Tillit är verkligen färskvara......

Att tro att någon menar väl, gör så gott den kan, älskar  reservationslöst! 
Jo, så är det. Det svåraste  som finns.
Jag tänker på min stora glädje när Joy gav mig min blogg. Alltså jag som inte kunde något datatekniskt.......
Min enda önskan där var ju att ha kontakt, kommunikation med mina älskade barn! Kunna berätta om mitt liv, kunna få vetskap om deras liv - alltså det de ville dela med mig- ja vad finns det att säga? 
Jag hade hoppats på en vanlig vardagskommunikation? Det var en sorg att upptäcka att många av dem inte alls såg det på samma sätt, de såg det som gamla mormors sätt att berätta sitt tråkiga liv. "som en dagbok" som Mirijam skrev......... Men det var var verkligen inte min mening - jag ville ju så gärna ha en kommunikation - en del i mina älskades liv (alltså det de vill dela)
Vill bara säga att jag älskar er otroligt mycket alla fall även om ni inte vill ha någon speciell kontakt med mig. Jag hade tänkt lägga ned bloggen p g a detta men tänker nu att även om ni mina kära inte vill ha kontakt så kanske jag ändå har något att tillföra världen. Jag vill i alla fall försöka, öven om om ni inte gillar vad jag skriver :)

Alltså vad vi inte fattade var.......

att det var riktig marmor! Blytungt! 4-5 man bara att få in det i huset :)
 
Men nu är alla grejor hemma och Egon är till Hova och hämtar nytt avlopp till både duschen, bastun och badkaret. Själv bökar jag i tvättstugan som ska målas och möbleras om :)

Anne Franks sista dagar......

så himla ledsen av att se detta och veta att det var verklighet.....
Jag hatar verkligen nazismen och dess utövare som idag har andra namn t ex Trump, Åkesson och LePen m fl. Det är så jobbigt att tänka på våra små, våra älskade små som går mot en framtid som vi trodde var över? Ett hat, ett människoförakt som är helt otroligt..........

Det ska va gött att leva annars kan det kvitta.........

  I går fick vi tag på en spriller ny tvättbänk till tvättstugan och vi drog direkt till Falköping för att hämta den. Priset var ungefär en fjärdedel av vanligt pris så vi var ju nöjda. Ända tills vi kom en bit på väg och överfölls av värsta dimman som var ännu värre när vi sedan åkte hem. Det gick ju bra men det var verkligen en pärs.
Och i morgon åker vi och hämtar en hörnbadkar :) Också återanvänt och billigt :) Jag riktigt ser nya badrummet växa fram.
Att det också händer hemska saker får man försöka jobba med när man orkar. Igår förbjöd Trumpen ALLA flyktingar att söka asyl i USA, speciellt syrier. Dessutom får inte länder som har fri abort visum för resor till USA. Muren till Mexico beräknas kosta 260 miljarder dollar. Det här beslutade han om den dagen som FN proklamerat till Förintelsens dag :( och jag är tvärsäker på att han gjorde det med beräkning.
Men! Sighten #jagärhär fick pris som Årets samhällsaktör och det känns väldigt bra att få tillhöra den gruppen på över 50000 människor som försöker bekämpa rasismen och näthat.
 
Så har jag sparat det bästa till sist: mina älskade gullklimpar, alla de som gör livet gött.... Här är två av dem. Neo som assisterar sin farmor med jobbet på hennes hunddagis :) . Och så älskade lilla CajsaStina som fyller ett halvt år och stortrivs med livet :). 
Annette Östermans foto.
Josefine Arvidssons foto.
 

Jag ska leva tills jag dör...........

sjunger en av mina favoriter, Mikael Wiehe och jag kan bara hålla med. Men det har varit snuddande nära att jag dött :), mina lungor är inte att leka med. Men, peppar, peppar! Det verkar som om jag återigen är på väg upp. När jag var hos Camilla för ett par veckor sedan (min astmasköterska) så visade alla prover rätt upp! Så mycket bättre än förra gången för ett år sedan. Och idag har jag gått elljusspåret, 2,5 km utan nämnvärt besvär. Självklart flåsar jag som en gammal älgko men det beror ju på enormt dålig kondition.
Dessutom träffade vi flera nya av våra supertrevliga grannar, så det blev mycket stå, prata och skratta. Det är nästan svårt att fatta vilken tur vi hade när vi flyttade hit :)
Så där väldigt mycket har dock inte hänt i källaren, vi måste vila oss ibland - är tyvärr inte 20 längre. Men vi har i allafall börjat spackla i tvättstugan och sopa i pannrummet. Fy farao vad pellets och vad damm det ligger överallt. Men det ska vi ändra på :) Bastuaggregatet står i alla fall i källaren nu även om det ff är emballerat :)
Och TrumpÅkesson ska minsann inte få ta över världen utan att jag är med och slåss mot dårskapen!
Siw Gustavssons foto.
 
Nya pärlhyacinter och ny vår är på gång. Ha det bra alla nära och kära både här hemma och överallt i världen!

2017.........

Känner på mig att det blir ett bra år, men har inte bestämt mig för att skriva ned det :(

RSS 2.0