i träning; Härligt! Och ett mycket ödmjukt tack...
 
.

Lite ledsen ikväll......

Min gamla fina älskade Valborg blir allt sämre och sämre.... Jag ser i hennes ögon att hon är förvirrad, hon glömmer var hennes mat är, hon glömmer var lådan (bajslådan) är och hon letar efter mig hela tiden. Jag blir också förvirrad - har liksom inte förstått att även en katt kan drabbas av demens? Och hon är ju faktiskt gammal även om hon ibland ser ut som en söt liten kattunge.....
 
 

Joy och Stefan var hemma 1½ dygn <3

Nu sitter jag här med eget Instagramkonto som är suveränt kul men ack så små bilder och liten text. Mina ögon fyller faktiskt 69 år i morgon och klarar inte vad som helst. Dessutom har käre maken börjat tala om Ipad ?????
Min käre bror har lagt upp en egen hemsida? Och har trådlös musik i hela huset? Och har ju självklart en Iphone sedan länge? Jag tror jag går ut och drar på en mattvarp och väver mina trasmattor utan el och utan bra ögon och så får käre bror och käre maken samt givetvis Joy o Stefan fixa all teknik :)
eller jobbar med betong det känns också ganska rejält och bra
 

Det har blivit slagsida på foton tror jag.......

det FINNS faktiskt fler sötingar i den här familjen :) Jättemånga faktiskt och jag är stolt anmoder :) Här är två:
 
 
Joel och Nellie Svärd, 13 år och 10 år, lika begåvade som fina!
Så får jag meddela att inlägget som jag lade ut igår med kärlekshyllning till min far och min käre make det har bara försvunnit, med foton och allt. Det enda som finns kvar är överskriften :( Jag vet faktiskt inte om det är Blogg.se som bråkar eller om det är min överfulla dator?
 

Gårdagen blev......

måste jag få göra ännu ett inlägg. Det här fotot tog jag från Facebook, Jenny - du förstår nog att jag bara var tvungen. En så fin bild av djup och äkta kärlek är inte alltför ofta man ser och är det då bästa vännen Kjell och hans vackra dotter Jenny på hennes bröllopsdag, troligen efter hans tal gissar jag, så MÅSTE man helt enkelt ha den bilden.
 
 
 
God natt, sov gott allihop!

Söndagen den 9 november, en bra dag :)

Den finaste <3
 
 
Bäst är ju som vanligt mina nära och kära, här syns en fining och på mitt nya (påtvingade) Instagramkonto syns två till. Tack för allt Joy och Stefan; bra prismärkning, behövlig pursning, 

Lördagkväll ........

Det känns alltid lite vemodigt när Så mycket bättre har slutat för kvällen. Och ikväll lite extra vemodigt när vi tittat tillsammans med Joy, Stefan och magen :) Det kommer ju inte att hinna hända igen och nästa gång Så mycket bättre har säsong så har vi fått några nya små människor i familjen. Om jag får vara förutsägande så kommer en liten kille till världen i januari, i Örebro. Så kommer två små töser i början på februari, en liten väntös i slutet på februari. Det blir lite vänbarn till i mars men i april kommer en liten familjemedlem till världen i Arbrå, en liten pojke är jag nästan säker på :)
I morgon händer det andra spännande saker: vi öppnar vår Loppis igen - nu för att sälja ut inför framtida flytt. Det har varit oerhört mycket att göra (eftersom vi under många år samlat prylar själva) och får nu stå vårt eget kast. Att jag dessutom tillverkar fler saker än någon kan behöva är en annan smått underlig grej :( Men, men! Jag får själv ta reda på det- käre maken mår inte bra och orkar inte mycket. Men jag har ju haft experthjälp idag, Stefan och Joy har varit med och jobbat med placering och prissättning :)
 
 
Och i morgon ska jag försöka få ut lite bilder från självaste Laggarns! Ha en bra kväll mina nära och kära och självklart alla ni andra med.

Första snön den här hösten :(

Jag är väldigt känslig för det, tycker inte alls om snö.......
Sätter därför in en motsatt bild :)
 
 
Augusti 2014
 
Jag råkade dubbelklicka på Robban i hängmattan, gör inget :)
 
 
Avslutar med min älskade fuchia som idag står i växthuset och glädjer mig trots nedklippning med en enda stor blomma :)
 

Novemberdis....

God morgon! Jag tänkte starta ett bättre liv, ett bara-positivt liv :) Det är Så mycket bättre som får mig att bli så positiv och det vill jag vara jämt!!!!!! 
Men jag måste få gnälla lite först: reklamen på tv har man liksom tvingats resignera inför, den är så totalt dum och förstör varenda program man skulle vilja se på reklamkanalerna. Men nu har man kommit med en ny heldum grej: är jag ute på en sida, till exempel en affär: då poppar det upp massor med reklamtryck var som helst så jag kan inte läsa det jag försöker. De här reklamtrycken måste man hela tiden trycka bort - men de kommer tillbaka lika fort. Det här irriterar mig så mycket att jag inte längre näthandlar alls! Vore kul att veta om det i vanlig ordning är jag som är överkänslig eller om fler reagerat. Så är jag sur på att det är så svårt att anmäla någon på Facebook?
 
Så nu var det klart med gnället.
Här i huset vaknade man av doften av nybakat bröd idag! Absolut inget dumt uppvanknande :)
Käre maken har dock det inte lika bra nu, han är hos tandläkaren och jag tror inte att han roar sig precis :(
Själv ska jag klä på mig och gå ut med mina vänner, stavarna. Därefter ska jag försöka få i ordning mina tusentals foton och lägga ut något roligt det lovar jag er och mig själv.

God måndagsmorgon!

Det är helt oförlåtligt grått väder idag men vad kan man förvänta sig i november?
Det är då man själv måste lysa upp både själen och omvärlden :) Och det kan man bl a göra med det här roliga!
Väva trasrya! Något som jag aldrig provat men som verkar jättekul.
 
 
 
 

Amanda Jensen ---- suck ----

hur bra får man bli?
Vi har åkt runt och tittat på de vackra kyrkogårdarna ikväll (såklart före så mycket bättre) och då känner man glädje över de man haft här i livet och sorgen över att de inte längre finns .........

Måste ju skriva än en gång ....

på grund av vad jag hittade på FB :) Love <3
 
 
 
Så blev mer därtill!
Grattis svåger och svägerska på 40-årsdagen. 
Owe och Violet Weste´n.
 

Ibland lever den här bloggen sitt eget liv?

 I torsdags morse var det så jättefint ute när jag vaknade: Vitt av frosten, gnistrande i solen. Man blir så glad i själen av den synen. Så öppnade jag fb och blev då ändå gladare av den här synen <3
 
 
Det här skrev jag då omgående men efter förhandsgranskning så försvann alltihop. Nu idag, lördag, tänkte jag lägga in en bild på Joy, Stefan, Susanna och Mankan när de var på Hallowenpartaj i går kväll och Joy spelade zombie som stor magen: Då kom det här inlägget plötsligt tillbaka en stund, därefter borta igen ? Nu har jag skrivit om det därför att det måste ju vara världens allra sötaste lilla tös och henne vill jag ju ha i bloggen :) Däremot har jag inte lyckats med att lägga in bilden på partajandet :( Jag och datorer passar inte riktigt ihop.

RSS 2.0