Såg ett härligt recept idag som jag måste prova i veckan.

 

Linsgryta med koriander, gräslök & lime – 4 port

  • 2 gul hackad lök
  • 15 cm ingefära – skala & hacka
  • 6 klyftor vitlök – hacka
  • 3 morötter – hackade
  • 75 gram smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk Garam Masla
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl röda linser
  • 0,5 liter vatten
  • salt

Till servering

  • tortillabröd
  • gräslök
  • koriander
  • lime
  • creme fraiche

Gör såhär:

Skala och hacka enligt ovan.

Smält smöret och tillsätt oljan i en stor kastrull. Stek alla grönsaker mjuka i ca 15 minuter, låg värme.

Tillsätt garam masala och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och låt koka på svag värme, i ca 20 minuter. Glöm inte att röra om.

Efter det att grytan liksom har kokat in och fått smak tillsätter man linserna. Plus hälften av vattnet. Här är det viktigt att man inte låter linserna koka för länge det blir så mosigt och trist då. Koka ganska kraftigt i ca 6 minuter. Smaka av om de är klara annars tillsätt mer vatten och fortsätt koka tills de är klara.

Salta rikligt och klart! Hacka gräslöken och strö över grytan. Hacka koriandern, lägg i en skål bredvid.  Skär lime i klyftor. Servera detta tillsammans med tortillabröd, vi brukar skära dem i trekanter och äter dem mer som ett fuskigt naanbröd. Om man vill så kan man steka brödet i smör ett par minuter.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0