Det är längesedan jag orkade blogga för Unicef.....

https://blog.unicef.se/2015/06/20/barn-pa-flykt-har-ocksa-rattigheter/
och jag har haft så dåligt samvete för det - men jag tar ett nytt tag och ber er samtliga: Läs och Tänk!

Kan man sakna en helt obekant människa?

Ja, jag gör det i alla fall.
Det fanns en blogg som hette Leva idag- Pysseltokig optimist. 
Hon hette Anne. Hon hade bröstcancer. Hon hade mist en ung dotter i samma sjukdom. Och hon levde järnet. Men det hjälpte inte - den 23 januari 2015 orkade hon inte längre - och jag saknar henne fruktansvärt.
Men så har jag ändå en hel massa att vara så glad över och det är jag också <3 Och jag har lärt mig mycket, mycket av Anne <3
 
 

Midsommardag 2015

 
och den här sötingen hittade jag alldeles nyss på Facebook! Så Neo Österman får representera familjen idag. Själv tänker jag sitta i ett hörn och sura över vädret :(

Midsommarafton 2015.

 
Och de här kära hittade jag på Facebook alldeles nyss så de får representera årets midsommar :)
Själva har vi nyss tackat våra gäster för en mycket fin kväll, t o m vädret har varit bra här. Och alla sillrätter var faktiskt goda och så har vi löst alla världsproblem färdigt :)
Jag hoppas innerligen att vår övriga stora härliga familj har haft det riktigt bra och kunnat fira midsommar i kretsen av sina närmaste. Hoppas även Hanna har varit med i lugn och ro <3
Så startar vi nästa halvår, inte ikväll men dock nästa vecka. Känns lite snopet, ungefär som vi missat något? Kan det vara sol och värme?
Dock sätter jag stort värde på att vi får leva i detta vårt vackra land med vår demokrati och frihet. Jag har otroligt svårt att förstå Danmark som idag röstat för nazister: 20 % av danskarna har röstat på nazismen!!!!! Helt sjukt och väldigt svårt att förstå. Hur dum får man bli? Här lever vi med all modern teknologi, flyger runt hela världen både fysiskt och via cyberrymden. Så blir vi ändå mer rasistiska, mer inskränkta, mer ego?
Jag har väldigt svårt att förstå den ekvationen och jag kommer alltid att avsky nazismen och dess likheter.

17 juni .....

och vi klippte allt gräs idag. Jag åkte o käre maken kutade med den lille <3 Jag trodde jag skulle frysa ihjäl - efter halva klippningen gick jag in och tog på mig varma strumpor o skor (istället för sandaler) samt vantar och jacka. Så klarade jag resten av klippningen (en timme till) och därefter har jag hackat tänder och frusit hela dagen. Käre maken klarade sig därför att han kutade - men han blev inte svettig - höll sig bara någorlunda varm.
Hur kul är det här? Jamenvisst, inte alls kul och vi kan inte göra ett s--t åt det. Kära grannfrua hon sa: ja, men man måste hitta positiva saker med allt, vi har ju i alla fall lyckats klippa gräset :) Absolut! Hon har helt rätt. Och ikväll har vi spelat dataspel ihop med henne hela kvällen och jag har lärt mig en del om att INTE gasa såsom jag brukar göra.
För övrigt är det ju midsommarplanering mitt i allt kallt regn. Matjesilltårta, matjesillsmörrebröd, rostad färsklök, inlagd sill av olika slag, lite Yvonne-köttbullar, lite prinskorv, färsk potatis, sill i överflöd, samt gemenskap, vänner och värme. Det sista är dock tveksamt, vi får nog ha midsommarbordet i köket och tända i vedspisen för att klara värmen :)
Så en godnattpuss till våra små babysar som jag tänker på alltid, ständigt och jämt :) Är så lycklig över deras liv och så orolig för hur deras framtid ska te sig? Rapport idag säger att Stockholms län tar emot och behandlar 600 våldtagna kvinnor? Män kan inte ens bli våldtagna enligt svenska jurister? Har de läst Märta Tikkanen med fel inställning tro? Och hur tänker egentligen svenska jurister? Jag blir mörkrädd när jag läser vissa domar och visst tänkesätt, har man överhuvudtaget tänkt?
Så kan vi återkomma till landstingen: Som idag lägger över i stort sett all sjuksköterskerekrytering på bemanningsföretag. Ja, där får ju i alla fall sjuksköterskorna betalt både för sitt jobb och sin långa utbildning. Men även de som äger bemanningsföretagen får ju betalt? Och vem betalar? Jo, det gör samma landsting och kommuner som i flera år nekat sjuksköterskorna höjd lön?
 

En underbar spa-helg

med bästa vännerna! Väder, miljö, vänskap, skratt och glädje! Så har det varit + en hel del god mat och dryck :) Jag har verkligen fått bekräftat att jag är en hispa men jag är i mycket gott sällskap :)
Så långt har allt varit mycket fint och bra. Men!
till verklighet nummer två: en ung, söt och fin liten tösabit mördad för vad? Så sjukt, så inihelvete sjukt- speciellt om det har en sexuell grund - vilket jag självklart tror efter alla de här årens skola - i männens samhälle :(

Våra fina, fina Eriksonare <3

 
Stort grattis till avslutad grundskola, Fredrik - och avslutad gymnasieskola studenten Lotta! Vi hurrar så det hörs ändå upp till er! Ni är helt outstanding <3

Några av alla mina älskade :) i icke nämnd ordning ....

Stefan o Millie Mille, så här lycklig är söttrollet alltid med sin pappa.....
Neo i fin outfit
Annelie barnvakt på jobbet till en riktig godbit
Signe njuter av vårsol och glass vid Orbaden och är lika söt och allvarlig som vanligt....
 
slutligen sötsaken, godbiten, gullungen i Götene :)
 
Himmel o hav vad jag älskar er alla!

Klockan är 5.30 tisdagen den 9 juni.

Utetemperaturen är +3. 
Hur kul är det på en skala 1-10? Vad händer? Hur ska man bete sig? Mina pelargoner växer inte, de frön som jag satte i våras är döda för länge sedan, de krukor jag försökt plantera sommarblommor i bara blåser omkull hur låga de än är ...........
Och käre maken bara blir allt sämre..........
Här gäller det att ta i för kung och fosterland; se till att åtminstone en av oss orkar med det här livet. Jag får väl fortsätta med raggsockor, vantar o mössa, suck :(

Förväntningar!

I morgon kommer Josse och Robert! Tjohoo! Vad roligt! Så ringer telefonen: Nellie kommer också!!! Det är inte klokt - så deppigt som livet varit en längre tid nu :) Och nu får vi stor pott :) 
 
 
 
Första bilden är tagen i vårt vardagsrum, vet inte vad Nellie kollar på - är bara glad över bilden. 
Nästa bild är helt unik: Jenny, Joel, Nellie och ? Sett på håret, huvudformen och året så tror jag faktiskt det är våran lilla unika älskling: Signe!
 
Och vad hände här? :)
Våran Josse med Millie <3
Käre jemine, vilken helt underbar familj jag har, hoppas jag lever minst till 120 år!
Slänger in en sekundaktuell bild på Millie några minuter sedan:
 
Självklart en liten Ur o Penna :)
 
 
 

Här kastas man obarmhärtigt mellan glädje och ångest ......

En riktigt dålig dag då allt blåst och regnat bort ..... då min f-e symaskin krånglar som vanligt ..... då käre maken har överdj-t ont ..... då man får se bilder på Lotta på väg till studentbal :) ...... då man får se Maja le stort ..... då man får prata med bäste vännen ...... då man får ett telefonsamtal från sin älskade Josse - som säger: vi kommer på fredag ....... och då man förstår att man egentligen lever ett rikt och intensivt liv trots att det många gånger gör ont så är det fler lyckliga stunder

Ännu en av familjens skönheter :)

 
AnnaLotta ska på studentbal och jag önskar att du får en underbar bal och en underbar student!
 
 
 
 
Så rundar vi av med lite fler favoriter <3
 

Skönhet!

 
Familjens skönhet! I en familj som består av idel vackra och begåvade så tar Nellie första priset :) Att hon sedan har en liten guldklimp i famnen förhöjer bara.
 

Återknyter till Mors dag 2015.

Det har varit riktig lyx för mig idag både till lunch och middag: se här:
 
 
En stor blomlådekort fullspäckad med underbara örtkryddor <3 Stort varmt tack till hela familjen Tapper-Dahlberg-Jonsson :)
 
Och en lyxigt stor och vacker kalla från sonen <3
 
Idag har vi mot alla odds faktiskt hunnit med en hel del i växthuset. Det är ju en bråd tid i allt växande även om det är fullkomligt uruselt väder. Bilen har blivit utrustad med nya blinkers och mc:n har utrustats med oljebyte och nya filter.  T o m jag har fått mig en genomgång med egengjord fotvård vilket jag var i skriande behov av.
För övrigt ingen rolig dag, käre maken har så otroligt ont så han blir alldeles frånvarande ibland. Men brevet har avgått till Strängnäs och hans sjukgymnast har skött om honom lite idag så nu är han något lite bättre.
Men ikväll går mina tankar till en gammal god vän som nu ska försöka gå vidare i ett ensamt liv. Vi finns här, bara hör av dig <3
 
 

RSS 2.0