Onsdag kväll, tv-kväll :

Ja, ibland blir det ofrivilligt tv-tittande. Exempelvis i kväll började käre maken titta på något så, enligt mig, "urbota dumt" som andlig sex! Det kändes kränkande att det ens fanns ett sådant program och att då min käre make tittade? Men av någon outgrundlig anledning så gick jag in i tv-soffan efter ett härligt samtal med bästa vännen! (jag var troligen mer positivt lagd då eftersom jag var glad :) och finner ett program som faktiskt är bra...... Japp! Så kan det vara här i livet. 
Så stannade man kvar i tv-soffan och fick alldeles gratis uppleva Soraya Posts lilla (men mycket bra) självbiografi. Och blev då väldigt stolt över att jag faktiskt delar  de här värderingarna och att jag röstade på Fi i Eu-valet :)  Strax efter blir jag nedstämd och minns att jag ballade ur i riksdagsvalet :(
Ja, det är inte lätt det här livet. Men jag vill ju så otroligt gärna att vi kan se allas lika värde! Stop! Glöm exterimisterna! Glöm IS! Tänk istället på varje liten individs människovärde <3 Glöm pengar, glöm makt: tänk istället på varje liten sekund av frisk luft! ren mat! frihet! Och så klart kärlek......

Orolig tisdagmorgon.

Jag tydde Facebookkommentarer fel i tiden och blev väldigt rädd för vad det var som hade hänt. Efter ett antal försök att komma fram på telefon så fick vi äntligen veta att vi inte behövde vara rädda :)
Så har vi hört David Magnusson på radio där han berättade om hur de blev avvisade av KSS när de sökte hjälp för sin lille nyfödde son William och hans otäcka hosta. De blev avvisade två gånger och tredje gången sa David blankt ifrån: Han tänkte inte åka därifrån förrän de hade testat William för kikhosta. Då blev de inlagda och dagen efter höll den lille stackaren på att dö i en hostattack och givetvis hade han kikhosta. De fick ju stanna på sjukhuset under den värsta veckan så klart, men det jag tycker är märkligt är: de fick vistas fritt på avdelningen. Eftersom kikhosta faller under Smittskyddslagen så ifrågasätter jag verkligen att KSS inte hade några restriktioner för att skydda mot smitta?
Den personal som blev intervjuad i radio hänvisade till att läkare numera inte känner till kikhosta? Om DET är sanningen så känns det urdumt. Verkligen urdumt! Att utbildade läkare inte känner till en sjukdom som man har vaccinerat för sedan länge utom för en kortare tid på -80talet? Det känns både oseriöst och skrämmande.

Återkomst efter tankeveckor.

http://levaidag.blogg.se/
En av mina absoluta favoritbloggar. En enastående stark kvinna som lever med obotlig cancer och ändå orkar hålla igång livet med mycket ljus och värme. Hon har lärt mig så mycket så jag fattar inte hur okunnig jag måste ha varit? 
Jag har ju fler favoritbloggar, här är en av dem:
http://magdalenagraaf.se/
och här kommer ännu en:
http://ateljeskogslyckan.blogspot.se/
De två senaste har mist ett vuxet barn helt nyligen och därav har jag som läsare fått följa deras enorma sorgearbete. Dessutom var det död genom suicid, vilket är något som man inte pratar om i Sverige. Men att 1600 människor tar sitt eget liv varje år? Att jämföra mot att 264 dör i trafikolyckor varje år. Men det pratas inte om det?
 
Ja, det kanske inte är så välbetänkt.
Att återkomma i bloggvärlden med så mycket tråkigheter och olycka? Och just nu när jag själv är på topp med många efterlängtade familjenyheter och ett läkarbesök idag där jag fick högsta betyg? Men det kanske är just då man har ork att känna med alla dessa som lever under starkt tryck av sorg, ångest eller annat som gör livet till ett helvete. Och vi kanske måste börja prata om tråkigheter också? Varvat med skratt och glädje, precis som livet faktiskt är?
Ha en fin fredag och en bra helg. 

RSS 2.0