Ska inte bli långrandig.....

har inga superradikala åsikter just nu.... längtar efter de mina och efter våren..... är glad över att jag faktiskt känner mig frisk igen och idag har börjat träna :) Det blir inga foton ikväll, men de kommer :)
 

Påskägg och dörrkransar......

en underbar dag i växthuset tillsammans med bästa vännen, pyssel på hög nivå och mycket prat och skratt. Precis som vanligt. Sedan bjöd käre maken på underbara pannbiffar med löksås, en biltur ... för promenad var inte att tänka på ... det har isregnat hela dagen. Det blev lite sent så vi missade Rapport, fick ta kvällsteet till Aktuellt kl 21 istället. Så tänkte vi titta på Skavlan, vi missade det i fredags. Men jag valde bort det nu med argumentet det är inte bra att kolla Jimmy Åkesson precis innan man går till sängs- jag blir bara förbannad och upprörd över den människan och alla hans gelikar, morr! Ok sa käre maken vi kan se Agenda. Så kom förhandsreklamen för Agenda: Margot Wallström på väg in i studion för att förklara sin "ursäkt" till Saudiarabien. Löven ska intervjuas varför han Inte? kallade Kina för diktaturstad??? Och så skulle man diskutera hur illa Skavlan behandlade Åkesson. Bara att höra det här gjorde mig så himla arg så jag kommer inte att kunna sova på 100 år! Vilka är det som styr SVT egentligen? De begår det ena brottet efter det andra när det gäller vår grundlag och inte en enda rättstjänare knyster ett enda ord?
Hur som helst så valde vi bort Agenda och såg istället en deckare av Arne Dahl. Och den handlade om islamistattentat mot Sverige.......... Touché! Vem tror kommer att kunna sova inatt? Arg, arg, arg är jag verkligen. Hur ska det här sluta? och valet i Frankrike gav de franska nazisterna 200 nya regionsmandat? Hur kommer framtiden att bli för alla mina älskade barn egentligen? Det här skrämmer livet ur mig, hur kan folk gå på de här otroliga lögnerna och grymheterna? Jag läste några få kommentar på fb om Skavlan idag och en svensk kille tyckte så här: " Häng Skavlan och stek de där jävla aporna han försvarar". Att inte folk fattar att det är hatet och krigshetsarna som FRAMKALLAR nya krig, nya terrorbrott och nya våld mot kvinnor och barn.
Ok!
Jag ska sluta, jag måste ju tänka på en massa annat gosigt och gulligt och härligt innan jag kan somna. Och nu tror ni nog att jag ska visa fler älskade babybilder, men tji fick ni:
Min enda son, min älskade son givit mig två underbara och älskade barnbarn <3
 
Hela min underbara släkt på kräftskiva hos Rune. Några här är idag våra änglar som vi saknar mycket :(
 
Härliga fina systerdotter höster 1979.
 
Fest med syster o svåger.
min söta Suz troligen julafton 1979
 
Julklapp till mig ...
 
En ledsen liten Karrolina tror jag.
 
Jag fick nog inte med alla dåvarande barn men många släktingar och fester fick jag med. Godnatt och sov gott allihop!

Sista fredagen i mars 2015

Och jag oroar mig över att tiden går så fort! Ändå kan jag ju inte påstå att de här veckorna 17 februari - fram till nu har gått så fort. Tvärtom så tycker jag tiden stått still och jag bara mått superdåligt..... Och jag kan inte påstå att jag är väldigt frisk och alert än, den här veckan har jag haft både ont i halsen, ont i lederna och varit trött och frusen. Men jag kan ta det om det verkligen bara är läkning efter influensadjävulen---- men om det är följder eller nya angrepp så känner jag - det orkar jag bara inte, låt mig bara få en enkel och bra hjärtinfarkt :) Nej, så får man inte skoja.
 
Signe, allra finaste lilla Signe som fyller två år i maj och som får en (kanske) lillbrorsa i juni :) Mitt allra första barnbarnsbarn <3
Lycklig pappa hud mot hud med en älskad liten unge - min yngsta dotters förstfödda .........ibland är det svårt att känna så mycket känslor och alla minnen från min egen lillas födelse och barndom ......
Och lilla Maja övre bilden, som verkligen får ta gestalt av glädje efter många veckors oro och smärta och mest för hennes föräldrar <3 Här är ännu en lycklig pappa med sin friska fina lilla Tingeling :)
Ungefär så här är mina tankar just nu - även att jag tänker på alla så är de här små det man tänker mest på :) Undrar över deras liv och utveckling :)
Sedan har det ju som vanligt hänt mycket mer i den här stora älskade familjen men vi lever alla och är friska alla - i skrivandets stund.
Ha en väldigt fin fredagkväll, helg och resten av livet <3
 
 
 
 

Hej kära vänner!

Jag har lite svårt med orken, men är tacksam för att ni finns <3 Ska försöka den här veckan som kommer .......

Det varade inte länge......

Kl 20.00 söndagkväll var det dags för ambulans igen. Därefter befann jag mig på en brits på akuten hela natten, blev inlagd kl 0430 på morgonen och hade då inte sovit en enda liten blund-bara hostat och hostat. Hela sjukhuset har varit en enda stor röra, jag blev förväxlad tre gånger med en annan patient och utskälld av en sjuksköterska en gång. Eftersom jag stått på cortison och antibiotika för att häva lunginflammationen så kände jag mig tvungen att påminna om medicinen efter att 12 timmar hade gått. Men sköterskan blev ursinnig, det stod minsann inget i mina papper varken om det ena eller andra...... En sådan stund känner man sig väldigt liten och ensam.
Men nu har det ändå tydligen vänt och jag fick komma hem nu ikväll. Har inte så ont längre och hoppas, hoppas, hoppas! I vilket fall som helst så blir det definitivt inget sjukhus något mer, där är man verkligen inte trygg sådana här tider.

Natten är min......

Jo, sedan några veckor tillbaka så vaknar jag flera gånger varje natt. Den första veckan har jag inte mycket minnen av, mer än att jag inte kunde andas och var tvungen att få hjälp både dag som natt. De två sista nätterna har jag vaknat för att andas lite extra, ta nya alvedon, känna att jag äntligen är på väg ur det här. 
Idag tvingade jag mig darrande på med ytterkläder och skor, stapplade runt huset två gånger och andades vår och frisk luft. Därefter lyckades jag dessutom snabbducha och kände mig både duktig och ganska fräsh. Med gemensamma krafter lagade vi sedan mat för första gången på flera veckor: färsk sallad med vinaggrette, färsk kyckling i pastasås samt färsk fettulini till. Det var jättegott och man kände en erhörd längtan efter att få leva som vanligt och få vara frisk igen.
Det riktigt otäcka med den här influensan har ju varit att man tappat kontrollen över både kropp och själ. Inte vetat vilken tid på dygnet det har varit, inte vetat när man tog sin medicin, med nöd hunnit på toa i tid, inte hunnit på toa i tid när magen vänt sig ut och in............
Det jag är mest ledsen för att är all den saknade tiden ........ Att missa flera veckor i småflickornas liv är oerhört kännbart när de är nyfödda. Då går ju allt rasande fort och jag hade så gärna velat vara med mer - men jag tackar verkligen än en gång för Internet. Utan det hade jag ju varit hjälplöst sidsteppad - nu har jag ju i alla fall haft text och bilder <3
Idag är det första mars. 2015 års första vårmånad. Millies första månadsdag. Åtta hela år sedan min pappa dog. Tjugonio år sedan de mördade Olof Palme och gjorde världen så mycket kallare och fattigare.

RSS 2.0