Vännen Sara

ringde i förrgårkväll och vi diskuterade i vanlig ordning samhällsfrågor typ pensioner, bloggreklam m m. Det är ju alltså inte bloggarna som gör reklam utan ägarna av själva bloggprogrammet. Så därför tänkte jag göra reklam själv nu:



Hjordnäras ekologiska mejeri med produkter som är sagolikt goda på naturliga råvaror. Den här tex yughurt med persika och apelsin är så otroligt god, man kan riktigt känna den lite sträva smaken av persika spetsad med apelsin.
Då hör det till saken att jag under ca 35 års tid aldrig kunna inmundiga något med fruktsmak, läsk, godis, kräm, saft m m som funnits att köpa för en billig peng. Jag KAN helt enkelt inte få ned detta, tycker bara att det smakar kemi. Det har ju inte blivit bättre av att sedan några år veta att det faktiskt är rena kemiska produkter, gifter helt enkelt.
Därför vill jag varmt rekommendera er alla: Köp Hjordnäras produkter, det är inte bara gott utan det är också ett meddelande till de stora livsmedelsproducenterna och industrierna: Sluta förgifta vår mat, annars slutar vi köpa era produkter!!
Tack Bert Karlsson, tack alla underbara TV-kockar som tagit upp detta gång på gång. En liten förbättring har börjat bli synlig, även om det går väldigt sakta.

I går lyssnade vi på ett hemskt radioreportage från Indien. Man berättade om den stora bristen på rent vatten och ordentliga sanitetsanordningar. Det finns (Bombay) 5 toaletter per 1000 invånare!!! De få vattenbrunnar som finns förorenas dagligen av avloppsvatten, alltså skit i klartext. Ett par gånger i månaden översvämmas de här bostadsområden av avloppsvatten som stiger ungefär ett par decimeter över landytan. Varje dag delas det ut ca 20 liter rent vatten per hushåll som ska räcka till allt: klädtvätt, matlagning, personlig hygien, städning m m. Barn badar och leker i avloppssjöar. Men på internationella miljökonferenser anser inte västvärlden att det här är ett globalt miljöproblem, man vill se det som ett nationellt fattigdomsproblem. Men vem/vilka är det som i många många år bidragit till nuvarande miljöproblem genom sina industrier, sin vällevnad, sina höga inkomster genom att förgifta luft och vatten kunnat hålla produktionskostnader nere?? Har vi rätt att ställa krav på länder som Kina och Indien nu? Utan att först ha ställt riktigt höga krav på USA?

Det här är saker som tål att tänka på, det finns många pyttesmå förbättringar varje enskild människa kan bidra med; noggrann sopsortering t e x. Att inte köpa snabbmat, att kräva giftfritt är andra sätt att bidra.



Djur skulle aldrig göra så här mot sig själva!!

Kram!

Kommentarer
Postat av: Joysan

Du har så rätt så rätt min kära mor! Vi skulle ju ta upp kampen igen du & jag. Vi kan ju planera lite under helgen i Trosa :-). Kram

2010-08-08 @ 19:55:03
URL: http://minipiglet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0