Morsdagspresent från min Joy <3


Idag är det mors dag ......

och den första jag tänker på som vanligt är ju min egen kära mamma. Det har gått några år sedan du lämnade oss men fortfarande sticker saknaden.
Sedan ska jag vända på steken och gratulera alla våra kära unga mammor, både nyblivna förstagångare och övriga fina mammor i vår stora familj. Så skänker jag också en tanke till våra Josefine som föddes en söndag, pingstdagen och Mors dag för 30 år sedan. Det är stort att få förmånen att föda barn! Det är en så annorlunda glädje och lycka, det finns inte ord <3
Nu ska vi äta morsdagsfrukost käre maken och jag och därefter hoppas vi på lite kunder till Laggarns!
 
Min mamma och hennes förstfödda
Min egen förstfödda
Och Suz förstfödda
Min Annelie med hennes förstfödda sondotter
Och min Annelies förstfödda med sin förstfödda
 
och min yngsta dotter med sin förstfödda dotter
och så min Jenna med sin förstfödda dotter
Så våran Hanna med sin förstfödda dotter, Annelies första barnbarn och min första dottersondotter
 
Och så lite söt jämlikhet så här på mors dag. Världens sötaste Rasmus, min förstfödda sonson och så
min förstfödda son med sin förstfödda lilla dotter Maja
     
 
 
Och så avslutar jag med den här bilden på sötingen Maja med sin fina mamma.
Det var min Morsdagshyllning till alla våra fina mammor. Och även om jag inte fått med alla så gäller hyllningen alla :)

dagens familjebild=kärlek <3

 
Det gör så gott i mormorshjärtat att se detta <3
För övrigt har dagen inte alls varit rolig. Fick köra in käre maken till akuten - han hade så ont så han klarade det inte utan hjälp - och var fanns hjälpen? Efter SEX timmars sittande-stående- gående kom äntligen en läkare för första bedöming? Alltså jag skäms verkligen över att vårt land blivit så här genomdjävla dåligt!!!! Och det beror verkligen inte på invandrare utan på så dåliga grundvärderingar och så hög egoism hos de flesta av oss! Kan ni inte fatta att det är de ÖKANDE rika som är vårt stora problem? Att det är banker och företag som kör skattefritt i Sverige som är vårt DYRA problem? 
 

Gårdagens blogg skulle ju fortsätta men det kom besök ........

då får jag avge en söt bildkavalkad idag istället. De här underbara små damerna förgyllde vår dag i går :) Det var helt otroligt att se deras möte och intresse för varandra. Joy filmade så jag hoppas jag får tillgång till det senare. Men här är bilder som Henrietta och Joy publicerat på facebook.
 
Maja provar jeans som farmor sytt + en dregglis.
 
 
 
Här diskuteras livet allvar!
Millie har kopplat sin älskade far samtidigt som hon provar mormorjeans och ny barnstol :)
 
Eurovision!
 
 
Måns Zelmerlöw-fans!
 
Idag är det samma härliga väder som varit hela maj :( jag ska inte svära det lönar sig inte men vädret ligger som kall vadd över själen :( Det är städa som gäller - jag har svårt med all inspiration när aldrig solen visar sig. Inga frön tar sig, inga blommor prunkar :(
 
Det blir ju inte heller roligare för att käre maken har så vidrigt ont nu. Nytt diskbrock har dykt upp i nacken och han har så ont så han kräks. Han har fått cortison, starka värktabletter och idag har man sprutat in bedövning i nacken för att han ska få lite vila. Just nu ringer han till Ortopedkliniken i Strängnäs - är fullt villig till operation nu men jag är livrädd. Vet ju hur svåropererad nacken är :(
 

En dubbelt, kanske trippelt underbar dag!

 Att minnas min älskade förstfödda är helt enormt.... De känslor som den förstfödda väcker är faktiskt helt enorma, jag tror faktiskt att mina kära förstagångsföräldrar håller med mig :)
Alltså grattar jag min förstfödda med kärlek: du väckte verkligen mig för äkta kärlek <3
 
Jag tror detta var det  år du fyllde 18!
 

En underbar dag idag!

 
Millie håller sin pappa i schack :) Sitter dessutom i sin nya barnstol för första gången och har på sig nya jeans som mormor har sytt :)
Och som grädde på moset kom Maja och hälsade på! 
och som vanligt är farmor/mormor dumdum vad gäller datorer/facebook/instagram m m. Alltså ingen film eller bild med de två älskade M:en! Men jag kommer igen!

Jag har fått en fint brev idag från käre bror .......

 och jag kan bara svara med att jag tänker på honom och hans familj .......
Och att jag också glädjer mig åt min stora härliga familj så otroligt mycket <3
Vi får verkligen lära oss att värdesätta  livet och vara glada för var dag som går utan att katastroferna står på kö.
Käre maken är kidnappad ikväll för att bli avtackad från sitt jobb - en epok är till ända- jag själv hade tänkt åka på Maja-dejt men fick inte hem bilen i tid. Men så ringde Millie och sa: jag kommer ikväll och då blev ju M-saknaden något lättare :)
Jag har ju inte gjort många knop idag - men ändå känns det ganska bra. Har avslutat mitt liv med min tandläkare - han har lagat mina cortisonbrytningar helt klart och nu tänker han själv gå i pension.
Sytt har jag gjort,  hängt på Pinterest som vanligt, vattnat blommor, fixat lite med blomgrupper m m och nu väntar strykbrädan. Millie ringde just från Stigtomta och sa: nu åker vi <3. Ja, lite modifikation så klart var det ju Millies mamma som ringde <3
Och här är bilden som symboliserar min häftiga familj <3 för idag.
 
 
Neo Österman <3 himself!
 
Nu måste jag dock lägga till:
Har fått ett efterlängtat mail idag från min alldeles egna kära brevvän: Caroline <3 De har haft en så himla jobbig period med sjukdom, död och examina i en enda röra så jag gråter för dem ikväll. 
Vi tänker på er både i sorg och glädje <3

Och det blev kanske inget direkt positivt svar men.....

hoppfullt! Inga synliga tumörer, ingen dålig bild av själva magsäcken. Dock har man tagit prover och dock kommer man att fortsätta undersökning av grovtarmen. Det indirekta positiva svaret blev ju ändå att det inte är några sjukdomstecken på magsäcken - vilket hade varit förödande och svårt- en magsäck kan ju inte transplanteras :(
Lättnaden har självklart varit stor här hemma! Vi är trötta men glada! Har ätit rotmos med kokt bog (från Frejs i Lyrestad så klart :)) tillsammans med kära vännen Yvonne som angjort sin brygga idag. Och fikat med vännerna Loodhs som ju också oroat sig för käre maken.
Så har vi ju tänkt massor med glada tankar för vår älskade Josefine!!!!!
Som fyller 30 år idag! Våran vackra, duktiga, underbara Josefine! Som jag träffade för exakt 30 år sedan kl 9.10 på förlossningsavdelningen Kss för första gången <3 Då var ännu inte navelsträngen mellan mor och dotter klippt och jag fick vara med om hennes inträde till livet <3 Jag känner mig faktiskt priviligierad som fått delta i tre av mina barnbarns inträde i livet: Jenny, min speciella tjej som jag själv fick klippa av navelsträngen på <3. Robin min älskade fina dotterson som jag också fick klippa av navelsträngen på (denna gång förorsakat av en enorm snöstorm) och så våran underbara Josefine som jag faktiskt råkade hinna med att se hennes mamma klippa navelsträngen på. Jag trodde ju aldrig att jag skulle hinna i tid och rusade därför in på förlossningen i absolut sista minuten :) Men! Jag hann!
Så mycket stolthet och glädje jag fått av mina barn, mina barnbarn och numera också mina små barnbarnsbarn trodde jag inte var möjligt <3 En ödmjuk mamma/mormor/farmor med flera är lycklig! Jag tror ju ändå inte att det är på grund av mig som ni alla blivit så underbara människor - men jag hoppas att ni alla fått en hel del av mina grundvärderingar med er! Och självklart så gäller det alla er - både födda och fådda <3
 

Idag är det ingen rolig dag.

Oron bultar i magen och jag skulle ge vad som helst för att få ett positivt besked. Käre maken skall in på akut gastroskopi och det känns så laddat eftersom han fått tid så snabbt efter datortomografin. Men jag har ju lovat mig själv att INTE ta ut något i förskott ..........

Stolt!!

Så stolt över att Sverige, mitt land, är så himla bra i just ämnet musik. Det är ju enbart glädje och positivitet. Stort grattis till Måns Zelmerlöf som tillfört Sverige ännu en seger musik.
Här skiner solen och vi ska pynta lite med Laggarns, därefter städa husvagnen och fortsätta bära blommor till altanen. Ha en bra dag alla nära och kära och givetvis alla andra.

En alldeles unik dag:

Signes 2-årsdag!!!!!
Två hela år med underbara Signe, man får aldrig nog-trots att man egentligen bara får millimeter av henne på grund av att hon bor så långt bort.
 
      
 
Så fin bild <3
 
 
Signe två år! Hipp hipp Hurrra!!!!! Gulletjejen nummer ett!
 
Ja, så här fort går det :) Och hon är nummer ett i en hel liten underbar radda <3 Hur ska man kunna förklara hur mycket kärlek det är?
 
 

Här skiner faktiskt solen idag även

om det är kallt och blåsigt. Jag är på benen igen men det går långsamt och jag är lite rädd för att jag den här gången fått borrelia :( Tredje gången gillt är det troligen. Men jag har tid för rådgivning idag och vi får se.
Så vill jag namnsdagsgratta Millie hennes livs första namnsdag, Carola är dagens och Millies namn. Jag grattar också Millies farmor, Carola Larsson samt min kära systerdotter Carolina. Ett fyrfaldigt hurra <3
Vi har verkligen varit på resande fot den här veckan. Hela måndagen gick åt till en s k ullresa. Vi åkte buss till Tjörn och Orust, blev bjudna på kaffe o mat av ett företag som lanserar ullbädd med magnetet. Allt för att lindra smärta och beforda god sömn. Därefter åkte vi till ett Pelargonmuseéum, mycket mycket intressant och jag köpte med mig tre engelska skönheter som jag kommer att visa på bild efter omplantering :) 
De två bilderna här nedan är från museét.
Och den här bilden talar väl för sig själv?
 
 
 
Och den här lilla väskan hoppas jag att Maja får användning av när hon börjar åka i sin sittvagn :) Det blev mycket tyg över när jag lagade bygeln på Majas sittvagn och då ramlade väskan ur symaskinen :) Det är ändå tyg över, dock inte av det stjärnmönstrade bandet.
 
 
Ni ser hur glad hon blev :)
 
Och idag är det Majadag så ikväll far vi dit och pussas <3
 
 Igår gick hela dagen åt till diverse ärenden i Skövde; lämna in en krånglande skrivare, ett krånglande bredband, hämta delar till gräsklippare m m och givetvis storhandla mat. Gissa två tröttmössor i går kväll?
Men nu funkar datorer, mobiler, telefoner och plattor fort och felfritt :) Givetvis köpte jag lite blommor i går med, visar när de är omplanterade :) Så åt vi, som seden kräver, god thaimat på Orient Palace, verkligen bra restaurang. Hem o Hobby fick ett besök och jag hittade äntligen rosa muddväv. Jag syr för brinnande livet i rosa och blått. Men blå muddväv hade jag redan hemma :)
 
 
 

Så har ännu en dag runnit förbi......

bokstavligen. För det regnar och regnar- vilket får mig att tänka på Jerry Williams :) Och då känns det bättre, i alla fall gladare.
Käre bror har varit här idag och det är alltid så himla kul att debattera med honom. Kan vi ha lite lika gener eller?
Så tog vi en tripp till Lerhålorna men jag tror även fåglarna tycker det är kallt och regnigt, det var inte många där. Så svär jag ju alla svordomar som finns över journalister. Är de sanna eller är de sjuka? En av deras kommentarer angående S:s ras var: det luktar Juholt! Hur kan man överhuvudtaget tänka så? Det måste ju vara en totalt snedvriden hjärna som kan använda språket på det sättet! Och tyvärr så är det många journalister som tänker så.....
Att sedan vårt bredband är totalt kass och Telia lovade skicka nytt modem för en vecka sedan, att växthuset är fullt med bladlöss, att jag aldrig, aldrig, aldrig blir frisk från dessa j.............a influensor
Ok, jag ger mig. Jag är negativ ikväll och det gör ingen människa glad. Så klart att vi har så himla mycket att glädjas över. De visade bilder ikväll från Syrien, om barn som fått återvända till sin sönderbombade stad och var överlyckliga för att kunna få gå i sitt eget lands skola igen --- även om skolan var full med skotthål! Kanske är det så att vi har det MYCKET för bra i vårt vackra land? Så bra så vi blir uttråkade, negativa och en del går till ytterligheter och röstar på Sverigedemokraterna!
Bort från trivialiteter och fram till viktiga saker. En bild på min vackra, fina, goa Josse som snart fyller jämna år.

regnig söndag.

Söt tröttmössa.

Måste få ett tillägg till dagens inlägg även om det inte är Arbrå :)

 
Sötungar gånger 2 <3
 

Att vara stolt över sin dotter

och dotterns hela familj :) som genomförde ett välbesökt kosläpp i torsdags tillsammans med Träslottet. Blev intervjuade i radion, både bonden Annelie och ladugårdschefen Jenny,( kanske även lokal-tv? )
 
 
 
 
Arla hade även i år blåst upp sin kossa på Koldemo lantbruk :)
 
 
också fina lillkillen Neo i en jättefin vagga. Måste få undra vilken moster som han fått den av? 
 
 
Och fina lillkillen igen med sin fina pappa.
 
Och till sist härliga Joel som nu påbörjar sin bondekarriär :)
 
 
När han inte är ute och spelar med sin blåsorkester förstås. Den mannen är så begåvad att han bara kan välja och vraka bland kommande karriär :)
 
Så slutar jag av det här inlägget med en helbild på Arbrågänget som jag är så stolt över :)
 
 
Från vänster bossen själv, Mikael, storbossen Annelie, vackra Shega, begåvade Joel, blivande föräldrarna Jocke och Jenny, vackra Annalotta, vackra Nellie, vackra Mirijam, söta Linda, fina Fredrik, vackra Hanna med make älsklingsRobin med älsklingsbarnet Signe i famnen. Kortet är taget på Lanzarote i december 2014.
 
Öppnade fb och fick en ny bild med på två sötingar:
 
Nellie och Signe <3

Lite reflexioner så här på fredagskvällen.

Att vara pappa. Pappa. Farsan. Far. En bra far, en närvarande kärleksfull far, en lekfull och ömsint pappa <3 Ja, vad vet jag :) Jag kommer ju aldrig att bli pappa :) Men jag har under många år träffat, känt av och sett olika varianter av s k pappor, och även de fina, de bra. Och jag har ju haft en bra pappa själv även om han var den tidens barn. Så är jag ju gift med en väldigt fin och bra pappa till alla mina födda och fådda barn. Och jag ser runt omkring mig i familjen så vimlar det av bra pappor, men det finns ändå alltid pappor med litet p. Sådana som aldrig brytt sig, sådana som ser mer till sig själva än till sina barn. Som aldrig deltagit i några föräldramöten, aldrig funnits med i vardagen, inte ens orkat ringa för att upprätthålla en minimal kontakt. Bitter har jag verkligen varit många gånger men nu plötsligt inser jag: det är ju de stackarna det egentligen är synd om, de har ju valt bort all kärlek och all glädje man har genom sina barn. Det är lätt att tänka på sådana här saker när man plötsligt ser så många nyblivna pappor i den kära familjen :) Och det är en ynnest att de är så himla fina och kärleksfulla också <3
Mammor har vi ju gott om i den här familjen, väldigt bra mammor dessutom :) Vi är ju en riktig tjejfamilj och vi har också fått flera nya fina tjejer + de små förstås inräknade. Glad klanmamma är jag <3
Nu är det snart Let´s Dance som gäller och så får vi se hur mycket sova det blir inatt. Basseluskerna styr ju mitt liv i vanlig ordning......... Ha en fin fredagkväll alla och håll tummarna för mig i morgon då jag står och säljer i en stor loppis för första gången i mitt liv :)

Vi har så himla mycket att fira i den här jättefamiljen :)

Här har vi hon som fyller ... år i maj och har börjat fira på Spanska trappan i Rom <3
 
 
För övrigt så har jag hittat en häftig tygaffär i Skövde - Tygposten - och där inhandlat roliga tyger till alla våra babysar <3 och lite mösstyg som jag sytt upp idag för att sälja på Kårtorpsloppisen i morgon :) Om nu ständigt sjuka siwan orkar delta i någon loppis :(

Idag ska vi fira minnet av min älskade pappa

och mina barns älskade morfar. Han föddes idag för exakt 95 år sedan och dog 1 mars 2007
Gården pappa föddes på hette Brotorp och var uppbyggd av min farfar och min farmor. Jag vistades mycket där som barn och minns hur min kusin och jag hade många härliga dagar där. Vi sjöng för farfar som var rullstolsburen och satte stort värde på lite sällskap :) Väggklockan som tickade i farfars rum den tickar vidare idag här i Levsäng.
 
Pappa var nummer tre i en syskonskara på sju barn. Sex pojkar och en flicka. 
 
 
Här är Brotorp och kortet är så gammalt så den lilla röda stugan som skymtar på gården fanns kvar. I den stugan föddes både pappa och hans syskon.
 
 
Hör sitter farmor och farfar med tre av sina barn samt två syskon till farmor. Om jag minns rätt så är det pappa som sitter i knäet på farfar.
 
 
Och här är ett av mina favoritbilder: Fina pappa och mamma och jag själv.
 
 
Och de sista ljuva åren ......... vi saknar er så mycket fortfarande och pratar ofta om gamla tider <3
 
 
 

Jag har presenterat honom förut ......

 
men det är värt att göra om många gånger :) Här är Neo Österman 4 veckor och är så lik sin mamma, min speciella tjej <3
 
Mår för övrigt inte riktigt bra idag, feber och ont i halsen :(
Men då får man ju jobba med lite annat som inte tar så på de krafter som inte finns :) till exempel att göra spetskronor.
 
en färdig och en på gång.
 
 
eller sy små mössor till älskade babysar :)
 
 
eller planera gott och grillat inför sommarens höjdpunkter :)
 
 
 
Till min stora glädje har jag hittat väldigt häftiga recept och till och med testat ett i Nyköping vilket gav cred :)  det är så att god inspiration och mycket beröm ger mersmak ..... så på torsdag blir det grillad röding med potatissallad gjord på färskpotatis. Potatisen är odlad på friland i Skåne och grävdes upp i går, färdades med bil till Töreboda i natt och vi har köpt ett kilo idag till det facila priset av 45 kr/kg. Att jämföra med Icas växthusodlade färskpotatis för 90 kr/kg.
Så kan jag väl säga att Laggarns kommer att vara öppet Kristi Himmelsfärd torsdag den 14 maj hela dagen samt kommer att vara representerad vid Kårtorpsloppisen lördag den 16 maj. Hjärtligt välkomna alla!
 
 
 

En springdag är snart till ända!

Alltså en sådan dag då man kört ihop en massa tråkigheter; sjukgymnastik, blodtryckskontroll, läkarbesök, samtal med bredbandssupport, sälja gammal bil, åka och köpa jord, åka o fixa ved samt till syvende och sist gratta en kompis på 63-årsdagen. 
Men det är ju skönt att få sådant här gjort på en och samma dag. I morgon blir det gräsmattorna som ska få sin skötsel.......åtminstone klippning. Jag faktiskt planterat lite sommarblommor i dag också. Vi köpte billiga petunior och lobelia på Byggmax i samband med att vi köpte jorden. Pratat med sonen också och fått glada, goda nyheter om hans dotter <3
 
 
Den här bilden på Maja och hennes vackra syster tycker jag är så himla fin :)
 
På onsdag blir det babypuss igen, vi är ju ganska bortskämda nu efter dagarna med den här lilla charmtrollet!
 
 
 

Vi önskar härmed Joar Magnusson

ett rikt och fint liv :)
 
 

Idag är dagen då Joar döptes <3

 
Så glad och go <3
 

Nu händer det saker <3

När jag publicerat ABBA-inlägget som kom det fram ett inlägg som jag skrev när Rasmus fyllde 13 år den 20 april och som försvann mycket konstigt? Dessutom stämmer inte fotona som jag lade upp? Ja, ja, internet är internet. Och nu får det vara som det är. Firat har vi gjort, både 60-årsdagar, 13-årsdagar och alla våra nyfödda underbaringar <3
 

Tänk att det ska vara så svårt .........

Men en sådan här dag som idag --- det är en minnesdag av stora mått..... det är 13 år sedan min älskade Rasmus föddes och tyvärr är det samma datum fast 5 år senare som min älskade mamma dog. Jag har mycket ouppklarat med mamma, men ingenting som jag inte förstår.
Vi har firat Rasmus här hemma ikväll <3 Det är längesedan vi firade någon här hemma :( Men idag gjorde vi det och det var helt underbart. Henrietta, Linn och Maja kom vid 1600-tiden och Roger och Rasmus kom strax efter. Vi åt gott (käre makens lövbiffgryta) pratade,, skrattade och njöt! Nu är det ju så att käre maken var uppstressad vilket jag förstår :( Bilen krånglade, elen krånglade, tiden krånglade ..... Han fick jobba med däck på både husvagn och bil och det är faktiskt tungt :( Han lagade dock inte mat helt ensam, men gott var det! Jag njöt av samvaron med en tidvis ilsken Maja, en väldigt god och glad Rasmus, en vacker och mysig Linn, våran kära Henrietta som är ett ess alldeles för sig själv :)
Förstå då att det inte är lätt att avsluta min kära blogg?
 
 
Käre sonen är längst till vänster i mittenraden :)
 
 
Och här är Maja <3
I morgon är en annan dag, men jag vill verkligen tacka Henrietta, Roger, Rasmus, Linn och Maja och självklart käre maken för en härlig middag! 
Om jag tänker tillbaka på de tre senaste åren så är ju livet helt, totalt annorlunda idag :)
Och vi har fått nya liv att älska, vårda och vara rädda om......
 

ABBA!!!!

Och därtill Strandvägen med alla vackra hus, Riddarfjärden med alla underbara båtar, strandrestauranger och därtill Djurgården med Skansen, Gröna Lund och så ABBA Museum!!!!! Att få uppleva allt detta med delar av världens i särklass underbaraste familj 😍👍! Då kommer blogglusten tillbaka i ett nafs ☺️. Så förlåt mig att jag velar men! Nu är det time att börja blogga igen. 
RSS 2.0