Kvalitet!

Precis just nu ringde Skolinspektionen och pratade en lång stund med oss. Talade om att inte ens de är kontrollmyndighet för kommunala friskolor utan det är kommunen själv som är tillsynsmyndighet. Snacka om svågerpolitik! Hon hade i alla fall synpunkter på vår anmälan och påtalade att personal på en förskola har en laglig skyldighet att anmäla vid MISSTÄNKTA felförhållanden, och de har också en laglig skyldighet att vara neutrala vid exv vårdnadsfrågor. Så hon kommer att meddela sina synpunkter till Götene kommun och anmoda dem att kontrollera det här ärendet. Därefter kommer ju JO in med sina krav på utredning av vår anmälan.
Men en sak som verkligen upprörde mig är just att INGEN har tillsyn över en friskola. Endast den kommun som beviljar tillståndet. Inte Skolinspektionen, inte JO! Ingen statlig myndighet alls. Då är det verkligen inte alls konstigt att det kan hända sådant som hände i Knutby :(

Eländiga och sjuka i årets influensa :(

Men jag orkar i alla fall vara uppe någon stund mellan varven och en sådan stund passade jag på att deklarera. Det är alltid skönt när det är klart!
Så fick vi bekräftelse på vår anmälan till Skolinspektionen. De bekräftade vår anmälan samt beskrev hur den kommer att behandlas. Inte utan att jag tycker regeringens utspel om att förbjuda religiösa friskolor stämmer bra in med vår anmälan av just en religiös friskola. Däremot har vi inte fått någon bekräftelse från JO men det är ju en större myndighet och tar längre tid. Men med hänsyn till hur Götene socialförvaltning betett sig i andra ärenden senaste tiden så borde det verkligen behövas en ordentlig granskning av dem.

-13 gr inatt, 18 mars!

Det verkar som om den här vintern tänker stanna hur länge som helst. Men vi har i alla fall gått ut och gått flera dagar, gatorna är i alla fall bara så halkrisken är över :) Man får vara glad för det lilla.
Nu har starten gått för klädkammaren, men så klart det går sakta - vi har inte samma ork längre.
Lite i taget, precis som det här inslaget :)

Svarta veckan med inslag av härlig sol........

Förra måndagen var förfärlig. Händelser som jag hellre glömmer än redogör för.Tisdagen mådde jag därför riktigt pyton. Onsdagen fick vi ett oväntat ekonomiskt tillskott, inga jättebelopp, men lite grädde på moset :).På fredagen kom dock Lizettie och det var en bra dag. Helgen firade vi i Nyköping, Millie har fyllt tre och Joy har fyllt 32. Mysigt! Och kul att träffa alla. Med tiden har vi ju lärt känna både vänner och släktingar i Nyköping.
Måndag o tisdag denna vecka var jag låg och vi kände oss dessutom förkylda och var rädda för influensa. Men på torsdagen har vi vår sedvanlig pysseldag hos kära vännerna Kjell o Lilian och den var härlig som vanligt. Och dom har ju verkligen fått en riktig solskenshistoria i familjen. Jenny har hittatt sin tvillingbror som kom till Sverige samtidigt med samma plan för snart 40 år sedan utan att ha vetat om varandra! Han har bott i Ulricehamn och hon i Töreboda! Livet är verkligen som en väv :)
Jonas A Bruhns foto.
Jonas!
Jenny!
Tänk er att få en tvilling livs levande när man just fyllt 40år :)
 
Det har ju varit fulla veckor, både på ont och gott. Men även en hel del roligt förutom påskpysslet. Vi hade årsmöte i Halmgruppen, trevliga och skrattfyllda fyra timmar. Så har vi börjat byggandet av en klädkammare och därmed följer grovingång och vävstuga automatiskt :) Ja, jobbet är tyvärr inte automatiskt med det är ändå kul att ha börjat med det. Så har vi ju kommit igång med yogan och kommer att starta maskingym på måndag och simning efter yogan på fredag. Om vi nu orkar med, vi är faktiskt ganska skröpliga :( Men här ska inte gnällas. jag tror på fullt allvar att man blir ännu sjukare när man är negativ och gnäller. 
Det är bättre att glädjas åt sådana här små finingar och jag är rikt försedda med många :)
 
Rebecca Stampe Stenlunds foto.
Fina Todd Stenlund :) Född i år! Om några dagar kommer en liten tjej Sjöberg (alltså de vet inte att det är en tjej, bara jag vet :) ) och i maj kommer en ny liten kille i Arbrå, Signes och Loves lillebror. Så jag känner mig verkligen rik! Som får så många och redan har så många :) Ha en bra helg!
 

Nu har jo-anmälan gått iväg.

 Jag kan dock inte säga att jag har några jätteförhoppningar, men ser det som en samhällelig plikt att anmäla när en statlig eller kommunal inrättning beter sig helt åt helvete i strid med lagar och regler.
 
Japp, så fick vi också iväg anmälan mot den religiösa friskolan Smulan i Götene som drivs av en stiftelse avknoppad från Missionskyrkan. Men den gick inte till JO, den får man bara ta till Skolverket. Och jag har inte någon större tilltro till dem heller :(

Mamma.....

är för mig ett väldigt starkt begrepp. Jag tror ju att pappa är exakt lika starkt. Jag tror ju på jämlikhet men också på att man är olik som kön. Att mista ett barn är det absolut värsta som kan hända vare sig man är mamma eller pappa, jag vet jag har mist både barn och barnbarnsbarn. Men jag har aldrig varit utsatt för att mista ett barn därför att en sjuk människa har tagit herraväldet över vår familj och det gör så ont så det inte är sant.... Jag har ju litat på vårt välfärdssamhälle, jag har litat på jämlikhet och lika inför lagen. Jag har litat på att vi tar hand om våra barn även om mycket har blivit naggat i kanten senaste åren. Men idag har jag tappat all tilltro, all känsla för att det finns något att göra, att det finns någon instans som gör rätt.......... 

Uppstarten för den här våren

blev verkligen outstanding :) Mina två älskade döttrar kom hem och var hemma från onsdag till lördag. Underbara dagar, de är så otroligt roliga att umgås med förutom all kärlek! Vi har pratat, pratat, skrattat, skrattat, ätit gott, druckit gott, mått gott........... Min Jenna blev jätteglad för besöket och i fredagskväll var huset fullsmockat för då kom Roger och Rasmus, Henrietta, Håkan och Todd. Snacka om lycka och glädje!
Rebecca Stampe Stenlunds foto.
 
Kan livet bli så mycket bättre än så här? Jo, så klart när vi får träffas allihop :) och det tänker vi också göra i augusti. Men till dess njuter jag av de här dagarna länge<3
Ändå väntar mycket roligt! Nya efterlängtade glasögon, Prat&tjat, Pysseldag, Nyköpingsfest på lördag, Påsk och därefter reser vi till Arbrå och stannar två veckor och får tid att gulla med ALLA! Att vi, i allafall jag, varit relativt friska är ju en bonus till allt roligt.
Tyvärr händer det tråkigheter också. Rebecka måste akutopereras för gallsten idag och annat mycket tråkigt händer dessutom. Men jag vill dock inte kommentera detta.
 

RSS 2.0