Sista söndagen i februari 2016

 
och den första sista i vårt hem i Lyrestad :)
Vi stortrivs här och dagarna bara springer iväg. Renovering, promenader, goda vänner, liv deluxe! 
I går kväll hade vi goda vänner här på god mat och trevligt umgänge. I går fick vi också veta att vi får stort besök vecka 10 och det ska bli så himla roligt!!!! 
Så var vi ju i Lindesberg förra söndagen och planerade sommaren härliga långa semester, Treriksröset tillsammans med min älskade Gittan och Per :)
Men när vi var i Lindesberg så blev det ju inte enbart glada och goda minnen utan även sorgen efter Lasse gjorde ett rejält strandhugg. Det känns som ett sår som aldrig läker riktigt.........
Och idag läser jag en av mina favoritbloggar och ser hur hon jobbar för den son hon miste för två år sedan och visar vägen för att vi alla ska kunna hjälpa till och förebygga suicid. Det är mycket skrämmande siffror och jag tycker att vi pratar väldigt lite om det: 1 600 människor per år tar sitt liv! 4 människor varje dag väljer att dö för egen hand...........
 
http://ateljeskogslyckan.blogspot.se/
 
Jag letade efter bilder på Lasse men insåg att de inte kommit in i datorn ännu. Vi har tusentals bilder som inte blivit inlagda. Så jag tog med den här bilden i stället: 
Lasses pappa - min bästefarbror Rune, våran Britta - min bästakusin Gittans mamma, och så min egen bästapappa :). De firade sin näst äldste bror Bertils 70-årsdag. Lite lustigt att jag i dagarna blev kontaktad på Facebook av just farbror Bertils enda dotter GunBritt, som jag inte sett sedan farmors begravning i slutet på 60-talet. Livet är snirkligt må jag säga.
 
 
 

Det finns mycket att skriva om.....

t e x de sk kallade Liberalernas ungdomförbund. De proklamerar att incest och nekrofili borde vara lagligt. 
Jag förstår liksom inte vad man vill vinna med det här - är verkligen incest och nekrofili ett aktuellt ämne när man inte ens har kommit så långt att det är helt ok, helt normalt att vara gay? Vad vinner någon på att man snackar det som jag och många fler uppfattar som sjukt? Kan vi inte bara vänja in oss vid det normala? alltså hetero eller homo? Helt okej! Vanliga människor, vanlig kärlek, vanlig tänk! Att då börja ............. med vad jag tycker sjuka tankar: ligga med sin bror kan innebära sjuka, skadade barn? Att ligga med ett lik...........må vara någon man älskat men jag kan liksom inte alls förstå tanken på ett sexuellt förhållande med en död människa?

Det skrämmer mig så mycket.......

två trafikolyckor inom två månader - mina kära säger att vår lilla hjärteängel Love har skyddat dem - men min rädsla är lite otrogen, jag tänker när händer den tredje gången gillt? Jag vill så gärna tro på ängeln, men jag är ändå rädd......

Vissa dagar känns ända in i själen.......

man vet inte och kan inte förklara varför ... det är som en tyngd, en oro, en ledsnad - något negativt...
Den här dagen har varit sådan - utan att ha varit negativ. När jag läste Rebeccas inlägg på fb så trodde jag att det var det som påverkat mig så fruktansvärt mycket ........
 
 
 
och jag känner så otroligt mycket när jag ser bilden......
 
 
och så kliver jag ur sängen därför att jag har svårt att somna ikväll och möts av den här bilden.
Love... älskade lilla barn som jag aldrig fick träffa  rent fysiskt men som jag kände och känner så väl rent psykiskt. Kära lilla barn så tudelad du har blivit för mig ... så otroligt stor sorg ... men också så mycket som du hann ge oss..... god natt älskade lilla varelse och stort tack för vad du gav. 

Alla dagar går med raketfart.......

bli aldrig pensionär för då går det ännu fortare :).
Så är det faktiskt, det händer saker hela tiden. Idag t ex så fyller ett av våra älskade barnbarn 8 år och vi har inte ens hunnit dit och gratta henne :( Men det kanske var lika bra för vi fick veta per tel att åtminstone mamma är sjuk i influensa och det vill vi inte alls ha.
 
 
Bilden tagen 2010, lika söt fortfarande bara lite större :) Stort grattis Mikaela! ha en riktigt bra dag!
 
Så hände det mera:
Bästa vännen Lilian fyllde 34 år och det måste vi ju fira med buller och bång. Tack för en mycket rolig tisdageftermiddag med smörgåstårta och trevligt umgänge med Nisse Handlarn :)
 
Bilden tagen 2011 (tror jag). Ha en fortsatt bra dag kära vän!
 
I övrigt glad över det blivande nya köket :) Kaklet kom idag, färg och tapeter valda, även så golv. Nu mina vänner återstår endast lite jobb.........
 

Idag för 30 år sedan..........

föddes våran Joysan med buller och bång och självklart risk för livet. Var ska sleven vara om inte i grytan!
 
 
 
 
 
 
Att vi inte är där idag beror på att vi var där i måndags, den 1 februari. För då firade vi 
Millie!!!!!!!!  1 år!
Charmtrollet Larsson som gjorde allt rätt när hon föddes och därmed inte orsakade samma rabalder som sin mor om än annat rabalder :) för att hon är så charmig.
 
 
Här är vi gamla morföräldrar på trappen till Levsäng, våra barns barndomshem, samma dag som vi flyttade och därmed lämnade en stor del av vårt liv bakom oss men förhoppningsvis har ett bra liv tillsammans med vår stora underbara familj framför oss.
 
 
Och här står Millie alldeles för sig själv och vinkar åt alla som grattat henne och hennes mamma! 
 
Hoppas du har en underbar dag älskade dotter! 

RSS 2.0