-20 hela dagen

men blå himmel och strålande sol. En kort promenad för det drog så kallt in i näsan. Så kom Veronika och Jari med pojkarna och vi fikade och kollade på kort. Så lekte de med Molly som var världens lyckligaste hund idag när det var barn hemma.
Veronika är vår flicka, vi fick henne när hon var bara 6 år och i år fyller hon 29! Sambo med Jari och deras två pojkar:Här är hela familjen, Jonatan i pappas knä och Tim i mammas. Jonatan fyller 8 år i maj och Tim fyllde 5 år i slutet på december. Tiden går på tok för fort.

En till liten flicka fick vi när hon var bara två år och hon heter Jenna. Veronika, Jenna och Joy har alltså växt upp ihop:Våran Jenna, 27 år i år och hennes dotter Mikaela, som fyller två år nu i februari. På bilden är hon endast ett dygn och befinner sig i mina armar för första gången.Mikaela julafton 2008, sitter hos moster Joy.

Kram.


Tack kära vänner

för en trevlig kväll och 6 timmars Gin rummy!
Sov till halv 11 idag, stackars Josse var jättehungrig, men vill äta mysfrukost med oss.

Nu har jag försökt ladda ned fler bilder men nätet verkar fullt och jag nöjer mig med bild på två fina böcker vi fick för några år sedan av Josefine och broder Linus. Bild nr 2 är på fågelhotellet i Hajstorp.
Återkommer

Jag förbereder

maten till kvällen, vi ska en kortkväll med goda vänner. Gin rummy är nog det roligaste kortspel som finns.Tror ni det funkar med våfflor?

Otroligt svårt

att förstå hur man kan arbeta ett helt yrkesliv för att öka jämställdheten och för att få mer hjälp till barn som varit utsatta för sexuella övergrepp, så hela tiden (förmodligen) ingå i ett nätverk för sexuella svåra förbrytelser?
Det känns lite som en båt i full storm, man bara kastas omkring av allt svårförståeligt som händer.

Dessa teknikens under

är definitivt inte gjorda för sådana användare som jag. Igår var jag så glad för jag hade lyckats att samla all 20 krönikeartiklarna i två mappar. Så skickade jag iväg dem till tryckeriet, får tillbaka alltsammans med en förklaring att Outlook Express interna säkerhetssystem har stoppat sändningen. Och jag hittar banne mig ingenstans i datorn där jag kan se inställningen till detta. Så fick jag sitta och skicka en och en i alla fall, precis som förr om åren. Blä!

Vi har tränat idag, gick jättebra och känns bra. Nu ska vi handla till fredagsmys med Josse, katten Valborg och hunden Molly.

.

Hon har sin korg på tvättmaskinen, gillar att bli vaggad till sömns av centrifugen.Hunden Molly och jag är osams idag. Hon kan absolut inte acceptera att jag vill ha ledningen. Hon tror att hon själv är mer kompetent än jag (på att leda henne alltså).

Det snöar ännu mera

och är -8 gr idag. Visserligen är det fortfarande januari men jag börjar bli orolig för hur lång tid det skall ta för allt detta att smälta, helst före midsommar.
Idag kommer min Josse. Hon säger att hon bara skall vara tråkig och plugga och då kan hon ju lika gärna vara tråkig här eftersom jag tycker det är så roligt att ha henne hemma.Här gör hon ett tappert försök att se tråkig ut.

Josefine är mitt andra barnbarn, dotter till min äldsta dotter, Suzanne.Min Suz, 1½ år ca.


Att kunna eller inte kunna!Här kan han inte läsa, är bara jättesöt!Två sötisar till, en som också nyss lärt sig läsa, Joel, och en som ska lära sig läsa snart, Nellie. Här leker dom med dansk-svenska gårdshunden Asta Kask!

Nu är jag

klar med årskrönikan! Yeepey!
Det har varit lite stressigt men mycket roligt. Rasmus och Roger var hemma ock fikade en stund. Rasmus var bekymrad: "vem ska lära mig att laga mat, pappa? Du och mamma eller skolan?"
När jag visade honom en kokbok och sa att den som kan läsa också kan lära sig att laga mat + mycket, mycket mer roliga saker blev han jättelycklig för han KAN ju faktiskt läsa nu.

Allt är täckt

av snö och en ungefärlig uppskattning av snödjupet ca 40-45 cm. Vi har aldrig haft en så snörik vinter sedan jag flyttade hit för snart 32 år sedan. Det är vacker men jobbigt. Jag skulle behöva en ihopfällbar snöskyffel, det är svårt att bära en kasse blöt tvätt och samtidigt en snöskyffel.

Se det snöar

igen ----. Käre maken har träningsvärk efter yogan igår, jag är bara glad för att det inte finns övervakningskameror i Korpens lokal. Det blir skönt att komma till gymmet idag, det kan man ju i alla fall.

Det är skönt att försöka leva i Nuet men det är också skönt att ha så mycket fina minnen.


Mimmi och Nellie har jag presenterat tidigare, nu är det dags för resten i den barnaskaran: Jenny 26 år längst upp till höger (mitt första barnbarn), Robin 24 år och Joel 8år. Självklart tycker ju jag att det är världens härligaste ungar tillsammans med övriga familjens barn.

       En glad liten stjärngosse som sjöng högt och rejält till skillnad mot sina ilskna deltagare i luciatåget. (Tyvärr har jag inte skannat in bilderna på hur dom surar och skriker.) 


Det vore

nog lättare och lämpligare med PRO:s motionsdans på söndagar än med power-yoga på tisdagar. Ungefär tio gånger så häftiga och snabba rörelser än vad jag trodde.
Men man ska bara ångra det man INTE gjort, aldrig vad man gjort. För provar man inte så vet man ju heller inte hur mycket kul man går miste om!
Kramis från Gamlingen

En vanlig dag

innehåller dels vad man själv gör den till, dels vilka influenser man får utifrån.
Nu har jag i flera veckor bara tänkt på Haiti men igår hände en sak som fick mig att tänka på något annat, även om detta också är sorgligt: Tre ungdomar körde av e-vägen vid Nyköpingsån. P g a höga snövallar som fungerade som ramper flög bilen över räcket och ned i det iskalla vattnet. Två unga människor miste sitt liv, en klarade sig. Jag vill påpeka att detta är den 9:e olyckan på samma plats sedan 21 nov -09.

Det är naturligtvis inte bara Vägverket som skall ta ansvar även om det just i det här fallet borde ha varit åtgärdat för 7 olyckor sedan. (Snö, kurva, vattendrag innebär i kombination: svår halka). Vi har alla ett stort ansvar för trafiken, vi är ju trafikanter. Alla- från barnen och till de gamla. Framförallt har de politiska aktörerna ett mycket stort ansvar för att vi får lagar och regler som är anpassade till dagens samhälle. Ett exempel: Under grundskoletiden så får barnen en viss trafikinformation, det vanligast är en trafiksäkerhetsdag vart tredje år. De flesta barn är cykeltrafikanter redan från ca 10 år och är man 15 så gäller ju moped. Detta utan ens grundläggande trafikundervisning. Trafiken är en tung och viktig del av det vardagliga samhället, hur kan vi då bara tro att våra barn automatiskt lär sig trafikregler och trafiketik?Ja,  mycket roligt kan man ha med fordon i många olika former, men trafik är något helt annat och handlar faktiskt dagligen om liv eller död.

Just nu

krånglar tvättmaskinen, två år gammal, på grund av det råkade jag få in vatten i dammsugaren, ett år gammal, förra veckan gick strykjärnet sönder, men det var i alla ordentligt gammalt, 15-16 år sådär på ett ungefär. Diskmaskinen diskar på nåder, den är inte heller splittny, symaskinen har krånglat för några veckor sedan, värmepumpen gick sönder mitt i julhelgen och datorerna krånglar konstant!  Det som är positivt är ju att det inte är mycket mer som kan krångla - teknik är bra men det är lugnt och skönt med vedspisar och vävstolar.
När jag tänker efter så har det ju alltid varit så här och hur orkade man när barnen var många och små?Siw, Egon, David (barnbarn) Jessica (som bodde hos oss i veckorna några år) och så Rasmus (barnbarn.

Men det är klart att det fungerade. Sådana här energitjuvar ska man inte ens bry sig om. 

Det är roligare att minnas allt kul vi haft och alla glada stunder med alla barn.
Supertekniska

jag har brottats med datorn hela förmiddagen för få in lite bilder från min mail! När jag till sist lyckades men två bilder så glömde jag omedelbart bort hur jag hade gjort! Det borde faktiskt vara förbjudet att vara så korkad.
Men efter ett kanonkul träningspass på sjukgymnastiken och en otroligt härlig stavgång i full sol och absolut klarblå himmel så har jag rensat bland de grå och kan gå till anfall igen.

         

Ser ni pyttelilla vita pricken på kortet i mitten? Det är månen!
Egon är ute och plockar fram våra längdskidor, de åker för fullt på kanalen och vi blev så sugna.
Kramis

Klockan är

kvart i 8, ute ser jag gryningen komma, den är nästan blå.
Sömnen har varit finfin i natt och jag tillät mig kvar en stund i sängen och bara låta tankarna fara. Till en liten, liten flicka som livet varit omänskligt hårt ibland men som ändå är så stark och duktig att det är förunderligt.
                       
 

Vi kan bara tacka för att det var till oss hon kom, av alla miljarder männniskor i hela världen.

Ibland har jag nästan tyckt det varit lite kusligt; om alla barn egentligen är så underbara och fina som dem vi fött, fått och sett, var är då alla andra? Alla som det skrivs och pratas om, utåtagerande, kriminella redan som skolbarn, mobbare m fl. Det kanske ändå i många fall är vuxenvärlden som är så fel idag och barn reagerar?
Det kan ju också vara en mediafälla. En mediafälla är när tidningar och övrig media har så lite nyheter så de blåser upp bagateller till brott. Eller influensa från vanlig till dödlig.
Ha en bra dag, pigga på dig Lilian M och alla andra som är förkylda och krassliga.
Kramisar


Har ni märkt

hur mycket ljusare det redan har blivit? Även om det ff är vinter och snö så närmar vi oss sakteliga den ljuvliga våren. Idag fick jag se att skärtorsdagen är 1 april i år.  Jag känner påskinspirationen komma, jag trivs nämligen mycket bättre med påsk än med jul.
Egon och jag känner oss väldigt duktiga, vi har nämligen städat ladugården. Inte bara torkat av och dammsugit utan vi har rensat och städat i varenda liten låda och därmed också slängt mycket skräp.
Ja, Joy. Jag SKA skriva i jag-är-bra-boken.

        


Sommarblommor i min älsklingsvas, grön ek sedd från altanen och två glada studenter (några år sedan), visst bor vi i ett otroligt vackert land med härliga årstidsskiftningar?

Sovit gott

och länge efter skönt bastubad i går kväll. Egon gör en helt underbart god äggröra till frukost på helgerna och så åt vi av mitt (hör och häpna) goda rågbröd. Tack Ewa L för det bästa brödrecept jag någonsin haft.

      Några bilder från växthuset, pelargonen fick jag av min pappa sommaren 2006, sedan dog både han och mamma våren 2007.
Så är det en favorit, hjärtan på tråd, en blomma man kan använda till precis allt. Jag dekorerar med den, har bundit brudbukett med den, gjort kransar och andra arrangemang med den. Så är den totalt lättskött, kräver inget mer än en pytteliten skvätt vatten någon gång i bland.

Ett stort Grattis

till Egons brorsdotter Katarina som tog högskoleexamen som förskollärare i går. Hon har läst i 3,5 år, i JÖNKÖPING, och pendlat mellan Töreboda och Jönköping, med man och tre barn hemma! Jag är väldigt imponerad!

Glömde visa

vad jag hittade på Erikshjälpen idag:Ursäkta att jag glömde vända ljusstaken i betong rätt! Jag är mycket förtjust i betong, rostigt järn, taggtråd , vackra snören och mitt i allt det: vit textil med vitt broderi,

Lördag kväll

och det blir lite extra god mat: Sjötunga Walewska á la Levsäng tillsammans med en flaska gott vitt vin.
Idag har vi varit i Skövde och köpt födelsedagspresenter till Roger o Therese + en bukett tulpaner. Det är härligt att börja se tulpaner och höra talgoxens vårsång och se hur ljuset återvänder. Sedan blev det äntligen stora kramen med mina kära pojkar och givetvis också min son och sonhustru.
Dock glömde jag kameran men här kommer tidigare bilder:Min son RogerMin sonhustru Therese  (ser ni att de har lite underlig munställning båda två?)David och Rasmus på vår mjölkakärra och sist men inte minst hunden Lucky.


Ganska trevlig

fredag kväll även om vi saknade våra kära jättemycket. Lets dance var som vanligt bra, men jag har ännu inte sett någon direkt favorit.
Plan Internationel mailade igår och bad om hjälp till Haiti, det är så fruktansvärt att tänka på alla dessa skadade och levande begravda människor, speciellt barnen. Självklart att vi måste hjälpa. Sedan 10 år tillbaka har vi ett fadderbarn i Niqaragua. Han heter Vilmer och vi har fått många brev och foton från honom. Våra futtiga 200 kr i månaden har hjälpt honom med både skolgång (terminsavgifter) böcker kläder och mat i 10 år. Så är vi Världsföräldrar med ännu en futtig hundring, men kanske kanske har man kunnat hjälpa ett och annat barn.
Jag är helt emot allt vad märkeskläder, märkesväskor - ja, allt som beskrivs som bättre och dyrare därför att det heter något speciellt. De pengar jag spar in på att aldrig köpa märken (det blir faktiskt mycket) kan vi istället hjälpa barn för.
Om jag vore förmögen skulle jag driva ett eget barnhem, det har varit min dröm i många år. Men nu är jag inte förmögen så jag får fortsätta drömma gratis.
Så får jag också bekänna att jag är förtjust i att handla på Loppis, Seccond Hand m fl och kunna åka hem och måla eller klä om det jag köpt till min egen design.Gardinerna är gamla lakan från Erikshjälpen, omsydda av mig. Lavoaren är en kombinationsmöbel. Egon fick en vacker gammal överdel i ljus marmor och så hittade jag ett svart skåp hos Kyrkornas Seccondhand i Mariestad, efter målning och sammansättning blev det så här. Spegeln har vi också köpt på en loppis men då var den mörkbrun.
Lite arvegods (speceriburkarna) lite loppisgrejor och den vackra pärlljus-slingan är en julklapp från vår egen glädjespridare, Joy och hennes kära sambo Simon. Se bild nedan.Julen 2009, mysigt eller hur?

Fredag kväll

och många kramar fattigare! Mina kära från Arbro kan inte komma! De har massor med arbetsproblem, krånglande mjölkrobotar, nyfödda kalvar och därmed nyförlösta kvigor +att det har krånglat en längre tid så de är trötta.
Men jag kramar om allihop i tankarna och hoppas att allt löser sig, dom är så himla duktiga och lyckas med det mesta. Men det är ändå down-perioder och då är det tufft.


Ungefär så!

Välkomna

alla som vill läsa om mig, min familj, mina tankar och funderingar på livet i allmännhet och på barn i synnerhet.
Kram Siw

Det hände mer igår

som gjorde mig så ledsen som jag inte varit på ett par år. De barn jag nämnde häromdagen har ännu en gång behandlats illa. Det här är en så fruktansvärd historia och handlar hela tiden om total inkompetens hos fler olika handläggare inom socialtjänsten och dessutom total respektlöshet och nedvärdering av utsatta barn.
Jag gråter och känner mig mycket mycket maktlös.


Redan fredag igen!

Och jag missade torsdagens uppdatering, men det fanns goda skäl. 
Hela onsdagkvällen satt jag och Mimmi och pratade som vanligt, vi har alltid SÅ himla mycket att prata om, jag vet inte varifrån allt kommer.
Torsdag morgon, frukost med mys och levande ljus, därefter till tåget. Ett tåg som inte kom! 50 min försenat vilket innebar att Mimmi skulle missa sin tandläkartid och få betala dyrt för uteblivet besök. Vi bestämde oss snabbt för att ta bilen till Skövde, jag var orolig, väglaget var dåligt efter nattens snöfall och Mimmi erbjöd sig att köra. Men jag kände att detta måste jag vara vuxen nog (ha, ha) att ta ansvar för.
Det gick jättebra, strax före halv 11 var vi hemma igen och hann t o m luncha ihop före tåget till Stockholm.

Min älskade Mimmi, mitt fjärde barnbarn, min Annelies dotter, 21 år och fantastisk!

Egons lediga dag

och vi har storhandlat, varit ute och gått, haft det bra och mår bra.
Om en timme kommer våran underbara Mimmi med tåget från Stockholm!Här med lillasyster Nellie. Gissa att jag är stolt?

Kram Siw


Aktiv dag.

Jag har gjort något roligt! Jag har varit till Vävstugan och gjort ett reportage till Årskrönikan. Det var jättekul och nu har jag precis skrivit artikeln och ska åka tillbaka för korrigering.

Återkommer.

Måndag kväll

blev inte rolig. Jag fick veta att  barn som vi tidigare stridit för i en vårdnadsfråga, har åter drabbats av felhantering.
Förra gången detta hände, så gick det in sammanlagt sex överklagningar från olika personer och vid den utredning som gjordes hittades många grova fel, kommunen bad familjehemmet om ursäkt och på den vägen är det. Men man kan man ju aldrig ge tillbaka deras barndom.
Jag tappade faktiskt hela min tidigare tilltro till socialtjänst och rättsamhälle och det som nu hänt gör inte saken bättre
För övrigt var gårdagen ganska bra, tränade, tvättade, promenerade med hunden Molly, var till biblan, sydde m m.
Kram mina kära läsare.

Jag

blev så glad igår när Therese rinde och frågade om pojkarna fick vara här i morgon kväll. Jjippi!
Alldeles nyss ringde hon återbud, hon mår inte bra och då ska hon ju inte göra något extra. Men där försvann den kramen också!

Dags för träning!

vi gick ut

en bit och sprang sedan fort hem. Det var bara -2 gr, men det blåste hård sydlig vind så det sved i ansiktet och öron.
Istället satte jag mig vid min fina vävstol, 24 år, och började väva påskmattor. Jättekul!
Nu har vi varit ned hos goda vänner och fikat och pratat lite.När man är så fruktansvärt söt så måste mormor ha dubbla kort!

Nellie Sofie Desiree Svärd; knasiga klanens kronprinsessa.

Rebecca! Jag lyckades inte omvandla e-postkort till mysiga små mappar.

Kramar och godnatt till mina många läsare samt till alla mina nära och kära.

Mulen söndag

-1gr. Vi ska gå ut och gå med hunden Molly som för övrigt kom hem igår efter sin lilla rymning. Först vill jag bara visa något fint som jag fick av Rebecca:Silverkedja med svart glassmycke med blommor, men oxå en snygg baksida!Hej på en stund!

Rasmus

var inte hemma! Som vanligt! Jag längtar så efter en kram! Men jag får nöja mig med bilder.
Med storebror David!


 
Med farmor och Rebecca skolavslutning 2009.

Slut för idag, tack för idag, det kommer mera! Min stora familj, alla mina nära och kära kommer att ta många dagar att presentera. Tänk på att jag presenterar utan inbördes ordning så det kan bli lite rörigt för den om inte känner den här Knasiga Familjen. Välkommen önskar jag också till ännu ett par läsare, Josefine, Robert, Rasmus, David och Therese.

Lets dance!

Jag bryr mig inte så mycket om vilka som deltar utan tycker att programmet är hur kul som helst. Jag gillar verkligen både att dansa själv och se andra som dansar. Det har varit liv i Aftonbladet om hur elak juryn är men jag kan inte hålla med. Det vore väl alldeles för slätstruket och förenklat om alla paren finge höga poäng redan i början.
Nu har vi kört Rebecca till tåget så det är tyst och tomt hemma som alltid när någon av våra nära och kära åkt härifrån.
-3 gr idag men dåligt med lust att gå ut och gå, dessutom har hunden Molly rymt så jag har ingen hund att gå med.  Lusten att gå i ide med en bra bok finns kvar, det vore ju vettigare om man greps av städmani eller bakmani när man är lite låg.Jag saknar verkligen mina föräldrar, men Joy har vi i alla fall kvar + alla övriga nära och kära utom mamma o pappa.Mina tre äldsta barn som jag också saknar och längtar efter jämt. Men man kan aldrig få tillbaka den tid som gått och jag har lovat mig själv att leva Nu. Mina nära och kära finns ändå kvar hos mig och har dessutom mångdubblat sig till stor glädje för mig.
Kram

Fredag igen!

Skall livet hela tiden öka takten så kommer vi ju inte att hinna med! Men ok! Den här veckan har varit aktiv och då går det fortare. Men det har också varit mycket roligt - att sitta och prata mycket med Becca utan att ha bråttom, att kunna träna i sin egen takt och verkligen känna vilka muskler man använder.
Molly har varit ute ensam tre kvällar utan att springa från gården och kom och sa till hon ville in. Pratade med Rasmus i telefon igår, det är faktiskt tre veckor sedan vi träffades och det tycker jag är för mycket när vi bor så nära. Men han är väldigt upptagen, skola, kompisar, hockeyträning och tv-spel. Och jag är ju bara hans farmor, absolut inte lika aktiv som han.
Egon bakade igår och det blev väldigt lyckat som vanligt.Rebecca tyckte det var underbart gott!

Valborg har förälskat sig rejält, kolla här;

När hon inte får ligga så här så ligger hon Rebeccas dataväska.
Pratade med Joy igår, länge och ingående. Skall ringa Annelie nu och höra hur dom har det.
Kram från Siw

Idag

har jag roat mig med ännu ett sjukbesök, denna gång på spirometri, inte lika positivt som igår. Rebecca har åkt till Mariestad, Molly grinar och gråter, jag tror hon har ont i ett öra. Själv skulle jag helst vilja gå i ide med en bunt bra böcker. Om man är dödstrött på vintern redan den 14 januari hur skall man då klara sig?


Kanske genom att titta på lite bilder från förra sommaren och drömma om nästa?Men man måste ändå lära sig att leva i nuet och eftersom jag gav mig själv Nu som nyårslöfte så skall jag istället för att drömma om sommaren; tända i vedspis, kakelugn och öppen spis. Därefter dammsuga och plocka bort de kvarglömda julsakerna, gå ut och gå med Molly och en massa annat kul som passar Nu.

Gårdagen

var positiv. Var hos sjukgymnast och fick det positiva beskedet att jag är väsentligt förbättrad i nacke, rygg, höfter och knän. Detta p g a träning! Gissa vem som gick direkt till gymmet?
Sedan åkte vi in på shopping till Kyrkornas, jag köpte en tidning och Rebecca tre böcker, Egon två termometrar.
Avslutade dagen med en bastu och surr om livet i allmänhet och om oss själva i synnerhet.

God morgon!

Det är tisdag den 12 januari, mulet, -10 ute, +20 inne. Jag är vaken, Rebecca och Molly sover, Egon jobbar.
Igår var jag på Vävföreningens uppstartmöte och det var jättekul. Jag ska göra en artikelserie om Kvinnors Handkraft och vad den har betytt genom åren.  Fick faktiskt så mycket positiv reaktion så det kändes varmt ända in i den berömda själen.
I vår familj har vi fått lära oss att själen är mycket viktig. Min yngsta dotter Joy var på ett "tjatigt humör" ganska ofta när hon var i tre-årsåldern. Hennes pappa som är en mycket timid, lugn person och som har så mycket tålamod att jag är svårt avundsjuk, tröttnade ändå på henne till slut och sa med ovanlig kraft i stämman: Joy, sluta prata och ligg ned och sov.
Varpå hon omedelbart började storgråta och pappa frågade (med mycket trött stämma):men Joy, det gjorde väl ändå inte ont!
"Det gjorde det visst, det gjorde ont i själen", sa vår lilla pyttis hulkande och antagligen skadad för livet. Så här har vi hårdhänt fått lära oss att respektera själar.Visserligen något år yngre än tre men lika arg och ledsen i själen.Och här är ännu en som har mycket känslig själ men oerhört start person. Det är vår dotter Rebecca, tvilling till Joy, född 3 april -86 och vi fick henne 14 år senare. Bättre sent än aldrig och ju fler barn man får att älska desto större blir kärleken.Så en av de våra med väldigt stark självkänsla, stort frihetsbehov, stort behov av mat, lek och smek. Med på kuppen fick vi käre maken Egon, världens bästa pappa och make, men inte så stark som hundförare. I alla fall så rår han inte på Molly, tyvärr är det ingen som gör det. Men som de tokar vi är så älskar vi henne i ändå så det kommer att sluta i ren och skär katastrof.
Kram från halvgamlingen


Till samtliga kära läsare

vill jag nu ge några fler vinterbilder efter en helt underbart vacker, men kall promenad med Sveriges i särklass envisaste hund.En vy på vår väg i solnedgång.

Ett hus som snart försvinner under all snö och en ensam översnöad julbock som vet att han snart måste stå på baksidan till nästa jul.
Rebecca kommer i kväll och jag har möte med vävföreningen. Lite synd men hon stannar ju några dagar så vi hinner prata.
Kram från gamlingen

Bilder ???Jag lyckades!! (Efter någon timmes support så klart)
Den första bilden är motsatsen till Kanalkungen - vinterbild alltså, vilket också gäller bild 2. Stugorna, servicehuset och bastun var fulla med rimfrost och termometern visade -11.
Sedan är det två trötta individer i en sliten fåtölj, taget ungefär två timmar efter det att de två klivit ur sängen.
Antagligen får jag bombardera dig och Rebecca (hej Rebecca, kul att du kan läsa det här) med bilder bara för att träna.
Kramar från gamlingen

Bilder?

Vi fryser och fryser, värmepumpen fungerar inte och det är konstant runt 20- ute.  Jag sitter inlindad i en filt och kom på att träna detta med foton. Lyckades lägga in i pc:n, stort grattis till mig, och nu ska jag pröva att få in bilder i bloggen. Joy skulle egentligen ha visat mig men vi glömde nog bort den biten bara för att jag är så trög med datorer, kameror, mobiler och alla andra tekniska underverk som jag bara glömmer bort hur man använder.
??????. Nix, det gick inte alls, jag får återkomma efter support.

Trettondagsafton

22 gr kallt ute och 18 + inne. Jag är låg idag, ändå har vi inte hoppat över promenaden. Dessutom har Egon beställt yoga 10 pass fr o m nästa vecka. Det var nog det som fick mig låg; Glada sociala Egon som kan bjuda på sig själ, 10 st tjejer av varierande och utseende (20-21) och så tjockekroppen 60+. Egentligen borde man få betalt för det istället för att betala.
Till mina kära gäller att jag är lycklig över er allihop och en hälsning speciellt till K och en önskan om mycket god bättring.

RSS 2.0