Nu är det dags

att sova och "tacka för den här vintern"!



Ful och stor kvarleva. Jag undrar hur man kan hjälpa till att få något att försvinna?
Med "onda tankar" eller med let´s go?
Go´natt!

Fick ett så underbart sms

för en stund sedan: "Jag är så sprudlande glad, det är vår!!"
Skulle någon kunna motstå ett sådant yttrande utan att känna glädje? Våran Mimmi så klart! (Som skrivit alltså.)

Anita o Ingemar! Kul att ni tänker på oss när ni passerar vägen till Stockamöllan! Ha en mysig påsk och hälsa Älmhult.

Jag har äntligen vårstädat altanen och skurat trapporna på framsidan. Så otroligt skönt att kunnat göra detta efter snöinfernot som varat så länge.

Tråkigt med halsont och feber, men det ger sig säkert. I morgon kommer ju både Joy och Mimmi och då har jag inte tid att vara sjuk.

Jag kunde ju inte delta i årsmötet igår, men Egon hälsade till mig från både styrelse och medlemmar att de tyckte krönikan var väldigt bra i år. Kul tycker jag och tackar för allt beröm.

Här är en som inte behöver bry sig om någonting, bara att njuta av livet.



         

Vårpyntade ingångar, glada barn och trött make som varit på vrålbehandling av sjukgymnasten. Både bryt och bänd samt akupunktur.
Tack för alla glada kommentarer, vi hörs.




Precis så trött

som man ska vara en måndagmorgon, det var både jag och Josse. Jag piggnade till lite när min kära etta ringde, men det var ju inte så kul att hon har råkat slita av en sena i fingret. Att sedan ettans make skall opereras för samma sak på torsdag - jag tror dom lever i symbios med varandra, kanske t o m hela familjen för Josse lyckades skaffa sig rejäla brännsår på tumme vä och långfinger hö. (Limpistol vid påskäggstillverkning).
Kvart i 12 for Josse iväg, jag åt och därefter första träningen på över en vecka innan jag hämtade pojkarna. Egon ska på årsmöte ikväll men jag stannar hemma hos min käre treas pojkar.

Kul var ju att Färjestad vann, eller hur? Våran lilla blivande Färjestadare var och tittade på matchen och var lycklig över vinsten.

Hans farmor har inte riktigt samma intressen, tycker det är roligare att tillverka små trevliga saker och pyssla med att klippa och klistra när man inte piller ned frön i jorden.

En gammal fröken som är pensionär hos oss trivs som fisken i vattnet och är med mig precis överallt. T o m på träningen idag.

Anita! Var har ni gjort för ont den sista tiden eftersom ni drabbas så hårt med pannan? Hur i all världen håller ni värmen nu då?

Nu ska jag försöka ta i lite påskpynt. Egentligen så tycker jag ju inte om gult så det får nog bli bara ytterst, ytterst lite gult, några påskliljor kanske?

På onsdag kommer Mimmi, på torsdag kommer min kära femma och på fredag kommer Josse, Robert, David och Rasmus, vilken härlig vecka!

Vi har en

bitchig katt! Hon ger sig på taxen och är jättesur på oss. Bara blänger och skriker och skrynklar ihop alla mattor.



Josses skylt skulle Valborg behöva läsa!

Sommartidsöndag!

Men man får blunda ute och klä på sig rejält för vädergudarna har inte hängt med i galoppen.
I går åkte vi till CM-tyger i Moholm. Jag kan bara varmt rekommendera den affären, rolig, full med inspiration för alla smaker och därtill billig!
Därifrån till Bakluckeloppis vid Församlingshemmet. Där fanns en enda baklucka och det var våra kära grannar. I och för sig så räcker det nog med deras baklucka för de har alltid så fina saker, välskött, rent och trevligt. Jag har köpt en hel del gammal vacker textil av Anita, så åk gärna hem till deras loppis i Apetorp.
Så for vi till Sjöstaden Mariestad och köpte nytt koppel till den lilla lilla hunden, som trivs så bra och är så glad. Jag trivs också bra med en pytteliten hund som man kan bära. Som dessutom kommer när man ropar. Det bästa av allt är att Molly har det så bra och att vi får träffa henne och följa henne.
Vi slutade av resan med Loppis i Fredsbergs Bygdegård. Josse köpte en ljuskrona och lite påskägg. Så vi hade en trevlig eftermiddag med pyssel och färg, före god middag (lila fiskgratäng) och Körslaget!
Naturligtvis släckte vi alla lampor, datorer m m men tittade så länge det gick. Självklart tycker jag att rätt kör åkte ut, jag har aldrig varit någon älskare av hårdrock även om jag gillar Hammerfall.



Lilla söta taxen Hjärtat som är väldigt pigg för sin ålder men har gått i pension här hemma hos de andra pensionärerna.

        

Hemma hos käre maken och hans underbara frukost. Bild två är två vackra träänglar hemma hos min kära tvåa. Bild tre är på snöscotern i Koldemo, bild fyra är Joels vackra trummor och bild fem är påskgruppen jag gjorde av den tidigare julgruppen.



Jag hittade så fina skyltar hos CM.



Den här är Joy.
Josses kommer på senare bild för hon har varit snabb att packa ned den.

 

Här är dagens ägg och så måste jag ju visa det vackra miniväxthuset från Erikshjälpen i Bollnäs.

Nu ska Josse och jag börja med frukost. Ha det så bra så länge! 


God morgon!

Lördag och inatt övergår vi till sommartid. Hör hur härligt ordet låter: Sommartid!!
Tycker nog att Claudia skulle ha vunnit Let´s Dance, hon var otroligt bra i går.
Idag blir det CM med Josefine, därefter loppis i Fredsberg.
Den här veckan har det inte blivit mycket över att blogga eller fotografera. Barnen har jag ju bara sett kvällstid och knappt det för de är upptagna av skola och kompisar. Den jag har träffat mest har ju varit Jenny för hon har varit ledig i veckan.
I torsdag var jag med ute i ladugården när hon seminerade en kviga, men glömde kameran, vilket jag gjort hela veckan nästan.
Men när vi åkte ut på stan hade jag i alla fall kameran med och vi var på en helt otrolig trädgårdsrestaurang som hette Lilla K: s kök. Maten var närodlad, giftfri och kanongod. Grönsaker och rotsaker som var så otroligt välsmakande som man känna smaken flera timmar.











Utanför restaurangen låg denna underbara trädgård där man också kunde handla hur mycket som helst.
Återkommer.

Fredag kväll

och jag har återkommit levande hem. Har med mig Josefine och lilla taxen Hjärtat. Har hälsningar från en lycklig Molly som nu ska tränas som älghund och har fått en sambo som heter Heja! Vi får hälsa på henne så ofta vi vill och hon kommer att hälsa på Annelie och Micke varje fredag! Så bra det blev!
Stort grattis till David och Sandra! En alldeles ny liten son med kraftig röst och väldigt söt! Lycka till!
Eftersom jag liksom inte hunnit med att blogga så måste jag i efterhand gratulera också:
Barack Obama! En amerikansk president som lyckas inte bara med att bli den första mörkhyade presidenten i de forna slavstaterna utan också lyckas genomdriva en sjukvårdsreform som ALLA tidigare misslyckats med.
Så måste jag också gratulera Cookies ´N´Beans; de tre tjejerna som var med i Så ska det låta förra veckan, de har släppt sin första CD och den har på en vecka sålt över 3000 ex. Stort grattis, ni är fantastiskt bra!
Anita! Jag återkommer med en massa svar. Dock ej ang Roffe för det vet jag inte. Jag läste i tidningen att han flyttat hit. Jag har också hälsat alla och hur mår AnnaKarin? Vi kommer nog att ses i morgon när det är loppis överallt.

Bondmormor

på Koldemo gård, det är inte lätt. Men jag gör så gott jag kan. 5 barn, tre kattor, tre hundar, tre hästar och ett antal höns. Så 240 nötkreatur, 2 splitter ny mjölkrobotar, 3 anställda, bonden själv på kurs och bondmoran på kretsmöte.
Molly är dödsförskräckt för alla stora djur och matte letar ihjäl sig bland grytor och kastruller.
Vi får se om vi överlever, men kul är det.
Kram

Nu far vi

Molly och jag.
Hej då, vi ses i nästa vecka.

Tidig morgon med frostig sol!

och jag ska packa ned lite kläder, böcker, toa-saker, hunden Molly med mat, sätta mig i bilen och fara iväg 44 mil.
Sedan är det bara bara glädje och kramar.

Välkommen till Töreboda, Roffe Wikström med familj. Vi behöver fler inflyttningar och jag blir bara glad när det dessutom är skönsjungande människor.



Vi hörs nog inte mer idag, men jag hör av mig under veckan.
Kram till alla
Siw

God morgon!

Här regnar det rejält och jag blir så glad, ju fortare snön försvinner ju bättre är det.
Tack för alla kommentarer, sådana kan jag ta hur många som helst.
Anita! Krama AnnaKarin försiktigt från oss. Vad jag än sysslat med de senaste dagarna har jag tänkt på hur det skulle vara att inte kunna använda högern.
På tal om våra loppisar; när snön rasade av taket på lillstugan så blockerade det effektivt alla tankar på att öppna loppis i påsk.





Det var knappt vi tog oss ut med bilen!

Och om jag nu skulle klara att skotta bort snön så finns det ingenstans att göra av prylar som inte ska stå kvar, därför att snön har kanat av ladugårdstaget med och lagt sig framför logdörrarna. Så vi kommer helt enkelt inte in någonstans. Förstå mig då när jag är glad för att det regnar.
Såg ni Körslaget i går kväll?
Håller med dig Joy om Picassos kör, jättebra. Även om jag inte kände igen henne alls. Så har vi ju min favorit; Kalle Moraeus, jag blir alltid glad när jag ser och hör honom.

Nu väntar det ägg, både i köket och i ladugården.
Hörs senare!

Måste visa:



Museét Rock and Roll Hall of Fame där Abba nu finns tillsammans med Elvis, Beatles och några stycken till. De firade 25-årsjubileéum december 2009 och det roliga är ju att Abba är det första ickeanglosaxiska rockband som valts in.
Thank you för the Google!
Bilden är kopierad från Wikipedia.

VÅRDAGJÄMNING!!!!

Finns det ett vackrare ord? Dessutom +6 gr och sol!
Vi åkte en runda och hittade bra-att-ha-saker samt lite sådant som tagit slut. Lim till påskäggen, stoppning till de runda kuddarna m m. Det som gjorde åkturen extra rolig var att snön smälter som på löpande band. Från det vi åkte i förmiddags och till nu har det kommit fram saker ur snön som vi glömt.



kälken ställde jultomten dit på julaftons eftermiddag och två dagar senare var den översnöad. Baljan hade jag också glömt och här kommer verkligen: Släpp fångarna lös, det är vår!





Idag kan vi alltså ställa undan tomten och julbocken, vilken härlig dag!
Dessutom har jag fått hem Karolinas och Andreas bröllopspresent som jag nu skall börja åtgärda. Men än så länge är det hemligt.
På måndagmorgon sätter jag mig i bilen tillsammans med Mickes kostym och min packning för att åka till Arbrå!
Det ska bli jätteroligt att träffa och få krama alla igen!
Ett avskedstack till Willy, som ändå gjorde en bra sak av sin medverkan i Let´s Dance. Och ett välkomnande till Så ska det låta! Frida Öhrn och de andra tjejerna var superbra!  Ikväll börjar Körslaget och jag är så tacksam över alla roliga musik- och dansprogram. Thank you for the music!



Nu ska jag googla på Rock and Roll Hall of Fame för att kolla vilka artister som hamnat där. Beatles vet jag men inte de övriga.
Hej så länge!

En härligt våt, grå

och disig fredag. Man riktigt ser hur snön bara krymper och krymper. Men det är fult! Rejält fult! Tack Sara för att du klippte ned och knöt fram damasten, ett jättejobb. Hoppas din duk blir väldigt bra. Jag har skaffat garn i dag i en väldigt ovanlig färg, hoppas att det blir bra. Men jag kan inte börja på måndag. Mina kära i Arbrå behöver mig nästa vecka och det är jag bara glad för. Bara jag klarar att byta tåg!
Återkommer

Om nu tidigare inlägg

publiceras tre gånger så beror det på att jag publicerat det tre gånger. Jag trodde jag skrivit fel bloggadress för Josse och ändrade och ändrade. Nu är det i alla fall rätt.

Hej alla vänner o nära o kära!

Jag vaknade i morse till ett ljuvligt läte - regndroppar som faller! Oh, så glad jag blev!  Dessutom fanns ett underbart brev i e-posten och jag blev ännu gladare. Hela dagen har varit inspirerande och dessutom föll all snön av ladugårdstaket idag och både carport och hundgård klarade sig.

Rebecca! Jag bara kallade blivande sambon make, det är inget annat planerat. Josse! välkommen med www.livetochhemmet.blogspot.com! Jätteroligt! Vilken himla tur ni hade med skrivbord och stolar. Skicka bilder.

Anita! Din käre make har varit här och fått lite skrivhjälp. Det tråkiga var ju det han berättade om AnnaKarin. Hur är det med henne och vad kommer att hända? Hälsa så jättemycket till henne, vi tänker verkligen på vad som kunnat hänt.

För övrigt är det mesta som vanligt. Man retar sig på det samhälleliga spelet runt köttgrytorna och avsaknaden av sunt förnuft i så många fall, men det känns som om det inte finns ett dugg att göra.

När snön föll av ladugårdstaket var Molly ute i långkopplet och blev så fruktansvärt rädd för dånet att jag trodde hon skulle svimma. ALL päls stod rakt upp på hela hunden men jag hann inte med att fota.


Vad skönt att vara inne när jorden rämnar!

Kram.


Det är verkligen ett

i-landsproblem att bli deppig över snön som föll inatt, men jag blir ju faktiskt inte mindre deppig därför att jag vet om att det finns värre saker att hänga läpp för.
Vi åkte i alla fall på loppis och köpte lite mer ägg, lycka blir att inhandla ägg. Vi träffade faktiskt Klas och Karolina Hallborg på Kyrkans, jag hade inte väntat mig att få just dom på en loppis. (skratt).

Även om tomten fortfarande är fastfrusen på trappen och snön faller fritt så får julen sakta men säkert vika från vårt hus.



Julgardinerna borta, påskägg framme.

Fönsterbelysningen fick små mössor p g a att det är så fult sken av LED-lampor. Blått, kallt, fult.



Tulpaner och snören, det gillar jag verkligen.

Nu väntar symaskinen.
Återkommer.

Precis nu

fick jag en helt oemotståndlig lust att åka på Loppis! Jag tror det är ditt fel Josse, för att du ringde och berättade om din målning! Jag kollade skrivbordet i Västervik, det var ju jättesnyggt. Det fanns ett liknande i Kalmar, också snyggt men dyrare.
Jag måste köpa mer lim idag, fattar inte ur mycket det går åt i dessa pysseltider. Så kom Anita med något riktigt fint i söndags, men det ska jag visa när jag fått upp det. 

Joys tv-bänk med lite "saker" jag målat. Dock ej sakerlådan. Rosorna fick hon av oss till examen, en helt otrolig färg, mörkt gammelrosa med mörk grädde. Jättevackra.

Återkommer efter loppis.

I går blev jag verkligen

misshandlad!! Så pass att jag var tvungen att lägga mig en stund när jag äntligen kom hem.  Den som gjorde detta var min tandhygienist! Allting kan bli väldigt dumt när man är stressad. Och både hon och jag var stressade. Jag hade fått en återbesökstid (eftersom jag ringt återbud i sista stund då hunden Molly drog omkull mig) och nu blev jag sen (därför att jag glömde väskan kvar inne och fick springa flera gånger på den abnormt hala infarten) men jag hann! Men inte hon. Hon var tjugo minuter försenad med patienten före mig och blev så stressad av det att hon glömde bedövningen, vilket jag gjorde också. När vi kom på det var det för sent! Jag försökte verkligen genomlida helvetet men spände mig så illa att jag fick akut ryggskott och inte kunde andas! Efter ett eländes elände tog jag mig till bilen och lyckades hämta Egon i tid från hans jobb. Väl hemma somnade jag och efter kvällens bastu var jag bra igen.

I hela mitt liv från 15 år och till dags dato har jag levt med Abba. Konstigt nog var jag ingen riktig Abba-freak men jag har alltid avgudat Bennys musik i alla dess former. Och nu känner jag mig riktigt stolt över alla deras internationella priser, nu senast invalda i Rock and roll hall of fame.
Återkommer.

Ännu en dag är över.

Mimmi o jag åt frukost, pratade, jag sydde, hon dammsög. Så satt vi på trappen och gottade oss i vårsolens glans ända till Roger kom med pojkarna och Egon kom hem. Då for Mimmi och jag till Skövde (tandreglering igen) och därefter en pytteliten omväg till Mariestad. Jag hittade fler påskägg och Mimmi fler kaffekoppar! Gissa vem hon brås på?
Hem, åt Egons ljuvliga ärtsoppa och ikväll har vi överlämnat Mimmi till Stockholmståget och pojkarna till sin Mor o Far.
Joy har ringt och överlycklig över att vara tillbaka på sitt jobb igen.
Jag har inte lyssnat på några nyheter, inte tänkt på världens barn eller alla andra som har ett fruktansvärt liv. Jag måste ändå få glädja mig åt det som vi har och vår härliga familj. Världen blir ju varken bättre eller sämre för att jag inte kan glädjas över mitt liv och min familj. Däremot tillåter jag mig inte att glömma allt annat för någon längre tid, max någon dag.

         

Farmor med två sonsöner, far och son, Mimmi solar, Mimmi betalar tandreglering och Molly leker med pojkarna!

God natt, sov gott!

Välkomna alla

till en underbar måndag med strålande sol. Vår trätrapp har äntligen gått att få snöfri på övre del i alla fall och Mimmi och jag har setat där i solen ca tre kvart och drömt om semester i Solens länder.

Josse! Det är en LITEN FRYS jag behöver, inga handtag!



Molly kastar sig över Robert, vi tror att han överlevde, men det var nära!



Josse tycker synd om sin blivande make!

Återkommer.

Loppis-söndag

med Robban och Josse. De letar efter byrå och skrivbord, helst i mörk ek. Hittade inget förrän de kom hem till Lövsäng, där fanns deras byrå! Dessutom hade dom köpt en ursnygg Amerika-koffert med adresslappar kvar sedan 1891 och 1920. Det fattades dock handtag men vi bytte jämt: Snygg grov tross till handtag hade jag och i gengäld fick jag Josses lilla frys! Bra byte.
Ikväll har vi hämtat Mimmi vid tåget och hunnit dricka the med smörgås innan Josse och Robert åkte tillbaka till Örebro.
Godnatt!

Nej, Joy!

Du ser verkligen inte ut som en alien, kanske mer som vilda Matilda!

Hemkomna från ett roligt dygn

med Joy. Jag skriver mer sedan, tack för alla kommentarer och grattis till Joy. Här kommer bilderna:



Joys examenskorg från oss; ägg, hennes första finskor, samt en bib och en mip.



Här är mipen och biben. (Bag-in-box-bag samt miljö-i-påse- kasse)



Rektor strax innan start, efter mingelmat och dryck.



Två lärare samt ordförande i Svensk Handel överlämnar här diplom och betyg till Joy.



En klass färdiga butikschefer och avdelningschefer, några har redan fått jobb och andra söker. Joy startar på måndag som vikarie butikschef och så får vi se fortsättningen.



Mor o dotter på Oliver Twist och äter oxfiléplanka, far var också med och tog kort och vi tänkte på när vi satt här sist med Annelie, Mimmi, Jenny, Joy och jag.



Grattis matte! önskar Crazy Daisy!



Fula Douglas instämmer lite, men husse betyder mer.



Simon nyss hemkommen från sitt jobb och har inte kunnat delta i firandet, tyvärr!

Men vi har firat och vi tackar Roger och Therese för att vi kunde åka dit och vara med, de tog ju hand om vårat vilddjur Molly! Katten Valborg har klarat sig hemma själv för hon kan ju gå på toaletten. Och då menar jag toalett och inte kattlåda!

En god fortsättning önskar vi dig Joy innerligen och tycker att du gjort en toppenprestation!

Hej alla glada!

Vi är i Nyköping och grattar en lycklig Joy som tagit examen idag med högsta betyg i samtliga ämnen! Det känns bra och vi ska nu gå ut och äta en bit mat och ha trevligt.
Tack Josse, Joy och Anita för uppmuntrande kommentarer. Jag behöver detta så väl för att fortsätta tro på mig själv. Tack, tack, tack!
Foton av dagen idag kommer i morgon.

God kväll!

Är just hemkomna från en fikastund med Loodhs. Jag kastade mig ut i ladugården för att tillverka ägg. Det är rätt kul att bli gammal om man har något roligt att göra. Kolla här:





Tack Joy o Rebecca för fina kommentarer om Saras duk.
Nu är det bedtime för gamlingar. God natt, sov gott!

Hej igen!

Nu har vi varit ute i solen och försett oss med upplevelser och c-vitamin. Jag gick in på Vävloftet och kollade läget, hittade en söt duk som jag kan börja med på måndag. Träffade också kära vännen Sara som sitter och väver världens vackraste damast, som hon dessutom designat själv.





Mycket vacker!

Idag fick vi elräkningen. Det är helt otroliga belopp vi får ge för smutsig kolel från Tyskland och som vanligt tiger vi snällt och betalar. Vi gick med i något som kallas Kundkraft men har inte hört något av vad det kan ge.

Lite årstidskort:





Vi kan gå upp på taket men måste hoppa ned i vedboden. Helt tvärtemot vad som brukas.

Om några veckor öppnar Göta Kanal, vem kan tro på det?
På återseende!


Nu har jag

10- läs TIO st böcker i min iPod. Vilken dröm att ha en sådan pytteliten apparat och kunna läsa 10 böcker på raken. Tack min älskade dotter Suz, sonen Roger och dottern Joy. Det behövdes nämligen tre stycken för att klara att lära mig fylla och använda iPoden!
Sen har jag fått fler bekymmer än de rent tekniska. Jag har hittat så många härliga bloggar som jag måste läsa varje dag. Det är helt otroligt vad många roliga och kreativa människor det finns. Om jag kunde sidhänvisa skulle jag göra det.
Ej solsken idag. Men väl endast -5 gr. Och jag längtar redan ut i växthuset och ladugården. Så här års kan det bli riktig fart på gamla ben och ibland även det gamla huvudet. Jag visar lite senare. Nu är det frukost.

Som den lekspelare

jag ändå innerst inne är så har jag återigen fastnat för ett tidskrävande datorspel, nämligen Spigos Skattletaren. Det är en mycket rolig patience som bygger på olika hörnstenar så det gäller att tänka till. Exakt sådan som jag gillar, men världen omkring mig börjar rasa så smått och käre maken vill att vi går i vårsolen istället. Okej! Bara jag får spela en stund när vi kommer in.
Hej så länge

Ännu en strålande

vacker vinterdag och vi har varit ute och gått. Jätteskönt! Men ännu härligare var det att vara i växthuset, väcka pelargoner (väldigt sent i år) pyssla om alla blommor och städa upp lite.

       

Så här trötta såg de ut när jag började rensa. Citrusen är full med små frukter men väldigt blek i bladen, där behövs näring. Olivträdet har överlevt första vintern hos mig och den vackra tulpanpelargonen fick pryda bordet.
Här i huset följer vi den gamla visan om julen varar intill påska, se bara vår stackars trapptomte- han har varit helt översnöad och nu är han rejält fastfrusen. Mer julsaker får ryka idag:





Mina vackra silverkulor har blivit utbytta mot ägg. Lilian och jag har roat oss i ladugården, men jag har bara bild på äggen, tyvärr.

   

Igår blev jag väldigt glad. Familjen Berglund kom på ett efterlängtat besök. Tyvärr glömde jag kameran och ni får nöja er med lite yngre bilder.

Någon som verkligen älskar snö har ni här:

Hon tog ett rejält snöbad och är mycket lycklig.

Joy ringde, de hade haft det mysigt i Stockholm och de hade dessutom hälsat på Charlotte och fått träffa hennes familj. Kul, tycker jag. Charlotte! Jag brukar följa din blogg, ett jättebra sätt att hålla vardagskontakt.

Jag kämpar vilt med mina tekniska leksaker. Min Suz har ju skickat ett USB-minne fullt med böcker men jag har stora problem med att klara laddningen av Ipoden. Blä för att vara så dum.

Nu väntar symaskinen.
Kramis
 

Morgon med Vasaloppet!

Käre maken kallar det för ett vårtecken, jag tror att han börjar bli gammal: ser han inte alla de tusentals kubikmeter snö som jag ser?
Hur som så tyckte jag det var bra att Jessica gick vidare till Globen. På plats nummer två hade jag nog hellre velat ha Kalle Moraeus eller Pain of Salvation men man kan ju inte få allt här i världen. När vi ändå pratar tv så är jag totalt förstummad av att Stefan Sauk åkte ur Let´s Dance! Men jag har aldrig förstått mig på de här sympatirösterna, tycker att det i absolut första hand gäller själva dansen.
Nu letar vi skrivbord till Josse och Robert. Det fanns ett både snyggt, gammalt, slitet i mörk ek, på Erikshjälpen igår: 285 kronor men tyvärr sålt! Sånt är livet.
Basse var här i går kväll till Mollys stora glädje.

Vi åt givetvis gott och hade en trevlig stund.



Här är en som säker fysisk värme istället för social gemenskap.



En liten del av min nya änglasamling.



Den största och vackraste, gåva från familjen Berglund och inköpt så klart på Butik Östergården.

Nu ska vi åka till Tidan.

Vi tog en genväg

till Skövde på ca 6 mil, vackert men irriterande. Min käre make saknar totalt lokalsinne och jag var strängt upptagen med att prata med min kära Josse. Så hamnade Egon i Skara i stället för Skövde via Lerdala och Flämslätt.



Dagens skörd, nästan allt. Påskäggen visar jag när jag förändrat dem lite.



Härliga Butik Östergården i Väring.



Mimmi! Jag gick med på att byta köksklockan igen bara för din skull. Det är Morfar som valt den här gången.

Ha så kul i Stockholm, Joy o Simon!

Nu ringer

våra älsklingar från Arbrå och är helt uttröttade av allt jobb med trasiga mjölkrobotar. Vi håller tummarna för att ni ska orka till dess nya robotarna kommer.







Kram

God morgon!

Sängen kändes väldigt varm och skön i morse och jag förstod anledningen när jag klev ur den. Tittade ut på solen och rimfrosten och såg köldrök!
-21 gr i MARS och tusentals kubik med snö! Jag tänkte faktiskt krypa ned i sängen igen men Egon lockade på mig med förslag om att åka till Loppisen utanför Mariestad.

Gårdagen kändes väldigt bra, avstressande med god mat, bastu och Let´s Dance. När vi äter ensamma provar vi oss fram genom olika smaker men utan recept. I går hade vi sillbullar, kokt potatis och en sallad med röra till. Jag rårev palsternacka och fänkål, blandade i lite småskuren squash och pyttelite örtsalt. Röran var givetvis turkisk yughurt kryddad med hackad vitlök, hackad basilika och pyttelite hackad färsk ingefära. Jag trodde det skulle bli en smakblandning som inte gick bra ihop men det blev tvärtom: jättegott.



Den lilla Sia-kaninen följde med oss hem från Kyrkans i Mariestad igår. I övrigt går det inte längre att handla där, de tror att de har en antikbutik och sätter priser därefter.

Basse! Ring ett par timmar innan du kommer så vi hinner laga något riktigt gott, du är så tacksam att bjuda på mat för att du alltid tycker det är så gott.

Tack Anita för medkänslan, jag är fortfarande f-d för att jag missade Carling Family.

Läste idag att efterskalven i Chile kan hålla på ett par ÅR! Fy 17 för att bo med den rädslan hela tiden.

Nu är det dags att tända  kakelugn och spisar.
Kramis

Jag glömde

säga till dig Joy att du glömmer läsa din e-post.
Kram

Ja, det är självklart, Joy!

att du får en bib om du vill ha en. Jag har sytt upp till hela familjen det är bara för hela mitt härliga gäng att välja.
Det finns större också som fått arbetsnamnet mib. Gissa gärna vad det står för.
Suz! Tack så mycket får USB-minnet och alla böckerna där, det kom i går efter en omväg via Daloc.
Kramis

Carling Family!!!

Missade jag grovt! Hur kan man pricka in sjukdom så exakt just de få timmar man kunde ha fått ha underbart roligt och njuta av musik och artisteri på hög nivå! F-n, f-n, f-n!
Det enda jag kan vara skadeglad över är ju att de INTE hade barnen med sig. Så elak har man rätt att vara när man missat något efterlängtat. Jag törs inte ens planera Stockamöllan högt, då kommer det väl en hel skock bakterier och siktar in sig.
Hur som: jag missunnar verkligen inte Egon detta;





De är helt outstanding!!



En stor kram till våran Therese som är en så otroligt bra människa och har en helt fantastisk smak! Hoppas du mår bättre nu.



Dagens skörd, igår blev det ju helt andra bullar. Mimmi! Jag närmar mig så sakta din bib-bag nu. Men tyvärr så har jag ett stort hus som behöver städas innan helgen så det tar några timmar ännu innan jag kan slå mig till ro och arbeta.
Kramis

Den 2 mars

alltså igår skulle vi fira Anita o Ingemar som fyllde år 6 och 9 februari. Men detta är så typiskt oss att det är inte ens värt att kommentera egentligen. Och för ovanlighetens skull kom jag ihåg att ta med kameran. När jag som den värsta pressfotograf höjde kameran så hände inget annat än att den indikerade "tomt batteri". Snopet förstås. Men det allra snopnaste var när vi kommit hem efter en trevlig kväll och Anita ringer och säger: "Siw tog nog med sig min väska istället för sin egen".  Visst var det så, vi har ganska lika väskor och jag högg den första bästa, så nu sitter jag här och kan inte ens ladda kameran för den är på besök hos grannen.



Men jag kan i allafall visa vad paketet innehöll. Två kuddar, en kasse, en baginbox-kasse, två grytlappar, två kökshandukar. Baginboxkassen innehöll vitt vin. Men det tillverkar jag inte själv.
Ha en bra dag!

Lurade

av den underbara solen klev vi ut på vad vi trodde skulle bli långpromenad. Drabbade av hårda isvindar vände vi hemåt efter ca 300 m.
Jag tror faktiskt inte att jag är infödd svensk, jag har aldrig trivts med vintern. Men kan verkligen vallonblodet göra sig gällande efter ett par hundra år?

I går fastnade jag

vid symaskinen. Jag skulle bara sy en prototyp på en kudde därför att jag saknade mått och mönster. Men jag ville ha en rund kudde med mittmotiv. Köpte nämligen ett jättesnyggt tyg på CM i Moholm, en affär som jag kan rekommendera varmt.



Jag har alltid gillat tyger med text på och nu kan jag frossa i detta, det finns massor med snyggt-



Det blev en kudde till slut, men den har massor med fel och brister som jag måste rätta till innan jag syr nästa.



Den här underbara lilla skapelsen fick jag av Anita för några veckor sedan. Och på tal om Anita! Grattis AnnaKarin till en härlig tjejvasa; 3 timmar och 18 minuter är verkligen bra!



Käre maken älskar tulpaner och detta är de första för i år!



Samma tulpaner några dagar senare där jul möter påsk. Jag fick en så vacker zinklåda av Josefine och Robert när de var hemma strax före jul och jag tänker ha den kvar framme hela året.



Sedd ur annat perspektiv



Här är en som njuter av vackra vintervädret utan att behöva besväras av det. Kunde Valborg gå ute med alla fyra tassarna i vädret så skulle hon göra det. Nul väljer hon istället varm fönstersmyg.

Återkommer.

RSS 2.0