Härliga tisdag! - vädret så klart :(

Joy kom hem-hem i förmiddags, mys-mys :) Men tyvärr är hon väldigt dåligt koncentrerad på nuet och oss :) Hon bara bara bara inriktar sig på en stor glädjande händelse i hennes liv.
Vi tycker självklart att det ska bli roligt, men hade ändå gärna haft henne koncentrerad bara på oss, syskonen, syskonbarnen, svampplockning, pyssel i växthuset, spela spel, prata (det gör hon ju, men bara om hennes blivande stora stora) Ok, Ok, Ok! Det är ju så barn fungerar, vi får vara glada över att hon kom hem och är glad :)
Dagen idag har Joy gjort jättefina lavendelkorgar och Lilian och jag har gjort minikransar av harklöver. Joy är full med kreativ energi och jag har för första gången på över ett år känt lust och ork att göra saker! Det är t o m skönt och kul att orka diska och tvätta! Även om jag inte får hänga tvätten själv :(
I vilket fall som helst så plockade jag in ett lass små rödbetor, skrubbade, kokade, skalade och njöt!
En bra dag, en fin kväll även om inte ens två raka Yatsi kunde få Joy koncentrerad:)
God natt, sov gott!
 

Vi har haft semestrar!

Den första helgen i Varberg, på Träslövsläges camping, bland de största jag sett. Tillbringat lö-sön tillsammans med käre svåger, svägerska och deras vackra dotter Karoline. Mysigt och den absolut första dagen på hela sommaren med ren, blå himmel. Och flitig med kameran var jag också ;(
 
Kurt och Annes nya fina tv i förtältet!!!! Vilken sommarbild!!!!!!
 
Så kom vi hem mellan varven och tillbringade en dag och en kväll med dessa kära personer! Och nu var det lite stuns på hybblet igen :)
 
Leffe himself och
 
 den vackra hustrun, herself! Tack för ännu en jättemysig kväll + dagen efter i bilen :).
Så började vi om på nästa semester.
Torsdag campade vi på en mysig camping i Vetlanda:
    
som vanligt är ju bilderna superbra och det tror jag det: med den fotografen. I vilket fall som helst så var Östanå Camping i Vetlanda rolig. Det är en övernattningscamping av mycket trevlig sort, fina platser, trevlig personal, rena fina serviceutrymmen och en fin badplats. Så såg vi ju många olika människor. På första lilla bilden syns ett litet tält och bilen (till höger). I det tältet bodde en ung tysk familj med en tvååring och en baby. Babyn var uppskattningsvis ca 7 mån. hade nyss börjat krypa :) Jag var imponerad av deras sätt att njuta och slappna av trots avsaknad av bekvämlighet. Nästa kort, platsen bredvid beboddes av ännu en tysk familj med två små tält och fyra barn mellan 2-8 år. Båda de här familjerna lagade all mat själva på medhavda gasolkök. De hade också babysitter, barnkärror, cyklar, leksaker och massor med annat med sig.
 
Så kom vi till målet fredag lunch: Josefine och Roberts nya hem. Men jag får ta det lite senare-orkar inte just nu :(
 
 

:( .

För högt blodtryck (trots mediciner) p g a waranet! Vad ger ni mig för det? Dock var allt annat bra, läkningen var jättebra-alla prover var bra förutom blodtrycket. Men inte f-n är jag frimobiliserad!!! Nej, absolut nej till bilkörning, cykling, storstädning, hänga tung tvätt, lyfta upp älskade barnbarn eller andra älskade barn, inte heller husdjur :( Bastu skulle ju inte den här läkaren bada med hänsyn till att risken för hjärtsvikt, hjärtstopp eller arytmi ff finns :( Jag frågade rent ut hur länge till den risken finns och han svarade: I första hand under de första 12-13 veckorna, i andra hand hela det första året. :(
Japp! Då är det bara att sätta på reservhjulet (krafterna) :)
Jag får ju gå i alla fall och nu får jag gå längre :) Dessutom får jag diska :(, dammsuga  med måttliga svängar, i princip göra allting i midjehöjd och utan tunga lyft.
Men det är sommar idag, riktig högsommar med mängder med flugor och annat oknytt som liksom jag njuter av den sol och värme som äntligen kommit!
Tack min kära Etta för mysig kommentar, jag lovar att fortsätta sköta mig. Tack min kära Femma för alla mysiga kommentarer, jag ger samma löfte till dig.
 

Skansen helt ok!

Dagen helt ok! I Om man nu gillar Jula m m :) Visst på Rusta hittade vi både solstolar och myggnät. Att vi sedan hade godaste vänner med oss gjorde ju inte saken mindre rolig!

Det är inte helt lätt

att förstå svängarna i blogg.se. Men hur som helst så hade de hittat utkast som gjort men glömt bort. Här publicerar jag därför en bild från mars, en bild på två älskade människor och hoppas att livet kommer att vara gott mot dem också.
Jag har mycket annat att berätta men har inte tömt kameran och är trött efter dagens aktivitet. Dessutom orolig inför morgondagens aktivitet; skall på kss-besök, sjukgymnastik med arbetsekg mm, därefter ekg och läkarundersökning efter operation. Blä!

Utkast: Mars 28, 2012

Fler fina-fina!

Ateljé Hilda Matilda i Töreboda!

Skamsen erkänner jag att jag ej besökt denna härliga butik förrän i går! Gör nu avbön genom att varmt rekommendera ett besök där, otroligt kreativ miljö och innehavare :)
Servettställ eller cd-ställ, man använder det som man själv vill. Hilda Matilda har gjort betongplattan i en vanlig besticklåda!
 
Ursäkta den darriga bilden, vill bara visa torgfynden och rekommendera: Apetorp grönt, som dessutom är nära granne till oss. Ostarna är från Falbygdens ost så klart.
Snacka om kreativitet :) Kära vännerna Kjell o Lilian kom på ett kärt besök och med sig i korgen (Lilian har alltid en korg med rart innehåll) hade hon nu material till lavendelkorgar samt brudslöjekransar. Lavendelkorgen misslyckades jag med totalt, fattar bara inte hur du gjorde Josse? Men brudslöjekransen blev fin, eller hur?
 

god natt, sov gott!


Ljuset är fortfarande bra, men värmen?

Är en dygnstemp genomsnittlig på ca +09 verkligen helt ok?
Jo, men visst! Vi hade ju en varm vecka i mars och en varm vecka i april! Människor (en del kallar det invandrare eller andra epitet) säger att i Sverige har vi två årstider; en grön vinter och en vit vinter :)

Faktiskt sol nästan hela dagen.

Vi har varit till Lidköping för den  förb.......e lilla lysrörslampa på toa (i husvagnen) men vi åt gott på favoritrestaurangen och mådde gott hela tiden (nästan
God natt allihop och sov gott!
 

Ljus o värme! Lys og varme!

Det känns magiskt, vad händer då? Det brukar vara positivt, men jag har stor respekt för det okända :) 
Ikväll har i alla fall den sången framförts som allsång i Lotta på Liseberg: av Norges yngsta och mest blivande stjärna; Frida!
Vi är "färdiga" med altanen och känner oss väldigt nöjda. Vad lite pynt, hyllor, blommor och musik kan göra platser "mer" vackra, eller hur?
 
 
Ser ändå lite rörigt ut men är underbart i verkligheten!
Så har jag haft kontakt med kära släkten i Lindesberg ikväll, det svider alltid lite men jag får faktiskt ta i det här och både träffa alla kära samt åka till mina föräldrar. Kan inte förstå varför det känns så svårt.
Tack kära lillsyster med make för den fina gamla sockerlådan! Nu kan vi börja planera en ny gourmetträff :)
Josse! hur mår du? Roger! fick du någon fisk på Torsö? Jag känner mig verkligen sugen på fisk efter Sommar med Ernst (repris tv4 play, jag missade i torsdags)
 
Hyllan jag fick av käre maken, jag tycker den är så fin! Men jag ska lägga i lite vit färg på skruvskallarna :)
 
Visst är de härligt färgmaxade! Min härliga goa-goa gammelkatt Valborg som är världens intelligentaste, världens   mest lekfulla, världens klokaste och världens mest älskade!
Vi har ju upptäckt att katter har en självutvald hieriarki; den som står och äter är verkligen först, så vitt det inte är den yngste-eller näst yngste. Men vi märker ju också att de gärna ligger ganska nära varandra (ungefär en stolsbredd imellan). De är riktigt härliga djur, nyfikna, tekniska, kärleksfulla, smarta, sociala, svartsjuka, lekfulla, renliga, jägare utan pardon och jag älskar verkligen dom!
 
 

Något fel måste det väl vara

när det är så kallt, blåsigt och regnigt? Å andra sidan så får man ju mycket gjort inne :) Inte alla kanske, men en del :)

Fredagen den 13:e

fick jag en riktig chock när jag öppnade Blogg.se för att skriva. Helt annorlunda upplägg, inte trevligt alls. Får nog fundera över om jag ska fortsätta skriva, man vill ju gärna trivas också. Det ska ju inte kännas som facebook-kan hända vad som helst- :(
I vilket fall som helst så skriver jag färdigt idag. I allra första hand vill jag verkligen tacka och rekommendera Mariestadstidningen krönikör, Hedvig Andersson! Alltid intressant läsning, ödmjuk, rolig och klarsynt. Hoppas att hon kommer ut med fler böcker också :)
När vi ändå pratar om Mariestad så är det bara att gratulera till deras senaste kostsamma dumhet: Nu ska man bygga om Krontorpsrondellen när den just börjat fungera! Undrar vad det är för människor som inte kan se charmen i det vilda, det rostiga, mjuka linjer och helhet?

Nu får det vara nog med facebook.

Det är hur obegripligt som helst och det man skriver försvinner, det man skriver kommer upp på någon helt annan? Surt sa räven! Eller ska jag tolka det helt fel och tro att det är mig det riktar sig mot? Nej, det gör jag inte. Jag lägger ned i stället.

Ännu en ovädersdag till ända.

Jag har dock tränat på att ta långa ddjjuuppaa andetag och faktiskt lyckats. Dessutom har vi varit till Igelstorp och köpt nya husvagnsspeglar samt lite krokar o annat livsnödvändigt :)
Ett besök på Ploggatan för att kika på skönheterna där lönade sig inte så värst. Jo, men visst. En skönhet var hemma men tyvärr inte den allra vackraste, snyft!
Käre maken har plockat otroligt mycket kantareller ikväll, det känns nästan sanslöst!
Och så till livets nödtorft: (loppisar)
Förkläde med bröstlapp i vitbroderi! (fotot felvänt såklart)
Ännu ett felvänt, är dock ett midjeförkläde :)
den 3/11 1923 förlovade/gifte sig prins Gustaf Adolf med Louise, här är beviset. Två koppar från Hackefors! En absolut livsnödvändighet :)
Zinklådan jag fick av Josse o Robert! + tre änglar och ett kärlekshalsband! Men det bästa var ändå att ni kom!
Vid min dator ser det ut så här!
Och så här! Det är så illa så det är räkningskorgen han ligger i, bara han reser sig före den 27:e.
En viktig sak som hänt idag: vi har skördat vår första potatis och den var jättegod!

Tisdag morgon, färska ägg, hemgjord juice

och hemgjord nyponsoppa. Där får du svaret Charlotta! Det som är så himla trevligt och intressant med din blogg är just er inställning till livet. Att göra själv; att bygga med rätt material, att måla med rätt material, att odla sin egen mat, att laga mat utan kemiska tillsatser - jag skulle kunna prata i evigheter om det. Att ni sedan har höns med världens finaste hönshus och egna namn, det är grädden på moset :) Så jag presenterar än en gång en blogg som är mycket läsvärd: http://wheretheforestends.blogspot.se/
Vad vi gör annars? Ja, just nu så tvättar vi, sedan tvättar vi :) Jag jobbar hårt med att bli frisk och det går bättre och bättre dag för dag.
I går gallrade vi rödbetor, morötter och palsternackor, jätteskönt att bara kunna stå rak och gallra och rensa. Det är en lisa för en gammal förbrukad och nyopererad kropp! Gissa vad jag gjorde med primörerna? Åt! Mm! Jättegott!
Men vi måste ju erkänna att inte ens våra odlingar är särskilt välskötta efter den här sommaren med så mycket tid tillbringad på sjukhus och de regnmängder som inte är så roliga för en del växtlighet.
Så längtar jag naturligtvis efter min stora absolut out-standingfamilj <3.
Det här är bara en bråkdel av oss alla <3

Alla ni fina som tittar!

Vi har haft en känslofylld dag, med många kramar, lite skäll, många pussar, lite del, lite prestationsångest, lite farvälångest, lite ågren för bilrökning, lite ågren för polisens inblandning  (precis som om vi inte klarar våra supersmarta barn själva) So What! Här är vi: Levande friska några erfarenheter rikare!; Det var de unga! Nu till de gamla: Oj, oj, vi måste lära oss att vika ut oss snabbare, vi måste fatta att en 10. och en 11-åring är lite snabbare än oss i båda kropp och själ!!!! Men vi har bevakat dom gemensamt hela tiden och vi överlämnar dem tillbaka till föräldrarna: hela, fina och dom har haft jättekul!

Mulen fredagkväll.

Men inget regn iaf. Här är det verkligen high life, jättemycket folk, kaffe, mat om vartannat. Jättekul, men jag känner att det är lite svettigt att hinna med alla. :)
Just nu är det dock lugnt, nu är alla ned på festivalen och jag har gräddat matbröd i lugn och ro. Väntar på mer kära: Josse o Robert är på väg :) Om man jämför med fredag kväll för fyra veckor sedan så lever jag ett riktigt lyxliv just nu :)))
Tjusigt värre. Jag orkade inte ens läsa tidningen, men det var skönt att ha den. Det kändes normalt :)
Jag behöver verkligen tänka bakåt några veckor för att inse hur pass pigg jag ändå är idag.
God natt, sov gott!

Torsdag, strålande sol, första festivaldagen!!!!!

En underbar dag; massor med goa gäster, bad, sol, god, mat, många älskade ungar och andra kära besök. Så fint och så lugnt och mysigt <3<3<3<3<3<3<3< Älskar er så mycket allihop!
Våran alldeles egna Brolle Junior :)
Norskt vänortsbesök :)
våran egen bäst-bäst Hanna!
Kärt besök! Första gången på ca 20 år!
Festivalstart!
Kan man annat än skratta?
I hastigheten blev bilden ej rättvänd, men snyggt eller hur?
Chaufför: jättegulliga Frida och en tillitsfull liten tax :)
Nu åker dom! Till Festivalen 2012! Hoppas, hoppas, hoppas att alla får jätteroligt, att det inte händer något hemskt, att Töreboda lyckas än en gång. Jag är stolt och glad, tycker att det är så positivt med glada människor och god musik :)

Första festivaldagen 2012.

Strålande vackert väder, alla våra ungdomar ligger i och utanför bassängen och bara njuter :) Vi ska sätta igång med en jätte-lasagne så att alla hinner få mat i magen före festivalstarten.
Själv mår jag ganska bra, i alla fall bättre och bättre :)

Spridda för vinden!

Jenny och Mimmi shoppar i Skövde, Robin och Hanna shoppar någon annanstans, Egon shoppar i Mariestad, Joy och jag är hemma och håller ställningarna tillsammans med hela familjen Söt! Tre riktiga charmtroll som älskar att bada!
Robin fick absolut en groupies :)
Noa med vaffen ;)
Söt-söta Sandra med ännu sötare Novalie!
Våran egen trötta Hanna, hon är verkligen en trygghet här och dessutom ögonfägnad ;)
Någon glad som shoppat!
Våran alldeles egna Basse-Basse! Världens bästa! Vi älskar honom!
Käre maken skulle göra pedikyr på hjärtkäringen!
Det gick inte riktigt bra :(

En bra tisdag :)

Tidig start för waranprov och besök på hjärtmottagningen. Joy körde mig (får ännu inte köra själv :( ) och det blev väldigt positivt alltihop. Jag är välläkt, jag hade bra värden och ett jättebra blodtryck. Nöjd!
Så kom vi hem och där blev jag så jätte-jätteglad. Robin, Hanna, Mimmi, Jenny och Joy också har jobbat i trädgården hela dagen, det börjar bli väldigt fint för första gången på länge :) Hanna och Mimmi lagade en supergod lax och vi åt ute på framsidan för första gången i år!!!! Alltså: det kan bara inte finnas en så underbar familj som min! Ni ska vet, mina kära, att det är mycket känsligt läge nu i ett mors- och mormorshjärta och som grädde på moset har jag fått en själsfrände i underbara Hanna!
Nu går vi vidare mot nya mål och jag börjar tro på en framtid.
Kramis!

Nu har alla kommit som skulle komma!

Och vi har haft en genommysig kväll med Törebodapizza och härligt släktsnack - högt i tak som vanligt. Jag var tvungen att sova en timma på e m idag så jag verkligen skulle orka med mina underbara barnbarn med likaledes underbara partners. Dock fattas tre partners, en som någon gjort slut med, en som någon gjort bra med och en som kommer på onsdag.
I morgon gäller KSS och iordningställande av bassängen till våra festivaldeltagare.
God natt!

Måndag den 2 juli?

Vart har våren och försommaren tagit vägen? Det har ju inte ens varit ljust? Bara stora, tunga, mörka regnmoln hela tiden, suck.
I vart fall så tog vi husvagnen med och for till Nyköping i fredagsförmiddag. Checkade in på en camping som ligger ungefär mitt mellan Nyköping och Oxelösund; Strandstuvikens camping. Det var en bra och välskött camping, rent och fint, bra personal. Men de hade bekymmer. Våren och allt regn hade fått havsviken att svämma över hela campingen och kvar var nu stora stora vattensamlingar som inbjöd till kläckning av knott och mygg. Vi hade inte ont av det för vi for ju in till Nyckeln och överraskade Stefan. Sedan lurade han med Joy till Strandstuviken och jag påstår absolut inte att blev särskilt ledsen när vi fanns där :) :) Så vi satt i våran Mysan och käkade lite och pratade, mycket mysigt. Lördag jobbade både Joy och Stefan. Vi tog en tripp till Nävekvarn och Oxelösund, vädret var skapligt förutom hård blåst. Så hem, duschade och bytte om och for hem till Joy o Stefan. Vi hade aldrig varit i deras lägenhet och det blev inte lång stund nu heller för kl 1930 skulle vi stråla samman med Stefans föräldrar och lillasyster med pojkvän. Vilket vi också gjorde och så åt vi en god middag på Oliver Twist och avslutade kvällen med en jätteglass i hamnen. Väldigt trevligt alltihop och en jättefin sommarkväll.
Söndag tog vi det lugnt, packade, käre maken tömde alla lungor och kassetter på Mysan-checkade därefter ut och åkte till centrum för en liten affärsgång med Joysan. + en god macka på Caffe Latte. Hämtade supergod mat på en grekisk restaurang och åt tillsammans med Stefan innan vi vända kosan mot Töreboda igen. Väl hemma vid 21.00-tiden väntade ett kärt besök: familjen Söt - barnen dock ej med.
Nu kom ännu ett kärt besök; Roger med Joel och Rasmus<3 <3.

RSS 2.0