Vaknar till mitt i natten.....

och har svårt att sova. Förstår varför. Tankar som invaderat hela kvällen - Rubrikerna om huvklädda "män" som orsakat stort bråk i S-holm, "män" som skulle visa vad man som svensk man i Sverige tycker om ensamkommande flyktingbarn.......
jag kan inte fatta, kan inte för mitt liv förstå hur de här s k männen tänker? Hur i glödheta helvete kan man ens tänka på det sättet? 
Så klart att det händer mycket runt de flyktingar som kommer. Så klart att de inte alla har rätt tänk. För det har ju inte ens alla "svenskar"! Men hur kan man som "man" gå ut med våld mot asylsökande flyktingar i vilken ålder det vara må? Speciellt inte om man som svensk man har många rättegångar bevisligen bakom sig för våld mot fru och barn?

Så hände det till slut - det som vi väntat på i ett par år......

tv:n brakade ihop :(
Ok! Bara att bita i det sura äpplet och skaffa en ny. Det blev en Panasonic 40 tum, inköpt på gamla hedervärda Norlanders i M-stad för en rea-peng på 5 300 kronor. Inte så farligt men trots det är det surt att behöva ta bort den gamla, sätta upp den nya och därtill sedan programmera och lära sig ny teknik. Något som jag avskyr högt och rent.
I övrigt börjar det mesta gå i ganska jämn och trygg lunk. Vi har vant oss vid att packa upp, sortera, lägga in, packa kärror till tippen m m.
Ha en bra helg alla nära och kära och alla övriga med. Dock inte Sverigedemokrater och dess gelikar, jag är spytrött på nazister o co.

Härlig torsdag och besök av

 bästaste vännerna! Underbart väder, massor att göra, glädjen över att vi ändå har så många kvar att glädjas åt - sorgen över våra små som inte ens fick  chansen ........
 

Käraste lilla Maja!

Ett helt år sedan du kom till världen!
 
 
 

Idag är tårarna närmare än någonsin......

För ett år sedan idag så föddes en liten människa som jag var otroligt lycklig över: Maja Tingeling <3 En söt, frisk och mycket välkommen liten tjej som jag var farmor till. När hon bara var ett dygn gammal fick jag hålla henne i mina armar.......
Idag firar vi Maja som fyller ett år! Sitt första år! Och vi önskar henne all kärlek och lycka i livet.
 
 
En överlycklig pappa, converse som en lycklig farmor virkat och och fin dress från en lika lycklig faster Annelie.
Du ska veta, Maja, att du var väldigt välkommen till världen och vi är många som älskar dig så mycket. Ha en riktigt fin födelsedag, den första!
 

Mulen söndagmorgon, 2+

Det har varit några riktigt trevliga dagar. I torsdags åkte vi upp till Ikea med lite returer. Skönt att gå där när det är pyttelite folk så vi passade på att klämma in en lättlunch :) Direkt därifrån hem till Daisys kafé där vi stämt möte med bästa vännerna och deras fina små tjejer. Ännu en mysig stund! Och det räckte inte med det för därifrån stack vi och hämtade Roger för att fira hans födelsedag med lite mysmiddag på Luna i Mariestad. Mycket trevligt och nu tackar man för en fin dag. Fredagen umgicks vi med kära elektriker Lood och hans fru :) Jobb, fika, bio och pizza! Jättetrevlig dag och filmen kan verkligen rekommenderas! En av de bästa jag någonsin har sett! En man som heter Ove!
Lördag tog vi det lugnt. Var och köpte ägg och levererade till kära vännerna. Som tack en trevlig kaffestund och lite barnumgänge! Sofia var där med sina tre fina flickor så det blev fem små sötingar att prata med. Väl hemma så städade vi av lite och käre maken planterade örtväxter!
 
 
Som vi har tänkt ska trivas i köksfönstret med lite ljushjälp.
Ha en bra söndag!

Onsdag kväll mitt i smällkalla januari.

Jag kommer faktiskt exakt ihåg vad jag gjorde den här kvällen, torsdagen den 20 januari å 1972. Jag hade boat mig supertrött, tvättat allt som gick att tvätta, städat järnet och satt sedan vid köksbordet och grät. Fullständigt helt övertygad om att jag skulle få leva resten av mitt liv med min jättemage (och det fick jag ju faktiskt :) även om det blev annan form. Alla minnesbilder är så otroligt klara, minns hur vår lägenhet var planerad, en sprillerny spjälsäng var på plats, en sprillerny barnvagn var beställd, givetvis också plädar, kläder till en liten kille eftersom jag var säker på att var en liten Roger som fanns därinne. Namnet enades familjen om kvällen den 19 januari :)
Men nej! Kl 1.30 gick vattnet, hämta barnvakten till töserna, beställa taxi och åka i snöstorm och -7 till Lidköping. Den första värken kom när jag stod på trappan till BB och värken var inte nådig....... Kl var 2.30, det var för täta sammandragningar, spruta mot det, men de var lika täta för det. 3.45 kom första krystvärken som barnmorskan inte ville tro på men blev så illa tvungen för 4.34 gjorde Roger sin första storstilade entre´s och har därefter gjort många bejublade entre´s.
 
Före och efter :)
 
Och i morgon fyller vår enfödde son den aktningsvärda åldern av 44 år!
Fira ska vi med en liten middag på restaurang Luna i Mariestad och planera resten av livet <3
 
GodNatt alla!

Tulpanens dag ......

blev lite rumphuggen eftersom många blomsterleveranser tydligen inte kom fram ? Vi köpte dock två små buketter idag, den ena fick Love på sin speciella plats med ljus och ängeln, den andra har vi på vårt mat/alllt-i allobord! Vi trivs superbra i lilla mycket omtänksamma och trevliga Lyrestad. Lite trötta är vi trots allt och idag, när vi skulle börja sortera i garaget - så blev vi så trötta bara vid tanken på lådor och grejor så vi gick och lade oss istället :) Och tog en powernap! Därefter supergod mat och ikväll slöat framför tv:n. Nu så god natt och sov gott alla nära och kära samt alla andra......

En mycket kall fredag.....

och vi åkte till KinneKleva för att hämta köket. En fullständigt underbar åktur, det hängde fullt med prismor i träden och solen sken så det gnistrade! Ok! Det var svinkallt men mycket vackert :) Nu står köket på vår lilla altan och det känns bra - så klart mycket jobb innan men ändå bra .....
En tanke .... så himla fina vänner vi har, så stort tack för all hjälp till våra barn och våra vänner! Det känns varmt i hjärtat ikväll hur kallt det än är ute :)
 
Min älskade tvåa :) Jag tror det var sommaren 2014 :)
 

Varför ändrar man sig aldrig?.........

Under alla dessa år har vi haft så många visioner, käre maken och jag. Vi har haft drömmar, drömmar och drömmar. Hans drömmar har blivit mina, med lite förändringar och min drömmar har blivit hans med lite förändringar :) För det mesta har det blivit så himla fint, så bra och vi har njutit! Men till det har kommit en herrans massa extra arbete, jobb som vi kanske inte riktigt räknat med - i alla fall inte mängden jobb :( Det finns mängder av exempel, men ett är väldigt signifikativt och det ska jag berätta om:
Visa av massor av strömlöshet så bestämde vi oss för att bygga för OM - UTIFALL ATT -KANSKE. Alltså mycket oväder, kyla, strömlöshet, mm kanske t o m krig ? Nej, det är inte så att vi är/var negativa - vi bara tänkte om? utifall att - kanske? Och vi älskade att diskutera lösningar på problem------
Alltså skulle vi ha vatten att pumpa upp   - ifall strömmen gick. Alltså skulle vi ha värme och spis att laga mat på - ifall strömmen gick. I allra värsta fall var vi också tvungna att gå på toa - även om ström och vatten därmed var borta..... alltså bestämde vi oss för att skaffa ett dass. Ett gammalt/nytt modernt/gammalt - alltså ett komposteringsdass :) En toalett som förbrände helt naturligt ett år i sänder och gav oss matjord istället - ett år i sänder :)
Vi hade ritningar och skulle bygga, men så hittade vi drömmen på Blocket! En gymnasieskola i Hallstahammar hade byggt tre komposteringsdass som elevarbeten, och sålde nu två av dessa till det facila priset av 2 500 kr. Alltså enligt vårt sätt att se ungefär halva priset. Utan annat jobb än att ta hem detta underverk :)
Sagt och gjort. Vi hade ju fixat vedspis och insats i öppna spisen, vi hade ju byggt en gammal vacker kakelugn, vi hade ju byggt vedbastu med dusch, vi hade ju byggt en vacker bassäng - det fattades ju bara ett dass!
Vi köpte det. Vi hade en pytteliten kärra med oss och vi lade jättedasset ovanpå...... så körde vi i 40 km/t mellan Hallstahammar och Lövsäng. Bensinmätaren sjönk oroväckande - alltså hur skulle vi kunna tanka med detta jättedass liggande ovanpå kärran?
Vi kom hem.
Allra käraste grannen Lennart tog dasset och placerade det på plats (han hade en maskin, det tog 5 minuter och det blev så bra:) Vi möblerade med handfat, tvålfat, vattenhink, handdukar, tidningar,  X-vänner försåg dasset med kungatavlor m m 
Men så drabbades jag av hjärtfel med stor operation som följd. Inget blev sig likt. Visioner förblev visioner.
Orken var slut, glädjen tog slut, varanen tog vi, sjukhusbesöken tog vid, åldern gjorde sig påmint, den dåliga självkänslan höll sig kvar och även orken.
Festivalen 2015 blev den bästa, och den sista......
ILevsäng för oss i alla fall och nu hoppas vi verkligen Samuel och Jenny tar vid och orkar med.
 
Men vi dokdårar förnekar oss inte. Vi släpade hem ett jugendhörnskåp ikväll . ------ 1 cm till så hade det inte gått
in i huset och vad hade vi gjort då?
 
Det här inlägget skrev jag faktiskt för över en vecka sedan, läste igenom det dagen efter - därefter försvann det?
 
 
Eftersom jag inte hittar några bilder på det vackra dasset så kan jag väl visa en annan vision. 
Midsommaren 1982 firade vi i Tänndalen och så därifrån åkte vi lite tvärsöver landet för att hälsa på käre makens ena bror. När vi passerade Ljungdalen så upptäckte vi en hantverksaffär, ett kollektiv som Lena Linderholm var med och startade. Självklart gick vi in och jag blev störtkär! I ett överkast vävt i bunden rosengång och fodrat med fårskinn. Till en dubbelsäng var det facila priset 5 690 kr - vilket jag naturligtvis inte hade råd med. Men när jag några år senare började väva så beslöt jag mig för att väva mig ett sådant överkast och gubbatäcket på bilden vävde jag efter eget mönster. Men det här är ett mycket långsamt vävsätt och jag hade lite annat att göra, Levsäng, jobbet på arbetsförmedlingen, små barn som växte upp ja, ja, tiden räckte inte riktigt till. Men fårskinn har jag sparat så att de numera räcker till ett gubbatäcke och har faktiskt också en vävplats nu även om vi inte alls fått huset klart så är det på g!
 
 
 

RSS 2.0