Jag önskade renhet!

inför det nya året. Har duschat, tvättat håret (det nya vita) och bytt lakan. Det känns verkligen skönt! Dessutom har Roger och Rasmus varit hemma och ätit nyårsmiddag! Jag har fått kramar utan att ens be om dem :) Jag är så glad över närheten, längtar ändå efter alla ni andra nära och kära! Snart är klockan 12 år 2011, och jag är väldigt tacksam över att ha få behålla alla mina älskade!

Den sista dagen år 2011!

Strålande vackert ute, med -10 och rimfrost! Det är min favoritvinter det.
Jag hade tänkt göra en årskavalkad, men insåg då att så mycket tråkigt hänt att jag struntar i det och istället går vidare mot ett bättre år.
Så vill jag önska er alla, min underbara stora familj, alla kära vänner och alla andra ett riktigt Gott Nytt År!

Näst sista dagen år 2011.

Fredag! Vi sover ganska länge, äter frukost i lugn och ro. Åker därefter till Mariestad och handlar lite nyårsmat, gå på lite loppisar m m. Och där (i Mariestad alltså) var det sommar! Man spelade fotboll i gröngräset med kortbyxor och i solsken, man åkte nedcabbade bilar :) Tyvärr hann jag inte fota cabben, men väl fotbollen:
Nu skall vi laga till lite Guldfågelfilé med ceasarsallad och gratinerad sparris. Mums!
Och påbörja att ta farväl av 2011, vilket varit en enormt jobbigt år med dramatiska, sorgliga och ångestladdade situationer i vår stora familj. Men det slutade ändå med att vi har varandra kvar och är väldigt tacksamma och ödmjuka för det.

Allra först lite bilder från julen 2011!

Vad göra om man är familj till en Urochpenna?
Jo, man åker runt och fotograferar Ur&Pennbutiker för att få liteeee närhet :( Här är butiken i Borlänge, bild tagen från galleria Kupolen dagen före julafton. För att vara ärlig så stannade vi där för att äta, men kunde naturligtvis inte låta bli att fotografera :))
Framme hos våra kära i Koldemo så blev det att följa traditioner, alltså klä granen och därefter provsmaka skinkan :)
Sötungar!
Lovvikkavantar på parad!
Vuxenrummet där Annelies pläd fick plats! och godisbordet förvarades :)
Familjejulkulan!
De här bilderna tog jag kvällen före julafton. Därefter förlade jag kameran, sedan kom stormen och allt blev liksom väntetid (på att strömmen skulle komma tillbaka). När jag sedan hittade kameran var julen över och det var dags att åka hem. Hm! Väldigt typiskt för mig.

Så plötsligt var det över!!!

Först all spänning som byggs upp dag efter dag, så sitter man i bilen i över 40 mil. Sedan äntligen: Får man träffas, kramas, prata, prata, prata och självklart nästan skratta sig sönder och samman. Klä granen (kungsgranen), äta första skinksmörgåsen, sova en slatt, kliva upp och fira julafton med sina nära och kära! Kan man ha det bättre? Vi hade det i alla fall så bra och åt det bästa julbordet jag ätit i hela mitt liv! Vi hade så himla roligt så vi hann inte ens spela det spelet som tomten hade med sig. Det gjorde vi på juldagen och det med besked. Ett annat ord - tror jag det hette! Alla som känner oss vet ju då att det blev väldigt högt i tak :)) Det allra roligast var att både Rasmus, Joel och Nellie kunde vara med! Trots att det var ett lässpel! Och tro inte att de hade några fördelar, nixan pixan och de var jätteduktiga. Nellie fick pyttelite hjälp med läsningen men så går hon ju också bara i första klass :) Stolt!
Sedan tog livet en annan vändning. Stormen kom! Och det med besked! Sova var det ju inte tal om, plåtar och annat löst for runt överallt och LÄT. Träd bröts och Micke fick naturligtvis larm. Någon ström fanns inte kvar, frukosten fick bli kall, långsamt blev huset kallare och kallare. Men glädjen blev i alla fall stor när Micke med hjälp av några vänner fick igång strömmen i ladugården så korna äntligen kunde få bli mjölkade. Det hade varit riktigt otäckt att lyssna på deras skrik. Men nu lättade livet betydligt så vi hämtade 7 familjepizzor (för att få varm mat) och åt och skrattade igen.
Ny natt, mer storm men inte lika svår. Bara lika störande. Och nu fick vi gå inomhus med jackor och mössor för någon ström kom inte tillbaka. Det blev faktiskt jättejobbigt att packa in sig i bilen och åka från allt arbete som samlades p g a strömlösheten. En smockfull frys i köket, två fulla frysar i källaren + all julmat i två kylskåp. Det luktade inte gott kan jag lova! Diskbänken smockfull med disk, vi var ju så många och vi drack kaffe hela tiden ( som bryggdes i husvagnen). Men tyvärr räckte inte gasolen för att värma vatten och diska!
Så sitta i bilen hela tisdagen igen, endast med avbrott för frukost i Falun.
Men det har ändå varit en så himla fin jul och vi har verkligen tagit alla besvär med glada skratt och hjälpsamhet. Ett jättetack för en så väldigt bra jul, men den var verkligen kort och snabb!
Och jag är så enormt lycklig över att ha fått mina barn och dessutom fått behålla dem!

Veckan har verkligen rusat på!

Ändå har vi försökt att inte stressa, men det blir lite i alla fall:) Men morgondagen har mycket i sitt sköte och det lär inte bli bättre dagen efter. Så jag har bestämt för att ta lite ledigt från den kära bloggen, i alla fall några futtiga dagar. Önskar er därför av helaste mitt hjärta en riktigt God Jul allihopa!

Sill, köttbullar, bröd

och bruna bönor m m följer med oss till Arbrå på fredag morgon. Och käre sonen och sonsonen :) Vi har så mycket mer än jul att fira: idag har min älskade tvåa gjort klart sin strålbehandling och mår fortfarande bra! Och i morgon fyller hon år! Det är något oerhört tungt när ens barn blir sjuka, oavsett ålder. När det är över är man väldigt väldigt känslosam och ödmjuk. Då tänker jag alltid på Arja Saijonma "Jag vill tacka livet, som gett mig så mycket".
Idag firar vi också våran käre Harald som fyller 39 år! Grattis till dig! Även om vi bara fick två år tillsammans så är det helt oförglömligt :))
Så har kära syster yster varit här med julklappar och käre vännen Kjell har också varit här. Det julen har med sig är ju att få fira sin familj och nära och kära vänner! Vi, som har förlorat så många vänner, är så tacksamma för alla dem vi har kvar och önskar alla en riktigt God Jul!
Självklart också vännerna Loodh som kom strax efter jag skrivit :)

Pyttelite julstress har precis

drabbat mig :)Men bara pyttelite. Vill ju så mycket och förmår så lite. Piglettar dessutom inför resan och inför att ordna för katterna så bra som möjligt. Mår också lite dåligt av branden på Katthemmet! Två av mina pensionärer här hemma härstammar från katthemmet. Och jag vet ju vilket enormt jobb så många lägger ned där, heder åt dem som bryr sig mycket om andra, även tassfolket.

Det känns vemodigt idag!

Så mycket bättre är slut för denna gång och det är sällan jag blir så förtjust i ett tv-program som jag blivit i det här.
Idag har det varit fullt tryck här med bästaste Mikaela och lillebror Enyo. + Thim och Jonatan, och Rasmus!!!
En bra dag alltså även om jag inte hann med något pepparkaksbak :(( som jag hade önskat få göra med barnen.
Efter att ha kört Rebecca till M-stad, kramat godjulkram till alla övriga, så är jag helt slut. Och faktiskt lite ledsen över att måsta städa och bädda efter nattgäster :(((

Svenska hjältar!

Nu har jag gråtit framför Tv:n tre gånger på en vecka! Igår kväll var det dags igen inför Svenska Hjältargalan. Aldrig i hela mitt liv hade jag trott att en sådan kväll kunde upplevas i Sverige! En hel publik som står upp gång på gång, klappar i händerna, dansar och gråter! För att hylla människor som visat sig mycket modiga, att det dessutom var många barn som var så modiga gör ju saken ännu mer gråtig. Så var det dessutom en kvinna i +60 årsåldern som räddat tre människoliv med stor risk för sitt eget. Att på en spårvagn i Göteborg skilja två rasande killar när de försökte slå ihjäl, sparka och knivhugga en annan kille! Spårvagnen var full med folk, ingen gjorde något. Så klev hon på, uppfattade direkt vad som pågick och kastade sig in i den onda leken för att skilja slagskämparna åt. Hon fick inte ens hjälp när hon bad om hjälp!! (jag skulle skämmas ihjäl om jag hade setat på den spårvagnen och inte gjort något) men hon lyckades till slut få av de värsta och kunde därefter larma. Det visade sig att alla tre hade livshotande skador men de överlevde! Då säger kvinnan inför hela tv-sverige: "jag hoppas att de förstår och tar vara på sin andra chans och önskar dem ett bra liv". Hon var helt otrolig i hela sitt uppförande, det går inte att beskriva det måste ses!!
Rebecca kom hem från Göteborg, Roger och Rasmus kom också hem och vi hade en genomtrevlig kväll!!!
Roger Berglund
Bilder snodda från facebook!

Måste få säga!

Att se ett fullsatt Liseberg, utomhus, i december, i hällregn! Sjunga gospel och uppenbarligen njuta av rytmen, Cindy Peeters, Chris Medina och allsång!!! Det är faktiskt mäktigt! Heder åt Lotta Engberg som lyckades med en så totalt omöjlig grej!
Ps!
Såg på senaste nyheterna att Mats Odell petas i KD:s styrelse och blir ersatt av David Lega! :)) Ett mycket stort plus till några som jag normalt inte brukar plussa! De har gjort ett alldeles ypperligt val!

15-årige Carl Nyberg från Ånge:

"Varför är barnkonventionen inte inskriven i lagen?"
13-årige Samuel Österlund från Ånge:
"Bryter inte det här mot barnkonventionen?"
Och fler andra kloka barn som yttrar sig till migrationsminister Tobias Billström.
Tyvärr så tror jag inte att han ens försöker svara, min bild av honom är att han är en ytterligt hård och okänslig person. Jag känner honom inte alls, men detta är mitt intryck av honom efter att ha sett åtskilliga intervjuer.
Men jag är imponerad av dessa unga människor! Som är så medvetna och som tar initiativ, som vågar!!!

Hade vårt första möte i redaktionskommittén igår kväll.

Och det är alltid lika intressant. Jag har fått med mig en hel kasse material hem som skall nagelfaras och skrivas artiklar om. Google är ju alltid en väldigt praktisk och mycket använd sida, men nu blir den ett absolut nödvändigt gott när det gäller att kolla artiklar, historik och olika fakta. Idag har jag i alla fall med hjälp av G hittat en bra länk, Myling Paranormal, som har plockat fram både skrönor ur Folktro och Oknytt och fakta från nutid. Den ska användas :)
Käre maken läser f n Fredsbergskrönikan och Blåa band för att också därigenom få fram händelser ur det förflutna. För alla ni som gillar Göta Kanal, läs Blåa band om ni inte redan gjort det. Skriven av Sten Söderberg som i nästan skönlitterär form berättar om kanalens uppbyggnad. Utgiven av bla Ica-förlaget år 1948 och är otroligt intressant läsning.
Det blir inte mycket städat när jag sitter här :)

Torsdagmorgon.

http://www.svd.se/nyheter, Lucia 4-ever.

Taget från Hagar Schön Facebok, läs och begrunda. I många år har jag sagt: vad ska vi med landsting till? I mitt tycke är det bara ett okunnigt mellanled som kostar pengar! Det måste ju gå att få en styrande ledning av kompetent medicinskt kunnig personal?
Nog om detta, nu blir det städdag:)

Har sett på tv :(

Uppdrag granskning! Jag kan inte prata, gråten och skräcken sitter i halsen, det är oerhört farligt alltihop och i min pigletföreställning så blir det bara värre! Men det är ju ändå så att upplysning och kunskap kan mildra, men vad är att göra när våra folkvalda inte riktigt förstår eller inte riktigt kan hantera situationen. Kanske Sveriges grundlag skall oftare offentlig-göras? Vi har ändå en grundlag som noga talar om vad vi har för rättigheter! Och skyldigheter!  Men kan man verkligen skylla ALLT på att vi är en demokrati? Skall då nazister få demonstrera MOT andra människor p g a deras nationalitet eller kön?  Alltså ett klart brott mot grundlagen! Är det bara jag som reagerar då må det vara så att jag inte är riktigt som man ska vara.
Ledsen!

Otäckt med Belgien!

Känns nästan som en kompis till Breivik?
En annan otäck sak är att man utvisat en trebarnsfamilj med omedelbar verkan, efter 11 år i Sverige! Hur tänker man då? Hur tror man att ett barn som kom hit när barnet var två år ska klara en helt ny vardag i Armenien? Varför skrev man på FN:s barnkonvention som med fyra huvudprinciper fastslår barns rättigheter i alla länder. Sverige skrev på men! Det är inte lagstadgat här! Alltså ett spel för gallerierna, eller hur? Jag säger härmed INTE att alla kan få stanna i Sverige, men att låta en barnfamilj stanna kvar här i 11 år för att sedan skickas iväg-det är inte ens i närheten av humanitet :(((
Från det ena till det tredje, här börjar vi ha riktigt goda vänner!
Titta inte på röran i Tv-soffan, se på de små såta vännerna, katten och taxen :)))
Hoppas att ni alla har haft en fin Lucia trots avsaknaden av snö. Vi har haft en bra men arbetsam dag med fortsatt städning och vedklyvning.
Enligt senaste nytt så befinner sig nu 3-barnsfamiljen från Ånge i Armenien, sittande på flygplatsen i huvudstaden Jerevan, där dom också måste övernatta för att dom inte har någonstans att ta vägen! Så fruktansvärt skamligt behandlas man av svenska myndigheter, det borde verkligen tas upp av internationell domstol.

Bloggare för varje unge

och för alla barns rättigheter! Sprid detta vidare, hjälp gärna till i så hög grad ni kan!!!
<div><a href="http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge"><img width="150" height="200" src="http://banners.unicef.se/2.0/bloggare-varenda-unge-200-150-flicka.jpg" alt="Bloggare"></a></div>Bloggare

Idag har jag blivit

Bloggare för varenda unge!!
Och bloggare för barns rättigheter.
Hjälp till, gå med alla! För hur mycket sämre vi än har i Sverige så har vi endå rena himmelriket mot vad miljoner barn runtom i världen har.


Städar växthus

ladugård för fullt! Och det behövs sannerligen. Problemet är ju att det blir lika fort rörigt igen när man ska hålla tillverka och måla och pyssla. Och väldigt smutsig känner jag mig, det får bli en repa in i varma bastun. Jag har ju eldat den hela dagen, båda för att stoppa i skräp och för att värmen är skön :) Joy! Jag har gjort en snabblänk till din nya adress :) Tack för dina härliga kommentarer, det är jätteroligt att få lite kommentarer.

Här är min stora

kärlek vid första ögonkastet!!!
Zita, så vacker, så klok, så duktig! Jag har lånat fotot från Jennys facebook!

En del av oss

har det oförskämt bra! Katt under hakan och tax under armen! En hårt arbetande, duktig fotograf finns ju till hands :((

Tre härliga S som i söndag solen skiner!!

Efter alla morgonrutiner så ska jag nu dra på den nya fina lammpälsmössan, inköpt i Falun på julmarknaden förra helgen. Den kräver dock vinterväder, alltså snö och kyla och här har det bara bara regnat och blåst hela veckan. Men idag är det solsken och minusgrader, så! På med mössan och ut med tanten :)
Här är mössan och tanten ute.
Före detta innekatten Daisy jagar sin egen mat, trots Husse.se :)
En till tant, men vem kan tro att hon är 12 år? Lägg märke till snömängden, enligt mitt tycke helt ok! Det räcker bra.
Vy över den utslätade kanalbanken och nya forsen i Levsäng.
Ha en skön söndag!

Mer kärlek!


En kär människa skriver på Facebook

och jag känner mig så himla lycklig!!
Den här kvällen har jag gråtit av glädje inför ett tv-program, det har väl aldrig hänt någonsin förut? Men jag är så tacksam över att ha fått uppleva den här musikeran OCH de här enorma texterna och den människosyn som helt enkelt måste vara den helt rätta: vi är alla lika mycket värda!
Att tre mörkhyade kvinnor dessutom vunnit Nobels fredspris är verkligen grädden på moset! Äntligen så förstår de flesta att kompetens, intelligens och empati inte sitter i hud-eller hårfärg!!! Glad! Stolt! Ödmjuk!

Så mycket bättre!!!!

Eloge till tv 4 för ett så himla bra program. Det innehåller ju inte bara härlig musik utan ger också en bild av de artister som deltar, en personlig bild som får deras musik att framstå på ett helt annat sätt. Och vad har jag lärt mig? Jo, att aldrig någonsin tycka negativt eller uttrycka mig negativt innan jag verkligen har lyssnat ordentligt eller tittat ordentligt :)
Den ende som jag verkligen gillade av de här artisterna var från början Mickael Vhie. Laleh visste jag inte något om, Tomas Ledin har jag aldrig riktigt tyckt om, Eva Dahlgren har jag tyckt varit intetsägande, Timbaktu har jag bara hört nämnas i rap-sammanhang, men har aldrig lyssnat på honom, Lena Ph är ju en väldigt duktig scenartist, men jag har väl inte varit någon större fan till henne och sist men inte minst E-type som jag verkligen stört mig på och aldrig velat lyssna på. Jag har stört mig på att han är så orytmisk men ändå håller på att hoppa och rulla.
Nu, go´vänner! Nu får Siwan erkänna att hon haft fel, att hon varit äckligt negativ, fördomsfull och dum!!! Nu ser jag att det är härligt när människor vågar och E-type är den förste jag totalt har ändrat åsikt om, därefter kommer hela raden artister i detta underbara program. Inte minst Laleh! Som är en mycket stor personlighet, mycket härlig låtskrivare och fantastisk sångerska.
Hela förra omgången av Så mycket bättre missade vi totalt, men vi har ju hört resultatet många gånger på radio/tv och den här gången har vi inte missat något! Hoppas bara att det fortsätter :)
Så är jag glad för att jag pratat med tvåan och hon mår fortfarande riktigt bra. Hon är verkligen en kämpe och jag är verkligen ödmjuk inför henne och stolt över henne.
Anneli Gustavsson
Sju dagar kvar sen hoppas jag att de får en lång bra tid när inget otäckt händer :))

Så bra

och ändå räcker det inte ens till hälften! Amanda Fondell är ju helt färdig som showartist, ingen i Idol har någonsin varit så klar vinnare som hon, men! Jag gillar henne inte så speciellt, Robin är ju bra och har en ödmjuk framtoning. Vad är det som gör att man gillar eller inte gillar?

Jag måste bara få visa något urgulligt! :)))

Rasmus Rasse Berglund
Rasmus Berglund, sonson!

Det kom ett vykort!!!

Bara det är ju nästan kuriosa numera, att det sedan var från New York är verkligen kuriosa för oss i alla fall. Hoppas ni haft en underbar resa kära ettan, vi väntar på en lång-lång reseskildring :))
Fotografen kan ju inte frångå sin vana att ta suddiga bilder, men det här föreställer alltså byggnation av Empire State Building.
Så har vi ju fått tillbaka våra djur i nästan oskadat skick. Det var surt som bara den när vi kom tillbaka hem. Men nu är det trivsel igen.
Lilla söta Daisy som är så vacker i pälsen, svart, mörkbrun, kaffebrun och gräddfärgad, ligger ofta framför spisen och gonar sig :)
Så till Kjell och Lilian igen! Posten idag innehåller detta och i påsen finns lite bra o ha-grejor, vänd alltså inte upp och ned på påsen :)
Nu till Mariestad och den härliga fiskaffären!

Torsdagar har blivit en liten favoritdag

sedan jag påbörjade ett liv med rutiner. Jag som alltid varit yrkesarbetande, minst halvtid, hur många barn vi än haft, hade verkligen problem med ett totalt ledigt liv. Mycket berodde ofta på ren sjukdom, men en stor del berodde på okunskap: hur lever man ett ledigt liv, hur fördelar man vardagssysslor m m? Så länge man yrkesarbetar så är allt detta givet, hushåll och hobby sköts på fritid, ok! Det tog tid innan jag fattade vad som saknades förutom hälsan: rutiner så klart! Härliga givna rutiner till allt rutinjobb som ändå görs i ett hem och i en familj. För även om alla barn är utflugna så lägger jag mycket tid på att tänka på dem alla, hålla kontakt, vara ledsen när någon är ledsen, vara glad när någon är glad.
Nu i höst, när jag fick tillbaka min andningsförmåga så startade jag ett liv med rutiner: morgonsysslor lika varje dag, övriga återkommande sysslor såsom tvätt m m sköts numera enligt vissa rutiner. Och om ni bara visste hur mycket ledig tid jag fått :))) och hur mycket roligt jag numera hinner med :))! Dessutom behöver jag aldrig ha dåligt samvete, istället ändrar jag lätt prioriteringen. Jag lever ju ett lyxliv (jag menar med tid) jämfört med mina barn och barnbarn!
Men! Jag har ju vissa i-landsproblem, se här:
Jag försöker sy, men det vill Douglas med.
Spelar ingen roll vilka tyger det är, bara han får vara med :)
Och får man inte vara med så kan man ju försöka reta matte med att klättra bland tyger, på vävstolen, välta korgar m m eller spela piano :))).
Har kollat på film! En och en annan halvbra!

Onsdag morgon.

Ville inte gå upp, ville inte hålla på att hoppas på att snart kommer Valborg, för jag förstod ju att en kattdam på snart 15 år inte bara går sin väg eller flyttar till någon annan. Och eftersom Daisy kom fram i går morse och var skadad så trodde jag naturligtvis att båda hade råkat ut för en räv eller liknande (Douglas t ex). Men i morse när käre maken hämtade tidningen kom våran kära gamla tant gående bara som om inget hade hänt :))))
Här vilar Valborg framför brasan som vanligt, vilken ände är vilken?
Och här vilar man i fönstret, gärna det mot kanalen så man kan kolla alla kanalfarare :)
Oh vad lycklig jag är för att det inte hänt henne något.

För exakt tjugosex år sedan- (tack, Joy :)

vid exakt samma klockslag som nu anlände jag och tvåan till KSS, hon för att föda, jag för att assistera. Vi hade åkt ambulans i världens absolut värsta snöstorm och det tog alltså nästan precis två timmar att ta sig mellan Levsäng och KSS. Men vi fick lön för mödan! Våran bästaste Robin föddes, en pytteliten kille på drygt två kg, 5 veckor för tidigt men frisk och jättefin!
Idag är han inte pytteliten men han är ännu finare och dessutom har han fördubblat sig genom sin fin-fina sambo Hanna!
Ett jättestort Grattis Robin och hoppas du får en underbar dag!
Kanske inte lika varm som den här dagen, men du kan väl värmas av minnet från festivalen 2009 och glädjas åt festivalen 2012!
Vi är alltså tillbaka hemma i Levsäng efter en underbar helg i Falun tillsammans med dessa:
Julias pappa Claes slank ur bilden på något underligt sätt, men han var närvarande i allra högsta grad!
Mormor måste bara få pilla på den lilla älsklingen :))
Och var tror ni dessa herrars fruar befann sig?
Inte här :)), de här bilderna togs för att glädja vår egen UrochPenna med bilder från butiken i Falun.
Fruarna befann sig hos grannen som var en stor fin blomsterbutik! Men där var jag alldeles för upptagen för att hinna fota :))
Hela resan gick jättebra, trots dåligt väglag, snö, regn och is. Vi åkte ju givetvis med vår egen ambulansförare, samma som körde bilen när våran Robin föddes!!
Vi avslutade med ett besök på Ikea där käre maken fikade och käkade stor-stor smörgås, orkade inte riktigt med utan
hälften av köttbullmackan hamnade här!
Suddig bild av käre makens ficka!
Återkommer senare med lite mer från helgens resa, även om jag varit dålig med kameran i vanlig ordning.

Halkig bilfärd till Mariestad

och precis framför oss hade flera bilar smällt rejält vid Ymsen. En djurambulans låg på sidan en bra bit från vägen, en liten bil stod med nosen nedkörd in mot ett djupt dike och åtminstone två bilar stod på höger sida med krockskador. Strax efter mötte vi fyra ambulanser, tre brandbilar, två andra räddningstjänst samt en bärgare. Det kändes väldigt olustigt att det blir sådan blixthalka:((( just den här helgen dessutom.
Så har vi fått en väldig massa ved idag :) Köper numera lärkträdstumpar som blir när man gör brädor av trädet. De här bitarna är helt suveräna, nästan som töre.
Käre maken har fått nya glasögon idag till en liten nätt kostnad av 10 000 kr. Då är det inga lyxgrejor ska ni veta, billigaste tänkbara bågar och bara progressiva, ej ljustonade. Men hans synfel (medfött) kräver specialslipat glas och det blir så dyrt, har alltid varit dyrt men nu tycker jag att det tangerar smärtgränsen. Med tanke på att han inte kan varken arbeta eller köra bil utan glasögon men aldrig får någon form av ekonomisk stöttning för detta, inte ens skatteavdrag!
Nu har vi ätit en helt underbar middag: lammfärsbiffar med rostade grönsaker och dijoncreme smaksatt med svarta oliver och pumpakärnor. Enormt gott!!! Käre maken gjorde biffarna och jag dijoncremen + lite handräckning, teamwork som vanligt!
Astrid! Här är skåpet som ingår i kattsamlingen + en välkomstskylt som jag ej fått med på foto. Jag är bjuden några hundra, men du får givetvis rabatt! Kramis!

Att andas och gå?

Det är väl ganska självklart? Men för mig är det ren och skär lycka, glädje och tacksamhet! Som jag berättat tidigare så fick jag en rejäl stöddos cortison i höstas + att Carin också bytte cortisonsort. Jag blev fullständigt hög som ett hus, slet som ett djur från morgon till kväll! Att kunna orka arbeta och ändå andas normalt blev hur stort som helst. Vad händer med en kropp som släpat sig fram i två års tid? Jamen, visst rejäl höftledsinflammation m m. Så sitter man där igen, suck och stön! Men värken och smärtorna när jag försökte gå tvingade iväg mig till Carin igen och tro mig eller inte: den underbara människan och otroligt duktiga läkaren fick mig på fötter igen!!!!
Idag har jag städat hela huset, noga! + gått ca två km med stavar. Ok, det är inte långt, men det är uppstart!
Tänt varé här, bastun alltså efter att ha ätit en god soppa! Den här gången ska jag vara lite försiktigare :))

RSS 2.0